Kulttimörkö
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- JYP ja maajoukkueet
Ihan valideja pointteja. Varsinkin tuo kolmas kohta pitää erityisen hyvin totta ja näin digitaalisena aikana uutisen leviävät todella nopeasti. Lisäisin kuitenkin lisää kohtia ilmiön selittäjäksi.Minun sivistynyt arvaukseni on, että ilmiötä selittävät seuraavat tekijät:
1) Yhteiskunnan tosiasiallisen turvallisuuden kasvaessa ja väkivallantekojen harventuessa harvoin tapahtuviin ylilyönteihin kiinnitetään enemmän huomiota kuin ennen. Tästä voi seurata, että vaikka tosiasiallinen turvallisuus kasvaa, koettu turvallisuus vähenee.
2) Tuloerojen kasvu ja talouden sakkaus. Mitä isommalla joukolla menee taloudellisesti päin persettä viiteryhmässään (Suomi), sitä enemmän tulee henkisiä yms. ongelmia, jotka purkautuvat tavalla tai toisella.
3) Media ottaa ilon irti tapauksista jauhamalla niistä viikkotolkulla.
4) Kasvatus. Ei kenestäkään hyvin kasvatetusta lapsesta kasva sellaista hirviötä jotka pystyvät sellaiseen tekoon jotka hirvittävät (ja surettavat) meitä muita.
5) Kulttuurin muutos. Tällä tarkoitan sitä että monta eri kulttuuria kohtaa (suomalaisuus vs muslimikulttuuri vs whatever) jolloin kulttuurierot saattavat aiheuttaa tapahtumaketjun jossa eri kulttuurin omaavat ajattelevat radikaalilla tavalla. Tämä menee ihan molempiin suuntiin.
6) Resurssipula. Tämä liittyy hieman tuohon kakkoskohtaan, kuitenkin sillä erotuksella että tämä vaikuttaa kunnallisten palveluiden vähyyteen ja siihen ettei jo käytössä olevilla palveluilla ja niiden työntekijöillä riitä aikaa auttaakseen kaikki niitä jotka kipeästi apua tarvitsevat. Se johtaa väistämättä siihen että jotkut tapaukset saavat traagisia piirteitä.