SherwoodinHartsa
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ilves
Kun haluaa tehdä itse gluteenitonta leipää, kannattaa jättää leipäkone hankkimatta. Kokemukseni mukaan parempaa leipää saa,kun tekee itse käsin leivän.
Ongelmana leipomisessa on sitkon puute, koska gluteenittomissa jauhoseoksissa ei ole sitkoa pätkääkään. Siksi on lisättävä psyllium kuitua tai muuta. Samoin on muistettava, että taikinaa on vaivattava tai oikeammin vatkattava mieluiten viisi-kymmenen minuuttia. MItä pitempään sen parempi lopputulos, kun saadaan ilmaa riittävästi kuohkeuttamaan taikinaa.
Mutta lopputulos on todella hyvä.
Muuten gluteeniton ruokavalio on tänään helpompaa noudattaa, kuin muutama vuosi sitten.
Ongelmana leipomisessa on sitkon puute, koska gluteenittomissa jauhoseoksissa ei ole sitkoa pätkääkään. Siksi on lisättävä psyllium kuitua tai muuta. Samoin on muistettava, että taikinaa on vaivattava tai oikeammin vatkattava mieluiten viisi-kymmenen minuuttia. MItä pitempään sen parempi lopputulos, kun saadaan ilmaa riittävästi kuohkeuttamaan taikinaa.
Mutta lopputulos on todella hyvä.
Muuten gluteeniton ruokavalio on tänään helpompaa noudattaa, kuin muutama vuosi sitten.