Ke 29.3.2017 Tappara - Ilves (puolivälierien 5. ottelu)

  • 7 122
  • 35

Porttivahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maalivahdit
Avataanpas ketju kun sellaista ei ole, en siis voi prokrastinoida lukemalla aiheesta kun kukaan ei ole kirjoittanut. Toivottavasti tämä muuttaa tilannetta.

Paras kolmesta-sarja alkaa tänään. Tapparalla peli ollut nousujohteista ja maanantaina aika suvereeni voitto, Ilveksellä taas tuntuu peli ehkä vähän sakanneen. Voitot 2-2, tilanne 0-0, katsotaan mitä alkaa kehittyä.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Mielenkiinnolla odottaa kokoonpanoja, että onko Kivi tehnyt muutoksia. Kun ne tulee, niin mielelläni kuuntelisin Ilvestä tuntevien hiukan analysoivan, mitä on tapahtunut ja mitä niillä on mahdollisesti haettu.

Tapparalta on yleensä pakkeja hiukan viilattu. Muuten hyökkäys jatkanee aika lailla näin. Ehkä uusia jalkoja neloseen ja sitä kautta ehkä viilauksia johonkin muuhun ketjuun.

Saa toki mielellään ennakoida, että mitä te tekisitte.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mielenkiinnolla odottaa kokoonpanoja, että onko Kivi tehnyt muutoksia. Kun ne tulee, niin mielelläni kuuntelisin Ilvestä tuntevien hiukan analysoivan, mitä on tapahtunut ja mitä niillä on mahdollisesti haettu.

En ehdi töissä hirveästi veikkailla, mutta tosiaan viime pelissä Kivi koitti herätellä joukkuetta sekoittelemalla ketjuja aika melko kovalla kädellä. Uskoisin, että jotain muutoksia tänään tulee ja ihan hyvä niin. Esimerkiksi Liuksialan ketju ei ole saanut hirvittävästi aikaan viime peleissä. Samoin kakkosketju voisi kaivata jotain muutoksia. Itse laittaisin ehkä Soinnun ja Mustosen yhteen ketjuun ja Liuksialan puolestaan Keräsen ja D'Amigon kanssa kakkosketjuun.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Keränen ja D'Amigo olisi hyvä saada nyt viimeistään tavalla tai toisella herätettyä sarjaan myös pisteiden osalta, koska heiltä sitä myös odotetaan. Joten lähtisin siihen vaihtamaan nyt ehdottomasti kolmatta lenkkiä. Ykkösvaihtoehto olisi siihen viime ottelussa selkeästi Ilveksestä kevyimmällä jalalla liikkunut Meskanen. Vaihtoehtoisesti siihen voisi kokeilla myös Sointua, joka tuntui aiemmin kaudella pelaavan hyvin varsinkin D'Amigon kanssa. Ja tuoreet jalat eivät varmaan tekisi huonoa, niin vaihtoehtoisesti voisi miettiä nelosen laitaan Ahoniemeä tuomaan uutta virtaa.

Rautiainen-Laakso-Koivula
D'Amigo-Keränen-Meskanen
Suomi-Vuoti-Sointu
Liuksiala/Ahoniemi-Flinck-Mustonen
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves jatkaa täysin samalla kokoonpanolla, kuten edellisetkin pelit. Ei panikoida turhaan siis.

Tapparalla sen sijaan massiivinen muutos, kun Bonsaksen(->2. pari) ja Saravo(->7. puolustaja) vaihtavat paikkoja.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lainataan co:n puolelta:

Tappara tänään veikkauksen kokoonpanossa:

19 Veli-Matti Savinainen – 44 Jan-Mikael Järvinen – 92 Sebastian Repo
25 Henrik Haapala – 24 Jani Lajunen – 71 Kristian Kuusela
17 Teemu Nurmi – 61 Juhani Jasu – 81 Jukka Peltola
68 Joona Luoto – 42 Otto Rauhala – 27 Martin Røymark

23 Aleksi Elorinne – 13 Valtteri Kemiläinen
47 Alexander Bonsaksen – 55 Blake Parlett
9 Aleksi Salonen – 52 Otso Rantakari
6 Pekka Saravo

49 Dominik Hrachovina
(35 Teemu Lassila)

Ei yllätyksiä Tapparan kokoonpanossa. Saravo on tippunut virallisesti seiskapakiksi, mikä on peliotteisiin nähden varsin perusteltua.

Tänäänkään ei sarja ratkea, voittaa joukkueista kumpi tahansa.

Tänään alkaa kuitenkin olla jo hiljaksiin panosta pelissä. Ilveksellä ei oikein olisi varaa toiseen ulospuhallukseen. Tulisi henkisesti aika kova paikka, jos kokematon joukkue joutuisi kahden "ohipelin" jälkeen etsimään parastaan selkä seinää vasten tilanteessa, missä Tapparalla olisi kaksi ottelupalloa jatkoonmenoon. Mutta ei mennä sinne vielä, vaan katsellaan ensin, mitä ilta tuo tullessaan.

Nähtäväksi jää, vieläkö Kivi saa sen ylimääräisen vaihteen kaivettua joukkueesta irti. Tappara on parantanut sarjan edetessä. Mikäli Tappara jatkaa noususuhdanteista trendiä, on Ilveksen voittaakseen pelattava sarjan paras pelinsä. Maalejakin Ilveksen pitäisi tehdä. Lukuun ottamatta sitä ekan pelin tehohetkeä on Ilves hyökkäys ollut kovin aseeton. 2 tehtyä maalia kolmeen peliin ei vakuuta. Toisaalta, ei Ilveksen voitto tänäänkään yllätys olisi. Hyvin pelannut joukkue ja saa vielä vierasedun kaupan päälle. Tappara on aika lähellä sarjan ensimmäistä kotivoittoa, jos viime peleissä nähty pelillinen suuntaus saa jatkoa sekä viime pelissä nähty johtavien pelaajien esiinmarssi Lajusen, Elorinteen ja Savinaisen johdolla ei ollut vain yhden pelin tähdenlento.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenes vuoro on heittää noppaa tänään?

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin jos Tappara saa pari eteen, niin loppupeli ei helpotu Ilveksen kannalta yhtään, kuten maanantaina nähtiin. Tosin arvaamattomuus on vahvasti läsnä tässä sarjassa, niin saa nähdä miten päättyy. Ottelun voittaa se, joka tekee enemmän maaleja, simple as that.
 

tsekkipiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, tunnusta väriä
Tänään muuten tuomareina kolmannen ottelun viheltäneet Kaukokari - Kova kaksikko. Mielestäni tuo kolmas peli on ollut sarjan paras peli tuomareiden osalta. Vihelsivät kokonaiset 3kpl kakkosia pelin aikana, Tappara 2min ja ilves 4min.

Tämä peli ratkaisee, pelaako ilves vielä 2 ottelua, 3 vai jopa enemmän. Tänään tukkaan niin aika varmasti perjantaina keppiä puristetaan siihen malliin että loma alkaa. Toivottavasti tänään vältetään samanlaiset virheet, mistä maanantaina maalit tuli, niin voidaan jopa voittaa! Tappara on sen tason joukkue, ettei yhtään siimaa voi antaa koko pelin aikana.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kannalta parhaiden miesten täytyy olla tänäänkin parhaita, jos meinataan pärjätä. Voi toivoa, että onnistumisen kokemukset kantavat hedelmää ja kun siellä Ilveksen puolustushelvetissä yli kaksi peliä on ehditty olla, niin ettei ihan samoja virheitä toistettaisi kuin silloin.

Tähän asti voittaja on vaihtunut joka kerta ja sehän veisi sarjan Ilvekselle, joten tänään olisi tosiaan sarjan toistaiseksi paras paikka ottaa se kotivoitto.

Varsinaisen peliajan ratkaisua toivon ihan jo oman terveyteni kannalta.
 

AaKoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pikkuisen alkaa huolestuttaa, Ilves tarvitsisi nyt uuden kauhan tuon Tapparakyykeiton hämmentämiseen, sen verran Tra paransi edelliseen peliin. Edelleen ollaan toiveikkaita silti, luotetaan Karriin ja joukkueeseen. Toivottavasti peli pysyy samanlaisena kohtuullisen fyysisenä mutta puhtaana, ja enemmän maaleja tehnyt voittakoon, paitsi jos olisi nyt Ipan vuoro saada se "haamumaali". En sitä tietenkään toivo, ne on niin epäreiluja ja se pitkä juoksu missä ne menee tasan olkoon sikapitkä.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Olipa paska erä Tapparalta. Aivan seisovilla jaloilla koko porukka. Paljon saa vertyä, että pystyisi vielä tappelemaan voitosta. Huh, mitä shaissea.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On tää kyllä huikeaa. Tappara-Tapara päättyi tänään Tapparan voittoon. Ilves auttoi parilla maalilla.

Jälleen Ilves tiivisti omaa viisikkoaan ja Tapparalla etäisyydet kasvoivat. Ja jos etäisyydet ovat tuota luokaa, ei kiekollista pystytä auttamaan, kun hänet otetaan pihteihin. Hyökkääjät karkaavat ja odottavat seisovin jaloin hyökkäyssinisellä. Ilves tylsytti hienosti Tapparan pelin, Rautakorpikin olisi ylpeä. Ja varmasti ne 2000 -luvun alun äänitorvet.

Ylihuomiselle jalkaa liikkeelle ja jätetään se neppailu nyt jo vihdoin vittuun. Ylivoimaa saatiin lopulta kolmanteen erään ihan riittävästi. Oli muuten Parlettiin osunut kamppi aika pahan näköinen, onneksi ei tainnut käydä pahemmin.

Ja terveisiä Poriin, @Esteri, tänään olisin kyllä mielelläni vaihtanut Kemiläisen Matushkiniin. Vittu miten paska herra oli, voittomaali täysin hänen piikkiinsä (no okei, Koivula kyykytti vaihteeksi Jasua laidassa). Muutenkin tuntuu yllättäen, että Kemiläinen ja Rantakari ovat ne epävarmimmat kiekolla. He tyytyvät melko usein kuskaamaan kiekon maalin taakse ja sitten menee vaikeaksi.

Parempi voitti, luultavasti parempi voittaa myös perjantaina ja lauantaina.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kivi kyykyttää Tapolaa vol 3. Ilves oli parempi ja ansaitsi voittonsa vaikka pari lahjamaalia saikin. Tapparan häviämisen pelko oli käsin kosketeltavaa ja jäykisti koko joukkueen, Haapalan varsinkin. Uskomattoman heikko esitys kotijoukkueelta, Kivi on onnistunut nollaamaan Tapparan hyökkäyksiinlähdöt totaalisesti. Sarja on silti vieläkin kesken.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kivi on kone! Ei tarvita haamumaaleja, ei tarvita apuja tuomareilta - taistellaan vaikka tuulimyllyjä vastaan!

Olipa loistava pelin lopetus Ilvekseltä. Jäähyjä puski ovista ja ikkunoista, mutta uutta vaihdetta silmään juuri silloin kun sitä tarvittiin. Toki tuo Domi auttoi aika mukavasti. Sais jatkaa samaa linjaa perjantainakin. D'Amigo sai onnistumisen ja toivottavasti se vähän helpottaa ellei sitten mies ole vaan yksinkertaisesti rikki. Mahtavat hymyt vetäs D'Amigo lopussa kun joku porkkana yritti äijäillä. Mahtaa vituttaa tuollainen hymy tuossa tilanteessa.
 
Jokohan Tappara vihdoinkin ens pelissä alkais pelaamaan, alkaa muuten tulla vähän kiire.

...ei hätää.

Kuulemma eilen oli vedetty 14 tuntia Tahdon Portaita, jotta ollaan sitten kunnossa kun ne tosipelit alkavat. Peksikin oli melkein hengästynyt.

Treenijumia. Ohipeli. Aikataulussa ollaan ja perjantaina pelataan.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tappara palasi kiltisti taas siihen kävelyyn ja löysäilyyn yhden hyvän pelin jälkeen. Ilves oli kyllä samalla hyvä, ehdottomasti ansaitsi voittonsa ei kahta sanaa. Onnea Ilveksen kannattajille.
Haiskahtaa toki 7 peliltä tämä sarja, mutta jos Tappara noin huonosti pelaa niin tuskin harmittaa juurikaan vaikka seuraavaan päättyisikin. Hyvän pelin häviäminen kyllä sieppaa mutta ei tälläsen esityksen jälkeen häviäminenkään kovin juili.
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnea Ilves! Ei juurikaan vituta. Ilves pelaa hienoa ja raikasta lätkää, täynnä nuorten jannujen intoa taktisesti fiksun valmentajan johdolla. Tappara. No, jotenkin vaan on tunkkaisen ja väkinäisen puurtamisen oloista koko touhu. Siellä pelätään. Tästä eteen päin on todella vaikeaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joo ei kyllä tuomarit ihan itse päättivät tarkistaa maalin, case Haapala muistissa.

Siis mitä tuossa maalissa epäiltiin?
  1. Päätettäessä, ylittikö kiekko maaliviivan tason.
  2. Päätettäessä, ylittikö kiekko maaliviivan tason ennen kuin maalikehikko siirtyi pois paikaltaan.
  3. Oliko erä tai otteluaika päättynyt, kun kiekko ylitti maaliviivan tason?
  4. Päätettäessä, ohjattiinko kiekko maaliin kädellä tai potkaistiinko kiekko maaliin.
  5. Menikö kiekko tuomarista maaliin?
  6. Pelasiko hyökkäävän joukkueen pelaaja kiekon maaliin maalin yläriman yläpuolella olevalla korkealla mailalla?
Omasta mielestä tuossa ei ollut noista yksikään edes lähelläkään. Mutta kaippa sitä videoita voi kelailla ihan huvin vuoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös