KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 113 709
  • 4 071

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jääkiekon levittäminen eteläiselle Venäjälle ei muutenkaan ole huono ajatus, koska siellä jääkiekkoa ei pelata käytännössä ollenkaan.

Tähän on myös varmaan syynsä. Voi hyvinkin olla, että jääkiekkojoukkueen taloudellinen menestyminen Sotsissa ei ole helppoa, varsinkin kun jääkiekkokulttuuri puuttuu. Toisin sanoen voi olla, että tämä uusi iso ja hieno halli ei täyty. Esimerkkinä Coyotes, joka siirrettiin Phoenexiin lähinnä ison markkina-alueen takia. Kaikki varmaan tietävät, että Coyotesilla ei mene taloudellisesti kovin vahvasti.

Toisaalta haluaisin kyllä nähdä, miten jääkiekkojoukkueelle kävisi Sotsissa, saisiko tarpeeksi kannatusta vai ei.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Yleensäkin se, että KHL:ssä pelaa Moskovan alueelta viisi seuraa on vähän liikaa. Neljä riittää hyvin. Jääkiekon levittäminen eteläiselle Venäjälle ei muutenkaan ole huono ajatus, koska siellä jääkiekkoa ei pelata käytännössä ollenkaan.

Siinä voit olla oikeassa, että Moskovan alueella on liian monta seuraa KHL:ssä - viisi on aika monta ja kenties niistä yksi voidaan siirtää muualle jos rahoitus pysyy ennallaan ja uudella talousalueella on riittävästi potentiaalisia katsojia. Ja halukkuutta siirtoon on, tämä on myös pidettävä mielessä. On oltava aitoa halua siirtää joukkue uuteen ympäristöön.

Mutta onko Sotši sovelias alue siirrettävälle kiekkoseuralle? Kuten DAF kirjoitti, kaupunki on pitkä, joten löytyykö riittävästi katsojia, jotka lähtevät säännöllisesti kymmenien kilometrien päästä katsomaan kiekkoa? Ja kun uusi halli on iso, paljon isompi kuin Vitjazin kotiareena, joten olisi myös suotavaa, että katsojia on enemmän kuin muutama tuhat. Ja mikään itsevarmuushan se ei ole, että kiekko löisi itsensä läpi alueella, vaan pahimmassa tapauksessa tilanne on se mikä Phoenixissa eli hallilla tuhansia tyhjiä paikkoja pelistä toiseen ja talous kuralla. Joten minusta on hyvin paljon mahdollista, että hypoteettinen siirto ei tulekaan onnistumaan vaan liiga loppujen lopuksi "menettääkin" kaksi joukkuetta. Vitjaz menettää omansa ja Sotši lopulta omansa jos kiekko ei lyökään itseään läpi alueella.

Se, että alueella ei ole aiempaa urheiluseuraa - markkinat ovat tyhjät - ei ole tae sille, että alueelle tuleva seura löisi itsensä läpi. Entäpä jos ne noin sadan kilometrin matkalle "räiskäistyt" reilut 300 000 asukasta eivät haluakaan katsoa kiekkoa vaan tehdä jotain muuta? Kokeilemallahan se tietty selviää mutta en nyt kovinkaan mielelläni uhraisi yhtä joukkuetta tällaiseen kokeiluun, jossa on aito mahdollisuus sille, että siirrettävä seura ei lyökään itseään läpi alueella. Voidaan myös kysyä, että onko KHL-kiekon välttämättä laajennuttava etelään sellaisille alueille joissa aiemmin ei ole kiekko pelattu/katsottu lainkaan?

vlad.
 

magno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, FC Barcelona
Tähän on myös varmaan syynsä. Voi hyvinkin olla, että jääkiekkojoukkueen taloudellinen menestyminen Sotsissa ei ole helppoa, varsinkin kun jääkiekkokulttuuri puuttuu.

Onko KHL:ssä nyt muutenkaan hirveästi taloudellisesti menestyviä seuroja. :D
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Puolalaisjoukkue Gdansk on lähettänyt KHL:lle anomuksen liitttyä mukaan liigaan jo ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL:ssa ollaan harkitsemassa draftista luopumista. Tervehdin ilolla tällaista päätöstä, jos se syntyy. KHL draft on sekä tarpeeton että vahingollinen, koska se rankaisee hyviä kasvattajaseuroja.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Nyt myös Norjassa on herännyt innostus liittyä mukaan KHL:ään.

Kyseessä on norjalaisjoukkue Stavanger Oilers. Seuran omistaja ja valmentaja haluavat Stavangerin KHL:ään. Myös Norjan maajoukkueen päävalmentaja kannattaa ajatusta. Tiettävästi Norjasta on otettu yhteyttä Medvedeviin asian tiimoilta.

Kannatan ehdottomasti ajatusta, jos (ja vain jos) rahoitus tulee Norjasta. Norjalla on paljon öljyrahaa, mutta liikeneekö sitä KHL-seuran pyörittämiseen on toinen kysymys.

Nythän esimerkiksi Dinamo Riika pyörii 100% Venäjän rahoituksella. Dinamon pääsponsori on Itera, joka on Gazpromin tytäryhtiö. Gazpromin pääomistaja puolestaan on Venäjän valtio, eli Venäjän valtio omistaa myös Dinamo Riikan. Olen jo kauan kirjoittanut sitä vastaan, että venäläistä rahaa käytetään näiden ulkomaalaisten seurojen toimintaan.

Jos Stavanger saa rahoituksen Norjasta, kannatan sen siirtymistä pelaamaan KHL:ään. Voisi kuvitella, että Stavanger pystyisi kasaamaan Norjan maajoukkueen parhaista pelaajista maustettuna ruotsalaisilla pelaajilla ihan kilpailukykyisen joukkueen KHL:ään. Norjan jääkiekko on kehittynyt viime vuosina ja viime kevään MM-kisoissa joukkue pelasi hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jos käy niin, että Gdansk, Stavanger, Milano ja Zagreb liittyvät KHL:ään pitäisi KHL:n konfferenssijako laittaa uusiksi.

Tälläkin kaudella läntisessä konfferenssissa pelaa kaksi joukkuetta enemmän kuin itäisessä konfferenssissa. Nuo edellämainitut seurat menisivät tietysti kaikki myös läntiseen konfferenssiin.

Ongelma on siinä, että maantieteellisesti mitään nykyisistä läntisen konfferenssin seuroista ei voi oikein siirtää itään. Yksi mahdollisuus olisi jakaa KHL kolmeen eri konfferenssiin eli läntiseen, keskiseen ja itäiseen. Gagarin Cupin pudotuspelisysteemi pitäisi sitten tietysti miettiä kokonaan uudelleen.
 

Theone

Jäsen
Nythän esimerkiksi Dinamo Riika pyörii 100% Venäjän rahoituksella.

Käytännössä kaikka KHL:n ulkomaalaiset joukkueet pyörivät 100% Venäjän rahoituksella ja näin kävisi myös Norjasta, Puolasta tai Italiasta tulevien joukkueiden kanssa.

Dinamon pääsponsori on Itera, joka on Gazpromin tytäryhtiö. Gazpromin pääomistaja puolestaan on Venäjän valtio, eli Venäjän valtio omistaa myös Dinamo Riikan.

Hah hah, hienoa Nikke Knattertonmaista päättelyä mutta eihän tämä nyt ihan näin mene. Venäjän valtio ei omista Dinamo Riikasta yhtään prosenttia vaikka sitä rahoittaakin. Käytännössä samaa sopimusta tarjottiin Espooseen ja se tyrmättiin. Ei KHL saa uusia seuroja ulkomailta jos se ei niitä itse lähde rahoittamaan tai ainakaan vielä ei ole saanut yhtään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ei KHL saa uusia seuroja ulkomailta jos se ei niitä itse lähde rahoittamaan tai ainakaan vielä ei ole saanut yhtään.
Tarkoititko "ulkomailla" entisen NL:n ulkopuolisia maita? Barysin päärahoittaja on kazakstanilainen öljy-yhtiö. Donbassin omistaa Ukrainan rikkaimpiin kuuluva mies nimeltä Kolesnikov. Dinamo Minskin rahoitus tulee Valko-Venäjän valtiolta.
 

Theone

Jäsen
Tarkoititko "ulkomailla" entisen NL:n ulkopuolisia maita?

En, vaan Venäjän ulkopuolisia maita.

Barysin päärahoittaja on kazakstanilainen öljy-yhtiö. Donbassin omistaa Ukrainan rikkaimpiin kuuluva mies nimeltä Kolesnikov. Dinamo Minskin rahoitus tulee Valko-Venäjän valtiolta.

En tiedä mistä olet taas näitä tietojasi vetänyt ja on totta, että osa rahoista saattaa tulla kotimaasta mutta suurinosa tulee silti Venäjältä, on sponsorina kuka tahansa. Esim. Minskin rahoituksesta yli 70 prosenttia tulee Venäjältä, tämänhän Salonoja ja KHL:n edustaja totesivat julkisesti kun tuo Espoon-case nousi julkisuuteen. Näistä ulkomaisten KHL-seurojen rahoituksesta ja KHL:n maksamasta tuesta tuli aika paljon tietoa julkisuuteen kun Espoon Bluesia tuonne yritettiin saada.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Yksi mahdollisuus olisi jakaa KHL kolmeen eri konfferenssiin eli läntiseen, keskiseen ja itäiseen. Gagarin Cupin pudotuspelisysteemi pitäisi sitten tietysti miettiä kokonaan uudelleen.

Miksi ei varastaa ideaa änäriltä, ennenkuin pääsevät itse omaansa toteuttamaan. Eli suoraan neljään konferenssiin. Myönnän, että puhdas karttaharjoitus google mapsin kanssa, eikä mitään hajua, rikkooko tuo joitakin elintärkeitä rivalry pareja.

Far-East (7):
-------------
Khabarovsk
Novokuznetsk
Novosibirsk
Omsk
Astana
Jugra
Chelyabinsk
(tilaa jätetään mahdolliselle laajennusjoukkueelle vladivostokiin)


Near-East (8):
--------------
Ekaterinburg
Magnitogorsk
Ufa
Niznekamsk
Kazan
Nishi Novgorod (pelaaks ne täällä?)
Yaroslav
Cherepovec


Central (8):
-----------
Donetsk
CSKA
Dynamo
Spartak
Mytishi
Chekhov
SKA
Minsk


Corrupted West (7):
-------------------
Riga
Praha
Bratislava
Oslo
Milano
Zagreb
Gdansk
(tilaa vielä salonojalle!!)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eikö Gazprom ole esim. Schalke 04:n jalkapallojoukkueen yksi pääsponsori ja Englannin valioliigassa venäläiset liikemiehet omistavat Chelsean ja Readingin joukkueet. Arsenalista omistaa 29,99% Uzbekistanin suurliikemies Usmanov.

Herätkää nykypäivään ja unohtakaa mistä rahaa tulee. Pääasia, että joku rahoittaa toiminnan ja talousrikosten tutkiminen on poliisin asia, jos siihen on syytä, kuten Thaimaan Shinawatran kanssa tehtiin, kun Thaksin osti Manchester Cityn aika epämääräisillä rahoilla. Miksi ihmetellään vain venäläisten tekoja, kun maailma on täynnä Bernie Ecclestonen, Fabio Briatoren, Silvio Berlusconin ja Tony Fernandesin tapaisia "rehellisiä" liikemiehiä, joista Silvio saattaa hyvinkin olla uuden KHL-Milanon joukkueen vahvana tukimiehenä, jos sellainen joukkue KHL:n hyväksytään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Miksi ihmetellään vain venäläisten tekoja
Koska vallitsee käsitys ettei Venäjällä voi tienata miljardiomaisuuksia työtä tekemällä ja että kaikki venäläinen taloustoiminta on rikollista.

Ensimmäinen kohta pitää paikkansa. Kukaan Venäjällä ei kokoa miljardiomaisuuksia yksin työtä tekemällä, mutta näin ei tapahdu missään muuallakaan.

Kohta kaksi ei pidä paikkaansa. Venäjällä tehdään työtä, rakennetaan, viljellään maata ja käydään tehtaissa töissä kuten muuallakin.
 

Theone

Jäsen
Koska vallitsee käsitys ettei Venäjällä voi tienata miljardiomaisuuksia työtä tekemällä ja että kaikki venäläinen taloustoiminta on rikollista.

Eihän tässä kukaan tälläistä ole väittänyt tai edes vihjannut.

Kunhan korjasin sinun virheellisen väitteesi siitä, että nuo KHL:n ulkomaalaiset seurat tulisivat toimeen ilman KHL:n tai isojen venäläisten yritysten rahoja. Jos venäläisten rahat vedettäisiin pois, niin luultavasti jokainen ulkomainen KHL-seura kaatuisi. Eihän tässä mitään ihmeellistä ole ja sama diiliä tarjottiin myös Espooseen, 25% omaa rahaa ja loput 75% olisi tullut suoraan KHL:n järjestämänä. Keneltä? - En tiedä.

Esittelytilaisuudessa esimerkkinä KHL:n edustaja käytti Minskiä, joten väitteesi siitä, että Valko-Venäjän valtio rahoittaa tuon touhun on väärä. Luultavasti tuo 25% tulee sieltä.

Eihän tässä mitään väärää ole ja jokainen saa tehdä rahoillaan mitä haluaa. Gazpromille "pikkurahoja", KHL saa laajentua Medvedevin halujen mukaan ja KHL saa enemmän näkyvyyttä, kai tuo on sitten win-win tai ainakaan Gazpromille tuolla ei ole mitään merkitystä. Kuten Johannes mainitsi, niin varsinkin jalkapallossa tuo on aika yleistä. Toki se, että yksi yritys tytäryhtiöineen rahoittaa näin laajasti näin montaa saman sarjan seuraa on aika ainutlaatuista.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Twitterissä on alkanut nyt liikkua enemmän ja enemmän huhuja, että Vladivostok olisi tulossa KHL -kartalle jo ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Twitterissä on alkanut nyt liikkua enemmän ja enemmän huhuja, että Vladivostok olisi tulossa KHL -kartalle jo ensi kaudella.
Vladivostokiin valmistui äsken uusi Fetisov-areena. Kaupungissa ei ole tähän asti pelattu jääkiekkoa edes alemmalla sarjatasolla, joten joukkue pitäisi luoda tyhjästä. Samalla Habarovsk saisi Vladivostokista paikallisvastustajan itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Medvedev vaikuttaa olevan tosissaan Vladivostok-projektinsa kanssa. Hankkeella on kuulemma myös presidentti Putinin tuki takanaan.

Vaikka Vladivostokissa ei ole pelattu tähän asti jääkiekkoa, on kyseessä iso liki 600.000 asukkaan kaupunki. Alueen talouskasvun ennustetaan olevan tulevaisuudessa vahvaa, koska se hyötyy sijainnistaan Kiinan, Japanin ja Korean vieressä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Vinkki KHL-pelien katsomista kiinnostuneille. Jos ei ehdi katsoa pelejä suorana ne voi katsoa kokonaisuudessaan myös jälkikäteen täällä: Video Archive / LiveTV

Valitse ottelupäivä ja klikkaa haluamasi pelin kohdalla linkkiä "Full Match Record"

EDIT: Ja tuollahan voi katsella jälkikäteen myös NHL-pelejä.
 

Nick Neim

Jäsen
Vinkki KHL-pelien katsomista kiinnostuneille. Jos ei ehdi katsoa pelejä suorana ne voi katsoa kokonaisuudessaan myös jälkikäteen täällä: Video Archive / LiveTV

Valitse ottelupäivä ja klikkaa haluamasi pelin kohdalla linkkiä "Full Match Record"

EDIT: Ja tuollahan voi katsella jälkikäteen myös NHL-pelejä.

Eipä ollut ainakaan mulle ennestään tuttu linkki, mutta näin alkuvilkaisun perusteella todella hyödyllinen.

Iso kiitos sinne suuntaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös