Kenestä Viasatin uusi F1-selostaja?

  • 30 234
  • 194

Kenestä uusi F1-selostaja?


  • Äänestäjiä
    118
  • Poll closed .

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Mitä siellä tällä kertaa tapahtui?
Jälleen kerran ja en edes ole pysynyt laskuissa mukana että monesko kerta kun kuulee ihan selvästi että selostamossa aletaan taputtaa kun Lyis tai ylipäätään mersukuski menee jostain ohi. Yleensä kun Lyis menee Maxista ohi niin tämän havaitsee.
 

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kiekko-Vantaa, Mainz 05
Jälleen kerran ja en edes ole pysynyt laskuissa mukana että monesko kerta kun kuulee ihan selvästi että selostamossa aletaan taputtaa kun Lyis tai ylipäätään mersukuski menee jostain ohi. Yleensä kun Lyis menee Maxista ohi niin tämän havaitsee.

Jep. Siinä kun Verstappenin 5 sekunnin rangaistus lävähti ruutuun, niin samalla lävähti Oikarisen (ehkä?) kädet reisiin niin lujaa, että menivät melkein poikki.
 

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Jep. Siinä kun Verstappenin 5 sekunnin rangaistus lävähti ruutuun, niin samalla lävähti Oikarisen (ehkä?) kädet reisiin niin lujaa, että menivät melkein poikki.
Kyllä se on juurikin Oikarinen joka noista cmoren tyypeistä on se kaikkein pahin mersujen fanittaja. Luulisi edes oikeasti osaavan hillitä itseään kun olet selostajana/kommentaattorina ihan koko Suomen kansalle etkä jossain paikallisradion lätkäpelissä missä se puolueellisuus on edes jotenkin hyväksyttävää...
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Eikös se Vilanderkin melkein suorastaan päästänyt röhönaurua lauantain aika-ajoissa kun Verstappen veti seinään viimeisellä aikakierroksellaan? Eli kyllä siellä on vahvasti Mercedeksen ja Sir Lewiksen puolella koko tiimi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vilander kyllä myös hehkutti moneen kertaan Verstappenin hyvää lähtöä ja röyhkeää liikettä ykkösmutkaan. En häntä pidä puolueellisena.
 

BaronFIN

Jäsen
Verstappenin kakkos, eiku kolmoslähtö oli aivan maaginen. Harmi, että kaveri ei vain voi olla puhdas luonnonlahjakkuus ratissa, vaan on siihen päälle epäurheilijamainen munapää luonteeltaan: huono häviäjä ja vielä huonompi voittaja.

Toki saamme nauttia vielä hänenkin mestaruuksista kyllästymiseen asti vielä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse pidin Juuselan moitteista, kun manaili (touhutippa piipussa juuri alkaneen kisan takia) miksi radan turvavalleja kunnostetaan törmäyksen jäljiltä. Niki olisi itse antanut moisen pikkuasian olla, kun ei kuulemma mitään näkyvääkään ollut, vähän mainoksia vaan hajosi.
 

Hawks91

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Itse kyllä toivon, että tuo tämänhetkinen C-Moren F1-tiimi pysyisi suhteellisen samanlaisena myös ensikaudella kun formulat siirtyvät Viaplaylle. Porukalla on keskenään loistava kemia, Oikarinen ja Vilander osaavat asiansa ja ovat ehdottomasti oman alansa asiantuntijoita. Salon ja Vainion Aaron satunnaiset studiovierailut ovat olleet yleensä myös ihan siedettäviä.

Ossin tieto ja kokemukset tekniseltä puolelta, sekä Tonin tuoma kuljettajanäkökulma ovat mielestäni hyvä kombo. Osaavat heittää ihan hyvää läppääkin tarvittaessa, Oikarinen sarkastisilla vastauksillaan Juuselan heittoihin tuo myös oman lisänsä. Kaksikko on myös kehittynyt kokonaisvaltaisessa ulosannissa vuodesta 2014, jolloin C-Moren tiimiin liittyivät. Alkuun oli ehkä hieman takkuilevaa molemmilla, mutta kokemuksen karttuessa on molemmista saatu huomattavasti enemmän irti.

Studioisännän tai -emännän rooliin ei ole erityistä toivetta, nykyisillään Lepistö ja Kallio ovat ihan ok, eivät esitä mitään ihmeellistä mutta pitävät ihan hyvin palettia kasassa.

Selostajan rooliin ei mielestäni liikaa vaihtoehtoja ole, kaikella kunnioituksella todellakaan mitään Matti Kyllöstä ei siellä saa olla. Antti Mäkinen osaa hommansa änäriselostajana, mutta en kyllä oikein millään pysty häntä formulavarikolle kuvittelemaan. Oskari Saarta ei nykyisillään näytä hirveämmin formulat edes kiinnostavan, uimahypytkin vieneet voiton.

Juusela on hommaan mielestäni ihan pätevä, kunhan pitää ne hemmetin eläinvertaukset minimissään. On aidosti kiinnostunut ykkösistä, mikä on plussaa, ja on hänkin vuosien varrella jonkin verran kehittynyt. Aikamoiset Suomi-lasit päässä tosin operoi, siinä ehkä hieman voisi koittaa olla vähemmän "kotiinpäin vetävä."
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Voisivat ottaa Skylta mallia, mitä siellä taustalla operoidaan. Osaavat analysoida kuskien onnistumisia/virheitä nopealla reagoinnilla Sky Padin kautta. Ketään kiinnosta nykyinen Formulasirkus, missä Mervi juttelee maikkarin kahvihuoneesta revittyjen julkkisten kanssa, ketkä eivät edes seuraa lajia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kokonaan samalla tiimillä meneminen olisi jotenkin kunnianhimoton ratkaisu. Jos ensi vuonna pääsisi paremmin paikan päälle, niin saisi enemmän omaa juttua mukaan. Tällä kaudella Mervi on tainnut olla kahdesti paikalla (Hollanti ja Italia), ja jälkimmäisessä oli muukin tiimi mukana.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Valavuoren livessä oli Vilander tänään vieraana, ja antoi vihjauksen, että siirtyy formuloiden mukana Viasatille. Eli eiköhän siellä ole tuo CMoren nykyinen tiimi kasassa.
 

Vepe21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kiekko-Vantaa, Mainz 05
Vähän olisi joo pettymys, jos täysin samalla tiimillä mennään, mutta ei taida olla juuri vaihtoehtoja. Saarta ei enää kiinnosta, Tuominen on enemmän rallimiehiä... Ei siellä ole Juuselalle korvaajaa. Eikä sen paremmin Oikariselle tai Vilanderille. Jos vain saisivat niitä suomi-laseja vähän pois silmiltä.

Studioon ne muutokset varmasti tulee, jos on tullakseen. Ja jos ensi kaudella pääsisi tosiaan paikan päälle useammin, niin olisi hyvä.

Kuinkakohan mahtaa yhteistyö Viasatin eri maiden välillä toimia? Viasathan osti myös Hollanin oikeudet ensi kaudesta lähtien, ja sieltä on jo tihkunut tietoa, että jossain kisoissa olisi mukana David Coulthard, Tom Kristensen ja Mika Häkkinen. Olisiko Häkkinen ns. vierailevana tähtenä myös meidän lähetyksissä?
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Olisiko Häkkinen ns. vierailevana tähtenä myös meidän lähetyksissä?
Jos olisi, niin toivottavasti sitten ihan kunnolla hommissa mukana paikan päällä vaikka Mikan kotikaupungissa Monacossa, eikä mitään Kimmo Timosmaista etäyhteyttä, missä Mika on viitisen minuuttia mukana lähetyksessä kertomassa "sä tuut mutkaan kolmesataa lasissa ja sulta menee apraitti. Mitä sä teet? Ei muuta ku hanaa vaa Valtteri, yeah!" Ja sitten pojat studiossa naurahtelee ja toteaa "sieltä se tuli maailmanmestarin suusta, mitä tuohon enää lisäämään?", ja sitten juttu jatkuu aiheesta toiseen.

Selostajaehdokkaista tuli mieleen 22-vuotias Juho Kokko. On Viasatilla jo selostellut tuota naisten formulasarjaa eli W-Seriesiä kaudesta 2019 alkaen, CMoren puolella tänäkin vuonna rallicrossia ja Elisa Viihde Sportilla IndyCaria kaudella 2018, joten kokemusta moottoriuhreilun selostamisesta olisi jo lähtökohtaisesti hieman enemmän kuin Juuselalla silloin kun Juusela aloitti F1-selostajana CMorella. Sen lisäksi toki Kokko on selostanut Liigaa alkaen vuodesta 2017 ja Mestistä alkaen vuodesta 2016, sekä kokeillut selostaa jalkapalloakin 2019. Liiga-lähetyksissä on ainakin ollut oikein miellyttävä selostaja, joten miksipä ei olisi formuloissakin.

Mutta tosiaan, Vilanderia ja Oikarista parempia asiantuntijoita Suomesta ei oikein tahdo löytyä.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Budjettisyistä en todennäköisesti tule Visattia pelkästään formuloiden vuoksi ottamaan, mutta yksi asiantuntijavaihtoehto, joka voisi olla mielenkiintoinen kokeilu ainakin muutamassa kisassa voisi olla Heikki Kovalainen.
Muistaakseni miehestä sai aikanaan haastatteluissa aika hyvin juttua irti,oletettavasti tietää ajamisesta, on ainakin julkisuudessa suht rauhallinen. Lisäksi ajovuosista formuloissa on vähemmän aikaa, kuin vaikkapa Salolla. Etenkin kun Kovalainen ilmoitti muutama viikko sitten lopettavansa uransa siinä japanilaisessa koppiauto-luokassa, missä on viime vuodet ajanut, voisi ainakin maalikkona kuvitella, että kaveri voisi jopa olla houkuteltavissa selostamoon ainakin osaan kissoista

Edit: typoja
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Nuo asiantuntijat nyt on helpompi liikuttaa, kun eivät ole mediatalon suorassa palveluksessa vaan laskuttavan toiminimen kautta oletettavasti. Mervi ja Niki taitavat tehdä maikkarille muitakin hommia, joten yhden lajin siirtyminen ei välttämättä tarkoita, että vaihtavat suin päin leiriä. Noh, jos ja jos. Pelkkää arvailua.

Ainakin aiemmin (luulen että nykyäänkin) maikkarin "luottonimet" teki toiminimen kautta hommia maikkarille. Jollain konkarilla saattoi olla vielä suora työsopimus. Antti Haajanen kertoi tällaista vuosia sitten kun oli juuri jäänyt pois Maikkarilta (jossa itsekin teki siis toiminimen kautta), ja luulen, että talon touhu on mennyt vielä enemmän tuohon suuntaan sen jälkeen kun on ollut YT ja leikkauskierroksia. Sama oli radiojuontajissakin ja siellä kai oli tämä legacy-soppari jollain, ja taisi maikkari/omistaja muutenkin myydä radiokanavansa pois. Mutta ymmärtääkseni siis nykyisten maikkarilaisten on helppo hypätä toiseen mediataloon jos vain on kiinnostava tarjous pöydällä.
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ainakin aiemmin (luulen että nykyäänkin) maikkarin "luottonimet" teki toiminimen kautta hommia maikkarille. Jollain konkarilla saattoi olla vielä suora työsopimus. Antti Haajanen kertoi tällaista vuosia sitten kun oli juuri jäänyt pois Maikkarilta (jossa itsekin teki siis toiminimen kautta), ja luulen, että talon touhu on mennyt vielä enemmän tuohon suuntaan sen jälkeen kun on ollut YT ja leikkauskierroksia. Sama oli radiojuontajissakin ja siellä kai oli tämä legacy-soppari jollain, ja taisi maikkari/omistaja muutenkin myydä radiokanavansa pois. Mutta ymmärtääkseni siis nykyisten maikkarilaisten on helppo hypätä toiseen mediataloon jos vain on kiinnostava tarjous pöydällä.
Juuri näin. Ehkä kyse lähinnä noiden "yleishenkilöiden" kohdalla on se, haluaako sitoutua vaan yhden lajin pariin. Viasatilla nyt ei pääse kertomaan silloin tällöin Tulosruutuun Liiga-kierroksen tuloksia. Tämä siis lähinnä Juuselaan ja Merviin. Toki onhan siellä Viasatilla myös muita lajeja (fudis ja NHL nyt isoimmat), mutta siellä on aika toimiva asiantuntijahenkilöstö jo paikallaan, joten vaikea on sinne tunkea mukaan.
 
Juuri näin. Ehkä kyse lähinnä noiden "yleishenkilöiden" kohdalla on se, haluaako sitoutua vaan yhden lajin pariin. Viasatilla nyt ei pääse kertomaan silloin tällöin Tulosruutuun Liiga-kierroksen tuloksia. Tämä siis lähinnä Juuselaan ja Merviin. Toki onhan siellä Viasatilla myös muita lajeja (fudis ja NHL nyt isoimmat), mutta siellä on aika toimiva asiantuntijahenkilöstö jo paikallaan, joten vaikea on sinne tunkea mukaan.

Toisaalta luulisi NENT:llä (Viasat) olevan käyttöä Juuselalle myös tuon varsin laajan lajivalikoiman myötä. Juuselahan selosti Ylelle vaikka mitä lajeja, mm. jääkiekkoa ja jalkapalloa. En usko miehen sinänsä kaipaavan noiden lajien pariin, mutta ei aiemmasta kokemuksesta varmaan haittaakaan ole.
 

Hawks91

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Toisaalta luulisi NENT:llä (Viasat) olevan käyttöä Juuselalle myös tuon varsin laajan lajivalikoiman myötä. Juuselahan selosti Ylelle vaikka mitä lajeja, mm. jääkiekkoa ja jalkapalloa. En usko miehen sinänsä kaipaavan noiden lajien pariin, mutta ei aiemmasta kokemuksesta varmaan haittaakaan ole.
Juusela myös C-Morella tainnut muutamaan otteeseen selostaa mm. Mestarien Liigaa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Ja onhan Viasatilla hyvin paljon moottoriurheilua tarjolla ensi vuodesta alkaen, kun formuloiden ohella myös IndyCar, Nascar, speedway ja MotoGP siirtyvät Viasatille/NENT:lle. Siihen päälle jo valmiiksi siellä olevat naisten formulat Emma Kimiläisellä varustettuna, niin ei sieltä selostushommat ainakaan kesken lopu.
 

Hawks91

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Mitenhän käy Formula 2 ja Formula 3-kisojen? Siirtyvätkö myös Viaplaylle vai näytetäänkö ollenkaan?
 

Juhisjuhis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche

Toivottavasti Häkkisen rooli on kisapaikoilla Brundlemaista "grid walkia" - saa varmasti monelta insiderilta hyviä kommentteja ja yleisesti ovet avoinna aika monelta taholta. Muutenki DC:n kanssa varmasti hyviä kemia, koska oletettavasti kisavuosien hierarkiaongelmat ovat varmasti jo kaukainen muisto. Kommentaattoriksi ei ehkä näin ensi fiiliksillä Häkää kannata laittaa. "Ei muuta kun hanaa vaan Valtteri!:D" kaltaisia kommentteja ei kyllä jaksa kuunnella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös