Mainos

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 210 833
  • 6 952

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Joo aika hyvä keskustelu tästä tuolla MM-kisojen puolella. Toivottavasti Oinonen lukee sitä myös.
 

ruoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Lännen Kiekko, Panelian Raikas
Noihin kolumnien otsikoihin olisi hyvä lisätä kuka sen on kirjoittanut, ei tarvitsisi sitten ihan kaikkia avata vain sulkeakseen sen samantien.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Onhan tuo siinä mielessä hauskaa että Oinonen voi kirjoittaa tuota provopaskaansa verkkolehden puolella niin paljon kuin jaksaa, todennäköisesti täällä keskustelupalstan puolella tuollaisella skeidalla olisi saanut jo elinikäisen porttikiellon kun sisältö on niin laadutonta. Noh, ainakin @Toimitus ja @Jani Mesikämmen ovat tyytyväisiä kun tulee niin perkeleesti klikkauksia.
 
Noihin kolumnien otsikoihin olisi hyvä lisätä kuka sen on kirjoittanut, ei tarvitsisi sitten ihan kaikkia avata vain sulkeakseen sen samantien.

Olen jo pitkään aikonut vakavissani ehdottaa Jatkoajan toimitukselle, että nuo kaikki Oinosen kirjoitukset koottaisiin vaikkapa "Oinosen oksennukset" -otsakkeen alle.

Eikö alempana olisi ratkaisu tähän, vai mitä @Toimitus ja @Jani Mesikämmen on mieltä?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille ja IFK:lle
Jatkoajassa faktantarkistus kaipaa terävöitystä. Tänään Janne Keräsen siirrosta kertovassa jutussa kerrotaan seuraavaa:
"Viimeisen viiden kauden aikana hän on puolestaan eniten pisteitä Liigassa tehnyt pelaaja."

Keräsen viimeisen viiden kauden pistemäärät ovat:
42+31+37+35+20=165p

Eemeli Suomi on tehnyt samssa ajassa 197 pistettä, Kristian Kuusela 193 pistettä, Ville Leskinen 185 pistettä, Mika Pyörälä 166p...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisojen ennakoista puhuen ennakot tänä vuonna tuntuivat melko hyviltä, mutta muutama virhekin sellaisenaan pisti silmään ja niistä tulee katsaus tässä:

A-lohko: Iso-Britannian osalta on aikanaan ollut tuntuvasti parempikin ranking-sijoitus ellei tässä sitten tarkoiteta lähinnä nykypäivän eli noin vuonna 2003 alkunsa saanutta uudemman ajan IIHF-rankingia?

Lisäksi ei briteille viimeisen sijan välttäminen ihan maan paras suoritus kaikkiaan ole kun se on voittanut historiallisesti Yhdistetyn Maailmanmestaruuden ja Talviolympiakullan vuonna 1936 ja ollut myös usein muukin mitalisti 1930-luvulla.

Ilman muuta toki tuoreemman ajan paras sijoitus briteille tulee mikäli olisi parempi kuin viimeinen sijaltaan MM-puolella. Valko-Venäjä vuorostaan teki kyllä MM-debyyttinsä jo vuonna 1993 MM-kisojen C-sarjan Karsinnassa pääsemättä itse kisoihin ja pudotuspelikertoja on ollut viisi eikä neljä kertaa.

B-lohko: Jääkarhut eli Norja oli Puolivälierissä MM-kisoissa vielä myös vuonna 2012 kuten tätä edeltäen vuosina 2008 ja 2011 ja on usein ollut lähellä pudotuspelipaikkaa sijoilla 9-11, mutta harvoin tuota ihan häntäpäätä kuitenkaan.

Ei vain harmittavasti ole päässyt jatkoon kun tulee omia mokia tai viime hetkellä joku isompi maa punnertaa edelle. Artikkeli antaa kovin virheellisesti ymmärtää muuta Jääkarhuista ja se on mielestäni ikävä juttu. Yhdysvalloista puhuen taisi unohtua yleensä kaikkien mainitsema Yhdistetty Maailmanmestaruus ja Talviolympiakulta Lake Placidista 1980 eli Miracle on Ice?

Itse ennakoihin pääsee näistä linkeistä:


 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Yhdysvalloista puhuen taisi unohtua yleensä kaikkien mainitsema Yhdistetty Maailmanmestaruus ja Talviolympiakulta Lake Placidista 1980 eli Miracle on Ice?
Vuoden 1980 olympiaturnauksella ei ole MM-arvoa vaan se on ihan olympiaturnaus. Vuosina 1980, 1984 ja 1988 ei järjestetty MM-kisoja mutta myöskään olympiakiekko ei saanut erillistä MM-arvoa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 1980 olympiaturnauksella ei ole MM-arvoa vaan se on ihan olympiaturnaus. Vuosina 1980, 1984 ja 1988 ei järjestetty MM-kisoja mutta myöskään olympiakiekko ei saanut erillistä MM-arvoa.

Nuo vuodet 1980, 1984 ja 1988 ovatkin mielenkiintoisia kompakysymyksiä.

Etenkin kun noina vuosina järjestettiin Thayer Tutt Trophy niille maille jotka eivät pelanneet tai päässeet pelaamaan Talviolympialaisissa,

Vuoden 1980 olympiaturnauksella ei ole MM-arvoa vaan se on ihan olympiaturnaus. Vuosina 1980, 1984 ja 1988 ei järjestetty MM-kisoja mutta myöskään olympiakiekko ei saanut erillistä MM-arvoa.

Lainaan tässä omaa viime vuonna eli tuolloin 24.3 kirjoittamaani osuutta asian vastauksena tähän juttuun:


'Itse se todella paljon silmiinpistävä seikka tosin oli tämä MM-kisojen sinänsä ollut järjestämättömyys vuonna 1988.

Periaatteessa järjestettiin kyllä, mutta kahdella tapaa:

Tapa numero 1: MM-kisat olivat arvoltaan täysin samat kuin Talviolympialaiset eli ne pidettiin Yhteisinä Talviolympialaisina ja MM-kisoina jolloin samalla kertaa Neuvostoliitto oli Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Kultamitalisti ja Maailmanmestari ja Suomi tietenkin Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Hopeamitalisti samalla kertaa.

Tapa numero 2: Thayer Tutt Trophy Hollannissa vastasi MM-kisoja silloin kun niitä ei aivan täysin kirjaimelleen pelattu, tässä turnauksessa pelattiin ensi kertaa kokeellisesti sitten vuoden 1954 Jääkiekon MM:n ollessa kyseessä niistä tuosta mainitusta vuodesta lähtien poissa sääntöjen takia olleet Loppuottelu ja Pronssiottelu koemielessä sääntöihin palautettuna kun tämän pohjalta ne tulivat mukaan uudelleen vuonna 1990 ja niitä ei vain jostakin kumman syystä kaikkiaan käytetty vuonna 1991 kiitos suomalaisten järjestäjien sämplyilyn.

Kuten ei vuonna 1990 Sveitsissäkään tuolloin tosin osin liian myöhäisen tulon vuoksi ja niitä alettiin pelata vuodesta 1992 lähtien ja Italian voittaessa turnauksen nk. Sinikone oli samalla kertaa myös Jääkiekon Maailmanmestari Calgaryn 1988 Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Virallisen Karsijan Japanin ollessa esimerkiksi toinen ja kisaisäntä Ijs-Oranjen eli Hollannin ollessa kolmas sinä vuonna kun MM-kisoja ei sellaisenaan aivan kirjaimelleen pelattu, mutta jolloin tällä turnauksella oli IIHF:n hyväksyntä tätä asemaa vastaamaan.

Melkein kaikki jääkiekon ystävät varsinkin nk. Paremmissa Maissa muun muassa juurikin Suomi mukaan niihin luettuna todennäköisesti pitää kuitenkin muun muassa vuoden 1988 Calgaryn pohjalta Neuvostoliittoa samalla kertaa mieluummin myös maailmanmestarina kuin esimerkiksi Italiaa ja itseään hopeamitalistina toisin kuin Japania.

Jääkiekon pienemmissä maissa tai keskikastin näkökanta tietenkin toisinaan varsinkin ajoittain prameilevissa pienempien kiekkomaiden vuosikerroissa ja vuosimuistelmissa on toinen ja periaatteessa niin uskomatonta ja erikoista kun se voi ollakin niin vuoden 1988 lisäksi myös vuoden 1984 ja vuoden 1980 kohdalla näin voidaan menetellä tavallaan kun tuolloin tietenkin pelattiin Thayer Tutt Trophya.

Pitkälti sen pohjalta kun IIHF ei halunnut luoda laajaa Jääkiekon Talviolympialaisten Karsintaa silloin 1970-luvun lopussa 1980-lukua ajatellen tai tuleville sukupolville muutenkaan kun se äksyili ja halusi edelleen pitää muun muassa 8 maan MM-puolen kehimiskisoja niin kovin arvokkaina.

Mikä omalla tavallaan vanhojen aikojen kokoaikaisten päätösten pohjalta jätti omat ikävät jälkensä kansainväliseen jääkiekkoon ja jonka tuomana niitä paljon toisinaan paheksuttuja tasoeroja jälkineen on korjattu näihin päiviin asti ja tullaan varmasti tietyllä tapaa korjaamaan vielä kauankin.

Tuo erikoisuus päättyi vasta sitten kun IIHF halusi suuren paineen alla sittenkin lopulta luoda laajemman Jääkiekon Talviolympialaisten Karsinnan joskin senkin aluksi rajoittaen ja vasta vuosina 1993-1995 lopultakin alettiin sitä pitää erittäin kasvavan laajamittaisena ajan mittaan ja kun vuoden 1988 Thayer Tutt Trophy jäi viimeiseksi sellaiseksi.'

Siten kyllä ainakin itse näen mieluummin Yhdysvallat vuodelle 1980 mieluummin myös maailmanmestarina kuin vaikka vuoden 1980 Jugoslaviassa pelatun Tutt Thayer Trophyn voittaja Sveitsin joka muuten jäi viime hetkellä yleensäkin Lake Placidista 1980 poiskin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kristián Pospíšil osui Slovakialle kahdesti turnauksen ensimmäiseen erään − 17-vuotiaasta puolustajasta historian nuorin MM-pistemies

Ei näin! Ajatusviiva antaa olettaa, että kyse on samasta henkilöstä. Pospisil ei ole historian nuorin MM-pistemies. Eikä 17-vuotias. Eikä puolustaja.

Sen sijaan ok olisi esim. otsikko

"Pospíšil osui kahdesti turnauksen ensimmäisessä erässä − 17-vuotiaasta Simon Nemecistä historian nuorin MM-pistemies".
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
"Panthers oli yritteliäs mutta auttamattoman tehoton: Sergei Vasilevskille merkittiin ottelussa 39 torjuntaa."

Hybridimaalivahti?
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Valko-Venäjän kaikki valtiojohtoinen toiminta on tuomittavaa, siitä ei ole kiistäminen. Myös IIHF, ainakin itse puheenjohtaja René Fasel katsoo maan kiekkotoimintaa läpi sormien, on hyvää pataa Aljaksandr Lukashenkan kanssa ja kiistää kaikki poliittiset kytkökset. Fasel älähti myös Riian kaupungille, joka korvasi Valko-Venäjän virallisen lipun protestiliikkeen punavalkoisilla lipuilla ja perusti mielipiteensä IIHF:n irtautumiselle politiikasta. Iso rikollinen on myös maan kiekkopomo Dmitri Baskov, joka on todistettavasti osallistunut väkivaltaisuuksiin mielenosoittajia kohtaan.

On totta, että Lukashenka on tunnettu kiekkomiehenä, josta jopa Juhani Tamminen ja Esa Tikkanen ovat puhuneet lämpimään sävyyn ja kannattaneet sokeasti MM-kisojen järjestämistä Minskissä. Lukashenka on järjestänyt myös vuosittain oman kiekkoturnauksen, jossa hän itse pelaa ja myös suomalaisia on tähän aiempina vuosina osallistunut.

Nämä seikat saavat myös Valko-Venäjän maajoukkueen näyttäytymään huonossa valossa. Täytyy kuitenkin osata erottaa maan valtiovalta ja kansakunta. Valko-Venäjällä on kansana paljon tietoa demokratiasta ja heidän kulttuurinsa on yleisesti länsimaisempaa, mistä kertovat paljon nämä rauhanomaiset mielenosoitukset ja varsin yksimielinen kanta Svjatlana Tsih’anouskajan vaalivoiton puolesta.

Myös Valko-Venäjän maajoukkue edustaa lähtökohtaisesti kansakuntaa, kollektiivia ja työyhteisöä. Tuskin tarvitsee olla Lukashenkon kannattaja, mikäli haluaa pelata jääkiekkoa. Valko-Venäjä on joka tapauksessa myös opposition edustajien rakas kotimaa, jota urheilija haluaa edustaa, vaikka omassa mielessään mielummin irrallaan valtiojohdon symboleista. Moni urheilija on avoimesti tukenut protestiliikettä seurauksena erottaminen tai vankeus. Valko-Venäjän kiekkoliitto on luonnollisesti vaientanut maajoukkueen, johon varmasti mahtuu molempien osapuolten kannattajia. Kahden passin ostopelaajista voi toki päätellä puolen. Ilmaise arvokisoissa kantasi oppositiolle joko pelaajana tai kannattajana, niin muutoin rakkaassa kotimaassa voi odottaa ihmisarvojen vastainen rangaistus.


Juha Oinonen. Ottaisin itse huomioon myös Valko-Venäjän kansakuntana ja demokratiamyönteisyyden määrän verrattuna vaikkapa Venäjään ja takavuosien Etelä-Afrikkaan. Jokerit ja Leksand ovat jo ilmaisseet kantansa matkustaa Valko-Venäjälle, mistä varsinkin KHL:n jäsen Jokereille hatunnosto. Pelkästään Venäjän tapaan kansalliset symbolit poistava rangaistus olisi IIHF:ltä jo iso solidaarisuuden osoitus ja isku jääkiekkoa rakastavan Lukashenkan vyön alle. Jarruna olisi tässäkin Fasel. Toivottavasti urheilutapahtumissa nähdään vapauden nimissä vielä punavalkoistakin väriä.

YLE Urheilun artikkeli avaa erinomaisesti näkövinkkelin siihen, kuinka paljon opposition kannattajia maan urheiluyhteisössä on. Valitettavasti Lukashenko ja Baskov antavat Valko-Venäjän jääkiekkoilulle kasvot.

 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Ja pieni korjaus vuosilukuun Valko-Venäjän kohdalla, 2004 po. 2002.


Muutama muukin noista ennätyksistä vaikuttaa epäilyttävältä ja kiireessä laitetulta.

Pitänee itse tarkistaa kunhan ehtii.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat

Tässä artikkelissa ainakin myös Norjan osalta on virhe.

Kun väitetään, että ei olisi päässyt jatkopeleihin ja sitä ennen on juuri kerrottu sen päässeen vuonna 2012.

Jääkarhut ovat viimeisen 15 vuoden aikana olleet jatkossa useamminkin.

Puolivälierissä olivat vuosina 2008, 2011 ja 2012.

Katkeria poisjääntejä Jääkarhuille ysipaikalle, kymppipaikalle tai alemmas viime hetkellä onkin sitten enemmän.

Ei kai vain ole osin kopioitu tästä artikkelista tämäkin ennätysjuttu osin väärin tuloksin tai ainakin mahdollisesti väärin tuloksin ennen lisätarkistuksia?

 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF, tehtaan takuu

Kuka se toinen amerikkalainen pelaaja on Wellmanin lisäksi joka Kärppiin tulijoista tänään julkaistiin?

Jos sillä viitataan kanadalaiseen Troy Bourkeen, niin otsikko on väärin. Käsittääkseni "amerikkalainen" on ilmaisu Yhdysvaltain kansalaisesta.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Kuka se toinen amerikkalainen pelaaja on Wellmanin lisäksi joka Kärppiin tulijoista tänään julkaistiin?

Jos sillä viitataan kanadalaiseen Troy Bourkeen, niin otsikko on väärin. Käsittääkseni "amerikkalainen" on ilmaisu Yhdysvaltain kansalaisesta.
No kai sen voi ajatella niinkin että Kanada on Pohjois-Amerikassa. Toki itsekin miellän amerikkalaisen tosiaan jenkiksi.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Taas otsikkoasiaa. Tämän perusteella ainakin minä saan käsityksen, että Suomi olisi hävinnyt Latvialle:

Oliwer Kaski kehui Latviaa tappiosta huolimatta: "He tekivät pelin hankalaksi meille"
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Nämä top 5 parhaat ja huonoimmat leijonat ei minusta oikein nyt toimi. Turnaus ei ole vielä ohi, osa pelaajista ei ole pelannut paljoakaan ja lisäksi formaatti on sellainen että maali tai pari välierissä nostaa antisankarinkin sankariksi. Arvosanojen aika ei ole vielä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös