Kesän siirtoikkuna 2022

  • 407 804
  • 4 839

Barney

Jäsen
Uuuhh...Sulla oli illalla luppoaikaa niin päätit kaivaa kaikki nuo viestit yhteen. Kumma, että et ottanut siihen niiden muidenkin kirjoittajien viestejä, jotka myös näkivät tämän siirron hyvin epätodennäköisenä. Mutta kiitos, mukava tuntea itsensä tärkeäksi.
No pari minuuttia meni aikaa noiden kaivamiseen, joten ei ollut iso vaiva. Lähinnä vain alkoi naurattamaan, kun olet tässä kesän aikana kirjoittanut varmaan ainakin kymmenen eri viestiä siitä, kuinka de Jongiin Unitedilla ei ole mitään mahdollisuuksia. Nyt vuorokaudessa neljä vai viisi viestiä siitä, että Casemiro ei varmasti halua siirtyä Unitediin. Aika ehdoton olet ollut siinä mielipiteessäsi, että huippupelaajia ei kiinnosta tulla Unitediin ja jostain syystä tunnut toistavan tuota samaa mantraa päivästä toiseen, vaikka kaikille keskustelua seuraaville on tullut jo aikoja sitten selväksi mielipiteesi. Joku voisi epäillä, että objektiivisella kannattajalla on joku agenda tässä nyt taustalla.

Oletko muuten itse jo myynyt konsulttipalveluja ManU:n johdolle? Itsehän toitotit, että tässä ikkunassa haetaan vain de Jongia ja peräänkuulutit muilta nimiä, joita kannattaisi edes miettiä korvaavina. Taisit lopulta todeta tyyliin, että sitten valitaan paskoista vaihtoehdoista vähiten paskin. Kumma määritelmä Casemirosta...
No sinä varmaan näit, että Casemiro on saatavilla tässä ikkunassa. Kyllä minä Casemiron lisäksi laskisin mm. Rodrin, Kimmichin ja Ricen lisäksi hyviksi vaihtoehdoiksi, mutta tuskinpa kukaan uskoi noiden nimien olevan saatavilla. Mitä Casemiroon tulee, niin ei hänkään ole ihan sitä, mitä United on koko kesän keskikentälleen hakenut ja mitä de Jong pystyisi tarjoamaan. En siis edelleenkän pidä Casemiroa minään de Jongin varavaihtoehtona, kun kyseessä on ihan erityyppiset pelaajat. Jos Casemiro tulee Unitediin, niin tuon keskikentän soveltuvuus ten Hagin pelitapaan herättää edelleen kysymysmerkkejä.
 

Fordél

Jäsen
Lähinnä vain alkoi naurattamaan, kun olet tässä kesän aikana kirjoittanut varmaan ainakin kymmenen eri viestiä siitä, kuinka de Jongiin Unitedilla ei ole mitään mahdollisuuksia.
Itse asiassa se ei ole mennyt näin. En ole tainnut missään todeta kertaakaan, että ManU:lla ei ole mitään mahdollisuuksia de Jongiin. Olen nähnyt de Jongin sinänsä ihan mahdollisena hankintana ja etenkin hyvin kannatettavana hankintana.

Kuitenkin kun hyvin monesta tuutista alkoi tulla viestiä, ettei pelaaja halua siirtyä ManU:iin ja siirtoon liittyy muutenkin hyvin paljon koukeroita, on ollut vaikea nähdä siirron tapahtuvan. En ole myöskään nähnyt kovinkaan järkevänä ManU:n roikkua loputtomiin tässä tapauksessa, koska sen on pakko saada joku keskikentän pohjapelaaja sisään tässä ikkunassa. No, eipä tuo siirto nyt edes näytä realisoituvan.
Nyt vuorokaudessa neljä vai viisi viestiä siitä, että Casemiro ei varmasti halua siirtyä Unitediin. Aika ehdoton olet ollut siinä mielipiteessäsi, että huippupelaajia ei kiinnosta tulla Unitediin ja jostain syystä tunnut toistavan tuota samaa mantraa päivästä toiseen, vaikka kaikille keskustelua seuraaville on tullut jo aikoja sitten selväksi mielipiteesi. Joku voisi epäillä, että objektiivisella kannattajalla on joku agenda tässä nyt taustalla.
Varmasti? Kait nyt sen verran tajuat, että nämä ovat ihan vain mielipiteitä. Olen todennut, että en näe siirtoa realistisena (eikä nähnyt moni muukaan ja tuskin sinäkään, jos olisi vaikka kesäkuussa ehdottanut) enkä mitään muuta merkittävää syytä siirrolle kuin raha (=palkan tuplaus). Ja tältähän siirto tosiaan näyttäisi. Casemiroa ei ole mitenkään yhdistetty viime aikoina ManU:iin, ei ole taidettu yhdistää edes Valjuun tai yhtään mihinkään Realista. Sitten kun yhtäkkiä ManU alkaa heilutella isoa rahatukkua Casemiron nenän edessä, häntä alkaakin yhtäkkiä kiinnostaa siirto ManU:iin. Vaikea tästä on oikein muutakaan johtopäätöstä tehdä.

Ja kyllä, olen sitä mieltä, että ManU:n on vaikea kilpailla ihan kovimmista nimistä. Syytkin olen moneen kertaan todennut: projekti vasta alussa, seurajohto ei vakuuta, ei ole luvassa CL pelejä tällä kaudella tai pyttyjä ja myös tulevien kausien osalta ne voivat olla tiukassa, viime kaudet ovat olleet vaikeita ja myös tämä kausi on alkanut hyvin vaikeissa merkeissä. Myös tämä siirtoikkuna on näyttänyt sen, että ManU:iin ei ole suurta tunkua ihan huippujen osalta.

Näin ollen on hyvin vaikea vetää mitään muuta johtopäätöstä, kuin että ManU ei ole tällä hetkellä erityisen houkutteleva vaihtoehto huipuille. Esimerkiksi City, Pool, Chelsea, Bayern, Real ja jopa seko-Barcakin näyttävät selvästi vetovoimaisemmilta. ManU:n pitäisi ehdottomasti olla tossa joukossa.

Tämä alkaa muistuttaa samaa keskustelua, jota käytiin täällä muutama vuosi sitten. Näin silloin ManU:n tilanteen ja vetovoiman heikkona. Totesin, kuinka tulee todennäköisesti menemään vielä kausi pari ennen kuin ManU voi alkaa taistelemaan pytyistä. Sain silloin teidät ManU-fanit kimppuuni. Etenkin, kun näin Spursinkin menestysmahdollisuudet lyhyellä tähtäimellä ManU:a parempina. No kuinkas kävikään, ManU ei ole vieläkään pystynyt korjaamaan ongelmiaan ja nousu huipulle vaatii vielä lisää aikaa. En toki edes itse osannut arvata, että nyt kauden 2022-2023 alussakin oltaisiin edelleen suht kaukana kärjestä.

Mitä tulee agendaan, mulla ei edelleenkään ole sellaista. En kannata mitään joukkuetta, korkeintaan die Mannschaftia ja Huuhkajia. Esim. ManU:a vastaan mulla ei ole yhtään mitään ja toivon kovasti, että se nousisi taistelemaan idoista pytyistä. ManU:n osalta tilanne ei kuitenkaan mielestäni näytä erityisen hyvältä ja sen varmastikin saa täällä sanoa.

No sinä varmaan näit, että Casemiro on saatavilla tässä ikkunassa. Kyllä minä Casemiron lisäksi laskisin mm. Rodrin, Kimmichin ja Ricen lisäksi hyviksi vaihtoehdoiksi, mutta tuskinpa kukaan uskoi noiden nimien olevan saatavilla.
En nähnyt ja tuskin näit sinäkään, minkä takia tää kuittailu näyttäytyy omituiselta.
 
Viimeksi muokattu:

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Vaikea tästä nyt on olla mieltä oikein kumpaankaan suuntaan. Ehkä vain rohkaisevaa, että rahaa voisi olla käytettävissä mikäli nyt ainakin kahta isompaa diiliä on ajettu samanaikaisesti.




Aika saatananmoinen työmaahan tuossa Manun rosterissa vielä on, mutta aika riskaabelia touhua painaa taas Hollannin liigan staraan rahaa tuota määrää. Ei sillä, että järkeä jostain Maguiresta oli maksaa 80 milj. aikoinaan, mutta riskit on kyllä kovat kun kuitenkin paljon heikommasta sarjasta tulossa...Aika harva tuolta on tullut suoraan avaukseen ja varsinkaan muutoksen tekevän pelaajan profiiliin. Tuolta varmaan löytyisi paljon halvemmallakin pelaajia oikeisiin rooleihin. Laiturit varmaan se pienin huoli tuossa rosterissa.
 
Viimeksi muokattu:

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Edelleen, agentin syyttäminen siitä, ettei Pukki ole tässä ikkunassa siirtynyt, kuulostaa kovin yksinkertaiselta selitykseltä. Pukkihan olisi päässyt siirtymään viime kauden jälkeen ilmaiseksi mihin vain, mutta Norwich käytti sopparin optiovuoden ja pyytää nyt sen verran suurta siirtokorvausta, että mikään seura ei ole sitä halukas maksamasn tämän ikäisestä pelaajasta. Ja miksi Norwich taas möisi halvalla pelaajan, joka on sille elintärkeä nousutaistelussa takaisin Valjuun. Pukista saatavalla siirtokorvauksella ei helposti hankita takuuvarmaa maalitykkiä Championshipiin.

Enpä tiedä, miten sopimusneuvotteluihin olisi aikanaan vaikuttanut se, että sopparissa olisi ollut klausuuli sen päättymisestä, jos seura tippuu Valjusta. Nykyinen sopparihan tehtiin, kun Pukki ja Norwich olivat juuri nousseet Valioliigaan (kesä 2019). Varmasti oli kaikkien osapuolten tiedossa, että sieltä voidaan tulla nopeasti alas, mutta silti mitään klausuulia ei haluttu soppariin.
Tähän nyt vielä sen verran offtopicina palaan.

Siis ymmärtääkseni pelaajan agentin tehtävänä on hoitaa se pelaaja joko rahallisesti tai tasollisesti parhaaseen asemaan pelaamaan. Jos pelaaja sanoo, että ei haluaisi pelata enää tsämppärissä ja joutuu siellä silti skulaamaan, niin mielestäni agentti on epäonnistunut.

Jos kuvitellaan että Temen agenttina olisi ollut kuvitteellinen Simo Kaivola, joka olisi huippuagentti maailmassa, niin sanoisin että Norwichilla ei olisi ollut mahdollista käyttää optioita divariseurana. Jos kuitenkin olisi käytetty, niin keksitty Simo olisi löytänyt vähintään neljätoista vipua mistä vääntää laskeakseen Norwichin pyynnin sellaiselle tasolle, jotta joku olisi tämän maalitykin ostanut omaan pääsarjajoukkueeseensa.

Hyvä siirto viisivuotta sitten, mutta pitäisi pystyä paljon parempaan 2022 oman tallin tähden kanssa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Tähän nyt vielä sen verran offtopicina palaan.

Siis ymmärtääkseni pelaajan agentin tehtävänä on hoitaa se pelaaja joko rahallisesti tai tasollisesti parhaaseen asemaan pelaamaan. Jos pelaaja sanoo, että ei haluaisi pelata enää tsämppärissä ja joutuu siellä silti skulaamaan, niin mielestäni agentti on epäonnistunut.

Jos kuvitellaan että Temen agenttina olisi ollut kuvitteellinen Simo Kaivola, joka olisi huippuagentti maailmassa, niin sanoisin että Norwichilla ei olisi ollut mahdollista käyttää optioita divariseurana. Jos kuitenkin olisi käytetty, niin keksitty Simo olisi löytänyt vähintään neljätoista vipua mistä vääntää laskeakseen Norwichin pyynnin sellaiselle tasolle, jotta joku olisi tämän maalitykin ostanut omaan pääsarjajoukkueeseensa.

Hyvä siirto viisivuotta sitten, mutta pitäisi pystyä paljon parempaan 2022 oman tallin tähden kanssa.
Yhtä hyvin voisi viisastella, että oliko Pukki sillä tasolla muutama vuosi sitten jotta olisi päässyt näiden huippu agenttien piiriin edes joiden maine ja suhteet pystyvät hoitamaan siirtoja ihan tuosta vain. Nyt se on helppo sanoa, että olisi pitänyt valita aivan toisin. Ei tuonne parhaiden piiriin pääse ilman mitään pidempiä kontakteja, tai sitten pitää olla oikeasti helvetin hyvä (koska silloin sinut kyllä löydetään tavalla tai toisella) tai nuorista kysyttäessä todella lahjakas.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Yhtä hyvin voisi viisastella, että oliko Pukki sillä tasolla muutama vuosi sitten jotta olisi päässyt näiden huippu agenttien piiriin edes joiden maine ja suhteet pystyvät hoitamaan siirtoja ihan tuosta vain. Nyt se on helppo sanoa, että olisi pitänyt valita aivan toisin. Ei tuonne parhaiden piiriin pääse ilman mitään pidempiä kontakteja, tai sitten pitää olla oikeasti helvetin hyvä (koska silloin sinut kyllä löydetään tavalla tai toisella) tai nuorista kysyttäessä todella lahjakas.
En minä ole ainakaan sanonut, että hänen pitäisi olla jossain muussa tallissa, vain sen että Teemu Turunen ei ole onnistunut siinä mistä hänelle oletettavasti maksetaan.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
En minä ole ainakaan sanonut, että hänen pitäisi olla jossain muussa tallissa, vain sen että Teemu Turunen ei ole onnistunut siinä mistä hänelle oletettavasti maksetaan.
Voihan se noinkin olla, mutta ei kannata myöskään aliarvioda pelaajaan omaa halua. Jos jollain on parempaa tietoa Pukin omasta halusta niin kertokaa ihmeessä. Mutta saivarteluahan tämä on, koska emme tiedä mitä Pukki itse haluaa. Vaikka sillä olisi kaikenmaailman klaasuuleita tehty sopimukseen Norwichin kanssa ennen tippumista, niin Pukki kyllä itse on ollut tietoinen niistä.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Voihan se noinkin olla, mutta ei kannata myöskään aliarvioda pelaajaan omaa halua. Jos jollain on parempaa tietoa Pukin omasta halusta niin kertokaa ihmeessä. Mutta saivarteluahan tämä on, koska emme tiedä mitä Pukki itse haluaa.
No kesän ajan aikamonta kertaa ihan eri uutislähteissä kerrottu, että haluaisi siirtyä. Ei varmaan tarvitse muita lähteitä edes paljastaa.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
No kesän ajan aikamonta kertaa ihan eri uutislähteissä kerrottu, että haluaisi siirtyä. Ei varmaan tarvitse muita lähteitä edes paljastaa.
Ja ne lähteet oli? Joku daily mail tai muut roskalehdet? Vai kenties iltasanomat?
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
No jumalauta googleta vaikka Turunen+Pukki ja rajaa haut tähän vuoteen. Ei tämä nyt ole edes mikään salaisuus. Niitä voidaan sitten vaihtaa vaikka yksitysviesteillä.
Sen verran googlettelin, että Norwich oli putoamisen jälkeen aktivoinut Pukin sopparissa olleen clasuulin joka oli ollut sopimuksessa (vuoden jatko seuran optiolla). Onhan se agentin vika kun tuollaisia on mennyt tekemään, sitä en kiellä. Toki kai Pukkikin oli tietoinen tuosta kun sopimuksen allekirjoitti? Turunen ei toki mikään sellainen agentti ole joka näistä osaisi päästä irti, koska kontaktit ovat varmasti heikot. Mutta turha pelkästään agenttia syyttää siitä jos pelaaja on itse on suostunut tuollaiseen sopimukseen.
 

Barney

Jäsen
@Fordél en jaksa kännykällä alkaa lainailemaan, mutta itse en ole ollenkaan samaa mieltä tuosta imusta. United jahtaa huippupelaajia kakkoskorin pelaajien sijaan siitä syystä, että aika moni huippupelaaja haluaa vielä jostain kumman syystä tulla Unitediin. Kun urheilulliselta puolelta ei löydy perusteita, niin aina nostetaan esiin vain raha siirron syyksi, mikä on aikamoista asioiden yksinkertaistamista.

Rationaalisesti ajateltuna on vaikea käsittää, miksi joku huippupelaaja haluaa siirtyä tällä hetkellä Unitediin tai Barcaan, mutta ei siihen mitään järkisyytä ole. Syy on se, että nämä seurat ovat United ja Barca. Ei pelajaat tee päätöksiä pelkästään järkisyistä. Aika monen nykyjalkapalloilijan suurin unelma on ollut joskus 20 vuotta sitten pikkujunnuna pelata Unitedissa. Vaikka seura ei tällä hetkellä olekaan sama, niin ei se pyyhi noita lapsuusmuistoja pois pelaajilta. En tiedä onko Casemiro fanittanut junnuna Unitedia (enkä jaksa nyt goolettaa), mutta jos on, niin tuo olisi aika looginen peruste siirrolle. Kaikki mahdollinen on seurajoukkuetasolla jo saavutettu, minkä jälkeen voi toteuttaa sen pikkupojan unelmia.

Eihän Unitediin pitänyt olla mitään imua viime kesänäkään. Valmentajana liikunnanopettaja, pelaajasiirroista vastaa pankkiiri, omistajat ovat ihan perseestä ja koko organisaatio on ihan sekaisin. Sitten vedettiin sisään Sancho, Varane ja Ronaldo. Viime kesänä Sancho olisi todennäköisesti kelvannut jokaiselle maailman huippujoukkueelle, Varane lähes jokaiselle ja Ronaldokin useammalle. Ihan ei putkeen nämä hankinnat menneet ainakaan ensimmäisen kauden perusteella ja ne eivät välttämättä olleet oikeantyyppisiä hankintoja Unitediin, mutta kovia nimiä joka tapauksessa.

United ratsastaa siirtomarkkinoilla vielä vanhalla maineella ja organisaation sekoilusta huolimatta huippupelaajat haluavat tulla vielä Unitediin. Nykylapsille United ei ole enää sama kuin +10 vuotta sitten, minkä takia organisaatiossa alkaa tulla kiire, jos se haluaa säilyttää asemansa huipulla. Vaikka seuraa johdetaan tällä hetkellä todella huonosti, niin United on vielä toistaiseksi jalkapallomaailman suurimpia brändejä ja juuri sen takia edelleen houkutteleva vaihtoehto monelle huippupelaajalle.
 

Barney

Jäsen
Eikö ainakin Liigan puolella nämä sukulaisten seuraamiset ole olleet varman siirron merkkejä? Casemiron äiti käynyt siis seuraamaan Unitedia Instagramissa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eikö ainakin Liigan puolella nämä sukulaisten seuraamiset ole olleet varman siirron merkkejä? Casemiron äiti käynyt siis seuraamaan Unitedia Instagramissa.
Unitedin tapauksessa huomio yleensä kiinnittyy silti pelaajan vaimoon.

Hinta on kova mutta kaikesta huolimatta Rabiotin vaihtuminen Casemiroon tuntuu silti melkoiselta lottovoitolta.
 
Hieno homma tuo Casemiron siirto. Kyllä huippupelaajia sarjaan aina mahtuu eikä tuo kiintiö nähdäkseni voi vuotaa yli. Eihän se mikään dejong ole, mutta näen tässä kokeneen huippupelaajan hankinnassa paljon hyvää. Onko se sitten pakkasella housuun kusemista, kuten joku United-kannattaja sanoi. Voi olla, mutta mielenkiintoinen hankinta joka tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Eikö ainakin Liigan puolella nämä sukulaisten seuraamiset ole olleet varman siirron merkkejä? Casemiron äiti käynyt siis seuraamaan Unitedia Instagramissa.

Ei näyttäisi kyllä seuraavan Manua?

Edit: Seuraa kyllä Shakiraa, eli onko Casemiro siirtymässä Shakiran talliin?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jos nyt joku edes luuli muuta, niin Howe sanoi juuri pressissä kysymykseen Guimaraesista Realiin ”absolutely not”. Guimaraesilla ei ole myöskään mitään klausuuleja sopimuksessa millä voisi lähteä jos tietty summa maksetaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jos nyt joku edes luuli muuta, niin Howe sanoi juuri pressissä kysymykseen Guimaraesista Realiin ”absolutely not”. Guimaraesilla ei ole myöskään mitään klausuuleja sopimuksessa millä voisi lähteä jos tietty summa maksetaan.
Meinasin jo eilen lähteä suuna päänä väittämään, ettei Harakoilla ole mitään järkeä luopua Brunostaan, koska aivan yksi lysti, minkä hinnan hänestä saisi, tilalle ei saisi yhtä hyvää. Toisin sanoen, kyllä, Newcastlessa pelaamaltaan ajalta hän on suht yksiselitteisesti parhaiten roolistaan suoriutunut pelaaja maailmassa. _Jokaisen_ mitattavissa olevan CDM-rooliin kuuluvan pelillisen osa-alueen kohdalla Guimaraes on suorittanut täysin poskettoman korkealla tasolla. Tilastollisesti taso tulee tietysti ainakin jonkin verran putoamaan väkisinkin, mutta käytännössä ei välttämättä.

Tällaisessa tilanteessa ei olisi mitään, siis ei yhtä ainoaa järkevää syytä myydä, sillä markkinat seuraavat todellista arvon kehittymistä jälkijunassa ja toistaiseksi kenelläkään ei voi olla täyttä käsitystä siitä, kuinka korkealle arvo (ja siis taso) voi nousta.
 

Fordél

Jäsen
@Fordél en jaksa kännykällä alkaa lainailemaan, mutta itse en ole ollenkaan samaa mieltä tuosta imusta. United jahtaa huippupelaajia kakkoskorin pelaajien sijaan siitä syystä, että aika moni huippupelaaja haluaa vielä jostain kumman syystä tulla Unitediin. Kun urheilulliselta puolelta ei löydy perusteita, niin aina nostetaan esiin vain raha siirron syyksi, mikä on aikamoista asioiden yksinkertaistamista.

Rationaalisesti ajateltuna on vaikea käsittää, miksi joku huippupelaaja haluaa siirtyä tällä hetkellä Unitediin tai Barcaan, mutta ei siihen mitään järkisyytä ole. Syy on se, että nämä seurat ovat United ja Barca. Ei pelajaat tee päätöksiä pelkästään järkisyistä. Aika monen nykyjalkapalloilijan suurin unelma on ollut joskus 20 vuotta sitten pikkujunnuna pelata Unitedissa. Vaikka seura ei tällä hetkellä olekaan sama, niin ei se pyyhi noita lapsuusmuistoja pois pelaajilta. En tiedä onko Casemiro fanittanut junnuna Unitedia (enkä jaksa nyt goolettaa), mutta jos on, niin tuo olisi aika looginen peruste siirrolle. Kaikki mahdollinen on seurajoukkuetasolla jo saavutettu, minkä jälkeen voi toteuttaa sen pikkupojan unelmia.

Eihän Unitediin pitänyt olla mitään imua viime kesänäkään. Valmentajana liikunnanopettaja, pelaajasiirroista vastaa pankkiiri, omistajat ovat ihan perseestä ja koko organisaatio on ihan sekaisin. Sitten vedettiin sisään Sancho, Varane ja Ronaldo. Viime kesänä Sancho olisi todennäköisesti kelvannut jokaiselle maailman huippujoukkueelle, Varane lähes jokaiselle ja Ronaldokin useammalle. Ihan ei putkeen nämä hankinnat menneet ainakaan ensimmäisen kauden perusteella ja ne eivät välttämättä olleet oikeantyyppisiä hankintoja Unitediin, mutta kovia nimiä joka tapauksessa.

United ratsastaa siirtomarkkinoilla vielä vanhalla maineella ja organisaation sekoilusta huolimatta huippupelaajat haluavat tulla vielä Unitediin. Nykylapsille United ei ole enää sama kuin +10 vuotta sitten, minkä takia organisaatiossa alkaa tulla kiire, jos se haluaa säilyttää asemansa huipulla. Vaikka seuraa johdetaan tällä hetkellä todella huonosti, niin United on vielä toistaiseksi jalkapallomaailman suurimpia brändejä ja juuri sen takia edelleen houkutteleva vaihtoehto monelle huippupelaajalle.
Pointti oli, että ManU ei ole samalla viivalla houkuttelevuudessa noiden mainitsemieni seurojen kanssa. Viime siirtokesä oli jo parempi, kun se sai Varanen ja Sanchon. Tämä kesä on taas näyttänyt sen, että ManU ei pysty edelleenkään täysin tasapäisesti kilpailemaan houkuttelevimmista nimistä. Ne menevät järjestään mm. Cityyn, Pooliin tai Realiin, jopa Barcaan. Toki ManU voi sieltä täältä napata jonkun yksittäisen kovan nimen (esim. Bruno), mutta isossa kuvassa tilanne on tämä.

Tässä törmätään ManU-fanien kohdalla taas siihen kuvitelmaan, kuinka taakse jääneet seuran suuruuden päivät aiheuttaisivat edelleen suurta imua seuraan. Tottakai ManU on ManU, sillä on edelleen ilmeisen hyvä palkanmaksukyky ja se pelaa maailman kovimmassa sarjassa, mitkä luovat tottakai imua. Toisaalta moni muukin pelaa Valjussa ja/tai pystyy maksamaan hyvää palkkaa. Moni huippu arvottaa merkittävästi myös menestysmahdollisuuksia ja CL-pelejä sekä laadukasta organisaatiota. Näitä ManU ei pysty vielä tarjoamaan, jolloin muistot ManU:n suuruuden ajoista ei lopulta ihan kauheasti paina. Ne ovat semmosta kivaa plussaa, mutta aika monen mielestä on myös hienoa pelata juuri Realissa, Barcassa, Liverpoolissa jne.

Tältä se tilanne vaan näyttää ilman värilaseja katsottuna ja myös viime vuosien siirtoikkunat vahvistavat havaintoa. ManU:n materiaali on siksi jäänyt jälkeen kovimmista kilpailijoista (City, Pool, Chelsea, Real jne.). Muutan heti näkemystäni, kun siihen on oikeita perusteita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös