Keskustelua Marvel-universumin elokuvista ja tv-sarjoista (Marvel Cinematic Universe, X-Men jne.)

  • 227 208
  • 1 179

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Katsottuani Age of Ultronin täytyy todeta, että ensimmäinen Avengers oli parempi kokonaisuutena. Elokuva ei ollut huono, itse asiassa se on yksi parhaimmista supersankari-leffoista, josta on kiittäminen näyttelijöitä (parilla varauksella), kameratyöskentelyä sekä juonta.

Elokuvan heikoina antia oli ehdottomasti Elizabeth Olsenin näyttelemä Scarlet Witch. Hahmo on erinomainen, mutta näyttelijä tuo mieleen Hayden Christensenin uudesta Star Wars-trilogiasta. Olsen ei vaan osaa näytellä ja tämä on tullut huomattua moneen kertaan eri leffoissa. Kaunishan hän on ja todellinen hottis kropaltaan, mutta se ei paljoa pelasta, jos hänen tehtäväkseen on annettu toimia leffan eräänä päähahmona.
Kapteeni Amerikka ei vaan toimi minulla. Hän oli hyvä kahdessa ensimmäisessä leffassaan sekä Avengersissa, mutta tässä hänen isänmaallisuutensa ja hyveellisyytensä alkoi tuntua puuduttavalta. Sama homma on oikeastaan kaikissa Superman-leffoissa, jonka vuoksi hän ei ole kovinkaan korkealla omassa supersankari-rankingissani.
Lisäksi tähän leffaan oli tungettu mielestäni aivan liikaa sivuhahmoja.

Parhaiten leffassa suoriutuivat ScarJo (joka oli vielä raskaana leffan kuvauksissa), Robert Downey Jr, Mark Ruffalo (Hulkin transformaatio jatkuu ja hän oli puolestaan suurempi kuin Avengersissa), Jeremy Renner (joka oli nyt parempi kuin Avengersissa, missä hän oli todella hyvä) sekä Chris Hemsworth (joka on koko ajan parantanut menoaan Thorina). Pakko vielä lisätä luetteloon Linda Cardellini, joka edelleen näyttää lähes yhtä hyvältä kuin Teho-osaston vuosinaan.
James Spader oli nappivalinta näyttelemään Ultronia tai oikeastaan antamaan äänensä Ultronille. Toki hän ei aivan yltänyt sille tasolle, jossa hän oli Jack Nicholsonin vastanäyttelijänä elokuvassa Wolf, mutta tuskinpa sitä kukaan odottikaan.

Lopuksi vielä sellainen huomio, että aika hyvin nuo Sokovian kansalaiset ymmärsivät englantia ottaen huomioon, että heidän maansa sijaitsee jossain itä-Euroopassa. Autokanta oli onnistuttu tekemään itäeurooppalaisen näköiseksi, missä asiassa aika moni leffa, joka on kuvannut tapahtumia vastaavanlaisessa maantieteellisessä alueessa, on epäonnistunut. Nyt oli Ladaa, Skodaa ynnä muuta kaduilla sekä tietenkin pari Volvoa siellä täällä.

****
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Lisäksi tähän leffaan oli tungettu mielestäni aivan liikaa sivuhahmoja.

Ja hahmoja ylipäätään. Näissä Avengerseissa ja X-Meneissä on mielestäni ongelmana juurikin se, että päähahmoja on liikaa. Tai noh, X-Menit keskittyvät lähinnä Wolverineen ja muut ovat siellä taustalla puuhailemassa ties mitä turhaa. Jos elokuvassa on 8 päähenkilöä ja kaksi pahista, niin vaikeaksi menee jos kaikille pitää antaa tasaisesti ruutuaikaa. Esimerkiksi nuo Maximoffit jäivät todella turhiksi pintaraapaisuiksi, Hawkeye heitti yhden hyvän läpän koko leffan aikana ja pysyi muuten pimennossa ja Captain America ei tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Oikeasti, en muista hänen tehneen mitään muuta kuin pari stunttia prätkällä ihan elokuvan alussa. Tai vaikkapa Thor, mitä sekään muka sai aikaan? Lensi Asgardiin ja takaisin? Tähän päälle kun lyödään vielä tusina turhia sivuhahmoja... voi pojat.

Avengerseista tajuaa jotain, jos tajuaa myös katsoa nämä "täydentävät" elokuvat. Thorit, kapteeniamerikat, ironmanit jne ovat oikeasti ihan hyviäkin elokuvia, mutta Avengersit muistuttavat lähinnä NHL:stä tuttua All-star ottelua - kaikki tähdet paikalla mutta kokonaisuus jää lopulta aika vaisuksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tilda Swintonia huhutaan Doctor Strangeen Ancient Onen rooliin

Kuulostaa tietysti ensialkuun hölmöltä idealta tehdä Muinaisesta nainen, mutta toisaalta Swinton on todella muuntautumiskykyinen ja taidokas näyttelijä ja pystyisi esittämään aika sukupuoletonta hahmoa minkälaiseksi Muinaisen voisi hyvin vaikka ajatella, kun MCU:ssa nyt muutenkin muutellaan asioita ja se ei mene pääuniversumin kanssa monessakaan asiassa yksiin. Mielestäni ei olisi huono valinta rooliin, mutta saa nähdä.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Tällä viikolla selviää uusi Spider-man.

Ehdolla rooliin ovat Asa Butterfield, Tom Holland, Judah Lewis, Matthew Lintz, Charlie Plummer ja Charlie Rowe.
Joku näistä on siis uusi Spider-man. Asa Butterfieldia huhuttiin vähän aika sitten jo, mutta viime viikolla nämä kuusi olivat koekuvauksissa.
Jos ulkonäön perusteella pitäisi valinta tehdä, niin oma valinta näistä olisi ehdottomasti Asa Butterfield. Harmi vaan, että Asa on liian hintelän näköinen Peter Parkeriksi.

Uusi Spider-Man paljastetaan tällä viikolla - rooliin on ehdolla kuusi näyttelijää – Dome.fi
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yksikään noista jampoista ei ole itselleni tuttu näyttelijänä. Butterfield on noista tunnetuin, mutta en ole tainnut nähdä yhtäkään leffaa missä hän on.

Edelleen kuitenkin hyvä, että rooliin haetaan ihan aitoa teininäyttelijää. Spider-Man saadaan loogisemmin mukaan tuohon universumiin juuri sitä kautta ja eiköhän siinä sorvata useiden elokuvien diili samalla niin, että näyttelijällä on varaa kasvaa tosielämässäänkin sitä kautta ja tule "yli-ikäiseksi" rooliin hetkessä.

Jostain kuulin jotain huhua, että Matthew McConaugheyta oltaisiin kaavailemassa Norman Osbornin eli Vihreän menninkäisen rooliin sitten siihen seuraavaan Spider-Man elokuvaan. En nyt juuri löydä mitään lähdettä huhulle, mutta sopisi kyllä rooliin varmasti mainiosti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Muunmuassa The Walking Deadista tuttu Jon Bernthal esittää Frank Castlea eli tuttavallisemmin Punisheria Daredevilin toisella kaudella.

Jon Bernthal cast as Frank Castle in the Netflix original series Marvel's Daredevil

Mielestäni ihan hyvä näyttelijäkiinnitys kyseiseen rooliin ja muutenkin loistava hahmo joka sopii kuin nakutettu tuohon sarjan synkempään ja väkivaltaiseen konseptiin.
Kakkoskauden logo saattaa viitata siihen, että Punisherin rooli sarjassa ei ole ihan pieni. Ja voisi vaikka heittää veikkausta ilmoille että ennen pitkää Punisher saa omankin Netflix-sarjansa, jos vaan katsojat hahmosta pitävät.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin. Ei sitten ollut Asa Butterfield, jota kovasti veikkailtiin. Mielestäni hän, vaikka selkeästi näyttelijänlahjojaa omaakin, ei oikein ole Peter Parkerin "oloinen" kuitenkaan. Tom Holland ei ole itselleni tuttu mistään, mutta kuvien perusteella on olemuksessa sopivasti teini-ikäisen Peter Parkerin fiilistä. Sikäli vaikuttaa hyvältä. Mieshän on britti, joten Spider-Man saa täten "brittijatkuvuutta", joskin Andrew Garfield on puoliksi britti ja puoliksi yhdysvaltalainen, mutta kuitenkin.

Toivottavasti homma lähtee nyt kulkemaan uomiinsa sitten, sen verran ongelmia on Spider-Manin kanssa ollut. Kuulun itse siihen porukkaan jonka mielestä Raimin elokuvat ei olleet kovinkaan onnistuneita, se osa 2 oli ihan ok, mutta ne kaksi muuta jotenkin ontui aika pahasti. Edellisen sarjan eka osa oli myös varsin ok, mutta jatko-osa aika ristiriitaise tunnelmat jättävä.

Olisi kyllä hyvä jos tuossa tulevassa Spider-Man elokuvassa olisi vierailijoita näistä muista elokuvista. Mielestäni homma toimii hyvin kun yksi hahmo ei ole liikaa sankarina, vaan saa myös riittävästi back upia.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Olisi kyllä hyvä jos tuossa tulevassa Spider-Man elokuvassa olisi vierailijoita näistä muista elokuvista. Mielestäni homma toimii hyvin kun yksi hahmo ei ole liikaa sankarina, vaan saa myös riittävästi back upia.
Ainakin jossain vaiheessa huhuissa pyöri, että Iron Man vierailisi Spideyn leffassa, ilmeisesti värväämässä tätä Avengereihin. Tiedä sitten, Downey ei ole ihan halpa jannu mutta toisaalta on sanonut jatkavansa roolissa jos hahmolle löytyy mielenkiintoista puuhaa, ja pienemmät vierailuroolit saattavat hyvinkin miestä miellyttää.

Muita uutisaiheita: Selma-ohjaaja Ava DuVernay ohjaa Black Pantherin. Kovia nimiä Marvel kiinnittelee.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kakkoskauden logo saattaa viitata siihen, että Punisherin rooli sarjassa ei ole ihan pieni. Ja voisi vaikka heittää veikkausta ilmoille että ennen pitkää Punisher saa omankin Netflix-sarjansa, jos vaan katsojat hahmosta pitävät.
Yes yes yes yes yes... toivottavasti tulee.

Ihan off topic, Punisher War Zonessa oli muuten elokuvahistorian paras kohtaus, kun Tuomari ampui parkour-homon raketilla.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Höh. Dylan O'Brien oli oma suosikkini uudeksi Spideyksi, olikohan sitten liian vanha. Toki ihan hyvä ettei sinne mitään clinteastwoodeja palkata, mutta olisihan yksi pullaposkinen Dylan voinut tehdä poikkeuksen sääntöön. Saa nähdä mitä tuleman pitää, jos nyt tällä kertaa saataisiin edes trilogia kunnialla päätökseensä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kyllähän siitä pitäisi lähteä liikkeelle että trilogiat viedään päätökseen ellei taloudellisesti oteta isosti kakkoseen. En tiedä olisiko se nyt ollut ihan mahdoton ajatus palkata kokeneempi konkari avustamaan päätösosan tekemisessä ja muutenkin vain korjata virheet kerta ne tunnistettiin. Toivon että tuo uusi viritys floppaa eeppisesti ja hautautuu murskakritiikkien alle. Vaikea nähdä muutenkaan että mitä häikäisevää sekä tuoretta Peter Parkerin tarinasta kuvitellaan irtoavan. Sen sijaan on tyylitöntä silmäkuoppiin panemista jättää jotain tekemättä, koska ei vain huvittanut tehdä korjausliikkeitä. Vielä kun se noissa piireissä oleellisin tekijä, eli raha virtasi lompakkoon varsin mukavalla voimalla.

Kyllä, tunteisiin tämä on mennyt.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tilanne Spider-Manin kohdalla on nyt sikäli ihan eri, että hahmo astuu ikään kuin valmiiseen pöytään. Siinä on jo vuosia muovautunut elokuva/tv-sarjauniversumi ympärillä ja monia katsojille ennestään tuttuja hahmoja ja tapahtumia. Spider-Manin ei tarvitse olla yksin ja kannatella kaikkea sankaruutta kapeilla harteillaan. Se antaa liikkumavaraa ihan hahmon persoonankin kautta ja koska Marvel on saanut kiistatta homman tähän mennessä toimimaan, niin en epäile yhtään miksei onnistuisi tässäkin yhdessä Sonyn kanssa. Marvelilla on ollut selkeimmät suuntaviivat, miten hommaa viedään eteenpäin. Toki se paha floppi voi osua MCU:n kohdallekin vielä, mutta lähtökohtaisesti se ei Spider-Man kyllä ole, koska kyseessä on eräs suosituimmista ja tunnetuimmista supersankarihahmoista koskaan. Tietysti lähihistoria voi vähän hämmentää tilannetta, kun hahmoa on pyöritetty parin eri saagan verran enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Näkisin silti, että tässä voittaa molemmat osapuolet. Marvel saa valovoimaisen ns. ykköskorin hahmon mukaan laajenevaan kaartiinsa ja Sony taas jo vankan pohjan itselleen rakentaneen elokuvauniversumijatkumon hahmolleen missä kaikkea ei tarvitse rakentaa itse.

Nyt jos koskaan siis on tälle hahmolle mahdollisuus rakentaa selkeä ympäröivä jatkumo ja maailma, missä on avaimet tarinoiden risteämisille ja astetta paria isommille kuvioille. Minulla ainakin riittää luottamusta, että nyt Hämis saadaan kunnolla toimimaan. Eikö olisi mahtavaa esim. nähdä Spider-Man ja Daredevil yhteistyössä New Yorkissa? Kyllä, se on nyt mahdollista.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Jos nyt sarjakuvapuristina mennään, niin Marvel saisi haukata koko MCU:n kanssa paskaa ja ajaa vaikka siinä sivuss Disneyn konkkaan, sen verran huonosti rikasta lähdemateriaalia kohdellaan. Mutta valitettavasti noissa isoissa produktioissa pitää homma tehdä helpoksi myös tuulipukukansalle.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Jos nyt sarjakuvapuristina mennään, niin Marvel saisi haukata koko MCU:n kanssa paskaa ja ajaa vaikka siinä sivuss Disneyn konkkaan, sen verran huonosti rikasta lähdemateriaalia kohdellaan. Mutta valitettavasti noissa isoissa produktioissa pitää homma tehdä helpoksi myös tuulipukukansalle.

Sarjakuvapuristeja ei ole maailmassa niin paljon että pelkästään heidän ehdoillaan voitaisiin toteuttaa mitään suurisuuntaista projektia. Näin se menee vähän kaikessa liike-elämässä.

Sinänsä olen itse ihan tyytyväinen suurimpaan osaan MCU:n elokuvista. Ilmeisesti nyt ollaan sitten ajamassa Kostajien osalle vahvaa nuorennusleikkausta. Onhan se tietenkin selvää että kukaan näyttelijä tuskin haluaa uhrata kahtakymmentä vuotta pelkkään toimintarymistelyyn ja muutoksia tarvitaan. Sinänsä toki hyvä mikäli esimerkiksi Hämähäkkimies tuodaan osaksi Kostajia. Onpahan mukana selkeä ykköskorin sankari.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
@Ted Raikas Olitko se sinä, joka lupasi DC-Universumille oman keskustelunsa avata mittavammin, jahka aikaa riittää? Täällä odottelen avaustasi. Ja jotta keskustelu pysyy aiheessa, niin totean, että Marvelin jutut on pääosin silkkaa paskaa, varsinkin DC:hen verrattuna. Marvelilla on kivoja värejä ja lasten juttuja, kun taas DC:n hommat pääsääntöisesti synkempiä, härskimpi huumori ja aikuisempia asioita käsitteleviä tarinoita, eikä mitään ylenpalttista sankaritarinan hohtoa.

+ Todettakoon, että Deadpool on ainut virkistävä poikkeus Marvelin jutuissa. Ja Marvel on kopioinut merkittävästi DC:tä, vaikka ei jälkimmäistäkään puhtaana pulmusena voi pitää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos nyt sarjakuvapuristina mennään, niin Marvel saisi haukata koko MCU:n kanssa paskaa ja ajaa vaikka siinä sivuss Disneyn konkkaan, sen verran huonosti rikasta lähdemateriaalia kohdellaan. Mutta valitettavasti noissa isoissa produktioissa pitää homma tehdä helpoksi myös tuulipukukansalle.
Olen myös enemmän tai vähemmän puristi näiden juttujen suhteen, mutta tässä vuosien saatossa olen tajunnut, että tämän mitä Marvel tekee MCU:n kanssa ei ole tarkoituskaan olla mikään toisinto klassisesta Marvel-universumista, vaan yksi vaihtoehtoinen tulkinta siitä. Onhan tuota tehty jo sarjakuvien suhteenkin, kun sieltä löytyy Ultimate Marvel ja ties mitä. Kyse on multiversumista ja siitä, että asiat menevät syystä tai toisesta eri tavalla.

Muutenkin sarjakuvien historia ja tarinoiden määrä on niin valtava, että niiden rikkauden tuominen edes lähestulkoon sellaisenaan elokuvamuotoon on silkka mahdottomuus. Hyvin monelle kasuaalille tapaukselle vieläpä kun ne taustat ei kerro juuri mitään, joten homma on aloitettava ikään kuin alusta. Myöskään kaikki ratkaisut ei varmasti toimisi elokuvamuodossa hyvin, kun elokuvan pituus jo rajoittaa ja aikaa ei ole rakentaa niin pitkää kehityskaarta. TV-sarjassa se onnistuisi varmaan paremmin, mutta rahallisia resursseja ei varmaan siinä muodossa ole kertoa näitä tarinoita kokonaisuudessaan kaikkien hahmojen osalta. On myös aivan, kuten teemu_s tuolla sanoi, että tässä tulee myös eri tavalla normaalimaailman realiteetit esiin, eli näyttelijät vanhenee ja haluavat myös tehdä muuta. Tietty aina voi vaihtaa näyttelijää, mutta yleensä parempi mitä vähemmän sitä tarvitaan tehdä. Toki muutama vaihdos on MCU:ssakin jo tapahtunut.

Omasta mielestäni tämä on ollut ihan hyvä, joskin ihan luonnollisistakin syistä supistetumpi tulkinta siitä, miten valtava ja monisäikeinen Marvelin luoma todellisuus on. Ei ole paska asia, että tämä on viimein päätetty tuoda elävän kuvan muotoon ja myös niille jotka ei ole sarjakuvia lukeneet. Mielipiteitä on toki monia ja en itsekään kaikista muutoksista ja ratkaisuista ole ihan lämmennyt, mutta homman seuraamista helpottaa kun tosiaan tiedostaa, että tämä on vaihtoehtotodellisuus sille alkuperäiselle.

@Ted Raikas Olitko se sinä, joka lupasi DC-Universumille oman keskustelunsa avata mittavammin, jahka aikaa riittää? Täällä odottelen avaustasi.
Lupasin ja se toteutuu kyllä vielä, kunhan on hetki aikaa miettiä enemmän.

Ja jotta keskustelu pysyy aiheessa, niin totean, että Marvelin jutut on pääosin silkkaa paskaa, varsinkin DC:hen verrattuna. Marvelilla on kivoja värejä ja lasten juttuja, kun taas DC:n hommat pääsääntöisesti synkempiä, härskimpi huumori ja aikuisempia asioita käsitteleviä tarinoita, eikä mitään ylenpalttista sankaritarinan hohtoa.

+ Todettakoon, että Deadpool on ainut virkistävä poikkeus Marvelin jutuissa. Ja Marvel on kopioinut merkittävästi DC:tä, vaikka ei jälkimmäistäkään puhtaana pulmusena voi pitää.
Tässä kaipaisin hieman perusteluja? En nyt itse koe DC:n supersankarimaailmaa merkittävästi synkempänä ja aikuisempana varsinkaan. Jos perustelu on luokkaa: Batman, niin se ei mielestäni nyt ihan riitä. Superman, The Flash, Green Arrow, Wonder Woman jne. on mielestäni ihan yhtä juustoisia kuin useimmat Marvelinkin hahmot. Marvelistakin löytyy aikuisempaa ja synkempää tavaraa esim. Daredevilin, Punisherin ja monelta osaltaan X-Meninin muodossa. Batman myöskin otti askeleet tummemmille poluille vasta oikeastaan Frank Millerin teosten kautta 80-luvulla, joihin enemmän tai vähemmän Christopher Nolanin trilogia nojaa tyylillisesti. Samaa raaistamista mies teki myös Daredevilin kohdalla. Totta tietysti, että Nolanin Dark Knight trilogian kaltaista tummaa ja varsin realistista kuvausta ei ole Marvelin kohdalla ainakaan vielä nähty, jos tuo nyt taas osaltaan on joku kattava vertailukohta noiden kahden universumin välillä. Aika yksinään tuo Batman on taas tuossakin ryhmässä DC:sta puhuttaessa ja muut filmatisoinnit on melko "lasten juttuja" ollut laidastaan.

Enkä tiedä tuosta kopioinnistakaan, missä se oikein näkyy? Totta kai Detective Comicsin aikanaan voi nähdä synnyttäneen modernit supersankarit juuri esim. Supermanin ja Batmanin muodossa, mutta jos niiden käyttäminen inspiraation lähteenä uusia hahmoja tehdessä nähdään kopioimisena, niin sitten suunnilleen kaikki populäärikulttuurin ilmiöt on täynnä kopioita oli kyse sarjakuvista, musiikista, elokuvista tai mistä hyvänsä. Kyllä itse näen, että Marvel omalla tavallaan uudisti vahvasti koko supersankarigenreä ja ansaitusti nousi sen ykkösnimeksi 60-luvulla Stan Leen johdolla. Esim. Fantastic Fouria voidaan pitää ensimmäisenä varsinaisena supersankariryhmänä joka tiiviisti toimii jatkuvasti yhdessä ja omia vahvuuksia käyttäen ja myös porukan sisäiset ristiriidat on olemassa. Myös aika keskeisiä epätavallisia sankareita ja antisankareita on Marvelin ideariihestä tullut monia. Eiköhän totuus ole se, että molemmat on lainailleet molemmilta ja kumpaakaan on vaikea pitää plagioijana.

Tästä aiheesta tuli YLE:lta hiljattain mainio kolmiosainen dokumentti ja mielestäni siinä aika hienosti tuotiin molempien julkaisijoiden tärkeät elementit esiin, mitä ovat tuoneet koko genrelle. Se on sitten tosiaan taas makuasia kumpi universumi on sydäntä lähempänä. Minulle se on Marvel, koska se oli varhaisnuoruudessa tutumpi. Osalle se on varmasti DC: Nautin DC:nkin tarinoista ainakin nykyisten elokuvien ja tv-sarjojen muodossa. Pitää nyt tässä mahd. pian saada ketju pystyyn ja voidaan ruotia asiaa enemmän. Yritetään pitää tämä Marvelissa ja varsinkaan en jaksaisi mitään vastakkainasetteluja viritellä. Sopinee?
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Todettakoon, että viestini oli perin kärjistetty.

Noin vuosi sitten näin jonkin listauksen missä vertailtiin samankaltaisia DC:n ja Marvelin hahmoja, sekä niiden ilmestymiset olivat myös osa esittelyä. Listalla huomattava enemmistö oli DC:n vuoden tai muutaman aikaisemmin tekemiä, joista Marvel oli hakenut inspiraatiota. Toki joissain hahmoissa tilanne oli myös toisinpäin, mutta kyllä niitä oli DC:n originaaleina selvästi enemmän.

On totta, että Batman tietysti kaiken kaikkiaan tekee sen merkittävimmän eron tässä synkkyydessä, mutta kyllä yleisesti DC käyttää pahiksinaan myös sadisteja ja muita lastenraiskaajia ynnä sekopäitä, jotka silmittömästi tappavat ihmisiä. Toki Marveliin en ihan niin paljoa ole syventynyt kuin DC:hen, mutta olen jäänyt käsitykseen, että DC:llä esimerkiksi sankari joutuu useammin johonkin karuun patti- tai valintatilanteeseen, kun taas Marvelilla sankari tuppaa yleensä olemaan vain fyysisessä alakynnessä ja jostain löytää voimansa sieltä voittoon. Yleensä DC tuntuu käsittelevän myös paljon enemmän kuolemaa kuin Marvel, monesti juurikin kyllä näiden roistojen kautta. DC:llä myös tuntuu keskimäärin olevan teemat paljon synkempiä ja tätä tehostetaan myös yleensä värimaailmalla niin pysähtyneessä kuin liikkuvassa kuvassa. Muutenkin DC panostaa enemmän tällaiseen ihmisyyden paskojen puolien käsittelyyn. Molemmista löytyy varmasti noita synkkiä teemoja kyllä, mutta DC:stä on jäänyt minulle mielikuva, että käyttää niitä enemmän kuin Marvel.

Tähän synkkyyteen kuitenkin toimii hyvänä esimerkkinä toimii juuri alkanut kolmen jakson kokeilu Justice League: Gods vs. Monsters -minianimaatiosarja. Kolmen jakson kokeilu oli ilmeisesti saanut positiivista palautetta ja toinen tuotantokausi on ilmeisesti tulossa ensi vuonna hieman useamman jakson voimin. Laitan nyt linkit kahteen jaksoon, joista varsin esimerkillisesti näkyy mielestäni ero tässä synkkyysasiassa. Varsinkin tuossa Superman-jaksossa (1. linkki) tulee esille loistavasti tuo kuvailemani karu valintatilanne, joka saa katsojan hieman ehkä pohtimaan myös ihmiselämää:

Justice League: Gods and Monsters Chronicles - "Bomb" - YouTube

Justice League: Gods and Monsters Chronicles - "Twisted" - YouTube

Antaa tämän DC:stä höpöttelyn nyt kuitenkin levätä tästä ketjusta. Odotellaan sitä omaa ketjua ja jatketaan siellä...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Selvä, kiitos avartavasta viestistä RäpyläRepe! Varmasti tiedät aiheesta paljon enemmän mitä minä. Pahemmin en ole sarjakuvia, edes Marvelin lukenut aikakausiin joten olen niistä luvalla sanoen pihalla, olen vaan aika intomielisenä henkisenä pikkupoikana tosi vaikuttunut, että Marvel on käynnistänyt näinkin kunnianhimoisen ja laajan kokonaisuuden mitä MCU. Itse koen jokaisen elokuvan ja myös tv-sarjat ikään kuin episodeina isossa kanvaasissa ja pohdin juttua nimenomaan kokonaisuutena. Toki siellä aina joitain aukkoja löytyy, mutta sille ei nyt voi mitään ja niin tapahtuu vähän joka jutussa, että ihan kaikki nyörit ei pysy ojennuksessa, mutta ei se menoa haittaa jos ei anna haitata.

En tosiaan jaksaisi itse mitään vastakkainasettelua, koska DC:n jutut kiehtoo myös tv-sarja ja elokuvapuolella paljon. Marvel on kuitenkin henkilökohtaisesti aina vedonnut enemmän, koska se tuli lapsuudessa tutummaksi ja sisälsi sen verran eeppisiä juttuja, että ne ruokki tälläisen mytologioista, sci-fistä ja rajatieteestä kiinnostuneen hörhelön mielikuvitusta oikein huolella.

Koitan tosiaan pian saada ketjua aikaan, niin puhutaan noista sitten enemmän. Se on tosin omistettu enemmän juuri elokuville ja sarjoille, koska sarjakuvista en itse osaa sanoa juuri mitään. Saa niihin toki viitata, mutta ei mielellään ajauduta sielläkään liikaa niille poluille. Kun noissakin leffat ja sarjat on alkuperäisteoksista poikkeavia yhtä lailla kuin Marvelit.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Miksi valita kahdesta? Suomessa ei sentäs ole ihan samanlaista fanipoikakulttuuria näitten kahden julkaisijan välillä kuten USA:ssa. Itse ainakin katson molempien tuotoksia mielelläni, osa hahmoista/elokuvista toimii paremmin kuin osa. Molemmilla on toimivia tekeleitä ja vähemmän toimivia tekeleitä. Osa hahmoista on myös todella todella tylsiä (joo, just sinä Teräsmies ja Kapteeni Amerikka).

Mutta, jos on aivan pakko lähteä vertailemaan näitä kahta niin DC:llä on vielä kirimistä tuossa leffa/sarjauniversumin luonnissa. Tähän mennessä kaikki leffasankarit ovat eläneet omassa todellisuudessaan ja sarjat eivät risteä leffojen kanssa. Marvelinkin toki pitää jossain vaiheessa näyttää, että nuo sarjat ovat iso osa heidän luomaansa kokonaisuutta eikä vain jättää sitä pelkiksi pieniksi viittauksiksi siellä täällä.

Molempien ongelma on toki tuo jatkuva reboottailu ja tähtien vanheneminen. Batman on vaihtunut aika monesti ja Hämis alkaa kolmatta kertaa alusta. Wolverinenä on vaikea kuvitella ketään muuta kuin Hugh Jackmania.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Marvelinkin toki pitää jossain vaiheessa näyttää, että nuo sarjat ovat iso osa heidän luomaansa kokonaisuutta eikä vain jättää sitä pelkiksi pieniksi viittauksiksi siellä täällä.
Tämä on kyllä totta. Agent of S.H.I.E.L.D. on toki mukavasti ollut ajan hermolla pariin otteeseen ja esim. kytkökset Captain America: The Winter Soldieriin ja Avengers: Age of Ultroniin oli hyvin tehtyjä ja myötäileviä. Sarjan ongelma on tietty se, että vierailijoita elokuvista nähdään harmillisen vähän, mutta siihen on varmasti ihan selkeät syynsä, että näyttelijöitä ei noin vaan saada tekemään cameoita. Mukavaa kuitenkin olisi jos kolmannella kaudella saataisiin joku nimekkäämpi kasvo mukaan. Ensimmäisellä kaudella sentäs oli Nick Fury. Lady Sif ja Maria Hill toki hyviä vierailijoita, mutta ei kyllä ihan ykköskorin tapauksia.

Daredevilissä toivoisin myös, että olisi jatkossa enemmän kytköksiä muuhun universumiin. Ihan toimivasti ja ymmärrettävästi se pyöri sellaisessa mikrouniversumissaan ensimmäisellä kaudella, mutta kun tuo Daredevil tuosta tulee tunnetummaksi hahmoksi ympäristössään, niin kohtaaminen muiden sankarien kanssa tai ainakin joidenkin niistä kaiken logiikan mukaan tulisi olla tosiasia. Charlie Cox on ainakin itse haastattelussa toivonut, että pääsisi jossain vaiheessa mukaan johonkin Avengers-leffaan.

Molempien ongelma on toki tuo jatkuva reboottailu ja tähtien vanheneminen. Batman on vaihtunut aika monesti ja Hämis alkaa kolmatta kertaa alusta. Wolverinenä on vaikea kuvitella ketään muuta kuin Hugh Jackmania.
Jackman on tainnut sanoa, että näyttelee Wolverinea enää yhdessä sooloelokuvassa ja kaiketi joku rooli tulevassa X-Men: Apocalypsessa on mahdollinen, joskin sitä ei ole vielä varmistettu. Eittämättä alkaa olla vähitellen ehkä liian vanha rooliin.

Melkeinpä toivoisin, että Apocalypsen ja Wolverine 3:n jälkeen tuokin sarja bootattaisiin ja castattaisiin kaikki hahmot uusiksi ja osa huomattavasti paremmin onnistuen kuin aiemmin (varsinkin Rogue). Kaikkein hienointa tietysti olisi, jos X-Men saataisiin samalla liitettyä osaksi MCU:ta, mutta voi olla, ettei tule tapahtumaan. Wolverinen uudelleen roolittaminen on varmasti haaste, koska Jackman on vajaassa parissakymmenessä vuodessa muuttunut aika ikoniseksi roolissaan ja ihmiset on tottuneet, että tuo aussi on Wolverine. Eiköhän sopivia kandidaatteja löytyne. Näyttelijä voisi kyllä hahmon alkuperälle uskollisesti olla jonkun verran lyhyempi, ei nyt tarvitse ihan mikään tumppi olla kuitenkaan.

Gothamia katsellessani mietin, että pääosaa esittävä Ben McKenzie voisi kenties sopia Wolverineksi. Sopivan kulmikas ja yrmyn näköinen tyyppi.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Melkeinpä toivoisin, että Apocalypsen ja Wolverine 3:n jälkeen tuokin sarja bootattaisiin ja castattaisiin kaikki hahmot uusiksi ja osa huomattavasti paremmin onnistuen kuin aiemmin (varsinkin Rogue).
Noinhan juuri ollaan koko ajan tekemässä ("soft reboot"), vanha kaarti siivottiin edellisessä leffassa pois ja Apocalypse vedetään McAvoyn ja Fassbenderin johtamalla nuoremmalla jengillä. Ainakin Jean Grey, Cyclops ja Nightcrawler ovat uudessa leffassa mukana nuorempien näyttelijöiden tulkitsemina. Tuskin siis Anna Paquinin Roguekaan enää kankaalla heiluu, siihenkin rooliin jossain vaiheessa uusi näyttelijä valittaneen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuli tossa ostettua noi kaikki X-miehet leffat dvd:nä kun Anttilassa oli boxi alessa naurettavaan hintaan. Joten monen vuoden tauon jälkeen tuli sitten katsetua toi The Last Stand ja olinpa unohtanut että Xavier kuolee siinä ja Mangneto menettää voimansa. Joten jäin ihmettelemään että mites "Days of Future Past":issa Xavier on hengissä ja Mangentolla on taas voimat kun siinä se "tulevaisuus" osuus kai tiettävästi taphtuu "The Last Stand" jälkeen.

Wolverinen uudelleen roolittaminen on varmasti haaste, koska Jackman on vajaassa parissakymmenessä vuodessa muuttunut aika ikoniseksi roolissaan ja ihmiset on tottuneet, että tuo aussi on Wolverine. Eiköhän sopivia kandidaatteja löytyne. Näyttelijä voisi kyllä hahmon alkuperälle uskollisesti olla jonkun verran lyhyempi, ei nyt tarvitse ihan mikään tumppi olla kuitenkaan.
Ois kyllä rohkea veto tehdä Wolverinnesta sen näköinen minkälaiseksi se aikoinaan legendaarinen John Byrne piirsi. Pieni karvainen mies kun sotii näitä nykyajan kauneusihanteita vastaan.

Kuulostaa tietysti ensialkuun hölmöltä idealta tehdä Muinaisesta nainen, mutta toisaalta Swinton on todella muuntautumiskykyinen ja taidokas näyttelijä
Kun Swintonin naamaa kattelee niin musta se ois kyllä hyvä Madame Web. Mutta omasta mielestä näissä Marvel lefoissa on kyllä ollut hyvä casting. Paitsi tossa tulevassa Ihmeneoleset leffassa jossa mennään metsään ja oikein kunnolla. Musta pitäisi kunnioittaa sitä mitä sukupuolta, ihonväriä taikka ikää hahmo edustaa. Mielestäni se on yhtä perseestä että Liekin näyttelijä on mustamies kuin se että mr.Fantastic näyttää opiskelijapojalta kun sen pitäis olla sellainen keski-ikäinen proffa.

Tom Holland on uusi Spider-man!
Omasta mielestä hyvä valinta. Jengi repi pelihousuja imdb tilapäivityksestä siitä kuinka nuori se on mutta suurin osa imdb kuvagalleria kuvista on muutaman vuoden takaa ja aika kyllä tekee tehtävänsä. Mutta omastakin mielestäkin tää reboot tulee aivan liian aikasin. En ole edes kahta edellistä Hämistä jaksanut katsoa kun sekin reboot tuli mielestäni aivan liian aikasin. Tiedä sitten miten jengi jaksaa jälleen kerran innostua katselemaan "kuinka Hämis sai voimansa" leffaa.

Miksi valita kahdesta? Suomessa ei sentäs ole ihan samanlaista fanipoikakulttuuria näitten kahden julkaisijan välillä kuten USA:ssa.
En mä ainakaan keksi yhtään hyvää syytä miksi ei voisi nauttia molemmista sarjoista yhtä paljon. Vähän sama juttu kuin pitäisi valita Star Trekin ja Star Warsin välillä. Vaikka Marvel-sarjakuvia on tullu muksuna luettua enemmän niin kyllä tässä odotetaan tota Batman v Superman leffaa ja erityisesti Wonder Womanin näkemistä! Trailerista päätellen ainakin yksi kohtaus on revitty tosta Frank Millerin legendaarisesta "Dark Kinght Returns" sarjakuvasta. Tuli tosta "Birdman" mieleen että ois ollu kyllä mahtavaa jos tosta sarjakuvasta ois väänetty leffa jossa Michael Keaton ois ollut pääosassa ikäloppuna Batmanina.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaipa se Spider-Manin äkillinen boottaus liittyy juuri siihen, että Marvel halusi hahmon todella kovasti omaan laajenevaan elokuvauniversumiinsa ja kyllä se pitää melkein tässä vaiheessa tuoda sisään hommaan jos joskus aikoo ja pakko se on myös rebootata tuota varten, koska ei tuota edellistä saisi oikein loogisesti istutettua tuonne mitenkään. Näkisin asian noin. Sen takia juuri nuori näyttelijäkin on olennainen, mitä ei moni vieläkään tunnu oikein hahmottavan. Ei sellainen varttuneempi kokenut seittisinko istuisi tuonne ollenkaan, koska sellaisen olemassaolo olisi väistämättä tiedostettu jo aiemmin ja olisi sekaantunut takuuvarmasti muukalaisinvaasioon Nykissä jne.

Toinen juttu sitten on, että edellinen Spider-Man leffa taisi jäädä odotetuista tuloksista ja ilmeisesti Andrew Garfieldin kanssakin ollut jotain skismaa. Homma ei vaan tainnut toimia monellakaan osa-alueella. Sony tajusi nostaa kädet ylös ja tehdä diilin Disneyn/Marvelin kanssa.

Edelleen kyllä hyvä, että Spider-Man tällä kertaa tuodaan ensin kehiin vierailevana hahmona, mikä voi tuoda hieman uutta näkökulmaa juttuun. Ensi vuonnahan sen näkee sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös