Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 577 884
  • 5 841

Ikuri

Jäsen
Eilen Erkka veti kolmannen erän loppupuolen kolmella ketjulla. Istutti Ben-Amorin penkin päähän tämän hukattua kiekon jalkoihinsa kolmasti yhden ja saman vaihdon aikana Turun suuren suurella jäällä. Kolmosesta muodostui näin variaatio Saarinen-Pirnes-Mäki, joka toimi mukavasti. Nyt kun Essi on omilla otteillaan osoittanut olevansa tämän joukkueen kolmossentteri, antaisin hänelle kädellisemmät laiturit kuin tähän viikkoon lähdettäessä.

Meillä on aikamoinen positiivinen ongelma Ben Eavesin suhteen. Mitä me hänelle tehdään Pulkkisen paluun myötä? Täällä on ehdotettu ja tullaan varmasti myös jatkossa ehdottamaan Nokelaisen siirtämistä laitahyökkääjän tontille. Tähän minä en suostu. Nokelainen on joukkueen paras sentteri tällä hetkellä. Hän on ehkä soveliain senttereistä pelaamaan laidassa, mutta silloin annetaan tasoitusta vastustajille sentteripelaamisessa.

Ja loppuun vielä kaino pyyntö Erkalle, ota hyvä mies se Pirnes pois sieltä ylivoimaviivamiehen roolista. Nuo meidän tehokkaat ylivoimaviritelmät sekoittavat aina pakkaa, ylivoiman päätyttyä on vedettävä vaihto nelosketjulla. Kun Pulkkinen on takaisin kokoonpanossa saadaan mielestäni ihan mukavat kolme kentällistä aikaiseksi, joilla voidaan sellaisinaan pelata ylivoimaa. Ei se ainakaan nykyistä huonommin voi mennä, eikä sekoittaisi peluutusta niin pirusti.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin noista YV-viisikoista sen verran, että kun Pulu tulee niin laitetaan Teemu viivaan. Oli siellä jo alkukaudesta ja muistaakseni teki useammankin maalin tykillään.

Eli heitetään ykkösyv:lle Lahti-Kerälä-Eaves ja viivaan Pulkkinen-Eronen. Kuulostaa ja näyttää hyvältä.

Kakkosyv:lle sitten Pihlman-Noksu-Hentunen ja viivaan Forrest-Dehner.

Pienellä muutoksella saadaan aikaan kaksi positiivista asiaa. Tulivoima lisääntyy Pulun siirrolla viivaan ja Väänänen saadaan pois ylivoimalta.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Totta turiset Ikuri. Pihlman - Nokelainen - Hentunen on toiminut hyvin viime peleissä hyvin, enkä missään nimessä muokkaisi Lahti - Kerälä - Pulkkinen yhdistelmääkään. Niin hyvin se on pelannut kokokauden. Eaves oli kyllä ihan hyvä Pulkkisen poissaollessa, mutta originaali kakkonen on valovuoden edellä.

Mitä jos yritetään saada tehoja Hämäläisestäkin Eavesin avulla? Näin ketjut olisivat:

Pihlman - Nokelainen - Hentunen
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Ben-Amor - Hämäläinen - Eaves
Saarinen/Pitkänen/Rita - Pirnes - Mäki

Puolustus on siinä kunnossa, etten muokkaisi, paitsi tuntuu, että Eronen on ollut viime peleissä heikoin lenkki, että jos Mälkiälle tai Kivistölle annetaan peliaikaa, niin Eronen vähäksi aikaa huilimaan.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Ben Eavesin varaan lasken niin vähän loukkaantumisalttiutensa takia, että laittaisin hänet oikeaan laitaan Mäen ja Pirneksen ketjuun ja sitten ylivoimalle tuomaan oman lisänsä. Jos/kun Eaves ei pysy terveenä, voidaan tähän sijoittaa sitten Ben-Amor tai kuka ikinä korvaaja onkaan, eikä koko palettia tarvitse sotkea.
Vähän alkaa jo kyrpimään tämä Eavesin jatkuva klesaskenaario. Benkku on kuitenkin pelannut 27 ottelua, eikä ole mitenkään pahasti ollut rikki koko alkukautena! Ukkoa on heitelty ketjusta toiseen, ja melkein joka kerta on tämä Benillä vahvistettu ketju noussut ratkaisijarooliin. Nyt kun Pulu palaa Amerikan-reissulta LKP-ketjuun, on Benille löydyttävä paikka ykkösestä tai kolmosesta. Itse laittaisin hänet kolmoseen Essin ja Tompan seuraan, Semir neloseen, jonne hän kovana rouhijana tuo lisää hämmennystä ja jopa tehoja. Ilmari siihen kolmanneksi olisi mulle mieleen, mutta siitähän päättää Erkka.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ei todellakaan Pirnestä mihinkään nelosen laitaan. Valot päälle! Essi on ollut viime peleissä yksi parhaista pelaajistamme.

Tuo Eaves kyllä muodostaa joskin ihan positiivisen mutta kinkkisen ongelman. Vielä kun ei tiedä tarkkaan mikä hänen todellinen tilanteensa on.

JOS Eaves pysyy terveenä ja pelaa ns. tasollaan on häntä ilmanmuuta peluutettava keskellä ja Noksu saa väistyä laitaan:

Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Pihlman-Eaves-Nokelainen
Mäki-Pirnes-Hentunen
Pitkänen-Hämäläinen-BAmor

JOS taas Eaves on puolikuntoinen hän pelatkoot Pirneksen laidalla ja yv:ssä pelintekijänä.

Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Pihlman-Nokelainen-Hentunen
Mäki-Pirnes-Eaves
Pitkänen-Hämäläinen-BAmor

JOS kaikki pysyvät terveinä ja KUN Rita palaa hän tiputtaa jonkun kolmikosta Mäki-Bamor-Pitkänen. Pitkänen lieneen tuleva poppari-osaston kaveri. Mäki neloseen ja kolmoseksi Eaves-Pirnes-Rita.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...kolmoseksi Eaves-Pirnes-Rita.

Ei voi olla aivan huono hyökkäyskalusto, jos tuo on kolmonen. Olisi käytännössä kaikissa liigajoukkueissa normaalisti ykkösketjuainesta. Harmi kyllä, että Rita tuskin enää tällä kaudella aivan huikeaan vireeseen ehtii.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Harmi kyllä, että Rita tuskin enää tällä kaudella aivan huikeaan vireeseen ehtii.

Eiköhän Ridalla nopeus riitä aika helposti vielä liigatasolle, Janilla kun on jalkoja vaikka koko joukkueelle jaettavaksi. Lisäksi on kuitenkin luistellut aktiivisesti läpi vuoden, joten uskon menevän ohi monesta pakista. Jos näkee kentällä vain maalin ja rynnii sinne aktiivisesti, uskon meillä olevan aika kova kolmoskentän laituri hallussa, Ridan lihasmassaa kun ei mitkään SM-liigapakit helposti pysäytäkään.

Ehkä vähän turhia ylistyssanoja, mutta tosiasiassa Ridassa on vieläkin potentiaalia huippupelaajaksi. Fysiikka ja laukaus on kunnossa, vielä kun saisi todellisen raivon päälle kaukaloon.
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Tuo Eaves kyllä muodostaa joskin ihan positiivisen mutta kinkkisen ongelman. Vielä kun ei tiedä tarkkaan mikä hänen todellinen tilanteensa on.

JOS taas Eaves on puolikuntoinen hän pelatkoot Pirneksen laidalla ja yv:ssä pelintekijänä.

Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Pihlman-Nokelainen-Hentunen
Mäki-Pirnes-Eaves
Pitkänen-Hämäläinen-BAmor

KOMPPAAN TÄYSIN! Eaves tänään taas vaihteeksi pois, sijoittaisin miehen jatkossa suosiolla kolmoseen. Ei mitään järkeä, jos joka toisessa pelissä joudutaan rukkaamaan kahta kärkiketjua...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jos Noksu ja Eaves ei pelaa mentäneen ilmeisesti jotenkin näin:

Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Pihlman - Pirnes - Hentunen
Ben-Amor - Hämäläinen - Mäki
Pitkänen - Juutilainen - Saarinen

Pitkään se meidän hyökkäyskalusto Ritaa lukuunottamatta pysyikin kentällä, ihan kaksi peliäkö siinä mentiin kun taas ollaan tässä tilanteessa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mälkiä Vantaalle ja Niemi sekä Kauppinen saavat jatkaa. Nice.
 

Filosofem

Jäsen
Jaa-a, mikäköhän klasuuli Olavi Vauhkosen KiVa-komennuksessa on, kerta mörssäri on pelannut käytännössä koko kauden Mestistä. Kun Jortikka vaihtoi parin pelin jälkeen Vauhkosen Pitkäseen, hän muistaakseni perusteli siirtoaan siten, että se toisi parempaa liikettä nelosketjuun.

Mä oon samaa mieltä, että Vauhkosen tulisi saada lisää nopeutta, räjähtävyyttä ja liikettä luisteluunsa, että pysyisi liigavauhdissa, mutta kyllä Vauhkosta voisi nyt keväällä vielä edarin puolella kokeilla. Mikäli Vauhkonen pelaa koko kauden "alhaalla" ja hänen sopparinsa loppuu tähän kauteen, niin näytöt Erkalle ovat nollassa. Potentiaaliahan kundissa on ihan törkeästi ja ihan ok Mestiksessäkin on kulkenut: 31 ottelussa 11 maalia + 12 syöttöä = 23 pistettä (KiVan pistepörssissä 3.)

Nyt kun katsoo flintstonen ennakoimaa kokoonpanoa tuossa ylempänä, niin olisihan tämä ihan helkkarin pätevä nelosketju nykyisen tilalle:

Pitkänen-Helenius-Vauhkonen.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Ässiä vastaan ilmeisesti näin:

Pihlman - Pirnes - Eaves
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Mäki - Nokelainen - Hentunen
Saarinen - Hämäläinen - Juutilainen/Pitkänen

Väänänen - Eronen
Forrest - Dehner
Kauppinen - Kivistö/Manelius/Mälkiä

Ben-Amoria ja Niemeä lepuutetaan kohti kevään tärkeimpiä pelejä. Vähän on rukattu kokoonpanoja ja ykkönen kyllä varsin mielenkiintoinen, jossa pikkuhiljaa paremmin ja paremmin pelaavat Pirnes ja Pihlman saavat Eavesin laidalle toiselle laidalle. Kyllähän tossa hyökkäyksessä on mahdollisuuksia vaikka mihin, vielä kun Rita ja Ben-Amor palaavat jossain vaiheessa kehiin. Puolustukseen kun vielä haetaan se yv-pelote (Anssi Salmela ;)), niin hyvillä mielin kyllä kevään peleihin voidaan lähteä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vähän on rukattu kokoonpanoja ja ykkönen kyllä varsin mielenkiintoinen, jossa pikkuhiljaa paremmin ja paremmin pelaavat Pirnes ja Pihlman saavat Eavesin laidalle toiselle laidalle.

On kyllä mielenkiintoinen, mutta taitaa pysyä kasassa sen muutaman ottelun, jonka jälkeen Eaves tarvitsee viikon tauon. Toivottavasti olen väärässä ja kaveri olisi kunnossa...
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ässiä vastaan ilmeisesti näin:

Pihlman - Pirnes - Eaves
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Mäki - Nokelainen - Hentunen
Saarinen - Hämäläinen - Juutilainen/Pitkänen

Nyt näyttää hyvältä. Olen jo pidemmän aikaa sanonut, että Pile ja Noksu pitää laittaa eri ketjuihin. Liian samanlaiset pelaajat samaan kenttään. Nyt Pilellä pitäisi olla ruokinta kunnossa ja aika kivasti toisensa löytävät Noksu ja Hentunen jatkavat samassa ketjussa. Suoraviivaista maalille ajoa vaan Noksun kentältä, paljon vetoja ja riparit ineen.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Silloin kun Eaves on kokoonpanossa, pitää paikka löytyä keskeltä. Tämänpäiväinen "ykkösketju" Mäki-Nokelainen-Hentunen on näyttää niin kädettömältä, että en ymmärrä miksi Eaves pelaa Pirneksen rinnalla. Eiköhän se ole jo vähitellen huomattu että Nokelaisesta ei ole ykkösketjuun pelintekijäksi.

Myös nelosketjulle olisi tehtävä jotain, taas saldona -1.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Myös nelosketjulle olisi tehtävä jotain, taas saldona -1.

Nii in. Pelasi tänään kyllä vaihteeksi oikeinkin pirteästi, mutta pitihän se pakollinen miinus sitten käydä taas ottamassa. En vain käsitä miksei Pitkästä ja Vauhkosta oteta "ylös".
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nii in. Pelasi tänään kyllä vaihteeksi oikeinkin pirteästi, mutta pitihän se pakollinen miinus sitten käydä taas ottamassa. En vain käsitä miksei Pitkästä ja Vauhkosta oteta "ylös".

Pitkänenhän otettiin just Ilves peliin ylös ja kiitos Pitkäsen idioottimaisuuden Ilves hyvin pitkälle voitti tuon pelin. Siihen Pitkäsen typerään ylivoimalla otettuun jäähyyn asti peli oli ihan Jokereiden hallussa ja johdettiin nuikasti 1-2. Pitkänen on ihan siellä missä ansaitseekin hölmöilynsä jälkeen.

Ja tällä kertaa se nelosen ottama miinus maali kyllä taisi olla lähinnä Lasakin käsialaa kun mies päästää maalin takaa syötöksi tarkoitetun kiekon maaliin, lähinnä ohjaten sen itse sisään. Tänään nelonen oli mielestäni pirteä, varsinkin Juutilanen pelasi vahvasti. Jos peliä olisi pelattu yhtään jääkiekon säännöin olisi tuo ketju paineensa avulla saanut hankituksi muutaman ässäjäähynkin, nyt mm Juutilasta sai koukkia nurin ja kampata mailalla ilman jäähyjä.

Nokelaisen ketju oli paska, Pirnes ja Eaves oli meidän parhaimmistoa varsinkin pelin alkupuolella, loppupuolella Keräsen ketju sai parhaat paikat ja oli hyvin lähellä tasoittaa mutta eipä vain saanut Lahti pistetyksi sitä maalinedustalla pyörinyttä kiekkoa maalin.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Silloin kun Eaves on kokoonpanossa, pitää paikka löytyä keskeltä. Tämänpäiväinen "ykkösketju" Mäki-Nokelainen-Hentunen on näyttää niin kädettömältä, että en ymmärrä miksi Eaves pelaa Pirneksen rinnalla. Eiköhän se ole jo vähitellen huomattu että Nokelaisesta ei ole ykkösketjuun pelintekijäksi.

Aamen!

Nokelainen-Eaves-Hentunen
Lahti-Kerälä-Pulkkinen
Pihlman-Pirnes-Mäki
Pitkänen-Hämäläinen-Ben-Amor

En keksi muuta syytä Nokelaisen peluuttamiseen sentterinä kuin että Eavesin ei uskota pystyvän pelaamaan pitkiä jaksoja kerrallaan...
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Aamen!
En keksi muuta syytä Nokelaisen peluuttamiseen sentterinä kuin että Eavesin ei uskota pystyvän pelaamaan pitkiä jaksoja kerrallaan...
Mä luulen, että Eaves ei tällä hetkellä pysty Erkan mukaan pelaamaan tarpeeksi hyvin alaspäin. Puolustuksen kautta mennään ihan selkeesti...
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on Hämäläinen pistetty ykkösen keskelle. Eaves kolmosessa. Mitäköhän se Erkka oikein meinaa?

Samat ketjuthan noi on kuin Blues pelissä. Tosin Eaves otti jossain vaiheessa Kerälän paikan. Jakaa vain tämän hetken taitoa, mitä on käytettävissä kolmeen ketjuun, kun jos Hämäläinen olisi Hentusen ja Mäen kanssa niin tuossa ketjussa ei olisi juuri lainkaan pelin rakentamisen taitoa.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Nyt on Hämäläinen pistetty ykkösen keskelle. Eaves kolmosessa. Mitäköhän se Erkka oikein meinaa?
Eikös se näin ollut jo Baronassakin? Meinaa sitä, että terveinä olevista on kasattava sellainen yhdistelmä, jonka nyt voi edes kuvitella toimivan jotenkin. Eihän se kovin hyvin toiminut, mutta minkäs teet, kun tilanne on kuin hölmöläisten peitossa: Jos toisesta päästä ottaa ja ompelee toiseen päähän, niin ei se peitto siitä pitene.
Toisaalta...voishan sitä vaikka kokeilla Juutilaista kolmosessa ja Eavesia ykkösessä. J-M:lla on kuitenkin liike ja yritys vähän parempaa, kuin Hämiksellä.

No...tää nyt oli vaan mun mielipide...
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Voiskohan näissä ketjumuutoksissa olla kyseessä sellanen haku, että Kerälän ja Eavesin ketjuja pyritään vakiinnuttamaan ja Essi hyppäisi tervehdyttyään suoraan Hämiksen paikalle. näin ollen Essin paluu toisi mahdollisimman pienen muutoksen ketjukoostumuksiin... kaukonäköisyyttä. ;)
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Kun kattoo naapurin ketjuja illan peliin jypiä vastaan, niin jotenkin luotto meidän hyökkäysarsenaaliin vaan laskee.

Peltonen-Granlund-Haataja
Kuhta-Wirtanen-Hamilton
Wärn-Ramstedt-Hyvönen
Ahtola-Töykkälä-Petrell

Aivan uskomattoman kova on rosteri, esim. "nelosketjussa" viime kaudella yli 20 maalia paukuttanut Ahtola ja EHT-vakiokasvo Petrell. Meillä Saarisen Ossi ja Juutilaisen Jan-Mikael.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Aivan uskomattoman kova on rosteri, esim. "nelosketjussa" viime kaudella yli 20 maalia paukuttanut Ahtola ja EHT-vakiokasvo Petrell. Meillä Saarisen Ossi ja Juutilaisen Jan-Mikael.
Kova on rosteri, mutta niin on ollut meilläkin muutamana kautena, eikä niistä kovin paljon muuta jäänytkään lapsenlapsille kerrottavaksi...

Lisäksi. Meidän kokoonpanoon kun lisää Pirneksen, Ridan ja Ben-Amorin, näyttää se jo huomattavasti paremmalta. Eihän se ihan silloinkaan pysty paperilla naapurin kanssa kilpailemaan, mutta eipähän luultavasti makseta yhtä montaa euroakaan.

Lahti - Kerälä - Pulkkinen/Rita
Pihlman - Pirnes - Hentunen
Nokelainen - Eaves - Rita/Pulkkinen
Mäki - Hämäläinen - Ben-Amor

Ei se nyt ihan kelvoton ole. Puolustuksesta voidaan sitten keskustellakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös