Ke 26.3.2008 Tappara-Kärpät (2. välierä)

  • 23 571
  • 133
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lyhyesti täältä raikkaasta Oulusta:

# 36 ja # 81 seuraavat pelin kansainvälisen kanavan kautta Oulussa. Pöpötauti ei ole vieläkään herroilla hellittänyt, mutta se siitä.
Treen Tappara tulee varmaan matsissa kaikki pelissä asenteella, koska heillä ei ole tätä peliä enää varaa hävitä.
Petopaitojen täytyy pelata tällä kertaa 60 minuuttia täysillä, muuten ei toista kiinnitystä irtoa mansesta.
Veikkaan "pullukan" tekevän esityön kahteen Kärppämaaliin yv:lla, peli päättyy ja:n jälkeen Kärpille 2-3

ps. Ei näytä otsikko muuttuvan mustaksi, joten v.tut siitä, tää o playoffia!
 
Viimeksi muokattu:

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Mielenkiintoista nähdä, saako Chiodo tänään torjuntavastuun Kärppien maalilla, kun joukkueet illalla kohtaavat Hakametsän hallissa välieräsarjan toisessa ottelussa, joka on Tapparan ensimmäinen kotiottelu tässä sarjassa. Tarkki ei ollut aivan parhaimmillaan ensimmäisessä ottelussa, vaikka hänen piikkinsä voi kolmesta päästetystä maalista laittaa korkeintaan yhden. Henkilökohtaisesti toivon, että Tarkki jatkaa vielä maalin suulla, vaikka Chiodon peluuttaminen voisi olla tähän saumaan paras veto valmeltajalta.

Harmi ettei Tsekkejä saada mukaan illan peliin, jos Kramerin tiedot pitävät paikkansa, koska Bros sopii keskenkuntoista Viuhkolaan paremmin Hyvösen ja Pesosen väliin ykköskentässä. Viuhkolan otteet paranevat koko ajan, joten kaverille pitää antaa rauhassa aikaa päästä iskukykyyn, vaikka pelit vähenevätkin kovaa kyytiä kevään edetessä. Illan ehdoton ennakkosuosikki on kuitenkin Tappara, vaikka Tamperelaiset yrittäisivät puhua mitä propagandaa. Toivottavasti Kärpät pystyisi voittamaan edes yhden pelin Hakametsässä tässä sarjassa, mutta pirun vaikeaa se tulee olemaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole Bros ja Kratena kehissä tänään. Kiekko-Kalevan jutun mukaan muu joukkue lensi eilen Tampereelle, mutta tsekit jäivät kotiin. Edelleen väitetään miesten potevan ankaraa vatsatautia, mikä lie on totuus?
 

Filosofem

Jäsen
Illan ehdoton ennakkosuosikki on kuitenkin Tappara, vaikka Tamperelaiset yrittäisivät puhua mitä propagandaa. Toivottavasti Kärpät pystyisi voittamaan edes yhden pelin Hakametsässä tässä sarjassa

Joo, Kärppien voitto Tapparasta olisi varsinainen 2000-luvun tuhkimotarina Suomen lätkäskenessä. Ihmeitä on kyllä ennenkin nähty, ties vaikka Kärpät murskaavista ennakkoasetelmista huolimatta onnistuisivat rypistämään voiton kiistattomasta ennakkosuosikki Tapparasta. Meneekin jännäksi.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Brossista sen verran, että mies ulkoili eilen ja toissapäivänä lastensa kanssa pihallaan. Vammasta tai vatsataudista en ikkunan takaa voinut tehä diagnoosia-)
Lasten kanssa leikki mies kuitenkin ihan pirteästi, tiedä sitte voiko kunnolla pelata sm-liigan välierää:)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Noniin, 2 erä vauhtiin illalla. Kuten joku jo mainitsikin, on Tappara ennakkosuosikki tänä iltana. Ja painotetaan nyt väärinymmärrysten välttämiseksi, että kokonaisuudessaan Kärpät on tässä sarjassa ehdottomasti ennakkosuosikki ja joutuu nämä paineet mukanaan kantamaan. Tässä parissa, kuten edellisessäkin kuitenkin korostuu kotipelit ja sitäkautta kotietu. Tappara siis mielestäni suosikki kotonaan.

Brosin ja Kratenan puuttuminen on iso miinus Kärppäjoukkueelle, varsinkin ensiksimainitun puuttuminen rikkoo ikävästi koko liigan runkkiksen parhaan ketjun. Tänään korostuu siis sitäkin enemmän puolustuspelaaminen. Tasonnostoja kaivataan vierasjoukkueesta kaikilta pakeilta Mikkolaa ja Lehtosta lukuunottamatta (Herää Laamanen!). Myös maalivahtipeli on tänään ratkaisevassa roolissa. Haluaisin ehdottomasti nähdä Chiodon tolppien välissä ja mielellään kaikissa lopuissakin peleissä. Tarkki kun ei yksinkertaisesti ole viimekauden tasollaan jonkin sortin identiteettikriisin vuoksi... Mielenkiinnolla odotan myös Kärppien nelosen pörräämistä -> toivottavasti nokka antaa pojille taas mahdollisuuden ja jätkillä energiaa riittää.

Veikataan vielä loppuun, että menee jatkoajalla Tapparalle 3-2.
 
Jaahas, tänään olisi kotivoitolle tilaus. Tsekkinivuset tänään pois taas, joten hivenen tylsempi kärki on Kärpillä. En usko, että samanlaista ensimmäistä erää kannattaa odotella kuin ensimmäisessä ottelussa. Koko peli lienee hyvin tarkkaa ja voittaja tehnee korkeintaan 3 maalia.

Tappara varmasti pyrkii pitämään kiekon itsellään ja siten kontrolloimaan pelin virtauksia. Uskon Tapparan klaaraavan tämän pelin ja tasoittavan voitot.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Tappara tarvitsee tänään voiton, mikäli mielii taistella sarjan voitosta. 2-0 Kärpille olisi lopun alkua ja tarkoittaisi sitä, että ainoan voiton Tappara tulisi tällöin luultavasti saavuttamaan seuraavassa kotipelissään Kärppien viedessä sarjan 4-1. Jos taas Tappara onnistuu tänään voittamaan, on sillä saumat ottaa se vaadittava vierasvoitto jopa jo seuraavassa pelissä ja tällöin Tappara onkin yllättäen vahvoilla.

Itse pelistä odotan tiukkaa ja vähämaalista, kuten muutkin. Tappara tullee tällä kertaa tiukalla asenteella peliin mukaan heti alusta alkaen. Lehto lienee maalissa edelleen, vaikkei loistopeliä viimeksi pelannutkaan. Vaikea Nikkilän kuitenkaan Lehtoa enää syrjäyttää.

Itse kokeilisin Pentikäistä välillä jopa jään puolella. Voisi alkuvaiheessa joko pelata seitsemäntenä pakkina, tai mikäli kuudella halutaan mennä, niin sitten Halmeen paikalla. Muuten samalla sapluunalla.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Illan ehdoton ennakkosuosikki on kuitenkin Tappara, vaikka Tamperelaiset yrittäisivät puhua mitä propagandaa. Toivottavasti Kärpät pystyisi voittamaan edes yhden pelin Hakametsässä tässä sarjassa, mutta pirun vaikeaa se tulee olemaan.

Kyllä tämä on ollut selvä asia jo joulusta lähtien, mutta kiitos kuitenkin muistutuksesta.

Tappara on ennakkosuosikki jokaista vastustajaa vastaan kotihallissaan. Yksi tappio viimeisen neljän kuukauden aikana kertoo, miten vaikeaa vierasjoukkueilla on ollut Hakametsässä. Suomen perinteikkäimmän jäähallin ilmassa on jotain, mikä ei vierailijoille sovi, sillä jopa Ilves pelasi kotona komeasti.

En muista, onko Kärpät ennen huijannut poissaoloista. Joka tapauksessa ennakkoilmoituksiin on turha kiinnittää mitään huomiota.

Tappara pääsee nyt määräämään peluutuksesta, mutta tässä sarjassa sillä ei ole niin suurta merkitystä. Vaikka voisihan tuolla Kärppien huipputehokkaalle nelosketjulle jonkun päällystakin laittaa. Saa nähdä, mihin ratkaisuun Tappara-valmennus päätyy.

ABS pääsi viime pelissä ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan pisteille. Raporttien mukaan Kärpät antoi yllättävän paljon tilaa viivaan. Jos Kärpät tekee tänäänkin tuon virheen, Tapparan pakkivetoinen yv voisi vihdoin yskähtää kunnolla käyntiin. Tietysti tasakentällisin pitäisi pelaajien liikkua ja yleisön huutaa tarpeeksi, jotta ylivoimalla ensin pääsisi.
 

I ro1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja JM Aaltonen
Tämän pelin Tappara voittaa. Halli on Kärpille niin vaikea paikka. Kesy Ilves todisti sen jo ja sikälimikäli sekkikaksikko puuttuu, niin vaikeaa tulee olemaan.
Niin, ja lisäksi tappion karvas kalkki olisi siinäkin mielessä hieno juttu, että saisimme Kärpille lisää pelejä tänne etelään.
Vaikkakin tappiollisia!
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
No niin, tärkeä toinen ottelu. Tapparalla "pakkovoiton" paikka mikäli haluavat vielä taistella finaalipaikasta. Molemmilla joukkueilla kova hyökkäys ja ongelmia maalivahtipelissä. Itse luottaisin edelleen Tarkkiin, joka kuitenkin jotenkin rauhoittaa puolustuspelaamista verrattuna Chiodoon. Lehto jatkanee Tapparan maalilla. Aika mielenkiintoista, että neljän parhaan joukossa kolmella tiimillä on jonkinmoisia ongelmia maalivahtiensa kanssa eikä Brucklerinkaan eka matsi välierissä ollut mikään jäätävä. No maaleja nyt ainakin nähdään :)

Mielenkiintoista nähdä Kärppien kokoonpanot. Tsekkien, varsinkin Brosin, poissaolo näkyy varmasti (mikäli nyt olevat oikeasti poissa) varsinkin kun Viuhkolan kunto ei ole 100%. Myös Laamasen otteissa näkyy vammat. Puolustus onkin heikoin kohta Kärpillä... tänään voittoon vaaditaan parempaa puolustus- ja maalivahtipeliä ehdottomasti. Hyökkäyksessä pitäisi olla tulivoimaa tsekkien poissaollessakin, toivottavasti Andersson pääsee yhä parempaan lentoon, otteet olleet lupaavia.

Jännittävä ilta tiedossa, ihan mahdoton veikata kumpi vie. Tapparalla lienee isommat paineet, jos tappio tulee tänään niin vaikeaksi menee!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aaltonen on pelannut hyvät pleijarit, vaikka pistetilasto onkin surullinen. Josko tänään sattuis Aaltosellakin kohdille ja olisi tämän illan ratkaisija. Andersson-Sahlstedt-Aaltonen kenttä muutenkin lienee tänään toimivin kokonaisuus. Itse laittaisin Paakkolanvaaran ykköseen, koska Paakkolanvaara on joskus aikaisemminkin paikannut onnistuneesti Brosia, varsinkin viime kaudella. Viuhkolalle sitten Kuusela ja Normio. Onhan näitä hyökkääjiä. Nelonen voisi jatkaa edellisen pelin tahtiin.

Jostain syystä ihan hyvillä mielin odotan illan voittoa :)
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sami Venäläisen pistesarake näyttää ennen illan kamppailua yllättävänkin pientä saldoa, 0+2=2. Yllättävän sikäli, että kaukalossa Sami on ollut ihan hyvin näkyvillä ja tehnyt valtavan työmäärän joukkueelle tähän mennessä. Runkosarjassa mies teki kuitenkin peräti 16 maalia (lähinnä kolmosketjussa ja vähällä yv-ajalla!), eli esimerkiksi kaksi enemmän kuin naapurin kovastikin hehkutettu Toni Koivisto.

Venu on muutenkin pysynyt viime vuodet hyvin piilossa medialta, ja oikeastaan Tapparan kannattajiltakin. Kaikki Venäläistä toki arvostavat korkealle, mutta puheenpartta tästä miehestä ei meinaa saada aikaan tekemälläkään. Tänään olisi erinomainen tilaisuus korjata sekin tilanne ja avata maalitili kevään pudotuspeleissä. Lopulta työ aina kiittää tekijäänsä.
 

krobbe

Jäsen
Sami Venäläisen.....

Niin totta! Hienosti haastelee Mazza täysin paikkansa pitäviä pointteja väkivahvasta ja taitavasta Venäläisestä. Olen vuosikaudet arvostanut tätä vaatimatonta kiekkoammattilaista todella korkealle. Työmäärä jonka Sami tekee ottelusta toiseen on valtava. Suhteellisen pienestä koostaan huolimatta Venäläinen on vahva kuin härkä ja voittaa poikkeuksetta kulmaväännöt oli sitten vastassa kuka hyvänsä. Vauhdin ja kiekollisen taidon osalta ei Kangasalan karhu ole myöskään jäänyt tiiron osalle. Paikka ykkösketjussa saattaisi olla se pikku juttu, jolla saataisiin alisuorittajat Ojanen ja Koskelakin uuteen kiitoon.

Illan ottelu tulee olemaan erittäin tärkeä Tapparalle, mutta uskon poikain kestävän paineet ja ottavan niukan voiton lukemin 6-2.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
20 Pesonen, Janne
24 Viuhkola, Jari
8 Hyvönen, Hannes

26 Lehtonen, Mikko
71 Laamanen, Jukka-Pekka


16 Andersson, Jonas
41 Sahlstedt, Kalle
50 Aaltonen, Juhamatti

7 Haakana, Kari
6 Mikkola, Ilkka


12 Normio, Teemu
21 Paakkolanvaara, Tommi
17 Kuusela, Kristian

9 Jaakola, Topi
4 Ylönen, Antti


18 Alikoski, Mikko
83 Mustonen, Tomi
43 Aarnio, Antti

25 Jokinen, Juho
15 Karppinen, Veikko (h)


32 Tarkki, Tuomas

Tarkki jatkaa maalilla, se on hyvä asia. Muutenkaan kentissä ei hirveästi muutoksia. Tsekit poissa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Erittäin kova peli edessä. Maanantaina Kärpiltä löysää puollustuspelaamista johon täytyy saada muutos. Tappara siirtelee kiekkoa taitavasti, tilaa ei ole varaa enää antaa samaan malliin. Vaatii joka jätkältä hikeä omalla alueella ja paljon. Myös purut tulee onnistua 100% ohi Tapparan taitavien pakkien. Mitään epätoivoista roiskimista en halua enää nähdä. Syökää vaikka se kiekko !

Parempi olisi tietenkin jos ei jouduttaisi kuseen omassa päässä ollenkaan vaan lyhyellä syötöllä ja kovalla liikkeellä pois omista. Tuo oman siniviivan ylitys lienee se vaikein paikka ja siitä eteenpäin tuntuu olevan helpompaa. Nyt on tosiaan noilla 4. kentän miehillä paikka näyttää kuinka Kärppä taistelee. Hienoa oli maanataina kattoa jätkien menoa. Samaan malliin vaan !
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Voi helvetti! Lähdenkin tästä kioskille pelaamaan Tapparan voittoa.
Älä heitä rahojasi hukkaan, paremmin Tarkki on näissä pudotuspeleissä pelannut kuin Chiodo. Ja sopii paremmin yhteen nykyisen puolustamattomuustyylin kanssa, kuten edelläkin on todettu.

Varmasti tiukka peli edessä. Tappara on kyllä pelottavan kova kotonaan, ja tsekkien myötä osa Kärppien parhaasta arsenaalista lomailee Oulussa. Ilmeisesti.

Mutta, parhaiden puuttuessa on muiden nostettava tasoaan, joka voi näkyä juuri oikeanlaisena taistelutahtona. Tältä pohjalta tänään irtoaa toinen voitto.

PS. Tänään rahat pois kohteesta Jokerit+1 - Blues merkillä 2.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Itse kokeilisin Pentikäistä välillä jopa jään puolella. Voisi alkuvaiheessa joko pelata seitsemäntenä pakkina, tai mikäli kuudella halutaan mennä, niin sitten Halmeen paikalla. Muuten samalla sapluunalla.

Kun viime tv-pelin erätauoilla vilautettiin Kärpät-Tappara-peliä, niin siinä selostaja mainitsi Aten olleen askissa, mutta kun katsoo Tappara.fi sivuilla olevia peliaikoja näyttävät ne Pentikäisen kohdalla 0,00?
Halmetta en lähtisi tässä vaiheessa vaihtamaan Pentikäiseen, varsinkin kun "Oranssiparralla" on joukkueen paras teholukema. (+5)

Lehdolta tänään maksimissaan 1-2 sisään, niin vaikea ilta tulee olemaan oululaisille sen verran hyvin on Tappara Pyhätössä pelannut. Ekan pelin perusteella Arsin(-3) vauhti ei riitä vikkeliä oululaisia vastaan tai sitten Piispanen jäi leijumaan Jyväskylässä tekemiensä maalien jälkeen. Mikäli asenne ei ole muuttunut kokeilisin hyvällä fyysisyydellä polkevaa Ossipekka Lehtosta neloskentän laidalle ja tekisin siitä täysin puhtaan rouhijakentän.

Parempi voittakoon!
 

tuppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Eepee, Matti Höylä
Kun viime tv-pelin erätauoilla vilautettiin Kärpät-Tappara-peliä, niin siinä selostaja mainitsi Aten olleen askissa, mutta kun katsoo Tappara.fi sivuilla olevia peliaikoja näyttävät ne Pentikäisen kohdalla 0,00?

Laukojana ko. pätkässä ei ole numero 33 vaan 38. Sinänsä ihan ymmärrettävä virhe, Venu ja Attehan ovat kentällä kuin kaksi marjaa..
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Itse luottaisin edelleen Tarkkiin, joka kuitenkin jotenkin rauhoittaa puolustuspelaamista verrattuna Chiodoon...

Ei todellakaan rauhoita Tarkki oman pään pelaamista. Nyky-Tarkki on kuin Tommy Salo uransa ehtoopuolella. Maajoukkue kokeilun jälkeen illasta toiseen järkyttävän epävarmaa tolskaamista. Maanantain kohtaamisessakin nähtiin tyypillinen esimerkki Tapparan 3-4 kavennuksessa Tarkin "rauhoittavasta" pelaamisesta: kolme kärppien pelaajaa heittäytyy ja rimpuilee vaikka miten päin, ettei vaan mene kuti maalille asti (ei siis luoteta omaan veskaan millään asteella). Tämän tietenkin Grönvall kokeneena pelaajana hyödynsi ja syötti maassa makaavien jätkien ohi takatolpalle tyhjään paikkaan. Tarkki oli tietenkin silloin täysin väärin sijoittunut ja vasta nousemassa pystyyn toiselta tolpalta Grönvallin harhautuslaukauksen "torjunnasta". 40-50 metristä ammuttuja roiskaisujakin saa jännittää ihan tosissaan...

Jotenkin Chiodon aktiivinen pelitapa vakuuttaa paremmin. Niin tai näin, Kärpillä on ensikaudeksi uuden veskarin hankinta edessään.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Jotenkin Chiodon aktiivinen pelitapa vakuuttaa paremmin. Niin tai näin, Kärpillä on ensikaudeksi uuden veskarin hankinta edessään.

Myönnän, että tuossa maalissa Tarkki hätäili. Mutta kyllähän Ilves sarjan Chiodon pelit olivat aivan kauheata katsottavaa :) Kahdesta huonosta valittu nyt vähemmän huono, tosin puolustuksellakin on osansa tähän soppaan. Voihan se olla, että puolustuksen epävarmuudet heijastuvat myös maalivahdin peliin eikä aina toisinpäin. Ensi kauden molareistahan on jo sopparit... Suomalainen Tarkki... eikä ainakaan ulkomaalaispaikkaa molariin kannata käyttää. Aika näyttää.

Toivottavasti Tarkki pelaa hyvän pelin.
 

aragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kazakstanin naisten harkitseva maajoukkue
Kaikki dynastiat sortuu joskus

Moi!

Koska kaikki odottivat ja odottavat Kärppien kumartavan tänäkin vuonna sm-liiga mestaruuden, niin epäilevä mieleni hakee myös toisenlaista ratkaisua. Kntona aluksi kaskessa lienee yhtenäisempi joukkue nimeltä Tappara. Materiaaliltaan kait hieman Kärppien alapuolella, mutta maalivahtipelin Tappara ainakin vie ja Lehtohan on tarvittaessa mestaruuden tae, sen on historiakin jo meille opettanut.

Mutta asiaan: Tarkkaillessani tuossa kokoonpanoja, havitsin Kärppien maalivahtiongelman varmastikkin rikkovan joukkueen "rauhaa". Ksoka selkeätä ykköstä ei ole ja KooJii jotenkin on velvoitettu antamaan Tarkille enemmän peliaikaa, niin tuo jo voi kääntää ottelun Tapparalle. Lsiäksi totean, että ensimmäinen peli oli Tapparalta huono ja parannetavaa jäi kyllä.
Tänään peruspelillä on sarja 1-1 ja perjantaina taas AC maalilla, jolloin voittaminen on isompien juonien takana Tapparalla.

Veikkaan kotivoittoa 5-2 ja koko sarjasta Tapparalle 4-2 jatkoonmenoa :D.
 
Viimeksi muokattu:

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Höpö höpö. Tarkki oli siellä missä pitikin, mutta yksi heittäytyjä pelasi itsensä tilanteesta ulos eikä (muistaakseni) Sahlstedt merkannut miestään (jäi vapaaksi). Tietysti moken pitää seurata kiekollista pelaajaa ja tulla ulos sen verran, että laukaisukulma kapenee, ei se voi mennä valmiiksi toiselle puolelle odottelemaan, että jos se syöttäisi sille puolelle.

Andy C sen sijaan loikkii maalilla kuin kiimainen sammakko milloin minnekin, rauhaton sielu. Ei pelaa perhosella, vaan sammakolla... Tarkki on peittävä veskari, jolla on toki puutteita käsillä pelaamisessa, mutta kyllä pelitapa on monta vertaa rauhallisempi Chiodoon verrattuna.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat Hokille
Toivottavasti Tarkki pelaa hyvän pelin.

Tähän on helppo yhtyä, toivottavasti Tuomas palaa jo viimeinkin tasolleen kun luottoa ainakin valmennusjohdosta vielä löytyy. Ei muuta kuin tsemppiä koko porukalle ja taisteluilme päälle heti alusta lähtien!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös