Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 577 942
  • 5 841

Hetenyi#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Zoltan, Jokerikasvatit, Zoltan, Zoltan
Vaikka en kauhean tarkasti ole seurannut Jokereita, niin ei kai tuo Ben-Amorin menetys nyt hirveän paha kuitenkaan ole? Kuitenkin Kalus tai Hardt ajaa varmasti melkein saman asian nelosessa ja alkukaudesta sitten Wallénia voi koittaa kolmessa ensimmäisessä kentässä. Toki Tyrväinen tai Ruuttukin voi "yllättää" ja ottaa pelipaikan, mutta pointti oli, että Ben-Amor ei mikään korvaamaton palanen ole ja uskon hänenkin joutuvan loukkaantumisen jälkeen kilpailevaan tosissaan siitä, että pääsee edes avauskokoonpanoon. Vaikka meneekin ohi ketjun, niin ei Jokerien hyökkäys häviä kenellekään tässä liigassa.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Rita - Filppula - Eaves
Kalus - Hahl - Wallén
Mäki - Heino - Hardt

Alkukaudesta näin?

Pikemminkin
Wallen/Kalus-Filppula-Rita
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Hahl - Eaves
Mäki - Heino - Ruuttu/Tyrväinen
 

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä tykkäisin aloittaa näin:

Lahti - Filppula - Pulkkinen
Rita - Kerälä - Eaves
Kalus - Hahl - Hardt
Mäki - Heino - Ben-Amor

En missään nimessä ykköseen enkä edes kakkoseen tässä vaiheessa osaa sijoittaa kumpaakaan tryouttia ja ehdottomasti antaisin ainakin aluksi ykkössentterille myös parhaat laiturit kun tuota materiaalia riittää aikas hyvin kerälällekin. Tyrväinen siis tietenkin Ben-Amorin tilalle aluksi ja sitten peliajasta taistelemaan Kalusin kanssa koska mielestäni tuo MäkiHeinoBen-Amor oli ja on liigan paras neloskenttä. Wallen steroidikuurille kasvamaan (itse en näe käyttöä tälle, mutta jos sopimuksen saa niin pakkohan se on luottaa valmennuksen näkemykseen) ja Ruuttu pakollisten loukkaantumisten varalle, Jokereilla on liian hyvä hyökkäysmateriaali tälle kaudelle mielestäni Alexanderin murtautumiselle liigarinkiin pysyvästi).

Pakistosta ei muuta mielipidettä kuin antaisin parin Eronen - Väänänen jatkaa, muut hantan vastuulle ja toivotaantoivotaan että Niemi parantaa
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kun noita Eavesin turinoita katseli jokerit.comista, rupesi taas askarruttamaan se, että mille paikalle ja mihin rooliin hänet olisi järkevintä sijoittaa. Jos en väärin kuullut, kehui kesän menneen hyvin ja olevansa uransa parhaassa kunnossa. Jos tämä pitää paikkansa, olisi rikos jääkiekkoa kohtaan peluuttaa huippukuntoista Eavesia jossain jarruketjussa Hahlin vierellä. Hyökkäyspään taitoa ja pelinäkemystä on liigatasolle sen verran käsittämätön määrä, että pelipaikka on löydyttävä kahdesta ensimmäisestä kentästä. Se taas tekee Kerälän tilanteesta hankalan, koska häntä tuskin kannattaa peluuttaa Eavesin tai Filppulan kanssa samassa ketjussa.

Tällä hetkellä tiedämme seuraavat asiat:

- Ben Eaves on kunnossa ollessaan huippusentteri
- Ben Eaves on kunnossa
- Antti Kerälä on kunnossa ollessaan hyvä sentteri, mutta parhaat tehot hänestä saadaan irti Lahden ja Pulkkisen välissä
- Jos Kerälä johtaa taas LKP:tä, jää Filppulan laidalle Eaves. Se ei ole optimitilanne, sillä siinä tapauksessa "ykkösessä" olisi kaksi parasta pelinrakentajaa ja "kakkosessa" kaksi parasta maalintekijää.
- Kolmos- ja nelossentterin paikat ovat aikalailla sementoituja Hahlille ja Heinolle, jotka ovat aivan liigan huippuja rooleissaan.

Olisiko Kerälän rooli sitten olla Hahlin laidalla tekemässä peliä? Puolustussuuntaan hommat hoituu kuitenkin ihan hyvin ja Hahl ei käsittääkseni kaikista pehmeäkätisin passeri ole. Toiselle laidalle vaikka Hardt, niin alkaa olla roolitus ihan kunnossa.

Ylläolevien faktojen valossa ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis seuraavanlainen viritelmä.

Kalus/Wallen - Filppula - Pulkkinen
Lahti - Eaves - Rita
Hardt - Hahl - Kerälä
Mäki - Heino - Semir/Tyrväinen/Ruuttu

Kahden ensimmäisen kentän laitureita voi vaihdella, jos ei meinaa toimia, mutta tuolla tavalla näkisin tehojen jakautuvan parhaiten. Iso kysymysmerkki leijuu kyllä näiden meidän traiaut-jamppojen kohdalla, kun roolia ei meinaa löytyä kuin toiselle ja sekin suoraan kahdesta ensimmäisestä kentästä. Ei tää helppoa ole.

Se piti vielä sanoa, että kerta toisensa jälkeen noi Eavesin haastattelut laittaa hyvälle mielelle. On todella sympaattisen ja mukavan oloinen sälli, aivan takuuvarmasti hyvä tuki ja turva näille meidän ulkomaalaispelaajille. Hieno mies.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mitä enemmän noita ketjuja miettii sitä kinkkisemmäksi pyörittely menee.

Erkalla ja Tompalla on kyllä melkoisen kimurantti joskin positiivinen yhtälö ratkaistavanaan. Olen ollut liki henkeen ja vereen pitämässä LKP ketjun kasassa, koska se tosiaan on enemmän kuin osiensa summa ja loistava ketju, mutta Variksen ketjut tuossa yllä sekä niiden kasauslogiikka tuntuu myös erittäin järkevältä jos/kun Eaves on elämänsä kunnossa...

Alkais jo harkkapelit niin säkis hieman Erkan ja Tompan aivoituksia.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Kyllähän ongelma on pelkästään positiivinen.

Loukkaantumisia tulee ym. jolloin joudutaan ketjuja rukkaamaan tilanteen mukaan. Eaves pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä eikä kiukuttele vaikka joutuisi 3:een.

JOS paikat kestää jatkuvan pelaamisen (mikä olisi toivottavaa) haastaa kyllä Kerälän kakkosessa - ja jopa Ilarin ykkösessä. Loukkaantumishistoria puoltaisi kuitenkin laiturin paikkaa, koska paikkaajia on tarjolla yllin kyllin. Lisäksi sentterin rooli kentällisessä on yleensä tarkimmin hahmoteltu, joten jatkuvat vaihdot kentällisen keskellä kyllä hankaloittavat peliä enemmän kuin laiturin vaihdot.

Pelin rakentajahan voi olla myös laidalla - kuten Bremberg loistavasti osoitti.

Tässä vaiheessa kautta on vielä helppo uskoa valmennusjohdon selvittävän tämän(kin) asian parhain päin.
 

Ikuri

Jäsen
Kyllähän ongelma on pelkästään positiivinen.

Itse olen jämähtänyt ketjutteluissani pitämään Lahti-Kerälä-Pulkkinen kimpassa. Sekä enemmän kuin mielelläni näkisin Hahlin ja Ridan samassa muodostelmassa. Näillä lähtökohdilla palapeliin jää liikkumavaraa siirrellä Eavesiä ja Filppulaa vuorotellen 1- ja 3-ketjun väliä.

Kaksikko Hahl ja Rita kaipaavat ehdottomasti käsiä vierelleen, joten koostumus voisi olla Hahl-Filppula-Rita. TPS:ssa Filppulan ketjun aloituksiin kyyristyi lähes poikkeuksetta Venäläisen Sami. Kertooko tämä sitten enemmän Venäläisestä vai Filppulasta, mene ja tiedä? Tässä ajatusmallissa Hahl voisi käydä napsimassa aloitukset kotiin. Tämä antaa myös mahdollisuuden Ilarin peluuttamisen laidalla ja Rikun pelaamisen tutulla sentterin tontilla.

Jos ja kun uusista ulkomaanavuista kuoriutuu pelimiehiä, he voisivat hoitaa Eavesin esimerkillisellä ohjauksella kolmosen peliä. Hardt-Eaves-Kalus

En ole koskaan pitänyt ylivoimille kasattavista erikoiskoostumuksista. Sen verran ilkeää säröä jäi reilu vuosi takaperin mieleni kätköihin katsellessani Ilarin no look passeja Sweattin rightin lapaan, että nyt haluan nähdä Filppulan ja Pulkkisen yhdessä ylivoimalla.
 

Sambody

Jäsen
En muista kokeiltiinko jo viime kaudella Eavesiä Lahden ja Kerälän vierellä, mutta tuo voisi olla kokeilemisen arvoinen asia paristakin syystä.

Ensimmäinen syy: Pulkkinen toimi jo viime kaudella tuon kentän "pelinrakentajana", joten mitä tapahtuu jos toinen rightin kätisyyden kaveri eli Eaves jakeleekin passeja Pulun puolesta?

Toinen syy: Saataisiin tuo semisti kovettava parivaljakko Filppula-Pulkkinen samaan kenttään.

Jos tätä kokeiltaisiin niin Rita löytäisi luonnollisesti paikkansa kolmosesta Hahlin viereltä, koska taitaa olla aika puhdas oikealaituri. Tällöin ykkösessä ja kolmosessa vasemmalle on vielä tarjolla Hardt, Kalus ja Wallen.
 

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Nyt kun näitä ketjukoostumuksia mietitään, niin omasta mielestäni kun puhutaan rooleista eri ketjuissa , niin samalla viivalla ovat Kalus, Wallen, Hardt, Ruuttu ja Tyrväinen. Ja kaikki ovat ilmeisen erilaisia pelureita. Kellään näillä herroilla ei ole aikasempaa pitempää näyttöä SM-liigasta. Ja kun nämä tryoutitkaan eivät vielä ole selvillä ? Kentällä nämä asiat sitten muovautuvat, veikkaampa aika yllätykselllisesti verratuna alkuennustuksiin ?
Mutta odotellaan mielenkiinnolla !
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei todellakaan Eavesia Lahden ketjuun. Eaves hidastaa peliä ihan liikaa ja olisi todellinen vääryys laittaa Lahdelle tällainen taakka vierelle. Jos Eaves ei ole paremmassa kunnossa kuin kevään pudotuspeleissä, niin mahtuminen koko kokoonpanoon on aika vaikeaa.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jos Eaves ei ole paremmassa kunnossa kuin kevään pudotuspeleissä, niin mahtuminen koko kokoonpanoon on aika vaikeaa.

Tämä nyt oli varmasti vitsi, vaikkakin todella huono sellainen, mutta Eaves itse kertoi jokerit.comille antamassaan haastattelussa olevansa mielestään parhaassa kunnossa ikinä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos Eaves ei ole paremmassa kunnossa kuin kevään pudotuspeleissä, niin mahtuminen koko kokoonpanoon on aika vaikeaa.

Tämä nyt oli varmasti myös vitsi, vaikkakin todella huono sellainen, sen vuoksi että Eaves oli meidän toiseksi paras hyökkääjä HIFK-sarjassa heti Lahden jälkeen, ainoastaan viimeinen peli oli karmaisevan huono, mutta se annettakoon anteeksi.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä nyt oli varmasti vitsi, vaikkakin todella huono sellainen, mutta Eaves itse kertoi jokerit.comille antamassaan haastattelussa olevansa mielestään parhaassa kunnossa ikinä.
Ja siinä huonossakin kunnossa tämä "taakka" teki 7 ottelussa vaatimattomat 6 pistettä. Kun esim. Kerälän saldo yhtä monessa ottelussa oli se 2 pistettä.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime keväältä:

En todellakaan halua nähdä tätä mätisäkkiä enää ikinä Jokeripaidassa. Varmaan helvetin kivaa joukkuekavereilla, kun fysiikkavalmentaja tappaa kaiken taistelun.

Ja kun valmentajaruletti laitetaan pyörimään, niin saisiko jonkun joka näkee molemmilla silmillä? Tämä saatanan Lauri Tähkä on todella nähty, kun kaikkien löysäilyjen jälkeen vielä peluuttaa tätä taiteilijaa. Mene Ben soittamaan kitaraa johonkin molly malonesiin, mutta älä vitussa enää pue Jokeripaitaa päälle, syöpäläinen!

Jos yksi pelaaja tarjoaa kolme maalia viholliselle, niin tämä ansaitsee kaiken paskan. Ensimmäiseen jäähyyn kiteytyy koko mätäpaiseen taisteluilme. Huonoja iltoja sattuu jokaiselle, mutta tuollainen löysäily näin tärkeässä pelissä on anteeksiantamatonta ja välittömien potkujen paikka.

Huikea pelimies. 26 pistettä mieheltä, jonka ainoa vahvuus ikinä on ollut pisteiden teko. Varmasti toivotkin jatkoa samoin kuin Jokereille kaikkea huonoa.

Täydellinen jäätyminen Jokereilta ja nrolta 42, joka valitettavasti kantaa sen paitaa. Häpäisit sitten TRuudun numeron, löysä paska.

En todellakaan halua nähdä Erkkaa ensi kauden valmentajana. KUKA VITTU vielä peluuttaisi Eavesia tämän jälkeen? Lähde vitun silmäpuoli sinne koulun rehtoriksi, mulkku!

En ymmärrä yhtään Eavesin hehkutusta. Puolustuspäässä ei ole lähelläkään liigatasoa. Toivottavasti lähtee hifkiin, vitun löysä paska.

Koville tuntuu ottavan vieläkin. Luojan kiitos kaveri taitaa olla aika yksin mielipiteensä kanssa. Naurettavaa itkupotkuraivaria yhden vaivaisen ottelun takia.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tässähän tämä.

Kalus-Filppula-Wallen
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Hahl - Eaves
Mäki - Heino - Rita
 

Hetenyi#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Zoltan, Jokerikasvatit, Zoltan, Zoltan
Koville tuntuu ottavan vieläkin. Luojan kiitos kaveri taitaa olla aika yksin mielipiteensä kanssa. Naurettavaa itkupotkuraivaria yhden vaivaisen ottelun takia.

Jep, jos jotain haluaa välttämättä syyttää niin kyllä mun syntipukki olisi silloin Jukka Hentunen, Game 6 jatkoajalla läpiajoon...
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leikitäänpä ajatuksella että Jarkko Ruutu nyt Jokereihin päätyisi. Tällöin alkaisi hyökkäyskin olla jo melko täynnä riippumatta Kalusin ja Wallenin try-outtien jatkosta:

Ruutu-Filppula-Rita
Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Hardt-Hahl-Eaves
Mäki-Heino-Ben Amor
+Tyrväinen, Ruuttu, Kalus, Wallen...

Loukkaantumisiahan tulee aina, joten sikäli reserviäkin tarvitaan. Ruutun ja Tyrväisen voi olla vaikea pelaamalla napata paikkaa pysyvästä kokoonpanosta, mitä nyt BenAmor puuttuu avauksesta. Kalus ja Wallen täysiä kysymysmerkkejä allekirjoittaneelle.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Toinen syy: Saataisiin tuo semisti kovettava parivaljakko Filppula-Pulkkinen samaan kenttään.

Itsekin haluan ehdottomasti nuo kaksi kaveria samaan ketjuun. Joukkueen paras syöttäjä ja laukoja. Eipä tästä ole kauaa kun Bremberg ja Hentunen ihastutti ja vastustajia kauhustutti murhaavalla tehokkuudellaan. Uskoisin Filppulan ja Pulkkisen kykenevän vähintäänkin samanlaiseen tuhoisuuteen. Heidän vierelleen, joku voimahyökkääjä tekemään tilaa eli käytännössä Hardt tai Kalus tai nyt huhuttu Ruutu, niin siitä saataisiin iskukykyinen ykkösnyrkki.

Hahl ja Rita kuulunevat myös samaan ketjuun tai mitä ilmeisemmin omaavat yhteistä historiaa Kerho ajoilta. Tuota kaksikkoa täydennettäisiin sitten käsillä ja pelinteko taidolla eli mielestäni Eaves olisi sopivin kaveri tuohon rooliin. Ilmeisesti myös Wallen voisi olla myös hyvä vaihtoehto, mutta itselläni ei ole kaverin tasosta vielä mitään käsitystä.

Näin ollen Lahden seuraksi jäisi Kerälä ja kolmas lenkki onkin vielä arvoitus. Riippuu paljon toteutuuko Ruutu huhu ja miten käy tryout miesten. Toisaalta Eaveskin saattaisi sopia rightin kätisyydellään myös tämän ketjun oikeaan laitaan. Mikseivät myös Wallen tai Ruuttu, jotka myöskin ovat rightin puolen kavereita. Selvennykseksi ketjut olisivat siis seuraavanlaiset:

Ruutu/Hardt/Kalus - Filppula - Pulkkinen
Lahti - Kerälä - Hardt/Kalus/Wallen/Eaves
Eaves/Wallen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivän Hesarissa Erkka sanoo että toimivaa ketjua (LKP) ei ole syytä muuttaa. Totta tuokin, vaikka superketju esim. Lahti-Filppula-Pulkkinen kiinnostaisikin nähdä.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Lauantaina voitaisiin mennä seuraavalla kokoonpanolla.

Eero Kilpeläinen
Zoltan Hetenyi

Ossi Väänänen – Teemu Eronen
Niko Tuhkanen - Jeremy Dehner
Tommi Kivistö - A-J Niemi
Markus Nordlund

Janne Lahti – Antti Kerälä – William Wallén
Petr Kalus – I.Filppula - Jani Rita
Nichlas Hardt – Riku Hahl – Ben Eaves
Tomi Mäki – Henri Heino – Juhani Tyrväinen
Markus Hännikäinen

Try-out pelaajien uskoisin siis olevan mukana. Uskoisin myös että ensimmäiseen peliin lähdetään aika pitkälle parhaalla miehistöllä, jotta HIFK:sta saadaan heti voitto. Jatkossa sitten enemmän kokeiluja.

Reservissä: Petteri Lindbohn, Nico Manelius, Frans Tuohimaa ja Sami Salminen.
 
Viimeksi muokattu:

DefenceX

Jäsen
Erittäin mielenkiintoista nähdä ketkä ovat kuusi pelaavaa puolustajaa ensi kaudella. Niemelle annettiin A rintaan, mutta eihän se tietenkään tarkoita paikkaa kokoonpanossa.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Ossi Väänänen – Teemu Eronen
Niko Tuhkanen - Jeremy Dehner
Tommi Kivistö - A-J Niemi
Markus Nordlund

Eiköhän Nordlund tänne hankittu kärkipakiksi ja 20-25min mieheksi, joten tuskin tulee paljoa penkillä istumaan, ainakaan alkuun.

AJ on selvästi valmennuksen luottomiehiä edelleen, mutta kai ne peliesitykset ratkaisevat kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Itse ihmettelin myös tätä "ennustajan" heittoa laittaa liigan viimekauden kovin pakki 7. pakiksi.. Perusteluja tälle?

Toki ainahan on mahdollista et Masto floppaa ja sillon pitää olla joku laittaa tilalle! Niemi on kuitenkin taas terveenä päässyt treenaamaan ja olihan mies loppukaudesta jo viimevuonnakin siedettävä! En näe siis Nordlundia mitenkään super-tärkeässä roolissa joukkueessa, vaikka onnistuessaan iso apu onkin.
 

haamuhanska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, Kajaanin Hokki, K-Vantaa, HC RuMa
Eikös Nordlund hankittu YV-pakiksi!? Viimekaudella oli tärkeä lenkki TPS:n yv:ssa!
 

DefenceX

Jäsen
ennustajan kokoonpanohan on ainoastaan lauantaita varten hahmoteltu? Ei varsinaisesti liity siis kauden alkuun. Puolustuksesta puuttuu mm. Klingberg vai onko mies poissa lauantaina? Itse veikkaan, että Niemi ja Kivistö taistelevat viimeisestä paikasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös