Kenestä Antti Muurisen seuraaja?

  • 2 852
  • 45

Kenestä Antti Muurisen seuraaja?

  • Keke Armstrong

    Ääniä: 49 22,9%
  • Juha Malinen

    Ääniä: 6 2,8%
  • Ari Hjelm

    Ääniä: 27 12,6%
  • Harri Kampman

    Ääniä: 3 1,4%
  • Martti Kuusela

    Ääniä: 27 12,6%
  • ulkomaalainen koutsi

    Ääniä: 94 43,9%
  • joku muu suomalainen valmentaja

    Ääniä: 8 3,7%

  • Äänestäjiä
    214

timosusi

Jäsen
Komppaan Nännimäistä, Dinohan voisi mennä vaikka itse vielä maaliin.

Jos liitto todella on niin persaukinen että kunnon ulkolaista valmentajaa ei muka saada ( Eipä, jos vaan viitsittäisiin scoutata.) , niin pallottelu pitää tehdä Hjelmin ja Kuuselan välillä.

Kaikki jotka ovat äänestäneet Armstrongia tai Kampmania pitäisi viedä viikoksi Senaatintorille jalkapuuhun. Se että onnistuu vuosi toisensa jälkeen ottamaan tylysti ja jopa tappiohenkisesti turpaan eurocupeissa (jotka mielestäni ovat seuravalmentajalle paras maajoukkueindikaattori) ja olemaan mukahauska studiokommentaattori, tai että on Jari Litmasen perhetuttu, ei pitäisi olla CV jolla maajoukkueen päävalmentaja valitaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ikinä Kekeä,puolustavana ja itseluottamuksettomana jalkapallonaan.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ulkomailta. Huipputason valmentaja voisi tuoda Suomen peliin jotain merkittävää uutta. Kotimaisista ei siihen vielä ole.

Armstrong on erittäin huono vaihtoehto jo kun peilaa äijän CL-karsintamenestystä Muurisen vastaavaan. Zicon toivoisi ensin hakevan kokemusta muualtakin kuin Veikkausliigasta. Kuusela olisikin kotimaisista ainoa varteenotettava vaihtoehto, ellei haluta taata sponsorimarkkoja ja valmentajan näkyvyyttä, jolloin kannattaisi ottaa mielenkiintoinen persoona Rautiainen, jonka valmennuksellisista avuista en sitten olekaan yhtään niin varma.

Summa summarum: Ulkomailta tai Kuusela.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kävi pieni lapsus, kun unohdin Pasin tuosta listasta. Ilman muuta yksi varteenotettavimmista kotimaisista valmentajista maajoukkueen peräsimeen. Dino Zoff ei olisi yhtään hullumpi vaihtoehto.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Missä on vaihtoehto: Ville Lyytikäinen?
Kelatkaa nyt, saatanan suuri suu, mutta ei saa edes Honkaa divarissa voittamaan lähes ylivertaisella kokoonpanolla.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hollantilaiset apuun?

Oulussa on havaittu hollantilaiset coachit hyviksi...

Tervarit on nykyisin ala-divariporukka, mutta niin vain hollantilaiskomennuksessa hätyyteltiin Suomen korkeinta sarjatasoa :)
 

scholl

Jäsen
Re: Hollantilaiset apuun?

Viestin lähetti kakkonen
Oulussa on havaittu hollantilaiset coachit hyviksi...
Kauankos hollantilaiscoachi viihtyy?

Nimim. FC Jokerit muutama v sitten ja FC Hämeenlinna 2005

EDIT: vakavasti ajateltuna hollantilaisvalmentaja ei oikein sopisi Suomen pelaajamateriaalille
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Pasi Rautiainen. Voisi tehdä lampaista leijonia. Ei sellainen tyyli kyllä kantaisi kovin pitkällä tähtäimellä, mutta voisi se yksien karsintojen verran toimia.

Myös Keke voisi olla hyvä ratkaisu. Hjelm tai Malinen tuskin saisi mitään Muurista erikoisempaa aikaan.
 

chewmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Inter Milan, Kärpät, TPS, HJK, Barca, Penguins
Ei Keke onnistuisi Muurista paremmin Maajoukkueessa joten ei missään nimessä. Rautiainen saattaisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta muut suomalaiset vaihtoehdot ovat aika heikkoja. Joten ulkomaalainen(Ruotsi,Norja,Tanska) vaihtoehto jos eteenpäin halutaan mennä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En oikeastaan tunne Hjelmin valmennusmetodeja, mutta ainakin tuloksista päätellen on onnistunut Tampereella kohtuullisen hyvin. Käsittäkseni vielä nauttii aika kovaa luottamusta suomalaisessa jalkapallossa ylipäänsä. Äänestin siis Hjelmiä.

Suomen maajoukkue tarvitsisi mielestäni curtlindströmin, joka saa peli-ilon näkymään ja pelaajat luottamaan itseensä. Kuka tämä taikuri on, en ole varma. Mutta Hjelm voisi olla sellainen. Ei ainakaan Kampman tai Kuusela. Kekeenkään en oikein jaksa uskoa, varsinkin miehen puolustusvoittoisuus tuntien.

Jos pitäisi veikata, veikkaisin Kekeä. Kun veikkamaan ei pyydetty, vastaan Hjelm.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
E kirjoitti:
Kekeenkään en oikein jaksa uskoa, varsinkin miehen puolustusvoittoisuus tuntien.
Nimenomaan tämän vuoksi Keke sopisi Suomen valmentajaksi. Tulosta siellä ollaan tekemässä, eikä mitään viihdettä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Blackie kirjoitti:
E kirjoitti:
Kekeenkään en oikein jaksa uskoa, varsinkin miehen puolustusvoittoisuus tuntien.
Nimenomaan tämän vuoksi Keke sopisi Suomen valmentajaksi. Tulosta siellä ollaan tekemässä, eikä mitään viihdettä.

Nää, kyllä itse katselen mieluummin rohkeaa ja viihdyttävää futista kuin sumppua. En itse ainakaan viitsisi lipuista peleihin hunajaa maksaa, jos pelin viihdyttävyysarvo on ihan nolla. Suomi pystyi haastamaan Saksan ja Serbia & Montenegron viihdyttävällä pelillä, miksi sitä pitäisi lähteä sitten pakittamaan?
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei ole Keken paikka olla maajoukkueen valmentajana. Mies vaatii pidemmän projektin, jonka aikana hän voi muokata pelaajat hänen suosiman pelityylin muottiin. Tähän ei luonnollisestikaan ole aikaa maajoukkueen peräsimessä.

Ehkä todennäköisin valinta on Ari Hjelm. Nuoremman polven koutsi, jolla on selekä ura nousujohteinen. Pelityylinsä puolesta ehkä paras vaihtoehto maajoukkueeseen, mutta onko sittenkin hieman liian kokematon.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ohmi kirjoitti:
E kirjoitti:
Blackie kirjoitti:
Ööö - voiton takia?

Mutta siis omasta mielestäni on turha lähteä vaatimaan puolustusvoittoista peliä sillä perusteella, että sillä voidaan voittaa. Mikä tekee nimenomaan Suomen joukkueesta sellaisen, ettei se voisi hyökkäävämmällä ja aktiivisella pelillä voittaa? Kuitenkin teknisesti monia muita joukkueita jäljessä oleva joukkue ei mielestäni saa pelata niin, että vastustaja saa tilaa rakentaa peliä keskikentällä, vaan sen nimenomaan pitäisi pystyä pitämään palloa itse, jotta vastustajan peli saadaan tukehdutettua. Jotenkin tuo sumppupuolustus ja voitto yhdistetään toisiinsa kyseenalaistamatta sitä, miksei viidyttävämpikin peli voisi tuottaa tulosta.
 

Kawasaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rio Grande
Pasi Rautiainen

Itse ehdottaisin jo mainittua Pasi Rautiaista päävalmentajaksi Antti Muurisen paikalle. Silloin ainakin rupeaisi tapahtumaan jotain sielläkin suunnalla.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
E kirjoitti:
Ohmi kirjoitti:
E kirjoitti:
Mikä tekee nimenomaan Suomen joukkueesta sellaisen, ettei se voisi hyökkäävämmällä ja aktiivisella pelillä voittaa?

Muurinenhan on nimenomaan peluuttanut Suomea varsin hyökkäävästi, maaleja on syntynyt, mutta omiin on ropissut vielä enemmän.

Ja tulokset ovat tällaisia:

Romania - Suomi 2-1
Hollanti - Suomi 3-1
Tshekki - Suomi 4-3
Suomi - Hollanti 0-4

Vastustajien maalikeskiarvo 3,25
Suomen maalikeskiarvo 1,25

Jos vastustaja tekee keskimäärin yli kolme maalia ottelussa on minkä tahansa joukkueen maailmassa todella vaikea voittaa. Suomen hyökkäyskalustolla mahdotonta. Suomella ei yksinkertaisesti ole sellaisia hyökkääviä pelaajia, että suuret pystyttäisiin hyökkäämällä haastamaan.


E kirjoitti:
Ohmi kirjoitti:
E kirjoitti:
Kuitenkin teknisesti monia muita joukkueita jäljessä oleva joukkue ei mielestäni saa pelata niin, että vastustaja saa tilaa rakentaa peliä keskikentällä, vaan sen nimenomaan pitäisi pystyä pitämään palloa itse, jotta vastustajan peli saadaan tukehdutettua.

Tuo taktiikka toimii niin kauan kuin Suomi pystyy pitämään pallon itsellään, kun pallo menetettään seuraa ongelmia vastaiskuista. Se nähtiin viimeistään Hollanti ottelussa. Suomi hakkaa päätäänsä seinään, Hollanti tulee kerran ja tekee maalin.

E kirjoitti:
Ohmi kirjoitti:
E kirjoitti:
Jotenkin tuo sumppupuolustus ja voitto yhdistetään toisiinsa kyseenalaistamatta sitä, miksei viidyttävämpikin peli voisi tuottaa tulosta.

Niin no, keskimäärin on helpompaa voittaa otteluita pitämällä oma pää puhtaana, silloin riittä kun tekee yhden maalin. Toisekseen tuollainen sumputus mahdollistaa nopeat vastaiskut, jotka ovat vaarallisempia kuin kontrolloidut hyökkäykset. Tilaa kun löytyy huomattavasti enemmän 3v3 tilanteessa kuin 8v8 tilanteessa.

Kaunista tai ei, tulostahan tässä ollaan tekemässä ja tosiasia on se, että puolustamalla on helpompi voittaa kuin hyökkäämällä.
 

azimov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AFC Ajax, Montreal Canadiens
Tämä nyt on jo kaikki moneen kertaan kirjoitettua, mutta antaa mennä nyt vaan.

Annoin ääneni kohtaan "Joku ulkomainen valmentaja", tyyliin Urheilulehdessä väläytetty Bo Johansson. Kokenut ja tulospainotteinen. Bosse nyt tietenkin oli pelkkää Röngän paskapuhetta ja päiväunta, mutta jotain vastaavaa tulisi nyt hakea. Palkka tosin tulisi olemaan ongelma tässä tapauksessa.

Luulen kuitenkin, ettei palloliitolla ole aikomustakaan kunnolla kartoittaa ulkomaalaista vaihtoehtoa, vaan tyydytään turvallisesti kotimaiseen vaihtoehtoon. Näistäkin paras, Kuusela, meni Kreikkaan, joten vahva veikkaukseni on Keke. Valitettavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös