Mainos

Keskusta

  • 658 868
  • 5 260

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
On aika aloittaa uusi ketju oikeistolaisesta ja arvokonservatiivisesta Kepu-puolueesta. Asiat, joissa ei ole mitään pahaa ja hyvä, että Suomessa joku puolustaa niitäkin juttuja, kuten pitääkin. Kepu on suomalainen aito juttu, kuin suvivirsi kevätjuhlassa tai latotanssit maaseudulla. En kuulu porukkaan, mutta arvostan perinteisiä suomalaisia asioita, kuten suomenruotsalaisuus ja Kepu-puolue, etäältä, mutta kuitenkin.

Asiaan, "Kepu pettää aina". Tämä on siis fiktiota vai onko. En nyt kaiva esiin mitään ikiaikaisia siltarumpu-suhmurointeja, mutta ihan päivän tasolle mentäessä Mari Kiviniemen takinkäännös asiallisesta pääministeristä 17.4.2011 saakka, "kepu pettää"-aina oppositio-kansanedustajaksi hieman hämmästyttää. Mari päätti kaksi yötä nukuttuaan vaalitappion jälkeen, että ei tuo eduskuntaan toimitushallituksen esityksenä Portugali-tuen käsittelyä, vaan jättää Portugali-asian uuden hallituksen käsiteltäväksi. Tilanne on niin, että Portugali on konkurssissa aamun uutisten mukaan 23.5.2011, jos niitä ei tueta koko EU:n voimin, joten sanoisin, että en minä ainakaan kehtaisi tiputtaa hanskoja tuohon tyyliin, kun lähtisin vanhasta duunipaikasta pois kuin Mari nyt tekee. Toinen Kepu-poliitiikko, EU-komissaari Oli Rehn varoittelee 20.4.2011 HS-lehdessä, että jos Suomi lähtee tälle tielle, niin EU puolestaan käsittelee ehdotuksen koko EU:n maataloustuista 2014-2020 kesäkuussa 2011 ja Suomi saattaa silloin olla itse heikoilla, kun haluaa jatkaa pohjoisen sijantinsa takia saamiensa erikoistukien jatkoaikaa maataloudelleen. Kiviniemi saattaa siis käynnistää ison rakennemuutoksen Suomen maatalouteen muun kotimaisen Kepu-puolueen avulla, EU:n toimiessa välimiehenä asiassa. Pettääkö Kepu nyt Suomen maanviljelijät, jos saa Suomen osallistumisen Portugali-tukeen sopimisen estettyä Eduskunnassa. En osaa sanoa.

Aloitetaan nyt tällaisella avaustavalla, joka on nopea avaus, suoraan päivän tilanteeseen, joka muuttui Kepu-puolueen osalta aika jyrkästi 17.4.2011, kun ennakkoäänien laskennan tulos näytettiin TV-ruuduissa klo 20.00. Kepu on nyt opposito-puolue, mutta millä tyylillä se aikoo käynnistää uuden nousunsa Eduskunnan nelospuolueesta takaisin valtaan vuoden 2015 vaaleissa, ansaitsee oman ketjunsa jatkoaikaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Muisti mainita, että puoluejohto oli liian tiiviisti Kokoomuksen kelkassa vaaliväittelyissä, joissa kantavaksi teemaksi nousi tukipaketit.

Tuossa Väyrynen saattoi olla oikeassakin. Kyllähän Kepun ajautuminen liian lähelle Kokoomusta - jota kuitenkin pidetään kaupunkilaispuolueena ja ihan syystäkin - vieroksuttaa maakuntien isäntiä ja aiheuttaa vuotoa persuihin. Toisaalta taas paluu aitovierille tekee puolueen aseman entistä vaikeammaksi kaupungeissa, Suomikin kuitenkin on kaupungistuva maa, halusivat isännät sitä tai eivät. Pidemmällä tähtäimellä "paluu juurille" on Kepulle turmion tie, vaikka sillä saatettaisiin seuraavat vaalit jopa voittaakin, mikäli persujen kannattajat turhautuvat puolueensa olemiseen hallituksessa joka joutuu tekemään epämieluisia päätöksiä.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sen jälkeen voimmekin keskustella HIV-viruksesta.
Se on HI-Virus. Sanassa HIV kirjain V on lyhennyt vituksesta. Oliko muuta?


Jos tästä Kepusta jotain pitää sanoa, että minun mielestäni ilmeistä on ollut, että heidän edustuksensa on ollut menneisyydessä ylisuurta johtuen pienestä yleisestä äänestysprosentista ja nyt vain tapahtui korjausliike oikeaan suuntaan (toki se ei ole ainoa syy). Isännät ovat kyllä aina äänestäneet omiaan, mutta kun muut eivät ole sitä tehneet, niin he ovat olleet tähän asti vielä tasa-arvoisempia kuin muut.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Se on HI-Virus. Sanassa HIV kirjain V on lyhennyt vituksesta. Oliko muuta?


...

No, sen verran minulla OT:nä, ettei sitten kumminkaan vitusta vaan vituksesta?

HIV = Helvetin Inhottava Vittu - kävisikö?

As a matter of fact!
Tässä minun vaatimaton antini itse ketjun otsikon mukaiseen keskusteluun - otin jälleen kerran vapauden lainata itseäni toisesta ketjusta:

...

Kepulla on nyt lopulta edessään se, mikä olisi pitänyt tehdä jo aikapäiviä sitten eli keskustella ensin puolueen oma EU-politiikka ym. ristiriidat sisäisesti selviksi ja sitten vasta katsoa, millä avuilla ja ehdoilla hallitukseen voitaisiin kuvitella mentävän.
Myös kannatus on saatava nousuun ja sen ensimmäinen, joskin hieman huono ja nopeasti tuleva mittari ovat pressan vaalit ensi vuonna.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
"dana77" tais ajaa miinaan..?
Otsikkoon viitaten, KePu pettää aina, on minun mielipiteeni. Kepu-puolueesta en osaa sanoa mitään, kun en ole moisesta koskaan kuullut.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kepun käsittämättömän suurelle vaalitappiolle löytyy mielestäni useampiakin täysin relevantteja syitä:

1) 8 vuoden hallitusvastuun jälkeen kansan tyytymättömyys kanavoitui juuri Keskustaan
2) vaaliraha skandaali kulmoitui nimenomaan Keskustan niskaan
3) Vanhanen otti osan tappiosta omille niskoilleen sanoen, että kansa on kyllästynyt hänen naamaansa, ja että se heijastuu myös puolueen kannatukseen. Tämäkin on varmasti totta, niin pahasti sekin mies on asiansa sotkenut.. sekä työ- että etenkin siviiliasiansa
4) Keskusta on joutunut viime vuosina hallituksessa puolustamaan sellaista politiikkaa, jota se ei itsekään (etenkään perinteisesti) kannata. Esimerkiksi juuri Eurooppa-politiikaan suhteen, kulminoituen nyt viime aikoina näihin vakuusrahasto asioihin. Lienee myös hyvä palauttaa mieliin, että 15 vuotta sitten se oli nimenomaan Keskusta joka kiihkeimmin vastusti koko EU:hun liittymistä
5) Portugalin kaatuminen aivan vaalien alla oli viimeinen naula arkkuun
6) Keskustalla ei lisäksi ole vuosikausiin ollut sellaista kansan keskuudessa oikeasti suosittua ja pidettyä yksittäistä eturivin poliitikkoa, mutta sitäkin enemmän näitä "kevytjulkisuudessa" ryvettyneitä tapauksia

Näin minä tämän tilanteen näkisin. Puolueen täytyy nyt aloittaa rakentamaan linjaansa ja imagoaan osittain aivan alusta, tämähän on selvä asia. Tässä tilanteessa esimerkiksi Väyrysen asettaminen puolueen presidenttiehdokkaaksi olisi vain seuraava huti..
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin minä tämän tilanteen näkisin.
Nuo kaikki luettelemasi asiat ovat vain lyömäaseita, joihin voi helposti tarttua nykyisessä tilanteessa. Aika omalaatuista, että ei paljoa tunnu tulevan esille semmosta asiaa, että Suomen kansa etenkin maaseudulla on viimeisen vuosikymmenen aikana köyhtynyt. Olisihan se jo kumma, jos se ei reaktiota synnyttäisi. Aikaisemmin täytyi olla työtön, syrjäytynyt tai opiskelija, jotta voitiin jollain tavoin luokitella köyhäksi. Nykyisin tuohon kastiin kuuluu moni 40-tuntista työviikkoakin tekevä. Kaupungeissakaan harva enää muistaa aikaa, jolloin ei leipäjonoja ollut. Ne ovat nykyajan kansallinen häpeä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nuo kaikki luettelemasi asiat ovat vain lyömäaseita, joihin voi helposti tarttua nykyisessä tilanteessa. Aika omalaatuista, että ei paljoa tunnu tulevan esille semmosta asiaa, että Suomen kansa etenkin maaseudulla on viimeisen vuosikymmenen aikana köyhtynyt. Olisihan se jo kumma, jos se ei reaktiota synnyttäisi.

Ahaa.. syntyikö nyt sellainen käsitys, että minä puolustelisin Kepun vaalitappiota?? En puolustele, en itsekään heitä äänestänyt, totesin vain tosiasiat. Sitä paitsi, listani kohta 1 kattaa sen mitä sanot etenkin maaseudun ihmisten köyhtymisestä..
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ahaa.. syntyikö nyt sellainen käsitys, että minä puolustelisin Kepun vaalitappiota?? En puolustele, en itsekään heitä äänestänyt, totesin vain tosiasiat. Sitä paitsi, listani kohta 1 kattaa sen mitä sanot etenkin maaseudun ihmisten köyhtymisestä..

Noita luettelmiasi kohtia on käytetty syinä kepun tappiolle julkisuudessa, joten en sinällään kohdistanut viestiä nimenomaisesti sinulle. Pahoittelut. Lisäisin vielä, että koen nykyisen yhteiskunnallisen todellisuuden hahmottamisen vakavasti puutteelliseksi monilla eri tahoilla, siksi edellinen viesti oli aika painokas.
 

kovalev

Jäsen
Tämän päivän hesarissa ihan hyvää analyysiä keskustan romahduksesta erityisesti sen perinteisesti vahvimmassa pesäkkeessä Etelä-Pohjanmaalla.

Tulee mielenkiintoiset ajat, kun keskustakin siirtyy takaisin pari piirua vasemmalle. On myös herkullista nähdä, keitä haastajia Kivarille tulee seuraavassa puoluekokouksessa, ja minkälaiseksi muodostuu presidenttipeli, kun Väyrynen yrittää masinoida änkyröitä taakseen. Unohtamatta tietenkään seuraavia kuntavaaleja, joissa keskustalla on myös poikkeuksellisen kovat panokset.

Hienoa että politiikassa on taas sähköä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Yllättävää sinänsä, ettei Oulun vaalipiirin lestadiolaiset enää niinkään tottuneella volyymilla puskenut kepulaista uurniin.

Ehkä se todellakin on niin, mitä ketjun otsikossa lukee.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Miksi Kiviniemi/Keskusta olisi tuonut Portugali-paketin eduskuntaan? Uudessa eduskunnassa on enemmistö paketin vastustajia, joten paketti olisi samantien kaatunut. Miksi siis hukata aikaa ja resursseja äänestykseen, jonka tulos olisi selvä? Vain sen takia koska on luvattu?

Mitä tulee tähän väitteeseen "Kepu pettää aina", näen asian wannabe-kepulaisena hieman eri tavalla. Minusta se on mielipiteen muuttamista. OK, sekin voidaan tulkita takinkäännöksi. Väännetään rautalanka-esimerkki: Henkilö A vastustaa veronmaksua. Hänelle kuitenkin perustellaan miksi veroja pitää maksaa. Sen takia henkilö A ymmärtää verojen tärkeyden ja ei enää vastusta veronmaksua. Voidaan siis kysyä, käänsikö henkilö A takkinsa? Samalla tavalla kepu toimii: On mielipide asiasta -> asiasta tulee uutta tietoa -> Mielipide muuttuu. Itse näen asian näin. Varmasti historiasta löytyy esimerkkejä suoranaisesta valehtelusta, mutta niistä en osaa tarkempaa sanoa. En ole perehtynyt suomalaisen politiikan historiaan.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Mitä mainioin ketju osallistua täältä omalta pöndeltä. Tosin tämä pitäjä on siinä mielessä erikoinen, että täällä ovat voimasuhteet olleet iät ja ajat sellaiset että Kepu, Kok ja Sd ovat olleet kutakuinkin tasavahvoja. No, yhtäkaikki täälläkin Kepu hävisi ja juurikin persut voittivat.

Itellä on aika pitkältä ajalta ollut sellainen empiirinen havainto, että niilläkään taantumuksen sydänmailla, joissa Maalaisliitto on kerännyt yli puolet vaaleissa annetuissa ääneissä ei se ole silti ollut mitenkään erityisen suosittu porukka. Vaihtoehdot vain ovat puuttuneet. Kokoomus ja demarit on mielletty kaupunkilaisiksi, vasemmisto taas ei ole tullut kyseeseen. Tähän rakoon iski nyt persut. Avainsanana oli ehdokasasettelu. Perussuomalaisilla oli laittaa paikallisesti tunnettuja ja uskottavia ehdokkaita Pudasjärvelle, Kihniöön, Jalasjärvelle jne. jotka ovat perinteisesti olleet Keskustapuolueen yksinvaltaa. Ihmiset heräsivät vuosikymmenten unesta, että hei: Meillähän onkin paitsi a)vaihtoehto, EI-kepulainen puolue joka ajaa meidän alueen asiaa b)myös kanava näpäyttää noita, jotka ovat edellyttäneet puolueensa jäsenkirjaa kunnan vahtimestariksikin hakevilta.

Paradoksaalista olikin, että kun Keskustapuolueessa on pitkän aikaa pidetty puolueen kohtalonkysymyksenä sitä, saadaanko kannatusta kaupungeissa niin nyt se menetettiin maaseudulla.
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ennen kaikkea kepu kaatui sen EU-polittiisiin linjauksiin. Suurin osa kepun kenttäväestä oli täsmälleen päinvastaisella linjalla kuin Kiviniemi. Kiviniemi oli oikeastaan ainut kepulainen, joka lähti härkämäisesti ajamaan veronmaksajien rahoja Eurooppaan.

Uskallan väittää, että mikäli keskustan puheenjohtajaksi olisi vajaa vuosi sitten valittu Pekkarinen tai Väyrynen, niin EU-linja olisi ollut vallan erilainen ja samoiten vaalitappiokaan ei olisi ollut näin musertava.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitä tulee tähän väitteeseen "Kepu pettää aina", näen asian wannabe-kepulaisena hieman eri tavalla. Minusta se on mielipiteen muuttamista. OK, sekin voidaan tulkita takinkäännöksi. Väännetään rautalanka-esimerkki: Henkilö A vastustaa veronmaksua. Hänelle kuitenkin perustellaan miksi veroja pitää maksaa. Sen takia henkilö A ymmärtää verojen tärkeyden ja ei enää vastusta veronmaksua. Voidaan siis kysyä, käänsikö henkilö A takkinsa? Samalla tavalla kepu toimii: On mielipide asiasta -> asiasta tulee uutta tietoa -> Mielipide muuttuu. Itse näen asian näin. Varmasti
Tässä tilanteessa ei vain mitään lisäinformaatiota tullut, joka olisi tilanteeseen muuttanut. Kepu käänsi takkiaan pelkästään siksi, koska vaalitulos oli heitä miellyttänyt. He halusivat näin kerätä poliittisia irtopisteitä ja tällaisestä toiminnasta käytetään nimitystä populismi.
 

tty_01

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä tilanteessa ei vain mitään lisäinformaatiota tullut, joka olisi tilanteeseen muuttanut. Kepu käänsi takkiaan pelkästään siksi, koska vaalitulos oli heitä miellyttänyt. He halusivat näin kerätä poliittisia irtopisteitä ja tällaisestä toiminnasta käytetään nimitystä populismi.

Jos keskustan perinteiset kannattajat eivät kannata puolueen politiikkaa, niin mitä puolueen pitäisi tehdä? Jatkaa samalla linjalla, vai muuttaa linjaansa? Käytännössä äänestäjät tekivät persetifon ja se maksoi keskustalle luokkaa kolme miljoonaa euroa vuodessa seuraavan vaalikauden ajan.

Tulevassa puoluekokouksessa kepu varmaankin päättää suunnastaan tarkemmin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos keskustan perinteiset kannattajat eivät kannata puolueen politiikkaa, niin mitä puolueen pitäisi tehdä? Jatkaa samalla linjalla, vai muuttaa linjaansa?
Jatkaa samalla linjalla. Puolueen politiikka päätetään puoluekokouksissa ei eduskuntavaaleissa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jos hallituspohjaan osallistuvat nyt kaikki neuvotteluissa olevat, niin Mari Kiviniemi saa melkoisen sulan hattuunsa - onnistui luotsaamaan suurimman hallituspuolueen pienimmäksi oppositiopuolueeksi.

Muutenkin voi olla lopun alkua nähtävissä kun puolueessa on ilmeisesti tavoitteena siirtää viimeisetkin vanhan linjan miehet sivuun. Kummastuttaa vaan, että jos peräkylät annetaan suosiolla Persuille ja kaupunkeihin ei Kepulla ole asiaa, niin mistä niitä äänestäjiä oikein tulee?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Luulin, että Anttila ehdottaa maanviljelijöille pakoa Ruotsiin tai Venäjälle, mutta oikein Norjaan, onnitteluni. Miksi Anttila ei ehdota, että Norja luopuisi öljykentistään Suomen hyväksi, kun pääsi vauhtiin. Voitaisiin sen jälkeen kustantaa kansalaisille kaikenlaista kivaa muutenkin Norjan tapaan, kun olisi niiden luonnonvarojen tulot Suomen käytettävissä.
 
Onko Keskustan puheenjohtaja tullut Tommi Raution linjoille, vai mistä on kysymys? Puheenjohtajan retoriikassa lietsotaan jo sotaa.

"Mikäli Helsingin Sanomien uutinen pitää paikkansa, keskusta ottaa sen sodanjulistuksena."

Jostain syystä ex-pääministerin sotaisat puheet eivät ole herättäneet yhtä laajaa keskustelua kuin yhden tuppukyläläisen kunnallispoliitikon.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Pekkarinen pyrkii keskustan puheenjohtajaksi | Kauppalehti.fi
Mauri Pekkarinen lähtee mukaan pj-kisaan. Puoluejohtaja valitaan kesäkuussa 2012 Rovaniemellä.

Uskon että tulee valituksi. Kepussa vaaditaan muutoksia eduskuntavaalitappion vuoksi - siksi Kiviniemi saa mennä - muttei kuitenkaan haluta Väyrystä puheenjohtajaksi. Pekkarinen on sopiva keskitien ehdokas. On ärhäkkä populisti ollessaan oppositiossa, mutta taitaa pelin politiikan eikä polta siltoja kokoomuksen ja demarien suuntaan.
 

kovalev

Jäsen
Edellisiin postauksiin tulee tämä sopivana jatkona:
Pekkarinen vetäytymässä puheenjohtajakisasta | Yle Uutiset | yle.fi

Eli Mauro vetäytymässä. Ilmeisesti tuo eilinen uutisointi piirijohtajien tuen jakautumisesta vaikutti noin paljon.
Mauron (mahdollinen) vetäytyminen nostaa jonkin verran Väyrysen asemia, mutta kyllä nyt jo näyttää siltä ettei Tuomo Puumalalta voi PJ:n paikkaa viedä kuin Tuomo Puumala itse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös