KHL:n pudotuspelit kaudella 2020–2021

  • 24 499
  • 133

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ja tehdään töitä palkkansa eteen. Ihan sama paljonko liksaa tai mikä nimi selässä niin vaatimustaso on sata prosenttia joka ilta tai löydät itaesi poppareilta. Toisin kun nimeltä mainitsemattomassa isäkerhossa.

Eikä pelkästään poppareilta vaan itsellä on sellainen mututuntuma, että jos nuo ihan kärkiäijät (~ miljoonan tienaavat) vetävät vaikka pleijarit ihan vihkoon niin edessä voi olla jopa sopimuksen purku edessä seuraavaksi kaudeksi (puhumattakaan jatkosopimuksetta jäämisistä). Venäjällä tuo kuitenkin onnistuu KHL:n sääntöjen mukaan aika pienehköllä rahalla ja uskoisin, että Suomessa Jokereiden osalta tulevat eteen erilaista työlait vaikka KHL:n omat säännöt sanoisivat mitä vaan.
 

Artyukhin

Jäsen
Eikä pelkästään poppareilta vaan itsellä on sellainen mututuntuma, että jos nuo ihan kärkiäijät (~ miljoonan tienaavat) vetävät vaikka pleijarit ihan vihkoon niin edessä voi olla jopa sopimuksen purku edessä seuraavaksi kaudeksi (puhumattakaan jatkosopimuksetta jäämisistä). Venäjällä tuo kuitenkin onnistuu KHL:n sääntöjen mukaan aika pienehköllä rahalla ja uskoisin, että Suomessa Jokereiden osalta tulevat eteen erilaista työlait vaikka KHL:n omat säännöt sanoisivat mitä vaan.
Mitenkäs muuten KHL:ssä menee jos saa fudut ja sopimusta kausi jäljellä, 50%?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huomenna alkaa sitten konferenssien finaalivaihe pleijareissa.
Mukana siis TsSKA, SKA, Kazan ja Omsk. Kaikki nämä neljä seuraa voidaan huoletta lukea kuuluvan sarjan lähihistorian Top-5 jättiläisiin, joten mistään yllätyksistä ei tämänkään kauden pleijareidenkaan osalta kannattane juurikaan puhua.

Lännen finaali: TsSKA- SKA
Veikkaanpa että tulemme näkemään pitkän ottelusarjan (6-7 peliä) näiden jättiläisten kalistellessa keskenäisestä paremmuudestaan.
SKA veteli vielä runkosarjassa suht huolettomasti, mutta selkeää skarppaamista oli jo joukkueella havaittavissa Dynamo-sarjassa.
TsSKA asettaa kuitenkin SKA:n ihan uuteen pelilliseen puntariin ja vaikka hyökkäyspään yksilötaitoa pietarilaisilla onkin yllin kyllin, niin siitäkin huolimatta uskon SKA:n hakkaavan päätään riittävästä Nikitinin muuraamaan kiinanmuurin.
Sarja TsSKA:lle siis 4-2 tai 4-3.

Idän finaali: Kazan- Omsk
Kvartalnovin johtama Kazan passitti Ufan tylysti 4-0-luvuin lomille ja vakuutti katsojat vakaalla viisikkotason pelaamisellaan läpi tuon ottelusarjan.
Tekisi mieleni sanoa että Kazan lähtee Omsk-sarjaan suurena suosikkina ja varmaanhan asia niin myöskin on. Mutta jostain syystä joku etiäinen itsessäni vainuaa että tasainen ja pitkä sarja tässäkin parissa tullaan näkemään.
Sarja Kazanille 4-3.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään se kiinnostavampi pari eetterissä. Jännä nähdä kestääkö Kazanin ylivoimainen viisikkopelaaminen Omskia vastaan. Kumpikin tulee tuoreena peliin. Kazanin mökissä varmaan mieletön tunnelma.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään sitten TsSKA-SKA osa kaksi.
Saas nähdä venyttääkö Lars Johansson nollapeliputkensa tänään jo kolmeen. Toi ruotsalaiskassarin torjuntaprosentti (96,5%) näissä pleijareissa kertoo kyllä kaiken oleellisen TsSKA:n viisikkopuolustamisen tasosta.
Jos omat mielikuvani eivät nyt ihan pahasti petä, niin Johanssonille jää ottelua kohden torjuttavaksi semmoiset 2-4 "pahaa maalipaikkaa" ja loput vaaran paikat eliminoikin/blokkaa viisikot hänen edessään.

Vaikka maalin tekeminen TsSKA:n verkkoon onkin työn ja tuskan takana, niin vailla mahdollisuuksia en näkisi SKA:n tänäänkään peliin lähtevän.
Ottelun avausmaalin tärkeys korostuu korostumistaan näissä peleissä ja jos SKA tuossa hommelissa onnistuu, niin silloin kortit jaetaan kuin uudestaan ja SKA: saumat ottelun voittoon paranevat huomattavasti.

Nimittäin konferenssien välierissä pelattiin kaiken kaikkiaan 22 ottelua ja näistä 21 ottelua voitti joukkue, joka onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Sama laulu toki jatkui myös konferenssi-finaalien ekoissa matseissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
TsSKA pitää siis luukut kiinni kolmatta kertaa putkeen.
Tuskinpa tässä vielä mitään KHL:n pleijarihistoriaa näillä minuuteilla (180) edes kutitellaan, mutta onhan melkoista betonia toi NIkitinin ryhmän puolustuspelaaminen juuri tällä hetkellä.
Älyttömän vaikea kuvitella että Marjamäen kuvitteellisella Hawaji-lätkällä kairattas tuosta ryhmästä 7-4-voitto, tosin melkeinpä yhtä utopistiselta kuullostaa 4-7-tappiokin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
SKA:lla tänään nähdäkseni viimeinen oljenkorsi käytössään mitä tulee siis mahdolliseen finaaliin selviytymiseen tämän kauden osalta.
Nimittäin ottelusarjan kääntymiseen mahdollisesta 0-3-tilanteesta SKA:n hyväksi tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta.
Voitot tänään sekä torstaina SKA:lle ja ottelusarja olisi taas niin sanotusti "auki".
Oikeastaan ensimmäinen askel voittojentielle tässä ottelusarjassa SKA:lle olisi onnistua avaamaan maalihanansa näissä peleissä.
SKA on hakannut päätään TsSKA-merkkiseen kiviaitaan nyt pari matsia ja ei kai se enään mikään ihme olisi, jos Johanssonin nollaputki venähtäisi tänään taas tunnin pitemmäksi.

Toisen konferenssin-finaalin osaltahan Omsk on haki "tupla ryöstön" pääsiäispyhien peleissä Kazanista.
Ainakin itselleni on yllätys että Kazan lähtee huomiseen kolmospeliin Omskiin 0-2-tappioasemista.
Hyvinkin samankaltaiset kaksi ekaa peliä sarjasta siis takana, Omsk joukkueista juuri sen kuuluisan "piirun verran" parempi molempien maalien edustoilla ja sitä kautta mukavat asemat hankittuna koko ottelusarjaakin silmällä pitäen.

Tällä hetkellä ennusmerkit viittaavat nopeisiin ottelusarjoihin (4-0 tai 4-1), mutta eiväthän nämä menneet pelit mitään läpihuutojuttuja ole kuitenkaan olleet.
Joten eiköhän anneta SKA:lle ja Kazanille vielä saumat näyttää kyntensä, vaikka vaikealtahan molempien jengejen savotta juuri tällä hetkellä toki vaikuttaakin.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Venäläismedia RT:n mukaan Avangard Omskin kapteenin tila oli kriittinen ja hänen ruumiinlämpönsä oli korkea. Business Onlinen lähteiden mukaan Jemelinin elimistöstä löytyi kiellettyjä aineita. Avangard Omsk on kiistänyt mediassa velloneet huhut.


Totuutta tuskin kerrotaankaan virallisesti, jos kyse on kielletyistä aineista. Onhan Venäjä kiistänyt systemaattisen dopingin, jota valtio harjoittaa. Toipumisia Aleksei Jemelinille, erittäin ikävä asia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa että Kazan onnistui kääntämään ottelusarjan kolmannen matsin edukseen.
Melkoisia "kruuna/klaava-matsejahan" nää kaikki sarjan pelit ovat olleet ja Kazanin onneksi kolikkko kääntyi eilen heille edullisesti, sillä onhan tuo 1-2 aivan eri asetelma kuin 0-3.

Saas nähdä peitteleekö Nikitinin ryhmä tänään SKA:n tämän kauden osalta ja huikkaa loppuun: "Hyvät yöt".
Kyllähän tää tässä vaiheessa tuoksahtaa vahvasti tosiaankin 4-0-sarjalta. Kyllähän siellä SKA:n riveissä epätoivo painoi aika vahvasti esiin, jos vähänkään oikein osasin tulkita esimerkiksi Tkachyovin ja Kuzmenkon eleitä vaihtoaitiossa tiistaina.

TsSKA on kyllä kaikilla mittareilla mitaten äärimmäisen vaikea vastustaja.
Itse olen mieltänyt TsSKA:n niin neljän ketjun jengiksi kuin vain voi olla ja siksi tuntuukin täysin käsittämättömälle että siellä yksi hyökkäysketju on kolmeen pekkaan tehnyt tasan puolet (17/34) koko joukkueen pleijarimaaleista.
Mamin- Shalunov- Okulov siis.
Näin jälkikäteen ajateltuna oli Lokolta aikas lailla kova temppu viedä oma ottelusarjansa TsSKA:a vastaan seitsemänteen peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Avangard Omskin Twitterissä kerrottiin tänään, että

Aleksei Jemelin on päässyt tänään teho-osastolta ja hänet on siirretty toiselle klinikalle. Uutisen mukaan hän pystyy jo kävelemään.

Saa nähdä, tuleeko jossakin vaiheessa virallista tietoa, mitä Jemelinille tapahtui itäisen konferenssin ensimmäisen finaaliottelun jälkeen. Mielenkiintoinen yhteensattuma, että Jemelin loukkaantui ensimmäisessä ottelussa, hänet kannateltiin pukuhuoneeseen, josta hän palasi jonkin ajan kuluttua kaukaloon jatkaen pelaamista. Seuraavana aamuna hän oli kertonut olevansa huonovointinen ja kuumeinen.

Monenlaisia spekulaatioita on esitetty, mm. kokaiinin käytöstä ja kokaiinin reagoinnista kuume- ja kipulääkkeiden kanssa. Joukkueen päävalmentaja Hartley kertoi haastattelussa tietonsa olevan nollassa Jemelinin sairastumiseen johtaneista syistä.

Tärkeintä kuitenkin, että Jemelin on parantumassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sieltä se vaan SKA:akin on kammennut itsensä takaisin ottelusarjaan kahdella peräkkäisellä voitollaan.
Eilisessä voitossa valokeilaan nousi vahvasti SKA:n nuoriso-osasto, Podkolzin 2+0, Marchenko 1+0, Morozov 0+1 ja Tsitsyura 0+1.

SKA-luotsi Bragin on ilmeisesti heittänyt runkosarjan ja pleijareiden pistekärkensä Vladimir Tkachevin poppariosastolle tiistaina hävityn kolmannen pelin jälkeen.
Tkachevin vaisut peliotteet ja ilmiselvät kiukuttelut vaihtoaitiosta eivät ainakaan minulta menneet ohi, joten tuskin ne meni Braginiltakaan. Toki, ainahan on mahdollista että kyse on sittenkin loukista, mutta eiköhän tässä ole vaan Bragin näyttänyt kaapin paikan kärkihepalleen. Arvostan!

Tämän ottelusarjan ainoa pelaamaan mahtuva suomalainen eli Joonas Kemppainen suorittaa kyllä illasta toiseen tasaisen tappavasti. Kemppainen ei juurikaan loista, mutta toisaalta ei kyllä petäkkään. "Kepu" on Braginin luottoratsuja.
Miro Aaltosen tilanne onkin sitten huomattavasti hankalampi, siitä pitää huolen SKA:n kivikova sentteriosasto, juuri tällä hetkellä näyttäisikin vahvasti siltä että Aaltosen tämän kauden pelatut pelit ovatkin jo pelatut.

Tänään sitten Kazan- Omsk ottelusarjan viides näytös. Sarja palasi lähtöruutuun Kazanin kahden vierasvoiton myötä ja näin ollen iltapäivän koitokseen startataankin vähintäänkin herkullisista lähtökohdista.
Toivottavasti tänään nähdään Harri Pesonen askissa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Omsk teki protestin eilisestä seeprojen toiminnasta. Mihinkäähän tuo ei vaikuta, mutta olihan tuo aikamoista seeprojen näytöstä.

Tänään ollaan taas mielenkiinnon äärellä, kun SKA pääsee yrittämään jälleen luodin väistöä hurmoksessa kotiyleisön edessä. Finaaleiden viihdearvon kannalta olisi parempi, että SKA nousisi sarjan voittoon.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dmitri Voronkovin pari kolmannen erän osumaa näytti jo siivittävän Kazanin voittoon ja samalla mahdollisuuteen katkaista ottelusarja tiistaina Omskissa.
Mutta toisin kävi, sillä nyt Omsk on joukkueista se jolla on ottelupallo hyppysissään huomenna.
Siitä piti huolen Ilja Kovaltshukin viimeisen minuutin tasoitusosuma sekä Reid Boucherin varhainen jatkoaikamaali, joka samalla hiljensi Kazanin puolitäyden kotimökin totaalisesti.

Kazanin näkövinkkelistä Nigel Dawesin ruuti on kostunut juuri pahimpaan saumaan. Tällä yhdellä KHL-historian parhaista maalitykeistä on ollut nimittäin tässä ottelusarjassa melkeinpä pelissä kuin pelissä muutama makoisa tontti, mutta eipä vaan ole ollut sihti kohdillaan Dawesilla.
Saas nähdä tullaanko Pesosen Harria näkemään kaukalossa kuudennessakaan pelissä?
Eikö vain riitä Kvartalnovin luotto vai onko sittenkin kyse pelaamisen estävästä loukista.

Tänään sitten SKA:lla saumat kammeta itsensä jo TsSKA:n rinnalle ja vastaavasti TsSKA:lla käytössään jo kolmas ottelupallo sarjan katkaisemiseen.
Pari ekaa luotiahan SKA on onnistunut taidokkaasti väistämään ja monien mielestä varmaankin jo kuopattu ottelusarja on herännyt näiden väistöliikkeiden myötä uuteen roihuun.
Nähtäväksi jääkin, jatkuuko SKA:n junioriosaston ilotulitus vai onko vapaamuurari Nikitin saanut tilkittyä viime peleissä "pahasti vuotaneen" alakertansa normaalille tasolleen.

Itse veikkailin molemmista ottelusarjoista pitkiä (6-7peliä) sekä TsSKA:a ja Kazania voittajiksi.
Saas nähdä, nähdäänkö loppujen lopuksi kumpaakaan näistä seuroista sitten finaaleissa asti.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Yksi tämän kevään pudotuspelien ilmiöistä on ollut nuorten pelaajien esiinmarssi ratkaisijan rooleihin.

Oli pakko tsekata pudotuspelien pistepörssi ja se vahvisti havainnon: top5-pelaajat ovat kaikki alle 30-vuotiaita: Okulov 26 v, Shalunov 28 v, Tolchinsky 26 v, Boucher 27 v, Podkolzin 19 v. Huippujoukkueissa nuorille on annettu paljon vastuuta. Toisaalta, pelejä jatkavissa joukkueissa pelaavat Venäjän parhaat nuoret ja nuo joukkueet palkkaavat ulkomaalaisiksikin nykyään yleensä max 30-vuotiaita.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omissa arvioissani tuo ikäraja kulkee kyllä jopa selvästi alenpana, siis kun "nuorista pelaajista" puhutaan.
Itselleni tuo rima on aika lailla tossa "23 vuotta ja sitä nuoremmat" -osastolla, vastaavasti "24 vuotiaat ja siitä ylöspäin" ovat sitten pelimiehiä parhaassa iässä. Pelimiehen "eläkeikä" onkin sitten jo puhtaasti yksilöllinen kysymys.

Top 4-jengeissähän näitä oman kategoriani "superjunnuista" eniten vastuuta taisi saada SKA:n hyökkääjät Marchenko, Morozov ja Podkolzin, Kazanista Galimov ja Voronkov sekä Omskista Kostin.
Varmasti muutama muukin tuohon ikähaarukkaan mahtuu, kuten eilen maalinteossa TsSKA paidassa onnistunut Sorkin.

Tsekkailin tossa esimerkin vuoksi TsSKA:n ja Omskin edellisten pelien kokoonpanot lävitse ja jaoin joukkueet iän perusteella kolmeen lokeroon:
TsSKA: 19-23 vuotiaat 2kpl, 24-30 vuotiaat 12 kpl ja 31-34 vuotiaat 5 kpl.
Omsk: 19-23 vuotiaat 3kpl, 24-30 vuotiaat 12 kpl ja 31-37 vuotiaat 4 kpl.

Kovastihan nuo kahden huippujoukkueen ikärakenteet muistuttavat toisiaan. Joku voisi käyttää jopa termiä: Lähes identtiset.
Omaan silmääni ainakin lähes ihanteellinen on ikärakenne ja totta helvetissä tähän mielipiteeseeni vaikuttaa sekin että nämä jengit pystyvät pelaamaan jääkiekko-nimistä peliä suht kivasti illasta toiseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään sitten Kvartalnovin bändillä suht totinen paikka. Voittaa pitäisi tai muuten kutsuvat kesälomat ja jos nyt niin ikävästi käy että lomat kutsuvat, niin se on varmastikkin Kazanille suuren suuri pettymys.
Omsk on ollut ehkäpä oletettuakin pahempi vastustaja Kazanille ja tänään se pääseekin siis yrittämään ottelusarjan katkaisua kotiluolassaan.
Pohjois-Amerikan vahvistukset Reid Boucher ja Corban Knight ovat lunastaneet hienosti heihin kohdistuneet odotukset hyökkäyksen tehomiehinä.
Tsekkiveskari Simon Hrubec vetelee 96% pleijaritatseilla. Lisäksi suomalaispakit Kaski ja Pokka kellottavat mukavia peliminuutteja illasta toiseen alakerran luottomiehinä.
Heidän lisäkseen joukkueessa on viitisentoista Venäläistä laatu-ukkoa ja Bob Hartleyn kaltainen valmentaja penkin takana, niin mikäs siinä silloin on pelatessa kurinalaista ja laadukasta jääkiekkoa.

Edellisen kerran kun Gagarin Cupista muuten pelattiin keväällä-19, niin finaalissa olivat tuolloin sattumoisin juuri TsSKA ja Omsk.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos on Omskin ulkomaalais-osasto täyttänyt enemmän kuin hyvin ruutunsa meneillään olevassa ottelusarjassa Kazania vastaan, niin ihan samaa ei voi sanoa Kazanin ulkomaalaisvahvistuksista tässä sarjassa.

Kazanluotsi Kvartalnov olikin tehnyt eiliseen kuudenteen peliin tiukan peliliikkeen ja jättänyt Patrice Cormieria lukuunottamatta kaikki muut ulkomaalaiset pois kokoonpanosta.
Kyseisen peliliikkeen ansiota tai ei, mutta joka tapauksessa Kazan haki 2-0-vierasvoiton Omskista ja venyttäen samalla ottelusarjan seitsemänteen peliin.
KHL-legenda Danis Zaripovin mukanaolo (peliaikaa n.11min) Kazanin kokoonpanossa näyttäisi ainakin tv-ruudun välityksellä olevan joukkueelle jopa henkisesti huomattavasti tärkeämpää kuin pelillisesti.

Mielenkiintoista nähdä lähteekö Kazan huomiseen peliin tismalleen samalla kokoonpanolla, vai saako esimerkiksi tehojensa kanssa tässä ottelusarjassa tuskaillut Nigel Dawes tilaisuutensa?

Seiskapeliin venynyt ottelusarjahan tarkoittaa myös finaaleiden kannalta sitä että TsSKA saa kolmen vuorokauden lepoedun tulevaan finaalivastustajaansa nähden.
Nikitinin kopla kerkeää parannella SKA-sarjan kolhujaan kaikessa rauhassa, kun Kazan ja Omsk vielä kalistelevat verissä päin keskinäisestä paremmuudestaan.
Itse uskoisinkin juuri tämän nimenomaisen seikan kääntävän vaakakupin vahvasti TsSKA:n eduksi tulevissa finaaleissa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Game seven edessä.

Odotukset ei sinällään ole korkeat viihdearvon kannalta, koska joukkueet luultavasti pelaavat shakkia koko pelin.

Jännä nähdä, palauttaako Kvartalnov ulkomaalaisia kokoonpanoon.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinhän siinä lopulta kävi että edessä on Gagarin Cupin-finaalien uusinta keväältä-19.
Mestaruusvyötä kaksi vuotta kannatellut TsSKA kohtaa siis Omskin sunnuntaina alkavassa finaalisarjassa.

Kazanin ja Omskin ottelusarjan venyminen seitsemänteen peliin antoi TsSKA:lle kolmen vuorokauden lepoedun Omskiin ja tuota seikkaa pidän kyllä erittäin ratkaisevana etuna TsSKA:n hyväksi. Varsinkin kun finaalit starttaavat JO sunnuntaina.

Vahvasti on kyllä sellainen kutina että Nikitinin ryhmä on näistä lähtökohdista vain yksinkertaisesti liikaa Hartleyn bändille.
Omskin ulkkari-viisikko (Hrubec, Kaski, Pokka, Boucher, Knight) oli kyllä melkoisen ratkaisevassa osassa voitokkaassa Kazan-sarjassa. Mutta TsSKA-sarjassa tulitukea tarvitaan nähtyä huomattavasti enemmän muiltakin kuin "taskuraketti-osaston" Tolchinskylta ja Zernovilta.

TsSKA:n tehot ovat levänneet jopa ällistyttävästi isosti yhden ketjun varassa näissä pleijareissa.
Jos yksi ketju (Okulov- Shalunov- Mamin) on tässä vaiheessa tehnyt joukkueen maaleista yli 50%, niin onhan se melkoinen lukema joukkueelle, jossa kaikki neljä ketjua jyskää menemään suht tasavahvasti pelistä toiseen.
Joten eiköhän sieltä pikku hiljaa ala maalintekijöiden listalta löytyä myöskin Andronovin, Slepyshevin, Kempen nimeäkin.

Jos on Oliwer Kaski ja Ville Pokka otteillaan vakuuttaneet ainakin itseni, niin samaan kastiin tai jopa pykälän korkeammalle omissa silmissäni on noussut TsSKA 34-vuotias kanukkipakki Mat Robinson.

Oma arvio siis sarjasta: TsSKA:lle menee 4-0 tai 4-1.
Toivottavasti olen väärässä, mutta veikkaanpa että Hartleyn orkesterin eväät tuli syötyä hyvin pitkälti tuossa jäätävän hienossa Kazan-sarjassa. Vastaavasti Nikitinin ryhmä vasta availemassa eväsrasioitaan..
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, La Celeste
Nyt sitten idässä enää kaksi jäljellä. Ensimmäisen neljän ottelun päivämäärät. Voi olla, että enempää ei edes tarvita:

Lopulta tarvittiin täydet seitsemän ottelua ja niin vain Avangard Omsk eteni toista kertaa peräkkäin finaaleihin. Tuli kyllä aliarvioitua Omskia ja tämä osoitti, että aina ei voi arvioida sarjoja aikaisempiin otteisiin perustuen. Toivottavasti Omsk kykenee tällä kertaa haastamaan moskovalaisia edellistä kertaa paremmin ja Hartley on kehittänyt apuvalmentajineen oikeanlaisen reseptin TsSKAn kaatamiseen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pari tuntia ja kiekko tippuu jäähän. Jännä nähdä, minkälaiset mykysopat Hartley on keittänyt, ettei 2019 toistu.

CSKA kun on kyseessä, niin pelin viihdearvon suhteen odotukset ei ole kovat. Yhtä kaikki, finaalit silti.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omskilta todella hieno startti finaaleihin ensimmäisen pelin voiton myötä.
TsSKA sai maistaa sunnuntaina aavistuksen jopa omaa tuttua lääkettään, eli kurinalaista puolustamista ja suht kliinistä viimeistelyä.
Omskin pelaajat blokkasivat pelissä nimittäin heille normimäärän (21) laukauksia ja kun veränvartija Simon Hrubecille sattui myös normipäivä, niin lopusta pitikin sitten huolen hyökkäyspään onnistumiset hienojen maalejen muodossa.

Itse epäilin vahvasti Omskin mahdollisuuksia horjuttaa TsSKA:a näissä finaaleissa.
Nämä epäilyt voi heittää huoletta romukoppaan jo ensimmäisen pelin perusteella, sillä niin hyvin Omsk oli saanut ladattua omat akkunsa niin henkisesti kuin fyysisestikkin parin päivän takaisesta Kazan-sarjasta.

Sunnuntain finaalien avauspeli oli arvolleen sopivaa tiukkaa taistelua tilasta ja ajasta. Pienten marginaalien kiekkopeli, josta kaukalosta poistui voittajana ansaitusti Bob Hartleyn johtama Omsk-orkesteri.
Erikoismaininnan antaisin erotuomarikolmikolle, joka hoiti hommansa paremmin kuin hyvin sunnuntain avauspelissä.

Tänään sitten TsSKA-Omsk, osa 2, Klo 19.30
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos oli ensimmäinen finaali arvolleen sopivaa tasokasta lätkää kahden huippujoukkueen välillä, niin eilinen kakkosfinaali ei sitä herkkua sitten enään tarjonnutkaan.
TsSKA pystyi ehkäpä nostamaan napsun peliesitystään sunnuntailta, mutta Omsk jäi eilisen osalta kyllä pahasti telineisiin.

Tosin TsSKA:kin hakkasi päätään ottelun puolenvälin yli Omskin puolustusmuurin ja itse asissa moskovalaisryhmän maalipaikat olivat suhteellisen vähissä selkeästä hallinnasta huolimatta.
TsSKA pääsi yrittäämään useamman kerran ylivoimallakin. Mutta kovasti oli mielikuvituksetonta tämäkin homma, kunnes vihdoin tärppäsi Maxim Shalunovin yv-maalin muodossa.

Kolmannen erän alun, Anton Slepyshevin nimiin kirjattu 2-0-maali olikin sitten jo oikeastaan viimeinen sinetti ottelun voittajan suhteen. Pappa-Popovin läpiajo-osuma (3-0) sitten taas enemmänkin kosmeettinen.

Täytyy toivoa että Omsk saa huomiseen kolmanteen peliin palikkansa taas oikeaan järjestykseen.
Jos se ei siinä onnistu, voi kyyti olla torstainakin suhteellisen kalseaa..
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä kertaa ei edes näissä pleijareissa melkoisen varmaksi voiton takeeksi osoittautunut ottelun avausmaalikaan riittänyt siivittämään Omskia voittoon.

Reid Boucherin avauserän puolenvälin paikkeilla tekemä osuma jäi nimittäin kotijoukkueen illan ainoaksi torstaina käydyssä kolmannessa finaalissa. TsSKA kampesi ensimmäisen erän loppuhetkillä isäntien rinnalle Konstantin Okulovin osumalla ja ottelun ratkaissut 1-2-maali syntyi kolmannen erän puolivälissä Maxim Shalunovin laukomana.

Kolmannessa finaalissa oli vahvasti samantyyppisiä haikuja kuin kakkospelissä tiistaina. TsSKA:n pelaajien liike näyttäisi olevan pykälän parempaa kuin Omskin.
Omskin etsikkoaika pelissä olikin oikeastaan toisen erän ylivoimapelit (yht.6min), mutta tällä kertaa vahvasti Oliwer Kasken laukausten varaan rakennettu yv-peli ei maaleja kuitenkaan tuottanut.

TsSKA:n peleissä näissä finaaleissa ja miksei jo SKA-sarjassakin on huomion arvoista ollut se seikka, kuinka näkymättömässä roolissa sellaisetkin pelimiehet kuin Mario Kempe ja Brendan Leipsic moskovalaisryhmässä ovat olleet.
Eiköhän tämäkin kerro vaan enemmän Nikitinin ryhmän vahvuudesta kuin kyseisen ulkkari-kaksikon heikkoudesta, näin ainakin itse asian tulkitsisin.

Omskin on kyllä melkeinpä "pakko" saada huomiseen nelospeliin lisää liikettä töppösiinsä. Tiistaina ja torstaina nähty liike ei vaan tule riittämään millään näissä finaaleissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös