Ke 26.3.2014 HPK - Kärpät, 4. puolivälierä

  • 18 927
  • 51

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kärpät johtaa ottelusarjaa 3-0. Tämä on hämeenlinnalaisittain karu totuus, vaikka toisinkin voisi olla. HPK on pelannut raastavaa kiekkoa, ja Kärpät on ollut välillä pahoissa vaikeuksissa. Vaan niin on ollut välillä HPK:kin, kuten kolmannen ottelun ensimmäisessä erässä, jossa ikään kuin olisi vaihdettu paitoja. Kärpät painosti, mutta HPK teki erän ainoan maalin.

Nyt HPK on viimeistään selkä seinää vasten. Sen olisi voitettava neljä ottelua peräkkäin päästäkseen välieriin. Tämä on tietysti mahdollista, mutta äärimmäisen epätodennäköistä. Kärpät voi olla huomenna enemmän kuin vaikeuksissa Rinkelinmäen suppilossa. Rinkelinmäen ahtaassa rasiassa on vaikeaa vierailla itse kunkin.

Nyt kun tilanne on mikä on eli Kärppien 3-0 -johto, niin Kerholla on huomenna asetelmiltaan paras mahdollisuus voittaa. Kärpillä saattaa kaikesta valmennuksellisesta valmistautumisesta huolimatta olla liian rento ote otteluun. Tässä on Kerhon erityinen sauma venyttää sarjaa.

Ottelut ovat olleet tähän mennessä erittäin tasaisia, välillä on ollut aivan arpapeliä, kumpi kiinnityksen vie. Kärppien maailmanluokan viimeistelytaito on tehnyt suurimman eron Kerhon ja Kärppien välille.

Eilen Karhunen teki ensimmäisen virheensä, kun pudotti kiekon, ja Rendulic pääsi survomaan 1-2. Joko näemme Rynnäksen ensiesiintymisen pudotuspeleissä Kärppien paidassa? Onko Rautiainen jo ratkaisuvireessä? Entä Kärppien laaja viimeistelykykyinen osasto Humlin ja Aaltosen takana? Maxwell, Kemppainen, Pyörälä, Donskoi? Entäpä kapteeni Kukkonen?
 
Viimeksi muokattu:

M10

Jäsen
Eka pakkovoitto Kerholla, joten nyt olisi hyvä alkaa laittamaan paikoista maaleja.

Eiköhän siinä niin tule tapahtumaankin, joten Kerholle viimein se ansaittu voitto ja sarja jatkuu sitten taas Raksilassa.

Järveläisen laittaisin langalle lopullisesti ja tilalle vaikka se Arkiomaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Jääkiekko on maalintekopeli ja HPK ei ole täten ansainnut yhtään voittoa. Jatkakaa.

Ei tähän mennessä, mutta tässä puhuttiinkin nyt siitä, että HPK:n pelatessa samaan malliin JA hyödyntäessään maalipaikat paremmin, se voi hyvinkin voittaa huomenna.

Voitot olisivat siten 1-3. Ansaitusti.

Tässä ei sen sijaan tietenkään jää pienintäkään jossiteltavaa, jos Kärpät huomenna voittaa. Vaikka maalipaikat huomenna menisivät 741-2 Kerholle.

Luotamme, että Kerho pelaa huomenna ainakin yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Luotamme myös, että tällä kertaa Kerho hyödyntää myös maalipaikkansa astetta paremmin kuin tähän mennessä. Näin sarjaa venytetään perjantaille ja saadaan uusi mahdollisuus.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Huomenna laitetaan sarja poikki ja pinoon, näin vahvasti uskon. Jokainen jätkä joukkueessa tietää, että tiukatkin pelit pystytään kääntämään voitoksi, kun periksi ei anneta. Siitä saatiin eilen hyvä esimerkki. Kahdesti noustiin maalin takaa rinnalle, ja jatkoerässä voittoon.

HPK pelaa ensimmäistä kertaa tässä sarjassa selkä seinää vasten, joten kukaan ei varmasti aliarvioi Kerhon huomista tahtotasoa. Kaikki laitetaan sata varmasti peliin, ja aika näyttää, mihin se lopulta riittää. Kerholla on huomenna kalavelkoja maksettavana.

Elikkäs, veikataan jatkoajalle menevää peliä, jossa voiton Kärpille kikkailee Joonas Donskoi.
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
3-0 Kärpille ja nyt olisi pakko ottaa niitä voittoja, jos halutaan kauden jatkuvat. Tilannehan muistuttaa hieman tuota olympiatauon jälkeistä aikaa, yksi häviö ja kausi päättyy. Tulisikohan siitä se ylimääräinen boosti tuohon porukkaan ja se viimeistely alkaisi vihdoin sujumaan? Toivottavasti, kyllähän Kerho on muutaman voiton ansainnut peli-ilmeen perusteella.

Huomisen peliin odottaisin Kerhon tulevan alusta asti samalla kaavalla kuin aikaisempiin koitoksiin. Aktiivisesti. Eiköhän se Rautiainen maalin pari saa aikaan nyt kun on saanut vähän tuntumaa pelaamiseen.

Kärpät todennäköisesti tulevat pelaamaan puolustuspainotteisesti, sillä kyllähän tuosta viime pelistä huomasi, että siellä oltiin pinteessä todella useasti hyökkäävämmällä taktiikalla. Kärppien "esiintymisessä" mietityttää myös nuo, näin Hoitsua lainaten, kaikki lajiin kuuluvien höysteiden määrä. Kuinka paljon sirkushuveja nähdään ihmistykinkuula Keräseltä Kerhon pelaajiin. Entäpä pellehyppymestari Vallinin hyppyjä ja mitä itse johtaja Huml keksii? Löytyykö Kärppien joukkueesta joku yllättäjä tekemään vastaavia temppuja? Jännittävä näytös tiedossa huomenna.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Huomenna sarja poikki ja valmistautumaan välieriin. Yhtään ei anneta armoa. Ei vaikka Kerho nyt olisi jo ansainnut varmaan mestaruuden.

Toivottavasti Kärpät hyökkää huomenna heti alusta asti, niin ei tarvitse kuunnella selittelyitä. HPK:n viisikko oli eilen aivan uskomattoman repaleinen ja Iivana rokottaa kyllä niistä eilisen ensimmäisen erän kaltaisista paikoista tällä kertaa.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kärpät todennäköisesti tulevat pelaamaan puolustuspainotteisesti, sillä kyllähän tuosta viime pelistä huomasi, että siellä oltiin pinteessä todella useasti hyökkäävämmällä taktiikalla. Kärppien "esiintymisessä" mietityttää myös nuo, näin Hoitsua lainaten, kaikki lajiin kuuluvien höysteiden määrä. Kuinka paljon sirkushuveja nähdään ihmistykinkuula Keräseltä Kerhon pelaajiin. Entäpä pellehyppymestari Vallinin hyppyjä ja mitä itse johtaja Huml keksii? Löytyykö Kärppien joukkueesta joku yllättäjä tekemään vastaavia temppuja? Jännittävä näytös tiedossa huomenna.

Tiedät kyllä, että nuo eivät peliä ole ratkaissut. Joten.. Oletko huono häviäjä vai huono häviäjä? Vai provoatko vain?
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
Tiedät kyllä, että nuo eivät peliä ole ratkaissut. Joten.. Oletko huono häviäjä vai huono häviäjä? Vai provoatko vain?

Missähän kohdassa väitän, että nuo asiat olisivat ratkaisseet pelin?
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ei tässä minusta vielä suurta hätää ole. Paineet katkaista sarja on edelleen Kärpillä. Kun nämä ovat tähänkin mennessä olleet sananmukaisesti tolppa sisään - tolppa ulos -pelejä, niin ei tuo nyt niin suuri ihme olisi, jos lauantaina kiekko putoisi jäähän Kärppien johtaessa sarjaa 2-3. Ja silloin onkin astetta enemmän paineita.

Jos vaan sääntöjen mukaan pelataan, eikä Kerholta enää kovin montaa pakkia kolata rangaistuksetta telakalle, niin liike riittää hyvin. Eilen jatkoajalla selvästi alkoi tosin jo jalka painaa siihen malliin, että ei oikein enää pysynyt edes Juha-Matti Aaltosen tahdissa. Ei se sinänsä ihme ole, jos 4-5 pakilla pelataan 2 ja puoli erää.

Ehtisiköhän muuten Brusinin Kari vaikka viraapelina teroittaa Kärppäin luistimet, kun meno oli vähintäänkin horjuvaa koko eilisen pelin. Minua ainakin pelottaa, että jäällä vielä sattuu jotain, kun pojat tuolla lailla kompastelevat jatkuvasti. Niin kuin vaikka Vallin ja Huml eilen. Vähintäänkin pitää pyytää Vesku Loiri opettamaan pojille pehmeä kaatuminen, ettei tule mustelmia.

Pelattinpa muuten miten tahansa, niin maaleja pitää ruveta tekemään vähän isommalla rosentilla. Siinä ei selittelyt auta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tässä prinsiipit keskiviikon peliin, tärkeysjärjestyksessä:

1) Toivottavasti tuomarit onnistuvat. HPK pelaa pikkusikaa ja kun niistä ei vihelletä, niin viime pelissä Kärppien pari pelaajaa alleviivasi HPK:n sikailua, jotta tuomarit näkevät ne sikailut ja viheltävät jäähyn.

2) HPK:n kuntopohja loppuu tässä pelissä. Se näkyy pelin aikana siinä, että Kärpät ottaa pelin aikana ohjat. Alussa HPK voi olla enemmän ohjaissa.

3) Saros ei olekaan jumala vaan jumala on pukeutunut kaukalon toisessa päässä Kärppien peliasuun.

4) 3-0 jo taululla, hurmos on jo muuttumassa epätoivoksi ja se näkyy tässä pelissä ensimmäisen kerran. HPK:lla on tässä pelissä vain hävittävää: kauden päättyminen. Kärpät ei häviöllä häviäisi yhtään mitään, oikeastaan päinvastoin, pääsisi kotiin ratkaisemaan ottelusarjaa.

Kärpät voittaa 0-1. Jos tyhjiin tekevät, niin 0-2.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän tuntuu, että Kerholla voi mennä lataus jopa yli tässä pelissä. Varsinkin jos Kärpät jatkaa puuduttavaa ja vastustajaa hyydyttävää vieraspeliä. Tähän mennessä Kerho on keskittynyt vaan pelaamiseen, mutta pieniä merkkejä on ehkä ollut, että hermo saattaa pettää jos ei Kärppien verkko ala soimaan riittävän aikaisessa vaiheessa. Kun ottaa vielä huomioon sarjan aikaisemmat tapahtumat, niin en pitäisi sitä isona ihmeenä.

Mielestäni Kärppien tulisi jatkaa kärsivällisesti viisikkona puolustaen ja odottaen sitä omaa tilaisuutta. Ylivoiman pitäisi kyllä alkaa toimimaan, koska uskon sitä tässä pelissä tulevan. Edelleenkin paineet ovat vain Kärpillä ja Kerholle ei saa antaa yhtään siimaa. Jos tämän voittavat, niin tiedä kuinka paha sarja tästä vielä tulee. Jos Kerho pystyy tiiviin Kärpät voittamaan ja pitämään tässäkin pelissä hermokontrollinsa, niin ei voi muuta kuin rispektit antaa. Sen se on jo tässäkin vaiheessa ansainnut esityksistään ja molemmat joukkueet hienoista peleistä. Ja toiveena vielä, että jätettäis ne provot omaan arvoonsa ja keskityttäis siihen peliin molemminpuolin. Tuo yksi ketju on jo ihan kauheata luettavaa.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Neljäs näytös. Mestoille luonnollisesti. Mielenkiintoista kyllä nähdä millainen peli tullaan näkemään. Vieläkö Kerholla riittää bensaa pelin läpi pörräämiseen? Kestääkö kuuppa, jos joutuvat tappiolle? En kyllä usko mitään ylilyöntejä nähtävän, ei kuulu näiden joukkueiden repertuaariin. Tämä on sellainen peli, joka voi myös helposti repsahtaa puoleen tai toiseen. Henkimaailma painaa paljon vaakakupissa, kun tilanne on näin selkeä ennen peliä. Rynnäs maalille, jos on pelikuntoinen. Muuten vois vähän kierrättää ukkoja, kun niitä kerran reserveissä on. Toivottavasti hallissa on hyvä tunnelma ja tupa täynnä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ei Kerhon auta muu kuin ottaa nyt se voitto, tähän asti oululaiset ovat ihmeen kaupalla selvinneet voittajina, mutta se leikki loppuu onneksi huomenna. Ja parempi onkin, että loppuu nyt myöhään kuin ei lainkaan, ei tuollaista olisi jaksanut piiruakaan pidempään.

Junnon orkesteri on käyttänyt kaikki konstinsa jo tässä kohtaa, vaikka pelit vasta tästä alkavat, se on mielestäni erikoista. Tai no, kabinettihommat ovat vielä jäljellä ja ne tulevat varmaankin tämän pelin jälkeen, kun taas isot pahat oranssit mestispojat ovat kiusineet Humlii ja mitänäitä olympian sankareita nyt onkaan.

Sehän tässä on nähty jo tähän mennessä, että Kärpiitten koneesta on tulpat kastuneet pahemman kerran. Siinähän koittavat polkea, vaikka itsekin tietävät, että hiertymiä ja itku siitä vaan seuraa. Pöhölön touhuja nääs sellainen.
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Kummallista

Vielähän tuonne huomiseen peliin on lippuja vaikka millä mitalla. Taitaa Etäkärppien katsomonosa olla ainut loppunmyyty. Uskonpuutetta vai hämäläistä hitautta?

Pelihän tulee väistämättä mukailemaan edellisiä, ei kukaan näistä peleistä vielä väsy. Ja nuo naurettavat kitinät epäreiluista peleistä kiinnostaa tasan ketään. Oliko talvisota reilu tapahtuma? Hyvin kiusattu mutta laajempi materiaali voittaa lopulta kuitenkin.

Kiinnostaisi tietää, että nariseeko Kerhon seurajohto maalintekijöiden puutteesta heivattuaan parhaat tykit joukkueesta ennen aikojaan? Nyt niille voisi olla tarvetta. Ja yhdelle helvetin hyvälle pakille myös. Mutta ainiin, sehän päästettiin leikkauspöydälle kauden ollessa vielä kesken...

Reilu peli on perseestä.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Junnon orkesteri on käyttänyt kaikki konstinsa jo tässä kohtaa, vaikka pelit vasta tästä alkavat, se on mielestäni erikoista. Tai no, kabinettihommat ovat vielä jäljellä ja ne tulevat varmaankin tämän pelin jälkeen,

Sehän tässä on nähty jo tähän mennessä, että Kärpiitten koneesta on tulpat kastuneet pahemman kerran. Siinähän koittavat polkea, vaikka itsekin tietävät, että hiertymiä ja itku siitä vaan seuraa. Pöhölön touhuja nääs sellainen.

Jatkoajalla tuntuu olevan valloillaan painokkaat ilmaisut ilman minkäänlaista halua perustella väitteitään. Oikeastaan varsin monen kirjoittajan teksteistä, kuten Rontin yllä olevasta tekstistä, en ymmärrä yhtikäs mitään. Siirryn kansalaisopiston "Opiskele Jatkoajalla kirjoittavien ymmärtämistä", mikäli sellainen kurssi on tarjolla.

1) "Junnon orkesteri on käyttänyt kaikki konstinsa"
- Mitä Junnon orkesteri on käyttänyt konsteina?
- Milloin penkkiurheilija tietää, että kaikki konstit on käytetty?
- Millaisia kabinettihommia on luvassa ke-pelin jälkeen?

2) "Koneesta on tulpat kastuneet pahemman kerran"
- Tuon voisin jo ymmärtää voittojen ollessa päinvastoin, mutta kun Kärpät
johtaa 3-0, en vaan ymmärrä
 
Neljäs osaottelu olisi edessä. Nyt voi sanoa asetelmien keikahtaneen, HPK:lla on ensi kertaa paineita niskassaan. Heidän on tänään pakko pystyä pitämään kausi voitolla elossa, kun taas Kärpille tappio ei olisi minkään sortin ongelma. Onhan noita ottelupalloja kuitenkin neljä kappaletta.

HPK:n leirissä kolmas tappio oli erittäin kirvelevä, eikä muuta kukaan olekaan väittänyt. Jos selkäranka ei vielä katkennut, niin taipuiko edes hitusen?

Urhoollisesti Arvonen yritti median edessä pokerinaamalla vakuuttaa, että näkisimme Raksilassa jälleen perjantaina. Minua ainakaan hän ei saanut puheillaan vakuutettua. Kuuluu pleijareiden etikettiin sanoa noin.

Totta kai HPK tulee vielä taistelemaan kovasti, mutta tilanne on yksinkertaisesti lähes toivoton. Jos Kärpät iskee tänään avauserässä vielä maalin tai pari, voivat lukemat repsahtaa selkeän puoleisiksi.

Kärpiltä Lehtonen ilmeisesti palaamassa askiin. Rynnäksen pelaamista on pompoteltu hieman. Toivottavasti Karhunen kuitenkin jatkaa. Jussin vamman kanssa hitaasti hyvä tulee.

Tulosvetoon 1-5 Kärpille.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Neljäs osaottelu olisi edessä. Nyt voi sanoa asetelmien keikahtaneen, HPK:lla on ensi kertaa paineita niskassaan. Heidän on tänään pakko pystyä pitämään kausi voitolla elossa, kun taas Kärpille tappio ei olisi minkään sortin ongelma.
Tätä samaa mietin itsekin. Tuolla aiemmin pari nimimerkkiä heitti ilmoille lausuntoja tyyliin "paineet ovat Kärpillä koska pitää katkaista sarja" ja taisipa nimimerkki Judge Dreddkin todeta että paineet ovat vain Kärpillä. Tokihan Kärpillä on paineita siinä sarjan katkaisussa, mutta siinä mielessä kuitenkin huomattavasti rennompi tilanne kuin HPK:lla sillä tappio ei tarkoittaisi viielä yhtään mitään. HPK:lla on ne isommat paineet koska tappio tarkoittaisi kauden loppumista, enää ei voi laskea vastustajaa tekemään yhtä maalia enempää kuin mitä itse tekee.

Toiveissa toki Kärppien voitto ja sitä kautta sarjan paketointi neljässä pelissä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Paineita... Onko niitä ja kellä?

Kärppien paineet lienevät vain siinä, onnistuvatko he nappaamaan jo ensimmäisen eräpallon Kerholta ja panemaan sarjan poikki - lyhyen sarjan historiaa peilaten vaikeaa, myönnetään, mutta ei mitenkään mahdotonta eikä etenkään epätoivoista. Katkaisemisen vaikeus tässä tilanteessa piilee siinä pienessä hyvänolontunteessa, jonka kolme-muna -tilanne luo: ei ole pakko voittaa tätäkään peliä! Toivottavasti Kärppien kokenut kaarti saakin pieksettyä tuon tunteen ulos joukkueesta.

Kerholla ei lähtökohtaisesti ole sen kummemmin paineita kuin ennenkään - ainakaan näennäisesti. Peliin valmistaudutaan varmasti samalla asenteella kuin aiempiinkin yrittämättä miettiä liikaa sarjan tilannetta. Mutta - illan pelin sisällä, tasatilanteessa tai etenkin Kärppien johtoasemassa, mieleen alkaa väkisinkin hiipiä ajatus pakkovoitosta, joka ei ole parasta huumetta rennolle pelaamiselle ja hyvälle taistelulle => Kerhon kannalta tilanne huononee, mitä pidemmälle illan peli etenee esim. tasatilanteessa, virheiden pelko kasvaa.

Tilannetta voisikin kuvailla joukkueiden psyykistä ja fyysistä trendiä kuvaavilla käyrillä, jotka maanantaina ennen peliä olivat 'bout samassa pisteessä, mutta Kerhon käyrä on painumassa alaspäin, kun taas Kärppien käyrä vahvassa nousussa.

Kerholle voitto tänään ja toivon hento liekki lepattaa - edelleen...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tätä samaa mietin itsekin. Tuolla aiemmin pari nimimerkkiä heitti ilmoille lausuntoja tyyliin "paineet ovat Kärpillä koska pitää katkaista sarja" ja taisipa nimimerkki Judge Dreddkin todeta että paineet ovat vain Kärpillä. Tokihan Kärpillä on paineita siinä sarjan katkaisussa, mutta siinä mielessä kuitenkin huomattavasti rennompi tilanne kuin HPK:lla sillä tappio ei tarkoittaisi viielä yhtään mitään. HPK:lla on ne isommat paineet koska tappio tarkoittaisi kauden loppumista, enää ei voi laskea vastustajaa tekemään yhtä maalia enempää kuin mitä itse tekee.

Minun fiilikseni eivät tietenkään välttämättä peilaa joukkueen fiiliksiä millään lailla, mutta minua on jännittänyt aiemmat pelit huomattavasti enemmän. Kiinnostus sarjan seuraamista kohtaan sen sijaan ei ole laskenut mihinkään. Oikeastaan voidaan sanoa, että tämä tilanne on varsin mielenkiintoinen.

Nythän varsinkaan ei todennäköisyydet ole kovin korkealla HPK:n jatkopaikan suhteen. Voidaan lähteä yrittämään kiriä matsi kerrallaan, vähän kuten runkosarjan lopussa.

Olen kyllä samaa mieltä siitä, että tässä matsissa Kärpilläkään tuskin on mitään erityisen suuria paineita: mahdollisesti kuitenkin pieni kutina takaraivossa, että HPK:n voittaessa seuraavassa ottelussa painetila on jo aika paljon suurempi.

Paskaakos tässä nyt toisaalta analysoimaan joukkueiden psyykettä, mutta meni jo :)
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kuten Urheilulehden Ilkka Palomäki ja IS:n Sami Hoffren omissa kolumneissaan ovat todenneet, ei Kerho kiekonhallinnasta huolimatta ole päässyt kunnolla ykkössektorin maalipaikoille - Tai on muutaman kerran, mutta Kärpät on yltänyt ykkössektorin paikoissa aika lailla samoille luvuille. Sarja on 3-0, koska toisella on paremmin maalintekoon kriittisillä paikoilla, harvoista tilaisuuksista kykenevät pelaajat ja toisella ei.

Se, että laukaukset ovat 100-1 ei sinänsä ole huolestuttavaa, kun majoriteetti kudeista tulee viivasta & kulmista + iso osa jää matkan varrella Suorantojen, Kukkosien, Kerästen, Kähkösten, Pyörälöiden ja Kemppaisten blokkeihin. Kärpät puolustaa viisikkona äärimmäisen kurinalaisesti.

Ylläolevan skenaarion odotan jatkuvan tänäänkin. Kerho liikkuu ja pörrää, mutta ei pääse esim. suorien hyökkäyksien kautta monestikkaan ykkössektorilta ampumaan. Kärpät rokottaa yv-maaleilla ja Juhismaisilla ratkaisuilla vastahyökkäyksistä.

Ns. maalin peli tulossa, jonka Kärpät voittaa.
 

Pasanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Kuten Urheilulehden Ilkka Palomäki ja IS:n Sami Hoffren omissa kolumneissaan ovat todenneet, ei Kerho kiekonhallinnasta huolimatta ole päässyt kunnolla ykkössektorin maalipaikoille - Tai on muutaman kerran, mutta Kärpät on yltänyt ykkössektorin paikoissa aika lailla samoille luvuille. Sarja on 3-0, koska toisella on paremmin maalintekoon kriittisillä paikoilla, harvoista tilaisuuksista kykenevät pelaajat ja toisella ei.

Oota, otan hämmästyneen ilmeen. Vai että Kärpät luoneet yhtä paljon maalipaikkoja kuin kerho....ei kait tuolla nipulla moiseen voi pystyä? Otetaan myös huomioon että kerho on suht monta erää vetänyt vajaalla pakkikaartilla, erinäisistä mielipaha-asioista johtuen.
Kerhon kiekonhallintahan tässä sarjassa on paras osa puolustuspeliä, jos Kärpillä ei ole kiekkoa, vaikea se on maalia tehdä. Se mikä tässä on mahtavaa että Kerho on kiekonhallintaan pystynyt(tottakai Kärppien pelituntuman puute & panoksettomien pelien pelaaminen vaikuttaa, tähtäin finaaleissa), lisäksi luonut niitä maalipaikkoja mistä taitavampi pelaaja olisi napauttanut kiekon sinne minne se kuuluukin. Toki tässä viimeistelyn tuskassa on suuri harmin aiheuttaja ollut Mr Karhunen, joka on pelannut kyllä paaaaaljon paremmin kuin ennakkoon odotin (no viime pelissä sattui pikku virhe, vilttiin!), ettei onneton viimeistely ihan kerhon huonoutta ole ollut.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka ottelusarja on tähän asti ollutkin melko siisti, uskon että tässä ottelussa tulee ainakin jonkinlaisia ylilyöntejä. HPK:n runsaasti kuormitetut pelaajat Rendulic ja M.Tuulola ovat pikkuhiljaa lämmenneet ottelusarjan edetessä, eikä edellispelin teatteriesitykset varmasti tunteita viilentäneet.

Kärpät ovat päässeet HPK:n "ihon alle", niin fanien kuin joidenkin pelaajienkin. Huml esimerkiksi ei ole nähdäkseni ollut vielä lähelläkään nurin olevaa kuppia, sen sijaan tämä kovaksikeitetty taikuri on saanut temppuilullaan HPK:n pelaajia kuumenemaan.

Tähän tunteiden kuumenemiseen kun lisää Rinkelinmäen hornankattilan, jossa meteliä riittää ja veitsen HPK:n kurkulla, niin keitos on valmis.

Ottelu ratkeaa tänään HPK:n hermokontrolliin. Jos joukkue keskittyy olennaiseen eikä turhaudu vierasjoukkueen temppuilustakaan huolimatta, on sillä mahdollisuudet voittaa. Mikäli Kerhon hermokontrolli pettää, on ottelusarjan päättyminen lähes varmaa.

Mitään sikailuja en silti usko näkeväni. HPK on erittäin rehti joukkue, ja hermokontrollin pettäminen ilmenneekin lähinnä leukojen lonksutteluna, kasvohierontana ym nuhjaamisena. Toki, jos oikein huonosti käy, Aarnio saattaa ajella pää punaisena tiikerihyppytaklauksella vastustajaa.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämän sarjan ottelut ovat jokainen olleet samaa kaavaa kuin monet hyvät nyrkkeilyn titteli ottelut: nuori apprentice hakee kovalla työllä ratkaisua kokeneen kaverin puolustuksen läpi - tuloksetta. Sitten tulee se yksi isku kokeneemmalta=matsi ohi. Sitten hävinnyt osapuoli taivastelee, kuinka vietiin kuin litran mittaa yms. Miksi? miksi? Näin tässä käy kerhoillekin, kokemus ei riitä. Viitaluoma olis auttanut, mutta ei sekään tarpeeksi. Se o 4-muna ja hyvää yötä - Kärpät kiittää.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Oota, otan hämmästyneen ilmeen. Vai että Kärpät luoneet yhtä paljon maalipaikkoja kuin kerho....ei kait tuolla nipulla moiseen voi pystyä? Otetaan myös huomioon että kerho on suht monta erää vetänyt vajaalla pakkikaartilla, erinäisistä mielipaha-asioista johtuen.

Mitähän vittua nyt taas? Miten helvetissä tuo liittyy mihinkään mitä minä olen kirjoittanut missään vaiheessa? Siitä saakka kun Kerhon tulo Kärppiä vastaan varmistui olen liputtanut tasaisen sarjan puolesta, jossa Kerho tulee pelaamaan äärimmäisen hyvää jääkiekkoa - Näinhän molemmat Jokeri-matsit paikan päällä.

Tähän ketjuun on näemmä ihan turha yrittää kirjoittaa mitään asiallista tai keskustelua edistävää, kun samantien nämä oman elämänsä sankarit hyppää kiinni.

Jotenkuten tässä on yrittänyt sivuutta näitä molemminpuolin lentäviä provoja ja yrittänyt keskittyä muutaman asiakirjoittajan (Ralph, M10, GT etc) tuotoksiin, mutta vaikeaksihan tämä nyt näyttää menevän perkele.

Olkoot.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös