Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
-SKA siis antoi lähtöpassit vuosien ajan joukkueessa pelanneelle Anton Beloville. Miro Aaltonen saa myös lähteä. SKA on hankkimassa hieman nimettömämpää pelaajaa, Frederik Händemarkia San Josen organisaatiosta.

-Torpedo hankki SHL:n MVP:ksi valitun Marek Hrivikin.

- Robert Rooba ja Jacob Stenqvist siirtyy Liigasta Severstaliin.

- Kunlun tiedotti, että koko valmennusryhmä saa lähteä. Näinköhän kohta julkaistaan Kojo Jalosen diili.

- Nigel Dawes on palaamassa Barysiin
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Lisää tuoreita sopimusten päättymisiä ja alkamisia:

Kunlun, ulos:
- Koko valmennustiimin Kovalevin johdolla lisäksi seuraavat 11 pelaajaa eivät jatka joukkueessa: maalivahdit Saprykin ja Shikin, Pedan, Mozik, Chelios, Sustr, Jevjesenkov, Leshenko, Monahov, Wellman, Lazarev. Osa hyviä pelaajia, mutta pöytää selvästi putsataan uutta valmennusta varten.

SKA: Kemppainen jatkaa joukkueessa.

Dynamo Moskova, ulos, 6 pelaajaa vahvistettu: -,Maalivahti Garipov, puolustajat HIETANEN ja Grigorjev, sentteri Kuzerjavenko, laiturit Kagarlitsky ja Pääjärvi-Svensson.

Dynamo Moskova, sisään yht. 7 pelaajaa:
- Laituri Artjom Fjodorov palaa muutaman vuoden tauon jälkeen, pelasi aikaisemmin 2. ketjussa: pieni, nopea, taitava, mutta yllättävän tehoton pörräävä vrt. kapasiteettiin. Fyysisesti heikko.
- Laituri Stanislav Galijev, Dynamon kasvatti palaa kotiin. Ak Bars yritti pitää kiinni ja myös joukkueen kannattajat harmittelevat. Kohtaa suuret odotukset Dynamossa. Erottui edukseen Ak Barsissa, myös pudotuspeleissä. Kagarlitskyn korvaaja vai 2. ketjuun?
- 5 nuorta pelaajaa, jotka tuoreita Harlamov Cupin eli MHL-sarjan voittajia: Pribylskij, Oleg Zaitsev, Bryzgalov (pelasivat jonkin verran viime kaudella KHL:ssä), Mihailov ja Oleg Gofman (ei liene sukua erotuomariveljeksille).

- Lisäksi Dynamo teki jatkosopimuksen 3. ketjun sentterinä pelanneen Jefremovin kanssa.

Amur Habarovsk:
- Uudeksi päävalmentajaksi valittu Dynamon entinen päävalmentaja ja Krikunovin pestaamisen jälkeen jostakin käsittämättömästä syystä tämän tiimissä jatkanut Vladimir Vorobjov.
- Dynamon aikani heikoin päävalmentaja. Jää joukkueen historiaan ensimmäisenä KHL-ajan päävalmentajana, jonka aikana Dynamo ei päässyt pudotuspeleihin.
- Kommentit somessa ovat tyyliä: Sääliksi käy Amurin fanit, lyödäänkö vetoa, kuinka paljon ennen joulukuuta potkut tulevat. Eniten ihmetellään, miksi Svetlov ei jatka Habarovskissa, kun sai joukkueen pelaamaan päättyneellä kaudella ok, rosterin huomioon ottaen.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Alexei Murygin tehnyt try-out sopimuksen Torpedon kanssa. Ihmettelin minne mies katosi pari vuotta sitten, kun torjui kuitenkin todella hyvällä tasolla KHL:ssa. Mies on nyt selättänyt syövän, ja tähtäimessä comeback tulevalle kaudelle.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Nikita Tryamkin teki kahden vuoden jatkot Avtoon.

Tryamkinin siirtymistä Canuksiin pidettiin jo varmana, mutta ilmeisesti ei ole saanut haluamaansa paperia lopulta ja päätyi sainaamaan jatkot Jekaterinburgiin.

Trjamkin on yksi niistä KHL-pelaajista, joiden toivoisin uskaltavan poistua mukavuusalueeltaan ja siirtyvän Pohjois-Amerikkaan, taistelemaan paikasta auringossa.

Kaverilla riittäisi taidot NHL:ään. Komppaan ajatuksissani tässä Avtomobilistin kannattajia, jotka samalla tavalla näkevät kaverin tyytyvän liian vähään suhteessa omaan maksimiinsa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Chinakhov lähtee Keklulandiaan ja Omks julkaisi eräänlaisensa itkuvirren, kun ei saanut pidettyä Chinakhovia. Aika suuri ajatteluero sarjojen välillä. Siinä missä muissa sarjoissa onniteltaisiin ja oltaisiin iloisia pelaajan puolesta, nyt Omsk haukkui Chinakhovin agentin ja kyseenalaisti pelaajan valmiuden lähteä NHL:ään.

Aika alta riman vedetty
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Chinakhov lähtee Keklulandiaan ja Omks julkaisi eräänlaisensa itkuvirren, kun ei saanut pidettyä Chinakhovia. Aika suuri ajatteluero sarjojen välillä. Siinä missä muissa sarjoissa onniteltaisiin ja oltaisiin iloisia pelaajan puolesta, nyt Omsk haukkui Chinakhovin agentin ja kyseenalaisti pelaajan valmiuden lähteä NHL:ään.

Aika alta riman vedetty
Ulospäin saatetaan itkeä, erityisesti Omskissa mestaruushuumassa, mutta pohjimmiltaan seurat ja erityisesti niiden kannattajat ymmärtävät jokaiselle riittävän hyvälle pelaajalle olevan hyväksi siirtyä Pohjois-Amerikkaan silloin, kun ajankohta on heille oikea ja kypsä.

Uskoisin seurojen vastahangan liittyvän useimmiten siirtymisen ajankohtaan. Osa pelaajista lähtee liian varhain ja ajautuu Pohjois-Amerikassa vuosikausiksi AHL:ään. Esim. Kirill Kaprizov toimi mielestäni järkevästi ja kypsytteli itseään yhtenä KHL:n kärkipelaajista. NHL:ään siirtyessään hän pääsi heti antamaan näyttöjä NHL-joukkueen kärkiketjuun eikä yrittämään etenemistä AHL:n kautta.

Toki KHL:ssä tullee aina olemaan huipputason pelaajia, jotka eivät monista eri syistä johtuen halua ottaa steppiä eteenpäin ja siirtyä Pohjois-Amerikkaan taistelemaan paikasta auringossa. Yksi tällainen pelaaja on Vadim Shipatshov. Ihmettelen tietyllä tavalla edelleen, miksi hän antoi niin nopeasti periksi Vegasissa. Googletin hänen henkilöhistoriaansa ja ehkä samalla selvisi jotakin: kyseessä on huipputaitava sentteri, joka 26–vuotiaana, HUOM! 26-vuotiaana, siirtyi kasvattajaseurastaan Severstal Tsherepovetsista Pietariin. Vaikka uran eteneminen tuntuu ulkopuolisesta erikoiselta, niin se on ollut hänen valintansa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Dynamo Moskovan MHL-sarjan kultaa voittaneen joukkueen ykkösmaalivahti Vadim Zherenko 20 v, 192 cm, 89 kg, siirtyy ensi kaudeksi SM-liigaan. Instagramissa kaveri korostaa eron Dynamosta olevan väliaikainen.

Kyseessä lahjakas maalivahti, joka valittiin MHL-finaalien MVP:ksi. Dynamolla oli kaksi hyvää maalivahtia, mutta Zherenko nousi pudotuspeleissä päävastuuseen.

Zherenko ei ole Dynamon kasvatti vaan siirtyi valko-sinisiin TsSKA:sta kolme vuotta sitten.

Mietin itse, että Dynamo olisi tarjonnut Zherenkolle kolmosnaalivahdin paikkaa, mutta Kuznetsov taitaa jatkaa siinä roolissa. Kolmosmaalivahti on saanut Dynamossa viime vuosina vain vähän peliaikaa Botsharovin ja Jerjomenkon jakaessa pääasiallisen torjuntavastuun. 41-vuotiaan Jerjomenkon vuoden jatkosopimus ja haluttomuus siirtyä pelaajavalmentajaksi taitaa lykätä edelleen nuorten esiinmarssia. Toisaalta, pätkiä MHL-pudotuspeleistä katsoneena en usko Zherenkon olevan vielä kypsä KHL:ään.

Taisi olla niin, että hän siirtyy Ilvekseen. Jos siirtyy sinne, niin täytyy seurata komearaamisen maalivahdin otteita Mansessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Dinamo Riika on tekemässä kovaa hankintaa, mikäli huhut Mark Pysykin siirtymisestä heidän riveihinsä pitää kutinsa.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Dinamo Riika on tekemässä kovaa hankintaa, mikäli huhut Mark Pysykin siirtymisestä heidän riveihinsä pitää kutinsa.
Riikan joukkue alkaa muutenkin muodostumaan hiljalleen. Varsinkin puolustus on hyvin lähelle valmis jos Pysyk saapuu Latvian rannikolle. Epämääräisten palkkasoturien sijaan on panostettu vaihteeksi kotimaiseen voimaan, joiden ominaisuudet tiedetään jo valmiiksi. Tshekin liigasta on saatu houkuteltua takaisin yleispakit Oskars Cibulskis ja tuore mestari Ralfs Freibergs. Jatkosopparit ovat taas tehneet Kristapsit, eli kokenut soturi Sotnieks sekä lopultakin kehitysaskeleita ottanut kiekollinen Zile. Liettuan paras kenttäpelaaja Nerijus Alisauskas palaa taas Bratislavasta, joten hänet voi asettaa 7.pakin rooliin. Käytännössä tuosta ei puutu kuin yksi kiekollinen ulkkaripakki, niin kauteen voisi jo lähteä, jos siis oletetaan että Pysyk on verkoissa.

Myös maalivahtiosasto on valmis ja näyttää ihan hyvältä pikkujengiksi. Frölundasta saapuu Johan Mattsson ja Sparta Prahasta Matej Machovsky. Kumpikaan ei ole varma/kallis kortti, mutta Rigalla on ollut paskempiakin kaksikkoja viime vuosina.

Hyökkäys on eniten vaiheessa. Oikeita sentterejä ei ole vielä yhtään ja Miks Indrasisin kanssa käytävät neuvottelut ovat vielä kesken. Laitureita löytyy kärkiketjujen Lauris Darzins, kolmosketjun Karjalainen Sotchista ja Ässistä saapuvalle Sebastian Wännströmille suunnitellaan varmaan kakkosen paikkaa vaikka kolmonen voisi olla parempi jos leveyttä tulisi tarpeeksi. Nelosen paikoista kilpailee Nikolaj Jelisejevs, vaikka se ei olekaan ideaali tilanne taiturille.

Eli hankintalistalla pitäisi olla vielä 3 sentteriä, kärkipään kiekollinen pakki, 3 laituria kärkiketjuihin ja jatkosoppareita omille junnuille sitten täytteeksi.. Jos joukkueella tekee taas tiukkaa rahasta niin yksi halpa mutta aivan kohtuullinen sentteri voisi olla 2001 syntynyt Janis Svanenbergs joka sanoi hiljattain haastattelussa, että hän voi siirtyä yhä Edmonton Oil Kingsiin kuten oli tarkoitus ennen Koronan iskua, mutta se tapahtuu vain jos hän ei saa järkevää ammattilaissopparia ensi kaudeksi..
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kappas. Mennyt ohi, että Znaroksin tilalle Spartakin penkin taakse on palkattu NHL-legenda Boris Mironov.

Spartak ilmoitti Emil Djusen jatkosopimuksesta. Lisäksi Sveitsissä kovaa jälkeä viime kaudella tehnyt Tim Heedin huhutaan liittyvän Spartakin puolustukseen.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Dynamo Moskova julkaisi tänään kaksi pelaajasiirtoa:

- 24-vuotias sentteri Aleksander Petunin palaa Severstal Tsherepovetsista Dynamo Moskovaan. 177 cm, 75 kg. Avtomobilistin kasvatti, joka siirtyi Dynamon MHL-sarjan joukkueeseen kaudella 2014-2015. Yritti läpimurtoa Dynamon edustusjoukkueessa vajaat kolme kautta, siirtyi kesken kauden 2019-2020 Tsherepovetsiin. Löi itsensä lävitse viime kaudella Severstalissa, jossa runkosarja-pudotuspelejä yhteensä 64 kpl, 19+21=40, +15.

Minä ja enemmistö Dynamon kannattajista ihmettelimme, miksi Petuninille annettiin potkut kesken kauden 2019-2020. No, joskus on hyväksi siirtyä muualle kypsymään. Tulee todennäköisesti pelaamaan kolmossentterinö. Käyttöä saattaa löytyä myös kakkosylivoimalla.

- 27-vuotias, 196-senttinen ja 103-kiloinen Liettuassa syntynyt venäläispuolustaja Andrei Pedan siirtyy Ak Barsista Dynamoon. Yritti useiden vuosien ajan läpimurtoa Pohjois-Amerikassa siinä onnistumatta ja palasi vuonna 2018 Eurooppaan, KHL:ään. Viime kaudella Ak Barsissa 52 ottelua, 6+11=17, 87 PIM.

Pedanin värvääminen herättää kysymyksen Tsaikovskin jatkosta. Vaikka Tsaikovskin tilastot ovat paremmat kuin Pedanilla, niin muistettava peliaika ylivoimalla Shipatshovin kanssa. Saman kaliiberin puolustajia. Itselläni on positiivinen muistikuva Pedanista. Vaikka on isokokoinen, niin liikkuu hyvin ja osaa lisäksi pelata kiekolla.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Toivottavasti Jokerit kohtaa tulevalla kaudella kolmannen kerran Severstalin Tallinnassa, kun olisi mahdollista nähdä Komben ja Rooban KHL-kohtaaminen kotimaassaan. Jokerit on voittanut molemmat edelliset Tallinnan ottelut. Vuonna 2018 luvuin 2-1 ja 2020 luvuin 4-1.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Toivottavasti Jokerit kohtaa tulevalla kaudella kolmannen kerran Severstalin Tallinnassa, kun olisi mahdollista nähdä Komben ja Rooban KHL-kohtaaminen kotimaassaan. Jokerit on voittanut molemmat edelliset Tallinnan ottelut. Vuonna 2018 luvuin 2-1 ja 2020 luvuin 4-1.
Aika kovasti saa tuo Kombe painaa hommia jos meinaa kokoonpanoon mahtua.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002

Pardus

Jäsen
Aika kovasti saa tuo Kombe painaa hommia jos meinaa kokoonpanoon mahtua.
Eiköhän tuo markkinointimielessä muutaman vaihdon nelosessa pysty vetämään, kun alla on jo täysi kausi Liigassa. En missään nimessä oleta, että muuten pelaisi ensi kaudella KHL:ää. Kehityksen kannalta tärkeää pelata nyt ehjä kausi kiekollisessa roolissa Vantaalla, eikä sahata Mestiksen ja Jokerien nelosketjun väliä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Ei mitään helvetin tallinnanreissuja. Jos KHL haluaa välttämättä Viroon laajentua ni perustaa sinne jonkun Dynamo Tallinnan tai jonkun muun muoviseuran. Aivan turha lähteä Jokereita sinne roudaamaan.

Rooba nyt muutenkin on aivan HMV pelaaja jossei "eksoottista" kansalaisuutta ota huomioon.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei mitään helvetin tallinnanreissuja. Jos KHL haluaa välttämättä Viroon laajentua ni perustaa sinne jonkun Dynamo Tallinnan tai jonkun muun muoviseuran. Aivan turha lähteä Jokereita sinne roudaamaan.

Rooba nyt muutenkin on aivan HMV pelaaja jossei "eksoottista" kansalaisuutta ota huomioon.
Jokereillehan tuo tallinnassa pelaaminen on ollut vähän pakkorako, kun Arena on ollut varattuna, eikä sopivaa slottia ole löytynyt KHL:n otteluohjelmasta.

Vaihtoehtona olisi pelata Espoossa tai esim. Turussa (Nordis ei kai ole ollut vaihtoehtona), mutta Jokerit valitsi Tallinnan monen eri muuttujan seurauksena. Paikalla olleet fanit on ainakin tykänneet noista reissuista, vaikka aika rankkaa on monella ollutkin.

KHL oli alunperin itseasiassa todella nihkeänä Tallinnassa pelaamisen suhteen ja aikamoinen vääntö oli, että tuo onnistui. Vaikka samaan aikaan pelattiin jotain KHL:n "World Seriesiä" tms. Sveitsissä ei Jokerien pelit saaneet tuota leimaa itselleen.

Tallinnassa pelaaminen ei ole kannattavaa, mutta pakkoraossa siellä pelattaessa on mahdollista kai päästä about +/- 0 -tulokseen. Toki on eri asia jos esim. mainittu Sevestalin jengi olisi mukana tapahtuman järjestämisessä ja se saisi vaikka ihan KHL:ltäkin virallista tukea sarjan viemisestä uuteen maahaan.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy