Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 589 662
  • 5 873

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaisin ensiksi jonkinlaiseen lähteen Nokelaisen palkan suurudelle?

Lähteenä on juurikin ennen kauden alkua julkaistut arviot SM-liigan TOP10 palkoista, johon myös Nokelainen kuului 300k€ arviolla. Uskon vahvasti, että ennen kauden alkua tehdyt arviot eivät ole ihan tuulesta temmattuja, joten suuruusluokka varmaankin pitää paikkansa. Tulevat verotiedot asian sitten lopullisesti varmistavat. Olihan Nokelaisen tilanne kuitenkin sellainen, että kaverista oli kova kilpailu, jonka Jokerit vei, joten palkasta on tuskin tarvinnut ainakaan tinkiä.


Jos puolustaville puolustajille aletaan maksaa ykköspistemiesten liksoja niin jotain on mennyt pieleen. 200-250k, siihen uskon Ozzyn palkan asettuvan

On se puolustajan puolustajan paikkakin yhtä tärkeä joukkueelle. Ei siihen ruutuun SM-liigasta löydy yhtään sellaista kurkoa kuin Väänänen eikä varmasti monesta muustakaan liigasta. Voihan se palkka olla 200-250k€ Väänäsellä, mutta en yhtään ihmettelisi jos olisi 300k€ luokkaa, niin huippu jätkästä on kyse.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Väänänen on korvaamaton, sitä tuskin kukaan kiistää, mutta eihän änärissäkään puolustuspään liiderit saa lähellekään supertähtien palkkaa ja tuo 300 000 alkaa olla liigassa jo aika superpalkka. Tämä tietysti pelkkää turhaa spekulointia, mutta en itse usko aivan noin suureen palkkaan Ossin osalta.

Chris Pronger tienaa n. 7,5 miljoonaa kaudessa, Chara jopa hieman enemmän. OK nämä ovat hyökkäyspäähän Ossiin verrattuna suhteessa parempia, mutta ymmärtänet pointin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Chris Pronger tienaa n. 7,5 miljoonaa kaudessa, Chara jopa hieman enemmän. OK nämä ovat hyökkäyspäähän Ossiin verrattuna suhteessa parempia, mutta ymmärtänet pointin.

Kyllä, kyseiset herrat itsellenikin tuli mieleen, mutta tosiaan monipuolisuudeltaan eri luokkaa, kuin Ossi. Jos katsotaan puhtaasti puolustavia puolustajia niin palkat ovatkin parahaimmillaankin puolet tuosta... Tosin NHL:ssä samalla tavalla puolustuspäätä dominoivat pakit ovat kyllä poikeuksetta päteviä myös hyökkäyspäässä (kuten Pronger ja Chara). Mutta vaikka puolustuspää on yhtä tärkeä, kuin hyökkäyspää, niin fakta kuitenkin on, että hyökkäävät pelaajat saavat yleensä parempaa liksaa. Se mikä on Väänäsen palkka on vaikea arvioida, mutta en usko, että se kuitenkaan aivan tuonne liigan top-10 palkkojen tuntumaan nousee. Tämä siis ihan vaan omaa järkeilyä, voin olla täysin väärässäkin, siitä kuitenkin samaa mieltä, että Ossille on lähes mahdoton antaa liikaa palkkaa, mies on lähes korvaamaton.
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Vaikka kuluneella kaudella Eaves ei pahemmin loukkaantunut, en vieläkään laskisi ykkössentterin tonttia hänelle, vaikka hänen pelikäsitys ja tasonsa riittäisivät ykkössentteriksi. Eaves on Jokereille elintärkeä pelaaja, mutta loukkaantuneena hänestä ei ole hyötyä. Jos Lahti jatkaa, johon en usko, se olisi Jokereille lottovoitto vaikka sopimus onkin.

Hyökkäyskentät menisivät kutakuinkin näin:

Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Rita - MR.X - Nokelainen
Hardt - Eaves - mr.X
Mäki - Heino - Ben-Amor

Keitäs unohdin?
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Jos Ramstedt tulisi (toivon syvästi, että ei ole tulossa) niin silloin yhden hankittavan laiturin olisi oltava mallia helvetin laadukas, tasoa Cajanek / Pesonen ja Lahden olisi jostakin syystä hylättävä NHL haaveensa jotta mitalipeleistä voidaan haaveilla.

Silloin meillä olisi 3 kakkosketjua ja yksi nelosketju tyyliin:

Cajanek/Pesonen-Eaves-Nokelainen
Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Hardt-Ramstedt-Rita
Mäki-Heino-Bamour
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Not in a million years! En vain voi uskoa, että NHL:stä kovalla liksalla rahdattu TJ lähtisi kauteen sentterinelikolla, joista kolme on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. Heinossa meillä on liigan paras puolustava sentteri. Kerälä pelasi hienon kauden kahden huippulaiturin keskellä, mutta pistäisin pienen kysymysmerkin miehen ylle. Menee 2./3. kentän sentterinä, kunhan ei tarvitse tarvitse kantaa liian isoa vastuuta. Eaves taas on kiistatta huippu-ukko täysin terveenä. Ongelma vaan on, että mies ei ole ollut vuosiin täysin terveenä. Vaikka Ben pelasikin jopa yllättävän paljon kauden aikana, puuttui otteista se viimeinen maagisuus, jota Bluesissa nähtiin. Mikäli kroppa on siinä kunnossa, niin kunnon kesäharjoittelun jälkeen meillä olisi 2. sentterinä ykkösen tasoinen kaveri. Johtavan syömähampaan roolissa Eaves on kuitenkin liian suuri riski, siihen rooliin täytyy saada takuuvarma sentteri. Vastaus tähän ei todellakaan ole kaveri, joka popsi poppareita katsomossa samalla kun joukkueensa vyöryi vastustamattomasti kohti Suomen mestaruutta.

Näin olen sen omassa päässäni hahmottanut:

X1 - X2 - Nokelainen
Hardt - Eaves/X3- Rita
Lahti/X4 - Kerälä - Pulkkinen
Mäki - Heino - Ben-Amor

X1= Koodinimi ''Lehterä''. Kiekollinen sentteri sanan varsinaisessa merkityksessä. Dominoi kaukalon tapahtumia.
X2= Koodinimi ''Petruzalek''. Nopeajalkainen maalintekijä.
X3= Eavesin korvaaja, mikäli mies ei uraansa jatka. Koodinimi ''Filppula''. Kakkos YV:n pyörittäjä, kiekollinen sentteri. Vahvistaa Erkan kiekkokontrollin kivijalan.
X4= Lahden korvaaja, mikäli KHL tai NHL kutsuu. Koodinimi ''Laine'' Vahvarakenteinen maalintekijä.

Hyökkäykseen on toistaiseksi hankittu vasta pienemmän profiilin pelaaja Hardt. Joten pakko sieltä on vielä tulla korkeamman profiilin hankintoja. Pieni pelko perseessä, kun on niin hiljaista huhujen suhteen, mutta pakkohan se on luottaa siihen, että Keklu tietää mitä tekee.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jos Eaves ei jostain syystä jatka, voisi toinen hankittava sentteri mielestäni olla mallia "Hahl" eli kahdensuunnan tasapainottava sentteri. Uskoisin kuitenkin että Eaves jatkaa. Muuten aika täsmälleen samaa mieltä olen kanssasi Viru$.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eikös Benillä ole ensi kaudestakin sopimus, fysiikkavalmentajana?
Ainahan niitä sopimuksia voi purkaa, ei siinä mitään.

Tarkoitin sitä että jos Eaves haluaa jostain syystä lopettaa pelaajauransa, mutta tällä hetkellä tuo vaikuttaa aika epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Palikat pahasti levällään hyökkäyksessä

Odotellessa joukkueen hyökkäyspään rungon julkistamista, on sillä toki mukavaa spekuloida. Valitettavasti on todettava, että palikat ovat todella pahasti levällään vielä tällä hetkellä, joka kieltämättä tuntuu yllättävältä. Joukkueen hyökkäyskalusto kokenee täydellisen remontin ja mistään rakennusprosessin etenemisestä on turha puhua. Ensi kausi aloitetaneen jälleen tyhjän päältä. Tällä hetkellä tilanne näyttänee tältä:

Hardt-x-Rita
x-Kerälä-Pulkkinen
Mäki-Heino-Eaves
Tyrväinen-Hämäläinen-Ben-Amor

On erittäin todennäköistä, etteivät Nokelainen saati Lahti jatka ensi kauden joukkueessa. Lahden menetys on valtava, Nokelaisen menetys on korvattavissa. Nokelaisen esitykset Jokeri paidassa eivät missään nimessä olleet samalla tasolla tämän kevään mj-esitysten kanssa. Eavesin jatkoa pidän lähes varmana, mutta missään nimessä en voi hyväksyä hänen sijoittamistaan lähtökohtaisesti kahteen ensimmäiseen ketjuun. Riski vakavienkin loukkaantumisten suhteen on todella suuri, eikä hänen harteilleen voi asettaa ensisijaista ratkaisijan viittaa. Myös Ridan tuleva panos on vähintään kysymysmerkki vakavan loukkaantumisen jäljiltä.

Ratkaisijoiden puutteen lisäksi huomio kiinnittyy hyökkäyspään yleiseen kiekolliseen tasoon, joka ei paperilla kyllä päätä huimaa verrattuna edellisien kausien odotusarvoihin. Jo nyt voidaan sanoa 100 % varmuudella, että uusilla ykköskorin hankinnoilla ei ole varaa flopata tai muuten joukkueen pitkäjänteinen rakentaminen on vaarassa seuraavallakin kaudella. Mikäli uudet pelaajat floppaavat, ei nykyinen pohja riitä pelastamaan tilannetta. Tämä johtuu kiekollisen taidon puutteesta sekä suurista loukkantumisriskeistä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nokelaisella on sopimus myös ensi kaudesta, tuskin tulee saamaan NHL:stä yhden suunnan sopimustarjousta ellei MM-kisat mene uskomattoman hyvin. Lahden lähtöön kannattaa varautua ja hänen paikalleen tarvitaan ehdottomasti korvaajaksi ns. varma kortti, joku Teemu Laine olisi ihan unelma, mutta tuskin toteutuu.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Valitettavasti on todettava, että palikat ovat todella pahasti levällään vielä tällä hetkellä, joka kieltämättä tuntuu yllättävältä.Tällä hetkellä tilanne näyttänee tältä:

Kai ne nyt ovat levällään, jos pudotat kaksi sopimuksen omaavaa avainpelaajaa pois rosterista jo etukäteen. Miksi nähdä asiat negatiivisempana kuin ne oikeasti ovatkaan? Kovin suomalaista...

On erittäin todennäköistä, etteivät Nokelainen saati Lahti jatka ensi kauden joukkueessa.

Millä perusteella Nokelaisen lähtö Jokereista on nyt yhtäkkiä erittäin todennäköistä?

Tällä hetkellä Jokerien rosterihan näyttää hyökkäyspään osalta suunnilleen tältä:

Mr X - Mr Y - Nokelainen
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Eaves/X - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor

Eiköhän huomenna saada palapeliin taas muutama palanen lisää. Odotellaan...
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Hardt-x-Rita
x-Kerälä-Pulkkinen
Mäki-Heino-Eaves
Tyrväinen-Hämäläinen-Ben-Amor

On erittäin todennäköistä, etteivät Nokelainen saati Lahti jatka ensi kauden joukkueessa. Lahden menetys on valtava, Nokelaisen menetys on korvattavissa. Nokelaisen esitykset Jokeri paidassa eivät missään nimessä olleet samalla tasolla tämän kevään mj-esitysten kanssa.

Hardtia tuskin hankittiin ykköskenttään, vaikka hänelle toki näytönpaikan suokin. En usko, että Nokelainen lähtee mihinkään, koska ei ollut häikäisevä kuluneella kaudella. Lahti onkin ihan eri juttu, se olisi lottovoitto jos Janne Jokereihin jäisi. Hämäläisen pelit on Jokereissa pelattu, toivon niin. Hämäläisellä oli paha loukkaantuminen alla, mutta peli kuitenkin täyttä kuraa. Puolustavalla sentterillä ei pitäisi olla miinusta yli kymmenen runkosarjassa.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
On erittäin todennäköistä, etteivät Nokelainen saati Lahti jatka ensi kauden joukkueessa.

Mihin tämä olettamus perustuu? Se että kummatkin pääsivät MM-kisajoukkueeseen kertoo enemmän joukkueen nykytasosta kuin mistään muusta.

Lahti voi saada tarjouksia KHL:stä ja NHL:stä, mutta NHL-sopimustarjousten yksisuuntaisuutta epäilen vahvasti. KHL-sopimukseen uskon vasta sitten kun sopimus julkaistaan.

Nokelaisen näytöt tältä kaudelta tuskin herättävät suurta kiinnostusta missään.

Tällä hetkellä joukkueen hyökkäys näyttää omissa papereissani tältä.

x - x - Rita
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Eaves - Nokelainen
Mäki - Heino - Ben-Amor
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hämäläisen pelit on Jokereissa pelattu, toivon niin. Hämäläisellä oli paha loukkaantuminen alla, mutta peli kuitenkin täyttä kuraa. Puolustavalla sentterillä ei pitäisi olla miinusta yli kymmenen runkosarjassa.
Miksi Hämäläinen edes ylipäätään aina listataan siihen puolustavan sentterin kategoriaan? Eihän se ettei mahdu Jokereissa kahteen ekaan ketjuun tee miehestä ainakaan ominaisuuksiltaan heti puolustavaa sentteriä. Siitä voi toki keskustella, että oliko Hämäläisen hankinta alunperinkään kovin fiksu veto, mutta pelit Jokereissa olivat ainakin kaukana siitä mitä jarrusentteriltä haetaan. Harmi että olkapäät eivät pysyneet kasassa, mutta näillä näytöillä en Hämäläisenkään perään jäisi itkemään.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, mitä Nokelaisen sopimukseen tulee, niin minulla oli se kuva, että hänen sopimuksensa oli periaatteessa muotoa 1+1, koska se sisälsi mahdollisuuden siirtyä ulkomaille ensimmäisen kauden jälkeen. Asia tosin ilmoitettiin "kahden vuoden sopparin" muodossa, koska ilman siirtoa jatko on automaattinen. Ehkä muistan väärin.
 

Saarinen#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid C.F, Helsingin Jokerit
Miksi Hämäläinen edes ylipäätään aina listataan siihen puolustavan sentterin kategoriaan?

Jokerit hankki Villen puolustavaksi sentteriksi, jota olen täälläkin keskustelupalstalla ihmetellyt, koska Hämäläinen on kiekollinen sentteri alkujaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kai ne nyt ovat levällään, jos pudotat kaksi sopimuksen omaavaa avainpelaajaa pois rosterista jo etukäteen. Miksi nähdä asiat negatiivisempana kuin ne oikeasti ovatkaan? Kovin suomalaista...



Millä perusteella Nokelaisen lähtö Jokereista on nyt yhtäkkiä erittäin todennäköistä?

Tällä hetkellä Jokerien rosterihan näyttää hyökkäyspään osalta suunnilleen tältä:

Mr X - Mr Y - Nokelainen
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Hardt - Eaves/X - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor

Eiköhän huomenna saada palapeliin taas muutama palanen lisää. Odotellaan...

Kyllä se on Ikijokeri realismia ettei kauheasti ala Nokelaista eikä ainakaan Lahtea tunkemaan ensikauden ketjuhahmotelmiin. Ikävä kyllä.

Kahdesta toisistaan riippumattomasta lähteestä olen kuullut että Lahti on saanut / tulee saamaan yhdensuunnan tarjouksen / tarjouksia NHL:stä.

Nokelaisen sopparissa on pykälä mikä sallii ulkomaille lähtemisen ensi kaudeksi ja kyllä tuonne itänaapuriin kelpaa Suomen MM-kisapelaajat isolla liksalla.

Pessimisti ei pety.
 

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Lahti voi saada tarjouksia KHL:stä ja NHL:stä, mutta NHL-sopimustarjousten yksisuuntaisuutta epäilen vahvasti. KHL-sopimukseen uskon vasta sitten kun sopimus julkaistaan.

Miksi Lahti edes olisi tehnyt jatkosopimusta Jokereihin jos häntä ei oikeasti kiinnostaisi pelata jokeripaidassa? Kyllä itse uskon, että Lahdelle saa maksaa maltaita ja luvata taivasta, että Jokereista ainakaan vielä lähtee. Ilmaisin vain mielipiteeni, joten turha ruveta kitisemään. Ja niinkuin ennustajakin taisi jo sanoa, ei Nokelainen missään nimessä saa yksisuuntaista sopimusta NHL:ään ja mies tuskin sinne kaksisuuntaisella lähtee enää. KHL on mahdollisuus, mutta en kyllä usko siihenkään.

Näillä mennään + ne pari ketkä ovat vielä luultavasti tulossa.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kahdesta toisistaan riippumattomasta lähteestä olen kuullut että Lahti on saanut / tulee saamaan yhdensuunnan tarjouksen / tarjouksia NHL:stä.
Kerro ihmeessä lisää? On siis saanut vai tulee saamaan? :) Jos jotain tietoa on niin miksi pitää kirjoitella noin epämääräisesti? Tai onhan se hienoa heitellä mutulla faktoja kun tietoa ei ole.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kerro ihmeessä lisää? On siis saanut vai tulee saamaan? :) Jos jotain tietoa on niin miksi pitää kirjoitella noin epämääräisesti? Tai onhan se hienoa heitellä mutulla faktoja kun tietoa ei ole.

Toisen henkilön mukaan on saanut yhdensuunnan tarjouksen ja toisen henkilön mukaan tulee saamaan useita yhdensuunnan tarjouksia. Molemmissa tapauksissa huhun lähtökohta on agentti, siis kaksi eri agenttia.

Mitäpä luulet herra näsäviisas, onko minulla faktaa? Ja vaikka olisikin, olisiko tämä hirveän yksinkertaista tuoda faktana esiin keskustelupalstalla?

Ihan yhtä fiksua minun olisi käskeä sinun heittää faktaa tiskiin että Lahdella ei ole pöydällään yhden suunnan NHL tarjouksia...
 
Viimeksi muokattu:

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Toisen henkilön mukaan on saanut yhdensuunnan tarjouksen ja toisen henkilön mukaan tulee saamaan useita yhdensuunnan tarjouksia. Molemmissa tapauksissa huhun lähtökohta on agentti, siis kaksi eri agenttia.

Agentteihin ei voi luottaa, joten se ei kerro yhtään mitään;-D

Itse on myöskään usko Lahden saavan yksisuuntaista sopparia. Asia joka voi vaikuttaa siihen on viimekertainen yritys Canadiensissa, joka ei kuitenkaan ollut menestys. Enkä edes heitä kirvestä kaivoon Lahden jatkon suhteen. Huhut ovat aina huhuja.
 
Viimeksi muokattu:

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Janne Lahti, vaikka loistavan (yhden!) kauden pelasikin, ei ole mielestäni yksisuuntaisen sopimuksen arvoinen änärissä, ellei todella loista MM-kisoissa. Kaksisuuntaisia sen sijaan saattaa tulla useampiakin, joten eiköhän Janne sinne lähde.

Tosin eikös Virmasen Masa ole jonkun NHL-jengin kykyjenetsijä? Masan teksti-tv scouttauksella yksisuuntainen saattaisi irrotakin :)
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Kalus-X-Nokelainen
Lahti/Y-Kerälä-Pulkkinen
Hardt-"Eaves"-Rita
Mäki-Heino-Ben-Amor
+Tyrväinen

Eli parhaassa(joka tarkoittaa Kalusin onnistumista, Eavesin jakoa ja Lahden jäämistä, eli aika lottovoittoa) tapauksessa hyökkäyksestä puuttuu oikeastaan yksi palanen. Joskin se on sitten koko paletin tärkein palanen eli ykkössentteri. Huomaako joku muu muuten tiettyä samankaltaisuutta, kun katsoo meidän laitureita: Ben-Amor, Mäki, Rita, Nokelainen, Hardt, Lahti, Kalus, Nokelainen, Pulkkinen. Itse kaipasin myös laitaan vähän kädellisemmän kaverin, muunkin kun Pulkkisen. Kalusista en sen enempää tiedä, mutta käsittääkseni tänne pwerforward osastolle hänkin menee. Tietysti eihän pelaajia voi näin yksi yhteen kategorisoida, kyllähän Lahti vei pakkeja viimevuonna paljon pahemmin, kuin kukaan muu, mutta silti.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minä en ymmärrä miksi ihmeessä pitäisi asennoitua niin että Lahti ja Nokelainen olisi jo menetettyjä tapauksia, kummallakin on voimassa oleva sopimus Jokereiden kanssa joten lähtökohtaisesti herrat on ensi kaudella Jokereiden pelaajia. Janne Lahden maalimäärä viime kaudelta tottakai on varmasti herättänyt kiinnostusta liigan ulkopuolella mutta jos ollaan realistisia niin yhden suunnan paperia Lahti tuskin tulee saamaan NHL:ään ellei sitten vie Suomea MM-kisoissa huikeilla otteilla mm-kultaan. Nokelaisen otteet tuskin on hirveästi tällä kaudella kiinnostusta herättäneet, tottakai uhka Nokelaisenkin menettämiseen kasvoi kun Noksu ansaitusti pääsi MM-joukkueeseen. Siltikin itse pidän Lahtea ja Nokelaista menetettyinä vasta siinä tapauksessa kun herrojen sopparit joko KHL:ään tai NHL:ään julkaistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös