Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi kaikkialla on rahahanat tiukassa, mutta KHL:ssä kuitenkin isoin tili tarjolla.
Näin mietin itsekkin. Toisaalta sitten kun katsoo mitä SHL-pelaajille maksetaan. SHL:n pistepörssin voittaja Nilsson saa Sochista about 400k, joten tuskin Lasch saa tuosta kovempaa sopimusta. Lasch saisi varmasti ehkä 50-100k enemmän, kuin muista sarjoista, mutta onko tuo summa semmonen mikä saa mielen muuttumaan siitä "en pelaa koskaan Venäjällä" ajatuksesta?

15-18 kausilla olisi ollut kunnon mahdollisuus rahastaa. Enää se ei onnistu. Yllätyn mikäli Laschille tarjotaan sopimusta jostain muusta kuin Severstalista tai Riikasta. Puhtaasti ikänsä puolesta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos Amur, Minsk, Riika, Kunlun, Neftekhimik ja ehkä jokin muukin seura päättää jatkaa (= saa rahoituksen) vähän ennen kauden 2020-2021 alkua, urheilulliselta panokselta tuskin voi paljon odottaa. KHL:n kannalta ymmärrettävää, mutta urheilun kannalta käsittämätöntä olisi, jos Timchenko ja Rotenbergit ottaisivat lisää seuroja talliinsa, jotta KHL voisi esittäytyä halutussa muodossa.
Oon puhunut tästä aikaisemminkin, mutta tarjoisin tähän edelleen vaihtoehdoksi mallia, jossa kilpailu jakautuisi vähän uusiksi siten, että puolet joukkueista pelaisi keväisin Venäjän mestaruudesta ja toinen puoli Gagarin cupin voitosta ja sitten nämä "konferenssivoittajat" kohtaisivat lopullisessa finaalisarjassa. Tällä tavalla venäläiset voisivat isommin panostaa siihen Venäjän mestaruutta tavoittelevien ryhmään rahaa ja pyrkiä tilanteeseen, jossa mahdollisimman moni pelaisi palkkakaton rajoilla. Toista puolta voi sitten sponsoroida juuri sen verran, että saavat kasaan tyyliin 2/3 hintaiset miehistöt, palkkakattoon nähden. Mielekkyys pysyy toisella puolella, koska pelaavat ensin yhdestä palkinnosta keskenään ja sitten paras pääsisi haastamaan Venäjän mestarin.

Helpoiten tähän voitaisiin päästä vain siirtämällä jonkin verran joukkueita divisioonien välillä. Tässä esimerkin omaisessa olettamassa kaikki pelaavat, vaikka olen toki tietoinen, että ainakin yksi joukkue on kertonut seuraavan kauden jäävän väliin.

Gagarin cupista kamppaileva seurat

Bobrov divisioona -> Euro divisioona
Jokerit
Dinamo Riga
Dinamo Minsk
Sevestral
Sochi
HK Vitjas

Chernyshev divisioona -> Aasian divisioona
Kunlun
Barys Nur-Sultan
Amur
Admiral
Sibir
Neftehimik (aika pitkät reissut tulis näille, mut tää nyt tähän)

Venäjän mestaruudesta kamppailevat seurat

Tarasov divisioona -> Venäjän läntinen divisioona
SKA
ZSKA
Dynamo
Spartak
Jaroslav
Nishi Novgorod

Kharlamov divisioona -> Venäjän itäinen divisioona
Ak Bars Kazan
Magnitogorsk
Omsk
UFA
Cheljabinsk
Jekateringburg

Runkosarjassa kaikki pelaisi kaikkia vastaan sekä kotona, että vieraissa -> 46 peliä ja sitten vielä 10+ peliä vielä oman divisioonan sisällä. Pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta pelattaisiin divisioonien sisällä ja sitten kolmannella kierroksella kohtaisi Gagarin cupin finaalissa Euro divisioonan voittaja ja Aasian divisioonan voittaja. Venäjän mestaruudesta pelaisi toisessa parissa Venäjän läntisen ja itäisen divisioonan voittajat. Näiden kahden parin voittajat sitten neljännelle ja viimeiselle kierrokselle, jossa kokonaisuuden voittaja ratkeaisi.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Pakko kysyä, että onks äijällä joku fetissi näihin eri sarjajärjestelmien kehittelyyn? :)

Löytyy Liigasta, KHL:sta ja CHL:sta jne. melkein viikottain jotain sarjaformaattia täällä mitä äijä työstää siellä himassaan.
No jos Venäjällä on ongelma rahoituksen kanssa, niin silloinhan kannattaa yrittää sopeutua uuteen tilanteeseen ja tuo esittämäni mallihan olisi hyvin kevyt siirtymä. Siinähän pysyttäisiin neljän divisioonan mallissa. Kaikki pelaisi kuitenkin kaikkia vastaan ja jos pyrkisivät sitten ehdottamallani tavalla säästämään siltä puolelta, jossa pelaa myös ulkolaisia seuroja, niin rahaa säästyisi neljän seuran edestä, mutta samalla kilpailu tasaantuisi myös pienemmän resurssin seuroille.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Slovakian kärkipelaajiin lukeutuva Libor Hudacek siirtyy Neftekhimikiin. Tshekin liigassa pelaa jonkun verran näitä kavereita jotka ovat liian hyviä CZE/FIN/DEL-tapaisiin sarjoihin ja Hudacek oli näistä nuorin, joten hänen siirtyminen on ihan ymmärrettävää kun uraa on vielä runsaasti jäljellä. Kyseessä taitaa olla samalla Neftekhimikin ensimmäinen ulkkari (Kostitsyn lasketaan kai venäläiseksi, mutta hän ei saa enää edustaa V-Venäjää kisoissa? Näin on toimineet ainakin jotkut muut kokeneet Belarussialaiset), joten sinne mahtuisi jokunen vapaana olevista laadukkaista KHL-ulkkareista tai miksei Laschkin. Kunlunin luulisi olevan toinen joukkue missä on tilaa vielä useammalle kuin 1-2 hankinnalle.

Entinen NHL-vahti Jacques Cloutier jatkaa Bob Hartleyn apuvalmentajana Omskissa. Mies on toiminut tuossa roolissa molemmilla Hartleyn KHL-kausilla sekä myös aiemmin Calgaryssä ja Coloradossa. Samalla uutisoitiin että NHL-legenda Slava Kozlov ei jatka Omskissa. Dinamo Riga on haastatellut länsimaisten valmentajien ohella 3 venäläistä ehdokasta ja Kozlov on yksi näistä. Kaksinkertaisella NHL- ja KHL-mestarilla on kokemusta ykkösvalmentajan paikalta vuoden verran kasvattijoukkueensa Khimik Voskresenskin peräsimestä VHLstä. KHLssä Kozlov on ollut apuvalmentajana Hartleyn Omskin ohella myös German Titovin (joka oli myös Khimikin miehiä pelaajaurallaan) Spartak Moskovassa parin kauden ajan..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Sport-Expressin mukaan Karpov ei suostu palkan alennukseen ja lähtö SKA:sta edessä. Artikkelista mainitaan, että Vityaz ja Sochi on vähän jännittyneitä siitä, että joutuvat ottamaan Karpovin.
Tämä tapaus taisi saada nyt päätöksensä. Nihkeästi NHLssä aloittaneen Vladislav Kamenevin oikeudet on näemmä treidattu SKAhan ja Magnitka saa vaihdossa juurikin Karpovin ja Ilya Kablukovin. Viime vuonna flopanneella idän jättiläisellä taitaa olla vähemmän yliampuvia sopimuksia valmiina, joten voivat ottaa heidät tuomaan tärkeää leveyttä.

Tilannehan on aika jännä KHLssä kun palkkakatto tulee nyt voimaan. Monilla on menossa sopimuksia jotka on tehty täysin eri ympäristössä, joten ei ihme jos on nyt vaikeaa katon kanssa. Kun ulkkarikiintiötäkään ei nostettu, niin eikö "ilmaisia" ulosostoja olisi voinut lisätä muutaman joka jengille? Tilanne normalisoituu parin vuoden sisällä, mutta tällä hetkellä alaketjuja voi joutua täyttämään ilmaisilla miehillä jos muutama pelaaja vie liikaa katosta. Mikä edes on KHLn ulosostosääntö? Se varmaan rasittaa palkkakattoa jollain %-luvulla kuten NHLssä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Valko-Venäjän suuri johtaja Aleksander Lukashenko on pyytänyt maan legendaarista sentteriä Mihail Grabovskyä palaamaan kaukaloon! He ovat kuulema pelanneet tänä talvena jossain höntsätapahtumassa ja tästä vaikuttuneena presidentti on esittänyt vienon pyynnön ex-tähdelle.

Translaten mukaan Grabovskyn sitaatti asiasta on: "Kun hän sanoo, saan uusia tunteita - miksi en yritä, kyllä." Tästä voisi päätellä ettei Valko-Venäjän pelaajilla ole oikein vaihtoehtoja jos he haluavat tehdä uraa maassa vielä jatkossa. En siis ihmettelisi suuresti jos Dinomo Minskin 2-3 sentteri tulevan kauden ekoissa matseissa olisi itse Grabovsky!!

Pyynnön taustalla on tietysti maan surkeat esitykset MM-kisoissa jo monen vuoden ajalta. Grabovsky voi toki hypätä maajoukkueen mukaan myös SM-Liigan heikoimpien joukkueiden tasoisesta Valko-Venäjän liigasta. Miehen kannalta olisi ehkä järkevää verrytellä ensin alemman tason ammattisarjassa ja hypätä isojen poikien leikkiin vasta lähempänä joulua. Minskin tilanne on tosin synkkä, joten jännä nähdä mitä siellä päätetään..
 
Pakko kysyä, että onks äijällä joku fetissi näihin eri sarjajärjestelmien kehittelyyn? :)

Löytyy Liigasta, KHL:sta ja CHL:sta jne. melkein viikottain jotain sarjaformaattia täällä mitä äijä työstää siellä himassaan.
Joku kummallinen tausta tällä kirjoittelijalla täytyy tosiaan olla, kun lähes pakonomaisesti kehittelee näitä erilaisia, lähinnä kummallisia ehdotelmiaan sarjamuodoille. Kummallisia ne ovat siksi, että niissä ei ole mitään järkeä taloudellisessa mielessä, yleisön mielenkiinnon näkökulmasta tai oikeastaan minkään muunkaan perusteen kautta tarkasteltuna. Lähinnä tulee mieleen ihmetellä miten joku jaksaa noin kummallisia "hallintohimmeleitä" kehitellä päässään, ellei sitten se oma ajatusmaailma ole sekalainen himmeli.

Mitä tulee sitten puolestaan tähän tulevaan KHL-kauteen niin aika jännittävät ajat edessä. Jos kausi saadaan käyntiin ja hallille saadaan mennä pelejä katsomaan, nähtäneen voimasuhteiltaan tasaväkisin KHL-kausi tähän asti.

Tässä vaiheessa on paha sanoa, onko se Jokereiden etu että palkkakatto heikentää Ceskaa ja Skaata, vahvistaen samalla keskikastia. Tällä hetkellä kaikki näyttää paperilla hyvältä meidän kauden suhteen, olettaen että se kakkos-ykkös sentteri tulee rosteriin ja Lepistö jatkaa.

Syksyllä nähdään, mitä tapahtuu.
 

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Kookoo
Riikaan huhuillaan resurssit huomioonottaen isoa ruotsalaisvahvistusta, Dmytro Timashovia.

Ilmeisesti ankka, sillä Timashovin edustajat kiistävät siirron. Itsekin ihmettelin miksi nuori 23-vuotias koko kauden änärissä pelannut taitava hyökkääjä haluaisi Riikaan tai mistä he olisivat tarvittavat rahat saaneet.

 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Moz ja Kin kymppi täyteen tämän kauden jälkeen Magnitogorskissa.
On kyllä käsittämättömät numerot Mozjakin takonut taululle urallaan ja joskus tälläkin palstalla ihmetellyt suuresti, että miksi ei koskaan NHL-kaukaloihin asti eksynyt. Tulee pitämään KHL:n piste-ennätystä hallussaan vuosikausia vielä enkä kyllä kovin montaa potentiaalista uhkaajaa silti hänelle löydä. Tällä hetkellä siis kasassa 735 (341+394) tehopistettä ja jos nyt ensi kaudella sinne 40 tehopisteeseen yltää niin lukema on siellä 775 tienoilla. Kaikkien aikojen KHL-pörssissä toisella sijalla Vadim Shipachyov tällä hetkellä ~160 tehopisteen takamatkalla, joka on kuitenkin aika kova lukema, vaikka hänkin on viime kausina tajuttomia tehoja iskenyt. Ikää se alkaa hänelläkin kuitenkin olemaan jonkin verran (33) ja noilla tienoin sitä taantumista alkaa pikkuhiljaa yleensä tapahtumaan. Toki jos nyt pystyy seuraavatkin, sanotaan vaikka kolme kautta heittämään vielä sitä +60 tehopinnaa kauteen ja sen jälkeen yksi hiljaisempikin kausi niin valtikka siirtyisi, mutta sen näyttää sitten aika.

Kovia lukemia kuitenkin (kummaltakin). Vielä käsittämättömämpää on, kun lasketaan Mozjakinin numerot KHL:stä sekä sen edeltäjästä, Superligasta: 945 ottelua tehopistein 469+535=1 004.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ilmeisesti Kaprizov ja Sorokin jäämässä Venäjälle NHL:n uusimmasta päätöksestä johtuen. Wild-faneille lunta tupaan, jälleen.
Mikä on NHL:n uusin päätös? Ei oikein viestisi avaudu ilman tätä detaljia.
 
Hyvin toimiva avanne on paljon parempi kuin huonosti toimiva peräsuoli - Ylen aamutohtori 11.3.2015

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On kyllä käsittämättömät numerot Mozjakin takonut taululle urallaan ja joskus tälläkin palstalla ihmetellyt suuresti, että miksi ei koskaan NHL-kaukaloihin asti eksynyt. Tulee pitämään KHL:n piste-ennätystä hallussaan vuosikausia vielä enkä kyllä kovin montaa potentiaalista uhkaajaa silti hänelle löydä. Tällä hetkellä siis kasassa 735 (341+394) tehopistettä ja jos nyt ensi kaudella sinne 40 tehopisteeseen yltää niin lukema on siellä 775 tienoilla. Kaikkien aikojen KHL-pörssissä toisella sijalla Vadim Shipachyov tällä hetkellä ~160 tehopisteen takamatkalla, joka on kuitenkin aika kova lukema, vaikka hänkin on viime kausina tajuttomia tehoja iskenyt. Ikää se alkaa hänelläkin kuitenkin olemaan jonkin verran (33) ja noilla tienoin sitä taantumista alkaa pikkuhiljaa yleensä tapahtumaan. Toki jos nyt pystyy seuraavatkin, sanotaan vaikka kolme kautta heittämään vielä sitä +60 tehopinnaa kauteen ja sen jälkeen yksi hiljaisempikin kausi niin valtikka siirtyisi, mutta sen näyttää sitten aika.

Kovia lukemia kuitenkin (kummaltakin). Vielä käsittämättömämpää on, kun lasketaan Mozjakinin numerot KHL:stä sekä sen edeltäjästä, Superligasta: 945 ottelua tehopistein 469+535=1 004.
Mä olen tuosta Mozjakinista jotenkin aina digannut. Aina pikku virne kasvoilla ja naamasta näkyy jo kilometrit mutta so what... setä Sergei painaa menemään!
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Päätös ja päätös. Ilmoitus/suunnitelma kauden venyttämisestä pitkälle kesään ja syksyyn.
Ja missä on faktaa, että Sorokin ja Kaprizov tämän vuoksi olisivat jäämässä sittenkin Venäjälle? En ainakaan googlettamalla ihan äkkiseltään löytänyt.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja missä on faktaa, että Sorokin ja Kaprizov tämän vuoksi olisivat jäämässä sittenkin Venäjälle? En ainakaan googlettamalla ihan äkkiseltään löytänyt.
Ei missään ole faktaa, enkä ole faktaksi sanonutkaan, mutta näitä juttuja kun kääntelee kääntäjällä, voisi saada kuvan, että molemmat olisivat huhujen mukaan jäämässä Venäjälle.


 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Joku kummallinen tausta tällä kirjoittelijalla täytyy tosiaan olla, kun lähes pakonomaisesti kehittelee näitä erilaisia, lähinnä kummallisia ehdotelmiaan sarjamuodoille. Kummallisia ne ovat siksi, että niissä ei ole mitään järkeä taloudellisessa mielessä, yleisön mielenkiinnon näkökulmasta tai oikeastaan minkään muunkaan perusteen kautta tarkasteltuna. Lähinnä tulee mieleen ihmetellä miten joku jaksaa noin kummallisia "hallintohimmeleitä" kehitellä päässään, ellei sitten se oma ajatusmaailma ole sekalainen himmeli.
Tää viimeisin ehdotus säästäisi parhaimmillaan rahaa neljän joukkueen pelaajabudjettien verran samalla, kun joukkue määrä pysyisi kuitenkin samana. Eli osaatko yhtään tarkemmin perustella, miten ehdotus olisi talouden mielessä järkeä vailla? Huvittavuudessaan tällainen väite kiinnostaa jo siltäkin kannalta, että kaikkihan tietää KHL:n olevan kaikkea muuta, kuin tuottava bisnes. Eli miten rahan säästäminen tekisi kuviosta järjettömän nimenomaan talouden kannalta?

Yleisön mielenkiinto? Venäjän mestaruudesta pelattavissa divisioonissa taso oletettavasti nousisi, kun kovemmiksi koettuja joukkueita tulisi heikommiksi koettujen tilalle, joten vähenisikö siis venäläisten kiinnostus sarjaa kohden? Heitä vartenhan tämä sarja on ensisijaisesti pystyssä. Ulkolaiset seurathan ovat mukana sitten ikäänkuin koristeina, jotka ovat samalla käytännössä pohjattomia rahareikiä venäläisille.

Sitten on tietenkin nuo kaksi divisioonaa, jossa pelaisi myös näitä ulkolaisia joukkueita. Heidän kohdallako mielenkiinto tippuisi? Runkosarjassa pelaisivat hyvin pitkälti samalla tavalla muita KHL seuroja vastaan, kuin nykyäänkin ja ainoa merkittävä muutos tulisi sitten pudotuspeleissä, joissa näiden seurojen menestysmahdollisuuden nousisivat huomattavasti.

KHL:ää on pelattu nyt 12 kautta ja noiden joukkueiden joukosta, jotka ehdotuksissani on sijoitettu "ulkomaalaisten divisiooniin" on pudotuspelien toiselle kierrokselle menty yhdeksän kertaa. Se on siis keskimäärin alle yksi joukkuetta kausittain, kahdeksan parhaan joukkoon. Uudessa tilanteessa tuo luku nousisi neljäksi, kausittain. 12 kauden aikana noista samoista joukkueita vain yksi on kerran päässyt kolmannelle kierrokselle (tosin tällä kaudella olisi tullut yksi lisää, jos kausi olisi pelattu loppuun, kun Sibir ja Barys oli vastakkain toisella kierroksella), uudessa tilanteessa kausittain kaksi pääsisi noista aina kolmannelle kierrokselle asti.

Vähentäisikö keväällä pidempään pelaaminen siis katsojien mielenkiinnon näissä "ulkomaan divisioonissa"?

Mitä sitten tulee tuohon "taustaan", niin isoimman osan ehdotuksistani olen tehnyt ketjuun, jotka otsikko on ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi. En tiedä sinusta, mutta ainakin omalla kohdalla tuntuisi mielekkäämältä heittää sinne ennakkoluulottomasti uusia ehdotuksia, kuin vain toistaa, kerta toisensa jälkeen sitä "12 joukkueen avoin sarja" mantraa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Tshekki77

Kyllä me annan propsit tsekille, vuosia kirjoitellut tänne KHL osioon ihan asiaa ilman mitään provoilua.

Äijällä tuntuu olevan kuitenkin sarjasta paljon tietoa ja hyviä ideoita ja ajatuksia on tässä vuosien saatossa nähty.
 

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Kookoo
Alustava alkamispäivä 2.9, saa nähdä..
Kaikki Venäläiset joukkueet ovat tehneet uusia sopimuksia, joten siellä varmasti uskotaan kauden alkamiseen. Vain Riika ja Minsk ja Kunlun ei ole hankkinut ollenkaan uusia pelaajia. Kunlunilla tosin oli jo ennen korona lockdownia 14 sopimusta.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
 

Artyukhin

Jäsen
Kaikki Venäläiset joukkueet ovat tehneet uusia sopimuksia, joten siellä varmasti uskotaan kauden alkamiseen. Vain Riika ja Minsk ja Kunlun ei ole hankkinut ollenkaan uusia pelaajia. Kunlunilla tosin oli jo ennen korona lockdownia 14 sopimusta.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Kyllä uusi kausi jossain vaiheessa alkaa, mutta epäilen syyskuun alkua. Sen verran paljon vielä koronaa Venäjällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy