Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 347 832
  • 66 869

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Onkohan Connor McDavid innoittunut naisten futiksen mm-kisoista, kun Connorin tulevassa kotikaupungissa vallan pelataan. Liekö Connor jo saanut pesää? vai joutunutko turvautumaan käsisyöttöön?
 

Ralph

Jäsen
Nostan hattua Valeri Popovitsille. Kaveri uskaltaa sanoa suoraan, miten asiat on, eikä vingu mitään perusjargoniaa "nyt on tilaisuus" -tyylillä.

Ilta-Sanomat kysyi jalkapalloihmisiltä seuraavat kysymykset maajoukkueeseen ja päävalmentaja Mixu Paatelaiseen liittyen.

1. Mikäli Suomi häviää Unkarille, pitäisikö päävalmentajaa vaihtaa heti?


2. Pitäisikö Paatelaisen seuraajan olla kotimainen vai ulkomainen?

3. Kenet sinä palkkaisit Suomen päävalmentajaksi?

Valeri Popovits, Veikkausliigan legendaarinen maalitykki

1. Ei sillä ole mitään merkitystä jatkaako Mixu vai ei, nämä kisat on jo ohi.

2. Minä olen sanonut monta kertaa, ettei sillä ole mitään merkitystä. Vaikka tulisi Mourinho, niin tulos olisi ihan sama. Se ei ole valmentajasta kiinni. Oli valmentajana Mourinho, Paatelainen tai kuka tahansa, pelaajien taso ei vain riitä.

3. Vaikea sanoa tällä hetkellä. Maailmassa on paljon valmentajia, mutta se riippuu siitä, kuka haluaa tulla. Huippuvalmentaja ei varmasti tule, se on selvä juttu. Ja ulkomaalainen valmentaja olisi rahanhukkaa, kun tulos olisi kuitenkin sama. Jos Paatelainen saa potkut, niin Mika Lehkosuo on Suomen paras valmentaja tällä hetkellä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Nostan hattua Valeri Popovitsille. Kaveri uskaltaa sanoa suoraan, miten asiat on, eikä vingu mitään perusjargoniaa "nyt on tilaisuus" -tyylillä.
"Uskaltaa". Popo puhuu paskaa. Mikko Haapakoski, Matti Alatalo, Hannu Aravirta. Ja sitten Lauri Marjamäki. Eri laji, mutta vertauskuvana sopivainen.

Nyt Suomen jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentajana on mikkohaapakoski/mattialatalo. Islanti, Pohjois-Irlanti, Viro jne. Niiden pelaajamateriaali ei ole sen kummempi. No ok, Islannilla on kovempi kärkitaso, mutta noin muutoin. Kyllä se valmentajastakin on kiinni. Ei Suomea pidä jalkapallotasossa verrata mihinkään Brasiliaan, Saksaan tai Espanjaan, vaan noihin edellä mainittuihin maihin. Ja se taso ei ole mikään mahdottomuus. Suomi on oleva EM-kisoissa useita kertoja. Kun katsoin EM-kisoja v. 1992, niin siellä pelasi kahdeksan maata. Nyt mukana on 24 maata. Ei tietenkään Suomi olisi vieläkään pääsemässä kahdeksan joukkueen kesken pelattaviin EM-kisoihin, mutta kun 24 maata on ihan eri asia. Jos 24 maata olisi aina ollut mukana, niin Suomi olisi ollut mukana jo moneen kertaan. Varsinkin, kun minun maantiedon kirjassa Euroopassa oli 33 maata. Nyt vaan aluksi Mixu päänahasta vittuun.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Vallu käyttää vaan nykyistä maajoukkueen konttaustilaa keppihevosena suomalaisen jalkapalloilun ongelmakohtiin tarttumiseen. Tässä mielessä kaveri juurikin puhuu paskaa, eikä ole ollenkaan niin suorasanainen, miltä se ensimmäisenä vaikuttaa. Noita samoja lauseita se on jauhanut jonkin aikaa kun on kysytty jotain suomalaisesta jalkapallosta. Oli kyseessä sitten yksittäinen onnistuminen tai epäonnistuminen, niin vastaukseksi on tullut samat kritiikkilauseet yleisestä paskuudesta. Onhan niissäkin toki pointtinsa, joista pitäisi keskustella enemmän, mutta resurssivajeesta johtuva puuhastelu ei todellakaan ole syy siihen, miksi Paxu on huono valmentaja Suomen maajoukkueelle.
 

Ralph

Jäsen
"Uskaltaa". Popo puhuu paskaa. Mikko Haapakoski, Matti Alatalo, Hannu Aravirta. Ja sitten Lauri Marjamäki. Eri laji, mutta vertauskuvana sopivainen.
Kärpillä on sentään ollut pitkään vankka pohja suomalaisessa jääkiekkoilussa ja pienen suvantovaiheen jälkeen suunta näyttää taas ylöspäin. Sen sijaan Suomen jalkapallomaajoukkue on aina ollut tasoa "ynnä muut" ja sitä se tulee olemaan, se ei yhdellä päävalmentajan muutoksella muutu, kun pelaajat ovat edelleen kuraa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
jalkapallomaajoukkue on aina ollut tasoa "ynnä muut" ja sitä se tulee olemaan, se ei yhdellä päävalmentajan muutoksella muutu, kun pelaajat ovat edelleen kuraa.
Kuten jo sanoin, Suomi ole mikään brasilia tai saksa. Nuo monet muutkin sarjassa ynnä muut -maat ovat pärjänneet hyvin, kun valmentajana on joku tekijämies eikä mikään ärsyttävä selittelijä. On pöljyyttä luulla, ettei valmentajalla ole merkitystä, on tietenkin. Ei Kärpät olisi voittanut yhtään mestaruutta alataloilla ja haapakoskilla, alamäki vain jyrkkeni. Alatalohan potki junioreita muualle Kärpistä, perseili joka tasolla. Joukkue huononi koko ajan, mitä pitempään nuo saivat Kärpissä olla. Esim. Donskoi oli luisua tusinapelaajaksi. Ei Suomi ole voittamassa Euroopan mestaruutta, mutta ei sinne 24 joukkoon päästäkseen tarvitse olla sen enempää kuin Suomen joukkue on. Kunhan valmentajana on parasta a-luokkaa oleva eikä tuollainen ärsyttävä selittelijä, joka ei tajua, että tulos on tärkeintä, eikä mikään joulukuusi-ideologia. Näkeehän tuon nyt varmaan Timo T. A:kin, että Suomen taktiikka on aivan perseestä. Jos luulee, että Suomi pelaa nyt maksimitasollaan, on aivan pihalla pelin nimeltä jalkapallo ymmärtämisestä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Näkeehän tuon nyt varmaan Timo T. A:kin, että Suomen taktiikka on aivan perseestä. Jos luulee, että Suomi pelaa nyt maksimitasollaan, on aivan pihalla pelin nimeltä jalkapallo ymmärtämisestä.
Näin se on pentele. Kyllä Timo tietää, ja Käyttistä en edes epäile. Vaikka nykyinen Suomen maajoukkue ei ole historiallisesti parasta tasoa materiaaliltaan, niin ei se niin sysipaska ole, että sen tarvitsisi esimerkiksi ottaa 0-2 Virolta takkiin kotonaan, täysin onnettomalla esityksellä.

Suomen nykyisellä pelaajamateriaalilla ei haasteta minkään valmennustiimin virittämänä todellisia huippumaita, vaikka sattumien summana jopa jättien kohtaamisista pitäisi tulla 1-2 kertaa vuosikymmenessä yllätystasuri ja jopa tuurivoitto. Paatelaisen komentama Suomen futismaajoukkue tuskin tällaiseen kykenee, kun se ei oikein pysty haastamaan edes suunnilleen vertaisiaan. Virolta tulee kotona turpaan, vaikka sukulaiskansan joukkueessa on pelimiehiä, joilla tekisi tiukkaa mahtua edes Veikkausliigajoukkueiden pelaaviin kokoonpanoihin. EM- ja MM-karsinnoissa on nähty monet kerrat, että kolmos-neloskorin maat pystyvät toisinaan venymään ja yllättämään ykköskorin maita, ja vallan hyvin kakkoskorin joukkueita. Tällaisen sattuman puolesta ei Paatelaisen peluuttaman Suomen kohdalla ole tarvetta lyödä vetoa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ei Suomi ole voittamassa Euroopan mestaruutta, mutta ei sinne 24 joukkoon päästäkseen tarvitse olla sen enempää kuin Suomen joukkue on. Kunhan valmentajana on parasta a-luokkaa oleva eikä tuollainen ärsyttävä selittelijä, joka ei tajua, että tulos on tärkeintä, eikä mikään joulukuusi-ideologia.

Sivunimimerkkini Käyttäjänimetön puhuu asiaa.

Mixu ulos! Mites olis se Eremenko Seniorein? Sehän olis hyvä valmentaja vai miutä vittua. En korjaa kirjoitusvirhettä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo tänään oli Helsinki-päivä. Kahteen juttuun hain ilmaisliput. Ensin laivamatka Särkkään, jossa tutustuttiin siihen saareen ja ravintolassa juotiin lasi skumppaa. Toinen retki oli purjehdus tykkisluuppi Dianalla, joka on replica 1790-luvun laivasta. Fredrik Henrik af Chapmanin miehistössä oli kiva seilata. Muuten tuli käytyä kierros Tähtitorninmäen observatoriossa, Kaupungintalon parvekkeella ja kierroksella Merivoimien MHC Purunpää miinantorjunta-aluksella. Lopuksi sitten pussikaljalle Kaisaniemeen, jossa soitti Sunrise avenue ja Jenni Vartiainen, ja niitä ennen pari jotain muutakin hoilaajaa...
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomennakin olis jotain. Hietsussa esimerkiksi Red Bullin kirkkovenesoutu ja moottoripyörien Bike show -tapahtuma. En tiedä tarkemmin. Se joku beach volley -juttu vissiin peruttiin. Pari muutakin tapahtumaa on kalenterissa, mutta pitää vielä katsoa mitä muualla on.

Mä oon aina miettinyt että mitenhän ne jossain maalla asuvat selittävät itselleen että kerran viikossa tai jossain Mäntyharjulla jopa vain kerran kuukaudessa on joku ilmaistapahtuma. Mitään markkinoita ei tietenkään lasketa tai mitään vitun Kuusamon Karhujuhlia.

Tänään nyt oli harvinaisen paljon kaikkea, mutta esimerkiksi eilen kävin Lintsillä Kari Vepsän keikalla ja toissapäivänä vedin pussikaljaa Espan lavalla Radio Helsingin konsertissa jne. Kyllä näin kesällä on lähes joka päivä jotain, mitä ei haluaisi missata.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Seurataanko täällä amerikkalaisia vankikarkureita. Siis sellaisia mitkä ei ole tv-sarjasta vaan ihan oikeasti tuolla puskissa jossain.

Se virkailijanainen mitä epäiltiin avunannosta on nyt pidätetty. Olihan se syyllinen, jos se näyttää syylliseltä, niin silloin se hyvin usein on sitä. Ihan turhaa nuo "until proven guilty" -höpinät.
 

Ralph

Jäsen
Vielä viikko ja alkaa väkeä uppoamaan juhannusjärviin.
 

Ameno

Jäsen
Napsahti sitten 80e sakko kun ei tullu maksettua junamatkasta Helsingin sisällä. Aika harvoin tulee epämaksettua tuollainen matka ja sitä harvemmin sattuu tarkastajat kohdalle, mutta tällä kertaa molemmat epätodennäköiset tapahtumat sattui samaan aikaan. No sattuipahan sitten kerrankin lottovoitto kohdalle. Jotta sai kotimatkalle uuden kokemuksen, tuli vieläpä liftattua kotimatka tänne Espooseen. Eipä siinä, kerrankin kun on sosiaalista elämää niin siitä saa maksaa ekstraa. Joo että semmosta.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Pelkääkö kukaan muu kuin minä hanhia? Juuri tänään törmäsin Töölönlahdella kävellessäni muutamaan hanheen ja olin ihan paskat housussa, kun ne siinä sähisi ja heilutteli siipiään. Hetki siitä ja näin tien toisella puolella Paxu Paatelaisen, joten kävelyni oli varmaan paskin kotimatka ikinä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Ne ihmiset ei vielä tiedä siinä työpisteellään kuolevansa viikon päästä.
Tässä lauseessa on tiivissä paketissa jotain kiehtovan filosofista syvyyttä.

Tuli mieleen Will Ferrelin loistavan elokuva "Stranger Than Fiction (Aidosti outoa)", jossa päähenkilön päässään kuulema kertojaääni sanoo: "Little did he know that this simple, seemingly innocuous act would result in his imminent death."
 

Ralph

Jäsen
Tämä vuoden 2003 Texasin moottorisahamurhat on vähän pettymys, olisi pitänyt katsoa ensimmäiseksi se alkuperäinen 70-luvulta.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
jotenkin on sellainen pelko perseessä, että tämän illan jalkapallo-ottelu tulee olemaan yhtä miellyttävää katseltavaa kuin näiden dorkien häät. Onneksi on tarpeeksi alkoholia kaapissa, niin ei haittaa niin paljoa.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Tässä kaltaiseni kovempikin Kallion kundi herkistyy, kun tuo prinssi Harryn ruotsalainen versio on alttarilla tuon kieltämättä aivan tolkuttoman kauniin naisen kanssa. Mä luulen että tolle beibelle kaikki on ihan okei.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Ton liimafledakarvaturvan ei tarvitse tehdä töitä enää päivääkään. Siihen päälle sillä on tollanen tsubu ja aina tarpeen tullen voi lähteä Kallen ja sen pojan kanssa sikabilereissuille, kun käy himassa olo pännimään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös