Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

KHL kaudella 2014–2015

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Rici, 19.01.2014 klo 22.23.

 1. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Nykyinenkin kausi on vielä pahasti kesken, mutta Jokereiden nostattaman innostuksen vuoksi en pysty enää pidättelemään innostustani. Avaan siis ensi kautta koskevan ketjun.

  Suurin mielenkiintoni kohdistuu tässä vaiheessa liigan lohkojakoon ja mahdollisiin lisälaajentumisiin. Jokerit tulee kuitenkin pelaamaan kaikkein läntisimmässä divisioonassa, jossa on joukkueita vähintään seitsemästä eri maasta.

  Jokereiden sivuilla väitetään, että "KHL:ään on tulossa divisioonat ensi kaudeksi, mikä tarkoittaa sitä, ettei Jokereiden tarvitse matkustaa kaukaisimpiin paikkoihin kuten Habarovskiin tai Vladivostokiin. Matkustusmäärät ovat huomattavasti pienempiä, mitä julkisuudessa on spekuloitu. Paikallispelejä on paljon enemmän."

  Jos Jokerit on ainoa uusi joukkue sarjassa, uskoisin, että divisioonajako perustuu nykyiseen konferenssijakoon ja Jokerit liitetään nykyiseen Bobrov-divisioonaan. Pisin pelimatka olisi tällöin Kroatian Zagrebiin tai Moskovaan. Vai tietääkö joku asiasta enemmän? Jos näin olisi divisioonajako näyttäisi tältä:

  Läntinen konferenssi
  Bobrov-divisioona
  • TsSKA Moskova, Venäjä
  • Dinamo Minsk, Valko-Venäjä
  • Dinamo Riika, Latvia
  • Jokerit, Suomi
  • Lev Praha, Tsekki
  • Medveščak Zagreb, Kroatia
  • SKA Pietari, Venäjä
  • Slovan Bratislava, Slovakia
  Tarasov-divisioona
  • Atlant, Venäjä
  • Donbass Donetsk, Ukraina
  • Lokomotiv Jaroslavs, Venäjä
  • OHK Dinamo Moskova, Venäjä
  • Severstal Tšerepovets, Venäjä
  • Spartak Moskova, Venäjä
  • Vitjaz Tšehov, Venäjä
  Itäinen konferenssi
  Harlamov-divisioona
  • Ak Bars Kazan, Venäjä
  • Avtomobilist Jekaterinburg, Venäjä
  • Jugra Hanti-Mansijsk, Venäjä
  • Metallurg Magnitogorsk, Venäjä
  • Neftehimik Nižnekamsk, Venäjä
  • Torpedo Nižni Novgorod, Venäjä
  • Traktor Tšeljabinsk, Venäjä
  Tšernišov-divisioona
  • Admiral Vladivostok, Venäjä
  • Avangard Omsk, Venäjä
  • Amur Habarovsk, Venäjä
  • Barys Astana, Kazakhstan
  • Metallurg Novokuznetsk, Venäjä
  • Salavat Julajev Ufa, Venäjä
  • Sibir Novosibirsk, Venäjä

  Jokereiden lisäksi pidän edelleen mahdollisena, että joku muukin joukkue liittyy sarjaan. Vahvimmilla lienevät Sochi Dolphins, Lada Toljatti ja Norjan Vålerenga.

  Ruotsin Malmön, Italian Milanon, Sveitsin Hutwill Helveticsin osalta kausi taitaa tulla liian pian.

  Puolassa on myös ollut vahvoja virityksiä mm. Gdanskissa, mutta ilmeisesti hanke on tällä hetkellä pysähdyksissä? Muita hankkeitta on käynnissä ainakin Norjan Stavangerissa, Venäjän Tjumenissa ja Tsekin Karlovy Varyssa.

  Jos joukkueita Venäjän ulkopuolelta tulee mukaan, niin Läntisestä Itäiseen vaihtavat todennäköisesti Tšeljabinsk, Hanti-Mansijsk ja/tai Jekaterinburg.

  Jos Läntinen konferenssi jaetaan tämän kauden tavoin kahteen erilliseen divisioonaan, niin läntisimmästä (Jokereiden divisioonasta) tulisi varmaan helppotasoisin. Jännittävä kausi on joka tapauksessa edessä ja ensimmäistä kertaa koskaan taidan seurata Jokereiden pelejä isolla mielenkiinnolla.
   
 2. Rici Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, D, Pönttövuoren Peikot
  Jos muuten aikoo seurata vieraspelejä paikan päällä, niin Jokereiden pelit lienevät melkoisen kiinnostavissa kaupungeissa: Praha, Moskova, Pietari, Zagreb, Bratislava, Riika ja Minsk. Jos sieltä Oslon Vålerenga, Ruotsin Malmö, Puolan Gdansk ja sveitsiläinen pikkukaupunki Huttwill sekä Milanokin tulisivat, niin kyllä niissäkin varmaan viihtyisi.

  Kaikkein komeinta olisi tietenkin matkustaa junalla vieraspeliin Vladivostokiin. Kai ne Venäjän rautatiet Jokerifaneille vuokraisivat yhden vaunun? Ilman pidempiä pysähdyksiä matka kestäisi kaiketi kaksi viikkoa. Mutta jos huhut siis pitävät paikkansa, niin tuollaisia vieraspelejä ei olisi tiedossa ennen pudotuspelejä. Mutta laitan lipun jo nyt tilaukseen, jos Jokerifanit tällaista järjestävät.
   
 3. Klokoski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Panthers, Jets
  KHL 2014-2015; Jokerit

  Kiitoksia Ricille hyvästä aloituksesta, olin itsekin jo aikeissa laittaa ketjun pystyyn koskien ensikautta. Ensikausi tulee olemaan mielenkiintoinen, ainakin näin Jokeri-fanille, mutta uskon asian kiinnostavan ihmisiä ympäri suomea.

  Kovasti on tosissaan ollut huhuja ja puheita siitä miten että myös toinen joukkue olisi ensikaudelle Jokereiden lisäksi tulossa mukaan. Vahvimmin huhuissa on noussut Sotshiin mahd. tuleva KHL-joukkue joka voisi liittyä mahdollisesti jo ensikaudelle mukaan. Itse en ole aivan KHL-liigan alkuvaiheissa ollut kiinnostunut kyseisestä liigasta mutta viimeiset kaksi kautta kovaa seuranneena täytyy sanoa että kyseisessä liigassa pelataan viihdyttävää ja tasokasta lätkää.

  Todennäköisesti Jokerit tullaan sijoittamaan juuri ehdottamaasi Bobrovin-divisioonaan mikäli muita joukkueita ei liigaan vielä liity, tosin mikäli Sotshin joukkue liittyy niin saattaa lohkot mennä joka tapauksessa sillä tavalla että Jokerit pelaavat tuossa Bobrovin-divisioonassa.

  Erittäin mielenkiintoisia vastustajia, itseäni ei ainakaan hirveämmin kiinnosta Amurit, Admiralit ja muut kiinan-rajalla olevat joukkueet vaan nimenomaan Minskit, Prahat, Bratislavat, SKA Pietarit yms. Todella mielenkiintoisia vierasmatkojakin on varmasti luvassa, joita odotan jo vesi kielellä. Kyseiset joukkueet pelaavat myös hiukan organisoidumpaa peliä mitä esimerkiksi muutamat puhtaat venäläisjoukkueet.

  Uskon Jokereiden saavan ihan kilpailukykyisen joukkueen ensikaudelle liikkeelle. Todennäköisesti joukkue kasaantuu pitkälti EHT-tason Sallisista ja Huhtaloista, mutta toivon että ykköskenttään olisi tarjolla muutama "kovempikin luu". Riippuu tietysti pitkälti siitä, millaisia yhteistyökumppaneita ja sponsoreita saadaan tähän projektiin mukaan. Itse olen lähes varma että Rotenbergit ovat venäjän suunnalta jo muutaman "isomman" sponsorin saanut mukaan ja on siten pätäkkää tulossa hyvän joukkueen kasaamiseen.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tiedä sitten, miten meinaavat pelisysteemeitä rukata, mutta itse jäin siihen käsitykseen, että tässä "divisioona" mallissa pelattaisiin yksinkertainen kierros muita divisioonia vastaan ja oman divisioonan sisällä pelattaisiin sitten tyyliin viisi kertaa kaikkia vastaan. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että Vladivostokissa ja Habarovskissa käytäisiin joka toisella kaudella ja joka toisella kaudella he sitten vierailevat täälläpäin. Tällä tavoin runkosarjaan tulisi noin kuutisen kymmentä peliä.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Itelläki menee ajoittain konferenssit sekaisin KHL:n osalta, kun kelailee jotenkin NHL:n kautta, että ne tunnetuimmat seurat on nimenomaan idässä ja sitten lännessä ne vähän "höpömmät" joukkueet. Mutta siis nuo mainituthan pelaavat nimenomaan itäisessä konferenssissa.

  Tuolla toisella foorumilla joku on väsänny google mapsiin KHL joukkueet, ennakoiden jo ensi kautta. Eli Jokerit, Sochi ja Lada on jo mukana. Eli kaiketi Jaroslav olisi seuraavana "liipasimella", jos länsilaajentuminen jatkuu..
   
 6. Pohjoisen PunaSydän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, Minnesota Wild, Man Utd
  Lainaus:
  On se vain mahtava vielä nähdä kartalla kuin syvällä pers**ssä Amuri ja Vladivostok on.. Mukavia vieraspelimatkoja lännen joukkueilla.
   
 7. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Lainaus:
  Ei kai ne lännen vieraspelimatkat ongelma ole vaan Amurin ja Vladivostokin. Lännestä joukkueet lentävät tuonne kerran kaudessa ja pelaavat molemmat jengit samalla ja paluumatkalla Sibir ja muutama muu vastustaja.

  Noiden kahden joukkueen vieraspelimatkat on haastavia. Toistensa lisäksi seuraavaksi lähin vieraspelireissu on Novosibirskiin noin 3000km päähän.
   
 8. syndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Stadin lätkä
  Lainaus:
  Lainaus:
  Toin toisesta ketjusta tänne, kuuluu olennaisesti ensikauden polttaviin kysymyksiin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että 9-10 miljoonan pelaajabudjetti pystytään toteuttamaan, sillä tässä ei vielä ole kaikki ulkomaiset tai venäläiset sponsorit joilla voisi olla kiinnostusta.

  Yksi kysymys vaivaa saako KHL-joukkueet jonkun merkittävän osuuden TV-tuloista?
   
 9. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  En tiedä KHL:n TV-sopparista mitään, mutta sitä on tälläkin palstalla muistaakseni jo käsitelty, että Jokerit saa myydä omat matsinsa itse jollekin tv-yhtiölle, eli tässä tapauksessa Viasatille. Heidän mainoksiaan on ihan sattumalta alkanut tässä lähiaikoina pyörimään Areenalla aika reippaasti.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  En tiedä, mikä tilanne on nyt, mutta aikaisemmin liiga piti tv-rahat itsellään. Ainoa poikkeus oli Dinamo Riga, joka kait sai myydä omat pelinsä. Voisi luulla, että tyyliin Bratislavalla ja muilla laajennusjoukkueilla olisi jotain saman suuntaisia oikeuksia, koska eihän heillä niitä oligarkkeja takanaan ole. Voi hyvinki olla, että Jokeritkin saa saman mallin mukaan myydä pelinsä omalla markkina-alueellaan, eli Suomessa. Tilanne ei toisaalta ole kyllä tällä hetkellä otollinen, koska kolmosella ja nelosella taitaa olla "haasteita" jo tämän hetkisten urheiluiden kanssa, eikä täten oikeuksista varmaan kilpaile kuin viasat. Vai menisikö markkinointimielessä sitten ilmaiskanaville?
   
 11. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Saa varmaan myydä mutta tuskin siitä tulisi edes sitä summaa mitä nyt tulee SM-liigasta.
  Ei Jokerit muualla Suomessa ole niin kiinnostava, että sen pelien oikeuksista maksettaisiin miljoonia.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tässä pitää toisaalta muistaa se, että sm-liigan televisiopottia on jakamassa 14 joukkuetta, joten jos jokerit saa myytyä oman settinsä edes 5 tai 10 kertaa halvemmalla, kuin sm-liiga, niin käteen pitäisi jäädä kaiketi kuitenkin enemmän rahaa, kuin nykyään.
   
 13. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Torpedo Nizhni Novgorod otti jo peräti seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun Lev Praha kaatui kotona lukemin 5-2. Edellisellä kierroksella kaatui vieraskaukalossa SKA voittomaalikisan jälkeen, joten isoja päänahkoja Torpedo on viime aikoina napsinut.

  Suomalaispelaajat ovat onnistuneet Torpedossa mainiosti. Tänään sekä Immonen että Salminen onnistuivat maalinteossa. Hietanen on säännöllisesti eniten jääaikaa saava puolustaja joukkueessa. Myös Wojtek Wolski on ollut hyvä, joten Torpedo on onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan mainiosti.

  Torpedo on itäisessä konfferenssissa neljännellä sijalla. Edellä ovat vain Magnitogorsk, Astana ja Kazan. Suurseura Ufa on jäänyt taakse. Itäisen konfferenssin suurimmat positiiviset yllättäjät ovat tällä kaudella Astana, Torpedo ja Avtomobilist.

  Torpedon päävalmentaja on entinen latvialaismaalivahti Peteris Skudra.
   
 14. Kulmadivaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals
  On se kumma, että Engren on koko kauden ajan pysynyt Prahassa. Voisi hyvinkin olla selvä ykkönen jossain toisessa joukkueessa.
   
 15. Pohjoisen PunaSydän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, Minnesota Wild, Man Utd
  Lainaus:
  Helppo pysyä jos ensi kaudeksi on luvattu ykkösmoken paikkaa. Vehasesta kun ei tiedä pomppaako takaisin liigaan vai mitä mies meinaa..
   
 16. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Käteen jää enemmän mutta kuinka paljon on oikeasti katsojapotentiaalia pelkästään Jokereiden peleille, joten mikä tv-yhtiö haluaa maksaa niistä yli miljoonan kaudessa.
  Muut KHL:n pelithän on enemmän täytettä tuolla Viasatin puolella ei suinkaan niitä suurimpia houkuttimia.
   
 17. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Championnat.ru kertoo, että Moskovan Spartak ei pelaa ensi kaudella KHL:ssä ja että Spartak hakisi siirtoa VHL:ään.
   
 18. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Todella harmillista, jos näinkin perinteikäs seura hakee uutta vauhtia alemmalta tasolta. Spartakin peleissähän tuo ihan hyvä tunnelma on välittynyt viime aikoinakin vielä, kun joukkueen äänekäs kannattajaryhmä pitää meteliä.

  Toivon mukaan legendaarinen Lada Togliatti pelaisi ensi kaudella KHL:ssä.
   
 19. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  Kirjoitin jo pari vuotta sitten ennen talousvaikeuksiakin, että Spartakin saisi puolestani tiputtaa jo KHL:stä. Perinteet antavat anteeksi jonkin verran, mutta ei maailman toiseksi parhaassa sarjassa voida roikottaa joukkuetta, joka pelaa vanhassa ladossa, jossa ei käy edes katsojia.

  Ladan mahdollisesta nousustakaan en innosta hypi, sillä jokainen uusi joukkue tietenkin laskee sarjan tasoa hieman. Toisaalta jos ja kun puitteet on kunnossa ja fanit löytävät hallille, niin ei voi vastaankaan sanoa.
   
 20. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Toki halli on mitä on, mutta onhan joukkueella uskollinen kannattajaryhmä, joka pitää päätykatsomossa kovaa meteliä. Tämän on saanut todistaa useissa Spartakin peleissä tällä kaudella, jopa ihan viime aikoina, vaikka turpaan tulee illasta toiseen.

  Sehän vasta karmeaa tosin olisikin, jos myös talousvaikeuksissa oleva Amur putoaisi sarjasta, sillä Amurin pelit vetävät tupaa täyteen, vaikka peli ei kulkisikaan.

  Asiasta kuudenteen. Kirjoitin aiemmin toiseen KHL-ketjuun jutun Avtomobilistin sensaatiomaisesta kaudesta. Joukkue pöllytti tänään peliotteensa hukannutta Barysia peräti 6-2. Barysin peli ei ole tällä hetkellä siinä kuosissa missä pitäisi. Joukkue saattaa tälläkin kaudella jäädä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kuten viidellä aikaisemmalla kaudella. Mestaruudesta on turha puhua, piste.
   
 21. Perusjuntti Jäsen

  Lainaus:
  Toinen legendaarinen seura, Krylja Sovetov Moskova on käsittääkseni myös siinä jamassa, että pelaaminen KHL:ssä ei ole mahdollista.
   
 22. syndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Stadin lätkä
 23. Pohjoisen PunaSydän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, Minnesota Wild, Man Utd
  Lainaus:
  = joukkue tulisi käytännössä olemaan Norjan maajoukkue. Poislukien Zuccarello. Luultavammin Thoresen ja Holos siirtys kyseiseen joukkueeseen. Olisi mielenkiintoinen ja hyvä asia Norjan jääkiekon kannalta!
   
 24. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  Odottaisivat uuden Areenan valmistumista ensin. Nykyinen ikivanha halli vetää 4450 katsojaa. Toivon todellakin että Medvedev ja kumppanit tietää mitä tekee.
   
 25. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  Norjan suvereenisesti paras jääkiekkoilija Patrick Thoresen ei todellakaan ole siirtymässä joukkueeseen. Hän valitsi SKA:n NHL:stä tarjotusta yksisuuntaisesta sopparista huolimatta, eikä varmasti ole lähtemässä yhtään mihinkään niin kauan kuin SKA:ssa hänelle on käyttöä.

  Ja käyttöä todellakin on joukkueen yhtenä parhaimpana pelaajana.