sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Ufasta Karejev siirtyi sitten Turkuun. Edellisinä kausina pelannut sen 1/3 runkosarjasta hyvin tilastoin ja Novokuznetskin riveissäkään ei statsien valossa mennyt vähän isompi pelimäärä penkin alle. En sitten tiedä mitä se kertoo KHL:sta tai Venäjästä, mutta näppituntumalla tuollaisilla statseilla on aiempina vuosina venäläisillä pelaajilla ura jatkunut akselilla KHL/VHL, ei Liiga.

Sinänsä mulla ei ole mitään muistikuvaa pelaajasta ja toki tuolta Turusta (osin A-junnujen kautta) ponnahti ihan pätevä venäläisveskari Rangersin maalille. Siltikään en voi välttyä siltä ajatukselta, että korona, palkkakatto ja muut tekijät eivät tällä hetkellä ajaisi pelaajia pois Venäjältä. Jonkun länsimaisen pelaajan kohdalla vielä ulkkarikiintiö, kielimuuri ja kulttuurishokki tekevät hommansa, mutta että venäläinen? Voihan tuo tietty jäädä nyt yksittäiseksi ja syyt voivat olla mitä vain, mutta jännä nähdä miten pelaajavirtojen käy.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@sekolust yksinkertaista. Karejev halusi vastuuta, samalla tavalla, kuin Tarasov viime kaudella. TPS:n maalivahtivalmentaja Ari Moisasella näpi vahvasti pelissä.

Pelaajavirta itse KHL:n sisään muista sarjoista on jopa edellisvuosia vilkkaampi tällä hetkellä. Venäläisiä sen sijaan on myös lähtenyt Amerikkaan enemmän.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Karejev halusi vastuuta, samalla tavalla, kuin Tarasov viime kaudella.
Noissa on se ero, että Tarasov tuli Columbuksen sopimusmiehenä ja hänelle vaihtoehdot olivat ECHL/AHL tai Eurooppa. Käytännössä viikko Vehviläisen sainauksen jälkeen siirtyi Ässiin, mikä kertonee paljon. Parikymppinen NHL:ään tähyävä junnumaajoukkueet läpikäyneen NHL-sopparin tehneen pojan siirtyminen ei mielestäni vertaudu siihen, että KHL:ssa asemansa vakiinnuttanut varaamaton jantteri tulee "normipahvilla" Suomeen.

Toki varmasti ovat pojat keskustelleet asiasta ja kynnys harpata Suomeen oli tuota kautta matalampi, mutta se ei mielestäni muuta sitä, että siirtona Karejev oli jännä.

Pelaajavirta itse KHL:n sisään muista sarjoista on jopa edellisvuosia vilkkaampi tällä hetkellä. Venäläisiä sen sijaan on myös lähtenyt Amerikkaan enemmän.
Tuossa varmasti vaikuttaa se, että tällä hetkellä tilanne on lännessä mikä on. Maaliskuun puolivälin jälkeen Eliteprospects löytää hurjat 55 sellaista siirtoa, jossa SHL-joukkue on ollut vastaanottavana osapuolena, silmämääräisesti yli puolet ovat olleet Ruotsin sisäisiä siirtoja. Liigaan löytyy 68, ja tässäkin taas suurin osa Suomen sisäisiä. KHL:n osalta liikutaan suunnilleen samassa haarukassa, kun aikaikkunaksi rajataan nyt kuluva kuukausi. Pelaajan näkökulmasta voi olla nyt nykyistä matalampi kynnys iskeä nimi paperiin "per heti", kun pidemmällä odotelulla voi käteen jäädä kunnon mustapekka: varsinkin lippu- ja televisiointirahoista riippuvaiset sarjat ovat nyt "holdissa" isossa kuvassa rekryjen osalta, näppituntumalla sopimuksettomia hyvän tason pelaajia on paljon markkinoilla ja seurat kiristävät vöitään. Parhaassa skenaariossa Liiga, SHL ja vastaavat pyörähtävät käyntiin syyskuussa, mutta sen varaan ei voi tyystin laskea. 400k lapaan Venäjällä alkaa kuulostamaan ihan houkuttelevalta, jos vaihtoehtona on roikkua Suomessa tai Ruotsissa ja ottaa riski siitä, että kenelläkään ei ole maksaa 100k bruttoa enempää juuri sinulle.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki varmasti ovat pojat keskustelleet asiasta ja kynnys harpata Suomeen oli tuota kautta matalampi, mutta se ei mielestäni muuta sitä, että siirtona Karejev oli jännä.
On jännä, ei näitä hirveästi ole ollut. Joku Pereskokov ja joku muukin taisi Liigaan siirtyä viime ja toissakaudella. Nyt varsinkin jännä kun maalivahdilla on kohtuu hyvät statsit. Voihan se olla, että haluaa TPS:n kautta Amerikkaan. Jos KHL:ssä ykköstorjujan luukku on kiinni, niin TPS voi olla juuri oikea näyteikkuna. Venäläisten invaasiota muihin Euroopan sarjoihin tuskin nähdään koskaan. Ainakin epäilen vahvasti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Pelaajavirta itse KHL:n sisään muista sarjoista on jopa edellisvuosia vilkkaampi tällä hetkellä. Venäläisiä sen sijaan on myös lähtenyt Amerikkaan enemmän.
Tämä nähdään aikanaan, mutta toistaiseksi määrä on vähäinen. Vain kymmenkunta siirtoa KHL:ään Ruotsista ja Suomesta ja Sveitsistä sekä Pohjois-Amerikasta toukokuussa. Siirtoja on ulos, kuten tavallaan toteatkin.

Pelaajan näkökulmasta voi olla nyt nykyistä matalampi kynnys iskeä nimi paperiin "per heti", kun pidemmällä odotelulla voi käteen jäädä kunnon mustapekka: varsinkin lippu- ja televisiointirahoista riippuvaiset sarjat ovat nyt "holdissa" isossa kuvassa rekryjen osalta, näppituntumalla sopimuksettomia hyvän tason pelaajia on paljon markkinoilla ja seurat kiristävät vöitään. Parhaassa skenaariossa Liiga, SHL ja vastaavat pyörähtävät käyntiin syyskuussa, mutta sen varaan ei voi tyystin laskea. 400k lapaan Venäjällä alkaa kuulostamaan ihan houkuttelevalta, jos vaihtoehtona on roikkua Suomessa tai Ruotsissa ja ottaa riski siitä, että kenelläkään ei ole maksaa 100k bruttoa enempää juuri sinulle.
Venäjällä palkkarahoja on virallisestikin saanut odotella ja kaikki eivät niitä ole täysmääräisenä saaneet koskaan. Koska tautitilanne koronan suhteen on vaikea, näen tilastojen (siirrot) varassa tilanteen päinvastoin: ei lähdetä Venäjälle, koska tulevaisuus on epävarma. Moni odottaa tilanteen selkiytymistä. Jos kausi KHL:ssä ei ala tai myöhästyy (mitä pidän mahdollisena), palkkarahojen saaminen voi olla tiukassa.

Todettakoon, että Jokereissa tilanne on hyvin kohtuullinen ja se on KHL:n varmimpia palkanmaksajia, vaikka pakoteoligarkkien aikaan siinä oli isoja teknisiä ongelmia syystäkin. En tarkoita yllä olevalla Jokereita Kurrin ja Norilskin aikana.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Venäjällä palkkarahoja on virallisestikin saanut odotella ja kaikki eivät niitä ole täysmääräisenä saaneet koskaan. Koska tautitilanne koronan suhteen on vaikea, näen tilastojen (siirrot) varassa tilanteen päinvastoin: ei lähdetä Venäjälle, koska tulevaisuus on epävarma. Moni odottaa tilanteen selkiytymistä.
Varmasti varsinkin pienempien seurojen osalta tilanne on tuo, että myös riskit pelottavat. Kaivoin esille EP:stä suomalaiset, ruotsalaiset, tanskalaiset, tshekit, slovakit, kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset, poistin ei-venäläisten (Ok, Minskin jätin nyt kuriositeettina) joukkueiden sopimuspelaajat ja vähän katsastin miten sopparit jakautuvat joukkueittain:
5 Dynamo Moskva
4 HK Sochi
4 Lokomotiv Yaroslavl
4 Vityaz Podolsk
4 Severstal Cherepovets
3 Avangard Omsk
3 Salavat Yulaev Ufa
3 Sibir Novosibirsk
3 Avtomobilist Yekaterinburg
3 Dinamo Minsk
3 CSKA Moskva
3 Ak Bars Kazan
3 Spartak Moskva
2 Metallurg Magnitogorsk
2 SKA St. Petersburg
2 Amur Khabarovsk
2 Traktor Chelyabinsk

Toki tuosta puuttuu muut kansalaisuudet, kahden passin miehet voivat olla mitä sattuu ja vastaavaa, mutta antanee jotain yleiskuvaa: ei siellä Neftehimikit hirveästi juhli ja lähtökohtaisesti isommat seurat kiinnostavat länsipelaajia. Mutta toisaalta taas, ei tuolla ihan liikaa tontteja enää ole ulkkareille niissä jengeissä, joissa asiat on hoidettu oletettavasti hyvin Venäjän taso huomioiden.

En silti jaksaisi liikaa luottaa siihen, että pelaajat toimisivat aina riskit huomioiden. Kun tuossa viime vuosikymmenen puolenvälin tietämillä ruplan kurssi romahti, niin kohtuullisen paljon asiasta pelaajat avautuivat ja ei paljoa oltu ajateltu valuuttariskejä tai muuta mukavaa. Jotenkin en yllättyisi, vaikka tuolla olisi väkeä pistämässä nimiä lappuihin sen suuremmin miettimättä vaikka siellä olisi koko edelliskauden palkat maksamatta, koutsi tekemässä terveystarkastuksia lääkärien sijasta Stapletonin casen tapaan ja "rehellisen oligarkin" (vittu mikä oxymoroni) sijasta seura olisi "aidon mafiamiehen" näpeissä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Totta @sekolust ja vaikka uusia siirtoja siis on vähän, vanhastaan Venäjällä pelaa kohtuullisessa määrin myös pohjois-amerikkalaisia ja ruotsalaisia. Ja tietenkin suomalaisia.

Hyvin tunnettu entinen KHL-valmentaja kertoi alkuvuodesta, että KHL olisi muuttumassa. Härski tuomarien kotiinpäin (Venäjä) veto jäi pois viime kaudella ja Jokeritkin sai hankkia hyviä pelaajia, kun CSKA:lla muista kaiketi puhumattaakaan, ei ollut pakkovoiton paikkaa. Venäjä ei siis tuon entisen KHL-valmentajan mukaan tällä kertaa rajoittanut Jokerien pelaajien tasoa, kuten se on voinut tehdä mm. olympiavuosina.

Kaikki nämä olisivat erittäin mukavia uutisia ensi kautta varten, jos KHL olisi normaali sarja. Ja kyllä sen voin minäkin myöntää, että KHL on muuttumassa. Katsotaan, mitä se tarkoittaa käytännössä. Voi olla, että ei yhtään mitään ja ensi kaudelle keksitään jotain vaikkapa tuomarien osalta. Tosin siitä olen tuon entisen KHL-valmentajan kanssa eri mieltä, että Jokerit on saanut jo enemmän kuin yhden kauden suhteellisen normaalin kohtelun. Kyllä se kotietu on Venäjällä, mutta ei ole Helsingissä samalla tavalla. Varsinaisia riistoja ei ole nähty enää.

Eli KHL:lla on mahdollisuus pestä kasvojaan kaudella 2020-2021, ja lopettaa samalla mm. toimittajien kontrollointi kirjoitusten sisällön osalta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta toistaiseksi määrä on vähäinen. Vain kymmenkunta siirtoa KHL:ään Ruotsista ja Suomesta ja Sveitsistä
Koko viime off-season käsitti 17. pelaajan siirtymisen KHL:ään Ruotsista, Sveitsistä ja Suomesta. Tässä vaiheessa tätä off-seasonia pelaajia on siirtynyt vahvistetusti 11 KHL:ään kyseisistä sarjoista, joten luonnehtisin liikennettä suht koht vilkkaaksi.

sekä Pohjois-Amerikasta toukokuussa.
Näitä ei ole vielä yhtään virallista, koska KHL-joukkueet eivät saa vielä julkaista siirtoja Pohjois-Amerikasta. Seitsemän "varman" nimet on toistaiseksi vuotanut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Koko viime off-season käsitti 17. pelaajan siirtymisen KHL:ään Ruotsista, Sveitsistä ja Suomesta. Tässä vaiheessa tätä off-seasonia pelaajia on siirtynyt vahvistetusti 11 KHL:ään kyseisistä sarjoista, joten luonnehtisin liikennettä suht koht vilkkaaksi.
Hyvä tieto, ja kuten sanoin, katsotaan kun kausi alkaa, mikä on tulos.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Sämppäri keskustelu SKA:sta sopii paremmin tähän ketjuun, joten laitan nyt tänne. Kyllä varmaan rahaa löytyy SKA:lta Vey ja Dawes ottaa, kun palkkakattosäännöstä poikkeuksia löytyy. Ylhäällä jo listattu palkkakaton ulkopuolella olevat pelaajat, koska ovat 21 tai alle. Lisäksi muulla tapaa voi kiertää:

Not included in the salary cap:- Individual bonuses worth less than 20% of the player’s salary;

- Team bonuses worth less than 20% of the combined wage bill;

- Prizes for teams finishing in the top four positions after the playoffs;

- Prizes for the top three players in the League;

- Salaries of players on two-way contracts with the Junior Hockey League, or playing for the KHL team while aged 21 or under;

Lähde: https://en.khl.ru/news/2019/12/11/461007.html

Jos oikein ymmärrän voi bonuksilla nostaa 40 pinnaa palkkakattoa ja sen lisäksi heittää kovat bonukset playoffien neljän parhaan pääsystä. Tämä varmaan SKA:ta auttaa aika paljon palkkakilpailussa
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos oikein ymmärrän voi bonuksilla nostaa 40 pinnaa palkkakattoa ja sen lisäksi heittää kovat bonukset playoffien neljän parhaan pääsystä. Tämä varmaan SKA:ta auttaa aika paljon palkkakilpailussa
Kyllä. Maksimibonuksien kanssa seurat voi venyttää katon 1.26 miljardiin ruplaan. SKA:n budjetti oli jotain 2 miljardia, joten kyllä se lähes puolittuu ja leveyttä haihtuu. Sieltä on jo kymmenkunta maajoukkuepelaajaa lähtenyt/lähdössä. Uutisessahan huhuillaan, että pelaajat ovat lähellä sopimusta. Tuosta on pari viikkoa.

Kyllähän SKA:lla tulee olemaan kovat neljä kenttää kaikesta huolimatta, mutta enää ei ole kahta kentällistä maajoukkuemiehiä reservissä. Se tekee jo paljon.

Senttereitä on nyt Aaltonen, Kemppainen, Morozov, Yakimov ja Rogovoy. Ei vakuuta pätkääkään. Veyn kanssa alkaisi vakuuttamaan.

Jos kuvitellaan, että Dawes ja Vey siirtyisi, niin:

Tkachyov - Vey - Dawes
Plotnikov - Aaltonen - Galimov
Kuzmenko - Kemppainen - Ketov
Marchenko - Morozov - Podkolzin
Yakimov, Rogovoy, Koltgyikin, Karpov

Puolustuksessa on Bengtsson, Antipin ja Ozhiganov, jonka jälkeen tuleekin nimettömämpää kaveria.

Täysin voitettavissa oleva nippu.
 

Matrixi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juu, ihan oikeessa olet, että voitettavissa on. Myös mielenkiinnolla odotan CSKA:n lopullista nippua, jotta näkee kuinka paljon leveys ja laatu tippuu. Kyllä ensimmäistä kertaa näyttää siltä, että Jokerit pääsee lähelle näiden kahden jengin yksilöllistä tasoa ja ennenkaikkea laajuutta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juu, ihan oikeessa olet, että voitettavissa on. Myös mielenkiinnolla odotan CSKA:n lopullista nippua, jotta näkee kuinka paljon leveys ja laatu tippuu. Kyllä ensimmäistä kertaa näyttää siltä, että Jokerit pääsee lähelle näiden kahden jengin yksilöllistä tasoa ja ennenkaikkea laajuutta.
Katselin vähän CSKA:n tilannetta. Isoja nimiä on lähtenyt. Sorokin, Kaprizov, Grigorenko, Marchenko, Tolchinky ja Romanov etunenässä.

Tämän hetken puolustus on heikko: Kiselevich ja Robinson ainoat top pakit. Jos Nesterov ja Dahlbeck ei jatka, niin CSKA:lla on kova homma saada kilpailukykyinen puolustus kasaan.

Nimekkäimmät tulijat on tällä hetkellä Nikolay Goldobin ja Valentin Zykov hyökkäykseen. Hyökkäys pysyy laadukkaana Kaprizovin ja Grigorenkon lähdöstä huolimatta. Toki heikkenee, koska Kaprizovia ei korvata. Maalivahtiosasto heikkeni selvästi, kun Sorokin sainasi NHL:ään.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poterovahdit
Ihan kevyt kausipalkka Pesosella, jos tosiaan on 950k, mitä lehdessä kerrotaan. Vai onko tämä kahden kauden palkka? Olisi huomattavasti jo järkevämpi summa.


Kunhan nyt ensin siirtokorvaukset maksetaan.
 
1963

JD #17

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan kevyt kausipalkka Pesosella, jos tosiaan on 950k, mitä lehdessä kerrotaan.
Jostain taisin lukea, että kausipalkka olisi vajaa 500k, eli tuo voisi tarkoittaa koko sopimusta. Taisi Magnitkankin gm sanoa, että sopimus ei ole kovin iso.

Allhockey uutisoi Datsyukin jatkosopparista Avtoon. Palkka on 15 miljoonaa ruplaa. Nyt on legendannahka halpaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kevyt kausipalkka Pesosella, jos tosiaan on 950k, mitä lehdessä kerrotaan. Vai onko tämä kahden kauden palkka? Olisi huomattavasti jo järkevämpi summa.


Kunhan nyt ensin siirtokorvaukset maksetaan.
Varmasti aika jännät paikat Pesosella, kun Langnau uhkaa jättää siirron hyväksymättä, jos rahaa ei tule. Pesosen Sveitsin diili ei vaikuta erityisen rahakkaalta huomioiden hänen parin viime kauden tehot - harmillisesti mies meni tekemään jatkosopimuksen juuri ennen MM-voittoa.

En kyllä ymmärrä, mitä Pesonen ja agentti ovat miettineet, kun ovat hyväksyneet 2-vuotiseen diiliin 400k frangin ulosostopykälän huomioiden, että vastapainona vuosipalkka on vain 260k frangia.

Alkuperäisessä jutussa puhutaan nimenomaisesti, että 900k+bonukset olisivat Pesosen vuosipalkka Venäjällä. Kyse ilmeisesti paikallisen seuran hovitoimittajasta, joten tieto varmaankin sveitsiläisseuran sisältä. Näissä jutuissa on usein rikkinäistä puhelinta toki välissä.

 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy