Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Alexei Kudashov Dynamon uusi päävalmentaja. Vieläköhän Krikunoville löytyy töitä :)
Tottakai hyvälle miehelle töitä löytyy. Krikunov työskentelee jatkossa Kazakstanin maajoukkueessa konsulttina + ilmoitti tänään

jatkavansa mielellään konsulttina Dynamossa.

Krikunov korosti toimineensa 25 vuotta valmennustehtävissä eri Dynamoissa: Moskovassa, Minskissä ja Jekaterinburgissa.

Dynamon GM Merkulov ja pääjohtaja Krovopuskov kertoivat tänään Dynamon joukkueen rakentamisesta seuraavaa:

- Koko valmennustiimi vaihtuu. Kiitokset poistuville: Krikunov, maalivahtivalmentaja Jeremejev (Dynamon entinen huippumaalivahti), Babenko, puolustajien valmentaja Skopintsev (tätä kannattaa juhlia), fysiikkavalmentaja Skobrev (entinen luistelun maailmanmestari), Vladimir Vorobjov (yksi Dynamon historian heikoimmista valmentajista; päävalmentaja 1,5 kautta 2018-2019; Krikunov tuli ennen joulua 2019 pelastamaan kauden; keväällä 2018 joukkue jäi ensimmäisen kerran pudotuspeleistä Vorobjovin päävalmentamana).

- Uusi päävalmentaja Kudashov valitsee tiiminsä 1.5. mennessä.

- Pelaajista vaihtuu noin 30 %.

- Shipatshovin kanssa neuvottelut loppusuoralla. Kudashov haluaa pitää hänet, työskentelivät hyvin yhdessä SKA:ssa.

- Jaskin saanut tarjouksia Pohjois-Amerikasta ja lähtee etsimään NHL-unelmaa. Kiitos & Onnea Jaskinille! Harmi KHL:lle.

- Kagarlitskyn kohtalon ratkaisee valmennustiimi. Kudashovilla oli vaikeuksia Kagarlitskyn kanssa Pietarissa, mutta Merkulovin mukaan Kagarlitsky on tehnyt Dynamossa ryhtiliikkeen.

- Pääjärvi-Svensson ja Emil Garipov eivät jatka Dynamossa.

- Ulkomaalaispelaajiin muutoksia: Jaskinin korvaaja ja myös esim. Hietasen kohtalo avoinna. Päättelin itse tekstistä, että Hietasen kanssa ei jatketa sopimusta.

- Dynamo ei ole kontaktoinut Leo Komarovia. Ongelma, että veisi ulkomaalaispaikan, koska on pelannut Suomen maajoukkueessa.

- Dynamo ei käy neuvotteluja Vjatseslav Voinovin kanssa.

- Koko Dynamon johto haluaa nähdä tulevalla kaudella kaukalossa enemmän nuoria pelaajia.

- Toisaalta Krovopuskovin mukaan 41-vuotias Jerjomenko on seuralegenda ja hän voi jatkaa maalin suulla. Jos hän haluaa lopettaa maalivahtina, niin hän voi jatkaa maalivahtivalmentajana tai pelaavana valmentajana.

- Dynamon junioreissa on tehty kaksi vuotta hyvää työtä, ja Dynamo pelaa pian alkavissa MHL-sarjan finaaleissa Lokomotivin junioreita vastaan.

- Dynamon johto haluaa, että joukkueelta ja yksittäisiltä pelaajilta löytyy tulevalla kaudella VOITTAJIEN HENKI. Sitä ei todellakaan ollut näkyvillä pudotuspelisarjassa SKA:ta vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Jotenkin vaikea nähdä, että Dynamo onnistuu tämän herran kanssa. SKA:ssa oli kuitenkin niin lapanen sen joukkueen kanssa. Toisaalta ihan sama, kun RR päättää kokoonpanon.
Suurin osa someen kirjoittavista kannattajista tuntuu olevan samaa mieltä kanssasi. Ehkä Dynamon johtokaan ei täysin luota häneen, koska on kontaktoinut Krikunovia konsulttisopimuksen merkeissä.

Kudashovin tausta on sinänsä hyvä Dynamon päävalmentajalle: hän on pelannut Dynamossa kahteen otteeseen: 1999-2005 Dynamossa, 2008-2010 HK MVD:ssä, 2010-2012 OHK Dynamossa (HK MVD:n fuusioiduttua Dynamoon). Hän on toiminut Lokomotivissa, HK MVD:ssä ja OHK Dynamossa kapteenina, myös 1. Gagarin Cupin voittokautena 2011-2012.

Kudashov itse kertoi tänään sopimusneuvottelujen sujuneen mutkattomasti. Lisäksi hän totesi haaveilleensa jo pikkupoikana pelaamisesta Dynamo Moskovassa, koska piti seuraa niin hienona. Joku kommentoi tähän: ”Ei kai seura fania palkkaa päävalmentajaksi?!”

Todennäköistä, että tulevasta(kin) kaudesta tulee Dynamolle välikausi. Toisaalta, jos joukkuetta nyt aletaan rakentaa omista nuorista käsin, niin se kantaa hedelmää pidemmällä aikavälillä. Katsoin Dynamon YouTube-kanavalta huippuhetkiä Dynamon junioreiden pudotuspeliotteluista Atlantia ja Ufan junioreita vastaan ja kyllähän sieltä on tulevalla kaudella muutama pelaaja pyrkimässä vahvasti edustusjoukkueeseen, mm. maalivahti. Viitisen pelaajaa tunnistin nimeltä eli he ovat pyörähtäneet jo kaukalossa KHL-peleissä.

Mielenkiintoista seurata Kudashovin otteita ja tuloksia Dynamossa. Monet kapteeniksi valinnat pelaajauralla kertovat häneltä löytyvän johtajuutta. Jotenkin hän vain vaikuttaa todella tosikoita ja kamreerimaiselta. Skeptikot syyttävät häntä jo etukäteen pyrkimyksestä uuvuttavaan puolustavaan jääkiekkoon. Jos Dynamon puolustus ei vaihdu 2-3 puolustajaa lukuun ottamatta, niin Kudashovin mahdollisuudet rakentaa Dynamolle toimiva puolustava pelitapa tulevat olemaan hyvin heikot.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Sipatsoville kolmen vuoden jatkot Dynamoon. Taisi menestyshaaveet mennä siinä, jos palkka on sama
Näkisin kyllä asiat aika lailla eri tavalla. Muistetaan kuitenkin, että runkosarjan mittakaavassa tässä on sarjan "ylivoimaisesti" paras pelaaja viimeisen 3 vuoden jaksolta. Erittäin harvoin sanoisin siis, että sarjan parhaan pelaajan signaaminen useammaksi vuodeksi menestymishaaveita vie pois.

Playoffeissa toki "vain" 0,85 P/G pelaaja viimeisen 3 kauden osalta, mutta mutulla sanoisin ettei sarjasta montaa pelaajaa löydy ketkä ovat vaikka viimeisen 3 vuoden aikana joka vuosi painaneet yli 1 P/G tasolla playoffeja läpi.

Eikä se palkkakaan nyt tainnut mikään moninkertainen näihin Hartikaisiin jne. verrattuna olla?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Nojoo nyt kun palkka tuli julki (90milj = noin miljoona €), eli 10% budjetista, niin ei tuo loppujen lopuksi kovin paha ole, kun vertaa edelliseen 120 miljoonan ruplan palkkaan.
Olikos KHL:n palkkakatossa joku sääntö, että yhden "sarjalle merkittävän pelaajan" voi palkata palkkakaton "ohi"? Jotain tällaista kuvittelin. Jokereista O'Neill menisi tuohon kategoriaan mielestäni, Shipa pisteiden valossa ehdottomasti myös.

Voi olla, että muistan väärin tuon säännön. Ja voi olla, että tämä koskisi vain ns. NHL:stä "ryöstettyjä", kuten Kovy.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Gagarlitsky ei jatka Dynamossa. Kudashov ei halunnut Kagaa joukkueeseen. Jännä nähdä minne menee. Toivottavasti palaa Severstaliin
Kagarlitskyn huhutaan saaneen tarjouksia ainakin Salavat Julajev Ufasta.

Tätä pelaajaa ei tule erityisemmin ikävä, niin paljon parempi Andre Petersson oli samalla pelipaikalla.

Mielenkiintoista seurata, ketkä laiturit nähdään ensi kaudella Shipatshovin laitureina, kun Jaskin siirtyy NHL:ään. Jaskin on kyllä suuri menetys Dynamolle ja KHL:lle, mutta hän jos kuka ansaitsee uuden mahdollisuuden maailman kovimmassa kiekkosarjassa. Veikkaan monen Dynamon kannattajan jatkavan kaverin seuraamista NHL:ssä, niin pidetty pelaaja hän oli.

Dynamo yrittää saada ykkösketjuun Ak Barsista Stanislav Galijevin, joka olisi todella Dynamon näköinen pelaaja verrattuna Kagarlitskyyn.

Galijev näyttää olevan Dynamo Moskovan kasvatti, mikä selittää osaltaan suuren kiinnostuksen saada hänet ”kotiutetuksi”. Eipä ihme, että tuntuu Dynamon näköiseltä.
 
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Itseäni ilahduttaa tänään julkistettu 41-vuotiaan Aleksander Jerjomenkon yhden kauden jatkosopimus Dynamo Moskovan kanssa.

Dynamon toimitusjohtaja Krovopuskov kertoi sopimuksen julkaisemisen yhteydessä, että

- tuleva kausi on Dynamon omalle kasvatille Jerjomenkolle 17. kausi Dynamossa. Hän nousee tällä lukemalla kahden Dynamo-legendan, Aleksander Maltsevin ja Valeri Vasiljevin rinnalle.
- sopimus EI ole pelaajavalmentajan vaan pelaajasopimus, ja seurajohdolla on täysi luottamus maalivahtilegendaan.

Dynamon kotisivuilla kerrottiin Jerjomenkon

- käyneen Dynamon kiekkokoulun ja aloittaneen seurassa ammattimaisen pelaamisen kaudella 1997-1998 17-vuotiaana
- torjuneen välillä 1 kauden Amur Habarovskissa, 1 kauden jo kuopatussa Standart...-nimisessä joukkueessa, 2 kautta Ak Barsissa ja 4 kautta Ufassa ennen paluuta ”kotiin”.
- olleen torjuntaprosentillaan 93,6 % koko KHL:n paras maalivahti tämän kauden runkosarjassa, jossa hän pelasi 30 ottelua (KHL:n sivuilla 26 ottelua). Päästettyjen maalien osalta hän oli 2. paras. (Pudotuspeleissä hänen tilastonsa jäivät vaatimattomiksi vähäisen pelimäärän takia, jolloin 2-5 -tappio Severstalia vastaan korostui; ko. pelissä Dynamon puolustus romahti nopeiden severstalilaisten käsittelyssä ja mm. Hietanen ja Mironov lahjoittivat kumpikin yhden maalin karmeilla aivopieruillaan, esim. Hietaselta harvinainen hyökkäyksen avaus suoraan vastustajalle oman maalin edustalle.)

Dynamon MHL-joukkue jatkaa finaaleissa Lokomotivin junioreita vastaan johtaen sarjaa otteluvoitoin 3-1. Joukkueesta löytyy kaksi maalivahtia, joille annetaan toivottavasti tulevalla kaudella näytön mahdollisuus KHL:ssä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riika on aloittanut joukkueen rakentamisen jälleen alusta. Koko paketti räjäytettiin kauden jälkeen. Sergei Zubovin alaisuuteen on hankittu maalivahdeiksi Johan Mattsson Ruotsista ja Matej Machovksy Tsekin pääsarjasta. Lähtökohtaisesti aika ponneton kaksikko. Kalnins ei tainnut sitten siirtyä takaisin Riikaan?

Viimeisin Riikan hankinta on Liigan maalipörssin vienyt Sebastian Wännström.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lokolle hyvä paluumuuttaja NHL:stä. Lokon oma kasvatti Artyom Anisimov palaa Lokomotiviin kauden jälkeen. 32-vuotta ikää, 770 NHL-peliä alla 0.50 ppg:llä. Tällä kaudella 18 matsia ja 8 pistettä Senatorsissa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
541 matsia Venäjän maalla ja tähän se nähtävästi loppui, nimittäin Juuso Hietasen KHL-ura. Dynamo virittelee Julius Honkaa puolustukseen uudeksi "Hietaseksi"
Uuden puolustajan etsiminen Hietasen tilalle ei ole yllätys, kun hänen poistumisestaan on liikkunut huhuja jo muutaman kuukauden ajan. Siihen viittasi myös laajat haastattelut Juusosta ja hänen vaimostaan Dynamon kotisivuilla. En muista milloinkaan aikaisemmin lukeneeni kenenkään ulkomaalaispelaajan vaimon elämästä hänen itsensä kertomana.

Dynamon GM kertoi noin 30 %:n pelaajistosta vaihtuvan ja ulkomaalaispelaajista enemmistön. Jaskin, Lindberg ja Pääjärvi-Svensson ovat varmoja poistuvia, Hietanen taitaa olla samoin. Tsaikovskista ei ole liikkunut huhuja. Hän taisi nousta lopulta Hietasen ohitse tällä kaudella, Dynamon kakkospuolustajaksi Andrei Sergejevin jälkeen.

Vaikka Hietanen poistuisi Dynamosta, niin hän on jättänyt joka tapauksessa harvinaisen hyvän kuvan itsestään monella tapaa haasteellisessa organisaatiossa. Häntä on arvostettu sekä kannattajien että organisaation taholta.

Hietanen kertoi itse pitkässä haastattelussa haluavansa antaa uusille Dynamoon tuleville pelaajille seuraavat kaksi ohjetta pärjäämisen edistämiseksi: ”Älä yritä oikaista tai päästä harjoituksissa helpommalla!” ja ”Älä valita harjoitusten ja työnteon kovuudesta”. Minulle juolahti näistä parin kuukauden takaisista Hietasen ohjeista vääjäämättä mieleen Pulkkinen ja hänen ”kohtalonsa” Dynamossa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omissa arvioissani nostaisin Juuso Hietasen todella korkealle Euroopan puolella uransa pääosin tai kokonaan pelanneiden suomalaispakkejen kategoriassa.
Oikeastaan ainoa pakki jonka laittaisin Hietasen kanssa samalla viivalle tai jopa hänen edelleen on Petteri Nummelin.

Hietasen näkeminen kaukalossa herättää itsessäni aina vahvat etiäiset aktiiviaikojen Jari Kurriin. Kuullostaa ehkä kaukaa haettulta vertailulta, mutta kyllä, yhtäläisyyksiä löytyy:
- pelinumero (17)
- kätisyys (right)
- "puol istuva" peliasento
- suht samoissa mitoissa

Yhtenä aasinsiltana, tosin huonona sellaisena, Hietasen ja Kurrin yhteydestä voi käyttää myöskin Juuson faijaa Juha Hietasta.
Jari Kurrin ja HPK-legenda Juha Hietasen nimet löytyvät nimittäin liigakarsintapelin HPK-Jokerit maalintekijöistä keväältä-80.
Kyseinen ottelu jäi muuten Jari Kurrin viimeiseksi viralliseksi matsiksi Jokeri-paidassa yli 14 vuoteen.

Mikä sitten on pitänyt Hietasen Euroopassa koko uransa?
Jos oikein olen ymmärtänyt niin kaverilta ei löydy edes NHL-varausta.
Ehkäpä ne heikkoudet uran alkuaikoina olivat juurikin siellä fyysisellä puolella ja sitä kautta änäriin ei ole ihan viimeistä hinkua Hietasella koskaan löytynyt.
Noh, eiköhän tuo Juuson tilipussin paksuus ole ollut suht kohdillaan viimeiset kymmenen kautta myöskin KHL:n puolella, mitkä äijä on venäjänmaalla viettänyt.

Saas nähdä missä jatkuu juuso Hietasen ura vai jatkuuko ollenkaan?
Rinkelinmäen hallin katossahan roikkuisi faijan jäädytetty pelipaita, johon toki Juusolla käyttöoikeus.

Omat arvioni Hietasessa perustuvat 10-15 nähtyyn otteluun per kausi Dynamo-paidassa sekä lukuisiin arvokisoihin Suomi-paidassa.
Ja näiden katsojakokemusten perusteella pidänkin Juuso Hietasta lähes täydellisenä pakettina yleispakki määritelmään.
Tottahan toki, jalka alkaa painaa Juusollakin, tuleehan kesäkuussa miehellä mittariin jo 36v.

Hokileidi voisi Dynamon otteita paljon enemmän seuranneena avata omia näkemyksiään Hietasesta. Olisi mielenkiintoista lukea olenko yksin näkemykseni suhteen puolustajasta nimeltä Juuso Hietanen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Reid Boucher saanut yksisuuntaisen tarjouksen änhooällästä, joten Omskille iso menetys. Jännä nähdä, mitä Kaski tekee.

Pokan Villestäkin on leivottu urheilija Hartleyn alaisuudessa. Vieläkö kolkuttelee takaraivossa paikka jonkun Arizonan tai Seattlen peruspakkina?
 

TeMee_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Strömwall ja Kemppainen ovat huhujen mukaan jatkamassa Pietarissa. Kovalchuk huhujen mukaan hakee pelipaikkaa nhl:stä mutta tuskin kukaan änäreissä palkkaa 38-vuotiasta Kovalchukia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eli Kazan hieman tuulettaa ulkkari-osastoaan.
Seitsemästä kuusi pihalle ja ainoastaan kanukkipakki Murphy jatkaa.
Tosin pleijareitten Omsk-sarjassa saatiin jo viitteitä mitä tuleman pitää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy