Kesän festarit

  • 529 991
  • 3 043

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Blur oli kova, mutta jotenkin olisin ajatellut et jengi olisi syntynyt vieläkin enemmän jonkun boys & Girls / Song 2 aikana. Hieman myös soittivat liikaa biisejä uudelta levyltä he eivät esim. yhtään think tankiltä.
Sunnuntai-ilta vaikutti, se on niin viheliäinen soittoaika. Esimerkiksi itse olisin varmasti ollut jossain edessä hyppimässä ja pomppimassa, mutta kun piti mennä maanantaiaamuna duuniin. Siksi keskityin katsomaan keikkaa hyvältä rokkipoliisipaikalta, ja nautin siitä noinkin. Kyllä jengi oli mielestäni keikalla oikein hyvin mukana, mutta sellaiseen rauhalliseen tapaan. Aistin myös jonkinlaista täyttymystä, veikkaan että paikalla oli paljon sellaista jengiä joka ei ollut nähnyt Bluria aikaisemmin.

Settilista on aina melkoista tasapainoilua. Uusimmalta levyltä soittaminen herättää aina paljon mielipiteitä, ja minäkin usein narisen siitä, mutta tällä kertaa en, koska minusta tuo uusi levy on ihan hyvä. Olen poikkeuksellisesti jaksanut kuunnellakin sitä useampaan kertaan, mikä ei välttämättä tällaisten vanhojen suosikkibändien kohdalla toteudu. Siinähän on muutama oikein kovakin biisi.

Ja jos saisin itse valita, niin Blur vetäisi vain viideltä ekalta levyltä, eli ei mitään vuoden 1997 jälkeen tehtyä. Ja mieluiten vielä niin, että keskityttäisiin kolmikkoon Modern Life Is Rubbish, Parklife ja The Great Escape. Parklifestä tulee muuten ensi vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Blur saisi varmasti veivata sitä levyä kokonaan ties miten paljon, jos haluaisi.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kyllä vain oli hyvin järkätty ja onnistunut ainakin perjantain Hellsinki! Oma aikataulu petti ja Arion sekä Clawfinger jäi välistä, mutta Monuments tykitti takavasemmalta sopivasti juuri kun alueelle saavuin. Juuri mihinkään ei tarvinut missään vaiheessa jonottaa, jopa craft-beerit hoituivat maksupäätteiden tökkimisestä huolimatta alle 10 minuuttiin.

Tunnelmakin oli juuri sopiva meikäläisen keski-ikäistyvään makuun, kun isommilla festareilla tai jättikeikoilla alkaa jo vähän väenpaljous rasittaa. Vaikka esim. Tuskassa enemmän omaan makuun musiikkia olisikin, niin tällainen sopivan rajoitettu paletti oli kyllä mainio! Eli kikkelihevi ja muu melodisempi on omaan makuuni, Black Boxissa kävin kaljan juomassa ja mahdollisuuden antamassa, mutta ei vain yksinkertaisesti pysty. Ja hyvä niin, on tässäkin riittävästi tekemistä.

Blind Guardian oli kova, Stratovarius varmaa suorittamista ja Monuments pääsi yllättämään positiivisesti. Loput meni sivukorvalla eli ei liiemmin kommentoitavaa.

Edit. Sitä vähän mietin, että jos sää olisi ollut sateinen, niin melkoisen tukossa olisi kyllä mestat olleet. Tiedä sitten olisiko esim. jäähallista avattu jotain hengailutilaa tai olisiko telttoja laitettu isommaksi tms. Nythän sää oli täydellinen.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Edit. Sitä vähän mietin, että jos sää olisi ollut sateinen, niin melkoisen tukossa olisi kyllä mestat olleet. Tiedä sitten olisiko esim. jäähallista avattu jotain hengailutilaa tai olisiko telttoja laitettu isommaksi tms. Nythän sää oli täydellinen.

No jaa, kyllä festarikansa aika hyvin osaa varautua Suomen säihin. Ei tarvinnut kertakäyttösadetakkia kassista kaivaa esiin, mutta mukana oli, vaikka sääennusteetkin kertoivat että turhaa painolastia.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Tämä. Todella koomista vinkumista, uhriutumista parhaimmillaan. Sama juttu oli Tuskan pienellä KVLT-stagella. Ainakin And Oceansin keikalta jäi jengiä ulos. Kannattaa hieman priorisoida asioita jotka ovat tärkeitä, eikä kitistä Facessa jälkikäteen.
Kyllä se minua vähän vitutti lauantaina Tuskassa kun lähti vähän ennen Swallow the Sunin keikan loppua kohti KVLT stagea katsomaan Bob Malmströmiä ja huomasi että jono on pitkä kuin nälkävuosi eikä oikein ole mitään syytä jäädä odottelemaan josko ehkä pääsisi sisään kun ilma ei ollut kovin kiva silloin. Muut olivat sitten vähän nopeampia tai eivät jakaneet kiinnostustani molempiin yhtyeisiin.

Tuskassa tämä rajoitettu kapasiteetti korostuu vielä enemmän, koska se KVLT on oikeasti koko yleisömäärään nähden todella pieni. Nordiksen permanto kuitenkin veti about 50% päiväkohtaisesta kävijämäärästä.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Kiitos Flow festivaali mallia 2023. Kyllä oli aivan huikea viiiknloppu jälleen. Kelit myös suosivat oikein hyvin. Vaikka maanantaina ennusteet viikonlopulle olivat jo varsin ankeat. Blur oli Blur ja veti erittäin rautaisen keikan. Tuli jopa pikkuisen mieleen viime vuonna sunnuntain Nick Caven keikka. High Vis täytti myös odotukset jota olin asettanut. Kyllä tuo Suvilahti on niin täydellinen paikka järjestää festivaaleja kuin vain voi. Tarpeeksi iso paikka johon festivaalien on helppo levittäytyä. Silti paikkana sopivan pieni jotta siirtyminen paikasta A-B on helppoa. Kuten täällä on kirjoitettu niin vessoja vähintääkin riittävästi. Juotavaa sai helposti eikä sitä tarvinnut alkaa pahemmin jonottelee. Pitää myös kehua tuota ravintoloiden määrää ja laatua. Todella paljon kojuja mistä sai sapuskaa ja laadukasta sapuskaa. Porteilla ei tarvinnut jonottaa yhtään kun tuli sisään. Hetken tässä mietin että olisiko jotain mitä haluisin parantaa/kehittää vuodelle 2024 niin mun on pakko sanoa että ei tule heti mieleen.
Radiohead vielä Suvilahteen vuonna 2024 niin avot.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Oli kyllä aika läppä. Mainitusta syystä myös ihmetytti muutaman "ostin lipun vain Watainin takia"-tyypin valitus siitä, ettei päässyt katsomaan keikkaa. Ei ainakaan meidän porukalla ollut mitään vaikeuksia päästä black boxiin siinä kymmenen minsaa ennen Watainin keikan alkua. Toki ihmiset ovat erilaisia, mutta ainakin itsellä on tapana mennä hyvissä ajoin jonkun ihan tosissaan odottamani esiintyjän keikkapaikalle, etenkin jos etukäteen on tiedossa että kapasiteetti on rajattu.

Oltiin kanssa varmaan 15min ennen keikan alkua sisällä, kun ensin Emperorin lopetettua kävi kusella ja osa veti röökit yms. Olisi voinut kuvitella, että "pelkän Watainin" takia lippunsa ostaneet olisivat olleet ajoissa mestoilla, kun Emperorin ja Watainin välillä oli kuitenkin 45min aikaa. Mutta osa ei kyllä osaa katsoa omaa napaansa pidemmälle.

Noin muuten, kun pari päivää toipunut tapahtumasta, niin mielestäni yllättävänkin onnistuneet festarit. Odotin, että olisi ollut jotain haasteita järjestelyissä, mutta ainakin meidän aikatauluilla (~klo 15 aikoihin paikalla molempina päivinä) homma toimi todella hyvin. Isoin miinus tulee jatkoklubien aikatauluista. Esim. lauantaina olisi voinut muuten mennä katsomaan King Satania (illan viimeinen), mutta heidän aloitus oli On The Rocksissa samoihin aikoihin, kun Watain lopetteli Nordiksella.

Tapahtumana ehdottomasti jatkoon. Liput kohtuu hintaisia (jopa halpoja nykyisillä tapahtumahinnoilla) ja omaan makuun paljon mielenkiintoisia bändejä, jotka eivät ihan joka kesä vieraile Suomessa.

Ja ne omat top5 (ei järjestyksessä)

Blind Guardian
Sodom
Samael
Deluge
Watain
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kalmiston kundit & gimmat, tänään painetaan!

Joo, tuonne mennään. Kyllähän sitä on vähän odoteltukin jo. Korviin särkee jo etukäteen ja pitää niskaa lämmitellä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Johnny Marr veti ihan timanttisen keikan huvilateltalla. Kyllä on tänä kesänä brittipopin ystäviä hemmoteltu, sokeriähky meinaa tulla.

Tuli Smithsiä, mutta tuli myös soolobiisejä. Marrin soolobiisit istuivat kokonaisuuteen todella hyvin. Ne eivät olleet täytettä, vaan jengi oli niissäkin todella hyvin mukana. Keikan intensiteetti kesti koko ajan korkeana. Sitä auttoi toki maestro itse, joka oli hyvinkin innostuneen ja energisen oloinen.

Illan yllättävin hetki oli ehkä cover Depeche Moden I Feel You'sta. Onhan Marr sitä joskus ennenkin soittanut, mutta osui ja upposi tähän tilanteeseen, kun Depparit peruivat.

Smithsit Marr veti takuuvarmasti. Ei hän Morrissey ole, mutta hyvin hän silti ne lauloi. Ja toisaalta Morrissey ei ole Johnny Marr. Teltalla Marr oli esiintymässä omana itsenään, legendana ja tyylikkäänä kitarasankarina, joka näytti, että hänkin oli merkittävä osa Smithsiä. Kitara soi edelleen komeasti, juuri sillä soundilla kuin Smithsissä. Ajoittain tuntui siltä, että tässä on The Smiths. Se lienee paras tunnustus Marrille. Ohikiitävän hetken Mozzeria ei osannut kaivatakaan.

Hulluksihan tässä tulee, kun joka keikka pitää tunkea vuoden top kolmoseen. Silti tämäkin oli komea esitys. Maestro itsekin vaikutti kovin ilahtuneelta. Ja keikka loppui täysin ekstaattiseen There Is A Lightiin, jossa jengi jaksoi huutaa mukana. Kaikki halusivat jäädä bussin tai rekan alle, toki rakkaansa kanssa. Voi sitä hetkeä. Siihen tiivistyi brittipopin samanaikainen hienous ja järjettömyys. Siksi se on niin upea musiikinlaji.

Settilistasta voi katsoa, mitä soitettiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsellä tulee kesä avattua vasta nyt, viikonloppuna olisi Vauhti Kiihtyy festarit Tampereella. Liput taisi alkaa talvella 15e ylöspäin ja nyt 2pv lippuja myydään 35e kaverilipulla, itse 30e kohdalla ostin . ei mitään megabändejä mutta ihan ok suomalaisittain hintaan nähden. Sitä vaan mietin kun monella vastaavalla kattauksella olevat festarit saattanut siellä 100e pintaan olla että miten sitten näinkin kova ero kuitenkin hinnassa. Eikä promotorina edes Kalle Keskistä. Esimerkiksi samaan aikaan olisi ollut Valkeakosken Venetsialaiset, samat yhtyeet kun Tampereella mutta puolet vähemmän (8kpl) ja hinta 89.90e.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Johnny Marr veti ihan timanttisen keikan huvilateltalla. Kyllä on tänä kesänä brittipopin ystäviä hemmoteltu, sokeriähky meinaa tulla.

Tuli Smithsiä, mutta tuli myös soolobiisejä. Marrin soolobiisit istuivat kokonaisuuteen todella hyvin. Ne eivät olleet täytettä, vaan jengi oli niissäkin todella hyvin mukana. Keikan intensiteetti kesti koko ajan korkeana. Sitä auttoi toki maestro itse, joka oli hyvinkin innostuneen ja energisen oloinen.

Illan yllättävin hetki oli ehkä cover Depeche Moden I Feel You'sta. Onhan Marr sitä joskus ennenkin soittanut, mutta osui ja upposi tähän tilanteeseen, kun Depparit peruivat.

Smithsit Marr veti takuuvarmasti. Ei hän Morrissey ole, mutta hyvin hän silti ne lauloi. Ja toisaalta Morrissey ei ole Johnny Marr. Teltalla Marr oli esiintymässä omana itsenään, legendana ja tyylikkäänä kitarasankarina, joka näytti, että hänkin oli merkittävä osa Smithsiä. Kitara soi edelleen komeasti, juuri sillä soundilla kuin Smithsissä. Ajoittain tuntui siltä, että tässä on The Smiths. Se lienee paras tunnustus Marrille. Ohikiitävän hetken Mozzeria ei osannut kaivatakaan.

Hulluksihan tässä tulee, kun joka keikka pitää tunkea vuoden top kolmoseen. Silti tämäkin oli komea esitys. Maestro itsekin vaikutti kovin ilahtuneelta. Ja keikka loppui täysin ekstaattiseen There Is A Lightiin, jossa jengi jaksoi huutaa mukana. Kaikki halusivat jäädä bussin tai rekan alle, toki rakkaansa kanssa. Voi sitä hetkeä. Siihen tiivistyi brittipopin samanaikainen hienous ja järjettömyys. Siksi se on niin upea musiikinlaji.

Settilistasta voi katsoa, mitä soitettiin.
Leikatkaa jalkani ja täyttäkää korvani vaikka savimassalla kun tämän missasin. En tajua, että mikä vitun aivopieru sattui, että en saanut aikaiseksi ostaa tänne lippuja, vaikka tämän luokan artisti esiintyy käytännössä kävelymatkan päässä. Ja vaikka The Smiths on itselle isoimpia kaikista. Mozzeri esittää aika säästeliäästi Seppäin biisejä ja tässä olisi kuullut kaikki klassikot og memberin toimesta. Voi paska!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Leikatkaa jalkani ja täyttäkää korvani vaikka savimassalla kun tämän missasin. En tajua, että mikä vitun aivopieru sattui, että en saanut aikaiseksi ostaa tänne lippuja, vaikka tämän luokan artisti esiintyy käytännössä kävelymatkan päässä. Ja vaikka The Smiths on itselle isoimpia kaikista. Mozzeri esittää aika säästeliäästi Seppäin biisejä ja tässä olisi kuullut kaikki klassikot og memberin toimesta. Voi paska!
Voidaan toki leikata ne jalat, mutta ei nyt noin paljon kannata tuleviin erikoispaikkoihin panostaa.

Johnny sanoi, että seuraavaan kertaan ei mene näin kauaa. Kaikkihan ne aina sanoo noin, mutta jospa se tällä kertaa olisi totta. Ainakin äijä on kovassa vedossa.

Ja juuri tuollaisen kuvaillun vitutuksen välttämiseksi olen itse päättänyt, että legendoja pitää mennä katsomaan silloin, kun legendoja näkee. Muutaman tuollaisen vitutuksen olen kokenut itsekin.

Mozzerin oot vissiin kuitenkin nähnyt? Onhan se täällä viimeisen kymmenen vuoden sisään muutaman kerran käynyt ja vetänyt kovia keikkoja. Veikkaan silti, että Johnny voisi olla todennäköisempi tulija lähivuosina.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Flow 2016.
Mutta vittu ku se olis ollu Tokoinrannassa.
Tuosta en tajua, miksi Mozzer vietiin telttaan. Jengiä oli ihan liikaa. Olisi helposti mennyt päälavalla.

Finlandia-talolla muutama vuosi aiemmin oli kyllä mahtava keikka.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikun Herra Marr olisi ollut noinkin lähellä kuin Tokoinrannassa, niin siksi harmittaa nynnyily lippujen kanssa.
Se on sitten reissu seuraaviin Epäjohdonmukaisten tanssiaisiin Kuusamoon. Tähän hymiö.

Pelotti kyllä ihan saatanasti, joutuuko Bernard Butlerin takia lähtemään tuonne, mutta onneksi ei tarvinnut. Ja Spiritualizedkin peruutti.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jatkoa edelliseen.

Laskeskelin tuossa, että The Last Of The International Playboys eli Mozzer on käynyt Suomessa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ainakin kolme kertaa. Muistin juuri myös Ruisrockin 2006, olin siellä. Ei näitä voi niin muistaa. Kuitenkin tuon ja sitten kaksi Stadin-keikkaa olen nähnyt.

Mutta löytyykö parviälyltä luotettavaa tietoa siitä, milloin Johnny Marr on käynyt Suomessa? ChatGPT:ltä kysyin, mutta se ei sanonut mitään, ei osannut edes valehdella.

Ja jokin sellainen etäinen muistikuva on, että Smiths olisi kasarilla käynyt täällä. Mutta silloin itse leikin Masters-ukoilla ja kuuntelin Iron Maidenia korvalappustereoista.

Jos täällä on joku festarimuisteloketju, niin siirtäkää toki sellaiseen.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Laskeskelin tuossa, että The Last Of The International Playboys eli Mozzer on käynyt Suomessa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ainakin kolme kertaa. Muistin juuri myös Ruisrockin 2006, olin siellä. Ei näitä voi niin muistaa. Kuitenkin tuon ja sitten kaksi Stadin-keikkaa olen nähnyt.

Mutta löytyykö parviälyltä luotettavaa tietoa siitä, milloin Johnny Marr on käynyt Suomessa? ChatGPT:ltä kysyin, mutta se ei sanonut mitään, ei osannut edes valehdella.

Ja jokin sellainen etäinen muistikuva on, että Smiths olisi kasarilla käynyt täällä. Mutta silloin itse leikin Masters-ukoilla ja kuuntelin Iron Maidenia korvalappustereoista.
Setlist.fm listaa Morrisseyltä kahdeksan Suomen-keikkaa, mutta Marrilta vain eilisen. Saman sivuston mukaan Smiths soitti Provinssissa 1984. Mutta tuossa on toki vain tuolle sivustolle käyttäjien syöttämät keikat, eli tiedot saattavat hyvinkin olla puutteellisia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Setlist.fm listaa Morrisseyltä kahdeksan Suomen-keikkaa, mutta Marrilta vain eilisen. Saman sivuston mukaan Smiths soitti Provinssissa 1984. Mutta tuossa on toki vain tuolle sivustolle käyttäjien syöttämät keikat, eli tiedot saattavat hyvinkin olla puutteellisia.

Marr on saattanut esiintyä myös Ruisrockissa. Hän nimittäin liittyi The Smithsin hajottua toviksi The Pretendersiin:

In August 1987, he was very briefly an official member of the Pretenders. In late 1987, he toured with the band and appeared on the single "Windows of the World" b/w "1969

The Pretenders esiintyi Ruisrockissa juurikin elokuussa 1987.

Muita bändejään on ollut ainakin The The, Modest Mouse ja Electronic (yhteinen bändi Bernard Sumnerin kanssa), mutta ei varmaan ole niiden kanssa käynyt Suomessa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hesarin haastattelun mukaan Marrin edellinen (ja varmaan ainoa) vierailu Suomessa oli juuri tuo The Smithsin Provinssi, mutta ehti mies tosin "välivuosinaan" niin moneen soppaan mukaan, että sinänsä mahdollista että olisi jossain yhteydessä käynyt ja toimittaja on vetänyt vain omat johtopäätöksensä.

Morrisseyn 2000-luvun Suomen vierailut ovat varmaan tuolla kokonaisuudessaan. Muistelin että 90-luvulla hän olisi käynyt myös Bowien lämppärinä Nordiksella (97 vierailun lisäksi), mutta peruuntuikohan se vai sotkenko vain siihen että noihin aikoihin miehet kiersivät muualla maailmassa yhdessä?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hienosti täällä lähtenyt laukalle se, kun kyselin, onko Johnny soittanut täällä. Ihanaa parviälyn voimaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Moto

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Muita bändejään on ollut ainakin The The, Modest Mouse ja Electronic (yhteinen bändi Bernard Sumnerin kanssa),

Tuota en ollut noteerannut, että Marr oli Electronicissa. Heillähän oli myös Neil Tennant feattaamassa. Esim. Getting away with it ja Disappointed hienoja pop-biisejä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tuska julkaisi ensi vuoden kattausta, Bring Me the Horizon ja Opeth kärkiheppoina. Valitettavasti ei taaskaan osu meikällä maaliin, ostinkin jo Hellsinki Metal Festin ennakkolipun 129€.

Lisäys, BMTH ilmeisesti ei-niin-yllättäen myös Provinssissa.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Jumalauta. Vasta bongasin facen seinältä että Tuskaan on tulossa pääesiintyjäksi BMTH. Lisäksi vielä Make Them Suffer ja Bury Tomorrow ja olen mä joskus myös Infected Rainia ja Alestormia kuunnellut. En ole eläessäni vielä ollut festareilla mutta nyt on niin kiinnostava bändikattaus Tuskassa vm. 2024 että pakko laittaa harkintaan festarineitsyydestä riisuutuminen!

Edit: lisätään vielä listaan Bloodred Hourglass. Sitäkin olen jonkun verran soitattanut ihan tässä kuluvana vuonna.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös