Kehukaa Mestiksen tuomareita!

  • 24 876
  • 120

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Japa Levonen on tuomaroinut tälläkaudella ihan hyvin ainakin näkemäni ottelut. Täydet pojot sinnepäin.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainahan nämä tuomariasiat kulminoituvat päätuomariin, mutta tuon tässä esiin yhden linjurinkin; Petri Lindqvist Kouvolasta. Tyylikästä, rauhallista ja tarkkaa tuomarointia. Liiga-ainesta? Kymenlaaksolaisparin voisi täydentää vaikkapa Jani Nykänen Kotkasta.
 

viilamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuomarit, tuomarit...

Nuo rakkaat ja pakolliset kiekkoperheenjäsenet herättävät ihastusta ja vihastusta kaudesta toiseen.

Mestiksen tuomareista olen tällä kaudella nähnyt suurimman osan ja pelejä olen nähnyt n. 50 kaikilla pelipaikkakunnilla.

Välillä on nähty onnistumisia ja toisaalta totaalisia munauksia. Muistettava on kuitenkin, että kyllä se tuomari kaikkensa tekee kaukalossa. Joskus ei vain mene kaikki ihan putkeen ja tuntuu siltä, että on kaveri tullu veikkauksen kiskan kautta ja erehdyksissään veikannu värää tulosta tai jopa väärää joukkuetta ko. pelin kohdalta...

En lähde kehumaan enkä moittimaan ketään nimeltä, mutta Japa Levosia, Seppo Mäkelöitä ja Markku Kruusseja on vain yksi kutakin VALITETTAVASTI.
 

Tero Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jos tuo tieto Virolaisen vislailun lopettamisesta pitää kutinsa, niin tänään on onnenpäivä! Markolla meni vissiin lopullisesti makkaranpala pilliin, eikä saanut sitä enää ronklittua pois.. Mikä kirvelevä tappio maamme tuomaritoiminnalle, kansainvälinen ura ja arvokisakomennuksethan olivat Markolla ihan kulman takana. Tosin siitä en ole ihan varma, oliko Marko lopultakaan sen saman kulman toisella puolella...
Ei kuulkaa harmita. Voitaiskos kuitennii kerätä pikku kolehti ja hommata Markolle vaikkapa pajupilli, jolla voi verestää vanhoja muistoja saunan portailla istuksien ja pilliin haikeasti silloin tällöin puhallellen..

Markolle oma nokkahuilukerho!!
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Oi tätä onnenpäivää, kun tällainen tieto saapuu!!
Virolaisen olikin jo aika väistyä, sillä ainakin meikäläisen silmissä kiintiö alkoi todellakin olla tapissaan.

Esim. viime kaudelta ei vieläkään saa silmistä pyyhittyä niitä kahta Virolaisen todellista munausmatsia, joita jouduin paikan päältä todistamaan. Jukurit-K-Vantaa ja KooKoo-Jukurit marraskuussa olivat karmeata katseltavaa. Kouvolan reissusta on vieläkin mielessä se Virtalan loikka, jossa ei muka filmiä ollut??! Samoin Soijärven kompastuminen keskialueella ja siitä seurannut jäähy vei Jukureilta voiton.. Noh näitä sattuu, mutta Markolle vaan niin kovin kovin usein.
Eipä ole aiemmin tullut ketään tuomaria yhtä paljon vihattua.
 

viilamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toivottavasti tulevan kauden tuomaritoiminta onnistuu paremmin kuin edellisen. Parannettavaa jäi paljon ja ilmeisesti joitain vaihdoksia on luvassa. Virolaisen lopettaminen on positiivinen juttu, mutta olisi noita muitakin, joiden kannattaisi harkita pillinsä myymistä...
Tietty korvaavien löytäminen on oma lukunsa ja arvoitus on aina uusienkin tuomareiden taso. Ite antasin ehkä Kovasen Markolle ja Brännaren Aarolle viheltävänä tuomarina mahdollisuuden antaa näytöt.

Pitäis löytää pari karismaattista ja pelaajien silmissä luotettavaa kaveria näihin karkeloihin. Sellasia miehi jotka tietää, mitä tekevät ja osaavat kuunnella ja keskustella tarvittaessa, eikä vain sulkeudu kuoreensa.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Ei kannata vielä hyppiä riemusta Marko K:n lopettamisen takia.
Mistä sitä tietää kuka seuraavaksi käy kirpparilta ostamassa Markon pillin ja paidan??
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Taitaa Laitinen olla kova yleisömagneetti Vaasan ekassa ottelussa. Nojoo, uusi kausi on alkanut ja voihan tuomarikin kehittyä kesän aikana, mutta yleisö...=).On varmaan yhtä kannustava jos tulee omaperäisiä tuomioita.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
1. Auger
2. Vuohtoniemi

Muita ei sitten tarvitakkaan!
 

pp lämäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
vai kiitosta

On se ihme että ja samalla tietysti erinomaisen hyvä kun löytyy yleensä tuomareita.En oikeen keksi äkkiä mitään muuta virkaa jossa sais yhtäpaljon sontaa niskaan ja haukkumisia kun jääkiekkotuomarit.Itsekin suotta välillä heille huutaneena muka tietäen paremmin joka kerta kun omalle pelaajalle tulee jäähy "aiheetta"! Mutta lankomies on tuomaroinut alempia sarjoja ja junioreita n 15v siitä huolimatta,kysyin häneltä että miten ihmeessä sinä jaksat kuunnella meikäläisen tapaisia katsojia vuodesta toiseen, hän totesi ummistavansa korvansa katsojilta kun peli käy ja ei kuulemma sinne kuulukkaan paljoa.Koetetaan pysya asiallisina ja annetaan tuomarillekin mahdollisuus,hekin ovat ihme kyllä ihan tavallisia jätkiä siviilissä!
 

Ringo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Maajoukkueet, KPL, Kouvot
Sen enempää kehumatta kuin arvostelematta ketään pillipiiparia, voin sanoa ettei se asiantunteva yleisökään aina tiedä sääntöjä, millätavalla pitäisi viheltää. Yleensä hävinneen joukkueen kannattajat arvostelevat tuomareita ja se on luonnollista, koska katselemme usein värillisten lasien läpi. Kyllä pääsääntöisesti kaikki tuomarimme onnistuvat hyvin, jokaiselle tulee vain joskus huonoja päiviä, niinkuin pelimanneillekin kentällä. Mutta kehutaan tuomareita silloin kun on kehumisen paikka. Kohtahan sarjat alkaa!
 

RooHoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KalPa, rullakiekko, tuomarit
ukkometso kirjoitti:
Ainahan nämä tuomariasiat kulminoituvat päätuomariin, mutta tuon tässä esiin yhden linjurinkin; Petri Lindqvist Kouvolasta. Tyylikästä, rauhallista ja tarkkaa tuomarointia. Liiga-ainesta? Kymenlaaksolaisparin voisi täydentää vaikkapa Jani Nykänen Kotkasta.

Petehän pääsi liigaan linjalle tällä kaudella, eli pitkästä aikaa liigatason tuomarointia Kymenlaaksosta. Onnittelut Petelle!
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
RooHoo lainasi Ukkometson kirjoitusta viime maaliskuun alusta ja näin todella on tapahtunut! Onnea Linkulle vaan, mahdollisuuksia on kaverissa taatusti pitkälle.

Eilisen KooKoo - Jokipojat ottelun tiimoilta ei päätuomari Vuohtoniemen ailahtelevaa vihellystyyliä voi kuin ihmetellä. Oikeastaan pitäisi käyttää termiä vihellyslinjattomuus. Jos välillä saada lyödä, roikkua ja kolmasti koukata eikä mitään ja toisesta mailan hipaisusta kakkonen, niin kyllä arpomiseksi menee. Pelaajien pitäisi ottelun alussa pystyä aistimaan illan linja ja pystyä luottamaan siihen. Mutta ei eilen!

Lindqvistin tyylikäs esiintyminen oli eilenkin raameissaan.
 

RooHoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KalPa, rullakiekko, tuomarit
Sorry Ukkometso! Kun illalla kirjoittelee, niin en huomaa katsella noitä päivämääriä. Aika hyvin aavistelit silloin ;)
 

Valabik

Jäsen
Kehukaa mestiksen tuomareita? kun ei millään kehtais valehdella eikä puhua sellaisista ketä ei ole nähnyt... Joensuussa on ollu tuomarit nimittäin poikkeuksetta surkeita.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää ottaa taas esiin tämä Vuohtoniemi, moneskohan KooKoon ottelu oli kun tuomitsi. Pitäisiköhän liiton vähän katsella tuomarimääräyksiä, Ja taas tavataan Kouvolassa kuun puolivälissä. Eikö mitään muuta ole tarjolla?
 

Kirwes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki + sympatia PaKalle
Kaksi peliä olen tällä kaudella nähnyt, ja ne molemmat tuomitsi Tuomo Sorakangas. Ehkä silmissä on pieni hokki-lisä, mutta vaikuttaa siltä että tuomari yrittäisi saada kotikatsomon hiljaiseksi täysin tyhjänpäiväisillä kotijoukkueelle annetuilla jäähyillä. Kyllä kai se niin menee että sama missä pelataan, kotijoukkueen jäähyjä ei hyväksytä ja vieraille annetuille hurrataan. Mutta se ei saisi sotkea tuomarin pasmoja ja linja pitäisi säilyttää samana koko ottelun läpi.

Kokonaisuutena hyvä tuomari, joka ottaa pikku-siat (koukkimiset, tökkimiset jne.) pois, mutta huutelun alkaessa alkaa show. Lisää kokemusta ja miehestä saadaan hyvä tuomari ainakin mestis-tasolle.
 

kakes

Jäsen
Kirwes kirjoitti:
Kokonaisuutena hyvä tuomari, joka ottaa pikku-siat (koukkimiset, tökkimiset jne.) pois, mutta huutelun alkaessa alkaa show. Lisää kokemusta ja miehestä saadaan hyvä tuomari ainakin mestis-tasolle.
Sorakangas on jo tuomarien eliittiä Mestiksessä ja tuohon kotiyleisön huutoihin menemisiin en ole yhtään samaa mieltä kanssasi. Uskaltaa antaa kotijoukuueelle useammankin jäähyn peräjälkeen eikä välitä valmentajien valituksista. Pääsee varmasti kohta näyttämään tasonsa myös liigassa.
 

oranssimusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tappara,Mypa ja FC Liverpool
Vuohtoniemen ylimielinen asenne ja suhtautuminen pelaajiin on silmiinpistävää.Tuomarin pitäisi olla avoin keskustelulle eikä kääntää katsetta muualle ja uhkailla jäähyillä.Tietyt joukkueet ovat kärsineet linjasta, jos tämän Herra Vuohtoniemi on ollut huseeraamassa jäällä.Mielestäni linja puuttuu täysin.Ensimmäisessä erässä vihelletään kaikki, mutta mitä pidemmälle ottelu menee ,pilli jäätyy, ja rikkeet menevät läpi.Tämä herra Vuohtoniemi tuomitsee tiettyjen joukkueiden otteluita lähes järjestään.Pitäisi ex-Mestispelaajan osata hommansa.Pelaajat eivät todellakaan tiedä linjaa, kun päätuomari täysin pihalla linjattomuutensa takia.Liiton pitäisi tarkkailla tämän herran työskentelyä suurennuslasilla.Taitaa taas olla lokakuun aikana Kouvolassa,upeeta,mahtavaa!!!
 

jaetski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sorakangas on aivan ylivoimaisen hyvä Mestiksessä. Häntä ei voi mielestäni verrata yhteenkään muuhun tuomariin. Olen todella yllättynyt jos saame nauttia hänen palvelujaan edes tämä kausi loppuun. Jos häntä verrataan esim. liigassa viheltävään Teemu Salmiseen niin Sorakangas on valovuoden parempi.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Sorakankaan suoritukset vaihtelee aikalailla eri pelien aikana, kuten myös erien välillä,tänään hyvä huomenna heikompi.

Eilisessä Hermes-U20 pelissä joka tosin oli varmasti helpompia tuomittavia, Männikkö selviytyi mielestäni hyvin, otti asiallisesti virheet pois.


perkl:olkoon tämä viimonen kerta kun alan kehuskeleen tuomareita!heh!
 

kakes

Jäsen
nollanolla kirjoitti:
perkl:olkoon tämä viimonen kerta kun alan kehuskeleen tuomareita!heh!
Ei maar kyl mää ihmettelen kauhiast?! Kui helvetis joku voi rakasta rätei ja lumpui?Kyl mä ymmärrä et naissi mut...(Hietanen,tuntematon)...tuomareita? Ootkohan menny ihan sekasin vai onko sulla kuumetta vaiko vaan huono päivä? Tuomarille kehuja, ei olis uskonu sulta.;);)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös