Kausiveikkaus 2001-2002

  • 22 235
  • 230

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lähtökohdiltaan kolmen kerroksen väkeä...

Alkuasetelmista eli lähinnä paperilta katsottuna joukkueet ovat luokiteltavissa kolmeen kastiin.
Tämä ei ole kuitenkaan veikkaus järjestyksestä, sillä vääntö on tiukkaa ja yllätykset mahdollisia ja erityisen toivottuja.

Ensimmäinen kasti: :cool:

TAPPARA: pelasi ajoittain jo viime kaudella parasta SM-liiga -kiekkoa, eikä ole heikentynyt viime kaudesta. Draperkin tulee pelaaman aivan toisenlaisen kauden kuin Bluesissa.
JOKERIT: vahvistunut markkinoilla merkittävästi. Ongelmana se pääseekö irti omasta syndroomastaan eli menestymisen pakosta. Mahdollinen ongelma myös valmennus: kestääkö Summanen ja ennen kaikkea kestääkö joukkue Summasta.

Toinen kasti: :)

TPS: alkukesästä ehdoton mestarisuosikki. NHL pilasi suunnitelmat, ja nyt selvä kysymysmerkki, varsinkin kun menestyksen takuumies pois valmennuksesta. Tietyt merkit viittaavat "menestyksen välivuoteen".
ILVES: Vahvaa play-offs -ainesta. Konkarien ykköskenttä tekee tuhojaan varsinkin ylivoimalla. Valmennus osin kysymysmerkki - Selin tuntematon suuruus.
HPK: saanut kasaan yllättävänkin laadukkaan materiaalin. Käyttänyt ilmeisen sumeilematta saatuja NHL-siirtorahoja. J.Jalonen ei omaa menestyksestä valmennusuraa. HPK:n kohdalla mahdollisuus menestykseen, mutta varmaa se ei ole.
BLUES: Katastrofista kärkisijoille - kaikki mahdollista. Kova materiaali, mutta onko liian monta "äkkiväärää" miestä samassa paketissa. Caloun, Tuomi, Ruuttu... Konfliktivapaa kausi olisi todella yllätys.
HIFK: Pakka kokonaan uusiksi. Suhteellisen hyvä alakerta - hyökkäys vaikuttaa raakileelta. Saattaa kuitenkin olla valmentajansa (muutaman vuoden kuluttua Aravirran seuraaja?) näköinen joukkue, minkä seurauksena hilautunee kärkikuusikkoon.
KÄRPÄT: Loistava viime kausi pien taakka - koska odotukset Oulussa kohtuuttomat, mikä on näkynyt esim. Davidovin ankarana arvosteluna jo nyt. Heikkilä paketoinee puolustuksen kuitenkin pomminvarmaan kuntoon. Play offsit minimitavoite - tuskin kuitenkaan hilautuu runkosarjassa kovin korkealle.

Kolmas kasti: :confused:

PELICANS: Joku kirjoitti jossain, että joukkue on parhaimmillaan kuin valmentajansa viikset: epätodellisen järjestyksessä. Elorannan joukkue puolustaa taatusti mainiosti. Ykköskenttä pelasi viime kaudella aivan uskomattoman hyvän kauden - kysymys kuuluukin onnistuuko tänä vuonna samaan. Tehoissa paljon vartijana.
ÄSSÄT: Nouseeko tuhkasta? Viime kauden katastrofi edellyttää hyvää alkukautta tai muuten Isomäen illassa aletaan näkemään viime vuotisia haamuja. Joukkue ja valmennus nyt alusta lähtien paremmassa kuosissa. Mahdollisuudet ovat olemassa, mutta matka on pitkä.
LUKKO: Todellinen kysymysmerkki. Joukkue rakennettu lähinnä nuorten ja divarimiesten varaan. Mitään takuuvarmaa joukkueessa ei oikeastaan ole. Kysymys onkin nyt siitä onko valmennus- ja seurajohto omannut paremman pelisilmän kuin seuraava yleisö. Mikäli joukkue sijoittuu sarjassa edes kohtuullisesti, on joukkue onnistunut hyvin - rahaa ei ole paljoa kulutettu. Suurena etuna myös nämäkin veikkaukset, joissa kaikissa tuomittu viimeiseksi. Altavastaajana on hyvä lähteä kauteen.
SAIPA: Joka vuosi vähän arvoitus - mutta joka vuosi taistelee play offs -paikasta. Vaatii kuitenkin ainai maksimaalisen onnistumisen. Joukkueessa suht vähän muutoksia, mikä eduksi.
JYP: Kantoi viime kaudella mukanaan väistämättä hieman divarijoukkueen leimaa - aloitti viime vuonna hyvin mutta väsähti puolimatkassa. Vältti jumbosijan Ässien kontatessa. Jos tämän kauden muutama täsmähankinta onnistuu joukkue voi menestyä viime vuotista paremmin, sillä nuorempi katras on vuotta kokeneempi.
 

odb

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
1. Jokerit
2. Tappara
3. HIFK
4. HPK
5. TPS
6. Blues
7. Kärpät
8. Ässät
9. Ilves
10. Lukko
11. Pelicans
12. JypHT
13.SaiPa
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
jopas on! 98% ennustaa HIFK:n olevan surkea tulevalla kaudella

Oikeen täytyy innolla odottaa,että IFK näpäyttää epäilijöitään.Onhan vaihtuvuus ollut kova,mutta uskon meidän sijoituksen olevan kuitenkin neljän sakissa.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
1. Tappara
2. Jokerit
3. Blues
4. TPS
5. Ilves
6. Kärpät
7. HIFK
8. HPK
9. Lukko
10. Saipa
11. Pelicans
12. JYP
13. Ässät

:)
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Re: jopas on! 98% ennustaa HIFK:n olevan surkea tulevalla kaudella

Viestin lähetti douppi
Oikeen täytyy innolla odottaa,että IFK näpäyttää epäilijöitään.Onhan vaihtuvuus ollut kova,mutta uskon meidän sijoituksen olevan kuitenkin neljän sakissa.

Niinpä!
Poikkeuksetta suomen jääkiekko-tietäjä eliitti sijoittaa HIFK:n jämäsijoille. Katsotaan ovatko jatkoajan kirjoittajat niin viisaita, kuin miltä vaikuttavat. Jos HIFK pärjää, niin täällä voi sitten muutamaa poikkeusta lukuunottamatta epäillä ihmisten jääkiekko-tieto-taitoa.

Se on vain ihme, että täälläkin tuijotellaan liikaa pelaajien nimiä selässä, eikä millään voida ajatella yhtään pidemmälle. Onneksi tämä on joukkuelaji, jossa yhdessä taistellaan jonkin tavoitteen saavuttamiseksi. Ei siihen tarvita kuin muutama vanha kiukkupussi-stara, niin homma on pilalla.

Uskon että Mälkiän opeilla, ja upealla joukkuepelillä, HIFK on neljän sakissa taas tälläkin kaudella.

Katsotaan kuka on oikeassa...
 

odb

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Joo sorry James, must vaan tuntu tolta mut kaikilla ei oo yhtä paljo lajitietoo ku sulla. Mä etin jostain sun rivin ja muutan omaani... Spede..
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin tulee käymään

Valitan, että vien jännityksen ensi kaudesta.:p

1. Jokerit
2. HPK
3. Tappara
4. Blues
5. Kärpät
6. TPS
7. Pelicans
8. Ilves
9. Saipa
10. Ässät
11. JYP
12. HIFK
13. Lukko
 

Linda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
1. Tappara
2. TPS
3. Jokerit
4. Blues
5. Ilves
6. HIFK
7. Lukko
8. HPK
9. Kärpät
10. SaiPa
11. Pelicans
12. Ässät
13. JYP
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minä en lähde veikkailemaan niinkään sijoituksia, menee kuitenkin pieleen..mutta arvioidaan nyt hiukan..yritän tehdä sen puoluettomasti.

Blues: Todella kova materiaali, jolla voidaan mennä todella pitkälle..onnistuuko T.Tuomi potkimaan bootseineen joukkueineen neljän sakkiin? Mahdollisuuksia kyllä on.

HIFK: Heikki Mälkiän tulo muutti joukkueen pelaajapolitiikkaa. Omat junnut saavat mahdollisuuden. Podkonicky kysymysmerkki, onko miehestä Bednarin paikkaajaksi? Playoffseihin.

HPK: Kauden musta hevonen. Muutama todellinen huippuhankinta (Tuulola, Vujtek) voivat viedä joukkueen pitkälle. Kysymysmerkkinä maalivahtipeli, kestääkö Smid paineet? Playoffseihin

Ilves: Nieminen - Helminen. Kaksi todellista taituria yhdessä. Muutenkin materiaali laadukasta. Majeskyn lähtö jätti ison aukon.
Playoffseihin, mutta tuskin neljän sakkiin.

Jokerit: Materiaali jälleen erittäin kova, varsinkin hyökkäyksen osalta. Alakerta pieni arvoitus. Onko Jamie Ramista Pasi Nurmisen aukon paikkaajaksi? Neljän joukossa, jos kaikki natsaa.

JYP: Ykkössentteriksi hankittu Voskar kysymysmerkki, samoin maalivahtipeli. Pystyykö Lehto nyt ottamaan vihdoinkin selkeän ykkösveskarin viitan? Taistelee playoffspaikasta siinä missä muutkin.

Kärpät: Viime kaudella sensaatiomaisesti neljänneksi yltänyt kärppälauma jatkaa käytännössä samalla rungolla. Kaksi runkomiesta lähti, neljä tilalle. Kestääkö huuma?? Menossa vahvasti playoffseihin

Lukko: Ei yhtään ulkomaalaista. "Kuulapää" Lehkonen pääsee valmentamaan paljolti mieleistänsä joukkuetta, joka on vahvasti junioripitoinen. Pelannut hyvän harjoituskauden tähän mennessä. Voi yllättää alkukaudesta, mutta kausi päättynee runkosarjaan

Pelicans: Toinen joukkue, joka koki vähiten muutoksia viime kaudesta..ulkomaalaiset pois, kaksi suomalaista tilalle. Taistelee jälleen tiukasti playoffs-paikasta.

SaiPa: Vaikea joukkue veikattavaksi. Materiaali ihan hyvää liigatasoa, paljolti riippuu nuoren tshekkiveskan Duban otteista.
Mukana taistelussa playoffseihin

Tappara: NHL vei viime hetkellä viime kaudella loistaneen Jussi Markkasen. Tom Draper palaa Tampereelle reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Jos Draper palaa Lukko-vuoden tasolleen, Tappara on ainakin minun suurin mestarisuosikkini.

TPS: NHL kuppasi ja rajusti. Hagman, Pärssinen, Kapanen, Järventie, Tallinder lähtivät. Kovia miehiä kuitenkin tilalle ja lisää lienee tulossa. Lienee taas neljän sakissa.

Ässät: Joukkue muuttui ja rajusti. Jos uudet ulkomaalaiset onnistuvat, Porissa saatetaan nähdä playoffs-kiekkoa pienen tauon jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

hifk#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Juu

Se on kyllä näin!

1. Tappara (On tasanen joukkue...)
2. Tps (Vituttaa kyllä, mutta minkäs teet)
3. Hifk ("Junnut" yllättää)
4. Hpk(Mikä ettei)
5. Saipa(Lappeenranta jyrähtää käyntiin)
6. Jokerit(Kaatuu maalivahti peliin)
7. Ilves(Ei kaksi vanhaa miestä joukkuetta tee)
8. Blues(Yhteis henki ei pidä ja Tuomi ennen joulua pihalla)
9. Lukko (Saa odottaa vuoroaan)(Ismo)
10. Kärpät(Ei jaksa enää niinkuin viime kaudella)
11. Pelicans(Joo...)
12. Jyp(Nuori joukkue, tulevaisuuden joukkue)
13. Ässät(Ja suljetaan pois liigasta)
:confused:
 

#4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Colorado
1. Tappara
2. Jokerit
3. Tps
4. Ilves
5. Blues
6. Hpk
7. Kärpät
8. Hifk
-------------------
9. Pelicans
10. Saipa
11. Jyp
12. Lukko
13. Ässät
 

Jenna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
1. Blues
2. Jokerit
3. TPS
4. Tappara
5. HIFK
6. HPK
7. Ilves
8. Pelicans
9. Lukko
10. Kärpät
11. Saipa
12. Ässät
13. Jyp

Blues-Pelicans 3-1
Jokerit-Ilves 3-2
TPS-HPK 3-1
Tappara-HIFK 3-2

Blues-Tappara 1-3
Jokerit-TPS 3-2

Pronssi: Blues-TPS 1-2 ja.

Finaali: Jokerit-Tappara 1-3 (2-4, 0-3, 4-1, 3-5)

Heh. Olisin ilonen jos noin menis... Ainakin toi mestari :D
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Viestin lähetti Clark Kent

Kaljamilla on käynyt varmaan näpyttelyvirhe, koska ulkopaikkakuntalaisena on arvioinut Ässät kuudenneksi. Jos onkin tarkoittanut Saipaa kuudenneksi? No hyvä, että joku muukin kuin Patasydän uskoo Ässiin. Moni on näköjään pistänyt Ässät ja Lukon hännille, mutta toivottavasti kummatkin Satakunnan joukkueista näyttävät epäilijöille "närhen munat". Itse en lähde uhoamaan, mutta nyky-Ässillä sijoitukset 8-11 tuntuvat realistisilta.

Ei, SaiPa tuli sijalle 9.

Mitenköhän onnistuin unohtamaan SaiPan? Ja kun vielä numerointi meni ihan oikein... :o

Ässät oli vähän sellainen hasardi... vähän niinkuin pelaisi pitkävedossa tasuria... jotain riskiä sitä pitää laittaa mukaan, koska aniharvoin "yleisen mielipiteen" keskivertorivi menee oikein...
 

Woland

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Suomen maajoukkue
1.Jokerit
2.Tappara
3.Ilves
4.TPS
5.HIFK
6.Blues
7.HPK
8.Lukko(maaliero)
9.Kärpät
10.JYP
11.Saipa
12.Ässät
13.Pelicans

Play-Offs:

Jokerit-Lukko 3-0
Tappara-HPK 3-2
Ilves-Blues 3-2
TPS-HIFK 3-1

Välierät:

Jokerit-TPS 3-1
Tappara-Ilves 2-3(Viitakoski 104.12.)

Finaali: Jokerit-Ilves 3-1

Pronssi:Tappara-TPS 5-4
Varsin yllätyksetön kausi tulossa siis :).

Mutta ei voi mitään,Jokerit jyrää materiaaliylivoimallaan.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Tps
2. Jokerit
3. Blues
4. Ilves
5. Hpk
6. Tappara
7. Kärpät
8. Hifk
-------------------
9. Saipa
10. Pelicans
11. Lukko
12. Jyp
13. Ässät

Tps-Hifk 3-0
Jokerit-Kärpät 3-0
Blues-Tappara 2-3
Ilves-Hpk 1-3

Tps-Tappara 3-2
Jokerit-HPK 3-1

finaali:Tps-Jokerit 3-2

pronssiottelu:Hpk-Tappara 1-0

Ja neljäs peräkkäinen on siinä:D
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Re: Re: jopas on! 98% ennustaa HIFK:n olevan surkea tulevalla kaudella

Viestin lähetti tiki10
Poikkeuksetta suomen jääkiekko-tietäjä eliitti sijoittaa HIFK:n jämäsijoille. Katsotaan ovatko jatkoajan kirjoittajat niin viisaita, kuin miltä vaikuttavat. Jos HIFK pärjää, niin täällä voi sitten muutamaa poikkeusta lukuunottamatta epäillä ihmisten jääkiekko-tieto-taitoa.
No, koko 90-luvun Kerho sijoitettiin asiantuntijoiden* veikkauksissa lähes poikkeuksetta sijoille 9-12. Joka ikisen kerran, kun Kerho oli play-offseissa ja mitaleilla, sitä pidettiin suurena yllätyksenä. Eli ei tämä HIFK:n menestyksen erikoinen painottuminen veikkauksissa mitenkään ennenkuulumaton tilanne ole.


*) Pääasiassa pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat urheilujournalistit

(edit: lievennetään voimakkaimpia tunnereaktioita)
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Re: Re: jopas on! 98% ennustaa HIFK:n olevan surkea tulevalla kaudella

Viestin lähetti Designer
No, koko 90-luvun Kerho sijoitettiin asiantuntijoiden* veikkauksissa poikkeuksetta sijoille 9-12. Joka ikisen kerran, kun Kerho oli play-offseissa ja mitaleilla, sitä pidettiin suurena yllätyksenä. Eli ei tämä HIFK:n menestyksen erikoinen painottuminen veikkauksissa mitenkään ennenkuulumaton tilanne ole.


*) Pääasiassa pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat urheilujournalistit

Aina vaan jaksaa ihmetyttää kuinka ihmisten muisti on lyhyt näiden kaudenalusveikkailuiden suhteen, yleensä oma suosikki muistetaan veikatun pohjamutiin tai sitten vähätellään vastustajaa tyyliin "kyllähänsetiedettiinjoennenkauttaettäTapparasaahopeeta". (tai "Ilvesolivarmamestari1999") Euro71 todistikin jo toisessa otsikossa tiki10:n mututuntuman HIFK-veikkailuista pupuksi.


Kauden 1996-97, kiekkotoimittajat veikkaavat:

Jussi Heimo, Jääkiekkolehti
7.HPK

Pekka Jalonen, Iltalehti
6.HPK

Pentti Lindegren, MTV3
4.HPK

Timo Nyholm, Ilta-Sanomat
8.HPK

Eero Rautio, Aamulehti
7.HPK

Jouni Huttunen, Savon Sanomat
5.HPK

Erkki Liesmäki, Turun Sanomat
8.HPK

Antero Mertaranta, YLE
9.HPK

Reima Rautiainen, Veikkaaja
7.HPK

Kaarlo Sundell, Helsingin Sanomat
6.HPK


Eli yhdeksän poikkeusta tuossa otannassa, varmaan löytyy 90-luvulta enemmänkin, mutta tuo läpyskä sattui nyt hyllystä silmään.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Mane

Ilmeisesti en ole vielä juonut tarpeeksi kahvia, koska en oikein ymmärtänyt, mitä tuolla viestilläsi yritit kertoa? Se ainakin ilmeni, että jokainen noista mainitsemistasi asiantuntijoista veikkasi Kerhon menestyksen alakanttiin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei se HIFK:n materiaalikaan pohjamutia hivele...

Hyökkäyksessä on kaksi kovan luokan ketjua (liidereinä Cipruss ja Podkonicky) , yks kysymysmerkkiketju (Mäkiahon kolmonen) , Ja nelosena paljon kehutut junnut,joista Mälkiä saa varmasti kaiken irti...

Puolustus ysin luokkaa... Zidlicky,Kantor,Junkka,Levokari,Kurvinen ym.ym. joten homma täysin hallinnassa.

Valmennus hipoo täydellisyyttä... Mälkiä on IFK:lle lottovoitto,joten menestys ei ainakaan Hexaan töki... Kuntomies Jore on rutistanu äijistä hien verenä koko kesän

Maalivahtipeliä voidaan pitää isoimpana kysymysmerkkinä,sillä Sakke ei todellakaan ole huipputasoa.Riksman ja Strömberg yrittävät murtoa,mutta saas nähä kuinka äijien käy.
Tällä osastolla pyörii venäläinen ruletti.


Tässä teille runkosarjan ennustus

1. Jokerit
2. HIFK
3. Tappara
4. Blues
5. TPS
6. HPK
7. Ilves
8. Ässät
----------------------
9. Kärpät
10. JYP
11. Pelicans
12. SaiPa
13. Lukko

:confused: :confused: :confused: :cool:
 

JPL

Jäsen
1. Jokerit
2. Tappara
3. Blues
4. TPS
5. Ilves
6. Kärpät
7. HPK
8. Lukko
--------------------------
9. HIFK
10. SaiPa
11. Pelicans
12. Ässät
13. JYP
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Mane

Viestin lähetti Designer
Ilmeisesti en ole vielä juonut tarpeeksi kahvia, koska en oikein ymmärtänyt, mitä tuolla viestilläsi yritit kertoa? Se ainakin ilmeni, että jokainen noista mainitsemistasi asiantuntijoista veikkasi Kerhon menestyksen alakanttiin.

Lähinnä tarkoituksenani oli kertoa, että "koko 90-luvun Kerhoa ei sijoitettu asiantuntijoiden veikkauksissa poikkeuksetta sijoille 9-12." Eikä varmaan playoffseihin pääsy tällä kerralla "joka ikisestä" ollut kovin monelle suuri yllätys. Mitali sitten oli, mutta sitähän minä en kiistäkään.

Eli siis esitin yhdeksän poikkeusta väittämääsi ihan yhdeltä kaudelta vaan niistä koko 90-luvun kymmenestä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Re: Re: Mane

Viestin lähetti Mane
Lähinnä tarkoituksenani oli kertoa, että "koko 90-luvun Kerhoa ei sijoitettu asiantuntijoiden veikkauksissa poikkeuksetta sijoille 9-12."
Juu, huomasin itsekin tuon liiallisen kärjistyksen ja korjasin sen. Nyt ollaankin jo lähempänä totuutta. Montakohan kertaa Kerho muuten 90-luvulla veikattiin mitaleille?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös