Ke 1.4.2009 KalPa-JYP (4. välierä)

  • 36 753
  • 199
Tila
Viestiketju on suljettu.

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Huomenna se taas jatkuu. Voin jo nyt paljastaa, että ottelussa tehdään 7 maalia. Voittajankin tiedän, mutta en viitsi pilata vedonlyöjien iloa :). Kristallipallo tietää kertoa myös, että ottelussa tapahtuu yksi kansaa kohauttava välikohtaus.

Spekuloin sen verran, että Wallinaattori tulee tod. näköisesti pelaamaan maalissa. KalPalta luistelee maalille viime ottelun vahvasti pelannut Oksa. JYPin toivon parantavan ylivoimaa. Viitanen-Malmivaara tekisi varmasti rumaa jälkeä ylivoimalla, kuten myös Mäntymaa-Välvaara. Tuppuraistakin olisi suotavaa käyttää YV:llä.

LET THE GAMES BEGIN!
 

Anzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,
JyP teki pelimiehen liikkeen ja ajelivat kaikki päänsä kaljuiksi, kun Ristollakin on kalju! Ei jumalauta! Toivottavasti keskittyvät itse pelissäkin toissijaisiin asioihin ja jättävät maalinteon sitten KalPan harteille=)

Hyvät ennusmerkithän tuolla ylimääräisellä kouhottamisella on: pelaajien vaimot värittelivät tusseilla (ehkä hieman kärjistäen) toistensa naamoja ennen peliä eilen ja itse pelissähän kävi sitten miten kävi=)

Virta kommentoi asiaa Savon Sanomissa:
Tuntuu että Jyp ajattelee jo voittaneensa. Aika oudolta tuo kuullostaa tässä vaiheessa. KalPa keskittyy vain ja ainoastaan tekemisen ydinalueeseen eli pelaamiseen.

Hyvä Virta!! Hyvä KalPa!!
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
JyP teki pelimiehen liikkeen ja ajelivat kaikki päänsä kaljuiksi, kun Ristollakin on kalju! Ei jumalauta! !

Vai onko aprillia, aprillia, juo kuravettä päälle. Uskon kun nään todisteet.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Jos asenne ja pelaaminen on JYPillä maanantain ottelun tasolla Kalpa korjaa potin. Harmittaa todella paljon tuo Vänttisen loukkaantumien. Toivottavasti se osataan paikata hyvin.

Aika ympäripyöreä peli luvassa. Veikkaampa, että jatkoajalle mennään ensimmäistä kertaa.

Tietääkö kukaan näyttääkä tuo voionmaankadulla oleva CHEERS tämän pelin tänään?
 
Viimeksi muokattu:

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
SS: Saksinen saksi JYPin pelaajilta tukat pois

Että semmosta tämän pelipäivän alkajaisiksi, yläpuolella joku hätäinen kerkesi jo paljastaa, mutta hyvin olisi osunut ja uponnut.

Ottelusarja jatkuu mielenkiintoisista asetelmista. KalPa kavensi voitot 2-1 ja tässä pelissä sitten koetellaan jälleen sitä selkä seinää vasten pelaamista ja selkärangan lujuutta. Tämän pelin jälkeen ollaan joko tasoissa tai sitten JYPin saavuttamattomassa(?) 3-1 johdossa.

Maanantaiset otteet KalPalla herättivät mukavasti luottoa ja taisteluhenkeä myös kotikatsomoihin. Tästä olisi hyvä jatkaa samalla draivilla eteen päin sillä tuohon JYPin korkeaan ja kovaan prässiin löydettiin jo ensimmäiset toimivat lääkkeet. JYPiltä kolmasottelu oli vähän joka osa-alueella ottelusarjan huonoin lukuunottamatta kolmannen erän kovaa painostusta. Tuo painostus ei kuitenkaan maaleja tuonut kahden miehen ylivoimasta huolimatta. Toivotaan, että tämä heikensi JYPin tähän asti kovaa itseluottamusta.

KalPa jatkaa todennäköisesti samalla kokoonpanolla kuin maanantaina. Ainoastaan Timo Salon pelaaminen on vielä auki. Salohan sai kiekosta jalkaansa (vissiin pariinkin kertaan) pelattuaan uhrautuvasti AV:lla. Mikäli Salo ei pelaa, nousee 13.hyökkääjäksi Jasse Ikonen. Näin kertoili Pekka Virta siis aamun SS:ssa.

Killerille toivoisi (yhä edelleen) herätystä, Kiiskiselle ja Laaksolle puolestaan vaihteeksi niitä parempia pomppuja. Laaksollahan oli jo tod. hyvä maalipaikka maanantaina - joka tänään menee sisään?
 

Vanha mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ja Suolahden Urho
Taktikointia

Joopa..Jyp haluaa vaan tarjota kotiyleisölle sen viimosen matsin Kalpaa vastaan.

Ei jyp oikeasti niin huonosti pelaa, kuin maanantaina antoi ymmärtää...
 

Vilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivitaskut
Jaahas, tyypillinen tasonmittauspeli tiedossa. Jos kannua ihan oikeasti jykylään halutaan olisi tässä pelissä näytettävä sen henkisen kikkelin koko ja kovuus.
KalPan oletettavissa oleva hurmoksen tynkä olisi saatava heti alussa taltutettua. Isossa kaukalossa on vaikeampi pelata aktiivista prässiä kun KalPalle jää enemmän tilaa liikuttaa kiekkoa. Pitäisi varmaan iskeä pitkää päätyyn ja perään, ja sitä kautta hankkia KalPalle jäähyjä ja YV:llä verkot töttörölle. Mutta kaiken kaikkiaan haiskahtaa 5 eräiseltä peliltä.

Jotenkin tuntui tuo Vänän kävelykeppi homma vedätykselle.
 

menemene

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Suomi
Joopa..Jyp haluaa vaan tarjota kotiyleisölle sen viimosen matsin Kalpaa vastaan.

Ei jyp oikeasti niin huonosti pelaa, kuin maanantaina antoi ymmärtää...

Olisi varmaan kannattanut se häviö ottaa Niiralan montussa, niin olisi sitten ollut tarjota kotiyleisölle parasta. Eikös se ole kuitenkin loppujen lopuksi vähän niinkuin ideana. ;) Näinhän KalPakin kävi Kerhoa vastaan hakemassa 3-1 -tilanteessa sen yhden tappion, että pääsi kuittaamaan jatkopaikan sitten täyden montun edessä.

Virta oli todennut, että voittaneella kokoonpanolla lähdetään kotiotteluun: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/urheilu/kalpa-ei-vaihda-voittanutta-kokoonpanoa/402546
Toivottavasti Killerin ja Kiiskisen huonoon vireeseen löytyy sitten lääkkeet muualta kuin ketjujen muokkaamisesta. Edelleen minusta siihen pitäisi saada joku, joka ajaa vähän röyhkeämmin maalille ja saisi vähän sekaannusta aikaan. Nyt nuo hommat on molempien ykkösen laitureiden hommia ja kakkonen sitten vain pyörittelee minkä ehtii kunnes sitten menettää kiekon.

Eipä ole muuten Niko Mikkolalta juuri niitä kovasti mainostettuja kovia taklauksia vieläkään nähty. Joko tänään olisi aika ottaa mallia Mäkiahosta?

Vänttisen loukkaantuminen on kyllä JYPille todella huono uutinen. On ollut erittäin pirteä KalPaa vastaan ja ilmeisesti myös muuten pelannut nyt elämänsä kevättä. Toivotaan, että pystyisi pelaamaan pronssipelissä sitten Kärppiä vastaan. Maanantaina oli kyllä selvästi huomattavissa JYPin nelosen tasonpudotus sen jälkeen kun Vänttinen poistui.

Ykköskenttä on luonnollisesti pidettävä kurissa, mutta en millään jaksa uskoa että Immosten kuiva kausi jatkuisi niinkin pitkään kuin kaksi peliä tällaisessa sarjassa. JYP tulee tekemään 2 tai 3 peliä jos puolustus ei lahjoita kovin herkullisia paikkoja. KalPan olisi sitten hyvä jatkaa sitä putkea, että kasvatetaan joka pelissä maalitiliä yhdellä. Eli 3-2 tai 3-3 päättyy tämä. Ratkaisevilla hetkillä syttyy yleisö sellaiseen kannustukseen, että kuudennen kenttäpelaajan siivittämänä voitto menee KalPalle viimeistään jatkoajalla.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Toivottavasti tuo edellinen ottelu oli kunnollinen herätys JYPille ettei puolivaliolla KalPaa voiteta. Eihän tuommoisia notkahduksia saisi tulla, mutta tulipa silti. Toivottavasti jäi tämän kauden viimeiseksi ja tänään esitys olisi sen mukainen.

Vänttisen tilanteesta nyt on kahta eri tarinaa liikkeellä. Edellisen ottelun jälkeen Vänä tuli hallissa vastaan puku päällä eikä kävelystä ainakaan huomannut että jotain olisi vialla, mutta mistä näitä nyt oikeasti tietää näin pleijareiden aikaan... Varmaa on kuitenkin se että jotain kolhuja on Vänäkin joutunut kokemaan, sillä muutenhan Vänä olisi ottelun loppuun pelannut.

Kokoonpanoja tässä taas innokkaasti odotellaan. Kommentoidaan sitten taas lisää jos tarvetta ilmenee mutta veikkaisin Wallinheimon pelaavan maalissa, mutta muuten mennään lähes samalla kokoonpanolla kuin viimeksi Kuopiossa.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuvan perusteella olisi kyllä seurauskollisuus ollut huipussaan, kun kaverit kävelevät tiistai-iltana jonkun hotellin käytävällä pelipaidat päällä :)

Kuvahan on toki otettu uusitulta Synergia-areenalta. A-puolen aitiokatsomoiden yläkäytävältä. Hienoltahan tuo käytävä näyttää ilman kaljuja JYP-organisaation jäseniäkin. :)

Itse pelistä ei muuta kommentoitavaa ennakkoon ole kuin se, että tänään asenne mukaan alusta loppuun saakka. Eiköhän kalakukkokomppania sillä oikene.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennen kuin pelit alkoi oli JYPPI kaikkien mielestä immosten varassa, mutta nyt joukkue on kaatumassa nelosketjun sentterin loukkaantumiseen. No joo, Vänä on ollut taistelun ruumillistuma, mutta jos joukkueen taistelu mukamas loppuu yhden pelaajan loukkaantumiseen, ei JYP ansaitse mestaruutta. Ilmeisesti Vänän poissaolo on jo 99,99 % varma juttu, joten Lahti nähdään luultavammin kentällä, tosin eipä tuo ihan mahdotonta olisi että Poukkula tulisi laitaan. Niin tai näin, nelosketjun pelityyli tulee jonkin verran muuttumaan - Lahti varsinkin on enemmänkin peliä rauhoittava kuin agressiivisesti vastustajan kimpussa luisteleva pelaaja. Yksi variaatio voisi olla Poukkula-Lahti-Pesonen trion uudelleenkasaaminen - Pesonen ja Tuppurainen tekevät hyvää työtä, mutta liian usein menee ajatukset ristiin, eikä pelaajista näin saada yhdessää kaikkea potentiaalia irti. Mutta näiden kanssa näpertely on viime kädessä aika turhaa. Sen voiton saamiseen ei ketjujen kanssa näpertely auta, vaan siihen tarvittaisiin sitä vänttismäistä peliotetta, jonka ottamisen vastuu on nyt siis muilla kuin Vänttisellä. Uskon kuitenkin että joukkue syttyy peliin ilman yhtä miestä - eikös JYP ole joskus jopa voittanutkin vaikkei Vänttinen ole ollut pelaamassa?
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
KalPa tänään:

Teemu Hartikainen - Sami Kapanen - Toni Mäkiaho
Mikko Kukkonen - Mika Strömberg

Aatu Hämäläinen - Kalle Sahlstedt - Tuomas Kiiskinen
Timo Seppänen - Ville Varakas

Timo Salo - Tapio Laakso - Toni Hyvärinen
Jussi Timonen - Juha Alastalo

Niko Mikkola - Joonas Riekkinen - Jyri Junnila
Tomi Tuomainen - Tommi Jokinen

Mika Oksa
(Mika Järvinen)

Näin kertoo siis KalPan kotisivut. Tällä kertaa ei Virta ole sotkenut kokoonpanoja muuta kuin 7. pakin kohdalla (Hirvonen -> Tuomainen). Salokin siis näillä näkymin menossa mukana.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin kokoonpano:

Virpiö - Vänttinen - P. Jormakka
Virtanen - Saksinen

Sipiläinen - Viitanen - Poukkula
Kaijomaa - Pihlman

Jääskeläinen - Vaarasuo - Louhivaara
Riska - Hytönen

Jaatinen - Malmivaara - K. Jormakka
Mäntymaa - Immonen (13. hyökkääjä)

Maalissa: Dufva
Varamaalivahti: Siekkinen
 
Viimeksi muokattu:

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Marcus Juslin laitto tosi hauskan aprilli-pila kokoonpanon..

Mutta oikeesti näyttäis olevan JYP:n kokoonpano suht ennallaan. Wallinheimo tekee paluun maalille, Lahti pysyy nelosketjun sentterinä ja Poukkula ottaa 13. hyökkääjän paikan.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Excellent! Nyt on saatu tähänkin sarjaan vihdoinkin värinää, kun maanantainen taloudenkorjaushöntsäily päättyi KalPan voittoon. Tässä ottelussa odotan, että JYP pääsee omalle tasolleen, jolloin tulos tulee olemaan kahden ensimmäisen ottelun kaltainen. Isossa kaukalossa Virtasen on taas helppo hassutella KalPan puolustajia ja tänään Immonenkin osuu vihdoin tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä. Nippelitietona voidaan mainita se, että kevään paras tyhjään maaliin osuja on ollut "Mäkkäri" Mäkiaho, joka on kevään peleissä onnistunut tekemään maalin tyhjiin kolme kertaa. Samaa kolmea maalia näyttää myös kokonaisuudessaan playoffeissa tehtyjen maalien sarake, joten voitaneen puhua todellisesta taistelijan ruummillistumasta ja elintärkeästä kovien pelien pelaajasta. Ainakin kehuja on mediassa satanut ruhtinaallisesti.

Ottelusarja voidaan kääntää oikeille raiteilleen pelaamalla samanlaista peliä kuin viime lauantaina. Ei höntyillä liikaa pakkien päälle, vaan puolustetaan järkevästi odottaen samalla vastahyökkäyksiä. Kuopiolaiset voidaan päästää omassa päässä pyörimään sinne nurkkiin, että tilastomiehillä säilyy illuusio KalPan pelinhallinnasta kiekollisen ajan perusteella. Toivotaan JYPiltä perusvarmaa peliä, jossa virheet jäävät minimiin mutta riskiäkin uskalletaan ottaa tarpeen vaatiessa. Maalivahtina JYPillä näköjään Wallinheimo, joka onnistui edellisessä pelissä vähäisistä vaarallisista laukauksista huolimatta hyvin. KalPan maalilla jatkaa siis Oksa, joka pelasi toissapäivänä upean ottelun päästyään maaliin. Edelleenkin pakko kunnioittaa kuopiolaisten valmentajan, Pekka Virran, kovaa ratkaisua avauserässä. Vänttisen menetys kirpaisee paljon, mutta eihän tämän kevään playoff-menestys ole ollut yhdestä miehestä kiinni. Vai onko?
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kokoonpanot, ollos hyvä.
Sinkku odotetusti maalissa, Vänttinen poissa ja Poukkula ylimääräisenä Saksisen ohella. Ringbom ei ole tuomarina.

Luolamies Vänttisen menetys kirpaisee kyllä, on nimittäin vetänyt sen verran hienot pleijarit. Kun näillä joudutaan menemään haluisin neloseen rambon tilalle sentteriksi Sipiläisen, laitaan Poukkula ja ylimääräikseksi hyökkääjäksi Lahti. Jos tänään nähdään Sinkulta loistava matsi niin saanee vetää kauden loppuun asti, toivottavasti.

Räkäjarru Ringbom filassa tänään odotetusti, eiköhän kaverilla viime matsin jälkeen ole kesäloma näistä puuhista alkanut. Porin kaksikon Japa-Boman olisin halunnut kun eivät näemmä ole edes tuossa toisessa otteluparissa. Tuo kaksikko nimittäin antaa pelata jääkiekkoa eikä sekoita matsia kummallisella toiminnallaan viime pelin kaksikon tapaan. Ja hienoa, viihdyttävää, vauhdikasta ja tasokasta kiekkoiltaa missä pääosissa ovat JYP sekä KalPa haluavat varmasti kaikki tänään nähdä.
 

Keba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, KalPa
Räkäjarru Ringbom filassa tänään odotetusti, eiköhän kaverilla viime matsin jälkeen ole kesäloma näistä puuhista alkanut.

Ainakin mulla Sm-liigan sivut näyttää, että Favorin- Leppänen kaksikko puhaltaisi illan ottelun.

Ja jälleen kerran pitää kohta lähteä ajelemaan kohti Kuopiota, kun vielä äsken sai lipun ongittua. Toivottavasti KalPa on hereillä heti alusta asti eikä Jyp saisi ensimmäistä maalia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ainakin mulla Sm-liigan sivut näyttää, että Favorin- Leppänen kaksikko puhaltaisi illan ottelun.
Niin? Niinhän tässä on jokainen aihetta sivuava todennut.

Harmittaa vietävästi Vänän loukkaantuminen. Siinä on mahtava roolipelaaja ja mukava mies siviilissä. Urheilu on välillä tälläistä. KalPan kannattajat kyllä tietävät mistä puhun. Eihän näille jälkikäteen mitään voi. Jäljelle jääneiden pelaajien on tuo Vänän jättämä aukko täytettävä kovemmalla taistelulla. Tänään ei auta löysäillä, sillä muuten tämä sarja on tasan ja sitähän me emme halua.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Jos tänään nähdään Sinkulta loistava matsi niin saanee vetää kauden loppuun asti, toivottavasti.


Ei tule tapahtumaan. Risto on jo niin monesti todennut että JYPillä ei ole yksiselitteistä ykkösveskaria vaan molemmat saavat peliaikaa. Ja näin tulee myös jatkumaan, oli kummankin vire sitten mikä tahansa.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Nippelitietona voidaan mainita se, että kevään paras tyhjään maaliin osuja on ollut "Mäkkäri" Mäkiaho, joka on kevään peleissä onnistunut tekemään maalin tyhjiin kolme kertaa. Samaa kolmea maalia näyttää myös kokonaisuudessaan playoffeissa tehtyjen maalien sarake, joten voitaneen puhua todellisesta taistelijan ruummillistumasta ja elintärkeästä kovien pelien pelaajasta. Ainakin kehuja on mediassa satanut ruhtinaallisesti.

Aprillia, Aprillia vai miina jyväskyläläisittäin? No kommentoidaan nyt sen verran, ettei Mäkkäri ole vielä kerennyt tekemään ainuttakaan pleijjarimaalia tänä keväänä tyhjiin!? Vai mitä tarkoitat "tyhjällä"? Maalivahti ollut ulapalla tilanteesta jolloin maali on ollut lähes tyhjillään vai sitä, että maalivahti on ollut vaihtoaitiossa ja maali on ollut tyhjä? Mutta eipä tuo haittaisi jos tänään tuollainenkin maali Mäkkärille kirjattaisiin;)

...juon kuravettä päälle
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Räkäjarru Ringbom filassa tänään odotetusti,

Ainakin mulla Sm-liigan sivut näyttää, että Favorin- Leppänen kaksikko puhaltaisi illan ottelun.

Joo, niin näyttää minullakin ja tosiaan Favorin ja Leppänenhän siellä tänään on. Ilmoitin vaan, että herra Ringbom on filassa/villassa/viltissä/vaihdossa/lomilla. Ja ei nähdä enään tällä kaudella sm-liigassa, se on asia mikä on 100% varma. Toivotaan, että hieman sallivampi linja on tänään eikä jokaista pikkujuttua vihelletä. Saadan vauhtia ja pleijari henkeä hieman, se onkin tästä ottelusarjasta hieman puuttunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös