Ketjukoostumukset 2006-2007

  • 160 624
  • 485

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
dude kirjoitti:
Taisi vasta muutama päivä sitten tulla ylipäätään Suomeen, joten eiköhän tässä nyt jokunen aika mene, kun ensin nukutaan pois aikaerot jne.

Itse en kyllä vain yksinkertaisesti näe Luomalalle mitään käyttöä nelosketjua korkeammalla. Kiekollinen peli on heikkoa ja suoritustaso heittelee edelleen ihan älyttömästi.

Ei samoja pelaajia voi oikeesti pitää kokoonpanossa kaikki vuodet jos halutaan menestystä. Luomala ei vaan sovi enään ilveksen kuvioihin, tämä on mielipiteeni.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Ilves näyttää tehneen tukun oikein hyvän oloisia sopimuksia. Kaikki ovat varmasti hyviä vahvistuksia liiga tasolla. Eniten itseäni kiinnostaa Mikko Peltolan paluu SM-liigaan. Kaveri oli paras pelaaja joka on Pelicans paidassa liigassa esiintynyt, Nupen ohella luonnollisesti. Mielenkiintoista nähdä mitä saa ensikaudella aikaan. Nyt Elorannalla olisi mahdollisuus saada jälleen kokoon entinen tehoketjunsa muutaman kauden takaa. Turunen - Peltola - Jämsen yhdistelmä oli yksi liigan parhaita ketjuja muutama kausi sitten kun Eloranta oli vielä Pelicansin valmentajana. Jälkihän oli tämän näköistä:

2000-01 2001-02
Peltola 18 + 32 = 50 17 + 38 = 55
Turunen 21 + 34 = 55 21 + 25 = 46
Jämsen 23 + 21 = 44 19 + 16 = 35

No, tämä nyt oli vain tämmöinen päähän pisto kun teillä näyttää tuo valmennus tiimi kovasti tutulta ja Turunen sekä Jämsen ovat ilman sopimusta. Eivätkä varmasti kovin kalliita. Ei noihin lukuihin näillä kavereilla enää ole mahdollisuuksia, mutta olisihan se mielenkiintoista nähdä vieläkö homma toimisi.

Joka tapauksessa Ilveksen ensi kausi näyttää oikein mukavalta jo nyt. Kuten mainittua pakisto on oikein hyvällä mallilla ja hyökkäyskin on miltei valmis. Tästä voi seurata teille ihan hyvä kausi.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eloranta sanoi tähän kauteen lähdettäessä varsin suoraan, että aika on hänen mielestään ajanut Turusesta ohi, (Turunenhan pelasi Ilveksessä 04-05) eikä Ilves edes tarjonnut keväällä miehelle jatkosopimusta. Tuskinpa mieli vuodessa on muuttunut ja sama pätee Jämseniin.

Ilves hakee ulkomailta kahta laitahyökkääjää ja näistä + Koivistosta ja Pesosesta muodostuvasta neliapilasta löytyy Peltolan laiturit. (ellei NHL iske apilaan)
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maalivahtien tilanne on viime aikoina jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka siinä onkin melkoisen mielenkiintoinen tilanne edessä. Selvää on ainoastaan se, että Rask on selvä ykkösmaalivahti. Ellei Tuukka sitten lähde nhl:ään, jolloin joudutaan etsimään korvaaja jostakin, joka sekin lienee kuitenkin selvä ykkönen. Mutta mites sitten tämä kakkosmaalivahdin tilanne... Lähdetäänkö kauteen Heleniuksen ollessa siinä roolissa, vai etsitäänkö jostakin kokeneempi varamaalivahti? Pitkämäki ilmeisesti kuitenkin lähtee uusiin haasteisiin ja isomman peliajan perään. Paremmin asioista tietävät valaiskoon, mikä suunnitelma Hadella ja kumppaneilla on veskaritilanteen suhteen?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
HN kirjoitti:
6. Tuomanen (heikohko fysiikka ei riittäne läpimurtoon ensi kaudella, seuraavalla jo kova tekijä)

Tuomanen on mielestäni mennyt viime vuosina isoin harppauksin eteenpäin. Kun Tuomanen pelasi muutama kausi sitten Jukureissa, hän oli silloin tuo kuvailemasi pelaaja, eli fysiikka ja taidot olivat vielä riittämättömät.

Toissa kausi FPS:ssa ja viime kausi TuTo:ssa ovat osoittaneet, että Teppo on valmis liikakaukaloihin. Tällä kaudella hän oli mielestäni TuTo:n selkeä ykköspakki. Eniten Tuomasella on parantunut kiekollinen peli, eli hänellä riittää liike hyvin ja kiekko pysyy hyvin lavassa. Samoin Tuomanen otti sitä fyysisen pakin roolia, jota häneltä odotettiin jo Mikkelissä. Jukureiden aikana taklaukset jäivät kuitenkin vähemmälle. Tuolloin riesana olivat tosin loukkaantumiset, mutta nyt vammat ovat taaksejäänyttä aikaa.

Kesä ja syksy näyttävät, miten asiat Ilveksessä sujuvat, mutta Tuomanen on satavarmasti parempi hankinta kuin Ilveksen edellinen Mestis-pakki Chris Allen. Toki Tuomasella on varaa vielä kohottaa tasoaan. Odotan, että Tuomasesta kehittyy hyvä yleispakki Ilvekselle. Tilanne Ilveksessä on siitä hyvä, että pelipaikoista käydään kilpailua ja vastuunkantajia löytyy. Nyt Tuomasen ja kumppaneiden on otollisempaa vallata pelipaikkaa, kun vastuuta ei ole tarjolla liian suurina annoksina.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Grub kirjoitti:
Mutta mites sitten tämä kakkosmaalivahdin tilanne...

Ilves etsinee parhaillaan kuumeisesti heppua, joka kykenisi a) olemaan luotettava kilpakumppani Raskin kanssa hieman vähäisemmillä peleillä ensi kauden ja b) ottamaan Raskin siirtymisen jälkeen ykköspaikan haltuunsa seuraavalla kaudella (jolloin Heleniusta voi jo ajatella kokopäiväiseksi kakkoseksi). Joissain huhuissa hämeenlinnalaiskaksikon nimiä on esiintynyt. Pitkämäki siirtynee joka tapauksessa Poriin, joten hän ei ole vastaus. Ilves.comin alati valpas puukottajasakki pitänee Tauben siirtymistä helpotuksena, vaikka itse pitäisin hänestä yhä kiinni.
 

Ipaisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa, Wings, Juve
Millaisia pakkeja nämä meidän uudet kaverit on viivapelaajina? Onko meillä vieläkään Koistisen lisäksi pakkia, jonka laukaus on a)oikea-aikainen (vrt. Murphy), b)riittävän kova ja kuitenkin riittävän tarkka (vrt. P. Saarinen), tai c) monipuolinen (myös rannelaukaus poikittaisesta liikkeestä ja one-timer huonommastakin asennosta)?!?

Play-offeissa Ilveksen viivatyöskentely oli todella syvältä. Viivasta lähti jatkuvasti sellaisia lääpäsyjä, että niille ei voinut kuin nauraa - varsinkin kun maskissa ei osattu olla oikeaan aikaan. Jokohan tähän saataisiin muutos ensi kaudeksi?

Miten muuten olisi pakkien peluuttaminen lavat rännien puolella? P-Amerikassahan tätä tapaa käytetään moninpaikoin. Harvemminhan nykypäivänä pakki laukoo viivasta pakki-pakki -syötön jälkeen. Useinhan viivalaukaukseen johtavan syötön antaa laidassa päivystävä ja peliä pyörittävä hyökkääjä. Puhtaasti rinnakkain pelaava pakkipari alkaa olla yv:ssa vanhanaikaista. Ilveksessä Rightin pakille suurin tarve syntyy siitä, että ylivoimaa pyöritetään mieluiten oikealta laidalta, jossa Leftiltä pyörittävä pelaaja (41) tarvitsee viereensä viivaan Rightin pakin... Jos kiekkoa jaettaisiin viivaan vasemman laidan (ja siellä pelaavan Rightin hyökkääjän) ei viivapyssyksi tarvittaisi Rightin pelaajaa. Myös alivoiman tulisi organisoida itsensä "peilipuoliseksi", jos esim. kakkosylivoima pelaisi eripäin kuin esim. "Raipet".

Huoh. Olipas sekavaa. Taas.
 

olke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos jostain voisi joskus oppia jotain, niin siitä kannattaisi myös oppia jotain.
Teillä oli SM-liigan paras sentteri vuosi sitten ja miten kävi?
RAI-RAI-RAI- mon varjoissa ei kannata pitää ketään. Suolaa haavoihin, siteet päälle ja Raimomolle lisää peliaikaa.

Ikonit, niistä vaan ei ole hyötyä. MIAU
 

Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
olke kirjoitti:
Jos jostain voisi joskus oppia jotain, niin siitä kannattaisi myös oppia jotain.
Teillä oli SM-liigan paras sentteri vuosi sitten ja miten kävi?
RAI-RAI-RAI- mon varjoissa ei kannata pitää ketään. Suolaa haavoihin, siteet päälle ja Raimomolle lisää peliaikaa.

Ikonit, niistä vaan ei ole hyötyä. MIAU

Joo, pidettiinhän Partrik Stefania tosiaan hieman Raimon varjossa...

Kiitos silti kuitista. Suola kirvelee ja kovasti.

Epäurheilijamaisen kateellisena.

Matti
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
olke kirjoitti:
Jos jostain voisi joskus oppia jotain, niin siitä kannattaisi myös oppia jotain.
Teillä oli SM-liigan paras sentteri vuosi sitten ja miten kävi?
RAI-RAI-RAI- mon varjoissa ei kannata pitää ketään. Suolaa haavoihin, siteet päälle ja Raimomolle lisää peliaikaa.

Ikonit, niistä vaan ei ole hyötyä. MIAU

Höpöhöpö.

Leino ei ollut kenenkään muun varjossa kuin itsensä. Mahdollisuuksia vaikka ykkössentterin paikan ottamiseen annettiin aivan riittävästi, mutta Leinon kiekonleipominen ei yksinkertaisesti sopinut Sykoran pelitapaan. Stefanin tulon jälkeen läpimurtoa olikin hieman vaikeampi tehdä, varsinkin kun alkukausi ei ollut sujunut aivan Eikalle asetettujen suurten odotusten mukaan.

Tälle kaudelle oli kaavailuissa ykkössentteri ulkomailta ja rosterissa olivat jo Perttu ja Raipe, joten Leinon kannatti itsekin hakea isompaa roolia muualta. Hyvä, että natsasi.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Täsmälleen samaa mieltä Bruder Seherin kanssa. Vaikka Leino teki etenkin pudotuspeleissä meikäläiseen valtavan vaikutuksen (erityisesti ottelusta toiseen jatkunut kymmenien mailaniskujen nöyrä vastaanotto ilman tason putoamista sai kulmakarvat nousemaan) ja vaikka en voi Eikan itsekeskeisestä maineesta huolimatta olla sisäisesti hymyilemättä katsellessani moista touhua "valkohokkareineen", ei tunteeseen liity vähääkään haikailua. Tällainen läpimurto ei lähes pomminvarmasti olisi onnistunut Ilveksessä, jossa hän sai kuitenkin kaikki mahdollisuudet ja näyttöpaikat.


En muuten tiennytkään, että Niinimäki oli niin pahasti Sykoran epäsuosiossa, vaikka Jessen toiminta olisi kaiketi kenelle tahansa valmentajalle hampaiden kiristelyä aiheuttanutkin. Poika pelasi kaikesta huolimatta ennen ikävää loukkaantumistaan elämänsä jääkiekkoa (mistä kenties kunnia myös Vasekille). Eipä ole samalle tasolle tainnut koskaan sittemmin nousta.



Ranger
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Joo, kyllähän tarinoita valmennusjohdon tyytymättömyydestä kantautui myös omiin korviini, mutten aavistanut asioiden olevan sentään tuollaisella tolalla. Taisin olla jopa yksi niistä "kuka-vittu-näitä-juttuja-kirjoittajista", jotka toivoivat syksyllä 2004 Niinimäelle peliaikaa YV:llä (puolustuksekseni silti sen verran, ettei YV olisi voinut tuolloin siitä ainakaan huonontua, vaikka Jessen karmaisevat puutteet olivat kaikkien peliä katsovien tiedossa).

Yllättävää oli kaikesta huolimatta kuulla, että Vasek oli ilmeisesti kurkkuaan myöten täynnä jo syksyllä 2003, jolloin poika pelasi ajoittain jopa loistavasti, vaikka silloinkin toki laiskasti. Enpä jaksa hakumoottorilla tarkistaa, mutta Jessen kauden päättäneestä loukkaantumisesta vallitsi muistaakseni täällä(kin) kirjoittaneiden kesken täydellinen "vittu kun vituttaa" -konsensus.


Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt on sitten Luomala ja Juntunen virallisesti ulkona Ilveksestä. Tai no virallisesti ei vielä, koska Juntunen on vielä Ilves.comin rosterissa sopimuksen vuoteen 2007 omaavana. Ja sama näyttäisi olevan Luomalankin tilanne. Mutta Lukkoon siis tuo kaksikko kahden vuoden soppareilla.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Todella hienoa nähdä oma lupaava pelaaja ensi kaudella täällä, kysymykseksi jääkin että pelaako tuon 3 vuotta täällä.

Honkalehto jatkaa 2009 asti.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Nyt on aika lunastaa puheet Lindgenin tasoisesta lahjakkuudesta.
Todella kova temppu on mikäli pystyy pisteiden valossa edes lähellä Ilmiötä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vesa kirjoitti:
Nyt on aika lunastaa puheet Lindgenin tasoisesta lahjakkuudesta.
Todella kova temppu on mikäli pystyy pisteiden valossa edes lähellä Ilmiötä.

Kenen on aika lunastaa? Muista (myös muille), että Sammeli vaatimattomana kaverina ei ainakaan ole pitänyt itsestään meteliä.

Lahjakkuus on varmasti kyseessä. Niinä 7-8 kautena kun Sammeli ja Perttu ovat pelanneet samaa sarjaa, on Sami ollut lähes koko ajan vähintäänkin tasoissa Pertun kanssa tai mieluummin jopa edellä. Tämän jälkeen Perttu on harppinut huimia askeleita ja Sami valitsi poikkeuksellisen vaikean etenemismuodon.

Onnistuuko paluu mutkitta? Kaksi kautta on korvaan kuiskittu ja vaadittu täysin erilaista pelityyliä. Lisäksi edessä on armeija, joten ensimmäisestä kaudesta tulee lähtökohdaltaan vaikea.

Raipe oli ainakin iloinen, kun kuuli Sammelin täydentävän hänen ja Veskun ketjun. Tämä tosin on vain tämänhetkinen ajatusmalli.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ehkä liian jyrkästi muotoiltua oli, mutta kuulin että julkaisun yhteydessä olisi käyty seuraava keskustelu *:

"Toimittaja : Mitkäs Sami sun tavoitteet on ens kaudelle ?
Sandell : No ajattelin, että jos neljään pelaavaan kentälliseen mahtuisin ...
Timo Peltomaa : Hah hah, Sanos nyt ne oikeat tavoitteesi ..."

Nyt ei kuitenkaan mitata Sandellin puheita, vaan yleistä käsitystä jonka mukaan kyseessä on ainakin Pertun tasoinen lahjakkuus.

Ja kyllä, olen iloinen Sandellin pitkästä sopimuksesta !

Edit : Vielä tehopisteistä. Tuollainen 15-20 olisi omasta mielestäni erinomainen suoritus.



* Sanamuoto kirjoittajan toimesta, itse en ollut paikalla.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
HN kirjoitti:
Usein ajatellaan, että Kerhossa onnistuu kuka tahansa. Sekään ei pidä paikkaansa. HPK:n loistavassa menestyksessä muualta haalittujen pelurien jalostajana on kyse ennen kaikkea siitä, että Lintumäki, Korpela & co osaavat scoutata ja hankkia juuri Kerhoon sopivia pelaaja- ja ihmistyyppejä mestarillisen taidokkaasti.
Erittäin hyvin sanottu. Tuossa se aika pitkälti piilee. Pitkäjänteistä työtä hyvällä reseptillä ja tarkalla silmällä.

Mielenkiintoisia nimiä teillä ensi kaudeksi, varsinkin puolustuksessa. Pari kunnon hyökkääjää vielä lisää, niin Hämeen kiekkoherruus menee aika jännäksi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
HN kirjoitti:
Toinen merkittävä syy Leinon epäonnistumiselle Ilveksessä oli hänen oma huono asenteensa harjoittelua, valmennusjohtoa ja joukkuetovereita kohtaan. Tämä asia teki äärimmäisen epätodennäköiseksi sen, että hän olisi onnistunut täällä myöskään tulevilla kausilla. Edellytyksiä sille ei vain enää ollut. Tästä syystä on hölmöä pitää miehestä luopumista virheenä.

Kerholeirissä monet toivovat, että saataisiin Leinolle tiukka kisa ykkössentterin paikasta ensi kaudeksi. Miehen egolle ei välttämättä ole hyväksi selkeä ykkösen asetelma, kun tälläkin kaudella suu kävi omien suuntaan aika ajoin. Mitä tulee huonoon kesäharjoitteluun, niin ilmeisesti miehen polvessa on ollut häikkää siitä asti, kun tuli pieni törmäys Vopatin kanssa pleijareissa. Viime kesä oli harjoituksellisesti siinä mielessä parempi, että polvi alkoi olla kunnossa. Toki Jalonenkin on Leinoa herätellyt harjoituksissa ja kommentoinut miehen urheilullisuutta aika ajoin tyyliin "huippu-urheilijaksi vielä pitkä matka".

Menipäs off-topiciksi. Yhtä kaikki, Ilveksessä ei välttämättä vastaavaa roolia olisi ollut tarjolla ja miehellä kävi hyvä tuuri ketjukavereiden suhteen (lue Sprukts).
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HN kirjoitti:
HPK:n loistavassa menestyksessä muualta haalittujen pelurien jalostajana on kyse ennen kaikkea siitä, että Lintumäki, Korpela & co osaavat scoutata ja hankkia juuri Kerhoon sopivia pelaaja- ja ihmistyyppejä mestarillisen taidokkaasti.

Tässähän pulma on monesti ollut. Ollaan hankittu pelaajatyyppejä, jotka eivät ole sopineet Ilvekseen millään tavoin pelityyliltään.

Ensi kausi näyttääkin tässä valossa erittäin hyvältä. Toistaiseksi yksikään menetetty pelaaja ei ole ollut merkittävä menetys ja tulopuolella on ollut Ilveksen näköisiä pelaajatyyppejä, joista vain Petriläinen kuuluu lottoluokkaan. Maalivahtikaksikko on valtakunnan lupaavin ja pakisto ei häpeä yhdellekään liigaseuralle ja on täynnä kehityskaarensa huippua lähestyviä kavereita. Hyökkäyspää kaipaa toistaiseksi yhtä ratkaisija-pelinrakentajaa ja yhtä voimalaituria, mutta on muuten valmiin näköinen. Jos oletetaan - kuten joukkueenjohtokin olettaa, että hankittavasta kaksikosta on kumpikin on pätevämpi kuin Andersson, ollaan vahvoilla. Mikään joukkue ei tällä hetkellä vaikuta lainkaan ylivertaiselta materiaalinsa puolesta, mikä on poikkeuksellisen hyvä tilanne.

Nykytilanne mahdollistaa pitkäjänteisen strategian luomisen, jonka kautta on puolestaan mahdollisuus rakentaa pysyvää pelaajatuotantoprosessia, jossa Ilves ei enää tuottaisi lupauksia muille joukkueille, vaan valmiita huippupelaajia itselleen ja toisiin sarjoihin. Johtoajatuksena pitää olla se, että kaikille omille nuorille lupauksille löydetään oikea reitti juniorisarjoista liigajoukkueen runkopelaajiksi kahden-kolmen vuoden polkuna. Omista kasvateista koottua runkoa täydennettäisiin niillä pelaajatyypeillä, jollaisia omasta takaa ei jostain ikäluokista löydy.


Lisäys: Tarvaisen Jussi toisen hyökkääjäulkin paikalle? Ahnetta maalintekijää tässä ennen kaikkea odotellaan ja jos bonuksena saadaan vielä naapurin vitutus, niin kelpaa kyllä. Sveitsiin taitaa käydä kuitenkin savolaisen tie.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Raymond Pearl kirjoitti:
Nykytilanne mahdollistaa pitkäjänteisen strategian luomisen, jonka kautta on puolestaan mahdollisuus rakentaa pysyvää pelaajatuotantoprosessia, jossa Ilves ei enää tuottaisi lupauksia muille joukkueille, vaan valmiita huippupelaajia itselleen ja toisiin sarjoihin. Johtoajatuksena pitää olla se, että kaikille omille nuorille lupauksille löydetään oikea reitti juniorisarjoista liigajoukkueen runkopelaajiksi kahden-kolmen vuoden polkuna.

Lisäys: Tarvaisen Jussi toisen hyökkääjäulkin paikalle?

Niin, tiedä sitten kuinka pitkäjänteinen tuo nykyinen strategia on. Ainakin osa omista potentiaalisista pelaajista näyttää menevän muihin joukkueihin kehittymään. Viimeisin taitaa olla Anssi Tieranta Ässiin. Tosin onhan meillä nyt jo melkoisesti nuoruutta joukkueessa, mutta silti hieman harmittaa lupausten lipsahtaminen muihin liigaseuroihin.

Tarvaista en itse haaveilisi maalintekijäksi ykköseen. Kovasti näyttää laskusuunnalta nuo Tarvaisen maalimäärät. Olisihan Tarvainen toki Peltolalle tuttu pelaaja, mutta eivätpä he viime kausina Ruotsissa paljoa tuhoa ole aiheuttaneet. Tarvainen on tehnyt 13 ja 12 maalia, Peltola 13 ja 6.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Ainakin osa omista potentiaalisista pelaajista näyttää menevän muihin joukkueihin kehittymään. Viimeisin taitaa olla Anssi Tieranta Ässiin. Tosin onhan meillä nyt jo melkoisesti nuoruutta joukkueessa, mutta silti hieman harmittaa lupausten lipsahtaminen muihin liigaseuroihin.

Tämä on vain asia, joka on hyväksyttävä lahjakkaiden ikäluokkien osalta. Kaikille ei valitettavasti löydy peliaikaa, joten joitakin lupaaviakin kavereita joudutaan päästämään muualle. Vuokraus olisi tietysti yksi vaihtoehto.

Joka tapauksessa omia lupauksia on joukkueessa enemmän kuin pääosassa liigajoukkueista ja vielä avainrooleissa: ykkösveskari, -sentteri ja -pakki.
 

gscorer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-kiekko
Onko Lindgren-Kurka tulevan kauden kuumin tutkapari? Vai kenen muun rinnalle Kurkaa voisi lähteä sovittelemaan:

Toivotaan, että Tomppa onnistuu ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös