Kausi 2011-2012, jatkuuko alamäki?

  • 659 181
  • 1 744

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Snopek, Huml, Vondrka ja Eklund. Siinä on ulkomaalaiset ja vielä ei ole edes kesä. Saa nähdä oliko puheet suomalaistamisesta totta vai ei.

Huutonaurua.. Ei ole tarkoitus vittuilla, mutta täyttä paskaahan nuo puheet ovat olleet. Ei taida olla kotimaisia enää tarjolla, kun ulkomaalaisetkin kelpaa. Ja mieluummin sitä varmaan katsoo tuollaisen Vonrdka-vai mikä se oli-kortin, kuin tasaisen paskan kotimaisen. Mutta tuskinpa tuo on joukkue vielä valmis, joten koko rosterin arviointi on vielä aika turhaa. Eli säästän sanani syksyyn..
 

JPL

Jäsen
Yllättynyt täytyy olla, jos toivottavan Pikun sopparin lisäksi vielä lisää senttereitä tulisi. Toisaalta menihän tuo pakkiarviokin ainakin etukäteen munilleen. Toisaalta Jokisen ja Ohtamaan statukset ovat mielestäni nyt hieman auki. Jokinen kyllä pelasi ennen loukkaantumistaan hyviä pelejä, mutta niin pelasi harjoismatseissa moni muukin. Mutta hyviä soppareita kaikkineen. Snopekin jääminen oli iloinen yllätys, vaikka kiekollista osaamista pakistossa ei nyt kyllä mahdottomasti löydy.

Mutta milloinkahan viimeksi Kärppien joukkue on ollut näin hyvällä tolalla tässä vaiheessa kautta? Ei puutu käytännössä kuin joku laituri ja maalivahti. Koska maalivahtia ei vieläkään ole julkistettu, se lienee riippuvainen vielä pelaavien joukkueiden kauden päättymisestä ja mahdollinen Hostikan jatko taas sitten siitä...
 

JPL

Jäsen
Hostikan kanssa on veikkaajan mukaan sopimus nyt allekirjoitettu. Tarkki ei Ouluun tule, joten toimistolla pitäisi miettiä pikaisesti mitä tehdään tämän maalivahtikuvion kanssa. Luultavasti kauteen lähdetään kaksikolla Hostikka/Karhunen.

Jos näin olisi, sopimus olisi julkistettu tänään muiden soppareiden yhteydessä. Jotain muuttuvia tekijöitä on edelleen pakko olla, muuten ei käy järkeen. Ei nämä sopparinjulkistukset enää mitään tulonlähteitä ole Kärpille.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jos näin olisi, sopimus olisi julkistettu tänään muiden soppareiden yhteydessä. Jotain muuttuvia tekijöitä on edelleen pakko olla, muuten ei käy järkeen. Ei nämä sopparinjulkistukset enää mitään tulonlähteitä ole Kärpille.

Olisiko se muuttuja se, että toista maalivahtia ei voida vielä julkistaa, eikä haluta alkaa selittelemään että onko se Hostikka nyt ykkös- vai kakkosvahti. Parempi julkistaa maalivahdit yhdellä kertaa. Toisaalta toki voi olla niinkin, että Veikkaajan tiedot ovat vääriä. Ei olisi ensimmäinen kerta.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ujcik heivaamassa Kossua pihalle?

Kyllähän pakki- ja laituriosastot alkaa olla kasassa nyt. Puolustajia on 7 "aikuista" plus nuoriso-osasto päälle. Laitureitakin on jo ilman junnujakin täydet neljä kenttää: Haataja, Vondrka, Donskoi, Salomäki, Junttila, Koskenkorva, Alikoski, Keränen.

Sentteriosasto on tosiaan vielä vähän epävarmalla pohjalla. Huml ja Kemppainen selviöitä, Saarenheimon taso ja Viuhkolan kunto isot kysymysmerkit.

Yksi mahdollisuus on tietysti sekin, että katsotaan Viuhkolan tilanne ja jos tulee takapakkia tms. Salomäki pelaakin keskellä. Tässä tapauksessa rosterissa olisi vielä yhdelle laiturille paikka. Ihan laadullisesti yhtä laatulaituria tuo kokoonpano kyllä vielä edelleen kaipaisi.

Mutta kyllähän tämä selvästi Aravirran joukkueelta näyttää. Puolustus petrattiin isokokoisilla, varmoilla puolustajilla (Mäntymaa, Eklund, Snopek) kuntoon. Hyökkäykseen hankittiin kahden suunnan pelaajia (Huml, Haataja, Vondrka).

Humlin hankinta on kyllä sikälikin erikoinen, että joko meiltä puuttuu ykkössentteri tai sitten tuolle pelipaikalle on tunkua. Jos siis Bros-huhut pitävät paikkansa.

Hieman kyllä nämä viimeisimmät hankinnat herättävät taas epäilyjä siitä, että onko koko palettia mietitty, vai otetaanko ketä saadaan?
- Huml. Onko tässä ykkös/kakkossentteri (Viuhkolan ollessa kunnossa)? Vai mitä tehdään Kemppaiselle ja Saarenheimolle?
- Laituriosastolle on jo 8 pelaajaa (+junnut, joita ei ole mainittu) mutta pääasiassa siinä on kolmos- neloskentän jannuja. Ykkös/kakkoskorin kavereita on minusta vain kolme.
- Pakkiosasto on jämäkkä, mutta vähän kädetön. Snopekin tilalle olisi odottanut jotain taitavampaa ylivoiman moottoria. Ellei sitten ajatuksena ole, että toisessa yv:ssä on Lehtonen ja toisessa Mäntymaa. Eklundin laukauksesta ei ole tietoa, mutta muuten noista pakeista vain Lehtosella on kunnnon ruoska.

Kaiken kaikkiaan taitoa on tosiaan kadonnut paljon, mutta puolustus on niin paljon paremmalla kuosilla kuin viime kauden alla, että yhdessä paremman valmennuksen kanssa uskoisin, että hyökkäyspeli tulee silti toimimaan paljon paremmin kuin tällä kaudella. Ja ylivoiman on pakko olla parempaa kuin edellisillä kolmella kaudella. Aran joukkueilla se yleensä kyllä on ollut kunnossa.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Hahmotelma:

Lehtonen - Mäntymaa
Mikkola - Snopek
Ohtamaa - Enlund
Jokinen, Niemelä, Lehto, Pokka...

Haataja - Huml - x/Tenkrat
Vondrka - Viuhkola/x - Donskoi
Salomäki - Saarenheimo/x - Junttila
Kossu - Kemppainen - Keränen
Alikoski...

Pakisto on valmis ja hiukan parempi kuin viime kaudella - ei tosin kovin kiekollisesti taitava. Yksi kärkilaituri tuohon vielä tarvitaan ja sentteriosastollakin on vielä suuria kysymysmerkkejä. Huhujen mukaan varsin kalliit kolmos- ja nelossenat Kärpillä... Lisäksi tähän mennessa tehdyillä uusilla hankinnoilla ei ole Haatajaa lukuun ottamatta mitään suurempaa tunnesidettä juuri Ouluun. Huippumaalivahdilla voitaisiin kuitenkin paikata paljon. Kyllä tuolla nipulla on mahdollisuuksia parantaa tästä kaudesta...
 
Wiltord nimimerkki tuolla SM-liigan siirtohuhu palstalla heittää ilmoille huhun että MassiEsa olisi pitkän korpivaelluksen päätteeksi palaamassa Ouluun, tai että ainakin sopimuksesta oltaisiin neuvoteltu. Jos siis Pirnestä ollaan tänne roudaamassa, alkaa sentteritilanne näyttämään melko erikoiselta. Onko ehkä sittenkin niin, että Viuhkola ei ensi kaudella Kärpissä pelaakkaan? Tai jos pelaa niin mikä on Saarenheimon ja Kemppaisen tilanne. Salomäen siirtyminen laitaan taas alkaa näyttää jo väistämättömältä ja veikkaan, että paikka tulee olemaan kolmosen laidassa. Saa nähdä sitten miten tämä sentterisoppa selvitetään. Siitä en kuitenkaan ole varma, olisiko Pirneskään enään mikään vahvistus. Ura näyttäisi tällä hetkellä olevan loukkaantumisten sävyttämä ja laskusuunnassa...

Pakisto Kärpillä näyttäisi olevan ihan OK ensi kautta ajatellen. Paljon kuitenkin riippuu siitä millä tasolla nämä uusimmat eli Eklund ja Mäntymaa pystyvät pelaamaan. Jos Mäntymaa pelaa yhtä hyvin kuin Jypissä ja Eklund jatkaa kehittymistään tulee pakisto olemaan todella hyvä. Mutta jos molemmat epäonnistuvat niin ollaan aika lailla samassa tilanteessa pakiston suhteen, kuin tälläkin kaudella.

Maalivahtiosasto taas... Sitä selkeää ykköstähän tuo kaipaa. Jos kauteen lähdetään Hostikka-Karhunen kaksikolla, niin onhan se melkoista lottoamista ja toivomista taas koko hemmetin kausi.

Tässä vähän omaa ketjulottoa:

Donskoi-"Viuhkola"-Haataja
Lehtonen-Mäntymaa

Vondrka-Huml- X
Eklund-Snopek

Kossu/Junttila-"Pirnes"-Salomäki
Mikkola-Ohtamaa/junnu/X

Keränen-Kemppainen/Saarenheimo-"joku oikeesti fyysinen ja isokokoinen kova rouhija" tai sitten tuo Kossu/Junttila...

molarit:
X
Hostikka
Karhunen

+ muut sopimuspelaajat eli lähinnä junnut, jotka kuitenkin luultavasti myös tulevat jonkin verran pelaamaan(toivottavasti)
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista pakiston suhteen - jos nippu on nyt kasassa - on se, että viime kautiseen kun vertaa niin muuttuneet nimet ovat vain Sicak vs. Eklund ja Helbling vs. Mäntymaa? Ja Ylönen vielä kysymysmerkki? Tämän lisäksi porukka vuoden vanhempaa ja kokeneempaa.

Noin jos miettii niin varmaankin voiton puolella ollaan, mutten tiedä kuinka reilusti. Toki oletuksena viime kauden alla piti olla kovempi puolustus, Tsekin maajoukkue mies Sicak ja Pressing olivat kirkkaimmat tähdet..

Kausi 2010-11
Mikko Lehtonen - Ilkka Mikkola
Vladimir Sicak - Timo Helbling
Jan Snopek - Antti Ylönen
Atte Ohtamaa - Juho Jokinen
Mikko Niemelä - Nico Lehto
Ville Pokka


Kausi 2011-12

Mikko Lehtonen - Ilkka Mikkola
Oscar Eklund - Ville Mäntymaa
Jan Snopek - Atte Ohtamaa
Juho Jokinen - Ville Pokka
Nico Lehto - Mikko Niemelä

(nimet siis vain heitelty tuohon,ei mikään fantasiakokoonpano)

Jos näillä mennään niin toivoisin että Ohtamaa + Jokinen ottaisivat vihdoin sen harppauksen eteenpäin, potentiaalia kummallakin kuitenkin on. Hienoa tietenkin on, että porukka on nyt jo "kasassa" siis tällä pakistolla kauteen voi hyvinkin lähteä. Melko samana on porukka pysynyt ja sehän on pelkästään hyvä.

Itse kyllä odottelin Snopekin sijasta jotain kovempaa, kiekollista kaveria..toki sellainenkin vielä voi kokoonpanoon tulla? Ei tuo mikään älyttömän laaja kokoonpano ole jos tai kun Lehto-Niemelä pelaa Laserissa ja Pokka junnuissa.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Pirnes olisi kyllä mielenkiintoinen haku. Tarkoittaisi varmuudella sitä, että Peki ei jatka ensi kaudellakaan Kärpissä... Tai sitten olisi viisi sentteriä, joista halvinkin olisi 150k€:n luokkaa vuosipalkaltaan ;)

Mutta kauden päättymisen jälkeen monessa yhteydessä tuli puhetta, että ensi kaudelle pitää saada ensisijaisesti kaksi asiaa reilaan, nimittäin puolustus ja sentteriosasto. Tämän jälkeen veskarit ja viimeisenä laiturit. Nyt näyttää, että juuri näin tässä on käynyt. Vaikka Essi ei tulisikaan, sentteriosasto on periaatteellisesti kunnossa (oletus, että Piku jatkaa). Jos taas Viuhkola korvataan Pirneksellä, niin mennään niin perä edellä mäntyyn, kuin vain voidaan.

Kärpillä on tällä hetkellä sopimukset kolmen oikeastaan aika hyvän sentterin kanssa (Huml, Salomäki ja Kemppainen) sekä Saarenheimon. Näillä ei kuitenkaan pärjätä mihinkään ja Korvaamalla Saarenheimon Pirneksellä ja Salomäen Viuhkolalla nousisi tämä osasto kyllä liigan eliittiin. Kemppainen on erittäin hyvä puolustava sentteri neloseen ja Huml, Viuhkola sekä Pirnes ovat kaikki vähintään hyviä kahden suunnan hyökkääjiä ja onnistuessaan kuka tahansa voi nousta (palata) ihan liigan tähtipelaajaksi.

Silti tämä on melkoisen kimurantti paletti edelleen, vaikka Huml:lle jatko tehtiinkin. Harvinaisen mielenkiintoinen kevät Kärppäfaneilla, vaikka pelit on jo loppuneet.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Non niin, massiivinen on siis pidetty ja anti oli seuraavaa: Mikkola, Snopek ja Huml jatkavat. Uutena miehenä sisään tulee Vondrka.

Eiköhän tämä tarkoita lähes varmuudella sitä, että Tenkrat ja Kreps eivät pelaa tulevalla kaudella Oulussa. Ulkkareiden määrä on tällä hetkellä neljä ja mikäli puheet joukkueen suomalaistamisesta pitävät paikkansa, niin enempää ei ole tulossa ainakaan ennen kauden alkua.

Pakisto alkaa olla nyt kasassa, sillä Snopek ja Mikkola täyttävät vapaina olleet ruudut pakistossa.

Lehtonen - Mäntymaa
Eklund - Snopek
Mikkola - Ohtamaa
(Jokinen - Lehto, Niemelä, Pokka)

Hyökkäyspäähän on myös tunkua, kuten edellä onkin jo todettu. Sentteriosasto on melkoisen tasainen ja selkeää johtosentteriä sieltä ei löydy ellei Piku pääse takaisin huippukuntoon. Huml on tasainen suorittaja, mutta ykkössentteriksi hänestä ei ehkä kuitenkaan ole. Huml olisi ihanteellinen kakkossena, mutta onko Iivanista johtopelaajaksi joukkueelle?

Laituriosasto on suhteellisen hyvällä mallilla ja ehkäpä se yksi laituri sieltä vielä tulee? Erkinjunttia ollaan huhuttu, mutta eiköhän hänet olisi myös ilmoitettu tänään, jos mies olisi Ouluun tulossa? Tepsin kausi on ollut ohi jo kauan, joten kaiken järjen mukaan soppari olisi kyllä ilmoitettu tänään. Veikkaanpa, että Erkinjuntin tulevan kauden joukkue löytyy Lahdesta..

Laituriosastolta paistaa melkoinen tasapaksuus. Laitureissa ei ole supertaitoa juuri nimeksikään eikä tämänhetkisestä rosterista löydy yhtään piste per peli -pelaajaa. Janne Pesonen olisi tällainen, mutta eipä taida Pessi vielä palata Ouluun..

Vondrka on katsomaton kortti ja saapa nähdä, että onko kaverista pelaamaan liigassa. Toivotaan, että Aho on onnistunut scouttaamaan todellisen pelimiehen, mutta sehän nähdään vasta tulevan kauden koitoksissa.

Essi Pirnestä tosiaan huhuttiin (taas kerran) tuolla huhupuolella. Ei saatana, jos pitää paikkansa. Ei tänne mitään Essiä tarvita enää, siinähän olisi heittämällä liigan kallein nelossentteri. Peluutetaan mieluummin Pekiä rosterissa sillä tontilla.. sehän on muutoinkin Kärppien palkkalistoilla.

Maalivahtiosaston tullaan menemään Hostikka-Karhunen -kaksikolla. Tarkki lähtee satavarmasti ulkomaille tämän kauden jälkeen. Voihan toki olla, että kauden aikaan sitten reagoidaan ja hankitaan jälleen jostain kriisijoukkueen kolmosvahti meille ykköseksi..

Kyllähän tuo vielä sitä huippuosaamista kaipaisi sentteri/laituriosastolle. Onneksi Kärpät on kuitenkin ajoissa liikkeellä joukkueen kasaamisessa eikä kasaaminen sijoitu syksylle, kun tosipelit ovat jo kovaa vauhtia menossa. Tästä propsit Aholle!!
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo eli pakisto on koossa ja hyökkäyskin melkein. Maalivahtipuoli onkin sitten vielä vähän levällään. Selkeät puuttuvat (isot) palaset ovat ykkösmaalivahti ja ykkösketjun maaliruisku, joka voisi olla kunnon sniper Humlin ja Vondrkan tasapainottaessa ketjua.

Vondrka - Huml - X (Tenkrat/Hyvönen/Pesonen/??)
Koskenkorva - Saarenheimo/X (Pirnes) - Haataja
Salomäki - Viuhkola - Donskoi
Alikoski - Kemppainen - Keränen
Junttila/Körkkö/Korkiakoski

Lehtonen - Snopek
Eklund - Mäntymaa
Ohtamaa - Mikkola
Jokinen/Niemelä/Pokka/Lehto

X (Karhunen)

Jos vielä huhuttu Pirnes (tai joku muu sena) tulee, niin silloin Saarenheimo lähtenee muualle. Ahon mukaanhan ei ole varmaa liittyykö Saarenheimo joukkueeseen. Tai näin hän sanoi viikko-pari sitten.

Kyllä tuo pakisto on tässä vaiheessa vuotta erittäin kova. Ainakin jos vertaa pariin viime kauteen. Myös hyökkäys on mukavan valmis jos Viuhkola jatkaa ja Saarenheimo/joku muu tulee. Vaatisi vaan sen huippumaalintekijän, että saataisiin leveyden lisäksi laatua. Jos ketään ei löydy niin sitten Haataja ykköseen ja Junttila kokoonpanoon.
 

Lihis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts | Kärpät | Barça
Vondrka - Huml - X
Donskoi - Viuhkola/X - Haataja
Salomäki - Saarenheimo/Viuhkola - Junttila
Koskenkorva - Kemppainen - Keränen
Komulainen/Körkkö/Korkiakoski

Lehtonen - Mäntymaa
Eklund - Snopek
Ohtamaa - Mikkola
Jokinen/Niemelä/Pokka/Lehto

X/Tarkki , Hostikka , Karhunen

Melkolailla samanlainen ketjulotto kuin muillakin..

Tenkratin pitäisin, mutta kun Vondrka hankittiin niin taitaa Tenki löytyä ensikaudella tsekeistä.. Pesonen olisi "märkä uni" ykkösen laitaan..
 
Viimeksi muokattu:

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
Positiivisinta tässä on, että joukkue on suurimmaksi osaksi harjoitusvalmiudessa aikaisin tänä vuonna ja valmentaja on lähes kaiken nähnyt kehäkettu. Tällainen yhtälö kypsyttää yleensä hyviä tuloksia. Kun maalivahtitilanne varmistuu, enää sekava keskushyökkääjätilanne kaipaa selkeyttämistä. Laituritilanteesta en ole niinkään huolissaan, vaikka edellisiin kausiin verrattuna se on ohuemman näköinen tässä vaiheessa kautta.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Aivan mahtavaa, että viime kaudesta on opittu ja joukkue kootaan suurimmalta osin valmiiksi hyvissä ajoin. Kun runko on ajoissa valmis, niin voi menestyksen mukaan sitten hankkia syksyllä täsmähankintoja.

Vondrka on ihan tuntematon nimi, mutta luotan Ahoon, että kyseessä on pelimies. Ja hei, onhan hän Eklundin tavoin maajoukkuepelaaja. Humlin jatkolle puolittainen peukku. Pieniä kysymyksiä on ilmassa, kun Rosa lähtee viereltä ja hänet nimenomaan hankittiin Rosan herätyskelloksi. Silti pelasi tehojen puolesta ihan ok ja on pätevä kakkossentteri ainakin. Snopek yllätti viime kaudella positiivisesti ja mielelläni näen hänet kärppänutussa ensi kaudellakin. Tärkeintä kuitenkin Humlissa ja Snopekissa on se, että Kärpät tietää tasan tarkkaan mitä heiltä saa. Viime kauden roolitussekoilu on toivottavasti historiaa.

Vondrka - Huml - Haataja
Donskoi - Viuhkola - Salomäki
Koskenkorva - Kemppainen - Junttila
Alikoski - Koponen - Keränen

Lehtonen - Eklund
Mäntymaa - Snopek
Mikkola - Ohtamaa

Vielähän tuo huutaa kunnollista ykkössentteriä. Pirnes voisi olla hyvä haku 2-3 sentteriksi, jotta saadaan rauhassa Piku kuntoon. Saarenheimon varaan en paljoa luota. Puolustus on nyt ihan kelvollinen. Sitten vain maalivahtiosasto kuntoon, niin voi lähteä luottavaisin mielin kauteen.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aivan mahtavaa, että viime kaudesta on opittu ja joukkue kootaan suurimmalta osin valmiiksi hyvissä ajoin. Kun runko on ajoissa valmis, niin voi menestyksen mukaan sitten hankkia syksyllä täsmähankintoja.

Vondrka - Huml - Haataja
Donskoi - Viuhkola - Salomäki
Koskenkorva - Kemppainen - Junttila
Alikoski - Koponen - Keränen

Lehtonen - Eklund
Mäntymaa - Snopek
Mikkola - Ohtamaa

Aika paljon samoja ajatuksia tekstisi kanssa, mutta nyt kun hehkutetaan sitä että joukkue on valmis jo ajoissa tulee väkisinkin mieleen se onko joukkue nyt niin erilainen viime kauden alkuun mennessä. Eihän viime kaudellakaan pitänyt puuttua kuin pari lokakuussa tulevaa palaa (Rosa sekä Preissing), kävi vaan niin etteivät muut saaneetkaan paikattua heidän saappaitaan. Ainakin paperilla tuo kirjoittamasi hyökkäys on mielestäni kaukana mestaruusmiehistöstä, toki kaikki on mahdollista ja tuskinpa tuo hyökkäys jää lopulliseksi.

Lähtökohtahan on aika lailla se että joko hommataan Rosa lokakuussa tai Vondrka jo kauden alussa, rahaa palanee jotakuinkin sama määrä. Varmaankin Vondrkasta on pieni apu siinä, että joukkueen kausi saadaan kuosiin jo alkukaudella, monella saattaa kuitenkin tulla keväällä ikävä Rosaa.

Kyllähän Vondrkan hankinta kertoo siitä että johdossa on töppäilty sen verran paljon että parhaat rahavuodet ovat takanapäin ja nyt pitää vetää pienellä riskillä. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, kovasti kuitenkin toivon ettei Vondrkaa ole hankittu ykköskenttää ajatellen. Hänen pitäisi pystyä huomattavasti parempaan kuin Kratena tai jopa Ujcik mikäli meinaa täyttää Tenkratin tai Rosan saappaita.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vondrka - Huml - Keränen
Donskoi - Viuhkola - Salomäki
Haataja - Saarenheimo - Koskenkorva
Alikoski - Kemppainen - Junttila

Lehtonen - Eklund
Mäntymaa - Snopek
Mikkola - Ohtamaa

Haataja löytyy vasta kolmosesta, aivan sama. Ens kaudella toivottavasti palataan siihen mestaruusaikojen ajattelumalliin, että ei ole ykkösketjua, vaan kolme tasapäistä hyökkäysketjua + "nuorisokenttä".

Kolmosessa Haataja - Saarenheimo pari on kokeilemisen arvoinen jo historiansa takia. Jos vanha suola ei enää janota, Haatajan voi tästä nostaa kakkoseen Viuhkola - Donskoi parin rinnalle ja Saarenheimo Kertsin tilalle ykköseen. Sitten Kemppainen nousee kolmosen keskelle ja Koponen neloseen...

Vondrka - Huml - Saarenheimo
Donskoi - Viuhkola - Haataja
Salomäki - Kemppainen - Keränen
Alikoski - Koponen - Junttila
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension

Pitää kuitenkin muistaa yksi merkittävä ulottuvuus tässä tulevan kauden pohdinnassa. Kärpillä on pitkästä aikaa kauden alusta alkaen oikea päävalmentaja, jolla on ammattitaitoa. Kärpät on rypenyt viime vuosina syksyisin ja yhtenä syynä pidän heikkoa/olematonta pelitapaa. Alatalo ja Haapakoski olivat kykenemättömiä luomaan joukkueelle toimivaa pelitapaa on sellainen sitten mikä hyvänsä Bluesin ajokoirakiekosta Kalpan kiekonhallintaan.

Pelitavan toimiessa pelaajatkin nousevat paremmin esille, kun taas heikko pelitapa voi tuhota hyvänkin pelaajan kauden. Toivotaan nyt, että Kärpät saa luotua Aravirran johdolla toimivan pelitavan, johon joukkue voi nojata eikä tarvitse jatkuvasti miettiä, miten paikataan uppoavan laivan reikiä.

Ara sai muutamassa kuukaudessa iskostettua toimivia ratkaisumalleja pelitavallisesti, mutta muiden joukkueiden etumatka tämän suhteen näkyi lopullisessa tuloksessa.

Tällä hetkellä rosteri näyttää varsin lupaavalta ja erityisesti lämmittää puolustuspään tilanne. Pakistossa on myös kaksi rightin pakkia, joten se auttaa varmasti pelin avaamisessa ja erikoitilanteissa. Maalivahtiosasto olisi aivan huikea jos Iiro Tarkki pelaisi ensi kaudella Kärpissä. Hostikka toimisi tällöin kakkosveskana ja antaisi samalla kiritystä Tarkille.

Hyökkäyspäässä on riittävä määrä senttereitä, mutta aika monen kohdalla on iso kysymysmerkki. Onko Huml riittävä ykkössentteri? Pelaako Viuhkola? Kestääkö Saarenheimon pää? Onnistuuko Kemppainen kehittämään itselleen laukauksen ja hyökkäyspään pelaamista? Saako Salomäki sentterin viitan harteilleen vai pelaako nuori lahjakkuus laidalla?

Hieman samoja juttuja laituriosaston suhteen.. Jos IFK voittaa mestaruuden, niin riittääkö Haatajalla intoa ja halua taistella jokaikinen ilta Kärppien eteen? Vai tuleeko ns. mestaruuskrapula? Kykeneekö Donskoi ottamaan seuraavia askelia urallaan ja nousemaan Teemu Pulkkisen tasolle myös pistemäärien suhteen? Onko Vondrka ratkaisupelaaja vai mietitäänkö jo syyskuulla, että kuka vuokraisi kyseisen pelaajan loppukaudeksi?

Paljon on kysymyksiä, mutta jotenkin kuitenkin tuntuu, että Kärpät tulee nousemaan jälleen yhdeksi sm-liigan suurista. Kärpillä ei ole yksinkertaisesti varaa kontata enää yhtään kautta, vaan nyt pitää iskeä ihan todella. Ensi kauden slogan voisi olla vaikkapa: kunnian palauttaminen.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Ei kai porukka tosissaan täällä ehdottele tissiposki-Pirnestä Kärppiin? Aivan turha tyyppi, jonka pillitykset joitain vuosia sitten Kärppien kultakausina ärsyttävät vieläkin: "Kun Kärpät ei edes tarjoa sopimusta yhyyy...". Ei kannattaisi huudella tuollaisia mediassa.

Eli ei massi-Esaa ikinä Kärppiin, kiitos.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vondrka - Huml - Keränen
Donskoi - Viuhkola - Salomäki
Haataja - Saarenheimo - Koskenkorva
Alikoski - Kemppainen - Junttila

Haataja löytyy vasta kolmosesta, aivan sama. Ens kaudella toivottavasti palataan siihen mestaruusaikojen ajattelumalliin, että ei ole ykkösketjua, vaan kolme tasapäistä hyökkäysketjua + "nuorisokenttä".

Mutta onhan se vähän eri asia pelata kolmen ketjun hyökkäystä kokoonpanolla Bros, Pesonen, Hyvönen, Tenkrat, Viuhkola, Pyörälä, Andersson, Aaltonen, Sahlstedt yms. kuin tuolla ehdottamallasi kokoonpanolla. Mainitsemasi hyökkäys on ihan mielenkiintoinen mutta tuskin poikkeaa olennaisesti esim. Ässien tai Pelicansin hyökkäyksestä. Tietysti palasten lonksahtaessa kohdalleen (Vondrka osoittautuu paremmaksi vahvistukseksi kuin paperilla, Keräselle tulee suonenveto ja esiintyy kuin Rosa konsanaan, Viuhkola pysyy terveenä, Saarenheimo pelaa kuten muutama vuosi sitten, Salomäki oppii tehoilemaan jne.) hyökkäys voi olla liigan parhaitakin, mutta todella paljon olisi kysymysmerkkejä tuolla hyökkäyksellä. Eiköhän sinne vielä ainakin yksi todella kova luu tule, mikä parantaisi lähtötilannetta huomattavasti.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mutta onhan se vähän eri asia pelata kolmen ketjun hyökkäystä kokoonpanolla Bros, Pesonen, Hyvönen, Tenkrat, Viuhkola, Pyörälä, Andersson, Aaltonen, Sahlstedt yms. kuin tuolla ehdottamallasi kokoonpanolla.

Edellisten kausien menestyskentälliset perustuvat tutkapareille, kuten myös tuossa hahmotelmassani:

Bros - Pesonen
Viuhkola - Tenkrat
etc...

Keräsen rooli tuossa ketjussa ei ole taitokiekko, vaan tilan tekeminen kahdelle sellaiselle jotka siihen taitokiekkoon ovat kykeneviä. Ei kaikkia helmiä yhteen ketjuun, tyyliin Vondrka - Huml - Haataja, vaan jokainen ketju rakennettava niin että taitoa jakaantuu laajemmasti.. vai olenkohan nyt ihan hakoteillä? :-/
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Keräsen rooli tuossa ketjussa ei ole taitokiekko, vaan tilan tekeminen kahdelle sellaiselle jotka siihen taitokiekkoon ovat kykeneviä. Ei kaikkia helmiä yhteen ketjuun, tyyliin Vondrka - Huml - Haataja, vaan jokainen ketju rakennettava niin että taitoa jakaantuu laajemmasti.. vai olenkohan nyt ihan hakoteillä? :-/

Et ole hakoteillä, mutta kyllä esim. Keräsestä ja Haatajasta itse laittaisin ykköskenttään JP:n. Haataja on monipuolinen pelaaja, joka kykenee omalla pelaamisellaan tekemään myös tilaa muille.

Oletkos muuten nähnyt montakin peliä uudelta tsekkivahvistukselta? Onko kyseessä siis maalintekijä, taitopelaajaa vai jotain muuta? Itse käsitin Ahon puheista, että kyseessä olisi nimenomaan kahdensuunnan pelaaja, joka kykenee kantamaan myös puolustusvastuun. Parhaalla kaudella Vondrka on tehnyt 14 maalia, joten mistään Stamkosista tässä ei nyt ilmeisesti ole kysymys..
 

Kasatonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, San Jose Sharks
Huutonaurua.. Ei ole tarkoitus vittuilla, mutta täyttä paskaahan nuo puheet ovat olleet. Ei taida olla kotimaisia enää tarjolla, kun ulkomaalaisetkin kelpaa. Ja mieluummin sitä varmaan katsoo tuollaisen Vonrdka-vai mikä se oli-kortin, kuin tasaisen paskan kotimaisen. Mutta tuskinpa tuo on joukkue vielä valmis, joten koko rosterin arviointi on vielä aika turhaa. Eli säästän sanani syksyyn..

Mees kyntämään joku pelto vaikka. Pitää olla aika pihalla tai jyväskylässä jos ajattelee että pelaajamarkkinat oli nyt tässä. Kotimaisia tulee olemaan tarjolla vielä elokuussa.

Kerrankin minusta ollaan oikealla linjalla siinä että nää ulkkarit signataan ajoissa ja tuodaan kesärinkiin mukaan. Saadaan miehet totutettua kylmään pohjolaan hyvissä ajoin, mukaan rinkiin ja ketjut kasattua hyvissä ajoin. Historiallisestihan tsekeistä on lentänyt pitkätukkia tänne pitkin syksyä ja talvea, integraatio on onnistunut tai sitten ei.

Minusta oikeaan suuntaan nyt tämä homma menee. Vonrdkasta ei mitään hajua mutta oikea metodi nyt.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kerrankin minusta ollaan oikealla linjalla siinä että nää ulkkarit signataan ajoissa ja tuodaan kesärinkiin mukaan. Saadaan miehet totutettua kylmään pohjolaan hyvissä ajoin, mukaan rinkiin ja ketjut kasattua hyvissä ajoin. Historiallisestihan tsekeistä on lentänyt pitkätukkia tänne pitkin syksyä ja talvea, integraatio on onnistunut tai sitten ei.

Minusta oikeaan suuntaan nyt tämä homma menee. Vonrdkasta ei mitään hajua mutta oikea metodi nyt.

Täysin samoilla linjoilla. On päivän selvää, että joukkuehenki on parempi, kun ulkolaiset saapuvat Ouluun jo kesäksi. Ulkolaiset tottuvat seuran toimintatapoihin ja tutustuvat joukkuekavereihinsa. Toki tällainen maksaa enemmän, mitä veropakolaisten hankinta syksyllä, mutta mielestäni hyödyt ovat nyt huomattavasti suuremmat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös