Kesän festarit

  • 528 251
  • 3 038

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Viimeksi olin festareilla 1999, kun Yrjänä julisti että CMX lopettaa keikkailun. Sitä kesti kaksi vuotta. Mulla on kestänyt 24. Mutta minkäs teet, kun entiset rockfestivaalit ovat muuttuneet iskelmäksi, suomipopiksi ja räpiksi. Jos ei saatana ole yhtään hyvää esiintyjää missään, niin miksi maksaa monta sataa siitä että vituttaa. Kotona saa kokea saman ihan ilmaiseksi.
Heh, minulla on samasta syystä vähentynyt festareilla käynti yhteen kertaan kesässä, joskus ei edes siihen (kuten nyt tämä kesä näyttää siltä etten mene minnekään). Moni festari on muuttanut luonnettaan, tottahan se on. Suosin itse nykyään niitä pieniä 2000-3000 hengen festareita, koska etenkin raskaan musiikin puolella ne ovat kohdennetummin oikeasti metallifestareita.. se on sitten eri asia onko kiinnostavia bändejä riittävästi, tai se miten kaikki bändit on nähty jo miljoona kertaa ennenkin. Mutta ei kyllä oikein tule mentyä nykyään..

Mainiona esimerkkinä muuten se, että Tuska vaikkapa on saanut nyt tulevan kesän osalta jo haukkuja siitä, että miten on edes mahdollista ettei kolmipäiväisellä metallifestarilla ole pääesiintyjänä metallibändi kuin yhtenä ainoana päivänä *hymiö*
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Take That-konsertti peruttiin liian tiukan aikataulun takia ja tätä ei voida järjestää tuotantoon liittyvien seikkojen takia. Onhan nuo järjestäjien perustelut kyllä ihan umpisurkeita. En yllättyisi vaikka paljon hypetetty Radio Nova-festarikin peruttaisiin vielä viime tipassa, sekin kun on Loud N' Liven järjestämä. Kuten aiemmin sanoin, nämä ei ole saaneet Duran Duranin jälkeen ainuttakaan toteutunutta keikkaa aikaiseksi.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Voi perse. Toinen kesä putkeen, kun Liamin Suomen keikka peruuntuu. Toki en edellisestä virheestä oppinut vaan tälläkin kertaa hotelli varattuna ilman peruutusmahdollisuutta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi perse. Toinen kesä putkeen, kun Liamin Suomen keikka peruuntuu. Toki en edellisestä virheestä oppinut vaan tälläkin kertaa hotelli varattuna ilman peruutusmahdollisuutta.
No, jos kotoa on kyseiseen hotelliin matkaa yli 50km ja matkavakuutus voimassa, niin saat sen rahan sieltä takaisin. Näin vinkkinä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Loud N' Liveahan haettiin maaliskuussa konkurssiin maksamatta jääneen pitopalvelulaskun takia. Voipi olla että näiden peruutusten myötä puljua haetaan konkurssiin uudestaan. Ihmettelen miten Keskinen saa edelleen huseerata tapahtumajärjestäjänä, kaverihan oli liiketoimintakiellossakin jokunen vuosi sitten.

 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Iltalehti uutisoi tänään, että festarilippujen hintoihin on tullut melkoinen korotus muutamassa vuodessa. Iltalehti oli vertaillut suurimpien festareiden lipunhintoja viiden vuoden ajalta. Toki otsikossa jätettiin kertomatta että kyse oli kolmen päivän lipuista. Vaikka kyllähän yhden päivän liput ovat myös kallistuneet jonkin verran.


Radio Nova-festivaali on vaikeuksissa kun jo toinen festarin pääesiintyjistä perui tulonsa. Aiemmin Jason Derulo peruutti festivaalikeikkansa ja nyt Black Eyed Peas ilmoitti ettei heitä nähdä Radio Nova-festareilla.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Jaahans. Ensimmäisen kerran kun järjestettiin Rockfest olin tuolloin Vantaalla ekana päivänä, nyt huomenna pitänee korkata festareiden neitsyys Hevinkäällä. Saa nähdä miten kulkemisen ym. hoituu, kun olen pyörätuolikaverin avustajana.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Itsellä lähtee Rockfestauksen neitsyys huomenissa. Ei ollut mitään mahdollisuutta jättää väliin Rancidin ja Panteran takia. Ensiksi mainitun näin viimeksi 1993 Lepakossa eli heti välittömästi 30 vuoden jälkeen otetaan uusinta. Anselmo ja Rex käytiin todistamassa Judas Priestin lämppärinä 1990. Sick Of It All jyräsi iästään huolimatta viimeksi Tuskassa joten alueelle joutuu menemään ennen viittä. Putansuun hirviöt on ihan mukava mulkasta kun tuli Lordiarykin luettua juuri. Monster Magnet menee kuriositeettina eli huoltotauon taustamusiikkina. Mimmi diggailee kovasti Ville Valosta eikä itseäkään haittaa tsekata popimpi nykymeno. Muut päivät päätin skipata Def Leppardista ja Danzigista huolimatta. Toivottavasti festariparkkiss toimii varsinkin poislähdön osalta. Saa nähdä ylittääkö festarikeppanan hinta historiallisesti 10€ hinnan. Paidat jää ostamatta ellei löyty jotain kiertuespeciaaleja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kovimmat nimet peruivat tulonsa. Mitäköhän tulee tilalle vai tuleeko mitään?
Armin Van Buuren siellä oli tilalle hankittu. Mutta aika paljon pettyneitä lipunostajia oli somessa noiden peruutusten jälkeen.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti festariparkkiss toimii varsinkin poislähdön osalta.
Riippuu vähän siitä mihin aikaan lähtee. Illan pääesiintyjän loputtua on luonnollisesti kovin ruuhka poispäin. Jos lähtee vähän ennen sitä tai malttaa odotella jonkin aikaa (ja katsoa vaikka sitä illan viimeistä bändiä), pääsee ehkä vähemmällä. Ihan hyvin tuo parkki viime vuonna toimi, toki siinä on se perinteinen homma että kun aluetta täytetään perältä päin, niin viimeisenä parkkiin tulleet pääsevät myös nopeiten pois, jos lähtöaikaan on ruuhka. Mutta ei se poispääsy nyt mitenkään älyttömän pitkään silti kestä. Toivon että tänäkin vuonna minäminä-asenne jätetään kotiin ja lähtiessä toimitaan vetoketjuperiaatteella, kun tuolla parkkialueella muodostuu kuitenkin useampi kuin yksi jono.

Tänä vuonna ovat onneksi tajunneet laittaa toisen sisäänkäynnin alueelle parkkialueelta tulijoita ja leirintäväkeä varten, niin ei tarvitse parkkipaikalta lähteä kiertämään pääsisäänkäynnille. Toivottavasti se toinen portti toimii myös uloskäyntinä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Rockfest ja järkkärit.

Olin tosiaan pyörätuolikaverin avustajana. Popedan keikka. Vei kaverin invalavalle ja itsellä kauhea kusihätä. Invabajamaja vieressä. Järkkärit käskivät mun lähteä sinne monen sadan metrin päähän vessaan ja jättää kaveri niin pitkäksi aikaa oman onnensa nojaan. Menin invavessaan, koska ei ketään jonossa ym. Järkkärit aukoivat päätä ja ääneen haistatteli mulle.

Punainen lava. Turmion Kätilöt. Olimme lavalla, myös minun nainen oli kerennyt Hevinkäälle. Lava lähes tyhjä, käyttäydytään todella hyvin, niin järkkärit käskivät mun naisen poistumaan sieltä, ei kuulemma missään nimessä saa olla siellä, koska invalava (vaikkakin lähes tyhjä). No, kaverilla (ja meillä) jäi Kätilöt näkemättä. Ja taas järkkärit haistatteli ääneen.

Onneksi siel oli myös hyviäkin järkkäreitä.
 
Viimeksi muokattu:

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Copenhelliin olisi tarkoitus lähteä ensimmäistä kertaa keskiviikkona puolison kanssa. Kattaus on ihan kohtuullinen, mutta sekin on kyllä vähän heikentynyt männä vuosista. Paikalle tulee vielä hyvä nippu paikallisia kavereita, niin eiköhän me näistä ihan hyvät kemut saada aikaan. Aluksi tuli mietittyä leirintää, mutta ei tuo hotellihuone ilmastoinnilla ja aamupalalla varmaan ihan huono ratkaisu ollut. Roskilde on koettu jo sen verran monta kertaa, että musiikin tason laskiessa koko ajan oli oikeastaan helppo kokeilla uutta festaria.

 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hellsinki Metal festival ilmoitti että

"festivaalinukattaus on nyt saavuttanut lopullisen muotonsa pääesiintyjäksi saapuvan Heavy Metal legenda Helloweenin ja brittiläisen progeyhtye Monumentsin myötä"
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kalajoella on jouduttu eilen keskeyttämään festarit ennen aikojaan, koska tapahtumajärjestäjällä ja keikkalavan vuokranneelle taholle tuli riita irtaimen vuokran maksamisesta. Lavan vuokrannut halusi joko viimeisen maksuerän maksuun välittömästi kesken festarien tai tapahtumajärjestäjän nimet velkakirjaan. Koska tapahatumajärjestäjä ei suostunut kumpaankaan, niin festarit keskeytettiin jo alkuillasta ennen pääesiintyjiä.

Ihan oikeasti, miten tällainen toiminta voi olla mahdollista? Yleisö ja artistit ovat paikalla, kaikilla on meno päällä ja sitten lähtee lava alta. Artistit ottanevat täyden palkkion ja yleisö vaatinee lippujen hinnoista ainakin osan takaisin. Tokkopa tuokaan helpottaa lavan maksamista.

Kuvittelenko vain, vai onko festareihin liittyvä järjestelysekoilu kasvanut infernaalisesti 2020-luvulla? Korona-aika oli tietenkin oma lukunsa, kun tapahtumiin myytiin mielellään ennakkolippuja, mutta kevyin perustein tapahtumat saatettiin perua koska tahansa. Tästä syntyi noidankehä, missä ihmiset eivät uskalla enää ostaa lippuja ennakkoon ja festivaalit tuskailevat kun tapahtuman kannattavuutta on mahdoton ennustaa etukäteen. Tähän päälle Kalajoen tyyppiset sekoilut, niin eihän lippuja uskalla enää ostaa edes portiltakaan, koska ei voi tietää, viedäänkö tapahtumaa sovitusti loppuun.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ei oltu kai maksettu ensimmäistäkään erää…
Todennäköisesti näin, vaikka tapahtumajärjestelijä iltapäivälehdissä puhuikin "vain viimeisestä erästä". Onhan se yksi ja ainoa maksueräkin samalla viimeinen erä :D
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuvittelenko vain, vai onko festareihin liittyvä järjestelysekoilu kasvanut infernaalisesti 2020-luvulla?
On lisääntynyt. Et yhtään kuvittele. Joskus aiemmin tällaiset sähellykset olivat poikkeuksia, eikä niitä juuri edes tapahtunut. Jos tapahtui, niin niistä puhuttiin pitkään. Muistettiin vielä seuraavanakin vuonna.

Nykyään tämä on aika yleistä. Keikkoja perutaan, artistit peruvat jne. Jos nyt yhtään uskallan luottaa yhden festariskenessä vahvasti toimivan tutun arvioihin, niin kyseessä on ainakin sopimuskulttuurin löystyminen ja suurella riskillä vetäminen. Ja tätähän ei varmaan kukaan koskaan tule ääneen sanomaan, mutta joskus tapahtumia saatetaan markkinoida artisteilla, joiden saapumisesta ei ole takeita. Lipuissa ennakkomyynti on nykyään valtava osa myynnistä.

Aavistelit ihan oikein. Joskus takavuosina tapahtumien järjestämisessä kusettaminen ja venkoilu oli iso miinus, niin järjestäjän kuin artistinkin puolelta, ja siitä tieto kyllä levisi. Nykyään tilanne on kuitenkin toinen. Pitää yrittää nauttia siitä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Tuli mieleen se, että jos sekoilu on lisääntynyt, niin on myös lisääntynyt tekijöiden määrä. Jos ennen oli nämä vakiintuneet, osin vieläkin toimivat nimet ja siihen muutama juhannusfestari ja pari pienempää päälle, niin nyt on kaikkea todella paljon enemmän. Festivaalin voisi olettaa olevan tapahtumajärjestämisen kuningaslaji, mutta nyt niitä putkahtelee koko ajan hyvin spesifioiduinkin teemoin ja brändiyhteistöin. Toki voi olla, että aika multaa puistot ja ennen niitä festareita vasta olikin, mutta onko kaikista sitten hallitsemaan kokonaisuuksia, etenin kun elämme aikaa, missä tuntuu sattuvan ja tapahtuvan koko ajan?

 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös