Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Miten rakentaisit, jos huomioidaan, että rightin pelaajat ovat Dyk, Kangasniemi, Nordgren ja Jääskä.
En tiedä meneekö mulla jotain nyt vain ohi mutta Kangasniemi ja Jääskä ovat kätisyydeltään mallia left.

Rightin hyökkääjiä ei kovin montaa ringissä pyöri. Juho Keränen, Myllylä ja Joensuuhun lainattu And tulee mieleen Dykin ja Nordgrenin lisäksi.
 
vainoaja

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tarkoitatko @Bafforosso että 5 erilaista kenttään samoista ukoista vai eri ukoista?

Mun mielestä meidän materiaalilla nelonen on väkisinkin duunarikenttä, sillä Lennu ja Keränen ovat siellä kiintiöpaikalla. Ja Nordgren ei myöskään tällä kaudella tule kovin monta matsia pelaamaan.

Laitoin nyt ekaan kuitenkin vanhana pöytälätkäukkona myös Nordgrenin ja kasasin nelosen ohjeen mukaan (jos ymmärsin oikein ohjeet)

Alleviivattu on pelinrakentaja, boldattu on duunari ja kursivoitu on maalipyssy

Turunen - Paajanen - Dyk
Sallinen- Lundell - Kangasniemi
Saarinen- M. Keränen - Jääskä
Tallberg
- Nykopp - Nordgren

Jos meinasit että Juho Keränen olisi 4. keskellä ja Nykopp 3. keskellä niin sitten

Saarinen - Nykopp - M. Keränen

J.Keräsellä nelosta ei edes viitsi kasata, sillä se on väkisinkin duunarikenttä ja sinne ei saa kombinaatiota, joissa olisi järkeä edes pöytäjääkiekossa.

Mä en oikein suosi noita junnukenttiä, mutta sen tekisin näin:

Heljanko - Lundell - Myllylä

Tai sitten Kukka/Janhunen - Heljanko - Myllylä/Lambert


Stigukko bonari vielä kun nyt vauhtiin pääsin;

MG (64) - Peltonen (16) - Kuhta (9)
Söderholm (26) - Heiskanen (4)
Lundell (31)

MG vasemmassa laidassa, koska sieltä voi jakaa Kibella rännistä tai poikkikentän lättysyöttöjä sekä hakea Söden kanssa syöttökuvioita, Peltonen duunarina keskellä hakkaa riparit sisään ja parit läpiajot ja Kibe snaipperin paikalla laukoo etuyläkulmasta rannareita (rystyltä toki). Heiskanen antaa ekan hyvän syötön tai nousee omalle siniselle ja laukoo siitä. Lunkka napsii mitä napsii. Huomiona vielä, MG myös vasemmassa, koska sieltä ainut paikka tehdä ilmaveivi.
Aika hyvä, mutta pelinrakentajista Saarinen ja Keränen samassa.

Ajatus oli, että voi jättää puukäsiklubin kokonaan pois, jos haluaa tai vastaavasti ei käyttää junnuja tai ihan mitä vaan.

Päivän peli osoittaa, että Pikkaraiselle kaikki neuvot ovat hyviä ja varsinkin se paras.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
En tiedä meneekö mulla jotain nyt vain ohi mutta Kangasniemi ja Jääskä ovat kätisyydeltään mallia left.

Rightin hyökkääjiä ei kovin montaa ringissä pyöri. Juho Keränen, Myllylä ja Joensuuhun lainattu And tulee mieleen Dykin ja Nordgrenin lisäksi.
Menee ohi. Kyseessä oli oikean puolen laiturit - ei oikealta laukovat.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tällä hetkellä omaan silmään heikkouksia tuolla ei ole kuin kiekollisen pakin puute Kousan jälkeen sekä nelosketjun sentteri joka olisi tärkeää saada jostain. Näihin puutteisiin ei laivan kuitenkaan pitäisi niin pahasti kaatua...
Varo nyt tällaisia sanomasta, tai joku kyseenalaistaa sen realismin! Ennen Järvisen ja M.Keräsen hankintoja (ja toki myös Järvisen hankinnan jälkeen), kun sanoin että puutteet ovat (järjestyksessä) järkälepakki (oli ja tuli), nelossentteri, kiekollinen sentteri (oli? tuli ainakin potentiaalinen tällainen), ja mahdollisesti kiekollinen pakki (ellei Lyytinen siis nosta tasoaan), on tätä näkemystä kyseenalaistettu, niin kesällä kuin vielä viikkokin sitten. Siitäkin huolimatta, että olen huomioinut, ettei välttämättä kaikkia puutteita pysty paikkaamaan, ja parilla pienemmällä reiälläkin laiva voi kenties linkuttaa satamaan asti.

Ei tässä mitään. Hienoa että näet nuo samat reiät laivassa.

Yksi peli sinne tänne on eri asia, varsinkin jos vastustajana on vaikka Kärpät tai Tappara vieraissa ja nelonen pelaa vastustajan parhaita vastaan. Mutta nyt pitäisi miettiä, miten nelonen rakentuu Nykoppin 6-8 viikon poissaolon ajaksi.

Ja kyllä Sallinen on sanonut haastatteluissa, että halusi ottaa seuraavan stepin urallaan ja kehittyä. Nelosketjussa Tallbergin ja Åsten kanssa se ei kyllä olisi sitä.

Olisi perusteltua pistää joukkueen kallein mies nelosen keskelle jos

a) hän ei yrittäisi.
-Sallinen tosin tekee kyllä hirveän määrän duunia ja varmasti oikeita asioita treeneissä. Nyt on vain apina selässä. Se apina ei kyllä lähde Tallbergin 0+0 ja Åstenin 0+1 vierellä, joten perustelu "siellä niitä tehoja sitten tulee" on ontuva.

b) Hän olisi 4.ketjun osa-alueen erikoismies.
-Sallinen ei ole tätä vaan mm. aloitusprosentti on Juho Kerästä, Michael Kerästä ja Nykoppia heikompi. Sallinen on nimenomaan paras taitavien pelaajien kanssa, jolloin hän tekee heille tilaa ja pystyy erinomaisella kahden suunnan pelillään turvaamaan selustaa. Siinä on hänen suurin hyötynsä tälle jengille. Hänen kannattaa tehdä sitä joko keskellä tai laidassa.
Itse ainakin mietin nimenomaan yksittäisiä matseja sellaisia vastustajia vastaan, jolloin on odotettavissa enemmän puolustamista kuin hyökkäämistä. Mutta laskisin näihin muitakin kuin Kärpät ja Tapparat vieraissa. Koko tuon Nykoppin poissaolon ajaksi en toki haaskaisi Sallista nelosen keskelle, mutta sieltä voisi löytyä hänelle onnistumisia esim. pitämällä vastustajan ykkösnyrkki onnistuneesti nollilla.

a) Ei tuo "siellä niitä tehoja sitten tulee" ollut se perustelu, vaan "siellä ei niitä pisteidentekopaineita ole". Siinä on iso ero. Kun nyt on kipsissä tuo Sallisen pisteiden teko (vaikkakin eilen teki maalin joka voi avata kipsiä), voisi olla hyvä saada onnistumisia jollain muulla saralla. Jos puolustavassa roolissa "voittaa matsin" ja kairataan 3p, voisi se tuoda itseluottamusta, ja takuulla myös kunnioitusta kanssapelaajilta.

b) kohdassa olet aivan oikeassa, etenkin tuo aloitusprosentti on surkea (tosin ei J.Keräsen aloitusprosentti ole juuri parempi). Mutta kun puute nelosen keskellä on mitä on, on hän niitä harvoja jotka pystyvät tuonKIN roolin vetämään kunnialla. Voi sitä Heljankoa ajaa sisään kolmosenkin keskellä eikä välttämättä juuri nelosessa. Ja M.Kerästä kenties laidassa ensi alkuun.

en missään nimessä rikkoisi nykyistä Paajasen kenttää, enkä myöskään löisi M.Kerästä Lunkan ja Iikan kanssa. Josta päästäänkin tähän kehäpäätelmään:

Turunen - Paajanen - Jääskä
Saarinen - M.Keränen - Dyk
Kangasniemi - Lundell - Sallinen
Tallberg - J.Keränen (Nykopp) - Åsten
Eivät nämäkään huonoilta näytä. Sallinen toki vasempaan ja Kangasniemi oikeaan laitaan. Tykkään etenkin tuosta, että Saarisen passeista voisi myös hieman tehokkaampana profiloitunut M.Keränen latoa maaleja, eikä pelkästään aavistuksen tehottomana esiintynyt Sebu Sukellus (no dis indended, ihan vain käännös alkusoinnulla). Vaihtaisin ehkä silti Jääskän ja Dykin paikkoja.

Itse haluaisin kokeilla Dykiä Paajasen ja Turusen kanssa. Omasta mielestäni ihan huippuketjussa ei saa olla kahta duunariprofiilin pelaajaa. Paajanen on duunaripelaaja. Laadukas sellainen, kuten kärkikentässä pitää, mutta Jääskä on myös pohjimmiltaan saman profiilin pelaaja, vaikkakin paremmilla jaloilla varustettu. Väitän, että ihan täyteen lentoon ei Jääskän kanssa lähde. Pitäisin Sallisen, Jääskän ja Paajasen eri kentällisissä, jolloin jokaisessa olisi ns. Hyvä kahden suunnan pelaaja.
Tätä Turunen-Paajanen-Dyk trioa olen itsekin peräänkuuluttanut jo jonkin aikaa ja eilen taisi jonkun vaihdon jo vetääkin, ellen ihan väärin nähnyt? Kuten sanottua, siinä pärjäisi varmaan itse Ilmari Pitkänen, mutta uskon Dykin istuvan siihen työmoraalinsakin puolesta oikein hyvin. Saarisen tutkaparina Dyk taas ei ole mielestäni toiminut koko kaudella, vaikka pääseekin paikoille, koska usein haaskaa ne paikat.

Ylläolevilla, aivan mahtavilla, duunari-pelintekijä-maalintekijä -spekseillä (voidaanko tehdä tästä pysyvä "juttu"..) vielä omat hahmotelmat (huom. muutamat osuvat kahteenkin kategoriaan):

Turunen - Paajanen - Dyk
Sallinen - Lundell - Kangasniemi
Saarinen - Jääskä - M.Keränen
Tallberg - X/Nykopp - Åsten/J.Keränen


Tuohon nelosen keskelle en oikein saa istutettua ketään. Toki Sallinen voi vetää jokusen pelin siinä ensihätään, tai siinä voidaan ajaa sisään M.Keränen, Heljanko tai Janhonen, mutta ei mikään näistä liene pysyvä ratkaisu, edes Nykoppin toipumisjakson ajaksi. Åsten pelasi kaksi matsia siinä roolissa, eikä vakuuttanut. J.Keränen on pelannut siinä roolissa, eikä ole vakuuttanut. Ainoat varteenotettavat vaihtoehdot ovat Nykopp tai uusi hankinta. Miten siis saada Nykopp pysymään kasassa koko loppukauden? Voiko ison meren toiselta puolelta tilata jotain erikoisaamupuuroa taikaryyneillä?
 
You miss 100% of the shots you don't take​

Jacobsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Miettisin hetken ja päädyin tällaiseen kokoonpanoon:
Saarinen - M.Keränen - Kangasniemi
Ahonen - Kousa
Turunen - Paajanen - Dyk
Järvinen - Varakas
Sallinen - Lundell - Jääskä
Lyytinen - Laakso
Myllylä - Heljanko - Nordgren
Motin

1. Engren
2. Tuohimaa
3. Taponen
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkauksen mukaan:
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Turunen - Paajanen - Dyk
Engberg - Lundell - Tallberg
Petrell - Åsten - J.Keränen

Järvinen - Kousa
Ahonen - Motin
Varakas - Lyytinen
Laakso

Tuohimaa
Bernard

Mikähän on kun M. Kerästä ei näy vieläkään kokoonpanossa?
 

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Turunen - Paajanen - Dyk
Engberg - Lundell - Tallberg
Petrell - Åsten - J.Keränen

Järvinen - Kousa
Ahonen - Motin
Varakas - Lyytinen
Laakso

Tuohimaa
Bernard

Mikähän on kun M. Kerästä ei näy vieläkään kokoonpanossa?
Uutisessa oli että liittyy ensi maanantaina joukkueeseen
 
Sláinte

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Iikkaa ilmeisesti säästellään?
Omituista kyllä tuo että Bernard ei pääse pelaamaan.

Käsittääkseni Keränen liittyy vasta ensi viikolla joukkueeseen, näin muistan jostain lukeneeni. Mutta voin olla väärässäkin...
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
2 ekaa kenttää näyttää hyvältä mutta 2 vikalle voi tulla hankaluuksia tänään. Toivotaan että 2. kenttä painaa 3 byyriä ja 1. kenttä 2 byyriä niin otetaan 3-5 voitto.

Toivottavasti Lyytisellä liikkuu tänään jalat ja vähenee sekoilut. Puolustus paperilla ihan hyvännäköinen. Ehkä Motin ja Ahonen alkaa saada yhdessä pelaamisesta kiinni.

Lundellia käy sääliksi, ei saada potentiaalia irti.

Kun Keränen ensi viikolla mukana niin sitten laittaisin ehdottomasti

Turunen - Paajanen - Dyk
Sallinen - Lundell - Kangasniemi
Saarinen - Keränen - Jääskä

Tai sitten

Turunen - Paajanen - Dyk
Saarinen - Sallinen - Jääskä/Kangasniemi
Keränen - Lundell - Kangasniemi/Jääskä
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Winberg, Hämäläinen ja Heljanko eivät pelaa tänään Kolleissa. Hämäläisestä vaikea uskoa, mutta olisivatko Winberg ja Heljanko edarien mukana? Voisiko jopa huomenna olla Heljangon liigadebyytti?

Entä missä menee Elias Ulander? Meni jo kertaalleen Joensuuhun, mutta tuli heti takaisin. Miksi ei nyt laiteta sinne pelaamaan, niin saisi pelituntumaa? Hieno yhteistyö Jokipoikien kanssa, kun Terry And ainoa pelaaja siellä.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyökkäyksestä puutuivat tänään Nykopp, Kangasniemi ja M. Keränen. Ja, Engberg pelasi pirun hyvin. Menee ketjulotto tidella mielenkiintoiseksi, JOS kaikki olisivat terveitä. Putoaako koko tämän päivän nelosketju fillaan? On toi hyökkäys kyllä aika kova!
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäli Dyk sijoitetaan Paajasen ja Turusen kanssa samaan vitjaan, alkaa koko maalintekopotentiaali olla yhdessä korissa. Kuka sijoitetaan esim. Sallisen ja uusimman Keräsen ”kakkosketjuun” viimeistelemään? Iikka? Saarinen? Potentiaalinsa lunastanut Nordgren olisi toivemaailmassa ratkaisu...

Lundellin ja Jääskän kanssa Saarisen pelintekotaito saattaisi mennä hukkaan ja ”kakkosessa” (siis ketjussa) vähän sama juttu, ellei Keränen sitten innostuisi maalailemaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Brad Lambert ei pelaa tänään Kollien kanssa Tapparaa vastaan. Olisiko debyytti Vaasassa? Kohta se nähdään.

Muoks. Ai sen oli joku tuonne junnuketjuun jo bongannutkin.
 
2.11.2017. Vapise, bönde.

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Mikäli Dyk sijoitetaan Paajasen ja Turusen kanssa samaan vitjaan, alkaa koko maalintekopotentiaali olla yhdessä korissa. Kuka sijoitetaan esim. Sallisen ja uusimman Keräsen ”kakkosketjuun” viimeistelemään? Iikka? Saarinen? Potentiaalinsa lunastanut Nordgren olisi toivemaailmassa ratkaisu...

Lundellin ja Jääskän kanssa Saarisen pelintekotaito saattaisi mennä hukkaan ja ”kakkosessa” (siis ketjussa) vähän sama juttu, ellei Keränen sitten innostuisi maalailemaan.
Turunen - Paajanen - Dyk on ollut suht herkullinen kolmikko. En hajottaisi.

Laittaisin paremman Keräsen kyllä Jääskän kanssa samaan. Kolmanneksi ehkä Iikka?
 
"Spora kaulaan ja skragalla Nordikselle"

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Samoilla mennään. Bernardille riittää kun pukee pelipaidan puvun päälle.
Asetelmat on tänään samat kuin Saipa -pelissäkin. Kentälle luistelee vain yksi voittajasuosikki.
 
Olen syvästi turhautunut siitä, etteivät kaikki ihmiset ymmärrä, että olen oikeassa.

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Saarinen - Sallinen - Jääskä
Turunen - Paajanen - Dyk
Engberg - Lundell - Tallberg
Petrell - Åsten - J.Keränen

Järvinen - Kousa
Ahonen - Motin
Varakas - Lyytinen
Laakso

Mielestäni näissä koostumuksissa kaikki pelaajat ovat sopivimmassa mahdollisessa kentällisissä. Kun Michael Keränen tulee, hän ottaa Sallisen paikan, ja Jääskä putoaa kolmoseen. Sitä en tiedä, onko Saarinen vai Sallinen omimmillaan oikeassa laidassa.
 
IFK; kolmosketju tänään illalla:
Lähteenmäki - Forss - Sinisalo

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Osaako joku sanoa mitkä on HIFK:n ylivoimakoostumukset?
 
"HIFK:n nimeen vannotaan , Jokerit on kakka" Kim Sainio kertoo opettaneensa lapselleen Radio rockin korporaatiossa 6.6.2019.

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osaako joku sanoa mitkä on HIFK:n ylivoimakoostumukset?
Ykkösessä Paajanen, Turunen, Saarinen, Dyk ja Kousa - mikäli siis kaikki kunnossa.

Kakkosessa muotoa ilmeisesti pyöritellään vähän enemmän, mutta normaalisti sieltä löytyvät ainakin Sallinen, Lundell, Jääskä ja Lyytinen.
 

Hattu on tavallisesti jäykästä materiaalista valmistettu päähine, jossa on kupu ja usein lieri. Hattua voidaan käyttää esimerkiksi pään suojaamiseen ja lämpöenergian säilyttämiseen, koristeena, itseilmaisuna tai kantajansa aseman merkkinä.​

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Toi Turunen-Paajanen-Dyk tuntuisi ketjulta, jonka voisi lyödä lukkoon seuraaviin koitoksiin. Ketju ei varsinaisesti tarvitse maskimiestä, koska Turunen tuntuu itse ehtivän sinne maalille.
Kävi mielessä, löydettiinkö nyt se meidän ykkösketju..

Hyvin mielenkiintoista nähdä mihin kombinaatioon Keränen tulee. Alkaa olemaan variaatiota Pikellä.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saarinen - M. Keränen - Jääskä
Turunen - Paajanen - Dyk
Engberg - Lundell - Tallberg
Kangasniemi - Sallinen - Nordgren

Koohottajat istukoon poppareilla. *hymiö*
 

Hattu on tavallisesti jäykästä materiaalista valmistettu päähine, jossa on kupu ja usein lieri. Hattua voidaan käyttää esimerkiksi pään suojaamiseen ja lämpöenergian säilyttämiseen, koristeena, itseilmaisuna tai kantajansa aseman merkkinä.​
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy