Ketjulotto kaudella 2023–2024

  • 259 076
  • 2 295

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ketjuthan tosiaan täällä jo eilen kerrottiinkin millä treeneissä mentiin, joten toki ne nyt sitten ovat ne samat.

Dodiin, Rubinille sekä Joensuulle pedataan odotetusti se kotimatsi. Viitalakin saa jatkaa, ehkä saa muutaman minuutin peliaikaa
Toivottavasti veskavalintaa ei ole tehty vain minkään pelkän inhorealismin nimissä, että pannaan nyt kakkosveska maaliin koska todennäköisyydet tappioon ovat tänään merkittävästi isommat kuin huomenna. Tepsi on ollut aika hurja kotijoukkue, ihan tilastoista näkee ettei Tepsin edellisessä kotipelissä Ilveksellä ollut edes minkäänlaista mahdollisuutta, vaikka peli nyt päättyikin vain 3-0

Eli kyllä tänään on ilman kysymystäkään kauden kovin haaste tähän asti. Esimerkiksi nyt kolmosen olisi syytä alkaa ihan tosissaan toimia, jotta tänään tulisi riittävästi tukea maalintekoon ihan vaikka nyt jatkoille pääsemiseksi..
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Graberin miinukset kahdesta ekasta pelistä. Sen jälkeen neljä voittoa. Viitalalla nyt yksi pöljä päivä jossa teki tehot ja plussat. Yhdeksästä laukauksesta laukoi KalPaa vastaan 6 kertaa. Kaksi vikaa peliä peräti ilman laukauksia.

Viitalan pitää pystyä parempaan henkilökohtaisesti. Ketjukaan ei ole pelannut hyvin, mutta se ei voi olla tekosyynä.
Viitalaa ja hänen tehojaan voi vähätellä, mutta itse vertasin häntä Graberiin, joka on tilastollisesti ja pelillisesti Viitalaa huonompi pelaaja.
 

Kiekkotaikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat, Seattle Kraken
Nyt kun Hellman sekä Myllymaa lähti hakemaan vauhtia mestiksestä ainakin viikonlopuksi (voisi olettaa että jatkavatkin siellä toistaiseksi koska tilaahan ei kokoonpanossa ole) ja saatiin vielä Ikonenkin mukaan joukkueeseen näyttää hyökkäysketjut omaan silmään huomattavasti selkeämmältä. Viitala kuitenkin hieman harmittaa, että jää nyt hieman varjoon ja 13. hyökkääjäksi.

Tuosta sommitelmasta voisi Graberin heittää mielestäni pikkuhiljaa pois kokoonpanosta ja laittaa Leevi Fabren ja Davidssonin rinnalle ainakin niin pitkäksi aikaa kun toinen veli pelikuntoon palaa. Voisi ehkä laukauksen puolesta olla sopivakin uhka tuohon kun varsinkin Ranskan pojalta löytyy jalkoja ja käsiä pelata kiekkoa paikoille. Viimeistään toisen Davidssonin paluuhetkellä on kuitenkin taas se ongelma, ketä laitetaan rotaatioon ja alkukauden perusteella alkaa odotukset Graberin suhteen itsellä ainakin hiipumaan. En pistäisi siinä vaiheessa oikeasti pahakseni että aletaan etsiä miehelle uutta työnantajaa, kun ei hänestä oikein saada tällä hetkellä oikeanlaisia odotuksia irti ja tuollainen pelaaja ei oikein 4 kentän rouhijaksikaan sovi. Piippuun on jäänyt havumetsien kiekkomiehellä vai miten se Sihvonen Graberia aikanaan kuvailikaan?
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran tähän Viitala/Graber kinasteluun voi varmaan väliin huudella, että pelillisesti Graber on osoittanut pärjäävänsä Liigassa Viitalaa paremmin, vaikka Viitala yhteen peliin osuikin 5 tehopistettä. Viitala on väliajat täysin näkymätön, eikä edistä peliä missään kohtaa kenttää.
Kumpa molemmat alkaisivat tehoilla, ja vaikka heti tänään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti veskavalintaa ei ole tehty vain minkään pelkän inhorealismin nimissä, että pannaan nyt kakkosveska maaliin koska todennäköisyydet tappioon ovat tänään merkittävästi isommat kuin huomenna

En usko tähän vaan siihen, että Rubinia halutaan peluuttaa näissä b2b juurikin kotipelissä, jossa tunnelataus on tunnetusti kovempi. Enkä ihmettelisi vaikka Jessekin olisi huomenna taas pelikykyinen 4. ketjun minuuteille
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Viimeistään toisen Davidssonin paluuhetkellä on kuitenkin taas se ongelma, ketä laitetaan rotaatioon ja alkukauden perusteella alkaa odotukset Graberin suhteen itsellä ainakin hiipumaan. En pistäisi siinä vaiheessa oikeasti pahakseni että aletaan etsiä miehelle uutta työnantajaa, kun ei hänestä oikein saada tällä hetkellä oikeanlaisia odotuksia irti ja tuollainen pelaaja ei oikein 4 kentän rouhijaksikaan sovi. Piippuun on jäänyt havumetsien kiekkomiehellä vai miten se Sihvonen Graberia aikanaan kuvailikaan?
Nuo ovat tosiaan ne taikasanat, mitä minä olen tässä hokenut, ja näemmä oikeassa ollut. JD voi laskea palaavan maju-tauon jälkeen, ja siihen asti Graber ainakin saa aikaa. Ihan terveellä järjellä kun oli tiedossa, että hän tulee varmasti jatkamaan kokoonpanossa, koska ei hän nyt sormia napsauttamalla mihinkään katoa

Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että onhan tässä uskomattomassa jäykkyydessään tämä liigan kiekkomaailma todella raadollinen. Ulkkari pelaa oikeastaan tilanteesta riippumatta viimekädessä yhdestä syystä: koska hän on ulkkari. Oma junnu taas menee rotaatioon viimekädessä yhdestä syystä: koska hän on oma junnu. Ja niin se on ollut Suomen pääsarjassa jo vuosikymmenten ajan, että junnut siellä rotaatiossa voittopuolisesti pyörivät. Onneksi toki 2000-luvun mittaan nuorten pelaajien arvostus on noussut, mutta kyllähän se iso linja on silti edelleen tuo
 

Kiekkotaikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Leijonat, Seattle Kraken
Sen verran tähän Viitala/Graber kinasteluun voi varmaan väliin huudella, että pelillisesti Graber on osoittanut pärjäävänsä Liigassa Viitalaa paremmin, vaikka Viitala yhteen peliin osuikin 5 tehopistettä. Viitala on väliajat täysin näkymätön, eikä edistä peliä missään kohtaa kenttää.
Kumpa molemmat alkaisivat tehoilla, ja vaikka heti tänään.

Tämäkin on fakta, ja viimekauden Viitala olisi 9 kertaa 10stä ollut omissa listauksissani ulkona kokoonpanosta Graberin sijaan. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, koska Viitala on mennyt ainakin jossain määrin pelaajana eteenpäin ja Graberilta odotettiin konkreettista kehitystä tälle kaudelle. Viitalaa mietittäessä fakta on että kehitystä ei katsomossa tapahdu.

Näitä kahta vertaillessa on kuitenkin hyvä ymmärtää, että puhutaan kahdesta ihan eri tyyppisestä pelaajasta. Graberilla on hieman käsiäkin ja pituutta ja miellän hänet enemmänkin pelinrakentajaksi joka pitäisi kokonsa puolesta sopia myös laitakamppailuun (löysän näköistä on se puoli ollut). Viitala taas on edelleen nuoreksi miellettävissä ja pelityyliltään köyhän miehen Patrik Laine jolla on hyvä laukaus mutta muuten hän on hieman mitäänsanomaton.

Kuten aiemmin sanoin niin kumpikaan ei kuitenkaan siihen puolustavaan neloseen oikein sovi ja siten jommankumman on mielestäni miltei väistämättä lähdettävä. Rotaatio ei ainakaan palvele kumpaakaan.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Viitalaa ja hänen tehojaan voi vähätellä, mutta itse vertasin häntä Graberiin, joka on tilastollisesti ja pelillisesti Viitalaa huonompi pelaaja.
Sulla on ilmeisesti käytössä kaikki kehittyneet työkalut mihin pohjaat? Tässä kohdin pelkkä tekstiTV:n tilasto ei nyt riitä ja varmaan tämän tiedätkin? Ja siis mielenkiinnosta haluaisin nähdä miten esim. kiekonriistot/menetykset yms. menee tällä kaksikolla. Asiat jotka vaikuttaa isossa kuvassa valmennuksen ratkaisuihin.
Tämä on ihan älytön vastakkainasettelu, missä perusta on yhden onnistuneen/epäonnistuneen pelin otanta: Viitalan paikka pitäisi sementoida yksittäisen ottelun perusteella, missä kolmesta maalista kaksi syntyi vedolla joka oli jopa menossa ohi maalista. Kaikki lasketaan mutta vääristihän siinä pelissä sattuma aika paljon.
Graber on puolestaan miinuskeisari ja muuta, kun yhdessä tappiosta otti maaleja omiin. Voittoputkessa kuitenkin ratkoi sen yhden rankkarikisan ja on ollut peleissä sisällä, vaikka tehopisteet karttavat tällä hetkellä.
Ei tämä voi olla niin mustavalkoista vaikka B2B Tepestä vastaan onkin ovella.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä pitäisi nähdä myös metsä puilta. Ei ole missään määrin järkevää, että Graber vie peliaikaa esim. Viitalalta, jonka kehittyminen on suora satsaus tulevaisuuteen. Viitalalla on kyky ja vaistot olla huippuluokan maalintekijä ainakin Liigatasolla. Tätä tulee Ässien kaltaisen kasvattajaseuran tukea ja ruokkia vaikka virheiden kustannuksellakin, jotta potentiaali saataisiin Ässien käyttöön tulevaisuudessa. Toisin on sitten ulkomaalaispelaajan laita, joka ei lähtökohtaisesti tule ainakaan tämän kauden jälkeen Ässissä pelaamaan, eikä mikään viittaa siihen, että hänestä saataisiin kilpailuetua myöskään tällä kuluvalla kaudella Viitalaa enempää.

Ja kyllä tämä on minun mielipiteeni. Mielipide voi tietenkin olla myös väärä, enkä tätä varmasti pysty kaikilta osin millään corsitilastolla täydelliseksi totuudeksi osoittamaan.
 

UJ42

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viitalaa mielestäni pitäisi vielä kokeilla tulosketjuissa, eri ketjussa missä aiemmin, ennen kuin laitetaan mestis kiertoon tai 13. hyökkääjäksi. Myös ehdottomasti kokeilisin Järvisen ylivoimaan vetäjän paikalle. Siitä mistä Erholtz on hukannu tusinan maaleja, Viitala olisi laittanut pari.

Graberista taas uskosin, että siellä on parempaakin tarjolla, mutta ymmärrän jos ei tulosta ala tulemaan niin jotain on tehtävä. Vielä on liian aikaista ulostaa ketään lopullisesti. Loukkaantumisia tulee aina ja taloudenkin puolesta ollaan ilmeisesti hyvissä.

Corsitilastoissa taitaa Graber viedä Viitalaa reilusti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ylivoimalla viivalle en laittaisi enää Viitalaa. Oli siinä todella heikko ja menetti kiekkoja. Jos pelaa ylivoimalla niin ehdottomasti laukaisijan tontille, voisi osua siitä useammin kuin vaikka Erholtz
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä pitäisi nähdä myös metsä puilta. Ei ole missään määrin järkevää, että Graber vie peliaikaa esim. Viitalalta, jonka kehittyminen on suora satsaus tulevaisuuteen. Viitalalla on kyky ja vaistot olla huippuluokan maalintekijä ainakin Liigatasolla. Tätä tulee Ässien kaltaisen kasvattajaseuran tukea ja ruokkia vaikka virheiden kustannuksellakin, jotta potentiaali saataisiin Ässien käyttöön tulevaisuudessa. Toisin on sitten ulkomaalaispelaajan laita, joka ei lähtökohtaisesti tule ainakaan tämän kauden jälkeen Ässissä pelaamaan, eikä mikään viittaa siihen, että hänestä saataisiin kilpailuetua myöskään tällä kuluvalla kaudella Viitalaa enempää.

Ja kyllä tämä on minun mielipiteeni. Mielipide voi tietenkin olla myös väärä, enkä tätä varmasti pysty kaikilta osin millään corsitilastolla täydelliseksi totuudeksi osoittamaan.

Ei Graber sitä peliaikaa vie, vaan peliajan vei Ikonen.

Samaa mieltä siitä, että Viitalan potentiaalin lunastamiseksi pitäisi kaikki kortit kääntää. Ei niin, että välillä vetelee matsia puoliksi Vanhatalon kanssa.

Olisin ymmärtänyt Ikosen hankinnan paremmin jos olisi tullut keskikaistalle. Laituriksi kaipasin paperilla kovempaa nimeä. Annetaan toki näyttää...

Kakkonen ei ollut toimiva combo kuin yhdessä ohhoh pelissä, ja miksi olisikaan. Kaksi työmyyrää ja puhdas snaipperi. Edes vanhoissa videopeleissä tuo ei ollut hyvä yhtälö.

Talaja-Graber-Viitala vois olla ihan kokeilun arvoinen trio. Talaja rouhii tilaa, Graber tarjoaa ruokaa.
 

Tuamas

Jäsen
Ylivoimalla viivalle en laittaisi enää Viitalaa. Oli siinä todella heikko ja menetti kiekkoja. Jos pelaa ylivoimalla niin ehdottomasti laukaisijan tontille, voisi osua siitä useammin kuin vaikka Erholtz

Viitalan sijoittuminen ylivoimakentällisessä oli kyllä melko erikoinen veto valmennukselta.

Kaveri on kuin luotu pelaamaan pointilla lapa maalin puolelle ja sitten pistetään väärälle puolelle lähemmäs viivaa, siitä tiesi jo heti kärkeen että vituiksihan tämä menee ja vahvasti.

Viitalan kiekolliset taidot ja pelisilmä ei vielä riitä muuhun rooliin ylivoimassa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Viitalan sijoittuminen ylivoimakentällisessä oli kyllä melko erikoinen veto valmennukselta.

Kaveri on kuin luotu pelaamaan pointilla lapa maalin puolelle ja sitten pistetään väärälle puolelle lähemmäs viivaa, siitä tiesi jo heti kärkeen että vituiksihan tämä menee ja vahvasti.

Viitalan kiekolliset taidot ja pelisilmä ei vielä riitä muuhun rooliin ylivoimassa.
Sen nykyajan aktiivinen AV pelaaminen tekee, että melko vaikea on kuvioita rauhoittaa, jos kiekko "eksyy" pelaajalle, jonka kiekon käsittely on osastoa ym.
Kun koitetaan Ässien materiaalista rakentaa 2 YV kenttää, niin liikaa tulee kompromisseja. YV ei voi tarkoittaa pelkästään määrällistä ylivoimaa, vaan kyllä sinne pitää lyödä myös taidollisesti äijiä, jotta pärjätään ainakin niille vastustajan 4 pelaajalle.

Hankalaa on nykyään YV pelaajien kanssa, jonka taidot ovat olla lapa pystyssä ja hakata onetimeria tai seisoa maalinedustalla ja runnoa ripareita sisään.
Kärkiseuroilta löytyy äijiä, mitkä lätkii onetimereita, mutta heittää myös lättyä neliön läpi. Pelaa hyvin maalin edustaa ja käy heittämässä maaliviivan takaa seinäsyötön neliön keskelle.

Ei YV:tä saisi pyörittää noin miten Ässät nyt tekee, eli käytännössä ratkaisevia syöttösuuntia on vain yksi neliön läpi ja toinen takapassi viivalle.

Mielenkiintoista on nähdä mikä on Ikosen anti YV:lle, voisi olla vastapeluri Davidssonille, ainakin kätisyydet natsaa.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viitalan sijoittuminen ylivoimakentällisessä oli kyllä melko erikoinen veto valmennukselta.

Kaveri on kuin luotu pelaamaan pointilla lapa maalin puolelle ja sitten pistetään väärälle puolelle lähemmäs viivaa, siitä tiesi jo heti kärkeen että vituiksihan tämä menee ja vahvasti.

Viitalan kiekolliset taidot ja pelisilmä ei vielä riitä muuhun rooliin ylivoimassa.
Tuskin Viitalan oli tarkoitus pelata sitä paikkaa. Ylivoimaa ei vaan saatu rauhoitettua niin että Viitala olisi päässyt omalle tontillensa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuskin Viitalan oli tarkoitus pelata sitä paikkaa. Ylivoimaa ei vaan saatu rauhoitettua niin että Viitala olisi päässyt omalle tontillensa.

Aloituksessa Viitala on ollut viivalla niin siitä pitää tosiaan saada kunnolla rauhoitettua, että ehtii pointille pyörityksen aikana. Helpompi olisi laittaa kaveri suoraan laitaan, josta voisi kävellä siihen tulituspaikalle.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Eikö tuolla käsi ole palasina, pelaa hajapelejä sillon tällöin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jesse ja Rubin mukana. Viitalakin pääsee kunnolla pelaamaan kakkosketjussa.
 

Nigi

Jäsen
Saattaa olla ihan hyvä laittaa Davidsson poppareille tässä kohtaa. 7 ottelua kiikareilla ykkössentteriksi hankitulta pelaajalta, parempaan pitää pystyä.

Toki on siellä viime kauden ykkössentteriksikin hankittu pelaaja kiikareilla. Saisi sieltäkin suunnalta alkaa jo tapahtua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös