KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 112 141
  • 4 071

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä jos Lallukalla onkin ollut ihan perusteltu syy nostaa nimenomaan KHL tikunnokkaan? Mitä jos, kuten Justice aiemmin esitti, KHL-seurat ovat ainoita, joiden kanssa tässä asiassa on ilmennyt ongelmia?
....
Pointtina kuitenkin tässä on se, että ei ole millään muotoa poissuljettua sekään, että KHL-pelaajat ovat ainoa taho, joiden kanssa veronmaksussa on esiintynyt ongelmia.
No siinä tapauksessa täytyy kyllä nostaa hattua verohallinnon ripeydelle ja tehokkuudelle. Ensimmäiset KHL-pelit Suomessa pelattiin syyskuun alussa ja jo neljä viikkoa myöhemmin todetaan että veronmaksussa on esiintynyt niin vakavia ongelmia että pakko on ruveta ihan blogia kirjoittamaan. Todella ihailtavan räväkkää toimintaa.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Venäjän viranomaiset tutkivat öljy-yhtiö Bashneftin yksityistämistä. Epäilevät, että kaikki ei mennyt niinkuin piti. Tutkinta vaikuttaa itsessään aivan samanlaiselta kuin Jukosin tapauksessa (Hodorkovsk juttu).

No miten tämä sitten liittyy KHL kiekkoon?

Salavat Julaev saa lähes kaikki rahansa Ural säätiöltä, joka on suoraan Bashneftistä riippuvainen. Venäjän tutkintaviranomaiset jäädyttivät tänään Uralin tilit, eli Salavat Julaevin rahahanat oavt toistaiseksi kiinni. Jos tilanne on pitkään päällä, niin ei hyvältä näytä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos tilanne on pitkään päällä, niin ei hyvältä näytä.

Osaatko yhtään arvioida Ufan kassatilannetta noin muuten? Onko olettavana jo seuraavien liksojen myöhästymisiä vai olisiko seuran mahdollista vetää koko runkosarja kunnialla läpi vaikka Uralin tilit pysyisivätkin jäässä? Ja jos Ufan nykyinen kassatilanne sallisi kauden läpiviennin ilman ongelmia, niin olisiko mahdollista, että Ufankin tilit pistettäisiin ottosulkuun ainakin hetkellisesti?

Mietinä tässä vain sitä, että Ufan jengi on varmasti kallis ja jos tuo rosteri rahoitetaan pääosin Uralin rahoista, voi viranomaisilla olla intressejä käydä Ufankin kimppuun. Pienistä rahoista ei kuitenkaan puhuta (vaikkakin koko Bashneftin osuuteen vaikutus mitataankin pienissä yksiköissä...) ja luulisi jonkin pykälän tulevan vastaan. Vähän vaikealta tuntuisi ymmärtää tilannetta, jossa toimija 2 elää toimija 1:n rahoilla ilman mitään vaikutusta, vaikka toimija 1:n varallisuus asetettaisiinkin kyseenalaiseksi. Tämä siis näin helvetin väsyneillä ja keskikaljalla kyllästettyillä aivoilla mietittynä perjantaina 21:30.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Osaatko yhtään arvioida Ufan kassatilannetta noin muuten? .

Mitään faktaa minulla ei ole mutta yleensä seurat elävät suoraan rahoittajan kassasta. Mikäli rahoitus loppui tänään, niin seuran rahat loppuvat heti kun saamassa olevilla loppuvat hermot.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mitään faktaa minulla ei ole mutta yleensä seurat elävät suoraan rahoittajan kassasta. Mikäli rahoitus loppui tänään, niin seuran rahat loppuvat heti kun saamassa olevilla loppuvat hermot.
Täällä tietyt nimimerkit kovasti väittivät, ettei KHL:n rahoituksen suhteen ole mitään ongelmaa mutta kas kummaa kulissien takaa http://yle.fi/urheilu/khln_suomalaiset_paljastavat_karun_totuuden__jopa_kymmenella_seuralla_palkanmaksuongelmia/7531340 näyttää löytyvän hiukan toisenlaista tarinaa.

Mikään yllätyshän tämä ei ole kun katsoo sarjan kulurakennetta ja ennen kaikkea pelaajille maksettavia palkkoja verratuna seurojen tuloihin kun KHL:n yhtenä päätukijana toimineella Gazpromillakin on ilmeisesti omassa rahoituksessaan useamman miljardin aukko pakotteiden seurauksena.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Haistan lopun alkua.

Mutta olen myös vilpittömän iloinen että kohta pääsee taas Kärpät-Jokerit peleihin ja tulee taas kunnon tunnetta mukaan seuraamiseen.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haistan lopun alkua.

Mutta olen myös vilpittömän iloinen että kohta pääsee taas Kärpät-Jokerit peleihin ja tulee taas kunnon tunnetta mukaan seuraamiseen.

Kjarpjat, tjulkaa tjanne. Mjeilä on tjäälä tjeille ljeipä.

Ei vaan, jos KHL kuihtuu, toivottavasti se oikea CHL saadaan samantien pystyyn. Ei mitään "60 SM-liigapeliä plus CHL-matsit Manchesterin ja Århusin mestareita vastaan"-saissea.
 

Samppub

Jäsen
Itse olen tyytyväinen nyt, kun khl-liigassa alkaa näkymään lopun merkkejä. Tottahan toki muutamat seurat pärjäävät omistajiensa pohjattomien varallisuustaskujensa avulla, mutta nämä muut seurat, jotka pyörivät sponsoritukiensa avulla kuolenevat.
Sen siitä saa, kun leikitään rikasta, vaikka kassatulos aiheuttaa lähinnä ruskeaa vanaa pöksyihin.

Tietää kotimaiselle liigalle parempia aikoja, kun osa suomalaisista luikkii takaisin kotimaahan ja loppuu khl-pykälienkin kirjaus soppareihin.
Mielenkiintoisia aikoja eletään ja hymyssä suin voinee tässä uutisia lukea *hymiö*

Köyhät kyykkyyn...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos Venäjän kehitys jatkuu samanlaisena kuin nyt on nähty, ei KHL:ää tosiaan nykymuodossaan pelata enää kovin kauaa. Itsehän en venäläistä kiekkoa ole ikinä seurannut, enkä tiedä mitään KHL:n tämänkään hetkisestä sarjatilanteesta, mutta se on pistänyt silmään, että Helsingin Sanomat kirjoittaa sarjasta todella paljon ja erittäin myönteiseen sävyyn. Liekö siellä vaihtunut, syystä tai toisesta, lehden linja sitten alkukesän...

http://www.hs.fi/urheilu/a1413423887978

Tässä tämänpäiväisessä jutussa esim. lehti spekuleeraa sillä, kuinka "kiistatta Euroopan kovatasoisimpaan sarjaan" liittynee ennemmin tai myöhemmin ruotsalainen seura, vaikka samaisessa jutussa Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Christer Englund sanoo sen, mitä Kummolankin olisi pitänyt sanoa: "En ymmärrä, miksi tukisimme jotain ulkomaalaista liigaa. Seuran päästäminen ulkomaan liigoihin ei auta kansallista systeemiämme millään tavalla". Näinhän Kummolankin olisi pitänyt aikoinaan suhtautua, mutta kun kyseessä oli miehen ystävä Hjallis Harkimo ja tämän ainoa mahdollisuus saada tappiota jatkuvasti tuottavasta Hartwall Areenasta rahansa pois, meni Jokerit pesuveden mukana Venäjälle. Mutta se Kummolasta.

Jännä nähdä muuttuuko Hesarin linja jos/kun KHL-seuroja alkaa oikeasti tippumaan jo tämän kauden jälkeen, vai vieläkö mennään rupl.. eikun uutuudenkiilto silmissä kritiikittömästi eteenpäin.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fiilis on näitä uutisia lukiessa vähän samanlainen kuin Erik Karlssonin pelatessa Jokereissa. Joukkue pelaa parhaimmillaan erittäin seksikästä Jokerikiekkoa, mutta päässä takoo ajatus, että kauanko tämä herkku kestää? KHL sarjan tulevaisuus ei kuitenkaan ole meidän käsissämme, joten kehoitan kaikkia taitokiekon ystäviä nauttimaan nyt niin paljon kuin mahdollista. Tähän mennessä KHL pelit ovat ylittäneet odotukseni selvästi. Tänään muuten otteluohjelmassa on timanttinen kärkikamppailu SKA Pietari - TsSKa Moskova. Suosittelen kaikkia niitä katsomaan, jotka ovat kiinnostuneet hyvästä jääkiekosta.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otetaan vähän toisenlaista näkemystä keskusteluun palkanmaksuongelmista. Tässä linkki Jortikan haastatteluun Ylen sivuilla.

Ei mikään pitkä tai syväluotaava haastattelu, mutta yksi asia on syytä nostaa esille eli seuraava Jortikan kommentti: - En tiedä, onko rakenne terve vai ei. Tässä keskustelussa häiritsee se, ettei ymmärretä venäläisten omaa tapaa pyörittää asioitaan. Länsimainen talousajattelu ei ole siellä tavallaan voimassa, Jortikka huomauttaa.

Olen aina digannut Jortikasta ja minusta hän jälleen tuo esille erittäin oleellisen seikan, joka täällä koto-Suomessa on jäänyt huomaamatta eli kunkin maan toimintatavat. Näitä palkanmaksuongelmia on siis ollut jo paljon ennen mitään Ukraina kriisiä, laajasti ja monella seuralla, mutta silti rahat on aina tullut. En tiedä emmekö tarkoituksella halua ymmärtää, mutta tuolla Venäjällä joku palkan myöhästyminen ei todellakaan ole mikään iso juttu ja kuuluu tavallaan kuvioon. Tässä suomalaiseen käytäntöön tottunut on tietenkin hämillään, mutta sehä johtuu puhtaasti siitä, että ei ymmärretä paikallista tapaa toimia.

En halua tällä vähätellä KHL ongelmia tai mitenkään aliarvioida siihen koko sarjaan liittyviä riskejä. Silti on aika ennenaikaista maalailla sarjan loppumista perustaen se johonkin, jota on kait aina ja koko KHL olemassa olon ajan tapahtunut. Venäjällä lienee niin, että mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Ihan samanlaisia kummallisuuksia löytyy kyllä lännestäkin. En minä ainakaan Pariisissa asuessani tahtonut millään ymmärtää, että ei parkkisakkoja tarvitse maksaa !! Lopulta uskoin paikallisia ja kyllähän minunkin kupongeilla pari kertaa saunan sytyttää...
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Ja sitten yksi Ylen väittämistä kriisiseuroista Sochi teki tänään sopparin Ryan Whitheyn kanssa. Että sillä lailla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Christer Englund sanoo sen, mitä Kummolankin olisi pitänyt sanoa: "En ymmärrä, miksi tukisimme jotain ulkomaalaista liigaa. Seuran päästäminen ulkomaan liigoihin ei auta kansallista systeemiämme millään tavalla".

Toisaalta jos halutaan kehittää kansallista kiekkoa, looginen pyrkimys olisi kansainvälisyys. Mahdollisimman kovatasoisia matseja, mahdollisimman suuri näkyvyys, mahdollisimman kova haaste kehittä omaa toimintaansa, näin niin kuin avainsanoina. Kansallista sarjaa suurien siirtyminen muualle ei tue, mutta mielestäni tässä pitäisi mennä laji liigan edelle. Aivan samoista syistä olen esimerkiksi Mestiksen alasajoa ja kuppausta vastaan, vaikkakin se on omalta osaltaan saattanut parantaa Liigan (ja Jokerit tässä mukana, sanoma itselläni oli sama jo ennen Jokerien KHL-siirtoa) toimintaa tietyiltä osin.

Englundin lausunnosta haluaisin kuitenkin poimia sen, että mitä roolia hän oikeasti vetää? Onko hänen tavoitteenaan pitää SHL mahdollisimman kovana, SHL alasarjoineen mahdollisimman kovana vai ruotsalainen jääkiekko kokonaisuudessaan mahdollisimman kovana. Tuon Hesarin uutisen perusteella SHL vaikuttaisi olevan THE THING, vaikka mielestäni Ruotsin Jääkiekkoliiton edustajan pitäisi ensisijaisesti ajaa koko maan kiekkoilun (ts. ruotsalaisen lätkän) kehitystä yksittäisestä liigasta riippumatta. Pitäisikö tuo tulkita nyt niin, että esimerkiksi Allsvenskanissa tahkoava jengi "ei saa" kasvaa niin suureksi, että se söisi yleisömääriä SHL-jeng(e)iltä? Mielestäni osuvampi sanavalinta olisi ollut tyyliin:"Haluamme tukea ruotsalaista jääkiekkoa ja varsinkin nykyisten ongelmien, sekä poliittisten että taloudellisten, takia emme näe ruotsalaista KHL-seuraa tätä tavoitetta ajavana."

Toki ymmärrän hyvin sen, että KHL on vielä varsin venäläinen sarja ja venäläisvetoisuutta tuskin kukaan pystyy kieltämään. KHL on kuitenkin tällä hetkellä ainoa kansainvälinen kovemman luokan sarja eurojengeille, joten tuolta kantilta katsoen askel tähän suuntaan voisi olla varsin looginen tietyille seuroille jos olosuhteet eivät olisi mitä ne nyt ovat. Tällä hetkellä KHL:n kurssi uppoaa jopa ruplan kurssia nopeammin, joten mukaan hyppääminen olisi hirveä riski. Jokerien kannalta toki sääli, että päätös KHL-siirrosta ei myöhäistynyt vuodella tai parilla: Jokerien siirron lyöminen lukkoon oli viimeisiä hetkiä jolloin KHL:lla oli edes jotakin uskottavuutta muutenkin kuin pelillisisesti. Joten eiköhän meillä ainakin nautita vielä kun voidaan ja toivotaan, että tulevaisuus olisi Jokereille valoisa, oli se sitten KHL:ssa, EHL:ssa (European Hockey League, toiveajattelua) tai Liigassa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitään kilpailevaa sarjaa KHL:lle tuskin saadaan aikaan, koska jokainen paikallinen kummola vartioi reviriään haukan lailla. Jokin EHL tekisi maan sisäisistä sarjoista tavallaan farmeja ja veisi valtaa, rahaa ja seksikyyttä kummoloilta. Koska uuden sarjan synnyttäminen vaatisi monen maan yhteistoimintaa, niin se on ihmisluonteesta johtuen mahdotonta. Siksi KHL ei saa kilpailijaa ja se leviää.

Lätkä on sen verran iso juttu Venäjällä, että en usko KHL:n kaatumiseen. Jotain muutoksia voi toki tulla. Henkilökohtaisesti ei ole liigaa ikävä,
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mitään kilpailevaa sarjaa KHL:lle tuskin saadaan aikaan, koska jokainen paikallinen kummola vartioi reviriään haukan lailla.

Toisaalta tähän KHL:n ongelmat antavat myös tiettyjä mahdollisuuksia. Jokerit, Slovan, Dinamo Riika ja vastaavat eivät ole vastaavalla tavalla omien kansallisten sarjojensa kahleissa kuin esimerkiksi Tappara, Skellefteå tai Kosice. On siis nippu eurojengejä, joilla on jo valmiina fanit ja perinteitä ilman paikallisten liittojen painetta. Voisi olla luontevaa iskeä eurovetoinen sarja pystyyn näiden pohjalta, ottaa mukaan taloudellisesti terveimmät ja pelillisesti kelvolliset venäläiset, mahdollisesti pyrkiä laajentumaan ja tätä kautta luoda terveemmällä pohjalla pyörivä Continental/European Hockey League. Uskoisin myös, että varsinkin nykytilanteessa tällainen sarja olisi liitoille helpompi hyväksyä kuin kaatumisen partaalla ja hirveistä imagohaitoista (Ukrainan tilanne, seurojen kaatumiset, uutisointi talousongelmista, Venäjän taloudellinen tilanne, jne.) kärsivä oligarkkivetoinen KHL.

Tarvitaan kuitenkin paljon tahtoa ja nopeaa toimintaa jos tällaista lähdetään ajamaan. Itse en näe millään tavalla realistisena sitä, että KHL:n kaatuessa mentäisiin ensin joko kotimaahan tai konkkaan ja sen jälkeen aloitettaisiin taas neuvottelut. Silloin taustalla olisi taas eri liittojen ja tahojen sanomiset, imagoseikat varsinkin yhteistyökumppanien suuntaan ja liitoilla olisi aseena KHL:n tilanne. "Kun KHL ei silloin pyörinyt miljardeillakaan, miksi EHL pyörisi mitenkään?"
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Lätkä on sen verran iso juttu Venäjällä, että en usko KHL:n kaatumiseen. Jotain muutoksia voi toki tulla. Henkilökohtaisesti ei ole liigaa ikävä,

Lisätietoja siitä miten lätkä on iso juttu Venäjällä? Toki monen KHL-seuran toimintaa pidetään keinotekoisesti hengissä oligarkkien avulla mutta se, että maasta löytyy jääkiekkoon panostavia rahamiehiä ei kerro mitään lajin suosiosta Venäjällä. KHL:n kohdalla on melko väistämätön skenaario se, että sarja tulee kutistumaan takaisin pelkästään Venäjän liigaksi, kun epäterve rahoitusmalli jossain vaiheessa muuttuu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin siis eikös futis ole Venäjällä(kin) aika selvä ykköslaji eikä suurin osa kansasta tiedä lätkästä juuri mitään? Tämä taitaa olla ainoa aspekti, jossa Venäjä muistuttaa Etelä-Euroopan maita.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
KHL:n kohdalla on melko väistämätön skenaario se, että sarja tulee kutistumaan takaisin pelkästään Venäjän liigaksi, kun epäterve rahoitusmalli jossain vaiheessa muuttuu.

KHL:n suurin uhka on mielestäni siinä, että Venäjä on yksinkertaisesti Venäjä. Jos rahaa ei ole tuhlattavaksi, sitä ei ole tuhlattavaksi ja piste. Venäjän taloustilanne ja -näkymät ovat puolestaan sitä luokkaa, että KHL:aa akuutimpia rahareikiä on tukittavana. KHL itsessään pyörii käytännössä vain rahan voimalla, ilman rahaa Venäjän olosuhteet eivät houkuttelisi länsimaisia tähtipelaajia riviksi asti ja parhaat venäläiset pelaisivat jossain muualla paria poikkeusta lukuunottamatta.

Heti kun rahantulo loppuu, loppuu myös KHL nykymuotoisena. Ilman rahaa venäläiset jengit eivät enää pysty kilpailemaan pelaajista, sillä raha on yksi suurimmista syistä siirtyä Venäjälle tai tähtipelaajien osalta pysyä siellä. Samoin jos venäläisten intressit ja mahdollisuudet tukea eri muodoissa länsijengejä katoaa, katoaa noilta myös syy pelata KHL:aa. Tilannetta ei jeesaa myöskään se, että länsimaisten toimijoiden Venäjälle suuntautuvien sijoitusten ja investointien vähentyessä myös länsifirmojen halut ja syyt tukea länsijengejä kärsivät. Ja jos valtaosa länsijengeistä ja -pelaajista katoaa, katoaa myös KHL:n "mantereellinen" aspekti tyystin. Sen jälkeen kyseessä on käytännössä Venäjän liiga, pelasi siellä sitten pari IVY-maan edustajaa tai ei. Puheiden tasolla KHL voisi pysyä, mutta de facto kyseessä olisi Venäjän liiga.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta tähän KHL:n ongelmat antavat myös tiettyjä mahdollisuuksia.

Niin antaa, mutta en usko, että löytyy tarpeeksi rohkeita visionäärejä omistajien joukoista. Yksi Hallis ei riitä. Ja meilläkin se SKA-fani hallitsee 49%...

Jääkiekko tarvitsee ylikansallisen sarjan Eurooppaan, jos sen halutaan haastavan isompia lajeja. Ylikansallinen siksi, että se mahdollistaa kunnon pelaajabudjetit ja sitä kautta hyvän tuotteen. Esim liiga ei ole ollut hyvä tuote pitkään aikaan...
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Jääkiekko tarvitsee ylikansallisen sarjan Eurooppaan, jos sen halutaan haastavan isompia lajeja. Ylikansallinen siksi, että se mahdollistaa kunnon pelaajabudjetit ja sitä kautta hyvän tuotteen. Esim liiga ei ole ollut hyvä tuote pitkään aikaan...

Futista ei jääkiekko voi ikinä haastaa. Muuten lätkä nyt on suhteellisen suosittua Euroopassa, koripallo varmaan suositumpaa joukkuelajeista (omaa mutua). Ja muutenkin Liigan turha dissaaminen on ihan helvetin naurettavaa. Hyvä tuote verrattuna mihin? Pienenä 5 miljoonan ihmisen kansana ollaan sijoilla top 3-5 kaikista liigoista. Kyllähän meidän sarja on oikeasti helvetin kova sarja, väitän että parhaat suomalaiset joukkueet pärjäisi ihan kohtuullisesti esim. KHL:ssä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän meidän sarja on oikeasti helvetin kova sarja, väitän että parhaat suomalaiset joukkueet pärjäisi ihan kohtuullisesti esim. KHL:ssä.
Jokereilla muuttui jokkue ihan pirusti kovemmaksi verrattuna viime kauteen ja silti matsi on olleet tiukkoja. Liiga-Jokerit olisi ollut pisteautomaatti (lähes) kaikille. Onneksi fanien toiveet maltillisesta uudistamisesta ei totetunut vaan Kurri kasasi kunnon jengin.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Jokereilla muuttui jokkue ihan pirusti kovemmaksi verrattuna viime kauteen ja silti matsi on olleet tiukkoja. Liiga-Jokerit olisi ollut pisteautomaatti (lähes) kaikille. Onneksi fanien toiveet maltillisesta uudistamisesta ei totetunut vaan Kurri kasasi kunnon jengin.
No Jokerit pelasi Liigassa ihan vihkoon omaan tasoonsa nähden (pisteautomaatti). Ja käsittääkseni Jokerit voittaa 4/5 peleistään, joka kuitenkin kertoo, että hyvä valmennus/pelitapa tuottaa hedelmää ko. sarjassa. Enivei siellä kuitenkin Mosekset yms. Liigasta tutut miehet painaa häkkejä sekä joukon mukana menevät Tomi Mäet ja Jani Ritat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pienenä 5 miljoonan ihmisen kansana ollaan sijoilla top 3-5 kaikista liigoista.

Myy tämä mainos Puttoselle. Mutta älä kerro että kiekkoa pelataan tosimielessä 4-6 maassa ja että se on joukkuelajeista nro 1 vain kahdessa maassa.

Mitä tulee asiaan eli KHL:n pelin ulkopuolisiin asioihin, Jokerit on saanut vastaansa useita joukkueita joiden pelaamisesta voi lukea, että palkkoja on saamatta. Yritys on ollut sellaista vähän sinne päin. Toki se Jokereille sopii jos pisteitä mietitään, mutta noin muuten en pidä tilannetta hyvänä. Esimerkiksi tänään Astana olisi aivan eri luokkaa jos tausta-asiat olisivat kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös