Keskustelua Marvel-universumin elokuvista ja tv-sarjoista (Marvel Cinematic Universe, X-Men jne.)

  • 229 615
  • 1 180

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sarjakuvissa on menty muutenkin liian pitkälle sen suhteen, että kosiskellaan kaiken maailman vähemmistölukijaryhmiä kuten naisia, värillisiä ja seksuaalivähemmistöjä. Sarjakuvat - kuten hevimusiikkikin - on ensisijaisesti ja alun perin tarkoitettu valkoisille länsimaisille pojille ja nuorille heteromiehille, ja siitä on turha poiketa liiaksi.
Onhan ne, mutta ainakin itse tunnen useita Marvelia fanittavia naisia ja he tuskin kaipaavat, että keskeisiä hahmoja muutetaan naisiksi, homoiksi tai niiden ihonväriä vaihdetaan. En ole ainakaan kuullut. Osaavat varmasti arvostaa perinteitä ja sitä, että hahmot ovat sitä miksi ne on luotu.

Uskomaton kehitelmä kyllä tuo naispuolinen Thor. No, onneksi ei ole pakko lukea moisia pyhänhäväistyksesi määriteltäviä roskasarjakuvia.

Marveleissa kuitenkin on vahvoja naishahmoja jo ennestään ihan ihonväriinkin katsomatta, joten ei tälläisissä kehitelmissä ole päätä eikä häntää. Nähtävästi on vaan ideat niin vähissä?

Sitä paitsi X-Menin Storm jo oli hetken ukkosenjumalana tai pikemminkin jumalattarena. Muistan lukeneeni tarinan, missä X-Miehet ja Uudet mutantit siirtyivät Asgardiin ja Loki punoi siellä juoniaan ja sai kääpiöt valmistamaan Mjolnirin kaksoiskappaleen, jonka sitten lahjoitti lumoamalleen Stormille haluten tästä Thorin tilalle jumalan. Jotkut tuollaiset muistikuvat on - saa korjata jos muistan yksityiskohtia väärin. Tuossa tarinassa oli oikeasti ideaa ja oivallusta huomattavasti enemmän. Mm. Wolverine sai tuta Stormin raivon vasaran kautta. Hienoa luettavaa.


Edelleenkin pännii myös se, että tulevassa Fantastic Fourissa Johnny Storm on mustaihoinen... ihme kehitelmä tuokin saatana. No eipä ole kummoisia odotuksia ko. leffaa kohtaan ja ne edellisetkin oli ihan tuhnuja, joten tuotakin aihepiiriä taidetaan persraiskata ihan huolella jatkossakin.

Pistää vihaksi, vakavia asioita nämä!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täälläkin jo mainittu tuleva Daredevil -sarja on saanut uuden näyttelijäkiinnityksen, kun HBO:n True Bloodissa ihastuttanut punapää Deborah Ann Woll liittyy remmiin. Kiinnostus nousi lisää sarjaa kohtaan. Jo nyt Matt Murdockin ja Kingpinin näyttelijävalinnat saa ainakin minulta kiitosta. Siihen päälle pääsee ihailemaan Deborahin luonnollista kauneutta. En valita.

Toivottavasti sarja tosiaan onnistuu.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Olipahan Guardians of the Galaxy melkoinen pläjäys. Todella viihdyttävää avaruusräimettä, mielenkiintoisia hahmoja ja yhteyksiä laajempaan MCU-kokonaisuuteen. Eli juuri sitä mitä pitikin.

Kovasti tästä vanhat Star Warsit tulivat mieleen, samanlainen kevyt seikkailuhenki on päällä ja useita muukalaisplaneettoja ja -kulttuureja esitellään, mutta ei selitellä sen kummemmin.

Rocket ja Groot olivat odotetusti viihdyttäviä tyyppejä, mutta Dave Bautistan Drax yllätti minut positiivisesti. Hahmossa oli ideaa ja Bautista veti roolin vakuuttavasti. Toivottavasti pääsee vielä vähän paremmin esiin jatko-osassa. Ja Lee Pace teki vaikutuksen pahis Ronan the Accuserina. Moni pätevä näyttelijä sai ihan liian vähän ruutuaikaa, jatko-osaa odotellessa...

Muutamaa sarjakuvista tuttua juttua jäin kaipaamaan (en nyt spoilaa tarkemmin), mutta kokonaisuutena todella onnistunut leffa ja yksi Marvelin parhaita. Olen todella iloinen, että James Gunn on myös jatko-osan peräsimessä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pitkälti samaa mieltä Vintsukan kanssa Guardians Of The Galaxysta. Groot oli perin sympaattinen, Vin Dieselin paras äänirooli tähän mennessä.

Hyvin saatiin myös Marvel-universumin laaja kosminen puoli alulle. Xandarilaiset Nova-joukot ja kriit varsinkin saivat paikkansa parrasvaloissa, skrulli-variaatiothan nähtiin jo Kostajissa.

Enää puuttuu isoista roduista oikeastaan vain Shi'arin imperiumi, jonka voisi vielä mukaan ympätä vaikka se perinteisesti on syystä tai toisesta ollut se imperiumi, jonka nimen omaan Ryhmä-X kohtaa krii-rodun ollessa Ihmenelosten tai Kostajien heiniä. Shi'arin nimekkäimmistä edustajista saisi kuitenkin paljon mielenkiintoista irti, oli kyseessä sitten vaikkapa Kuolemanlintu tai Keisarillinen kaarti (Gladiaattori johdossaan). Myös Tähtiseikkailijat sopisivat Guardians Of The Galaxyn jatko-osiin, elleivät Starjammersit sitten ole niin leimallisesti mutanttielokuvien ainesta.

GotG oli paljon velkaa 1980-luvun reippaille avaruusseikkailuelokuville. A-luokan tuotantoarvojen elokuvista Flash Gordon ja ne ainoat oikeat Tähtien Sodat tulevat mieleen, B-luokan helmistä muun muassa Jääpiraatit, Battle Beyond The Stars sekä The Last Starfighter ovat samassa linjassa.

Rehellisen viihdyttävistä avaruusseikkailuelokuvista GotG oli kutakuinkin parasta mitä on tehty sitten 1980-luvun. En nyt laske ns. vakavia tieteiselokuvia, synkkiä dystopioita tai tieteissotaelokuvia tähän kategoriaan vaan vain selkeät seikkailuelokuvat avaruudessa. Tähtien Sodan jälkimmäinen rahastustrilogia jäi ainakin niin kauas taakse, ettei se mahdu samaan galaksiinkaan edes kaukana, kaukana jossain. Kovat paineet GotG asettaa myös tuleville Tähtien Sodan jatko-osille, jotka saavat olla jotain muutakin kuin tönkkösuolattua digitaalipaskaa yltääkseen Marvelin esittämään tasonnostoon.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime viikolla tuli käytyä katsomassa Guardians of the Galaxy. Unohtunut kirjoitella ajatuksia leffasta tänne.

Kyllähän se oli oikein toimiva avaruusrymistely, mutta ennakkohehkutuksiin nähden se ei ehkä ihan täyttänyt kuitenkaan odotuksia. Varsin hektistä oli meno ja suvantokohtia ei juuri ollut. Olisin ehkä vähän seesteisempää meininkiä toivonut välillä ja enemmän muukalaismaailmojen esittelyä, mutta jatkoa seuraa, joten ehkäpä sitten. Vitsiä tykitettiin jatkuvasti toiminnan lomassa ja erikseen ja tosiaan äksöniä piisasi. Onneksi se oli kuitenkin ihan tyylillä tehty ja vaikka se räväkkää supersankaritouhua oli, niin tyylikkyys pysyi mukana, toisin kuin edellisessä SW trilogiassa johon tätä nyt tosiaan helposti tulee verrattua, kuten muutkin on täällä tehneet. Ne nyt on tätä ennen viimeisimmät tyylipuhtaammat avaruusseikkailut mitä on tehty. Tämä vei kyllä visuaalisesti ja etenkin tyylillisesti Lucasin viimeisiä pönötyksiä 100-0.

Ryppyotsaisuus oli kyllä tästä leffasta kaukana, koska vähän vakavempaakin juttua yleensä kuitattiin huumorilla ja naljailulla. Sekä hyvä että huono juttu, mutta komediahan tämä pääosin kuitenkin oli. Tuo tiimi ei ottanut juuri mitään vakavasti, paitsi Star-Lord toki kun walkmanista oli kyse. Hahmot ja niiden väliset jännitteet oli kyllä leffan suola. Koko tiimi varsin värikäs, kirjaimellisestikin. Hieman yllättäen jopa Drax oli milteipä hauskin hahmo ja kyseisen mörssärin läpänheitto nauratti eniten. Grootin toistohuumorimainen itseilmaisu totta kai alkoi kerta kerran jälkeen hauskuuttaa enemmän ja enemmän. Muutoinkin Groot ja Rocket on vähän kuin toiminnallisempi versio C-3PO:sta ja R2-D2:sta. Tiettyä samaa dynamiikkaa oli ja se lienee tarkoituskin. Lisäksi todella hienosti toteutettuja kumpainenkin, kuten muutenkin alukset ja kaikki oli tyylikkäitä. Gamora taasen vastasi porukan vakavuudesta, vaikka muutama läppä ja naseva kommentti irtosi sieltäkin.

Hahmojen ainoa ongelma oli se, että niiden taustaa ja syntyä ei niin käsitelty (paitsi Star-Lord nyt jossain määrin) ja se nyt tietysti on aika vaikeaa edes tämänpituisessa leffassa. Hahmot vaan ilmaantui yksi toisensa jälkeen ruudulle, mutta onneksi ne tosiaan on sen verran persoonallisia, että se auttaa. The Avengersin vahvuus kun oli se, että suunnilleen kaikki hahmot oli esitelty jo yhdessä tai useammassa elokuvassa aiemmin, joten niihin oli jo jotain kosketuspintaa. Asiaa tietysti olisi voinut auttaa se, jos hahmot olisi ennestään sarjakuvista tuttuja, mutta ainakin minulta on tämä tiimi jäänyt pimentoon. Joskus 80- ja 90-luvuilla kun Marveleita vähän enemmän lueskelin, niin en törmännyt Guardians of the Galaxyyn missään yhteydessä. Täytynee etsiä näitä sarjiksia käsiin, ehkä sitä kautta leffa avautuu vielä ihan toisella tapaa kun sen jossain vaiheessa katselee uusiksi ja se varmaan kannattaa, koska tuntui, että tuossa oli todella paljon kaikenlaista detailia mitä ei heti huomaa.

Parasta osastoa tässä kuitenkin oli pahikset. Ronan on yksi tyylikkäimpiä pahoja poikia tähän mennessä MCU:ssa ja mukavasti ulkoisesti sarjakuvavastineensa näköinen. Usein tuntuu, että nimenomaan pahikset on jostain muokattu aika kauas alkuperäisestä. Myös iki-ihana Karen Gillan Nebulana oli hyytävä ilmestys. Korath jäi vähän valjuksi. Mielestäni siitäkin olisi voitu tehdä ihan reilusti kree (joka hahmo oikeasti on) sinisine ihoineen, eikä mikään humanoidineekeri oudonvärisine silmineen. No tämä on tätä.

Positiivisen puolelle jäätiin ehdottomasti, vaikka nyt mäiskettä ja onelinereitä välillä syydettiin ähkyksi asti ja osa vitseistä ei ollut mitään kovinkaan nokkelia ja erityisen hauskoja.

Neljä tähteä viidestä kuitenkin. Jokunen MCU:n leffa menee kyllä tämän edelle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Joskus 80- ja 90-luvuilla kun Marveleita vähän enemmän lueskelin, niin en törmännyt Guardians of the Galaxyyn missään yhteydessä. Täytynee etsiä näitä sarjiksia käsiin, ehkä sitä kautta leffa avautuu vielä ihan toisella tapaa kun sen jossain vaiheessa katselee uusiksi ja se varmaan kannattaa, koska tuntui, että tuossa oli todella paljon kaikenlaista detailia mitä ei heti huomaa.

Ei ainakaan suomenkielisiä Marvel-lehtiä kannata etsiskellä, niissä kun ei tätä porukkaa nähty. Tai no, Gamora nähtiin muutaman sivun vilaukselta Ikuisuuden Rautahanska -tarinakokonaisuudessa, ketään muuta Guardiansia ei.

Porukan taustathan ovat hyvin marginaaliset Marvel-mittapuulla, eli Guardiansit seikkailivat alkuperäisessä kokoonpanossaan joskus 1960-luvun lopulla ja hetken 1970-luvun alussa kunnes katosivat sinne, minne monet muutkin vähemmän tunnetut hahmot ja ryhmät ovat kadonneet. Guardians-ryhmän uusi tuleminen tuli vasta kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin nykymuotoisena porukkana eli joskus 2008-2009 (en ole näitä tarinoita itsekään kyllä lukenut).

Thanos, Ronan ja kumppanit toki ovat useammin esiintyneitä. Ronan erityisesti teki vaikutuksen Semicin mustavalkoisissa Ihmesarja-pokkareissa 1980-luvun puolivälissä, jolloin Ronan otti mittaa sekä Leen/Kirbyn Ihmenelosista että Kostajista näiden pokkarissa (jossa käsiteltiin skrullien ja kriin sotaa klassikkotarinassa). Ronanin lisäksi olisi voinut tietysti laittaa lisääkin krii-puolen porukkaa, jäin hieman kaipaamaan Ylintä Tajuntaa, eikä Mar-Vellkaan olisi huono veto ollut, mutta ehtiihän näitä jatko-osissa.

Thanos on puolestaan ollut minusta aina varsin tylsä hahmo, jotenkin liian yksioikoinen ja ylivoimainen tyyppi. Sen takia en hänestä mitään Marvel-elokuvauniversumin ylintä pääpahista toivoisi pidemmän päälle, koska hahmo voidaan voittaa lähinnä jollain deux ex machinalla - yksikään porukka ei tosissaan Thanokselle pärjää ilman jotain ihmeellistä vippaskonstia.

Nova-joukoista sen verran, että ne ovat paitsi omanlaisensa hiilikopio DC:n Vihreän Lyhdyn joukoista, myös hyvin tuntemattomia Suomessa. Nova-hahmo seikkaili Hämiksen kanssa 1980-luvun Hämis-numerossa yhdessä kaksiosaisessa tarinassa, josta julkaistiin vain avausosa ja siirryttiin täysin selittämättä eteenpäin, jolloin tarina jäi täysin kesken. Muistan, kuinka minua vuosia kismitti tämä, koska Novan hahmo vaikutti kiinnostavalta ja dynaamiselta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Porukan taustathan ovat hyvin marginaaliset Marvel-mittapuulla, eli Guardiansit seikkailivat alkuperäisessä kokoonpanossaan joskus 1960-luvun lopulla ja hetken 1970-luvun alussa kunnes katosivat sinne, minne monet muutkin vähemmän tunnetut hahmot ja ryhmät ovat kadonneet. Guardians-ryhmän uusi tuleminen tuli vasta kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin nykymuotoisena porukkana eli joskus 2008-2009 (en ole näitä tarinoita itsekään kyllä lukenut).
No, tämä selittää sitten sen, että tuo tiimi on pysynyt viime vuosiin saakka itselleni aika tuntemattomana juttuna. Marveleita kun en ole vuosiin enää lukenut. Alkoi 90-luvulla piirrostyylit muuttumaan sen verran epämiellyttäviksi, että kiinnostus aiheeseen laantui samalla. Olen jotenkin aika vanhoillinen tuossa mielessä. "Spawn" tyyli ei mielestäni sovi Marveleihin ja mitä olen viimeaikoina selaillut lehtiä, niin tyyli on tietysti muuttunut tuosta (onneksi), mutta silti vähän yliväritettyjä ja kuvitettuja ne on. Pidän ehkä vähän hillitymmästä tyylistä ja pelkistetymmästä. Toki esim. John Byrnelläkin oli niitä yksityiskohtia paljon mm. taustoissa, mutta hahmot on kuitenkin hillitympiä ja kaikin puolin selkeämpiä.

Ehkä olen vaan vanha ja en osaa hyväksyä uutta niin helposti.
 

MainMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei ainakaan suomenkielisiä Marvel-lehtiä kannata etsiskellä, niissä kun ei tätä porukkaa nähty. Tai no, Gamora nähtiin muutaman sivun vilaukselta Ikuisuuden Rautahanska -tarinakokonaisuudessa, ketään muuta Guardiansia ei.

Muistelin, ja piti oikein tarkistaa, että kyllähän 90-luvun suomenkielisessä Marvel-lehdessä julkaistiin myös Warlockin nimellä näitä Ikuisuuden Rautahanskan jatkotarinoita. Niissähän Drax The Destoyer kyllä nähdään Adam Warlockin Infinity Watchin jäsenenä. Tämä pätee ainakin Infinity Crusadeen, joka julkaistiin vuonna 95 Marvelissa, numeroissa 8 ja 9:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/marvel/marvel1995.html
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Adam Warlockista sen verran, että tuossa leffassa vilahti The Collectorin kokoelmissa Warlockin kenno (en itse sitä bongannut, vaan luin jostain sivustolta). Gunn ja kumppanit ovat myös myöntäneet, että näin on asianlaita, joten on hyvin mahdollista, että tuo hahmo esiintyy jo jatko-osassa sitten?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Porukan taustathan ovat hyvin marginaaliset Marvel-mittapuulla, eli Guardiansit seikkailivat alkuperäisessä kokoonpanossaan joskus 1960-luvun lopulla ja hetken 1970-luvun alussa kunnes katosivat sinne, minne monet muutkin vähemmän tunnetut hahmot ja ryhmät ovat kadonneet. Guardians-ryhmän uusi tuleminen tuli vasta kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin nykymuotoisena porukkana eli joskus 2008-2009 (en ole näitä tarinoita itsekään kyllä lukenut).
Jep, tämä nykyinen Guardians tosiaan syntyi viitisen vuotta sitten Annihilation-nimellä kulkevan ison kosmisen myllerryksen jälkimainingeissa (suosittelen lukemaan jos kiinnostusta riittää, mainio tarinakokonaisuus), mutta hahmothan ovat kaikki 60- tai 70-luvulla syntyneitä ja seikkailleita. Toki aika marginaalihahmoja kaikki Marvelin isoihin verrattuna.

Adam Warlockista sen verran, että tuossa leffassa vilahti The Collectorin kokoelmissa Warlockin kenno (en itse sitä bongannut, vaan luin jostain sivustolta). Gunn ja kumppanit ovat myös myöntäneet, että näin on asianlaita, joten on hyvin mahdollista, että tuo hahmo esiintyy jo jatko-osassa sitten?
Näinhän se oli, ja lisäksi lopputekstien jälkeen
tuo Warlockin "kotelo" nähtiin samassa paikassa, mutta auenneena ja tyhjänä (ja tähän samat sanat, internetsistä luin, itse en huomannut).
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muistelin, ja piti oikein tarkistaa, että kyllähän 90-luvun suomenkielisessä Marvel-lehdessä julkaistiin myös Warlockin nimellä näitä Ikuisuuden Rautahanskan jatkotarinoita. Niissähän Drax The Destoyer kyllä nähdään Adam Warlockin Infinity Watchin jäsenenä. Tämä pätee ainakin Infinity Crusadeen, joka julkaistiin vuonna 95 Marvelissa, numeroissa 8 ja 9:
http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/marvel/marvel/marvel1995.html

Totta puhut, olihan se Draxkin siellä vilahtamassa, vaikkei hahmosta paljon irti saatu. Tuo lehti on minunkin hyllyssäni, mutta en aikoinaan näille Ikuisuuden Rautahanska -tarinoille kauheasti syttynyt, enkä syty vieläkään. Vähän samasta syystä kuin en erityisesti välittänyt Salatuista Sodista. Mahtipontista über-vääntöä kosmisissa puitteissa, joissa kaikki kärsimykset ja jopa kuolemat kuitenkin tarinan lopulla resetoidaan ja iso pahis voitetaan jollain vippaskeinolla kunhan ensin on rymistelty satoja sivuja. Tuollaiseksihan touhu on muutenkin vähän muuttunut. Järkyttävän laajoja tuhatsivuisia cross over -pläjäyksiä, joissa ei oikeastaan kuitenkaan tapahdu paljon mitään.

Kuten Ted Raikas totesi, niin 1990-luvulla Marvelinkin tarinat heikkenivät ja paljon. Noissa ajoissa oli kestämistä, mutta sinnikkäästi olen vain kaikki Marvel-lehdet ostanut ja hankkinut. Nythän ei olekaan enää muuta tilattavaa kuin Hämis.

1990-luvun lopulla tilanne alkoi kuitenkin hiukan parantua, kun paskin pullisteluvaihe oli ohitettu ja Liefieldit, Jim Leet ja vastaavat olivat jo aikoja sitten karanneet mm. Image-kustantamoon tekemään omia teoksiaan, joissa korskea kuvitus oli kaikki kaikessa ja juoni täysin toisarvoinen. Liefieldin tapauksessa ei ollut edes sitä korskeaa kuvitusta, sillä mieshän ei osaa edelleenkään piirtää ihmistä ollenkaan. Hirveää paskaa oikeastaan noin 99% koko Liefieldin tuotannosta.

Ryhmä-X:n "manga-vaihetta" inhosin syvästi ja olin kiitollinen siitä, että se loppui tai ainakin painui taka-alalle. Erityisesti Joss Whedonin käsikirjoittama kunnianpalautus oli paikallaan. Tosin en kauheasti pitänyt viimeisistä X-vuosista Suomessa, kun Ryhmä-X vaikutti lähinnä armeijan tai pakolaiskeskuksen yhdistelmältä, jota johti kyynisen tunnistamattomaksi muuttunut poliitikko-Kyklooppi. Saatana, vuoden 1985 suomalainen vuosikerta vain kehiin, Claremont/Byrneä ei mikään ole vieläkään ohittanut!

Meni nyt vähän leffa-aiheen ohi, mutta toivoa sopii, että leffoissa hyödynnettäisiin vanhoja klassisia tarinoita mahdollisimman paljon kuten nyt on tehtykin. X-Men: Days of Future Past oli senkin takia niin hieno elokuva, että se ammensi runsaasti tästä klassikkotarinasta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.:in toinen kausi pyörähti käyntiin tällä viikolla. Ihan ok avaus mielestäni. Ilmeisesti tuossa seasoneiden välillä on kulunut hieman aikaa, mutta tuli vaikutelma, että tässä jatkettaisiin nyt siihen suuntaan mihin sarja jäi ensimmäisellä kaudella, eli isommat pyörät pyörii ja yksittäiset tarinasta enemmän irrallaan olevat jaksot ei saa niin suurta tilaa. Vaikea toki sanoa ekan jakson perusteella vielä, mutta ainakin toivon, että keskeisempi juoni etenee kunnolla ja fillerit jää vähiin. Pysyy mielenkiinto enemmän kasassa.

Jokunen elokuvasarjassa nähty hahmo vilahtaa lyhyesti jaksossa, en nyt tässä tarkemmin kerro ketkä. Lisäksi eräs sarjakuvista, etenkin Kostajista tuttu hahmo teki esiintymisensä tässä jaksossa, eli:
Carl "Crusher" Creel, tuttavallisemmin Absorbing Man. Toivottavasti vaan miekkosen voimien lähde selitettäisiin sarjassa. En pidä siitä, jos otetaan sellainen suunta, että supervoimaisia henkilöitä vyörytetään ruudulle, eikä ole mitään syntytarinaa niille yliluonnollisille voimille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensi vuonna toukokuussa ensi-iltaan tulevan Avengers: Age of Ultronin Teaser Trailer on julkaistu.

Sopivan synkeältä vaikuttaa. Tuossa trailerissa ei pahemmin huulenheittoa löydy, mitä usein näissä trailereissa on. Hyvä vaihteeksi näin. Vaikka tuskin nyt onelinerit ja kepeämmät osuudet leffasta uupuu. Myös itse stara, eli Ultron näkyy tuossa nyt ensi kertaa kokonaan ja mielestäni vaikuttaa erittäin toimivan oloiselta. Ulkonäköä on hieman muokattu alkuperäisestä, esim. suu liikkuu, mutta ei haittaa. Hyytävä ilmestys.

Lähtökohtaisesti ensi vuoden suurin leffatapaus ainakin omalla kohdalla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Marvel julkisti liudan tulevia elokuvia ja niiden ilmestymisajankohdat. Sinänsä ei omalla kohdalla voi sanoa, että olisi juuri yllätyksiä, kun noista kaikista on huhuttu vahvasti viime vuodet. Mukavaa kuitenkin, että asiat varmistuu joten uusia leffoja tulee vielä rutosti ja mikä parasta myös uusia hahmoja.

Linkki tulevien elokuvien nimiin ja julkaisupäivämääriin löytyy täältä.

Oikeastaan kaikki mielenkiintoisia. Useita jatko-osiakin, toki. Uusista hahmoista odotan ainakin Doctor Strangea (Benedict Cumberbatchin uskotaan ottavan tuon viitan harteilleen, sen verran vahvasti asiasta uutisoidaan, mutta ei ole toki varmistunut) ja Black Pantheria (näyttelijäksi varmistunut Chadwick Boseman.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oikeastaan kaikki mielenkiintoisia. Useita jatko-osiakin, toki. Uusista hahmoista odotan ainakin Doctor Strangea (Benedict Cumberbatchin uskotaan ottavan tuon viitan harteilleen, sen verran vahvasti asiasta uutisoidaan, mutta ei ole toki varmistunut) ja Black Pantheria (näyttelijäksi varmistunut Chadwick Boseman.

Nyt kun kerran Ihmenelosten Liekistäkin ollaan tekemässä mustaa miestä, niin minusta pitäisi tasa-arvon nimissä tehdä Mustasta Pantterista valkoinen mies. Perusteluiksi voisi laittaa rotujen välisen tasa-arvon ja sen, että olisi rasistista jos valkoinen mies ei voisi yhtäläisesti esittää afrikkalaista kuningasta.

Paljon on Marvelilla tuotantoputkessa elokuvia, saapa nähdä tehdäänkö kaikki suunnitellun mukaisesti. Olen aika varma, että jossain vaiheessa jonkun Marvel-elokuvan on yksinkertaisesti pakko flopata lippuluukuilla sen takia, että joko sen tekijäkaarti vetää liian varman päälle ja/tai suurta yleisöä ei se aihe tai hahmo niin paljoa jaksa kiinnostaa supersankarielokuvien tulvan keskellä. Jos ja kun näin käy, se saattaa vaikuttaa muidenkin elokuvien tuotantoihin sekä aiheuttaa noidankehän, jossa omaperäisemmät ohjaajavalinnat ja kerrontaratkaisut vaihdetaan kaavamaisiksi ja ylituotetuiksi, mikä taas johtaa jatkossakin lipputulojen laskuun.

Nythän on ollut se linja, että monet Marvel-elokuvat ovat olleet kohtalaisen erilaisia jopa saman hahmon elokuvien kesken: Kapteeni Amerikan ensimmäinen elokuva oli retrohenkinen toisen maailmansodan sotaseikkailu ja kakkonen taas oli 70-lukulaista vainoharhaa henkivä agenttitrilleri.

Näin omakohtaisesti en tuosta Mustasta Pantterista kauheasti odota. En siksi, että sen päähenkilö on musta vaan siksi, että itse hahmo on mielestäni aina ollut melkoisen tylsä ja yksioikoinen, eräänlainen köyhän miehen Daredevil sillä erolla, että toinen on sokea lakimies ja toinen rikas afrikkalaisprinssi. Hahmoa ei olisi aikoinaan edes tehty, ellei olisi haluttu tuoda mustia supersankareita, joista Musta Pantteri siis oli ensimmäinen laatuaan. Vastaava valkoinen hahmo olisi vajonnut nopeasti tusinasankarien joukossa unholaan. Nyt kun hahmolla ei ole enää vastaavaa rotupoliittista merkitystä, niin Pantterin onttous hahmona tulee entistä selvemmin ilmi.

Tohtori Oudon elokuvaa odotan näistä ehkä eniten jos se vain tehdään kunnolla eli reilusti far out -mystiikan puolelle heittäytyen. Perinteinen "Strange Begins"-kaava ei niin hyvin toimisi. Reilusti vain Cyttorakin karmiininpunaisia nauhoja, Agamotton kaikkitietävää silmää sekä Dormammua tyttärineen, niin maagikko minussa kiittää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ok, minua taas tuo Black Panther kiinnostaa. Hahmo oli sarjakuvissakin tyylikäs ja elegantti. Ihan mielenkiintoisen leffan Afrikka ympäristönä tuosta saa ja nähtävästi Black Panther tekee ensiesiintymisensä jo tuossa Captain America: Civil Warissa, näin olin lukevinani.

Kunhan juoni on leffassa hyvä, pahis samantien. Klaw lienee legendaarisimpia Pantterin vihollisia. Se on kyllä aika turhan erikoinen hahmo (kiinteätä ääntä), että en tiedä onko ihan toteuttamiskelpoinen sikäli. No, jää nähtäväksi. Katsomaan menen varmasti tuon leffan myös ja seuraan sen kehittymistä.

Koko MCU:sta on ainoastaan ensimmäinen Iron Man ja Incredible Hulk jäänyt katsomatta elokuvateatterissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Koko MCU:sta on ainoastaan ensimmäinen Iron Man ja Incredible Hulk jäänyt katsomatta elokuvateatterissa.

Minulta eivät ole nämäkään jääneet katsomatta, joten tuskin Musta Pantterikaan jää, vaikka pidänkin hahmoa varsin mitäänsanomattomana, kuten suurinta osaa muitakin sellaisista hahmoista jotka on tietoisesti luotu jonkun tietyn väestönryhmän, vähemmistön tai vastaavan kosiskeluun. Se toki sanottakoon Pantterin eduksi, että onhan hän huomattavasti tyylikkäämpi ja kiinnostavampi kuin Voimamies Luke Cage, joka keltaisine paitoineen, Harlem-slangeineen ja afropörröineen oli aikoinaan niin päälleliimatun oloinen ilmestys, ettei mitään rajaa. Pantteri sentään osaa puhua englantia eikä mokella mitään jiveä. Tosin Cagekin on nykyisin oppinut puhumaan ja ajanut afronsa.

Mustista supersankareista sellaiset ovat parhaita, jotka mieltää ensisijaisesti supersankareiksi ja sitten vasta miettii (jos ylipäätään miettii) muita asioita kuten hahmon taustaa. Esimerkiksi Ryhmä-X:n Storm on oivallinen esimerkki, josta on pitkälti kiittäminen Chris Claremontin käsikirjoitustyötä.

Toivottavasti Musta Pantteri -elokuva kuitenkin ylittää odotukset.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Sieltähän niitä sitten tuli täyslaidallinen. Suurin yllätys minulle oli ehkä tuo Infinity Warin jakaminen kahteen osaan, mahtaa tulla eeppistä menoa. Ja saa nähdä mitä tuohon Civil Wariin keksivät, kun meinaavat noinkin massiivisen sarjakuvatarinan kertoa yhdessä Kapu-leffassa. Taitaa olla leffaversio melkoisesti pelkistetympi tarina kuin sarjakuvista tuttu. Odotettu juttuhan tuo toki oli, kun Robert Downey Jr.n esiintyminen Kapu kolmosessa varmistui jokin aika sitten.

Kunhan juoni on leffassa hyvä, pahis samantien. Klaw lienee legendaarisimpia Pantterin vihollisia. Se on kyllä aika turhan erikoinen hahmo (kiinteätä ääntä), että en tiedä onko ihan toteuttamiskelpoinen sikäli.
Kuinka ollakaan, Age of Ultronin traileri herätti supinaa, että Andy Serkis näyttelisi elokuvassa Ulysses Klaw'ta. Tiedä tuosta sitten.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja saa nähdä mitä tuohon Civil Wariin keksivät, kun meinaavat noinkin massiivisen sarjakuvatarinan kertoa yhdessä Kapu-leffassa. Taitaa olla leffaversio melkoisesti pelkistetympi tarina kuin sarjakuvista tuttu. Odotettu juttuhan tuo toki oli, kun Robert Downey Jr.n esiintyminen Kapu kolmosessa varmistui jokin aika sitten.
Civil War lienee ns. karvalakkimalli alkuperäistarinakokonaisuudesta. Bongasin tälläisen tekstin Facebookista Marvel Cinematic Universen -sivulta:

"Civil War will not be about secret identities. "Events of the whole cinematic universe will make all governments in the world want regulation. Not so much about secret identity, but about who reports to who."

Ihan ymmärrettävä ja järkevä lähestymiskulma aiheeseen. Ei tuo Age of Ultronkaan alkuperäistarinaa tule noudattamaan pilkulleen, kuten ei monet muutkaan tarinat ole sitä tehneet tai tule tekemaan. Lainataan ideoita ja yhdistellään. Tämä elokuva- ja sarjakokonaisuus on oma jatkumonsa. Onhan noissa sarjakuvissakin esim. Ultimate ja muitakin eri jatkumoja. Tämä yksi niiden joukossa. Oma juttunsa sitten mitä niistä pitää, mutta elokuvien julkaisutahti ja laajuus on tietyllä tapaa rajatumpaa, joten kompromissit ja tietyt muutokset on sikäli ymmärrettäviä. Kaikki muutokset ei ole olleet onnistuneita, mutta osa on.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipas huipputykitystä Agents of S.H.I.E.L.D.:in toisen kauden ysijaksossa. Tapahtui oikein urakalla ja paljastui mielenkiintoisia asioita, joista osan nyt on voinut spekuloida aiemminkin, mutta saivat nyt varmennusta. Tässä selkeästi pedataan vähän tulevien MCU:n elokuvienkin teemoja.

Eli ensimmäiselläkin kaudella nähty avaruusolennon ruho oli todellakin kree ja rotu taidettiin nyt Rainan toimesta mainita ensimmäistä kertaa sarjassa virallisestikin. Ovat vaikuttaneet maapallolla menneisyydessä. Näin ollen Raina ja Skye ovat epäinhimillisiä ja heillä on pääsy Puerto Ricon alla sijaitsevaan kreeiden kaupunkiin sillä kree-lähtöisellä vempeleellä. Saa nähdä linkittyykö tämä nyt sitten jotenkin läheisesti Inhumans -leffaan, joka toki on monen vuoden päässä vielä.

Toivottavasti meininki jatkuu samanlaisena. Toinen kausi on muutenkin alkanut erittäin lupaavasti. Mainiota, että tämä sarja lähti liitoon vaikean alun jälkeen ja nivoutuu vahvemmin Marvel-universumin syövereihin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Olipas huipputykitystä Agents of S.H.I.E.L.D.:in toisen kauden ysijaksossa. Tapahtui oikein urakalla ja paljastui mielenkiintoisia asioita, joista osan nyt on voinut spekuloida aiemminkin, mutta saivat nyt varmennusta. Tässä selkeästi pedataan vähän tulevien MCU:n elokuvienkin teemoja.

Eli ensimmäiselläkin kaudella nähty avaruusolennon ruho oli todellakin kree ja rotu taidettiin nyt Rainan toimesta mainita ensimmäistä kertaa sarjassa virallisestikin. Ovat vaikuttaneet maapallolla menneisyydessä. Näin ollen Raina ja Skye ovat epäinhimillisiä ja heillä on pääsy Puerto Ricon alla sijaitsevaan kreeiden kaupunkiin sillä kree-lähtöisellä vempeleellä. Saa nähdä linkittyykö tämä nyt sitten jotenkin läheisesti Inhumans -leffaan, joka toki on monen vuoden päässä vielä.

Toivottavasti meininki jatkuu samanlaisena. Toinen kausi on muutenkin alkanut erittäin lupaavasti. Mainiota, että tämä sarja lähti liitoon vaikean alun jälkeen ja nivoutuu vahvemmin Marvel-universumin syövereihin.
Tästähän alkaa vielä, oliko tammikuussa, Agent Carter spin off. Tai voisi sanoa että ehkä paremmin Captain America spin off.
http://www.tv.com/shows/agent-carter/
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Benedict Cumberbatch vahvistettu Doctor Strangen rooliin.

Mielenkiintoista, että kattaako tuo diili sitten useammankin elokuvan. Olisi kenties odotettavissa esiintyminen ainakin Avengers: Infinity War -leffoissa.
Varmasti on mies kiinnitetty useampaan leffaan, Marvelilla talon tapa. Joaquin Phoenixin kanssa Marvel kuulemma neuvotteli pitkään, mutta huhujen mukaan homma kaatui juuri siihen, että Phoenix ei halunnut sitoutua hahmoon moneksi vuodeksi. Tosiaan huhujahan nämä, mutta kuulostaa ihan järkeenkäyvältä syyltä.

Ja lisää huhuilua: Krysten Ritter on Jessica Jones ja Mike Colter Luke Cage, kertovat syväkurkut. Nämä siis niissä tulevissa Netflix-sarjoissa. Ja kuten oli arvattavissakin, noita sarjoja nivotaan reilusti yhteen. Kerrotaan että Cage esiintyy seitsemässä Jessica Jones -sarjan jaksossa ennen miehen omaa sarjaa. Epäilemättä jossain vaiheessa mukana heiluu myös Cagen työpari Danny Rand eli Iron Fist, jonka oman sarjan vuoro on Cagen jälkeen.

Mä tykkään todella paljon tuollaisista isoista yhteen nivoutuvista kokonaisuuksista, ja Marvel sitä nyt tarjoaa isolla kädellä. On jotenkin nautittavaa puida sitä, kuinka tv-sarjat ja elokuvat vaikuttavat toisiinsa ja bongailla isompia ja pienempiä yhteneväisyyksiä ja viittauksia. Malli tähän toki on onnistuneesti otettu Marvel-sarjakuvista, jotka nekin sijoittuvat kaikki samaan maailmaan keskenään.

Tuli muuten Guardians of the Galaxy steelbook Blu-ray tänään postissa. Aika komia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä tykkään todella paljon tuollaisista isoista yhteen nivoutuvista kokonaisuuksista, ja Marvel sitä nyt tarjoaa isolla kädellä. On jotenkin nautittavaa puida sitä, kuinka tv-sarjat ja elokuvat vaikuttavat toisiinsa ja bongailla isompia ja pienempiä yhteneväisyyksiä ja viittauksia. Malli tähän toki on onnistuneesti otettu Marvel-sarjakuvista, jotka nekin sijoittuvat kaikki samaan maailmaan keskenään..
Tämä on tosiaan trendi nyt monella suunnalla ja Marvel sen aloitti. DC:lla on nyt hyvää vauhtia rakentumassa oma elokuvauniversumi josta yksi osa on jo tullutkin ja tuosta irrallaan seisoo niinikään DC:n sarjakuviin pohjautuvat tv-sarjat Arrow ja The Flash, joista ei tiedä vaikka kumpuaisi vielä kolmaskin sarja. Aika näyttää.

Pidän kanssa tälläisistä suurista linjoista, missä on risteämiä ja viittauksia ja ylipäätään sama universumi. Enemmänkin saisi tietysti olla vierailuja ja tapahtumien risteyskohtia, mutta se on tietysti todella vaikeaa toteuttaa kun kaikki näyttelijät ei ole aina saatavilla, eikä kaikista tulevista kässäreistäkään tiedä mitä ne pitää sisällään. Toki ei Marvelin sarjakuvissakaan aina ole monia hahmoja mailla halmeilla, vaikka tapahtuukin isoja asioita jossain. Siinä mielessä on ihan ok, että MCU:n elokuvissa ja tv-sarjoissa tietyt henkilöt puivat tiettyjä probleemia, ilman, että saa kaikkea mahdollista feedbackia.

Agents of S.H.I.E.L.D.iin kyllä toivoisi jossain vaiheessa jotain isoa nimeä vierailemaan cameona. Esim. Captain America, Hawkeye tai Thor.
 
Suosikkijoukkue
KK
Agents of S.H.I.E.L.D.iin kyllä toivoisi jossain vaiheessa jotain isoa nimeä vierailemaan cameona. Esim. Captain America, Hawkeye tai Thor.
Vahva sam. Tosin taitaisi tulla tuotannollisesti kalliiksi, ellei sitten näyttelijä suostu hieman normaalia pienempään palkkaan. Mitäköhän S.L.Jacksonille mahdettiin maksaa muutamasta näyttäytymisestä sarjassa? Myös aikataulut voivat olla vaikea sovittaa. Mene ja tiedä, en tiedä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös