Ketjulottoa kaudella 2013–2014

  • 175 514
  • 766

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että Kreps ei ole onnistunut kummassakaan kärkiketjussa. Heino taas ei voi olla kahden ensimmäisen ketjun sentteri joukkueessa joka haaveilee puolivälieräpaikasta. Jäljelle ei muita vaihtoehtoja jää kuin joko mennä Krepsillä ja toivoa parasta, tai reagoida ja lyödä kakkoseen Sillanpää. Itse kallistuisin tällä hetkellä jälkimmäiseen.

Miksi Heino ei voi olla mutta Sillanpää voi? Sillanpää on samanlainen kuin Huhtanen, roolissaan hyvä, mutta äijällä ei ominaisuudet riitä kärkiketjuihin.

Toivotaan että Krepsillä aukeaa peli vielä.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Pointti olisi se, että Sillanpää on tällä hetkellä molemmissa päissä Krepsiä parempi ja näin saataisiin Sillanpään minuutteja ylöspäin.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että Kreps ei ole onnistunut kummassakaan kärkiketjussa. Heino taas ei voi olla kahden ensimmäisen ketjun sentteri joukkueessa joka haaveilee puolivälieräpaikasta. Jäljelle ei muita vaihtoehtoja jää kuin joko mennä Krepsillä ja toivoa parasta, tai reagoida ja lyödä kakkoseen Sillanpää. Itse kallistuisin tällä hetkellä jälkimmäiseen.

Heinosta sen paremmin kuin Sillanpäästäkään ei löydy ratkaisua kahden ensimmäisen ketjun sentteriksi. Kumpikin on tyypillinen kolmos-neloskentän mies, joilla ei vaan eväät riitä ylemmäksi. Krepsin korvaajaa on haettava muilla variaatioilla, esim. Ahlgren rohkeasti kakkosen keskelle, se olisi myös satsaus tulevaisuuteen. Hänestä voi vielä tulla pisteitä takova pelimies ja keskellä on hänen oikea pelipaikkansa. Toinen vaihtoehto on peluuttaa Lähteenmäkeä keskellä, josta on myös hyviä kokemuksia. Itse kallistuisin Ahlgreniin ja antaisin hänelle muutaman pelin aikaa näyttää osaamistaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Krepsin korvaajaa on haettava muilla variaatioilla, esim. Ahlgren rohkeasti kakkosen keskelle, se olisi myös satsaus tulevaisuuteen. Hänestä voi vielä tulla pisteitä takova pelimies ja keskellä on hänen oikea pelipaikkansa. Toinen vaihtoehto on peluuttaa Lähteenmäkeä keskellä, josta on myös hyviä kokemuksia. Itse kallistuisin Ahlgreniin ja antaisin hänelle muutaman pelin aikaa näyttää osaamistaan.

Itse edelleen näkisin, että Sillanpäällä on eväät pelata menestyvän joukkueen kakkossentterinä siinä missä Uusikartanollakin. En silti tyrmäisi ajatusta Ahlgrenin kokeilemisesta tuossa ruudussa.

Lähteenmäki keskelle taas ei olisi ratkaisu millään muotoa, koska tällä peliliikkeellä ainoastaan nostettaisiin uupuvien laitahyökkääjistä määrä yhdestä kahteen.
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen Cohenin lähdöstä lähtien ollut sitä mieltä, että ennen kuin hankitaan uutta yritystä pakin tontille, kärkiketjuihin tarvitaan yksi laitahyökkääjä. Olen samaa mieltä tänäänkin. Kärkiketjujen laitahyökkääjä tulisi todellakin tarpeen, ilman Groulxiakin pärjättäisiin ihan yhtä hyvin.
Uusi laituri voisi olla vaikkapa Kazanista pian kenkää saava Chris Bourque. Melko varmasti kova pelimies kotoiseen liigaamme. Tilastot: Chris Bourque hockey statistics and profile at hockeydb.com

Ketjut tämän hankinnan jälkeen näin:
Hagman-Kreps-Umicevic
Bourque-Niemi-Lähteenmäki

Tosin budjetti taitaa olla käytetty loppuun ja Bourque voi olla muutoinkin liian kallis mies.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksi Heino ei voi olla mutta Sillanpää voi

Ottamatta muuten kantaa puolesta tai vastaan, niin kyllähän Sillanpään peliäly on parempi kuin Heinolla jonka peli perustuu enemmänkin vahvaan luisteluun. Jos Kreps tosiaan haluttaisiin korvata ja siihen mietittäisiin olemassa olevia vaihtoehtoja, niin sanoisin että Severin mahdollisuus floppaamiseen on todennäköisesti pienin. Ville Ahlgrenille soisin mielelläni jääaikaa, mutta aika iso kakku olisi heittää kaveri suoraan A:sta kakkosen keskelle. Mieluummin minuutteja laidalla, ensisijaisesti.

Chris Bourque on muuten Ray Bourquen poika ja Ray Bourque on vanhalle Boston-fanille Jumala millä logiikalla Chris on Jeesus enkä mitenkään voisi tunnetasolla vastustaa sitä että Jeesus tulisi Ässiin.

Tietysti järjen kanssa voi ihmetellä mitä tuo nimi tässä ketjussa tekee.
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No eihän tuo Bourque nyt realisimin nimissä Ässissä tule pelaamaan. Kuitenkin olen haunted shoresin kanssa samaa mieltä, että hyökkäys tarvitsee pikaisesti vahvistusta. Tai vaihtoehtoisesti Eero Elon ja muutaman muun pelaajan heräämistä.

Rohkeasti voisi kokeilla nostaa junnuja pelaamaan pariksi peliksi esimerkiksi Jeglicin ja Elon tilalle. Ainakin hyökkäykseen olisi monia hyviä ja kokeilemisen arvoisia nimiä.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No eikös meidän Niemikin aikanaan laitettu aika kylmiltään Maven ja Luomalan kanssa, eikä huonosti mennyt. Ja vaikkei sentteri olekkaan, Armiakin aikanaan suht mukavasti pelaili Santavuoren ja AUKn kanssa. Eli ei tuo nyt niin järin uskaliasta olisi, siis Ahlgren kakkosen keskelle.

Ja ketään ei tarvisi edes ulostaa, kun laitetaan Kreps laitaan Lähteenmäen kanssa. Muistaakseni Kreps on pelannut jossakin vaiheessa laidassa?

Mutta edelleen sitä mieltä, että enemmän kuin ainaista ketjurumbaa, nyt tarvisi vakauttaa kokoonpanoa ja laittaa pelitapaa kuntoon.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No eikös meidän Niemikin aikanaan laitettu aika kylmiltään Maven ja Luomalan kanssa, eikä huonosti mennyt.

Niemi tosiaan laitettiin kun ei muitakaan vaihtoehtoja ollut mutta eihän tuo nyt vielä tarkoita että kun on kerran onnistuttu, niin samaa kaava toimii jatkossakin automaattisesti. Lisäpulmia tuottaa että Ahlgren, toisin kuin Niemi, ei ole puhdas sentteri. Väittäisin että hänestä olisi enemmän hyötyä laidalla ja mielestäni häntä voisi aivan hyvin kokeilla vaikka Elon tilalla.

Ei minulla siis ole mitään sitä vastaan että junnuja nostetaan isoonkiin rooliin, mutta sentterin paikka taitaa junnun näkökulmasta olla se kaikista haastavin.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No eihän tuo Bourque nyt realisimin nimissä Ässissä tule pelaamaan.

Silti hänet sijoitetaan suoraan kakkosketjuun... Tuosta hankinnan tarpeesta en osaa sanoa, onhan se totta että hyökkäyksestä voisi ja saisi irrota tehoja enemmänkin. Aina sitä kuitenkin toivoisi että peli katsottaisiin loppuun niillä miehillä mitä on, ilman hätäisiä hankintoja. Uskon että voimavaroja Ässiltä kyllä löytyy vielä vahvistuksiin jos sellaisia tarvitaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Niemi tosiaan laitettiin kun ei muitakaan vaihtoehtoja ollut mutta eihän tuo nyt vielä tarkoita että kun on kerran onnistuttu, niin samaa kaava toimii jatkossakin automaattisesti...

Kyllä Komarovkin onnistui loistavasti, kun Toivola laittoi miehen suoraaan Ässien ykköseen Tappara-sarjassa 2006 keväällä. Tähän sellainen zetamainen *hymiö*.

Toivotaan nyt hyvät ihmiset, että se Kreps herää pelaamaan, ylivoimaisesti paras ratkaisu Ässien kannalta antaa hänelle vielä lisää aikaa. Huomenna taas peli.

Sinällään se on huvittavaa, että Ässien sentteritilanteen piti ennakkoon olla koko Liigan parhaimmistoa, mutta tällä hetkellä koko joukkueessa ei ole yhtään kärkiketjujen tasolla pelaavaa keskushyökkääjää.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Täsmennetään sen verran, että itse olisin jättänyt Groulxin hankkimatta ja sijoittanut pelimerkit laitahyökkääjään.

Nyt kun Groulx kuitenkin tuli, en vahvistuksia ainakaan itse huutele ja tästä syystä siis ylipäänsä aloin pohtimaan mahdollisia skenaarioita, joilla saataisiin jotain irti Elosta sekä Krepsistä.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...tästä syystä siis ylipäänsä aloin pohtimaan mahdollisia skenaarioita, joilla saataisiin jotain irti Elosta sekä Krepsistä.

Ilman perusteellista mahalaskua ennen siirtoajan umpeutumista on tuskin pelaajasiirtoja ja/tai uusia hankintoja tiedossa. Näin ollen fokus pitää olla alisuorittajien aktivoinnissa. Tähän sisältyy pakostakin kokoonpanokompromisseja, joissa kaikissa ei ole vain voittajia.

Mustat Kortit tuossa huomioi jo tilanteen keskushyökkääjistä, mutta tilanne taitaa olla pakiston (/puolustamisen) osalta sama. Ei kai voine laittaa pelkästään maalivahtien syyksi sitä, että meille on tehty Bluesin ja Tepsukoiden jälkeen eniten maaleja? Cohen ja Parrun loukkaantuminen tietysti vaikuttanut, mutta enemmänkin taitaa olla kyse viime vuonna hyvässä mallissa olleen viisikkopuolustuksen puutteista.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Muutoksia kokoonpanoon alkaa olla välttämätöntä tehdä, ellei joukkue sitten kuin taikaiskusta ala suorittamaan omalla tasollaan. Ässien kärkiketjujen sentterit eivät ole pelanneet tasollaan, myöskään puolustukseen hankittu kanadalais-vahvistus ei ole sellaisessa pelikunnossa, että hänestä olisi ainakaan tällä hetkellä hyötyä joukkueelle. Laitahyökkääjistä Elo on ollut varjojen mailla ja hän voi jokusen ottelun miettiä rauhassa pelaamistaan popcorn-osastolla.

Hagman-Sillanpää-Umicevic
Pihlman-Lähteenmäki-Kreps
Mutanen-Niemi-Huhtanen
Lammikko-Heino-Jeglic

Uusitalo-Lindbohm
Marttinen-Parikka
Malkamäki-Taimi

Valmennus voi osaltaan myös mennä itseensä, että onko sellaisten pelaajien teilaaminen julkisesti kovinkaan järkevää, jotka ovat kantaneet joukkuetta reppuselässään? Myös vihjailut valmennuksen suunnalta "mestaruuskrapulassa" elämisestä joidenkin pelaajien kohdalla on täysin jonninjoutavaa, jolla yritetään kääntää huomio pois omassa pelitaktiikassa olevista puutteista ja ongelmista. Joukkue osaa kuitenkin pelata myös voittavaa kiekkoa, se on nähty tälläkin kaudella. Nyt jumalauta koko joukkueelle haalarit päälle ja hommiin!
 

Zicco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tervehdys palstalaiset. On aika ensimmäiselle kirjoitukselleni tänne :)

Noita Elon ja Krepsin alisuorittamisia miettiessäni tulin ajatelleeksi esim Udea viime kaudella. Muistaako kukaan kuinka karmealta miehen peli näytti?
Jälkeenpäinhän on selvinnyt, että ongelmat olivat nivusissa, jotka uhkasivat lopettaa koko kauden.
Eli onko kenelläkään tullut mieleen, että Elolla voisi olla jotain vammaa josta ei puhuta? Ja eikös Krepsinkin selkä oo vihoitellut, joten voisiko syitä huonoihin suorituksiin hakea sieltä?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli onko kenelläkään tullut mieleen, että Elolla voisi olla jotain vammaa josta ei puhuta? Ja eikös Krepsinkin selkä oo vihoitellut, joten voisiko syitä huonoihin suorituksiin hakea sieltä?

Tervetuloa palstalle. Pidän sinua älykkäänä, asiantuntevana, asiallisena ja verbaalisesti lahjakkaana kirjoittajana niin kun et vittuile minulle ;)

Niin, siis ainahan on mahdollista että joku on loukkaantunut, mutta koska niistä ei julkisesti puhuta, on asialla vaikea spekuloida. Kyllä minä yleisesti lähden siitä että jos äijä luistelee pelipaita päällä kaukaloon, hän on silloin valmis ja kykenevä antamaan kaikkensa. Aika harvassa ovat valmentajat jotka pakottaisivat pelaajiaan loukkaantuneina pelaamaan.

Saammepa nähdä mitkä ketjut huomenna pyörähtävät "Olavin" lottopallosta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tervehdys palstalaiset. On aika ensimmäiselle kirjoitukselleni tänne :)

Noita Elon ja Krepsin alisuorittamisia miettiessäni tulin ajatelleeksi esim Udea viime kaudella. Muistaako kukaan kuinka karmealta miehen peli näytti?
Jälkeenpäinhän on selvinnyt, että ongelmat olivat nivusissa, jotka uhkasivat lopettaa koko kauden.
Eli onko kenelläkään tullut mieleen, että Elolla voisi olla jotain vammaa josta ei puhuta? Ja eikös Krepsinkin selkä oo vihoitellut, joten voisiko syitä huonoihin suorituksiin hakea sieltä?

On muuten hyvä pointti. Kiekkolijat eivät aina kerro uusimmassa Apu- tai Hymy-lehdessä "Katso! Kohu-Wau!"-kuvien kera, mitä kuuluu. Kreps on ollut vähän yössä kyllä, mutta ei kuitenkaan ole voinut sanoa, etteikö yrittäisi.

Se on ruman näköistä, kun kiekkoilija ei edes yritä. Veikkaan, että tällä päävalmentajalla se ei kuulostakaan hyvältä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Danny on vissiin huomenna taas vaihteeksi tulessa IFK:ta vastaan, eiköhän se Parikka ole joka tieltä väistyy. Voi olla ihan hyväkin paikka tulla peliin takaisin, IFK:n pelit ovat menneet niin sekavasti että tiedä vaikka tässä pelissä Groulx avaisi pistetilin Ässäpaidassa.... hope so!
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän Danny on taas mukana, ei putoa Parikka, vaan Malkamäki pelaavasta kokoonpanosta. Jos nyt SKn jutun oikein luin, kentälliset suht samana kuin Käppyrä pelissä.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Danny on vissiin huomenna taas vaihteeksi tulessa IFK:ta vastaan, eiköhän se Parikka ole joka tieltä väistyy. Voi olla ihan hyväkin paikka tulla peliin takaisin, IFK:n pelit ovat menneet niin sekavasti että tiedä vaikka tässä pelissä Groulx avaisi pistetilin Ässäpaidassa.... hope so!

Mulle ainakin on aivan sama, vaikka ei tekisi pisteen pistettä koko kauden aikana, kunhan oma maali pysyy koskemattomana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mulle ainakin on aivan sama, vaikka ei tekisi pisteen pistettä koko kauden aikana, kunhan oma maali pysyy koskemattomana.

Mulle ei ole ihan sama, koska Groulx hommattiin kiekolliseen peliin. Stay-at-home pakkeja olisi varmaankin löytynyt lähempääkin ja edullisempaan hintaan. Onneksi Tapsa palannee pian saikulta vahvistamaan Ässien oman pään pelaamista.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ässät pelaa tänään HIFK:ta vastaan seuraavassa koostumuksessa.

Niklas Hagman - Kamil Kreps - Dragan Umicevic
Ville Uusitalo - Petteri Lindbohm

Sami Lähteenmäki - Mika Niemi - Eero Elo
Jyri Marttinen - Valtteri Parikka

Tuomas Pihlman - Henri Heino - Tuomas Huhtanen
Danny Groulx - Tommi Taimi

Sami Mutanen - Severi Sillanpää - Ziga Jeglic

Juuso Riksman (Rasmus Rinne)

ässät.com: HIFK - Ässät kokoonpano

Kokoonpano on odotetun kaltainen ja vielä mihinkään radikaaleihin muutoksiin ketjukoostumuksissa ei lähdetty. Uskon ja toivon koko joukkueelta onnistumisia laajalla rintamalla.
 

NuoriPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ketjulottoa

Viikonlopun Jyp- ja Lukko-otteluihin hahmottelisin jotakin seuraavaa:

Hyökkääjät

Hagman - Niemi - Umicevic

Lähteenmäki - Kreps - Huhtanen

Elo - Heino - Mutanen

Jeglic - Sillanpää - Pihlman


Puolustajat

Pakkiparit voivat pysyä ennallaan. Toimivat tänään ihan hyvin, ja Groulxkin alkaa pääsemään peliin sisään. Eli:

Uusitalo - Lindbohm

Marttinen - Parikka

Groulx - Taimi


Rinteen voisi laittaa maaliin JYP-peliin, Juuso sitten Lukkoa vastaan tolppien väliin.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No jos Kreps on pelikunnossa kun ei mielestäni vikassa erässä pelannut, niin kokeilisin edes jotenkin näin.

Nikke-Severi/Heino-Umi: sentterin suurin vastuu tässä kentässä on hoitaa puolustuvelvoite ja pystyä tukemaan hyökkäyksiin lähtöjä ja tökkiä irtokiekkoja sisään.

Kreps-Niemi-Lähteenmäki: Tällä tavalla mielestäni ainut tapa saada Krepsistä tehoja irti kun puolustuvelvoite jäisi hiukan pienemmälle, Kreps ja Lähteenmäki molemmat nopeita suoraviivaisia kavereita kun vaan pääsevät vauhtiin laidasta ja mikäs siinä kun Niemi jakelee.

Hupi-Severi/Heino-Pile: Näitä kenttiä voi muutella miten vaan mutta kolmone toimi ennen maaottelutaukoa mielestäni hyvin joten mennään näillä.

Mutanen-Jeglic-Elo: Jeglicin tilalla voi peluuttaa Ahlgrenia, rotaatioon kuitenkin tällä hetkellä kuuluisi ennen Elo kuin Jeglic, mielestäni Jeglic on parantanut ja taklaili tänäänkin hyvin.

edit. Komppaan NP:tä pakiston suhteen, mielestäni vaikutti hyviltä pareilta, vaikka yksilöille tuli virheitä ja ylilyöntejä
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ketjulottoon voi pyöräyttää mukaan A-junnujen laiturin Oskari Lehtisen, joka debytoi JYP-ottelussa. Asiasta kertoo Ässien kotisivut.

Miksi kaikista a-junnuista juuri Lehtinen saa tämän mahdollisuuden, eikös tuolla muita (tehokkaampiakin) pelaajia ole joukkueessa?

En siis kyseenalaista hänen valintaansa, vaan haluaisin infoa siitä, mitkä ovat tämän Lehtisen vahvuudet jääkiekkoilijana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös