Kenestä HIFK:n seuraava päävalmentaja?

  • 134 491
  • 1 187

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän ihmetyttää nämä kokenut valmentaja toiveet täällä. Viimeisen 10 vuoden aikana 2 kokenutta valmentajaa on vienyt joukkueensa mestaruuteen, Jussi Tapola ja Pekka virta.

Viimeisen 10 kevään valmentajat finaaleissa:
2014: Lauri Marjamäki 3. Kausi päävalmentajana pääsarjassa (1. Kärpissä). Jukka Rautakorpi 13. kausi.
2015: Lauri Marjamäki 4. kausi. Jussi Tapola 1. kausi.
2016: Jussi Tapola 2. kausi. Antti Törmänen 5. kausi, 2. IFK:ssa (3 NLA ja 1 Liiga)
2017: Jussi Tapola 3. kausi. Pekka Virta 11. kausi liigassa (3. sillä kertaa KalPassa).
2018: Mikko Manner 1. kausi. Jukka Rautakorpi
2019: Antti Pennanen 3. kausi. Mikko Manner 2. kausi
2020: -
2021: Pekka Virta 15. kausi (4. Lukossa). Raimo Helminen 2. kausi (1. TPS:ssä)
2022: Jussi Tapola 5. kausi (2. Tapparassa tällä kertaa). Jussi Ahokas 3. kausi (1. TPS:ssä)
2023: Jussi Tapola 6. kausi. Tommi Niemelä 3. kausi.

Tosiaan finaaleihin on vienyt seuransa 5 kertaa valmentaja, jolla on pääsarjatasolla jo 5 kevättä takana. Ja näistäkin kerroista se on ollut 2 kertaa Rautakorpi, 2 kertaa Virta ja kerran Tapola.

Jonkun kokeneen kehärakin sijaan minä haluan nykypeliä ymmärtävän nousevan kyvyn, jolla on päävalmentajakokemusta junnuista tai mestiksestä ja apuvalmentajakokemusta liigasta.
 

Kilimaisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vähän märehdintää landelta, toivottavasti ei pelkkää jo sanottujen juttujen toistoa. Otetaan nippu kandidaatteja, eli Kojo, JJalonen ja Tapola.

Ekanakin, näissä kaikissa olis heti alkuun se hyvä puoli, että pleijareiden kynnyksellä ei todellakaan tarvitse kiroilla sitä ettei joukkue tiedä miten omista lähdetään pois ilman kaverisyöttöjä naapurin lapaan. Semmoset asiat on takuuvarmasti kunnossa siinä vaiheessa kautta ja jo paljon aiemmin.

Tapaus Kojo: en usko että sitä kiinnostaa yhtään tulla. Se on pelannut melkoiset liigahaasteet läpi, voittanut kultaa HIFK:ssa ja näyttänyt pitkää kolvia kaikille pukukoppikiusaajille, ja toki sitä ennen voittanut kultaa alkuperäisen kotikaupungin joukkueen valmentajana. Semmoset "katotaan pystytkö kiipeämään tämän vuoren"-jutut on kaikki pelattu läpi. Kojo on lisäksi uransa ehtoopuolella, jotkut uudet jutut saattavat kiinnostaa, vanhan toisto ehkä ei. Ja vaikka paluu TPS:n peräsimeen olisikin vanhan toistoa, se ei voittanu siellä päävalmentajana, joten se ehkä jonkin verran houkuttaisi. Tai Sahlstedt saattaisi onnistua ylipuhumaan sen Lukkoon. Mutta en oikein näe miksi se haluaisi IFK:n peräsimeen uudestaan, helvetin vaikea päiväduuni, pelaajat yökerhossa (no ei ehkä enää), UTJ:n kanssa yhteistyö ehkä toimii ehkä ei, vähän sieltä sun täältä ja varmaan joltain dinoiltakin tulee jatkuvaa itkua kun pelataan täysin nihilististä PAPPia ja minkäänlaista brändilätkää ei takuulla tulla näkemään sekuntiakaan.

Tapaus JJalonen: Joo, ehkä voi olla epäilyksiä miten homma toimii kun ei pääse poimimaan marjoja samaan tapaan pelaajiksi kuin maajoukkueessa, mutta en usko sen olevan ongelma, kyllä nuo näytöt silti ovat saatanan kovat. Pelikirja on toimiva, ja koirien haukkumisesta huolimatta se ei ole niin jäykkä ja joustamaton kuin mitä kuvitellaan, se on oikeesti semmonen minkä pelaajat ostaa. Mutta taas.. en usko että se haluaa IFK:hon. Silläkin on ura ehtoopuolella, ja on sanonut suoraan että Ilveksessä vietetty aika jätti vähän hampaankoloon ja ois kiva saada uusi yritys siellä.

Tapaus Tapola: No, naama ei miellytä, toiminta pelien aikana ei miellytä, monikaan juttu ei miellytä. Ei ole brändikiekkoa, sekään ei miellytä. Vaikka asia ei mulle kuulu niin neuvoisin viittaamaan kintaalla moisille fiiliksille, koska on tuo tulos kuitenkin ollut täysin jäätävän kovaa. Veikkaisin että eka kausi ei ehkä riemunkiljahduksia aiheuttaisi, mutta tokalla kaudella homma toimisi jo erittäin hyvin. Jos katsoo kahta edellistä liigakautta, täytyy kuitenkin muistaa että niistä jälkimmäisellä puolustus ei ollut ihan niin timanttia kuin sitä edellisellä, mutta tasan kukaan ei uskonut että viritetty diesel kaatuu playoffeissa, jotkut voivat väittää että uskoivat, mutta valehtelevat. Kyllä minä vaan ottaisin semmosen valmentajan joka todistetusti saa joukkueen viritettyä semmoseen iskuun vaikka en tykkäisikään sen tuomari-itkuista.

Kaikissa on kaksi isompaa ongelmaa, jotka eivät ole mitään fiilisongelmia että onko IFK:n näköinen valmentaja. Eli 1) ovat kalliita, koska kukaan niistä ei tarvitse IFK:ta näytönpaikkana 2) eivät ole vapaana kovinkaan monessa saumassa, koska ottajia on.

Kojon voisi saada nyt sisään jos kenkisi Peltosen. Kohta se on jo muualla. Tapola ja JJalonen saavat töitä erittäin monesta muusta paikasta, joten siinäkin pitäs olla hereillä ja lyödä mottipäinen pahvi käteen jos ovat saatavilla. Jos Ilveksellä on paikka palkata JJalonen, ne lyövät varmasti mottipäisen käteen. Jos Tapola on saatavilla ja Tapparalla on sauma palkata, lyövät takuulla mottipäisen käteen.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Laatat kyllä tälle vaihtoehdolle.
En kyllä lämpene itsekään tolle vaihtoehdolle. Ongelma on vaan se, että ei tolle positiolle ole oikeen valmiita ammattimiehiä kun urheilujohtaja on lätkässä aika tuore positio kuitenkin ja lähes kaikki ovat jotain vanhoja pelaajia yms. Ainakaan itse en osaa nimetä yhtään vapaana olevaa henkilöä jonka tuohon haluaisin, siis sellaista joka on jo toiminut siinä asemassa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti tämä muuntautumiskykyinen kiekko ei ole heitto Villen suuntaan, koska se ei pidä miltään osin paikkansa.

Ei valmentajaa pidä pitää joukkueessa siitä syystä, että nyt kokeillaan jotain muuta, eli olla potkimatta kesken sopimuksien. Kolme vuotta yhtä paskaa, vaikka materiaali on antanut mahdollisuuden menestyä. Surkea suoritus ja siitä kelvollisen tekee ainoastaan mestaruus tänä keväänä.
Mulle riittää tässä kohtaa jo pelkästään se syyksi, että Kalpa ja pelle pelikaanit pelaa finaalipaikasta, mutta me ei. Siinä on jo riittävä todiste siitä, että ei vaan riitä. Jos kolmannellakin kaudella vielä selitellään jotakin saatanallista jargonia prosesseista ja projekteista, sitkeydestä sun muusta höpö höpöstä, ja samalla tosiaankin edellä mainitut joukkueet vielä mahdollisesti mestaruudesta pelaavat, niin kyllä meillä silloin on valmennus erittäin pahasti epäonnistunut, ja se ei kaiken maailman kiertelyllä muuksi muutu.

Pelaajien höpinät ja statmentit jätän ihan omaan arvoonsa, sillä näitä Petrell keissejä on jo nähty tässä seurassa ihan riittävästi. Saavta likaa siitä, että pelaavat, ja tavoitteenaa on mestaruus, niin silloin ei höpötellä mitään, että ei oikein nappaa tällaista vanhaa noin runkosarjapelit. Mutta siis joo, kuten aiemminkin täällä usein todettua, niin mitäpä Lehteräkkän olsi voinut vastata tuohon, että miksi se suunta vaihtui? Olisko esim rehelisesti saattanut todeta, että meitä nyt alkoi vituttamaan toi Villen sählääminen, ja päätettii vaan alkaa tekemään jotakin muuta, ja antaa Villen siellä pönöttää.

Kyllä Villen eväät on syöty todennäköisesti aika ison osan katsojia silmissä, ja vaikeaa on ottaa enää noita sen juttuja millään tasolla vakavasti, ja tuntuu että tekee itsestään joka hetki vaan hölmömmän, kun suunsa aukaisee.

Tulee todella vaikea kausi henkisesti mennä tuonne kannattajien eteen taas pönöttämään ja kertoilemaan sitkeyksistä juttuja, jos ei peli päivästä yksi ole ihan eri planeetalta kuin tähän asti uraansa on saatu nähdä.
Jos siellä kuitenkin seisoo, niin toivottavasti totisesti onnistuu yhdessä kesässä uusiutumaan valmentajana todella isosti, sillä vaikeaa on myös uusien pelaajienkaan herraa tosissaan ottaa, kun ovat mahdollisesti nähneet sen tuloksen, jota aikaan on saatu.

Pelkään jo nyt, että tässä on osin se syy, miksi joukkue täyttyy kohta eläkeläisistä, sillä onhan tänne jo kohta hyvin vaikeaa saada pelailemaan kehitystä etsiviä nuoria lahjakkuuksia. Eikä sitä asiaa auta sekään, että menestyspaineet alkavat olemaan jo kaukana tropos- tai jopa jo siellä stratosfäärissä asti, ja nordiksen katto siis jo tosi kaukana takana alhaalla sen suhteen.

Mutta mennään sitten sillä Villellä, jos kerran meillä on johtoa myöten todettu sen olevan paras vaihtoehto, ja että joukkue on johdollaan saavuttanut urheilulliset tavoitteensa. Mielestäni tätä ei kuitenkaan voida kaataa yksiomaan Salmelaisen niskaankaan, mutta hänetkin lienee jo aika vaihtaa tässä kohtaa, mutta kyllä samalla saranan natinalla siitä saa poistua Ojasta lukuunottamatta koko valmennus. JOpa Lundellkin tuntuu enemmän taantuneen kuin kehittyneen, mutta tästä en uskalla varmuudella sanoa, ja on siten siis hiukan enemmän mutua nähdyn pohjalta. Varauksin myös Tilkanen, joka on pieni arvoitus itselle, mutta kuvaan kyllä sopisi, että IFK monottaisi, ja seuraavaksi veisi jonkun kilpailijan mestaruuteen, ja meillä vedeltäisiin edelleen Villekiekkoa posetiivin soiton säestyksellä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis kasvot on pesty siitä ettei tule 4-0 turpaan. Ei se pelitapa mitä pelattiin niin edusta sitä IFK:ta mitä minä haluan nähdä. Ja se merkitsee minulle enemmän kuin tulos. Tuloshan on kuin talvella housuun kuseminen, lämmittää hetken. Kun taas ydintekeminen lämmittää koko vuoden. Se on vain minun oma ajatus asiasta.
No silloin lienee selvää, että Ville ei ole ratkaisu tähän, eikä ole missään vaiheessa oikeastaan ollutkaan. Ja samalla pitäisi lähteä juuri niiden pelaajien, jotka nyt ilmeisestikin ovat jäämässä ja vice versa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Mä veikkaan että Salmelaisesta tehdään syntipukki ja vedetään kölin alta. Peltonen jatkaa ja Dressmann-malli Bergenheim on uusi utj.
Ei Bergenheim nykyistä huonompi voi olla. Tobias on saanut joukkueen kaoottiseen tilaan. Ensi kauden joukkue on nykyisen fiaskon pohjalle erittäin vaikea rakentaa. Jos rakennustyön suorittaa Tobbe, niin rämpiminen jatkuu. Mies kun ei opi mitään. Ei edes näe sitä ettei opi.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Eikös Shooni ole täysNarri. Olisi aina outo veto
Ai nytkö hän on tulossa HIFK:n päävalmentajaksi? Viimeksi kun luin niin häntä huhuiltiin Salmelaisen tilalle.

Mitä tulee narriuteen: Bergenheim on ”En gång IFK, alltid IFK”.

 
Suosikkijoukkue
HIFK, FLA
Ei Bergenheim nykyistä huonompi voi olla. Tobias on saanut joukkueen kaoottiseen tilaan. Ensi kauden joukkue on nykyisen fiaskon pohjalle erittäin vaikea rakentaa. Jos rakennustyön suorittaa Tobbe, niin rämpiminen jatkuu. Mies kun ei opi mitään. Ei edes näe sitä ettei opi.
Mä olen sitä mieltä että Peltonen ja hallitus/dinot ovat saattaneet joukkueen tähän tilaan.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle riittää tässä kohtaa jo pelkästään se syyksi, että Kalpa ja pelle pelikaanit pelaa finaalipaikasta, mutta me ei. Siinä on jo riittävä todiste siitä, että ei vaan riitä. Jos kolmannellakin kaudella vielä selitellään jotakin saatanallista jargonia prosesseista ja projekteista, sitkeydestä sun muusta höpö höpöstä, ja samalla tosiaankin edellä mainitut joukkueet vielä mahdollisesti mestaruudesta pelaavat, niin kyllä meillä silloin on valmennus erittäin pahasti epäonnistunut, ja se ei kaiken maailman kiertelyllä muuksi muutu.

Pelaajien höpinät ja statmentit jätän ihan omaan arvoonsa, sillä näitä Petrell keissejä on jo nähty tässä seurassa ihan riittävästi. Saavta likaa siitä, että pelaavat, ja tavoitteenaa on mestaruus, niin silloin ei höpötellä mitään, että ei oikein nappaa tällaista vanhaa noin runkosarjapelit. Mutta siis joo, kuten aiemminkin täällä usein todettua, niin mitäpä Lehteräkkän olsi voinut vastata tuohon, että miksi se suunta vaihtui? Olisko esim rehelisesti saattanut todeta, että meitä nyt alkoi vituttamaan toi Villen sählääminen, ja päätettii vaan alkaa tekemään jotakin muuta, ja antaa Villen siellä pönöttää.

Kyllä Villen eväät on syöty todennäköisesti aika ison osan katsojia silmissä, ja vaikeaa on ottaa enää noita sen juttuja millään tasolla vakavasti, ja tuntuu että tekee itsestään joka hetki vaan hölmömmän, kun suunsa aukaisee.

Tulee todella vaikea kausi henkisesti mennä tuonne kannattajien eteen taas pönöttämään ja kertoilemaan sitkeyksistä juttuja, jos ei peli päivästä yksi ole ihan eri planeetalta kuin tähän asti uraansa on saatu nähdä.
Jos siellä kuitenkin seisoo, niin toivottavasti totisesti onnistuu yhdessä kesässä uusiutumaan valmentajana todella isosti, sillä vaikeaa on myös uusien pelaajienkaan herraa tosissaan ottaa, kun ovat mahdollisesti nähneet sen tuloksen, jota aikaan on saatu.

Pelkään jo nyt, että tässä on osin se syy, miksi joukkue täyttyy kohta eläkeläisistä, sillä onhan tänne jo kohta hyvin vaikeaa saada pelailemaan kehitystä etsiviä nuoria lahjakkuuksia. Eikä sitä asiaa auta sekään, että menestyspaineet alkavat olemaan jo kaukana tropos- tai jopa jo siellä stratosfäärissä asti, ja nordiksen katto siis jo tosi kaukana takana alhaalla sen suhteen.

Mutta mennään sitten sillä Villellä, jos kerran meillä on johtoa myöten todettu sen olevan paras vaihtoehto, ja että joukkue on johdollaan saavuttanut urheilulliset tavoitteensa. Mielestäni tätä ei kuitenkaan voida kaataa yksiomaan Salmelaisen niskaankaan, mutta hänetkin lienee jo aika vaihtaa tässä kohtaa, mutta kyllä samalla saranan natinalla siitä saa poistua Ojasta lukuunottamatta koko valmennus. JOpa Lundellkin tuntuu enemmän taantuneen kuin kehittyneen, mutta tästä en uskalla varmuudella sanoa, ja on siten siis hiukan enemmän mutua nähdyn pohjalta. Varauksin myös Tilkanen, joka on pieni arvoitus itselle, mutta kuvaan kyllä sopisi, että IFK monottaisi, ja seuraavaksi veisi jonkun kilpailijan mestaruuteen, ja meillä vedeltäisiin edelleen Villekiekkoa posetiivin soiton säestyksellä.

Oon ihan samaa mieltä siinä, että kyllä se valmennusporras saisi myös meillä todellakin vaihtua sitä Ojasta lukuunottamatta, koska Ojanen oli kuitenkin aikoinaan hyvä nimi myös siellä Tapparan valmennuksessa, niin näin ollen saisi jatkaa myös meillä, mutta erityisesti ilman sitä Peltosen apua.

Ei mielestäni sen Lundellin ura oikein koskaan ottanut täällä tulta alleen, sillä jos hän ei pelaavaan kokoonpanoon edes mahtunut ja mahtuessaankin se peliaika oli vain pieniä jämäminuutteja ilman onnistumisia, niin onhan se tulos silloin ollut varsin hyvin nähtävissä.

Joku tässä meidän valmennuspuolessa mättää ja pahasti, kun nämä lupaavat nuoret pelaajat eivät tunnu täällä mihinkään kehittyvän, vaan ainoastaan heidän ura polkee täällä paikoillaan tai lähtee jopa laskusuuntaan, niin jotain silloin on pielessä valmennuksessamme.

Saa nähdä miten tulevaisuudessa se Kaskimäki ja Kiviharju täällä kehittyvät vai kehittyvätkö enää mihinkään. Sitä pahoin pelkään, että jos nämäkin huippulupaukset taantuvat vain tällaiseksi peruspelaajiksi, jotka tekevät sen parikymmentä pinnaa kaudessa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kojon voi varmaan jättää pois laskuista, jos nyt joku on häntä oikeasti tänne haaveillut. Mun oma veikkaus on edelleen, että Peltonen valitettavasti jatkaa ja ainoa mahdollinen poistuja on Salmelainen eli varsinainen ongelma ei häviä mihinkään ja tuskin se huhuttu Bergenheimkaan mikään radikaali parannus olisi Tobbariin. Sama paska todennäköisesti jatkuu tulevallakin kaudella, ehkä kuorrutus on hieman eri, mutta möyritään kuten tähänkin asti sijoilla ynnä muut. Ei noista huhutuista "vahvistuksistakaan" yksikään koveta oikein millään lailla, mutta toisaalta se ja sama, kuka tänne tulee, kun pelitapa on mitä on eli ei siitä kukaan ota selvää, jos nyt ei "sinnikkyyttä, "kivien kääntelyä" ja jo liiankin tutuksi tullutta "möyrimistä" oteta huomioon.

 
Mun oma veikkaus on edelleen, että Peltonen valitettavasti jatkaa ja ainoa mahdollinen poistuja on Salmelainen eli varsinainen ongelma ei häviä mihinkään ja tuskin se huhuttu Bergenheimkaan mikään radikaali parannus olisi Tobbariin.

Mistä/keneltä muuten tämä idea on tullut että otetaan Hjalliksen kummipoika TET-jaksolle johtotehtäviin?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mistä/keneltä muuten tämä idea on tullut että otetaan Hjalliksen kummipoika TET-jaksolle johtotehtäviin?
Varmasti samoilta lapsineroilta, jotka toivat seuraan Salmelaisen, Peltosen, Sormusen, Mälkiän, Baxterin ja Alpo Suhosen to name a few.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helpotuksen huokaus täältä. Vaikken ikärasimin edustajaksi haluakaan profiloitua niin ihan kaikkea maailman "kokemusta" meille ei tarvitse keräillä kentälle eikä penkin taakse.

Olisin kyllä itse mielelläni Kari Jalosen tänne Villen paikalle ottanut. Mielestäni se valmentaja voi ihan hyvin olla iältään vaikka se 60+, sillä ei kaikilla tarvitse aina olla riveissään sitä nuorta valmentajaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mun oma veikkaus on edelleen, että Peltonen valitettavasti jatkaa ja ainoa mahdollinen poistuja on Salmelainen eli varsinainen ongelma ei häviä mihinkään
Hämmentävää Peltosen valmentamisessa oli se, että valmennusryhmässä oli mukana kokeneita entisiä hyökkääviä pelimiehiä kuten Kuhta ja Ojanen sekä erikseen vielä tilasto-/tablettinikkarina Tilkanen.

Siksi olisi luullut, että tämä kolmikko olisi nähnyt jo viimeistään jouluun mennessä, että Peltosen kummallinen möyrintäkiekko ei tuota pisteitä odotetulla tavalla ja se tuhoaa sulavan joukkuepelin. Eikö tämä muu pelillisesti kokenut valmennusryhmä mukamas nähnyt, että tällä pelitavalla ei tulosta synny ja ehdottaneet Peltoselle suunnanmuutosta? Eikö tällä muulla valmennusryhmällä ollut kanttia valistaa Peltosta ja jos oli, niin menikö kommentit Peltosen toisesta korvasta sisään ja toisesta samantien ulos?

Jotenkin erikoinen tilanne HIFK:ssa sillä yrityksissä tuloksentekoa seurataan jatkuvasti (päivittäin) äärettömän tarkkaan onlinena eri määrällisin ja laadullisin analyysimenetelmin sekä tehdään siltä pohjalta nopeasti suunnanmuutoksia jos on tarvetta. Mikä esti sen, että Peltosen möyrintäkiekkoa pelattiin suurinpiirtein kauden alusta sen katastrofaalisen loppuun saakka? Eikö jääkiekko ole muutosurheilua kuin vasta kauden jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kelatkaa mikä duuni uudella koutsilla on jossain välissä jos tästä haluaa oikeasti menestyksekkään seuran? Jengin keski-ikä on sopiva seniori sarjaan, 1-2v sisällä jengissä ei käytännössä ole jatkumoa kuin betonoidun Åstenin osalta.

Peltonen & Tobbari kun heivataan hiuksista vittuun, niin uusi UTJ ja Koutsi on vaihtoaitiossa Micke-Maxin kanssa kolmistaan.

Jälleenrakennus ja uuden nahan luominen isolla J:llä edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös