Ke 7.4.2010 Kärpät - JYP (6. puolivälierä)

  • 24 575
  • 91
Käviköhän niin, ettei Haapakoski uskaltanut kasata Junttila, Komulainen ja Viitakoskea enää samaan kenttään. Taisivat olla aikaisemmin pelatuissa peleissä omissa aika pulassa ja taisivat ottaa miinuksiakin. Jos nelosia peluutetaan vastakkain niin voi tulla noutaja omissa.

Vaikeuksissa olivat välillä mutta miinuksilta välttyivät. Peli päättyi 3-0 Kärpille.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oulussa kun asun, niin työpaikan kahvihuoneelta tuleva paine on kova. Aivan kuin minun pitäisi yksin ratkaista ottelu JYPin eduksi. Kädet tärisee jo nyt. Täydet 60 min on kuitenkin taisteltava ja tarvittaessa toinen mokoma päälle. Jos voitto tulee, niin kaikki JYP-rekvisiitta t-paitoineen ja kahvimukeineen on roudattava mukaan huomenna töihin. JYPin edellisestä kahden ottelun mittaisesta tappioputkesta on yli kaksi kuukautta aikaa, joten tuo antaa tunteen, että tänään voitto olisi tulossa. T-paita on jo valmiiksi päällä.

Lahden kenttä ei ollut (erityisesti Hakkaraisiin verrattuna) oikein niitissä viime matsissa, mikä näkyi myös jatkoerissä saadussa peliajassa - kuten joku jo totesikin. Tänään voisi olla siis Karhukoplan vuoro kirjaimellisesti "räjäyttää pankki" ja viedä ryöstösaalis Jyväskylään. Makkosen kolmikolta kaikki odottavat laadukkaampaa ylivoimaa ja joskushan tuonkin kolmikon peli on lähdettävä toimimaan. Helmikuun alussa Makkosen ja Pihlströmin tullessa Jyväskylään, sai tuo Makkosen porukka selkeiten eniten vastuuta ylivoimalla. Nyt kuormitetaan Hytöstä ja Louhivaaraa, mutta ei kai siinä mitään, jos kerran kunto kestää. Hieman odotin Sinkkua maaliin, mutta mennään Pekillä.

Yksi kaveri veikkasi lopputulokseksi 1-4. Minä komppaan.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Sitten vähemmän vakavalla asialla... hieman mietityttää valmentajien peluutukset. Haapakoski ei reagoinut edellisessä kotiottelussa peluutukseen, kuin vasta kolmannessa erässä. Haapakoski antoi Dufvan peluuttaa Lahden loikkatrioa Viinasen troikkaa vastaan, joka tuomarien salliessa sai pidettyä Rosan ja Kasparin kurissa.

Tämä on tärkeä pointti. En itse tajua, miksi Dufva edellisessä pelissä peluutti Hytösiä Viinasia vastaan, vaikka itse capitano J-P hävisi jatkuvasti aloituksia ja muutenkin kenttä oli välillä pyöritettävissä omassa päässä. Lopputulos 2-4 Kärppien ykköselle. Nyt vaan Karhukoplaa Viinasia vastaan mahdollisimman paljon. Veikkaan että Haapakoski peluuttaa kuten Dufva Jyväskylässä, kun kerran saa tilaisuuden.

Hmm. Ehkä tuo koko peluutustemppu oli jotain Dufvan tsykologiaa, jolla sarjaan saatiin hieman lisää jännitystä ja voipi olla, että Tynin kanssa ovat sopineet vielä yhdestä kotipelistä tähän ottelusarjaan... Se peli sitten voitetaan 7-0 ja voidaan jatkaa välieriin heti lauantaina. Just joo.

Ei mutta oikeasti jännittää (ja syö miestä) ihan sikana. Melkein enemmän kuin vuosi sitten TPS:ää vastaan, ja se on jo saavutus! Silloin onneksi Super-Salak hyytyi kuolevaisten tasolle, josko nyt olisi Tarkin aika. On ihan uskomatonta, kuinka paljon töitä joutuu tekemään yhden maalin saamiseksi. Kun edellisen pelin laukauksia lasketaan, niin selviää, että JYP tarvitsi melkein 60 vetoa Tarkin (ja tolppien) ohittamiseksi maalin arvoisesti.

JYPiltä pitää löytyä tehoja nyt nimenomaan Makkosen kentältä. Kaikki muut ovat jo saaneet maalin tai kaksi aikaiseksi. Vänttinen-Hakkarainen-Jääskeläinen osoittautui ihan toimivaksi kolmoseksi edellisessä pelissä.

Avausmaali on ihan sairaan tärkeä. Oulun Kilpikonnat lähtevät tietty puolustuksen kautta, JYPin painaessa päälle taklauksin, joita on vaikea viedä perille jalkapallokentän kokoisella jäällä.

Levonen kumppaneineen on näemmä pysyvästi dumpattu Kuopiolaisten ja Tamperelaisten riesaksi. Onpahan Pekka Virralla kerrotaavaa tappion jälkeen. Favorin + Salonen ilmeisesti kelpaavat kultakravatille? Jäähyihin peli tuskin tulee ratkeamaan, ennemminkin siihen, ettei niitä vihelletä pois. Tai sitten ekassa erässä jompikumpi saa ylivoimansa toimimaan ja peli on hetkessä 3-0 tai mieluummin 0-3.

Nyt JYP se voitto kotiin! Huominen on muuten liian kauhea päivä, ylihuomisesta puhumattakaan.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Kofeiinipurkki kouraan ja Urho auki puol seiska. Peruspuuduttava Jypin peli tulossa ja Kärpät vie 2-1. Jyp puolustaa ja pelaa kuulapään ihannoimaa New Jersey Devils henkistä paskakiekkoa jossa omat ja vieraat unen rajamailla jo toisen erän jälkeen.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpa yllättänyt Kärppien taistelukiekko neppailukiekon jälkeen. Kauhean vaikea on silti Kärppien nähdä voittavan tänään ja varsinkin Game seven. Eipä sillä, allekirjoittanut on jo nyt tyytyväinen saavutettuun "tulokseen" tämän katastrofikauden jälkeen.

Mutta eiköhän räjäytetä pankki kunnolla. Se vaatii kyllä todellisen venymisen koko joukkueelta. Akselilta Kuusela - Kaspar - Rosa vaadittaisiin selkeää tasonnostoa. Muuten tuo materiaali ylisuorittaa Viinasen johdolla jo hienosti.

Jotenkin surkuhupaisaa kyllä nämä tietyt samat provopaskat joita täältä saa lukea vuodesta toiseen. Jyppi kahvaa, Kärpät filmaa, Jokerit on ostojoukkue jne jne. Samat mantrat valmentajasta, pelitavasta ja pelaajista riippumatta. Niin väsynyttä.

Reilu tunti!
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Kofeiinipurkki kouraan ja Urho auki puol seiska. Peruspuuduttava Jypin peli tulossa ja Kärpät vie 2-1. Jyp puolustaa ja pelaa kuulapään ihannoimaa New Jersey Devils henkistä paskakiekkoa jossa omat ja vieraat unen rajamailla jo toisen erän jälkeen.

Kommenttisi ovat sen verran "asiantuntevia", että niiden perusteella veikkaan ettet ole nähnyt kovinkaan montaa JYPin matsia tällä kaudella..Hienoahan se tietysti on, että RD:n pelityyli herättää noin paljon mielenkiintoa muuallakin Suomessa ;) JYP on taatusti sisuuntunut maanantain maraton-ottelun maalintekoperseilyistään ja toivoa sopii että sarja laitetaan tänään poikki.

Jotenkin surkuhupaisaa kyllä nämä tietyt samat provopaskat joita täältä saa lukea vuodesta toiseen. Jyppi kahvaa, Kärpät filmaa, Jokerit on ostojoukkue jne jne. Samat mantrat valmentajasta, pelitavasta ja pelaajista riippumatta. Niin väsynyttä.
Tästä erittäin samaa mieltä.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika jännä juttu, että Virtanen istuu katsomossa koko ajan ja akseli Makkonen-Kariya saa surffailla ilman mitään suoritusvastuuta. Harmi, ettei Antti pysty keskellä pelaamaan, eiköhän siinä tapauksessa olisi jo Makkosella hodarin paikka. Kyllähän tuohon Steven paikalle voisi Virtasta yrittää istuttaa, tosin ehkä silloin vaadittaisiin jotain muutoksia myös kolmosketjuun. Noh, näillä mennään ja tänään Makkonen tekee yv:llä! Eiks vaan?

Tiukka on sarja ja hyvin Kärpätkin pelaa ja varsinkin puolustus tuntuu heillä tiivistyneen tosi paljon. Tässä voi käydä vielä miten vaan, mutta kyllähän siitä lähdetään, että JYP nostaa tänään tasoaan pari pykälää ja ottaa Raksilasta voiton. Tiukka puolustus, Viinasen kenttä kuriin ja vapauttava avausmaali, niin alkaa kärpillä pattayan matkat pyöriä mielessä. 1-4.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jyppi näyttää niin kovin hyvältä puolustavalta joukkueelta, kun Kärpät ei saa mitään järkevää aikaan?

Mukava kerrankin olla tyytyväinen jo parista voitosta. Aika moni fani oli luovuttanut jo aikoja sitten ja toivottanut hyvää kesälomaa Kärpille. Kun kerran joukkue sitten heräsikin taisteluun, niin voisiko tässä sittenkin käydä miten vaan? 2003 vuonna kaukalossa oli kyllä todellista taistelua ja hirvittävän jännittäviä pelejä. Sieltä olisi hyvä ottaa mallia ja sytykettä haastaa jyppiläisiä maalien edustalla. Näyttää niitä jäähyjä tulevan ilman syytäkin ihan riittävästi.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Jotenkin surkuhupaisaa kyllä nämä tietyt samat provopaskat joita täältä saa lukea vuodesta toiseen. Jyppi kahvaa, Kärpät filmaa, Jokerit on ostojoukkue jne jne. Samat mantrat valmentajasta, pelitavasta ja pelaajista riippumatta. Niin väsynyttä.

Tämä! Aidon asiantunteva kommentti. Ja tämä EI ole edes ironiaa, vaikka sen sävyiseltä saattaa kuulostaakin.

Tämä lätkäjargonin tasolle vaipuva ininä-ääninen urputus on jo kymmenen vuotta ollut läsnä kiekonystävien jokapäiväisissä keskusteluissa. Loppuukohan tuon evoluutio koskaan. Itse olen yksi pahimmista urputtajista, mantranhokijoista, ja ääneni on muutenkin hieman vinkuva. Mahtaa jääkiekonvihaajia vituttaa työpaikan kahvihuoneessa!

Sitten itse peliin. Pelin kulku todennäköisesti tulee olemaan sitä, että Kärpät hyökkää iloisesti ja karvaa rohkeasti, Jyp sumputtaa keskialuetta ja käyttää mailaa surutta. Pari maalia Kärpille filmausjäähyistä, mutta JYP vie keskialueen sumpusta kääntämillään pelin ainoilla kolmella hyökkäyksellään pelin. 2-3 lopputulos. Makkoselle tuurimaali, Kariyalle merkitään syöttöpiste. Vatanen taikoo kaksi. Viinanen tekee Kärppien maalit väsyneestä maalinedustaistelusta.
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Ne mitään väsyneitä oo. Jos nyt joka toinen ilta joutuu 30-40 minuuttia urheilemaan ja on vielä sillä töin ollu vuosia, että on työkseen vaan harjotellu, niin huonokuntoisia ihmisiä ovat, jos edellinen peli painaa jaloissa.

Bussimatkastakaan oo mitään muuta haittaa ku se, ettei iso mies taho saaha jalkoja suoriksi.

Ihan täysillä ne painaa tänäänki ja se voittaa, jolla paras tuuri on.

Ja ne tuomarithan tuomitsee tehden ratkaisut oman näkemyksen mukaan sekunnin osissa ja vielä siitä kuvakulmasta joka kulloinkin on. Hyviä ne on olleet.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Aika jännä juttu, että Virtanen istuu katsomossa koko ajan ja akseli Makkonen-Kariya saa surffailla ilman mitään suoritusvastuuta. Harmi, ettei Antti pysty keskellä pelaamaan, eiköhän siinä tapauksessa olisi jo Makkosella hodarin paikka.

Eiköhän tässäkin ole se, että maajoukkuepaikan lisäksi sopimukseen on kirjattu myös pelipaikka tiettyyn rooliin. Muuten tuota Dufvan jääräpäistä peluuttamista ei ymmärrä, tai ymmärtää kun Alatalon Matti peluutti Saarenheimoa ja Koskenkorvaa samassa ketjussa reilut 40 pinnaa ilman tehoja. Eli joko koutsit kuvittelee olevansa erehtymättömiä tai sitten sopimustekniset asiat painavat.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Sitten itse peliin. Pelin kulku todennäköisesti tulee olemaan sitä, että Kärpät hyökkää iloisesti ja karvaa rohkeasti, Jyp sumputtaa keskialuetta ja käyttää mailaa surutta. Pari maalia Kärpille filmausjäähyistä, mutta JYP vie keskialueen sumpusta kääntämillään pelin ainoilla kolmella hyökkäyksellään pelin. 2-3 lopputulos. Makkoselle tuurimaali, Kariyalle merkitään syöttöpiste. Vatanen taikoo kaksi. Viinanen tekee Kärppien maalit väsyneestä maalinedustaistelusta.

Maanantain peliä kun katsoi, niin JYP siinä ainakin iloista hyökkäyspeliä pyrki pelaamaan ja Kärpät mukana roikkumaan - missä siis onnistuikin sitten hyvin.

Ottelusarja on ollut hyvää kiekkoa (niiden kahden pelin osalta ainakin, jotka olen nähnyt). Sääli, että hyvän joukkuueen (Oulusta) täytyy tippua tässä vaiheessa.
 

Trancey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Chicago Blackhawks
Nyt RD jotain lääkkeitä tuohon hommaan.

Makkonen ansaitusti viltissä puoli peliä. Vemmu kehiin?
Missä karvaus ja taklauspeli?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaha, ollaan lomilla, ellei sinkku ole huomenna iskussa. Ikävä kyllä Tuokkolan imurointeihin upottiin tänään. Kärpille respektiä, on kovaa taistellut ja kuvia kunnioittamatta. Saadaanpahan ainakin arvoisensa finaali täälle sarjalle, meni jatkoon sitten kumpi tahansa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Marginaalit on pienet, ja Kärppien eduksi on pomputeltu nyt jo pari peliä putkeen.
Niin, vaikka se 4. kohtaaminen pomputeltiinkin teidän hyväksi? Eihän näitä näin vanhoja muistella vai? Tai sitä ensimmäistä kahta ottelua, kun Kärpät ei vetänyt yhtä räikeällä linjan hyväksikäytöllä?

Nyt on tehty TPS:lle baana valmiiksi. JYP ei kolmea häviä putkeen enää pleijareissa, joten onnea pahvikypärille ja Tynille jatkoon.

Itse pelissähän lopputulos meni kokonaisuuden mukaan. JYP hieroi laukauksen maalille, mutta heidän aseillaan pelattiin miehet irtokiekoista. Tällä kertaa voittomaali tuli siltä suunnalta, jolta sitä eniten kaivattiin... sekä se imaisu sieltä jo lähes puhjenneelta kuplalta.

Ihan sama kumpi voittaa seuraavan, sillä välierissä tämän kuormituksen läpi käyneet joukkueet eivät tule neljättä sijaa enempää näkemään.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Tuokkolan imurointeihin? Tarkin imurointeihin? Tuon pelityylin mokeille menee laukauksia haaroista. En tiedä miksi, kun mailan pitäis kuitenkin peittää iso osa siitä ja kun katsoo tarkemmin maalivideoita se helevatan maila on ihan jossain muualla. Kasparin veto lähti pakin jaloista, Rosan epäonnistunut näytti yläkulmavetoa, jolloin hanska lähti jo ylös ja alle jäi se 5 senttiä tilaa. Puhutaan että pakit on väsyneitä, hyökkääjät on väsyneitä, mut miettikääs kuinka väsyneitä noi maalivahdit on! Se että on joku 70 torjuntaa ei kerro vielä mitään, kun pitää miettiä että laukauksia tuli joku 150 ja jokaiseen on pakko reagoida. Tänään niitä tuli vähemmän, mutta palautumisaikaa on vain huomiseen.

Huomenna nähdään virheiden täyttämä peli, jossa maaleja tulee liukuhihnalta. Jos tuomarit pitää tuon kahdessa ekassa erässä nähdyn linjan, koko ottelu pelataan ilman 5vs5 kohtia.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Ihan sama kumpi voittaa seuraavan, sillä välierissä tämän kuormituksen läpi käyneet joukkueet eivät tule neljättä sijaa enempää näkemään.

Kerrankin kanssasi jostain yhtä mieltä. Nyt kun KalPakin mennä porhalsi jatkoon, niin Kärpille tulisi vastaan HPK, joka tuskin armoa antaa. TPS puolestaan saisi kuitattua näppärästi JYPille viime vuoden puolivälierät, todennäköisesti jopa helposti. Näin se menee.

Itse pelistä ei sen kummempaa sanottavaa, väsyneiden pelaajien porhallus joka päättyi selkeästi paremmalla jalalla liikkuneen joukkueen voittoon. JYPin pelaaminen on nyt niin tahmeaa että ihmeitä saa tapahtua että huomenna voitto saataisiin raapaistua. Toivossa kuitenkin eletään, onhan niitä ihmeitä kuulemma ennenkin tapahtunut.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Meni tästä sarjasta kumpi tahansa jatkoon, niin lauantaina on viides peli viikon sisällä. Tai oikeastaan kuudes kun laskee jatkoajat mukaan. Liikaa "tasoitusta" tulevalle vastustajalle.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kieltämättä ihan hyvä peli, vaikka väärä joukkue voittikin. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä ja peli aaltoili yllättävän paljon. Tuomarit olivat myös varsin hyviä, vaikka linja ei odotetusti koko peliä pitänytkään. Olihan siellä puolin ja toisin taas muutamia lapsuksia, mutta ei tuntunut missään vaiheessa, että matsi varsinaisesti tuomareihin kaatuisi.

Toivotaan, että vierasjoukkue pelaa huomenna yhtä aktiivisesti ja nähdään tasainen ja kiihkeä kamppailu, jonka kotijoukkue vie.
 

JPL

Jäsen
Kerrankin kanssasi jostain yhtä mieltä. Nyt kun KalPakin mennä porhalsi jatkoon, niin Kärpille tulisi vastaan HPK, joka tuskin armoa antaa. TPS puolestaan saisi kuitattua näppärästi JYPille viime vuoden puolivälierät, todennäköisesti jopa helposti. Näin se menee.

Siis jos Kärpät jatkoon menisi, niin vastaanhan tulee Kalakukkokaupunki. Kärpät olisi viimeinen jatkoon päässyt ja KalPa runkkiksen kakkosena ottaisi Kärpät avosylin käsittelyyn.

Ei voi kuin ihmetellä muutosta tuossa joukkueessa välittömästi sen entisen valmentajan lähdön jälkeen. Huikeaa. Ja olisi huikeaa, vaikka turpaan huomenna tulisikin.

Tallaajan kanssa samaa mieltä, että tuomarit onnistuivat tänään hyvin. Eikä kyllä näkynyt sitten hyppyjäkään, kun estämisistä annettiin ensimmäisessä muutama jäähy.
 

Pauli

Jäsen
Ei noista ollut Tuokkolan kuin toi viimeinen. Luojan kiitos että sen päästi Tuokkola eikä Wallinheimo tai kyllä keskustelu palstalla teilattaisiin niin kuin on koko kausi tehty.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Siis jos Kärpät jatkoon menisi, niin vastaanhan tulee Kalakukkokaupunki. Kärpät olisi viimeinen jatkoon päässyt ja KalPa runkkiksen kakkosena ottaisi Kärpät avosylin käsittelyyn.

Ei kun niin tietysti, meni taas TPS:n ja Kärppien runkkarisijoitukset sekaisin. Joka tapauksessa kyyti tulee olemaan Kärpille kylmää jos jatkoon menevät. JYPin pitäisi löytää nyt jostain jalat ja joku maalivainun poikanen että tästä jatkoon mentäisiin.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kärpillehän olisi kyydin pitänyt olla kylmää jo Bleg-sarjassa. Oi voi kun me pikku hiljaa hivuttaudutaan kohti finaaleja. Niin se vain on, että Haapakosken otettua ruorin hallintaan, on meillä alkanut uusi kausi. Voi jumalauta, jos me vain voitettaisiin game seven... olisi se niin kovasti hapanimelää hyvin monelle besserwisserille. Hanaa saatana.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihana voitto! Tähän loppukauteen ei voi kuin olla tyytyväinen alatalopaskan jälkeen, riippumatta huomisen pelin tuloksesta.

Pavelkin jo ilmeisesti alkanut keskittymään pelaamiseen :)

Edit: Vaikka Makkosta hiukan salaa Ouluun toivoinkin, onneksi ei tullut. Onko veltompaa ilmestystä olemassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös