Ke 19.9.2007 SaiPa-HIFK

  • 16 981
  • 68

Ropelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kylläpä maistui viides peräkkäinen voitto HIFK:sta. Kaikki eväät oli tappiollekin, mutta nyt oli mäihääkin mukana.
Muutama havaintoja pelistä...
1. Levokarin sydän taitaa sykkiä vielä HIFK:lle, niin monta kertaa yritti auttaa. Onkohan Mälkiän tarkoitus vittuilla katsojille kun peluuttaa sitä vielä niin reilusti...
2. Murray on kyllä tosi jäätävän hyvä, samoin tää Ahtola pisti silmään hyvillä otteilla. Kuhta oli kuin varjo entisestä.
3. HIFK ei taklaa ja maalin edustallakin sai SaiPalaiset häärätä melko rauhassa.
4. Onkohan Lundellilla näössä jotain vikaa... Lähitilanteen hoituu tyylikkäästi, mutta kaukovetojen kanssa pirusti ongelmia. Taisi mailan tupilla torjua yhden puolen kentän roiskaisun.
5. Hacker oli kentän kuningas. Katuliksella huomattavasti vähemmän ongelmia omassa päässä kuin Iliakisilla.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Radiosta nähtynä IFK hallitsi kolmatta erää, mutta ihan erän lopussa SaiPa sai painetta. Oliko näin?

Eero Taurun kuolematon loppukommentti:

"Ajassa 1.22 loppuu IFK:n räpistely, kun Rönnberg pistää verkot tötterölle"...
On se Eero kone....
 

D - fence

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, kiekkoon osuva pakki, hampaaton kanadalaine
Kovin oli sekavaa pelaamista molemmilta jengeiltä. Kaksi pistettä kyllä lämmittää kovasti mieltä. HIFK kehitteli kolmannen erän lopussa melko hyvää painetta SaiPan maalille josta olisi voinut ratkaista ottelun. Kovin oli vaisu tunnelma hienosta yleisömäärästä huolimatta.

Nyt annat kyllä ihan väärän kuvan 3. erästä. Saipalla oli varmaan kuusi hyvää maalintekopaikkaa Ifk paria vastaan. Ifk otti puolessa välissä erää aikalisän, jonka jälkeen Ifk alkoi varmistella jatkoajalle pääsyä. Varsinainen lady Byng -joukkue nykyään. Pisteitä varmaan tulee tarkalla puolustuspelillä ja jäähyjen välttämisellä, mutta se tyyli...Lopuksi pitää ihmetellä, että minkä takia Nielikäinen ei mene johonkin pieneen joukkueeseen, jossa voisi saada kiekollistakin roolia tai edes peliaikaa. Saipassakin kun pelasi, niin parhaimmillaan viiletti kakkosketjussa. Ja Heikkinen on kyllä hyvä löytö, saas nähdä kestääkö vire koko kautta?
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Kylläpä maistui viides peräkkäinen voitto HIFK:sta. Kaikki eväät oli tappiollekin, mutta nyt oli mäihääkin mukana.

Taurun selostuksen mukaan HIFK:lla oli hyvää säkää n. 20 kertaa ja Saipalla taas huono säkää n. 20 kertaa. Näin radiossa.

Taurun selostuksesta sai kyllä sen käsityksen, että HIFK oli täysin jyrän alla ja ainoastaan uskomaton säkä pelasti HIFK:n rumilta tappiolukemilta.

Onnea paremmalle.
 
Ottelu oli vauhdikas ja maalejakin tuli mukavasti. Saipalla muutamaa IFK:n yksilösuoritusta lukuunottamatta laadukkaammat hyökkäykset. Lundell ei ollut niin huono, kuin täälläkin on retosteltu. Vetoja meni, mutta mitään imurointia ei näkynyt. Ajoittain Lundell oli se, joka piti petopaitoja pelissä mukana.

Kime oli yössä. Ei päässyt juurikaan edes laukomaan. IFK:n ylivoima meni kulmissa pyörimiseksi. Pakkien, mm. Heikkisen, siniviivalaukaukset huusivat poissaolollaan.

Levokari oli järkyttävän huono.

Molemmilla joukkueilla on kuvioissa rutkasti harjoiteltavaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Leppoisa kiekkoilta

Olipa mukava pelikokemus Kisapuistossa. Miinuksia armottomasta ruuhkahärdellistä pelin jälkeen, mutta plussaa leppoisasta kiireettömästä tunnelmasta ja hyvin toimivista palveluista. Ei vituttanut taistella elintilasta, kuten Raksilassa.

Itse peli oli aluksi melkoisen hidastempoista maaleista huolimatta. Tosin Saipan isot mutta erittäin kankeat jätit saattoivat aiheuttaa hitauden tuntua. Ihan oikeasti noiden Levokari & Virtanen kaksikon tankkerimainen kääntyily oli koomista. Ekan erän alivoimakin oli aivan järkyttävää seisoskelua saipalaisilta.

Toisen erän alku olikin paljon vauhdikkaampaa molemmilta joukkueilta. Saipa innostui tasoitusmaalin jälkeen ehkä liikaakin ja taklaili HIFKille ylivoimahyökkäyksen, jonka pääsi Lasse Korhonen vapaasti lämäisemään päätökseen.

Kolmannessa oli molemmilla paikkoja, mutta ei kumpikaan juuri vyöryttänyt. Saipan hyökkäykset menivät usein päädyn kautta ja HIFKillä paikat tulivat puolestaan enemmän pelaajien taitoon perustuen. Ratkaisu jatkoajalla tuli tarkan laukauksen kautta. Pelaajahärdellin ja Lundellin huonon sijoittumisen kautta alakulmassa oli pieni paikka auki ja sinne tuli ratkaiseva isku.

Lisähuomioita:
- HIFK:in brändi on menneen talven lumia. Ei mitään meininkiä enään, vaan ainoastaan virheiden ja jäähyjen välttelyä.
- Saipan peli ei ollut läheskään niin varmaan ja helppoa kuin mitä Kärppä-pelin raporteista sai lukea. Kyllä tämä joukkue silti pisteitä tulee napsimaan.

- Jerry Ahtola oli hemmetin kova peluri, joka vieläpä taklaili ja väänsi kulmassa muutaman kerran hyvin! Ei minusta syytä dissata kaveria. Murrayn kanssa pyörittivät todella hyvin.
- HIFKin kovin oli ehkä Vesce, joka yllätti kovista odotuksista huolimatta.

- Saipan yllättäjä ja uusi tuttavuus itselleni oli Lippojoki. Hyvin puolusti, väänsi ja lisäksi lämäsi maalin aloituksen jälkeen.
- Ykköskenttä Immosen johdolla sai peliä aikaan. Tosin oli Hackerikin hyvä.
- OPG on puolustuksen ykkösmies.
- Mainitsinko jo, että Levokari on koominen? Tosin pari kertaa luki hyvin, mihin kiekko tulee ja näin jopa ehti siihen.

Aivan ehdottomana helmenä täytyy vielä mainita Lundell, johon Tauru on luultavasti onnistunut loihtimaan jonkun imuriloitsun. Aivan käsittämättömän ihmeellistä teutarointia noissa kaukolaukauksissa. Kannattaisi aina rännin sijasta laittaa kiekko mieluummin Lundellia kohti. Tähän HIFK tulee jälleen kaatumaan, sillä ketjut ja pelaajat ovat vähintäänkin ok.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Itse peli oli aluksi melkoisen hidastempoista maaleista huolimatta. Tosin Saipan isot mutta erittäin kankeat jätit saattoivat aiheuttaa hitauden tuntua. Ihan oikeasti noiden Levokari & Virtanen kaksikon tankkerimainen kääntyily oli koomista. Ekan erän alivoimakin oli aivan järkyttävää seisoskelua saipalaisilta.
Virtanen näyttää voimistelijalta Levokarin rinnalla. Enpä muista, että aikoihin Kisapuiston yleisö on tuonut esiin epätoivonsa, kuten Levokarin kanssa tänään teki. Vielä huonompaa kuin treenipeleissä tai viime kaudella. Ja ihmekö tuo, että menee "järkyttäväksi seisoskeluksi", kun sama nelikko joutuu vääntämään suunnilleen koko kaksiminuuttisen, kun ei saa purettua kiekkoa. Ei tuolla IFK:n viisikollakaan hirveästi ollut virtaa kiekkoa pyörittää enää loppuvaiheessa.
 

Hevonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
- Jerry Ahtola oli hemmetin kova peluri, joka vieläpä taklaili ja väänsi kulmassa muutaman kerran hyvin! Ei minusta syytä dissata kaveria. Murrayn kanssa pyörittivät todella hyvin.

As you said, hyvin pelasi, mutta kädet ratkaisutilanteissa puuttuvat. Monta jäätymistä. Kyllä Murray&Keränen ansaitsevat tehokkaamman kaverin rinnalle. Ristiriitainen fiilis jäi Ahtolasta. Hyvä, mutta ei tarpeeksi hyvä? No, syksyn stuntti. Omassa asteikossani kyllä Ahtola menee helposti esimerkiksi Jouhkimaisen ohi.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Ei ollut pelillisesti kovin kaksinen kiekkoilta. SaiPa rosvosi ottelusta 2 pistettä enemmän, kuin olisi mielestäni ansainnut. Tosin parempi näin, riittävän monta kertaa on hallilta palatessa ollut fiilis, että enemmänkin olisi ansaittu. Ainoastaan viimeinen 10 minuuttia ja jatkoaika oli edes hivenen luottavainen fiilis omiin.

Osa kiitoksista pitää rehellisesti antaa myös Rönnille, joka jätti SaiPan 3-3-tasoituksessa viheltämättä estämisjäähyn eikä edes paikannut sitä. Noistakin vähäisistä jäähyistä olisin ollut valmis jättämään 2 viheltämättä.

Hakkaraisen ketjulta loistava esitys. Ainoa SaiPan ketjuista, joka pelasi koko ottelun omalla tasollaan ja suoraan sanottuna ylittikin sen tehollisesti. Vilenille tarjoiltiin suurimman sankarin viittaa pariinkiin otteeseen, mutta läpiajo ja tyhjä maali eivät tällä kertaa riittäneet. Snellmanillakin paikkansa ratkaista kolmannessa erässä. Muutenkaan Immosen ketju ei tänään kovin vakuuttavasti esiintynyt.

Voittomaalista isot pisteet Hackerille, joka karvasi "jo hävityn" kulmakiekon, sekä Holmalle, joka pystyi pitämään ja suojaamaan ja lopulta tarjosi passin. Taitaa olla kiittäminen joko Nikiforukia tai Katulista, että ylipäänsä jatkoajalle päädyttiin. Kuhta ehti kolmannen erän viimeisellä minuutilla jo viedä saipa-pakkia 100-0 ja oli päästä nokikkain Tarkin kanssa, kunnes heittäytyminen kiekkoon pelasti tilanteen.

Levokarista ei enää sen enempää kuin se, että ihmettelen, miten parisenkymmentä vuotta lajia parissa ollut mies voi olla noin jäässä saadessaan kiekon lapaansa. Grönholmillakaan ei ihan mikään nappipäivä. 2 ensimmäistä IFK-maalia aitiopaikalta ja 3 vetoa kärkikarvaajan jalkoihin. Tosin vahvalla itseluottamuksella hyökkäyksen kärjessä vielä jalkakynää, siitä plussat.

Tarkilla tänään yksi koomailu maalin takana, vielä selvittiin ilman takaiskua.

IFK:n #19, Vesce näemmä nimeltään, erittäin liukasliikkeinen peluri. Aika ongelmissa SaiPan pakit hänen kanssaan muutamaan otteeseen olivat. Aika erinäköistä oli tosiaan joukkueen peli, mihin normaalisti on totuttu. Vanhasta tykkäsin enemmän, tämä varmastikin tehokkaampaa pidemmällä aikavälillä.

Yleisö, samoin kotijoukkueen fanilauma, todella hiljaisia. Johtuiko sitten jännityksestä vai mistä lie? Yleisömäärä ei niinkään yllätys, mutta todella positiivinen asia. Toivottavasti voitto jätti hyville mielin ja satunnaiskävijät eksyisivät useamminkin. Näinköhän viime kaudella oli yhdessäkään pelissä näin paljon katsojia?
 

McCourt

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Jatkoajan otteluraportti: "Rönnberg tälläsi kiekon verkkoon ja Kisapuiston hornankattila oli ratketa liitoksistaan".
http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=21025

Kyllä, korvissa soi vieläkin seisomakatsomon räjähdys maalin jäljiltä. Idän jätin kotiyleisöltään saama raivokas kannustus antoi varmasti tässäkin ottelussa pojille ripauksen lisää taistelutahtoa. Harmittaa niiden kaikkien puolesta jotka huusivat ottelussa äänensä käheäksi, että Mälkiä ei viitsi edes kiittää heitä pressitilaisuudessa upeasta tunnelmasta.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
IFK:n #19, Vesce näemmä nimeltään, erittäin liukasliikkeinen peluri. Aika ongelmissa SaiPan pakit hänen kanssaan muutamaan otteeseen olivat. Aika erinäköistä oli tosiaan joukkueen peli, mihin normaalisti on totuttu. Vanhasta tykkäsin enemmän, tämä varmastikin tehokkaampaa pidemmällä aikavälillä.

Vesce on liukas, ja SaiPalla suuria ongelmia hänen kanssaan.

Tämä ottelu oli pliisuinta HIFKin peliä mitä olen ikinä lappeenrannassa nähnyt. mitään mainittavaa pikkusikaa,vihellyksen jälkeistä tökkimistä, tai hanskalla naaman hieromista ei näkynyt.

Ainut HIFK:n prändiä noudattunut pelaaja Petrellin lisäksi oli Kimmo Kuhta joka, päätti laukoa reilusti vihellyksen jälkeen kohtuullisen tulisen lämärin kohti Tarkkia .

Muuten peli oli ennakko odotuksiin nähden vaisu.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Oli aika vaisu peli SaiPalta, HIFK oli parempi koko ottelua ajatellen, mutta aivan loistavaa, että pisteitä jää Kisapuistoon hieman heikommallakin pelillä.

Lundell on kyllä jälleen se este HIFK:n menestykselle, jos ei tuosta paranna. Lippojoen maali täysin miehen piikkiin. Lisäksi meinasi lahjoittaa SaiPalle kolme pinnaa lopussa, kun Hacker ei vetänytkään ränniin vaan kohti. Janne ihan pihalla ja kiekko mailan varresta päätyverkkoon, kävi hyvä tuuri. Heikkinen oli hyvä, en kyllä muista että Lukossa olisi näin hyvää Heikkistä pelannut, mutta kai se sama mies on.

SaiPan ehdotonta parhaimmistoa olivat Rönnberg ja Hacker. Rönnberg pelasi helvetin hyvän pelin ja oikealle miehelle osui ratkaisumaali. Ei yrittänyt mitään vaikeaa, vaan pelasi omat taitonsa tietäen yksinkertaisesti kiekollisena ja kiekottomana ei oma mies paljoa karkaillut. Vierellä pelannut Katulis pelasi myös hyvän matsin. Hacker tuntui taas ehtivän joka paikkaan kentällä. Helvetillinen työmäärä ei näkynyt pisteissä, mutta kuten joku jo mainitsikin, niin Hacker loi voittomaaliin johtaneen tilanteen periaatteessa tyhjästä.

Nikiforukilta vaisu peli, mutta erikoismaininta viimeisen minuutin syöksystä joka pelasti SaiPan jatkoajalle, kun Kuhta oli ratkaisemassa ottelua.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Oli aika vaisu peli SaiPalta, HIFK oli parempi koko ottelua ajatellen, mutta aivan loistavaa, että pisteitä jää Kisapuistoon hieman heikommallakin pelillä.

Oliko varmasti näin? Ainakin Taurua kuunnellessa tuntui, että IFK oli askeleen jäljessä toisen ja kolmannen erän. Pakkohan se on uskoa, kun en paikalla ollut.
Radiosta kuunnellen jäi kyllä fiilis todella vaisusta IFK:sta ja olin tyytyväinen eilen
illalla, kun summeri pärähti kolmannen kerran ja piste varmistui.
Noh, pistesaalis karttui yhdellä ja eikun eteenpäin sanoi mummo lumessa ja perjantaina sitten Bluesin kimppuun kotijäällä, toivottavasti rivit kasanneena ja uutta ilmettä hakeneena.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Oliko varmasti näin? Ainakin Taurua kuunnellessa tuntui, että IFK oli askeleen jäljessä toisen ja kolmannen erän. Pakkohan se on uskoa, kun en paikalla ollut.
Radiosta kuunnellen jäi kyllä fiilis todella vaisusta IFK:sta ja olin tyytyväinen eilen
illalla, kun summeri pärähti kolmannen kerran ja piste varmistui.
Noh, pistesaalis karttui yhdellä ja eikun eteenpäin sanoi mummo lumessa ja perjantaina sitten Bluesin kimppuun kotijäällä, toivottavasti rivit kasanneena ja uutta ilmettä hakeneena.

IFK oli askeleen jäljessä ehkä ottelun viimeiset kymmenen minuuttia, mutta muuten kontrolloin kyllä peliä hyvällä keskialueen pelaamisellaan. Taurun mielestähän SaiPa hallitsee, jos vastustaja ei selvästi pyöritä peliä SaiPan päädyssä. Sen miehen puheet eivät kuvasta yhtään sitä mitä kentällä tapahtuu.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
IFK oli askeleen jäljessä ehkä ottelun viimeiset kymmenen minuuttia, mutta muuten kontrolloin kyllä peliä hyvällä keskialueen pelaamisellaan. Taurun mielestähän SaiPa hallitsee, jos vastustaja ei selvästi pyöritä peliä SaiPan päädyssä. Sen miehen puheet eivät kuvasta yhtään sitä mitä kentällä tapahtuu.

Ok. Eli IFK siis osasi ohjata Saipan pelaajat kulmiin ja sai saipalaiset tekemään niinkuin halusi? Olin kyllä kieltämättä huomaavinani jonkinlaisten värilasien käyttöä selostuksen aikana, mutta ajattelin kuitenkin herran selostavan tapahtumat sellaisinaan, mutta ilmeisesti sitä sitten erehtyy, koska tuntui siltä että paremmalla tuurilla Saipa olisi niistä monen monesta huippupaikastaan laittanut sisään ja ottelu olisi päättynyt 8-3.
 

Mr. Blonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska olin hiukan päissäni, en rupea mitään pelillistä analyysiä tekemään, kun en siihen pysty. Muutamia havaintoja tein kuitenkin:

-Lundellilla taas heikko päivä, ainakin yksi helppo meni taas.

-Korhonen pelasi yllättävän hyvin.

-Kuhta todella pimennossa..

Kokonaisuutena kuitenkin viidellä viittä vastaan pelatessa oli IFK hallitsevampi osapuoli. Paremmalla viimeistelyllä ja toki paremmalla maalivahtipelillä olis se kolme pojoo irronnu.
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Pelistä vielä

SaiPan nettisivuilla maalikooste, kyllä tekee Hacker hienon maskin Lundelin eteen hieman ihmettelen HIFK:n pakin olisiko numero 34? peliä tilanteessa, ensin ajaa kiinni SaiPalaiseen sitten lopettaa pelaamisen kokonaan ja katsoo vierestä kun Hacker asettautuu Lundelin eteen maskimieheksi, eipä kyllä maalivahti näe tilanteessa mitään. Hieno peli ja hyvää viihdettä mutta ihmettelen edelleen Lappeenrannan yleisöä 4500 rapiat paikalla ja kannustus kyllä vaisua hetkittäin oli vähän yritystä. Tähän vielä linkki maalikoosteeseen.
http://www.saipa.fi/multimedia/videosali.php?id=17
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös