Ke 27.10.2010 KooKoo - Sport

  • 11 501
  • 64

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Löikö KooKoo 3.erässä täyden puolustussumpun päälle? Eli alettiinko pelata viisaasti vai jäätiinkö pelillisesti jyrän alle? Onneksi ei tuloksellisesti.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
3.erän laukaisukarttaa katsomalla veikkaan että on puolustettu viisaasti. Maalista katsottuna kartta on hyökkäysuuntaan aukeava kolmio eli parhailta paikoilta ei ole paljon laukauksia tullut kohti Virtasta. 6kappaletta maalivahdin torjumia vaarallisimmalta maalintekosektorilta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Yllä erinomaisesti esitetty kysymys ja vastattu siihen itse vain kolmen minuutin pohdinnan jälkeen ja kaikki tämä laukaisukartan pohjalta.

Kyllä toki kolmannessa erässä puolustettiin, mutta kyllä sekava on oikea adjektiivi kuvaamaan KooKoon pelin tasoa. Tänään hyökkäyksiin lähdöt oli jäykempiä kuin Westerbakin vasen polvi ja syötöt sekavampia kuin Ibi Love. Siltikin tuli kolme erittäin tärkeää pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Myös peluutusajat eri pelaajien kesken näyttäisivät siltä, että puolustuspelaamiseen on satsattu. Erikoista on Tuomas Gärdströmin suuri peliaika 3.erässä. Hänellähän on tainnut kulkea. Myös Miro Rahkolalla on samanlainen peliajan lisäys mainitussa erässä. Järviin tietyst on parantanut peliaikamääriään erästä toiseen kuin sika juoksussa. Oksalla ja Lehtosella toisinpäin. Koskelainen, Paunio, Ruisma, Sireen ovat myös olleet 3erässä vähän kentällä.

Noilla edellä mainituilla on suurimmat peliaika muutokset 3erässä. Eli väitän että KooKoo veti pakin päälle tai siis otti puolustuksen tosissaan. Ja tämä on hyvä merkki.
Keinäin, Hokkain, Julkuin ja Baker ovat raataneet paljon 3erässä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Jos olisi ollut Rossi maalissa, tämä tappio olisi täysin vieritetty hänen syykseen (kun katsoo torjuntaprosentteja). Nyt pitäisi varmaan sitten tasapuolisuuden nimissä vierittää syy Aarolle (en kuitenkaan tee sitä).

Ennen ottelua kirjoitin, että tänään on Aarolla näytön paikka helppojen kotiotteluiden jälkeen. Jos torjuntaprosentti jää noin alas ja kauas vastustajan molarin prosenteista, niin kyllähän tuossa on silloin selkeästi yksi petrattava osa-alue. Vähän tämä maalivahtiosasto pelottaa kovia pelejä ajatellen...

Toki osasyynsä on hyökkääjien huonolla viimeistelyllä, mutta ei se nyt niin maailmanluokkaa ole kaverillakaan.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Myös peluutusajat eri pelaajien kesken näyttäisivät siltä, että puolustuspelaamiseen on satsattu. Erikoista on Tuomas Gärdströmin suuri peliaika 3.erässä. Hänellähän on tainnut kulkea.

Vaasa radiosta kuunneltuna Tume oli paljon kentällä 3. erässä. Roimela huomioi "järkelemäisen Gärdströmin" useaan kertaan koko ottelun aikana. Erityisesti 3. erässä Roimela mainitsi Tumen usein:"Vastassa on av-pelaajana järkäle Tuomas Gärdström, joka katkaisee ja heittää kiekon Sportin päätyyn", "Heikkinen lähtee kiertämään Gärdströmiä, mutta jää siinä toiseksi", "Gärdström purkaa keskialueelle, mutta hyökkääjä lyö ennen siniviivaa pitkän kiekon Sportin päätyyn", "Gärdström lyö pitkän kiekon Sportin päätyyn" jne. Tuttua Tumea jo vuosia sitten omin silmin nähtynä, mutta nyt nettiradiosta kuunneltuna. Ainut vaan enää, että missä on Jesse?
 
Lempäälässä Gärdi esitti varmoja otteita ja suuri peliaika juontuu varmaan sieltä, niin kuin pitääkin. Vielä hienompaa, jos tänäänkin meni hyvin!

Hyvä maalivahtipeli (?) ja neljä tehtyä maalia antavat kyllä jo aika hyvän mahdollisuuden voittaa, hallitsi Sport tai ei. Mutta niistä neljästä maalista pari helppoa pois, niin taas kontataan.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Pakko sanoa,että Veistolan maali oli illan hienoin. Virtanen pomputtaa edelleen liikaa eteensä,mutta torjuu silti varmasti. Otti tänään tärkeitä koppeja mm. parit läpiajot. Rahkolan maaliksi voi toisen maalin laittaa sen verran lepsusti pelasi. Tume pelasi hyvän pelin. Vielä kun Lusse saataisiin pelaavaan kokoonpanoon niin hyvä olisi. 3.erä oli puolustus taistelua. Tärkeät pisteet saatiin ja hyvä niin. Perjantaina Heki nurin ja sitten onkin jo Lauantaina D-Team.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Vilmos Gallo
Virtanen pelasti tänään pisteet meille, otti useita maailmanluokan gamesavereita tilanteista, joista rokottamalla Sport olisi pisteet mukanaan vienyt. Helvetin huolimatonta oli puolustuspelaaminen, Sportille tarjottiin läpiajojen muodossa kyllä kultaisella tarjottimella voittoa, mutta ei kelvannut. Virtasen Tommille siitä helvetin isot kiitokset.

Veistolalta aivan jäätävä vaihto, ensin mies blokkaa vastustajan vedon omassa päässä, sitten pitkän vaihdon jälkeen mies viimeisillä voimillaan puskee Sportin päätyyn ja vetää aivan JUMALAISEN lämärin yläpeltiin. Tätä pelaajaa on pakko rakastaa, tuuletus fanikatsomoon oli aivan mahtava.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
No jotain positiivista. Eli ilmeisesti Sport ei sitten kuitenkaan ole paskonut aivan täysin housuihinsa, vaan on etenkin kolmannessa erässä vienyt peliä. Tämän vahvistaisivat pitkälti myös maalivahtien torjunnat ja laukaisukartta. KooKoo:lla ei kolmannessa erässä käytännössä yhtään vetoa parhaalta maalintekosektorilta, mutta yksi maali. No eipä ne maalit tokikaan aina siitä parista kolmesta metristä tule. Kuitenkin hyvä homma, että pystytään KooKoo:n kokenutta ja suhkot rautaista miehistöä haastamaan myös vieraissa.

Harmi homma, että hieno 2-2:een nousu vieraissa meni karille. 3-2 maali erän loppuun oli varmasti paha takaisku. Jatkoajalta 1-2 pistettä olisi kelvannut tänne hyvin.

Ei nyt hirveästi vituta, vaikka tottakai tappio aina harmittaa. Kausi on nuori ja kuitenkin ollaan siinä tavotevauhdissa, joka olis ainakin omasta mielestä enemmän kuin sata jänistä tälle meidän jengille. Elikkä runkkarissa neljän joukkoon ja kotietu ekalle pleijari kierrokselle.
Vantaalle täytyy antaa käkättimeen kotona perjantaina!

EDIT:
Virtanen pelasti tänään pisteet meille, otti useita maailmanluokan gamesavereita tilanteista, joista rokottamalla Sport olisi pisteet mukanaan vienyt. Helvetin huolimatonta oli puolustuspelaaminen, Sportille tarjottiin läpiajojen muodossa kyllä kultaisella tarjottimella voittoa, mutta ei kelvannut. Virtasen Tommille siitä helvetin isot kiitokset.
Vai näin. Tämä kyllä saa aina henk.koht. tappiopelin jälkeen kiehumaan enemmän. Nyt alkoikin sitten jo melkein vituttamaan :)
Meinaan että jos sielä on noinkin hyvin ollut (taas) tuhannen taalan tontteja eivätkä jätkät ole laittaneet sisään, niin on se nyt kumma juttu. Tuo alkaa olla nimittäin turhankin tuttu ilmiö!
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
EDIT:

Vai näin. Tämä kyllä saa aina henk.koht. tappiopelin jälkeen kiehumaan enemmän. Nyt alkoikin sitten jo melkein vituttamaan :)
Meinaan että jos sielä on noinkin hyvin ollut (taas) tuhannen taalan tontteja eivätkä jätkät ole laittaneet sisään, niin on se nyt kumma juttu. Tuo alkaa olla nimittäin turhankin tuttu ilmiö!

Pelkästään toisessa erässä Sportilla oli kolme läpiajoa kaveri yksin läpi. Ensimmäisellä kerralla onnistui tasoitusmaali 2-2, toisella kerralla Sportin pelaa veti yli maalin, tosin kiekko taisi mennä maalin yli Virtasen torjunnasta. Kaiken kukkuraksi tilanteessa 3-2 Sportin pelaaja pääsi alivoimalla yksin läpi, mutta Virtanen selvitti senkin tilanteen hienosti.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Sportilla perkeleenmoinen ongelma tuo maalinteko. Ja vielä kun hyvään vireeseen päässy Jaatinenkin loukkaantui.. Hölli sentäs teki taas maalin, Voipi hyvinkin voittaa sisäisen maalipörssin, tai miksei koko mestiksen?

Noh, hyvä että KK tälläsen junnuporukan voitti kotonaan. Kuiteski kun liigaan ja kaikkea ollaan menossa :) Vitsit vitseinä. Hyvä homma kuitenkin ettei Sportilla mennyt paskat housuun vaan ilmeisesti on pelannut mukiinmenevän ottelun?

Jos ja kun Sport saa sen viimeisen terän siihen viimeistelyyn niin tulee Sport olemaan pelottavan kova, jengiä kuin jengiä vastaan. Sitä odotellessa. Vantaa pitää hoitaa kotona ylihuomenna, ja niinhän me toivottavasti tehdäänkin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viimeistelyyn kaatui Sportin pistemetsästys tänäänkin. Pelillisesti Sport oli mielestäni parempi ja vei peliä. Myös onni - johon Jatkoajan otteluraportissakin usein viitattiin - pyllisti veristä aukkoaan vaasalaisia kohti. Ei vituttaisi niin kovaa, jos oltaisiin hävitty paremmille, mutta kun tänäänkään niin ei oikein käynyt.

Aaro hävisi Virtaselle selvästi, se oli yksi ratkaisu. Sitäkin isompi oli viimeistelyn surkeus. Vedot on kuin tuhnuja ja välillä ei huippupaikasta vedetä ollenkaan. Siihen päälle karut henkilökohtaiset virheet (KooKoon eka ja vika maali) niin pistepotti on nolla.

Ei jaksaisi aina marista tuomareista. Taimin kakkonen toisen erän alussa... Mistä? KooKoon neljättä maalia edeltänyt kampitus KooKoo-maalin takana mielestäni täysin selvä. Ei vihellystä. Aiheesta Taotao kävi kuumana ja nyt jopa aukaisi suunta lehdistötilaisuudessa. Aika tasaisesti nämä vihellyksen on Sportia vastaan näissä peleissä joita henkilökohtaisesti olen livenä joutunut todistamaan. Alkaa vituttamaan.

Potentiaalia on, mutta se ei vain vieraissa realisoidu. Ai niin meinasin unohtaa: Laakso oli tänään ihan paska. Huonoja suorituksia toisensa perään. Talas voisi jo saada sen mahdollisuutensa.

Hyvä peli Sportilta, mutta ei auta, kun ei tehdä maaleja.
 
Oli kyllä kaikkien aikojen aneemisin Sport mitä olen ikinä nähnyt! Kukaan ei oikeastaan yrittänyt mitään, eikä kukaan taistellut kotka-logon puolesta. Yleisö oli välillä ihan kuoleman hiljaa, kuten HeKiä tai muita vastaan. Missä on se Sport mikä vääntää, raastaa ja hajottaa vastustajan säpäleiksi?

Missään vaiheessa ei oikeasti vaasalaisita ollut vastusta KooKoolle. Tunnustusta pitää antaa Sportin 5-7 henkisellä fanipoppoolle, joka jaksoi kannustaa omia, vaikka siihen ei olisi välttämättä ollut aihetta!

Sportin maalit tulivat KooKoon lepsuiluista. Välillä ei taidettu ottaa jengiä tosissaan, kun pelasivat junnulätkää, mutta kyllä verkko heilui. Tämä näkyi myös parissa yv-virheessä, missä Sport-jannu pääsi lääpi muistaakseni 2-3 kertaa.. Virtanen kuitenkin hoiti tilanteet helposti.
 
Viimeksi muokattu:

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Yleisö oli välillä ihan kuoleman hiljaa, kuten HeKiä tai muita vastaan.

Eikös se ole aika trendi kouvolassa? :) Tai sitten pelotti vaan että aneemisia paskoja vastaan häviää niin sai turhaan jännätä.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melko piristävä alku tähän aamuun oli, kun Kymenlaakson radiossa luettiin urheilu-uutisia.
"Jääkiekon Mestiksessä Kouvolan Kookoot voittivat Vaasan Sportin..."

Olisi nyt sanonut myös sportit, niin olisi tullut tuntuma tasaväkisyydestä.
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
Aneeminen Sport? Minustahan Sport pelasi hyvän pelin, ja silmiinpistävä ero Kookoon peliin oli Sportin hyökkäysten eteneminen TARKKOJEN syöttöjen avulla, Kookoo sen sijaan tuttuun tapaan räiski kiekkoja minne ja kenelle sattuu. Peli oli taas todella sekava, mutta pisteistä toki pitää olla iloinen. Ja olin jo aistivinani jotain iloisuutta pelaajissakin, enää ei peli-ilme ollut pelkkää pakonomaista puurtamista.
Ehkä kova treeni todella näkyy joukkueessa tukkoisuutena ja peliesitysten tahmeutena, yleensä jos kroppa on jumissa ja väsynyt, silloin päänuppikaan ei pelaa kunnolla, ihminen kuitenkin toimii kokonaisuutena. Tosin eipä Pablonkaan pakkolepo näyttänyt tuoneen mitään parannusta peliesitykseen. Moke pelasi koht. hyvän pelin, mutta ihmeen paljon tuli myös vaarallisia pomppuja eteen, ja monta kertaa tuntui että mokelta katosi kiekko täydellisesti.
Ilahduttavaa oli että yleisöä oli paikalla noinkin runsaasti, siinäkin mielessä voitto tuli todella tärkeään saumaan. Ja jos joukkueen tahmeat peliesitykset johtuvat ainoastaan kovasta treenistä, niinkuin Ika antoi lehdistötilaisuudessa ymmärtää, silloin ei Kookoolla ole mitään hätää, paikkojen aukeamiseen auttaa kyllä aika, lepo ja oikeanlaiset harjoitukset, mutta sehän taas onkin valmentajien heiniä.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Onhan tämä maalintekeminen tällä hetkellä niin uskomattomalla tasolla, että heikompiakin hirvittää.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Oli kyllä kaikkien aikojen aneemisin Sport mitä olen ikinä nähnyt! Kukaan ei oikeastaan yrittänyt mitään, eikä kukaan taistellut kotka-logon puolesta. Yleisö oli välillä ihan kuoleman hiljaa, kuten HeKiä tai muita vastaan. Missä on se Sport mikä vääntää, raastaa ja hajottaa vastustajan säpäleiksi?
Taidettiin olla eri matsissa. Et myöskään tainnut käydä katsomassa viime kaudella Sportin pelejä Kouvolassa, kun miljoonajoukkuetta ei kiinnostanut vittuakaan ja tuloksina oli molemmista matseista nolla tehtyä maalia.
Muutama kyseenalainen jäähy, Virtasella hyvä päivä, Rouva Fortunan pyllistelyt ja Sportin viimeistely. Nämä kun olisi ollut toisinpäin, niin peli olisi ollut aika toinen. Turhaa jossittelua, mutta nyt hieman aliarvioit vastustajaa, kun sanot, että Sportista ei ollut vastusta. Maalipaikat kuitenkin oli mielestäni Sportille.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Moke pelasi koht. hyvän pelin, mutta ihmeen paljon tuli myös vaarallisia pomppuja eteen, ja monta kertaa tuntui että mokelta katosi kiekko täydellisesti.

Yllä olevaan on hyvä peilata yhtä ongelmaa tämän kauden Sportissa, jolla on suora yhteys Sportin maalinteko-ongelmiin. Fakta: Sport ei aja maalille semmoisella vimmalla, jolla pitäisi.

Törmäsen kiekkoon kuuluu oivaltavien syöttöjen antaminen vielä hyvässä laukaisupaikassa, ei ns. räkämaalien tekeminen. Tuskin rumien maalien tekeminen kiellettyä on, mutta sitä ei vain näy Sportin pelissä. Väitän, että suoraviivaisemmalla pelaamisella ja mustelmien ottamisella, Sport tekisi enemmän maaleja. Esimerkiksi eilen, Virtasella tuli useampi irtokiekko, mutta lähin Sport-hyökkääjä odotteleekin takatolpalla syöttöä, eikä ole siinä taistelutantereella lapioimassa irtokiekkoa sisään. Se nyt vain on kiistaton fakta, että valtaosa maaleista tehdään siitä ihan veskarin nokan alta. Ja jos sille alueelle ei pyritä tosissaan, pitää ne maalit tehdä kauempaa ja se taas laskee onnistumismahdollisuutta.

Sport on tehnyt tällä kaudella useampia nautittavia maaleja, sitä en kiellä, mutta jotta tehokkuus saataisiin korkeammaksi, täytyy kroppaa laittaa enemmän likoon.
 

Rankkari

Jäsen
Viihdyttävää mestiskiekkoa! Suurimmaksi osaksi peli oli kuin kevään pudotuspeleissä. Kovaa vääntöä, ja pelissä sai taklata ilman filmauksia ja herkkiä jäähyjä.

Ottelu olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Kookoo teki tarvittavat maalit voittoon asti, vaikka virheidensä kautta antoikin Sportille liikaa maalintekopaikkoja. Sporttilaisten kädet jäätyivät ratkaisevissa paikoissa, ja myös maalivahti Virtanen torjui useita erinomaisia maalintekopaikkoja.

Sportti pelasi parempaa peliä, kuin viimevuoden Tammisen Sport. Törmäsen opeilla kaavamaiset kuviot ovat tarttuneet pelaajiin, ja erityisesti Suonpään kentällinen sai pelattua kiekon usein hyvälle vetopaikalle. Maalivahti Peltonen oli ok, ja hänestä tulee pelikokemuksen kautta erinomainen mestisvahti.

Tärkeät pisteet Kookoolle, tiukan väännön kautta. Hieman varmasti pelaajien päänupissakin helpottaa, kun tällaisia pelejä voitetaan. Ika myönsi, että joukkueella on kovat menestyspaineet, jotka näkyvät pelaajien otteissa. Ja niitä menestyspaineitahan on oma seurajohto tehnyt joukkueelleen median kautta! No, kai niihin totutaan, ettei käy kuin viime keväänä.. Totutaan juu, aikaa on.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomasiko katsomossa olleet tuota KooKoon surkeaa aloitustilastoa? Joitain joukkueita vastaan ollaan oltu selkeästi parempia, mutta nyt tuli aloituksissa pataan kunnolla.
Toki aikaisemmilta kausilta on taas esim laukaustilasto ollut monestikin KooKoon puolella mutta maalit eivät, tässä matsissa sentään tuo tärkein tilasto voitettiin vaikka laukauksissa Sport vei.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Oli kyllä kaikkien aikojen aneemisin Sport mitä olen ikinä nähnyt! Kukaan ei oikeastaan yrittänyt mitään, eikä kukaan taistellut kotka-logon puolesta. Yleisö oli välillä ihan kuoleman hiljaa, kuten HeKiä tai muita vastaan. Missä on se Sport mikä vääntää, raastaa ja hajottaa vastustajan säpäleiksi?
Kuulostaa oudolta, verrattuna siihen mitä raportit ja muiden kirjottajien kommentit antavat pelistä ymmärtää. Sekä peilattuna lisäksi niihin kaikkiin Sportin (koti)peleihin, jotka minä olen nähnyt. Tänä vuonna nuo asiat ovat nimenomaan olleet päinvastoin ja yritystä ym. on riittänyt huomattavasti enemmän verrattuna esimerkiksi viime vuoden runkosarjaan.

Toki on selvää, että vieraissa Sport on pelannut ainakin huomattavasti tehottomammin kuin kotona, ja aina ei varmasti ole yrittäminenkään aivan samalla tasolle, mitä kotiyleisön edessä.
Ja tietenkään tästä yksittäisestä Kouvolan vierailusta mun on paha mennä sanomaan mitään, kun en nähnyt koko peliä.
 
Kuulostaa oudolta, verrattuna siihen mitä raportit ja muiden kirjottajien kommentit antavat pelistä ymmärtää. Sekä peilattuna lisäksi niihin kaikkiin Sportin (koti)peleihin, jotka minä olen nähnyt. Tänä vuonna nuo asiat ovat nimenomaan olleet päinvastoin ja yritystä ym. on riittänyt huomattavasti enemmän verrattuna esimerkiksi viime vuoden runkosarjaan.

Kai tämä on pidettävä sitten omana mielipiteenä. Kuitenkin.. en ole nähnyt tällaista Sporttia ennen, enkä haluaisikaan - fiilis katosi kamppailusta kokonaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös