Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 633 048
  • 20 712

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Sellaista pärinää olen kuullut Artukaisissa, että Seura olisi kysellyt ensi kautta varten Liigassa pelaavan Pohjois-Amerikasta olevan pelurin perään ja samoin Ruotsissa pelaavan suomalaisen perään olisi huudeltu myös. Molemmat on senttereitä.
Platzer ja Palve? Platzerilla yhteistä historiaa Ahokkaan kanssa Kookoon ajoilta ja Palve tuttu mies Tepsille jo menneiltä vuosilta.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilomäki kertoi tullessaan Tepsiin että virityksiä tänne oli ollut jo aikaisemminkin ja näin on ilmeisesti ollut myöskin Ruohomaan kohdallakin.
Ruohomaan uskoisin edelleen olevan kova vahvistus kenelle tahansa Liiga seuralle ja toivottavasti nähtäisiin hänet Tepsin paidassa ensi kaudella. Ja oliko vielä niin että hänen joku sukulaisensa pelaisi Tepsin junnuissa?
Sanoisin et Platzer ei mitään hurraa huutoja aiheuttaisi ja toivon mukaan Kallio ei ole häntä tänne laahaamassa. Liigan kanukki senttereistä ja joilla sopimus loppumassa niin ottaisin itse mieluiten Ässien Barachin. Kykenee pelaamaan myöskin hyvin laiturinakin.
Eikös sitä Talvitietä olla myöskin tuomassa tänne joten tämän mukaan ensi kaudella ei olisi pulaa senttereistä kun omasta takaa olisi vielä Intonen sekä Jasu ja myös Munkki pelannut nyt keskellä ihan hyvällä tasolla mutta hänen paikkansa lienee jatkossa laidassa.
Näitä huhuja alkaa näköjään pikku hiljaa tippumaan ja hieman varauksellinen olisin sekä laittaisin taas kerran jäitä hattuun haaveillessamme näistä Ruohomaan ja Palveen kaltaisista pelureista täällä.
Viime kaudet ovat osoittaneet et huhuja on joka vuosi ollut kovista nimistä liikkeellä ja kuitenkin vähiin heidän tulonsa ovat jääneet.
Saattaa hyvin olla mahdollista et Kallion kovin hankinta ensi kaudelle tulee kuitenkin olemaan Kerhon nelosketjun Jere Jokinen.
Tähän mennessä on siis huhuttu ainakin seuraavia nimiä jo tänne eli
-Arttu Pelli jonka Sasha Huttunen jo ehti ampua alas ja huhut viemässä häntä Tepsin sijaan Ilvekseen.
- Lauri Pajuniemi huhu jonka paluuseen uskon vasta kun seura sen virallisesti julkaissut ja luistelee kauden avausottelussa Tepsin paita päällä.
- Palve vaikea uskoa että pelaisi enää Tepsin paidassa. Ei ole sen tyylinen pelaaja joita Kallio tänne on hommannut.
- Ruohomaa voisi olla hyvinkin mahdollinen mutta riittääkö Tepsin pinkka niin se onkin toinen juttu. Oma vahva veikkaukseni on että Ruohomaan osoite Liigaan palatessa on valitettavasti Tepsin sijaan Tappara tai Ilves ja varauksella Kärpät.
- Platzerista tulikin jo kirjoitettua. Mikäli tulisi Ahokkaan toiveesta niin kyseenalaistaisin silloin Ahokkaankin ammattitaidon.
- Jani Lajunen rupeaa olemaan jo niitä pelaajia joita ei kauheasti enää kannattaisi hankkia. Parhaat vuodet kun rupeaa olemaan jo takanapäin.
- Jere Jokinen taitanee olla varma hankinta ja jonka hankintaa ei oikein käsitä. Mihin rooliin miestä ollaan tänne tuomassa. Mikäli Tepsi aikoo jatkossa taistella mestaruuksista niin muualta ei tuon tasoisia pelaajia kuuluisi hankkia. Mikäli hänet on hankittu Jasun ja Haapasen vierelle niin hyväksyminen siinä ja siinä.
- Vaikka itsekin tuli sanottua että Teissalalla on kaikki eväät nousta vielä kovaksikin Liigapelaajaksi niin silti paikka ylemmissä ketjuissa ei saa hänellä olla itsestään selvyys vaan hänen on raivattava tie sinne itse.
Senverran läheltä on tietoa et mielenkiintoisena toisaalta odottaa siirtyykö hän takaisin Tepsiin ja jos siirtyy niin siirtyykö jo vielä tämän kauden aikana vai siirtyykö johonkin toiseen Liugaseuraan. Ei ole ollut tyyväinen HIFK:ssä saamaansa peliaikaan jne joten jotain siellä päässä saattaa mahdollisesti olla tapahtumassa. Teissalan isoin juttu on että vaikka hänellä on lahjoja vaikka mihin niin hänen pitäisi oppia harjoittelemaan niinkuin ammattilaiset harjoittelevat sekä nöyryyttä ettei mikään tule ilmaiseksi vaan ansaitakseen jotakin sen eteen on tehtävä valtavasti töitä. Mikäli hän tuon oppisi niin hänestä kuultaisiin vielä kovempanakin pelaajana. Teissalasta tulee väkisin mieleen toinen Turkulainen erittäinkin lahjakas pelaaja eli Niclas Lucenius jota ei myöskään kiinnostanut harjoittelu lainkaan vaan luuli että pelkillä pelillisillä lahjoilla tulee tekemään pitkän uran jääkiekon parissa.

Näiden lisäksi täytyy mainita Naantalin/Turun oma poika Sampo Ranta joka yrittänyt jo muutaman vuoden vakiinnuttaa paikkaa NHL:ssä mutta juuttunut pääasiassa AHL:ään. Siinä voisi olla mahdollinen paluumuuttaja ja olisi tuttu pelaaja myöskin Ahokkaalle nuorisomaajoukkueesta ja ihan hänen pelitapansa näköinen pelaaja.

Lisäksi Kallio on tietojen mukaan neuvotellut aikaisemminkin myös Lukon Sebastian Revon kanssakin ja nyt kun sopimus loppumassa Lukon kanssa niin siinä olisi hyvä vahvistus tänne. Hänkin kuuluu toisaalta niihin pelaajiin joista täällä on turha haaveilla sillä eiköhän ensikaudenkin hyökkääjä vahvistukset ole pääasiassa taas näitä Kallion ulkkari arpoja ja sitten näitä Jere Jokisen tasoisia kotimaisia pelaajia.

Lähtijöitä tulee varmaankin taas olemaan jonkun verrankin osan ollessa isoja menetyksiä ja osa taas toivottuja lähtijöitä.
Hyökkääjistä liipasimella ovat:
-Pyyhtiä lähtenee kokeilemaan AHL:ään
- Tammela toivon mukaan löytää uuden seuran itselleen
- Skalicky sama kuin Tammelan kohdalla
- Ilomäki Mikäli sieltä olisi tulossa esim Ruohomaa ja Talvitie niin silloin Ilomäen aika jatkaa matkaa
- Kosmachuk riippuu pitkälti siitä minkä tasoisia laitureita Kallio on tänne hankkimassa. Mikäli sieltä tulisi Pajuniemen ja Revon kaltaista pelaajaa niin silloin Kossun olisi aika jatkaa matkaa. Mutta mikäli laiturit ovat tasoa Jere Jokinen niin siinä tapauksessa Kossulle ilman muuta jatkoa Tepsissä.
- Dal Colle itsekin olin jo lähettämässä maitojunalla kotiin mutta ilmeisesti kaveri ei ollut ihan parhaassa kunnossa tänne tullessaan ja puolustavan pelityylin opettelu vei aikaa mutta ollut viime peleissä parhaimpia hyökkääjiä ja jatko Tepsissä ei olisi huono asia. Saattaa olla että ottajia on nyt muuallakin.
- Johansson hänet voisi jo nyt kauden tässä vaiheessa lähettää Ruotsiin takaisin. Ei täytä vahvistus kriteereitä mitenkään ja nuori Munkki ollut selkeästi häntä parempi.
Puolustajista
- Kivihalme tuskin jatkaa täällä vaan mikäli jatkaa Liigassa niin isommat seurat nappaa hänet mutta veikkaan ennemminkin siirtymistä Keski-Euroopan rahakentille tai takaisin AHL:ään
- Arell Ilmeisesti viihtynyt Turussa erittäinkin hyvin mutta vaikea uskoa että Tepsi pystyisi hänet pitämään täällä kolmatta vuotta putkeen. Veikkaan että palaa takaisin kotiin Ruotsiin johonkin SHL:än joukkueeseen.
- Rafkin on sopimus ensikaudestakin mutta on selkeästi ilmaissut halunsa pelata ulkomailla joten siirto kesken sopimuksen ulkomaille ei yllättäisi
- Anttalainen siirtynee myöskin ulkomaan kentille
- Allen taso ei riitä ja syönyt pelatessaan aivan turhaan näiden omien nuorten kuten Lehtosen ja Kiviharjun peliaikaa. Siirtynee joko Liigassa johonkin alemman tason joukkueisiin tai Mestikseen.
Puolustajien kohdalla Kallio on toivon mukaan ollut ajoissa hereillä Sisu-Petteri Lehtosen kohdalla ehtien tekemään jatkosopparin ennen muiden Liigaseurojen tuloa väliin samoin kuin Aaron Kiviharjunkin kohdalla. Olisi Tepsille todella suuri imago tappio mikäli nämä molemmat tai toinenkin näistä toisen polven Tepsiläisistä siirtyisi johonkin toiseen Liigaseuraan.
Heidän kaltaistensa lahjakkuuksien kohdalla siihen vaan ei ole seuralla varaa menettää heitä Suomen sisällä toiseen joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Ymmärtääkseni Ruohomaa perheineen on juuri pykännyt Tampereen seudulle uuden hulppean omakotitalon. Mutta eipä se Turku kaukana ole, jos sieltä ajaa treeneihin. Ellei ollu pirtti vanhoja päiviä varten.
 
Tepsi kaipaisi vähän jatkuvuutta, ei auta vaikka valkku ois sama jos 15 äijää vaihtuu joka vuosi ja pitää opetella Ahokkaan pelikirja.

Toki tämä on hankala konsepti jos konkarit tulee lähtökohtaisesti vuoden paperilla ja junnut lähtee maailmalle.

Tätä mietin Sport-peliä katsellessa. Ajatuksissa kävi, että Väyrysen Teemun on varmaan mukava pelailla entistä joukkuettaan vastaan, mutta sitten hoksasin, ettei niistäkään ajoista tuolla ole enää kuin Korpikoski ja Anttalainen. Intosella Väykän vikana vuonna reilut 10 peliä, joten en laske tähän. Huoltajat sentään on ja pysyy.

Surullista on vaihtuvuus.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi kaipaisi vähän jatkuvuutta, ei auta vaikka valkku ois sama jos 15 äijää vaihtuu joka vuosi ja pitää opetella Ahokkaan pelikirja.

Toki tämä on hankala konsepti jos konkarit tulee lähtökohtaisesti vuoden paperilla ja junnut lähtee maailmalle.
Pientä muutosta TPS kaipaisi. Yhteistyö Veikkauksen kanssa noiden "The vahvistusten" kohdalla soisi loppuvan.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Aika moni taitaa olla lähtenyt kokeilemaan AHL/NHL-linjalle taikka rahakkaampiin Euroopan liigoihin tässä jo jokusen vuoden. Mahtaako noille sitten mitään, jos budjetti ei riitä ja kysyntää riittää. Joku Liukkaan menettäminen oli sitten taas todella nihkeetä, toki siinäkin pelaajan halu oli lähteä kokeilemaan siipiään jonnekin muualle. Onhan sitten vielä läjä Tepsissä epäonnistuneita ja uraansa muualla jatkaneita jotka sitä vaihtuvuutta aiheuttaa, mutta laaja rosteri josta muutama häipyy on tainnut olla Kalliolta ja kumppaneilta hieman tietoinenkin suunnitelma. Ihan näin stetsonista heitettynä. Jos vaihtuvuutta olisi vähemmän tulevalle kaudelle, niin ehkä niitä 30 ekaa sarjapeliä ei tarvittis taas käyttää harjoittelemaan puolustamista.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tässä kun @Mr. Tasuri sivusi taas Liukasta, voitaisiin asiaan ohuesti palata. Olen aiemminkin todennut, että Eetu olisi ollut mukava pitää. Joskus nämä ovat kuitenkin ihan hyviä siirtoja molempien kannalta. En tästä nyt spekuloi sen enempää. Voidaan kuitenkin vähän analysoida miten Eetulla on mennyt.

Suunnilleen samaan pelimääräärään kuin viime vuonna, on Eetulla nyt kasassa 18 pistettä viime vuoden 12 sijaan. Ottaen huomioon mahdollisuuden pelata suuri osa kaudesta ykkösen laidassa Jolyn rinnalla, ei nuo pisteet hirmuiselta vaikuta. Jäähyherkkyys on ollut myös viime kautta suurempaa.

Loistava talentti ja toivottavasti parantaa vielä ensi kaudella. Tämän jälkeen voi palata kotiin isompaan rooliin. Mutta olisiko meillä ollut annettavaksi vastaava rooli täksi kaudeksi, mielestäni ei. Ei meillä ole koko rosterissa nykyvireisen Joly kaltaista peluria. Ei Liukas ole kuitenkaan Kakon kaltainen talentti. Näissä tapauksissa tällaiset siirrot ovat aina Win-Win siirtoja. Kasvamaan korkoa pienempään seuraan ja sen jälkeen yritetään saada takaisin eikä poltella siltoja.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt ois vahvistuksen kriteerit täyttävää sentteriä tarjolla..

 

Siwawaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt ois vahvistuksen kriteerit täyttävää sentteriä tarjolla..

Sai lähtöpassit sen takia, kun oli laiska ja huono harjoittelemaan.
 

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt ois vahvistuksen kriteerit täyttävää sentteriä tarjolla..

Sain aamulla sellaista tietoa korvaan että TPS olisi kiinnostunut kyseisestä pelaajasta. Sopimukseen ei ainakaan vielä olla päästy.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kyllähän tämä jo ihan vahvistuksen kriteerit täyttää. Ihmeellistä jos ylipäätään Liiga pystyy kilpailemaan tämän tasoisesta pelaajasta.
Voi toki olla flegmaattinen, mutta tehoja hän osaa todistetusti tehdä.

Viimekaudella Sveitsin liigassa 46 otteluun 37 tehopistettä.
Tämän alkukauden aikana Ruotsin SHL:ssä 19 otteluun 12 tehopistettä.
AHL:ssä 190 otteluun 143 tehopistettä.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
On kyllä löysäksi paskaksi todella kovia peliaikoja (yli 20, jopa lähes 24 minuuttia) alkukaudesta peleissä, hyökkääjälle aika paljon. Löysäillyt on myös ihan mukavasti tehoja ja maaleja joka sarjassa missä pelannut.

En tiedä mitä hakua tänne porukka odottaa, jos tämä kaveri ei täytä vahvistuksen merkkejä, vai odotellaanko vielä kolmas vuosi sitä sentterihankintaa? Jos ja kun tämä kaveri tänne tulisi, niin aika selvää että loppukauden pahvilla tulisi. Senttereitä kun ei juuri ole niin vaihtoehdot on tämä tai olla ilman niin tosiaanko kannattaa jättää väliin vaan kun tuo keskikaista tunnetusti on meillä niin terästä jo valmiiksi?
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kaksipiippuinen vahvistus olisi.

Siis varmasti täyttää vahvistuksen kriteerit jokaiselle liigaseuralle, mutta jos flegmaattisuus pitää paikkansa, niin se laskee osakkeita aika paljon. Ahokkaan pelikirjaan pohjois-amerikkalainen laiska harjoittelija ei lähtökohtaisesti kuulosta järkevältä kombolta.

Mutta sisään vain, jos kokee soveltuvan Ahokkaan prosenttikiekkoon ja harjoittelee pelikirjan salat. Tuollaisen tehopisteiden keräilyn voi samantien unohtaa, kun saapuu Turkuun.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä mitä hakua tänne porukka odottaa, jos tämä kaveri ei täytä vahvistuksen merkkejä, vai odotellaanko vielä kolmas vuosi sitä sentterihankintaa? Jos ja kun tämä kaveri tänne tulisi, niin aika selvää että loppukauden pahvilla tulisi. Senttereitä kun ei juuri ole niin vaihtoehdot on tämä tai olla ilman niin tosiaanko kannattaa jättää väliin vaan kun tuo keskikaista tunnetusti on meillä niin terästä jo valmiiksi?

En ota kantaa minkä tason vahvistus Quenneville olisi mutta TPS:n sentteriongelmaa tuskin tulisi ratkaisemaan. Euroopassa ainakin vetänyt laiturina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös