Kenestä Kummolan seuraaja?

  • 29 133
  • 175
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskustelu on avattu!

Kiitos veljet (ja siskot), en olisi uskaltanut haaveillakaan näin vilkkaasta osanotosta vetoomukseeni. Myös sen herättämä jatkokeskustelu on todella lämmittänyt mieltä. Enkä nosta tässä nyt sen kummemmin omaa häntääni, koska asia painoi muitakin ja minä nyt vain satuin ehtimään ensin.

Itserakkaan vuodatuksen jälkeen asiaan. On kannustavaa, että ketjumme olemassaolo meni nopeasti Kummolan tietoon. Sen sijaan on masentavaa, että Kummola puolustautui juuri niin ymmärtämättämösti kuin odottaa sopi. Etteivät vaatimuksemme jäisi vain kanamunien heittelyksi Titanicin kylkeen, ehdotan, että keskustelua jatketaan ja asian eteenpäin viemiseksi pyritään löytämään mahdollisimman tehokkaita keinoja. Jumalauta, ulkona on kesäkelit, ja me vaahdotaan jääkiekosta. Älä Kale tule sanomaan, että Lahko ei halua suomalaisen jääkiekon parasta. Sitähän me juuri halutaan!

Tämä keskustelu on ollut juuri sitä, mitä suomalaisesta jääkiekosta on puuttunut. Siis tietysti täällä Jatkoajassa paasataan, mutta nyt pisarat ovat lentäneet jo valtamedioihinkin. Mainoksen mukaan myös huomisessa Veikkaajassa palataan asiaan.

Ironista on, että vaikka minäkin kritisoin avauskommentissani Kummolaa diktaattorimaiseksi junttaajaksi, juuri hänen diktaattorimainen junttauksensa on johtanut keskustelun syntymiseen. Vastareaktiona ovat siinneet isommatkin vallankumoukset!

Tietysti on niin, että tämä erovaatimus on vain jäävuoren huippu. Tietysti Leijonat on vain jääkiekkoilumme kasvot, ei koko keho. Mutta kun vallankumous toteutuu, päästään kiinni kokonaisuuksiin. Jäävuoreen se edellinenkin Titanic törmäsi. Ja kunnon kasvohoito saattaa toimia koko kehon ja mielen hyväksi.

Sen uhallakin, että toistan itseäni, sanon: Kummola on tulppa. Hän on tulppa uudistuksille. Hän on tulppa keskustelulle. Hän on tulppa kaikille kritisoijilleen, jotka voisivat uudistaa kiekkoiluamme tai ainakin keskustella sen kehittämisestä rakentavasti. Kale ei tykkää Suhosesta, ei Sihvosesta, ei Pietilästä, ei Tammisesta, ei Jortikasta, ei Summasesta...ja lista jatkuu. Ei Matikaisestakaan.

Täällä on esitetty hänen seuraajakseen mainioita nimiä. Rantasila pärjäisi kabineteissakin, ja on lisäksi juristi. Koulutus, josta tuskin on tässäkään tilanteessa mitään haittaa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Kummola alkoi rakentaa jalustaansa jo varhain 1970-luvulla. Silloin hän oli kolmekymppinen. Tuleeko mieleen ketään sen ikäisiä kykyjä? Eihän tähän varsinaisesti uutta rautakansleria haeta, vaan 2000-luvun johtajaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti cobol
Taas kerran: Kummolalla ei ole mitään näistä edellytyksistä.
[/B]

Työpaikkalmoituksessa edellytettiin korkeakoulututkintoa... -ttu mikä vitsi oli tuo valinta. Varsinkin kun "kale" on oikein kuuluisa kultturimiäs.

Viestin lähetti kissa
Tarkista itse faktat, kirjoitat mutu-pohjalla jatkuvasti.

Kummola on Tampere-talon johtaja koska hän pystyy hankkimaan "kisoja" Suomeen kv. kontaktiensa ja runnomistaitojensa avulla, ihan kuin kiekossa. Ja on ymmärtääkseni hoitanut homman paremmin kuin moitteettomasti

Johan pomppas... et taida kulttuuritarjonta tilannetta paljoa seurata? EU kokouksen hankinnassa Kalella ei ole ellut osaa, ei arpaa. Mitään merkittävää Kale ei TT-talossa ole aikaan saanut, muuta kuin kauhistuttanut palvelun käyttäjiä (ninm. mukaanlukien) visiomalla omaa "ohjelmistopolitiikkaansa". TT-talolle käy viä kylmät, kun se lähtee väärille markkinoille. Ei taida Tampereen imu vetää "Kiri Te Kanawia" ihan joka viikoks "in the middle of nowhere"
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Tarinankertoja

Johan pomppas... et taida kulttuuritarjonta tilannetta paljoa seurata? EU kokouksen hankinnassa Kalella ei ole ellut osaa, ei arpaa.

Kuka kokousta Tampere-taloon sitten lobbasi?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti kissa
Kuka kokousta Tampere-taloon sitten lobbasi?

Tampereen kaupunki. Lähinnä demari kaupunginjohtaja ja poliitikot. Nythän sitä ollaan takas hesaan viemässä. TT-Talo on vain pieni osa paketia joka kokoukseen kuuluu. Kaupunki on tarjonnyt yhtä sun toista kokousjärjestelyihin, pääpitopaikaksi TT-taloa.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Tarinankertoja
Tampereen kaupunki. Lähinnä demari kaupunginjohtaja ja poliitikot. Nythän sitä ollaan takas hesaan viemässä. TT-Talo on vain pieni osa paketia joka kokoukseen kuuluu. Kaupunki on tarjonnyt yhtä sun toista kokousjärjestelyihin, pääpitopaikaksi TT-taloa.

Demari kaupunginjohtaja ja poliitikot? No sitten Kummolalla ei varmasti ole osaa eikä arpaa tuossa... Minä kun luulin, että Kummolalla olisi jotain tekemistä Tampereen kaupungin johdon kanssa. No, aina oppii uutta.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Uutta roolijakoa

En tiedä sen tarkemmin nimikkeistä, ja niihin liittyvistä tehtävistä Suomen jääkiekossa. Tosin se ei täysin johdu minun tietämättömyydestäni. Tällä hetkellä meillä GM joka ei päätä mistään, tiedottaja joka ei ilmoita mitään, valmentaja joka ei vedä joukkueensa harjoituksia tai käytä statustaan joukkueen motivointiin, ja tietysti Kale, jolla on näppinsä pelissä joka aluepiirissä.

Ja jos ei tuossa ole riittämiin, on meillä lisäksi valmennuspuolella Hannu ja Risto, joiden panosta joukkueessa ei voi ymmärtää minkäänlaisten sinivalkoisten lasien läpi. Mitä annettavaa Dufvalla on pöytään, mitä Westerlundin pitäisi tuoda? Virran postin ymmärtäisi(juuri ja juuri), mikäli valmentajistoon kuuluisi joku ns. perseelle potkija. Esim. Summanen. Tällä hetkellä maajoukkuetta johtaa tasaisen harmaa rivistö "odotellaan ja katsotaan"-miehiä. Kenestäkään ei ole ottamaan härkää sarvista, kun joukkue hätääntyy--> kuten Kanada-ottelussa. Ja sama tilanne jatkuu pelien jälkeen. Yleisölle ei selvitetä asioita, joita olisi pitänyt hoitaa paremmin, kukaan ei ota vastuuta huonoista otteista ja. Mikä pahinta, nykyjohto tyytyy joukkueen huonoihin tuloksiin, ja VARSINKIN otteisiin.

Mielestäni yksi iso syy tähän on juuri se, että nämä miehet eivät tiedä kene työ on tehdä mitäkin. Paperilla tämä näyttää yhtä selkeältä kuin Tim Thomasin peluuttaminen Jokerimaalilla. Westerlund luo pelitaktiikan, jota Virta ja Dufva auttavat toteuttamaan. Kurri hankkii ne pelaajat joita Westerlund tarvitsee. Kummola luo puitteet, joissa näistä kaikista osa-alueista voidaan ottaa hyöty irti. Ja Jutila kertoo maailmalle missä mennään. Luulen että kaikki on lähtenyt siitä että Juti ei ole tehyt hommiaan kun se ei tätä työnjakoa ole ilmoittanut asianosaisille. =) Ja tässä sitä sitten ollaan

Osittain vika on jo valinnoissa ja roolijaossa. Helpommalla tietysti tilanteen korjaisi, kun ottaisi sen ison luudan, ja vaihtaisi kaikki miehet. Silloin ainakin roolit voitaisiin jakaa alusta alkaen selkeämmin. Kun jokainen tietää tehtävänsä, on helpompaa vain keskittyä omaan tekemiseensä, ei kulu turhaa energiaa ihmettelyyn ja toisten asioihin puuttumiseen. Vuosien varrella juuri Kummola on harrastanut tätä toisten asioiden hoitamista. Ja silloin kun Kurri palkattiin, ainakin minä elin siinä käsityksessä että hänen olisi tarkoitus pienentää Kalen roolia. Näin ei kuitenkaan käynyt. Miksi? Sitä voi vain arvailla.

Itselläni, niinkuin varmasti jokaisella lahkolaisella, oma käsitys uudesta organisaatiosta. Roolit eivät mene aivan yksi yhteen nykyisten kanssa, muta...Hyvä niin.

Kummolaksi Kummolan paikalle ehdotan Hannu Aravirtaa. Pyörinyt vuosikaudet kansainvälisessä jääkiekossa, on varmasti arvostettu ympäri kiekkomaailmaa, tuntee Suomen kiekon tilan, ja on tarpeeksi diplomaatti tehtävään.

GM:n rooliin kaipaisin vähän eri lähtökohdista tulevaa henkilöä kuin Kurri. Tarjoankin Teille: Jarmo Kekäläinen. Miehellä on lajin nykyaikainen tuntemus,on tehnyt menestyviä pelaaja-, ja valmentajaratkaisuja niin lyhyen menestysprojektien (IFK 98), kuin pitkäaikaisten kasvuoperaatioiden(Ottawan scouttaus) saralla. Lisäksi mies tunnetaan kansainvälisillä kentillä, ja varsinkin Pohjois-Amerikkalaisten piireissä hän on kova jannu. Tuntee Suomen pelaajamateriaalinkin hyvin, ja voisin kuvitella hänen nauttivan ihan hyvää arvostusta heidän keskuudessaan.

Nämä kaksi herraa olisivat ne pysyvät kasvot. Päävalmentajan posti ei mielestäni tarvitsekaan olla mikään kymmenvuotisposti. Kisat kerrallaan on ihan hyvä mennä. Tai ehkä parit. Tämä on kuitenkin aina tapauskohtaista, riippuen menestyksestä ja siitä, onko edessä isompia kisoja kuten Olympialaiset tai Kanada-Cup. Tässä haluaisin kuitenkin nähdä yhden vakiovalmentajan, joka edustaa jatkuvuutta. On ehkä hyvä että maajoukkueessa olisi joissakin asioissa pelaajille tutut metodit. Aivan perusasioita ei Peltosille ja Timosille sitten tarvitsisi opettaa. Tähän rooliin Westerlund olisi täydellinen. Kyseessä olisi kuitenkin apuvalmentajan posti. Toinen apuvalmentaja saisi mieluusti olla aina kyseisen päävalmentajan valinta, ns. luottomies.

Hyviä päävalmentajaehdokkaita mielestäni voisivat olla:
*Jukka Jalonen: Tehnyt HPK:ssa upeaa työtä. Neljä vuotta, aina mitalipeleissä, kolme pronssia. Saa pelaajansa pelaamaan kovemmalla taitotasolla.
* Kari Heikkilä: Tuore Bluesvalmentaja on viimeisen kolmen kauden aikana todistanut olevansa voittava valmentaja. Venäjällä tullut pronssi tuli kaiken lisäksi Heikkilän tavalla, ei antanut pelaajien (Kovalenko) itkemisten vaikuttaa tekemiseensä.
*Raimo Summanen: no, Rami on Rami. Yhteistyö Erkan kanssa parhaimmillaan saumatonta, jolloin valmennus maailman parasta.
*Kari Eloranta: Edelleen muistissa Elorannan teot Pelicanssissa mainettaan huonommalla joukkueella.

Tuohon listaan voisi kyllä lisätä vaikka ketä. Pointti kuitenkin olisi ottaa kisaluontoinen valmentaja, ihan kuten pelaajatkin.

Ja Tiedottajaksi on olemassa vain yksi vaihtoehto. Joko arvaatte? Totta kai Petteri Sihvonen. Kynä pysyy kädessä, ja MM-kisoissa osoitti, että kieli on tarpeeksi kärkevä hommaan. Jääkiekko on tunnepitoinen kontaktilaji. Se saa kyllä kuulua tiedottamisessa. Samalla kuitenkin Sihvonen on lajin puolesta puhuja, joten pelkoa oman aseman pönkittämisestä ei ole.

Vanhan organisaation voisi vaikka laittaa Heurekaan näytteille Dinosauriaan.

Tällainen on minun näkemykseni. Se ei ole oikea, mutta kaikki nykyisestä pois on kuitenkin parempi. Paljon parempi.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Uutta roolijakoa

Viestin lähetti Ronning
GM:n rooliin kaipaisin vähän eri lähtökohdista tulevaa henkilöä kuin Kurri. Tarjoankin Teille: Jarmo Kekäläinen.

Miksi Kekäläinen ottaisi tälläisen takapakin urallaan? Tuleva NHL-seuran GM jääkiekkoliitossa suojatöissä? Ihan nyt ei prioriteetit ole kunnossa.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Re: Re: Uutta roolijakoa

Viestin lähetti Pressiboxi
Miksi Kekäläinen ottaisi tälläisen takapakin urallaan? Tuleva NHL-seuran GM jääkiekkoliitossa suojatöissä? Ihan nyt ei prioriteetit ole kunnossa.

Hmm...totta. Mutta sanoisin Kekäläisen olevan silti paras mies Suomen jääkiekolle.

Toisaalta, tuo NHL-seuran GM ei juuri tällä hetkellä ole maailman hohdokkain ammatti, eihän?
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen
Re: Keskustelu on avattu!

Viestin lähetti nikolaimakarov
Kiitos veljet (ja siskot), en olisi uskaltanut haaveillakaan näin vilkkaasta osanotosta vetoomukseeni. Myös sen herättämä jatkokeskustelu on todella lämmittänyt mieltä.

Kiitos itsellesi.

Arvostelu ilman toisen vaihtoehdon esittämistä on h*lvetin helppoa. Kun minä (eikä suurin osa kirjoittajistakaan) tunne JKL:n kabinettejä ja suhdeverkostoa Kummelin seuraajan nimeäminen on aika hankalaa. Joten tyydyn peesaamaan heitä ketkä ovat heittäneet ilmoille Aran nimen.

Uskomatonta: tappiot Tsekille on jo pyyhkiytyneet mielestä.
Ara olisi mielestäni päivän pohdinnan jälkeen paras vaihtoehto Kalelle. Kaikesta huolimatta arvostettu valmentajana ympäri Suomea ja ihmis-tyyppinä todella hyvä. Jaksaa aina ilmestyä kameroiden eteen, hyvä ulosanti, on nähnyt sekä kokenut Suomalaisen jääkiekon eri muotojen nousun ja osittain myös tuhon hyvin läheltä: Globen, Jokereiden huima 90-luku, Nagano, Yhden nykykiekon tehokkaimman kaksikon (Saku-Teemu) johtaminen, mutta myös tappiot tsekille, tappiot Ruotsille peräkkäisinä vuosina.

En usko että Ara myöskään härppisi toisen (päävalmentaja) tontille vaan tyytyisi ex-päävalmentajana ohjaamaan laivaan.

Go Ara Go!!!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti kissa
Demari kaupunginjohtaja ja poliitikot? No sitten Kummolalla ei varmasti ole osaa eikä arpaa tuossa... Minä kun luulin, että Kummolalla olisi jotain tekemistä Tampereen kaupungin johdon kanssa. No, aina oppii uutta.


Anteesk viä OT:
No ei ole. Kummola on Kok. edustaja. Kaupunginjohtaja Rantanen on demari. Toki Tampereella on ns. aseveliakseli, joka jakaa johtopaikat keskenään, ja tähän pakettiin kuului myös Kalen TT paikka. Samassa paketissa oli yhtä vähällä koulutuksella olleen demarin, Pauli Ruoholahden, valinta saman tyyppisessä haussa ohi korkeakoulututkinnon suorittaneiden ohi johtopaikalla (Kotilinnasäätiö? kun en varmaksi muista). Poliittisia nimityksiähän nuo ovat, eikä niissä aina paljoa paina pätevyys. Näissä kahdessa valinnassa koomista oli vain se, että työpaikkailmoituksessa vaadittiin ylempää korkeakoulututkintoa, mutta hups, ystävämme kunnallispolitiikka astui kuvioihin.

EU kokousta on ajanut siis virkamiesjohto, joka on terävimmältä kärjeltään tällä hetkellä demarivaltainen. Nythän Tampere siirtyy pormestarimalliin, jossa valta selkiintyy paremmin; pois virkamiehiltä valtuutetuille.
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Ehdotan:
Jarmo Kekäläinen
toiminut mm Ottawa senatorsin henkilöstöpäällikkönä, pitkä pelaajaura ja muutenkin fiksun oloinen kaveri.

Juhani Tamminen
Ei valmentajana onnistunut, mutta eiköhän noilla puheenlahjoilla Kummolaa parempi vaihtoehto.

Ei missään tapauksessa:
Alpo Suhonen
Poistaisi varmaan taklaukset jääkiekosta. Lisäksi olisi odotettavissa varuste muutoksia kuten hame ja nessupaketti.

Raimo Summanen:
Hyvä valmentaja kieltämättä, mutta yhtä älyttömiä kiukunpurkauksia medialle olisi odotettavissa. Jos joku ei satu muistaan niin ainakin jokeri valmentajana Summanen oli aina ensimmäisenä inisemässä medialle ja kaikissa muissa oli aina vika paitsi hänessä itsessään.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Sakkeus
Ei missään tapauksessa:
Alpo Suhonen
Poistaisi varmaan taklaukset jääkiekosta. Lisäksi olisi odotettavissa varuste muutoksia kuten hame ja nessupaketti.

Tämä minua jaksaa aina vaan ihmetyttää.

Vaikka en itsekään haluaisi nähdä Suhosta Kummolana, niin mistä ihmeestä on peräisin käsitys siitä, että Suhonen olisi taklauksia vastaan? Tämä käsitys ei perustu ainakaan hänen valmennettavinaan olleiden pelaajien kokemuksiin, joten Sakkeus hyvä, auta tässä asiassa ja kerro, millä perusteella Suhonen poistaisi taklaukset jääkiekosta?
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Tais tulla viime kisojen aikaan joku keskusteluohjelma missä oli vieraina mm. Kai Linna, Alpo Suhonen ja jotain junnu coacheja. Siinä Alpon kanta tuli hyvin esille ja en ole varmasti ainoa joka katsoi silloin tämän kyseisen ohjelman.

Edes Linnalla ollu mitään valittamista nykykiekon "väkivallan" määrästä vaikka saanu kokea sen kovimman kautta.

Samoilla linjoilla oli ainoastaan Alpo ja Toimitaja.
Lisätkää tarkempia tietoja tähän jos jollain on, mutta ainakin tuossa ohjelmassa Suhonen totesi, että taklauksia pitäisi vähentää jääkiekosta.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Sakkeus
Tais tulla viime kisojen aikaan joku keskusteluohjelma missä oli vieraina mm. Kai Linna, Alpo Suhonen ja jotain junnu coacheja. Siinä Alpon kanta tuli hyvin esille ja en ole varmasti ainoa joka katsoi silloin tämän kyseisen ohjelman.

Edes Linnalla ollu mitään valittamista nykykiekon "väkivallan" määrästä vaikka saanu kokea sen kovimman kautta.

Samoilla linjoilla oli ainoastaan Alpo ja Toimitaja.
Lisätkää tarkempia tietoja tähän jos jollain on, mutta ainakin tuossa ohjelmassa Suhonen totesi, että taklauksia pitäisi vähentää jääkiekosta.

Tuon ohjelman minä haluaisin kyllä nähdä, ja eritoten sellaisen kohdan, jossa Suhonen toteaa, että "taklauksia pitäisi vähentää jääkiekosta". Yritäpä pinnistää muistiasi ja tarkentaa, mikä oli ohjelman nimi, niin yritän saada siitä kopion haltuuni.

Suhonen on puhunut nimenomaan taklauksien puolesta, koska taklaukset ovat keino saada kiekko vastustajalta omalle joukkueelle. Ettet nyt sotkisi taklauksia tappeluihin - alkavathan ne sentään samoilla kirjaimilla?

Esimerkiksi Päivärinnan (taannoisessa, karmeassa) ohjelmassa joku lääkäri suorastaan pöyristyi, kun Suhonen puhui taklauksien puolesta - tuolla lääkärilläkin kun oli vaikeuksia erottaa toisistaan taklaukset ja tappelut, ne kun alkavat samoilla kirjaimillakin.
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Esittämispäivä oli 28.4.03 ja ohjelma "onko jääkiekko reilua" ehkä hän ei juuri noita sanoja sanonu, mutta Suhosen mielipide tuli kyllä täysin selväksi.

Voi harmi jos loukkasin jotenkin unohdinhan ihan täysin, että olihan se Nessu Suhonen Torontossakin "käymässä" harmi kun en voi miellyttää kaikkia.

Itse en enää jaksa edes provosoitua tästä jokavuotisesta paskanjauhannasta, joka tällä kertaa käytiin läpi Yleisradion ohjelmassa. Näissähän on aina sama konsepti: keskustelun vetäjä (tässä tapauksessa otsikon mukainen henkilö) on täysin tietämätön koko jääkiekko -nimisestä lajista ja näin omalta osaltaan yrittää tukahduttaa keskustelun joka kieltämättä pitää käydä. Kyseinen otsikon mukainen nainen toi esille jos jonkinmoista faktaa jääkiekon brutaaliuden todistamiseksi tavoitteessaan varmasti onnistuen. Tavoitehan lienee saada ei jääkiekkoa seuraavat henkilöt vielä ei jääkiekkoa seuraavimmiksi henkilöiksi.

Keskustelu oli siis jo lähes tuhoon tuomittu juontajan osaamattomuuden takia. Lisää vettä myllyyn pisti kaikkien kukkahattutätien isä ja äiti, herra Suhonen. Mies joka kuin tuuliviirin lailla vaihtaa mielipidettään jääkiekon filosofiasta aina seuraavan pestin varmistamisen mukaisesti. Mies jonka mielestä Sami Helenius on moraaliton ihminen koska tekee työtään vaikka hänen lapsensa alkaa tämän johdosta itkemään katsomossa. Tämä itsensä ja mielipiteensä huoran lailla myyvä tuuliviiri nimeltään Ilpo takasi omalla panoksellaan, että tästä keskustelusta EI VOITU saada asiakeskustelua. Alpo kertoi myös selvänä faktana meille tiedottomille, että fyysisen pelin ja vahingoittamisyritysten välillä on kristallinkirkas raja. En millään usko, että edes suurena profeettana ja kiekkotietäjänä tunnettu Alpo voi nähdä kyseistä rajaa. Tomi Mäen taklauksessa tämä raja siis miehen mielestä ylittyi kristallinkirkkaasti, yhtään kärjistämättä. Ja mihinkäs kohtaan se harmaa alue menikään? Niin, ottihan Ilpo vielä esille meidät jokerifanitkin. Verta kaukaloon huutavat barbaarit. Jotain uutta?

Ja keitäs nämä muut olivat. Lepistö puhui omalta osaltaan asiaa, kuten myös Kaj Linna. Harmi vaan, ettei otsikon mukainen nainen ehtinyt rääkymiseltään antaa luonteeltaan hiljaiselle Linnalle puheenvuoroja. Kaj ei uskaltanut katkaista paskanjauhantaa kun ei välttämättä verbaalisesti ole samanlainen lahjakkuus kuin Alpo. Näiden kahden lisäksi tämä kaikki pelaa jamppa sekä Levosen Japa puhuivat asioista niiden oikeilla nimillä. Mutta mitäs vielä, pitihän keskusteluun saada vielä oikein professorikin mukaan. Ikään kuin varmistamaan, että turmeltuneet jääkiekkofanit varmasti vaihtavat kantansa esim. potkupallon puolelle. Professorithan puhuvat aina totta, ja vain ja ainoastaan totta. Tämä saatanan tunari toi ilmoille jopa niinkin kaukaa haetun esimerkin, että jääkiekon pahuudesta kärsivät kaikki veronmaksajat koska valtio maksaa samiheleniuksien tahalliset vastustajan vahingoittamisesta aiheutuneet vakuutuskulut. Sellaista peliä.

Hieman harmitti ettei kukaan ottanut varsinaisesti esille samiheleniuksien työn oikeata merkitystä. Sitä miksi kyseistä työtä tehdään. Otsikon mukainen nainen olisi varmasti mennyt hiljaiseksi ja anovasti Ilpoa vilkuilevaksi mikäli joku olisi kertonut, että panoksellaan poliisit vähentävät loukkaantumisia.

Jään odottamaan 45 minuutin tai Ajankohtaisen kakkosen vastausta. Vaadin, että mukaan keskusteluun otetaan uusi kulttuuriministeri sekä Sami Helenius tai joku muu samaa työtä tekevä.

Parempaa odotellessa...
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Sakkeus
Esittämispäivä oli 28.4.03 ja ohjelma "onko jääkiekko reilua" ehkä hän ei juuri noita sanoja sanonu, mutta Suhosen mielipide tuli kyllä täysin selväksi.

Voi harmi jos loukkasin jotenkin unohdinhan ihan täysin, että olihan se Nessu Suhonen Torontossakin "käymässä" harmi kun en voi miellyttää kaikkia.

Ei Sinun tarvitse miellyttää kaikkia, ei edes minua. Et ole myöskään loukannut minua - miksi minä loukkaantuisin siitä, että kirjoittelet keskustelupalstoille mitä mieleesi juolahtaa?

"Ehkä hän ei juuri noita sanoja sanonu, mutta Suhosen mielipide tuli kyllä täysin selväksi", kirjoitat. Toisin sanoen et muista, mitä sanoja hän käytti? Tämä tapaus kiinnostaa minua kuitenkin niin paljon, että taidanpa ottaa erääksi kesäprojektikseni tuon ohjelman katsomisen ja sen puheiden raportoinnin Sinulle. Jos Suhonen sanoo tuossa ohjelmassa olevansa taklauksia vastaan, tarjoan Sinulle tavalla tai toisella lounaan. Jos taas ei, joudut Sinä kirjoittamaan Jatkoaikaan sata kertaa lauseen "Kirjoitinpa muuten Suhosesta melkomoista jööttiä, mutta se johtuu siitä, etten ymmärtänyt mistä oli kysymys". Veto kiinni?
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Selvä homma kyllähän se sopii, mutta nimen omaan tuosta ohjelmasta sillä Suohsen mielipiteet vaihtuvat päivittäin :D
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Sakkeus
Selvä homma kyllähän se sopii, mutta nimen omaan tuosta ohjelmasta sillä Suohsen mielipiteet vaihtuvat päivittäin :D

Kiinni veti. Pyrin suorittamaan tämän tilauksen kesä-heinäkuun aikana. Sitä odotellessasi voit tutustua seuraavaan sitaattiin Suhosen teoksesta "Kirje urheilijalle":

"Vuosien ajan olen yrittänyt selittää, että kaksinkamppailut ovat olennainen osa jääkiekkoa, niiden harjoitteleminen ja pelaaminen, tilanteisiin on mentävä fyysisesti ja niin edelleen. (...) Jääkiekko on kamppailulaji, kiekosta kamppaillaan, se on selvää: pitää olla valmis fyysiseen kontaktiin, jopa haluta sitä."
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti Sakkeus
Tais tulla viime kisojen aikaan joku keskusteluohjelma missä oli vieraina mm. Kai Linna, Alpo Suhonen ja jotain junnu coacheja. Siinä Alpon kanta tuli hyvin esille ja en ole varmasti ainoa joka katsoi silloin tämän kyseisen ohjelman.

Edes Linnalla ollu mitään valittamista nykykiekon "väkivallan" määrästä vaikka saanu kokea sen kovimman kautta.

Samoilla linjoilla oli ainoastaan Alpo ja Toimitaja.
Lisätkää tarkempia tietoja tähän jos jollain on, mutta ainakin tuossa ohjelmassa Suhonen totesi, että taklauksia pitäisi vähentää jääkiekosta.

En tiedä puhummeko nyt samasta keskustelusta (näkemässäni ohjelmassa oli mukana mm. Jussi Lepistö), mutta (muistini mukaan) nimenomaan Linna oli se, joka myötäili toimittajaa. Ainakaan hänellä ei ollut mitään omaperäistä sanottavaa, mikä olisi jäänyt mieleen.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Taas tämä varsinainen kynämies, eli Pekka Jalonen on vauhdissa Iltalehdessä, jossa hän väittää, että 99% Kummolan eroa vaativista ei ole osannut ehdottaa nimiä Kalen seuraajaksi. En tiedä viittaako mies meihin lahkolaisiin, vai julkisuuden henkilöihin, eli Sihvoseen yms...

No, joka tapauksessa onhan täälläkin jo sivukaupalla seuraajaehdokkaita.

P.S. Jalonen alkaa jo olemaan urpo NO.1 urheilujournalismissa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Emilio
Taas tämä varsinainen kynämies, eli Pekka Jalonen on vauhdissa Iltalehdessä, jossa hän väittää, että 99% Kummolan eroa vaativista ei ole osannut ehdottaa nimiä Kalen seuraajaksi. En tiedä viittaako mies meihin lahkolaisiin, vai julkisuuden henkilöihin, eli Sihvoseen yms...

No, joka tapauksessa onhan täälläkin jo sivukaupalla seuraajaehdokkaita.

Jalonen on tismalleen oikeassa. Luin koko ketjun lävitse, eikä täällä ole yhtään sellaista nimeä esitetty, joka voisi toimia SJL:n puheenjohtajana.

Juhani Tammiset ja Alpo Suhoset voidaan kuitata vitseinä. Rantasilaa ei tunne kukaan maailmalla ja sitäpaitsi Rantasila ei siedä sitäkään vertaa arvostelua kuin Kummola. Kimmoa ja Keklua ei kiinnosta.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti dude
Jalonen on tismalleen oikeassa. Luin koko ketjun lävitse, eikä täällä ole yhtään sellaista nimeä esitetty, joka voisi toimia SJL:n puheenjohtajana.

Juhani Tammiset ja Alpo Suhoset voidaan kuitata vitseinä. Rantasilaa ei tunne kukaan maailmalla ja sitäpaitsi Rantasila ei siedä sitäkään vertaa arvostelua kuin Kummola. Kimmoa ja Keklua ei kiinnosta.

... josta täytyy vetää sellainen johtopäätös, että asiat eivät ole hyvin. Kummola ei ole enää mikään nuori varsa. Kyllä Suomesta täytyy löytyä edes yksi vakavasti otettava ehdokas noihin kuvioihin. Koska mitä helvettiä mitä sitten tehdään kun Kummolaa ei enää ole? Eikä tämä ole mikään vitsi. Dudekin varmaan ymmärtää, että omaa asemaa ei rakenneta eikä kunnioitusta ansaita Jatko-ojan keskustelupalstalla. SJL:ssä varsinkin on valtava määrä todellisia brezhneviläisiä, jotka haluavat liiton johtoon jeesjeesmiehen ketä he voivat ohjailla. Kummolaa ei ohjaile kukaan.

Jos joku haluaa kiistää tällaisen ongelman olemassaolon, niin sepä hyvä. Muuten toivon jatkoaikalaisten ymmärtävän, että Kummola on suomalaisen jääkiekon yhtä aikaa pienin ja suurin ongelma. Vaan ei niissä asioissa missä kuvittelette.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Menkööt toistoksi. Kalervo Kummolasta halutaan eroon hänen tekojensa vuoksi, ei sen vuoksi mitä hän olisi jättänyt tekemättä. Räikeimmät teot ovat lyhyesti:

- Suojatyöpaikkojen järjestäminen epäpäteville saunakavereille. Kyllä, Jutilta puuttuvat kaikki edellytykset hoitaa hommansa kiitettävästi. Välttävästihän homma hoituu ehkä Jutiltakin, mutta ei riitä. Jari Kurrille keksittiin tyhjästä hienon kuuloinen homma. Kukaan ei tiedä mikä on Kurrin työnkuva, ei edes Kummola tai Kurri itse!
- Summasen pettäminen. En ota tässä kantaa, että pitäisikö Summanen ottaa takaisin, mutta potkut oli tuolloin virhe. Itse en pidä Ramista, mutta hänen aikanaan Leijonat pelasi kiistatta parempaa kiekkoa kuin kertaakaan Aran, saatikka Erkan aikana. Tästä tekee erityisen raskauttavaa se huhuseikka, että Summanen sai lähteä, koska olisi heittänyt Kurrin ja Jutin syystäkin hiuksista vittuun.
- Erkan valinta. Munaton ratkaisu samalla, kun maa kuhisee kyntensä näyttäneitä valmentajia. Vai oliko Erkka ainoa riittävän pehmeä kaveri, joka ei kyseenalaistanut mitään Kalen ratkaisuista? Erkan miinukset lyhyesti: 1. Peli oli Erkan aikana täyttä paskaa koko kauden. 2. Erkka valitsi pelaajat enemmän päin helvettiä kuin kertaakaan miesmuistiin. 3. Monet avainpelaajat eivät suostuneet pelaamaan Kalen, Erkan, Jutin ja Kurrin kauhutiimissä. 4. Yleisilme Erkasta on tutiseva haavanlehti, joka ei uskalla tehdä mitään kovia ratkaisuja. Tämä näkyi pelaajavalinnoissa, taktiikassa ja median edessä.
- Kalervo Kummola haukkui julkisesti kaikki Suomen maajoukkueen kannattajat, jotka uskaltavat esittää kritiikkiä edellä mainittua touhua kohtaan. Saatana, jossain toisella puolella palloa läski olisi jo kylmää tuollaisen paskan jälkeen, mutta Suomessa vaan hyssytellään ja jopa kannattajista löytyy porukkaa puolustamaan vittuilijaa. Uskomatona!

Toistin nuo asiat siksi, että Kummolan paikalle kelpaa käytännössä kuka tahansa johtaja, joka ei tee edellä mainittuja räikeitä virheitä, eli ei tee ratkaisuja tunne- tai saunakaveripohjalta ja joka myöntää tarvittaessa virheensä. Omien virheiden myöntäminen on vahvuutta, joka vaatii henkisesti ihmiseltä helvetin paljon enemmän, kuin tuo Kalen tökerö tyyli tyrmätä kaikki kritiikki.

Kalervo Kummolan homma ei komeasti kaikuvasta tittelistään huolimatta vaadi mitään sellaisia uskomattoman ainutlaatuisia kykyjä mitä Kalella nyt muka olisi. Kalervo Kummola ei ole korvaamaton. Jossain on sanottu, että Kalen vahvuus olisi jyrätä kansainvälisissä kabineteissa ratkaisuja Suomen eduksi. Yliarvostettua. En suostu uskomaan, että siellä olisi jotain mafiaa, joka alistaisi Suomea ja jota vastaan Kale olisi taistellut urheasti. Kuka tahansa kielitaitoinen, neuvottelukykyinen ja ulosanniltaan tyydyttävä heppu hoitasi kabinettihommat hyvin. Ellei jääkiekon piiristä löydy korvaajaa, niin olkoot sitten vaikka joku tuntematon yritysjohtaja.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Jääkiekkoleijonat antoivat tukensa Kummolalle ja Kurrille. Näin sanottiin äsken Tulosruudussa. Joku voi tarkentaa uutista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös