Keskustelua tappeluista jääkiekossa

  • 22 791
  • 145
Tässähän...

...odotellaan nyt vain sitä seikkaa, että millaisen linjan jääkiekkoliitto tappeluihin ja nujakointeihin ottaa. Liigan (ja eduskunnan) linja meillä kaikilla onkin jo tiedossa, mutta nyt on mielestäni hieno juttu että jääkiekkoliitonkin puolelta joudutaan toimintaa linjaamaan ihan kunnolla. Toimiipahan tuleva rangaistus sitten varoituksena mestiksen ja sitä alempien sarjojen pelaajille.
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä tuskin ministerit älähtävät, koska sarja - jossa tapaus tapahtui - ei ole niin mediaseksikäs. Ketä nyt joku kolmosdivari kiinnostaa...

Ikävää sinänsä, koska Willmanin pimahtaminen on räikein väkivallanteko lähimenneisyydessä tapahtuneista asioista. Selkeästi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
No, olipas Willmannilta harvinaisen viisasta toimintaa. Tilannetta ole nähnyt, mutta kyllähän sitä tiettyä itsekontrollia tuolla jäällä vaaditaan, ei hermojen menettäminen oikeuta raukkamaiseen ja silmittömään päällekarkaukseen. Tilanteen kuvauksen perusteella tässä olisi nyt sitä kiekkokoodiston vastaista voimankäyttöä, eli siis väkivaltaa. Esmes Vandy vs. Pasi oli kontrolloitu ja pelin luonteeseen kuuluva tilanne, ei samassa mielessä yllättävä, pelin hengen vastainen ja väkivaltainen kuin tuo Willmanin tempaus. Tämä siis liittyen aiheeseen, että rehellinen hanskaaminen olisi väkivaltaisuudessaan verrattavissa vaikkapa päällekarkauksiin tai iskuihin takaapäin. Eron joko tajuaa tai sitten ei. Eron voi mielestäni ymmärtää, vaikkei hanskauksia haluaisi hyväksyäkään.

Ja mitä tulee A#A:n näkemyksiin taklauksista, niin olen samaa mieltä. En ole ikinä ymmärtänyt miksi pelaajat olisivat eriarvoisia jäällä. Nimi, status tai palkkapussi eivät saa luoda eri sääntöjä eri pelaajille. Tähtipelaajia, kuten vaikkapa Crosbya, tulee saada ajella siinä missä Letowskia tai Downey´ta. Kuhan vaan taklaukset pysyvät puhtaina, niin kaikki on ihan ok.
 

Animal

Jäsen
Birkku kirjoitti:
Tämä Willmanin tapaus todistaa oikeaksi sen ajatuksen että tappelut nimenomaan pitää kitkeä jääkiekosta. Nuo ns. "koodit" ei vain toimi.

Käsittääkseni ainoa tappelu tässä tilanteessa nähtiin, kun PaRan pelaaja meni puolustamaan jengikaveriaan Willmanin amok -juoksun jälkeen. Oliko siinä jotain väärää?

Riittää kun sarjassa pelaa goonin roolissä yksi jolta kontolli puuttuu kokonaan ja "koodisto" on romutettu kerralla.

Käsittääkseni Willman ei pelaa minkään goonin roolissa, vaan on/oli jenginsä paras pistemies ja puolustaja.

Sellaisten miesten joilla lanttu ei kestä ei pitäisi pelata missään sarjassa. Kunnon jäätappelija ei tappele vihasta, kuten Willman tekee...Ja mikäli vastassa on vähänkin isompi ja kokeneempi kaveri, saa myös turpaansa.

Esim. Timo Willman on juuri sellainen pelaaja, jolle ei ole olemassa pelotetta. Kun kontrolli pettää on ihan sama kuka on kohta tulossa kentälle.

Ehkä ei ole pelotetta, mutta mikäli rosterissa olisi yksi mies jonka tehtävä olisi viedä Willman tappelemalla (mieluiten hakkaamalla) mukanaan heti pelin alussa / ensimmäisen vähänkin likaisen tempun jälkeen suihkuun, niin eikö silloin tämä koodi juuri toimisi?

Siitä olen samaa mieltä, että Willmanin paikka on jossain muualla kuin kiekkokaukalossa.
 

d2uce

Jäsen
PJx kirjoitti:
Just joo. Paha vaan että ainakin Ilveksessä se ruutu oli aikanaan varattu lähinnä juuri kyseiselle herrasmiehelle. Ei muuta kuin tällä mielenlaadulla varustettuja kavereita enemmän kentälle niin peli pysyy siistinä…

Ei sen "poliisin" tarvitse, eikä pidäkkään olla mikään Willmanin tapainen idiootti. Riittää kun siellä on jätkä joka on valmis viemään tämän idiootin, tässä tapauksessa Willmanin, suihkuun päähänlyöntikilpailun päätteeksi.

Willman kuitenkin oli ainakin Iltasanomien raporttien mukaan käynyt kuumana ja kaikki tiesivät mitä on tulossa. Siinä vaiheessa olisi pitänyt olla siellä penkillä joku valmiina vetelemään Willmania ympäri korvia ja täten viemään hänet suihkuun, ennenkuin mitään päällekarkauksia tapahtuu.

Se onko enforcereilla käyttöä III-divisioonassa, on sitten jo eri juttu.
 

Mace

Jäsen
Birkku kirjoitti:
Ei toimisi, koska ei ole mitään takeita siitä ettei Willmanin kaltaisia pelaajia silloin tällöin hakeutuisi goonin rooliin. Hyvä vaihtoehto ei nimittäin ole sekään että joku aiheuttaa esim. Willmanille elinikäisen vamman "suojellessaan" omaa joukkuettaan.

Kylmä totuus on ettei villinlännen lait pitkällä tähtäimellä toimi. Aina löytyy joku, joka rikkoo "koodia".

Nyt en oikein ymmärrä, miten tuo Willmanin kaltaisten pelaajien hakeutuminen lajin pariin toimii näyttönä tappelujen/koodiston toimimattomuudesta. Jos/Kun lajin pariin aina joskus tulee joku täysi sekopää, jota mikään sääntö tai koodisto ei saa pimahtamisen sattuessa pidettyä aisoissa, ei se mielestäni kerro millään tavalla koodiston toimimattomuudesta. Se kertoo vain ja ainoastaan tuon yhden onnettoman yksilön henkilökohtaisesta ongelmasta, josta valitettavasti voi tulla myös muiden ongelma. Koodiston tarkoitus on kuitenkin karsia nimenomaan niitä tapauksia, joissa tekijällä on ainakin jonkinlaista aivotoimintaa silloinkin, kun viha ottaa vallan tai muista syistä päätetään ryhtyä "epämääräisiin toimenpiteisiin". Eli idea on, että tekijä miettii ainakin alitajunnassaan kaksi kertaa ennen kuin lähtee suorittamaan tekoaan. Em. tilanteessa edellytys on siis kuitenkin se, että tekijä kykenee ajattelemaan tekoaan ja sen seurauksia. Willman ei kuulu tuohon porukkaan eikä myöskään jääkiekkoon. Jos joku on koodinrikkoja, niin tarkoittaako se sitä, että heitä tarvittaisiin enemmänkin? Vai minkä ihmeen takia koodisto tulisi hylätä sen vuoksi, että joku idiootti sitä rikkoo?
 

Animal

Jäsen
Birkku kirjoitti:
Mielestäni on aivan älytöntä yrittää luoda kotoiseen liigaan järjestelmää, josta Pohjois-Amerikassakin yritetään päästä eroon, koska se ei vaan toimi.

Tähän toivoisi vähän perusteluita. Kiitos.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Birkku kirjoitti:
Mielestäni on aivan älytöntä yrittää luoda kotoiseen liigaan järjestelmää, josta Pohjois-Amerikassakin yritetään päästä eroon, koska se ei vaan toimi.

Ei täällä kukaan mitään järjestelmää luo. Sama systeemi on toiminut jo vuosia. Suomessa on ennenkin tapeltu, nyt vain vähemmän kuin ennen. Tämä kausi on SM-Liigassa ollut tappeluiden osalta varsin köyhä ja vähäinen. Se on fakta. Jokaisella tasolla tapellaan silloin tällöin. Esimerkiksi A-junioreiden peleissä on ollut tällä kaudella enemmän tappeluita kuin SM-Liigassa. Eilen oli ollut Turussa joukkotappelu B-junnujen I-divarikarsinnoissa.

Pohjois-Amerikassa yritetään päästä eroon? On totta että tappeluiden määrä on NHL:ssä ollut laskussa nyt kaksi kautta uusien sääntötulkintojen myötä, mutta ei ne siitä eroon yritä päästä. Samana päivänä kun NHL:ssä ei enää ole enforcereita, niin sekopäät saavat riehua(tyyliin Willman) ja taitopelaajat ovat maitoluinensa helisemässä ja loukkaantumiset lisääntyy. Kanadassa saa tapella edelleen samalla lailla kuin ennenkin. USA:ssa vähän pestään imagoa.

NHL:n tappeluita voi tutkia esim. hockeyfight -sivustolla. Siellä on hyviä videoita ja tässä sulle esimerkkilista katoavasta kansanperinteestä tältä syksyltä: http://www.hockeyfights.com/leaders/players/

Willmanin tapauksesta sen verran, että Willmanin ensimmäinen teko ei ilmeisestikään ollut tappelu. Eikä sitä sen takia saa sellaiseksi väittääkään. Aiheuttaa vaan turhaa hämmennystä ja pilaa "rehellisten" tappelijoiden mainetta. Jatkotilanteessa oli ollut jääkiekkonyrkkitappelu ilman hanskoja, joka oli alkanut koska Panelian Raikkaan Ville Hakala oli oikeaoppisesti mennyt puolustamaan joukkuetoveriaan. Harmi vain että ilmeisesti Hakala oli saanut pataansa Willmanilta. Toivottavasti Willman saa tilaamansa pitkähkön pelikiellon ja muut jäävät rangaistuksetta. Haluan lisätä, että en ole peliä itse nähnyt.

Tää viesti meni kyllä aika offtopiciksi, koska ei oikeen lainkaan koske SM-Liigaa. Mutta jotkut ihmiset eivät tunnu tajuvan, että kiekkopeleissä tapellaan ja on ennenkin tapeltu. Ei sille voi mitään. Olisi mahtavaa jos joku joka tappeluita sydänverellään vastustaa, joskus myös perustelisi väitteitään. Ylilyönnit(kuten silmittömät kimppuun hyökkäämiset selästäpäin) ovat asia erikseen ja niihin pitää taas puuttua kovalla kädellä.
 

Mace

Jäsen
Birkku kirjoitti:
Juuri edellä mainitsemastasi syystä. AINA löytyy joku joka tuota koodia rikkoo ja tästä syystä mitkään koodit eivät toimi. Edelleen pidän liigan kurinpitojärjestelmää tomivampana "koodina" Muukkosesta huolimatta.

Mielestäni on aivan älytöntä yrittää luoda kotoiseen liigaan järjestelmää, josta Pohjois-Amerikassakin yritetään päästä eroon, koska se ei vaan toimi.

Selvä, minä en sitten vain ymmärrä tuota perusteluasi. Ymmärrän sen, että vastustat koodistoa, mutta tuota perusteluasi en kyllä käsitä. Mielestäni se, että joku rikkoo "näkymätöntä koodistoa" ei tee itse koodistoa toimimattomaksi. Ihan samalla tavalla myöskään viralliset säännöt tai lakipykälät eivät mielestäni ole toimimattomia sen takia, että joku niitä kuitenkin aina rikkoo. Vai mitä oikein yrität tuolla perustelullasi sanoa? Ainahan jokaiseen asiaan löytyy sääntöjen rikkojia, mutta ei se voi olla mikään kriteeri säännöstöjen toimivuutta tarkasteltaessa. Mielestäni koodiston, sääntöjen, lain, tms. toimivuutta/toimimattomuutta ei voi arvioida minkään yksittäistapauksen kautta, vaan sitä tulee arvioida sen kautta, että toimiiko se yleisesti ottaen siten, kuin sen on tarkoitus toimia. Ja tuolla kommentillani en ota kantaa siihen, vähentävätkö tappelut sikailuja tai siihen, onko koodisto tarpeellinen. Lähinnä ihmettelen vain tuota "järkeilyäsi", jolla yrität perustella koodiston toimimattomuutta.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
friikki kirjoitti:
Tää viesti meni kyllä aika offtopiciksi, koska ei oikeen lainkaan koske SM-Liigaa. Mutta jotkut ihmiset eivät tunnu tajuvan, että kiekkopeleissä tapellaan ja on ennenkin tapeltu. Ei sille voi mitään. Olisi mahtavaa jos joku joka tappeluita sydänverellään vastustaa, joskus myös perustelisi väitteitään. Ylilyönnit(kuten silmittömät kimppuun hyökkäämiset selästäpäin) ovat asia erikseen ja niihin pitää taas puuttua kovalla kädellä.

Tappelut eivät kuulu kiekkoon. Se, että perustelee tappeluiden kuulumista "peliä siistivällä vaikutuksella", niin se on täyttä tuubaa. Ei lätkässä näitä Willmann/bertuzzi ym sikailuja tulisi yhtään sen enempää vaikka enforcereita ei olisi. Säännöt on tehtävä sellaisiksi, että niskaan hyppimisiä/polvitaklauksia ei sallita (kovemmat rangaistukset).
Miksi esim. koripallossa pärjätään ilman tappeluita, vaikka pelissä on fyysisiä kontakteja siinä missä lätkässäkin? NHL:ään saatiin päätyverkot, joten eiköhän tämäkin muinaisjäänne pian korjata!

Ainoa perusteltu syy tappeluiden kuulumisella lajiin on se viihdearvo. Vähän sama juttu kuin cheerleaderit: ei niilläkään ole itse pelin kanssa mitään tekemistä, mutta silti jokaisessa kiekkomatseissa niitä katsellaan. Itse ihmettelen niitä (ääripäät) jotka katsovat lätkää pelkästään tappeluiden takia. Miksei voisi sitten samantien siirtyä nyrkkeilyn seuraamiseen. En minä silmiäni hallissa sulje, jos jollain kiehahtaa, mutta en siitä erityisemmin nautikaan. Se on kuin katselisi autourheilua siinä toivossa, että näkisi kolareita ja jonkun kuolevan.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Willmann - tappelemalla vielä enemmän tilaa jäällä?

Willman ottaa sitä roolia jossa on omimmillaan. Nyt meni hieman yli mutta uskon että Willman - taitopelaajana - saa olla nyt rauhassa tulevissa koitoksissa. Kolmosdivaritasolle Willmann on sekä gooni että taitopelaaja.

Aivan kuten Helge Helenius muinoin sanoi (Jokeri-kauden alussa): "Yhtään todella kovaa taklausta en tule katsomaan läpi sormien. Jos joku taklaa kovaa Jokereiden tähtipelaajia, on aivan sama, oliko taklaus puhdas vai. Taklaaja vastaa siitä minulle. " - Sami Helenius, syksy -03

Nyt taklaaja joutui vastaamaan Willmannille ja tällä kertaa kävi huonosti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Miten joku voi sanoa, että Willmannin kaltaiset pimahtamiset eivät kuuluisi jääkiekkoon? Näitä vastaaviahan on tullut aina ja tulee tulemaankin. Maikkarin suosikkipoika Allu pätki aikoinaan jonkun jokerijunnun, Sjögren pimahti 'pikkusikaa pelaavan itkuiikkan' touhuihin, Bertuzzinkin tapaus kuohutti mieliä NHL:ssä.
Kyllä tähän lajiin vaan kuuluvat myös tuollaiset pimahtamiset.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Onko kukaan täällä kirjoittava oikeasti nähnyt ko. ottelua? Täältä varmasti löytyy alasarjoaja pelanneita kiekkomiehiä ja varmasti tietävät pelien luonteesta. Nyt ei ole tarkoitus puolustella Timon päälekarkausta ja täydellistä pimenemistä, mutta hieman täytyy varmasti vastustajan piikkiin laittaa, ainakin provosoinnin osalta. Tuskin se Timo nyt ihan itsekseen sai järjettömän raivokohtauksen. Toki tämäkin pitäisi pelaajan kestää.

Alasarjojen ongelmana usein on tuomaritoiminta, joka mahdollistaa toisen joukkueen sikailun ja jossain vaiheessa rikotulta joukkueelta palaa käämi ja peli karkaa täysin tuomarien käsistä. Nyt vain sattui olemaan kentällä yksi todella herkästi syttyvä kaveri, joka saa noissa sarjoissa pahaa jälkeä aikaan ja nopeasti. Ja varsinkin, kun ei olla puhtaassa nyrkkitappelussa vaan yksipuolisessa raivoamisessa.

Timolle rapsahtaa pitkä pelikielto ja sakkorangaistukset tulevat sitten käräjäoikeudelta, jos sinne asti mennään. Jääkiekkoliitto ei käsittääkseni ole vielä ikinä sakottanut joukkuetta yksittäisen pelaajan toimista enkä usko niin tapahtuvan nytkään. Se pelleily kuuluu SM-liigalle.
 
laituri kirjoitti:
Alasarjojen ongelmana usein on tuomaritoiminta, joka mahdollistaa toisen joukkueen sikailun ja jossain vaiheessa rikotulta joukkueelta palaa käämi ja peli karkaa täysin tuomarien käsistä.


No ei ehkä pelkästään tuomarit. Omasta kokemuksesta alasarjoista löytyy pikkupaikkuntia joissa yritetään pelata jotain old time hokia tai pikemminkin sellaista kylähullulätkää. Paikalliset Hanssonit jahtaa kaukalossa suu vaahdossa ja katsomossa teiniviiksiset banjon soittaja serkut hakkaa yhteen traktorinrasvaisia käsiään. On siinä tosin juuri tuomarikurssin käyneellä hiukan ongelmia tuon nollatoleranssin kanssa.
 

Hamilton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Willman on sarjassa varmasti keskivertopelaajaa parempi pelaaja, joten en ihmettele jos häntä vastaan pelataan pikkusikaa. Kyllä kolmosenkin joukkueet pelaavat peliä tosissaan ja voiton saamiseen käytetään joskus vääriä otteita, joten on selvää että ylilyöntejä tapahtuu silloin tällöin. Kolmosessakin on kuitenkin vauhtia ja myös taitavia pelimiehiä, joten on turhaa verrata sitä mihinkään höntsäilykiekkoon. Willmankin oli vielä muutama vuosi takaperin liigajoukkueen vakiokamaa. Uskoisin, että tässäkin tapauksessa peliä on pelattu sääntöjen rajamailla ja pari heikomman joukkueen pelaajaa joutui tällä kertaa maksamaan siitä Willmanille, korkojen kera.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Slalomlalom kirjoitti:
No ei ehkä pelkästään tuomarit. Omasta kokemuksesta alasarjoista löytyy pikkupaikkuntia joissa yritetään pelata jotain old time hokia tai pikemminkin sellaista kylähullulätkää. Paikalliset Hanssonit jahtaa kaukalossa suu vaahdossa ja katsomossa teiniviiksiset banjon soittaja serkut hakkaa yhteen traktorinrasvaisia käsiään. On siinä tosin juuri tuomarikurssin käyneellä hiukan ongelmia tuon nollatoleranssin kanssa.

Nimenomaan, tunnetta peliin! Jääkiekkoa pelataan tunteella ja joskus tapahtuu ylilyöntejä. SM-Liigasta yritetään tappaa aito tunne ja lataus pois tiukentamalla sääntöjä ja sakottamalla joukkueita turhanpäiväsyyksistä, joka on todella sääli suomalaisen kiekon kannalta. Onneksi alasarjoissa edelleen saavat monet kylähullut jyrätä ja peli ei ole kliinistä vaan aitoa ja agresiivista. Nämä mainitsemasi paikalliset Hanssonit ovat pikkukylän jannuille läheisimmät idolit. Se on 15-vuotiaalle kaksitahtiöljyltä haisevalle mopopojalle talven kohokohta, kun paikallisessa joukkueessa serkkupojat laittavat oikein rytinällä kaukalossa tuulemaan. Sitä voidaan kiljunmaisteissa sitten selittää seuraavan kesän kuinka kovat tappelut viime talvena oli. Jos ei kestä lajia nimeltä jääkiekko, ei sitä kannata seurata. Toisaalta eihän tuota SM-Liigan pelleilyä enää jääkiekoksi kauaa voi sanoa.

Ilmeisesti tällä kertaa pahin ylilyönti on kuitenkin tapahtunut iltapäivälehdistön toimesta. Toivotaan että Willman kuitenkin saa ansaitsemansa rangaistuksen ja lopettaa päällekäymiset. Ansaitsemansa= ei yhtään suurempaa, ei yhtään pienempää. Yhtään en kuitenkaan halua aliarvioida Willmanin tekoa ja mielestäni raukkamaiset takaapäin kimppuun hyökkäämiset eivät kuulu mihinkään liigaan. Kuitenkin meistä, jotka peliä eivät ole nähneet, on ihan turha kenenkään arvioida mahdollisen pelikiellon pituutta, koska sitä ei pysty iltapulun maustaman sensaatiojutun perusteella tosiaankaan tekemään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Birkku kirjoitti:
Juuri edellä mainitsemastasi syystä. AINA löytyy joku joka tuota koodia rikkoo ja tästä syystä mitkään koodit eivät toimi. Edelleen pidän liigan kurinpitojärjestelmää tomivampana "koodina" Muukkosesta huolimatta.

Mielestäni on aivan älytöntä yrittää luoda kotoiseen liigaan järjestelmää, josta Pohjois-Amerikassakin yritetään päästä eroon, koska se ei vaan toimi.

Aina löytyy pelaajia jotka rikkovat sääntöjä joten tarkoittaako tämä sitä etteivät säännöt toimi?

Sanoisin, että koodit toimivat jos niitä ei pyritä kahlitsenmaan liian paljon ulkopuolelta - jos esim. Willmannin tapauksessa olisi noudettu tällainen ylikuumennut pelaaja pois kaukalosta niin koodi olisi osoittanut toimivuutensa eikä mitään sensaatiouutista olisi kirjoitettu. Nyt ei näin käynyt mutta kenties jollain toisella sarjatasolla näin olisi tapahtunut tai jollain toisella sarjatasolla tuomari olisi ollut kokeneempi ja havainnut tilanteen ja osannut näinollen rauhoittaa sitä omalla olemuksellaan (jos Suomesta nyt niin päteviä tuomareita löytyy). Henkilökohtaisesti en luota pelkkään "ulkopuoliseen" kurinpitojärjestelmään - pelaajien on kannettava vastuunsa myös toisilleen.

Vaikka Pohjois-Amerikassa enforcereiden työtä vaikeutetaan muutamilla tappelusäännöillä niin en nyt kuitenkaan sanoisi, että enforcereista pyritään kokonaisuudessaan pääsemään eroon. Enforcerit muuttavat muotoaan kun tappeluominaisuuksien ohella vaaditaan myös pelillisiä ominaisuuksia mutta uskoisin, että heitä tulemme näkemään NHL-kaukaloissa vielä useiden kausien ajan - ja hyvä niin.

NHL:n tappelumuutoksia on kuitenkin aivan turha verrata SM-liigaan, siellä pääsääntöisesti tappelusta saa edelleenkin vain 5 min henkilökohtaisen rangaistuksen. Yhdellä useamman ottelun kierroksella saatetaan nähdä useampi tappelu mitä tällä kaudella on nähty tähän mennessä SM-liigassa joten en aivan menisi allekirjoittamaan väitettä, että tappeluista pyritään pääsemään eroon NHL:ssä vaikka rangaistuksia onkin osin tiukennettu. Tosin onhan kiekko muuttunut sielläkin paljon sitten 80- ja 90-luvun alun. Mielestäni osin ikävämpään ja liiankin steriiliin suuntaan.

vlad.
 

M10

Jäsen
NHL:ssä ei tappeluista pyritä eroon. Jos näin haluttaisiin tehdä, niin esimerkiksi 5min major muutettaisiin suuremmaksi. Tappelut NHL:ssä ovat vähentyneet tuomarilinjan muutoksen vuoksi radikaalisti, jonka myötä nelosketjuihinkin etsitään lähinnä hyvin luistelevia pelaajia. Enforcereilta vaaditaan jo hyvinkin paljon pelitaitoja verrattuna aiempiin vuosikymmeniin. Eivät ne silti sukupuuttoon ole kuolemassa. Vaikka ns. poliisit ovat vähentyneetkin, niin gamefighterit tappelevat vielä melko usein, hyvänä esimerkkinä esim. viimeaikojen Murray vs. Sarich ja Morrisonn vs. Torres -tappelut.

Instigator-säännöllä ja viimeisten minuuttien kovalla rangaistuksella tappelusta ei suinkaan pyritä pääsemään eroon Pohjois-Amerikkalaisesta tappelu-kulttuurista. Jos siellä ryhdyttäisiin samoihin toimenpiteisiin, kuin SM-liigassa tappeluiden suhteen, niin ihmiset äänestäisivät jaloillaan. Niin hulluja ei lätkäpäättäjät rapakon toisella puolella kuitenkaan ole.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Isonenäisempää Jalosta haastateltiin tänään Peliuutisissa ja vastoin kaikkia luuloja hän ei halunnut kitkeä spontaaneja tappeluita liigasta. Hän oli aika monen muun kanssa samoilla linjoilla, että show-tappelut eivät ole toivottavia.
Luulin, että Nokka olisi kaikenlaista nyrkkihippasta vastaan, mutta olin väärässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös