Kausi 2009-2010

  • 103 650
  • 255
Tila
Viestiketju on suljettu.

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
... .Tutulla "puolivälieristä pihalle"-taktiikalla jatketaan ja hankinnat ovat värikkäitä kuin virastotalon seinä...

Tämä ei nyt laman aikana ole ollenkaan huono strategia pienelle seuralle. On erittäin todennäköistä, että hyvin hoidetut seurat kukoistavat 5 päästä. Mainosbudjetit pienevät ja on entistä tärkeämpää pysyä taloudellisesti hyvässä kunnossa laman yli. Hemmetin tylsäähän tämä on, mutta kai rahaa tarvittaisiin huomattavasti enemmän jotta saataisiin otettua kunnolla riskiä.
 

Cans

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mitkä ovat oikeasti menestymismahdollisuudet? Mihin saakka voidaan mennä? Miten tämä kaikki onnistuu?
Pelicansilla voi olla nyt oikeasti mahdollisuus menestyä. Pelaajahankinnat tulevat olemaan mitä luultavammin hyviä tulevaksi kaudeksi. Ainakin olen muutaman nimen kuullut luotettavalta lähteeltä.

Toivola tuo Pelicansiin siis omien sanojensa mukaan suoraviivaisuutta ja liikettä enemmän. Näillä meinataan mitä luultavammin sitä, että Pelicans vetää kova kesätreenin, jolla pyritään saamaa kova kuntopohja. Kentällä liike ja suoraviivaisuus näkyy hyökkäämisessä varmasti. Toivottavasti tämä suoraviivausuus tarkoittaa sitä, että kiekkoa ei roiskita päätyyn ja ränniin niin paljon, kuin päättyneellä kaudella. Enempää ei hyökkäykseen ole tulossa näitä taklaavia sisupusseja, kun niitä löytyy omasta takaa jo paljon. Se on siis positiivista sekin. Sen verran olen saanut vihiä Leo Komarovin tilanteesta, että hän on tällä hetkellä ainoa pelaaja, joka voi lähteä jonnekkin muualle. Tämän kuulin sivumennen eräässä tilaisuudessa. Elikkä tämä voisi kertoa siitä, että Leksasta on oikeasti tarjottu rahaa Venäjältä.
Jos Komarov myytäisiin, niin rahaa varmasti kassaan saataisiin rutkasti ja mihin se sitten panostettaisiin? Aivan, pelaajahankintoihin. Näillä isoilla rahoilla voitaisiin lähteä metsästämään oikeasti KOVAN STATUKSEN hyökkääjää. Vai halutaanko pelata rahaa kassaan ja mennä niinkun Toivola sanoo, eli ''ei oteta viiden euron tikkaria, vaan kolmen euron''. Tällä siis viitaten siihen, että ei kalliimasta päästä, vaan siitä hyvä hinta/laatu -suhde. Mutta... jos Komarov siirtyy Venäjälle, niin sieltä tulevat rahat voitaisiin panostaa siihen ''neljän euron tikkariin''. Viime päivinä päässäni on tälle paikalle pyörinyt nimi Patrick Yetman. Hän on edelleen suosikkipelaajani, ehkä siksi se nimi pyörii mielessä eniten tälle KOVAN HYÖKKÄÄJÄN paikalle.
Kerrotaanpa vielä yksi pieni huhu tähän väliin. Sakari Salmista on tarjottu Lahteen pariinkin otteeseen. En tiedä, mitä seurajohto meinaa tästä, mutta itselleni voisi jopa kelvata. Salminen voisi nousta jonkinlaiseen lentoon jopa Lahdessa, kun saisi vierelleen kovat jätkät ja vastuuta. Voisi olla Salmisesta tulevaisuudessakin apua, mutta tämä nyt on tälläinen villi huhu, joka tosin on kuultu melko luotettavalta lähteeltä.

Nyt, jos sitä menestystä halutaan saada ja nousta askel korkeammalle, niin herrojen, kuten Tuomas Santavuori, Jesse Saarinen, Vili Sopanen, Samuli Suhonen ja Henri Laurila pitäisi palata omalle tasolleen. Jessellä ja Tupella on mahdollisuudet vaikka 40 pisteeseen, jos sattuvat sille päälle. Kiinnostavaa myös nähdä, millainen Vili Sopasen kolmas kausi on. Onko päässyt yli toisen kauden kirouksesta vai jatkaako samaa heilumista ja säälittäviä kikkayrityksiään vieläkin.

Sen melkeen uskallan sanoa, että Toni Koivunen tulee parantamaan. Bobi parantelee vielä vanhoja vammojaan ja jos pysyy kunnossa koko kauden, niin voi pelata mainion kauden vielä. Bobin pelissä näkyi playoffeissa vielä se, että ei riskeerannut kulmatilanteissa, vaan suojeli vielä vähän kipeitä paikkojaan tätä tulevaa kautta varten.

Nikkilän tulisi nyt pitää se tasonsa, mitä runkosarjassa väläytteli. Jos hän siinä onnistuu, niin panoksemme ovat vielä kovemmat.

Mikäli pelaajahankinnoissa onnistutaan (Paakkolanvaara, ''Yetman''/X/Salminen, Kakko ja ''Karalahti''/X), niin mahdollisuudet ovat hyvinkin viiden parhaan joukkoon. Mutta perinteiseen tapaan yksi hankinta ainakin floppaa. Viime kaudella floppasi kaksi, Pirjetä ja Haakana. Nyt ei ole tämmöisen töhläilyyn varaa enää. Ne pelaajat, jota hankitaan voisi olla iältään vähän nuorempia, kuin pirjetät ja haakanat. Olis apua tulevaisuudessakin sitten, jos onnistuvat.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Ne pelaajat, jota hankitaan voisi olla iältään vähän nuorempia, kuin pirjetät ja haakanat. Olis apua tulevaisuudessakin sitten, jos onnistuvat.


Uskotaan, että organisaatio on ottanut tästä opikseen, joskin koskaanhan ei tiedä mitä tapahtuu ja loukkaantumisia saattaa tulla, se kuuluu lajin luonteeseen, mutta näiden herrojen historia viime kausilta oli jo alusta asti sitä luokkaa, että nyt jälkikäteen ei yllätä, että kaverit olivat telakalla pääosin koko kauden.

Täytyy kyllä yhtyä RV:n kommenttiin, että ei tästä tilanteesta oikein mitään negatiivista keksi. Meillä on helvetin hyvä runko jo nyt kasassa. Pelitapa on iskotettu jo pelaajiin. Uusi päävalmentaja tuo siihen omat mausteensa. Enään ei tarvita kuin se muutama todellinen täsmä hankinta, niin ensi kausi on hyvä aloittaa.

Timo Silakkaa lainaten, "kotiasiat on kunnossa, ulkona on rapsakka ryyppykeli ja lätkä maistuu hyvältä näin kesää odotellessakin"
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Hevosmiesten jutuissa on mainittu samassa yhteydessä sanat Kuhta, Kimmo ja Pelicans. Kyseinen mies ei kuulemma jatka punapaidoissa. Voitteko viisaampina kertoa?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hevosmiesten jutuissa on mainittu samassa yhteydessä sanat Kuhta, Kimmo ja Pelicans. Kyseinen mies ei kuulemma jatka punapaidoissa. Voitteko viisaampina kertoa?

Sakari Salminen, Kimmo Kuhta... Tämähän alkaa vaikuttaa jo Ässien tai Lukon keskustelulta. Ainut ero on siinä, että Ässien osiossa huhuttuja miehiä sijoiteltaisiin jo valmiiksi kokoonpanoihin. Salminen - X - Kuhta, Jantunen - Paakkis - Sopanen. Näin se menee.

Lisätään nyt sitten asiattomuuspitoisuutta. Salminen kelpaisi mainiosti, niin kuin kaikille muillekin liigaseuroille. Kuhta on varmasti todella kallis, joten saa mennä muualle rahastamaan.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Kerrotaanpa vielä yksi pieni huhu tähän väliin. Sakari Salmista on tarjottu Lahteen pariinkin otteeseen. En tiedä, mitä seurajohto meinaa tästä, mutta itselleni voisi jopa kelvata. Salminen voisi nousta jonkinlaiseen lentoon jopa Lahdessa, kun saisi vierelleen kovat jätkät ja vastuuta. Voisi olla Salmisesta tulevaisuudessakin apua, mutta tämä nyt on tälläinen villi huhu, joka tosin on kuultu melko luotettavalta lähteeltä.
Salmisellahan on voimassa oleva sopimus Ässien kanssa (2010) ja tuskinpa Porissakaan johto niin tyhmä ole, että päästäisi "kulta-kimpaleensa" meille.
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Sentään jotain siellä Porissakin osataan oikein tehdä, viitaten tuohon Salmisen pitkään jatkosoppariin. Kilpeläisen jälkeen tärkein jatkaja ehdottomasti. Siltä pohjalta tuo Salminen Lahteen huhu tuntuu aivan tuulesta temmatulta. Sakarin kehityksen kannalta olisi kyllä parasta päästä mahollisimman nopeasti Alposta eroon. Silti uskon Salmisen olevan ensi kauden liigassa varmimpia läpilyöjiä, 40-50 pisteen kausi on aika saletti tapaus.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kimmo Kuhta ja Marko Jantunen samassa ketjussa voisi olla hieno nähdä. Itse olen Kuhtaa jotenkin aina pitänyt luotettavana runkosarjapelurina, joka sitten tosipelien alkaessa on hyytynyt. Iki-IFK-status häiritsee kyllä aika vahvasti, mutta toisaalta Kuhta voisi yhden vuoden sopparilla löytää pelaamiseensa aivan uudenlaista sykettä tekemiseensä juuri tässä kaupungissa. Erittäin mielenkiintoinen huhu.

Riittääkö Kimmo Kuhta Pelsuille? Kotimaisuus näköjään edelleen vahva sana Pelsu-huhuissa. Miksei joku heitä vaikka Alex Brooksia?
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuhta kuulostaa juuri sellaiselta pelaajalta, joka jatkaisi floppihankintojen sarjaa. Ei vaan sovi Pelicansin tyyliin. Melko erikoisiakin nimiä pyörii kyllä Pelicans-huhuissa.
 

BaronFIN

Jäsen
Toivola on aloittanut innoissaan treenien vetämisen. Sopimus alkaa virallisesti vasta toukokuun puolella, mutta mies heiluu kuin viimeistä päivää hallilla. Joukkue on vetänyt treenitestit ja nyt Toivolalta on tullut melkoiset treenitalkoot: 4 tunnin treenejä päivässä !?! WTF ! Taitaa tulla pojille hikinen kesä tämän välivuodesta virtaa saaneen kaverin alaisuudessa, vaan mitenköhän lasaretti pysyy tyhjänä ensi kaudella...

Eivät taineet ihan näin paljon harjoitella viime kesänä Pasien alaisuudessa ja silloinkin tulos oli parhaat testitulokset ikinä ja lasaretti täynnä kuukautta kauden aloituksen jälkeen.

Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan...
 

Destroyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivolahan Etlarissa kertoi että kesätreenit vedetään kolmessa ryhmässä, hän ja pasit. Jos se nyt on jo noin kovaa, niin mitenköhän Oravan ryhmä ensi kaudella... aivan puhki?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Joukkue on vetänyt treenitestit ja nyt Toivolalta on tullut melkoiset treenitalkoot: 4 tunnin treenejä päivässä !?! WTF ! Taitaa tulla pojille hikinen kesä tämän välivuodesta virtaa saaneen kaverin alaisuudessa, vaan mitenköhän lasaretti pysyy tyhjänä ensi kaudella...
Kaipa se treenin sisältö enemmän ratkaisee kuin kesto.


Katsaus sentteritilanteeseen: Paakkolanvaaraa ja Tähtistä on huhuissa tuotu Lahteen, mutta löytyy rannikolta muitakin vaihtoehtoja: Saarenheimo, Lindgren, Johnson... Saarenheimohan on Toivolan alaisuudessa jo pelannut, Lindgren lähtee Lukosta ja ilmeisesti Johnsonkin Tepsistä.

Pakkipäähän löytyisi Jillsonia, Klubertanzia. Jillsonin kohdalla taitaa kuitenkin se high risk olla liian korkea rewardiin nähden.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Kaipa se treenin sisältö enemmän ratkaisee kuin kesto.

Katsaus sentteritilanteeseen: Paakkolanvaaraa ja Tähtistä on huhuissa tuotu Lahteen, mutta löytyy rannikolta muitakin vaihtoehtoja: Saarenheimo, Lindgren, Johnson... Saarenheimohan on Toivolan alaisuudessa jo pelannut...

Saarenheimo palaa Kärppiin.

Ike
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Eipä tuolta vastustajien riveistä ensi kaudelle kovin montaa nimeä ole löydettävissä, joiden värväystä voisi realistisena tai muuten vaan maukkaana pitää.

Jos nyt sentterin paikkaa hieman enemmän kyttää, niin Paakkolanvaara olisi kyllä selkein helmi sopimuksettomien (lähde: Jatkoaika) ja Pelicansiin yhdistettyjen nimien joukosta. Mitähän muita mahdollisesti saatavilla olevia tulisi mieleen?

- Tähtinen: ei kyllä riitä mitenkään päin, kun ne kaikki sentterit ykköstä lukuun ottamatta jo rosterista löytyy.
- Lindgren: olisikohan kiinnostunut? Ykkösen paikkaa olisi tarjottavakin, mutta aika riskivetona pitäisin tuolle tontille. Kiistaton lahjakkuus, mutta vetääkö sittenkään muuta porukkaa mukanaan ja olisi riittävä ykköseksi?
- Johnson: ei kiitos. Kolmossentteriksi vielä menisi, mutta ei nyt.
- Jokerien kanukit: yksi ei riitä keväällä ja toinen mahdollisesti jatkamassa.. Bishai - anyone?
- Saviano: ei riitä.
- Nabokov: tämä kaveri on tehnyt ihan hyvänkin vaikutuksen. Jopa maukkain sentterivaihtoehto Paakkolanvaaran jälkeen, vaan kestääkö pää ja mikä olisi miehen hinta?

Pakisto onkin sitten katsottu huomattavasti nopeammin. Klubertanz herättää kyllä positiivisia tuntemuksia, mutta riittääkö siihen fyysiseen rooliin johon puolustajaa ensi sijaisesti tarvitaan? Petre toki kiekollisena oikein tyylikäs ja pätevä, mutta sama vaiva - ei ihan riittävän ilkeä. Nickerson? Kyllä kävisi Kaarnaa kirstunvartijan ominaisuudessa sääliksi.

Joku/muutama laiturikin tarvitaan ja olisihan siellä noita tarjollakin, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan sellaisia, jossa kysyntä ja tarjonta kohtaavat sopuisasti...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kärpät vahvisti Paakkolanvaaran lähdön tänään, joten eiköhän Lahti ole suunta, kuten huhut jo talvella kertoivat.
 

Henssa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Älä käy mulle vittuilee
Paakkolanvaara tulee jos on tullakseen. Itse en kuitenkaan vielä pukeudu siihen viittaan, joka kuvittelee, että Paakkolanvaaran pelatessa hän tekee huimat tehot Pelicans-paidassa. Toki myönnän, että kyseessä on aggressiivinen, liikkuva ja samalla tehokas sentteri, joka osaa myös heittää häkkiä. Toivotaan nyt sitten, ettei Toivola piiskaa reeneillään Paakkista lasarettiin..

Maalivahtiosasto on erinomainen. Nikkilä&Hovinen ja Kuusela jatkavat luukulla. Hovisella oli varaa munata mutta pelasi hyviäkin pelejä. Nikkilä oli tulikuuma vaikka viimeiset muistot kaudesta ja erityisesti Nikkilästä eivät niin hyvät olekaan. Nikolle vielä tsemppiä, että pystyy kehittymään ensikaudella.

Pakistossa näen muutamia harmittaviakin juttuja. Forsström, Jalvanti, Kousa, Latvala, Laurila ja Suhonen. Toki lisää puolustajia ilmenee vielä lisää uusien pelaajasopimusten yhteydessä. Kousalla ei ole kokoa aggressiiviseen rooliin hyökkäyspäässä, enkä usko että hän mikään viivapyssy koskaan tulee olemaankaan. Toki Kousalla on hyvä liike ja muuten luotettava peruspakki mutta saas nähdä mitä ensikausi tekee tälle pelimiehelle. Jalvanti on hyvinkin epäluotettava ja useimmiten nähtiin karmeita merkkausvirheitä tai hirveitä harhasyöttöjä. Hyviäkin puolia löytyy --> Itse pidän kuitenkin siitä, että Jalvantia peluutettiin suht reippaasti sillä hän on todella hyvä puolustaja kun sille päälle sattuu. Varma ja väkevä pelaaminen loistavilla avauksilla luo myös nopeampaa peliä/tilanteita ja niiden rakentelua. (Toivola suosii).

Laurilaa en ymmärrä. Okei hän varmaan yrittää antaa kaikkensa peliin mutta se ei riitä. Liian hidas luistelu aiheuttaa ongelmia ja kiekon hallussapitäminenkin on usein hankalaa. Puhutaan hyvästä, voimapakista, joka laukoo tosi hyvin ja kovaa viivalta. Itse kommentoin tätä siten, että voimaa hänellä on mutta kiekko lipsuu viivan toiselle puolelle huolimattomasti ja näillä "kovilla laukauksilla" Hemu teki vain muutaman maalin koko kaudella. Kyllä nyt melkein minkälainen pakki vaan onnistuu muutaman maalin vääntämään KOKO kaudella. Esimerkiksi Haakanakin teki 2 maalia vaikkei edes pelannut. Laurila on yliarvostettu mutta toki kyllä hänelle käyttöä löytyy. Peliä aggressiivisemmaksi ja laukomisharjoitusta/paikan hakua josta voi laukoa niin ylivoimatkin tuottaa Laurilan osalta tulosta.

Suhonen on hyvä pakki. Hän ottaa miestä, liikuttaa kiekkoa suhteellisen nopeasti eikä jää kikkailemaan. Tämä kausi vain meni Sevellä surkeasti mutta en siksi heivaisi häntä pois. Kyllä se Suhonenkin osaa maaleja tehdä hyvillä laukauksilla ja uskonkin, että ensikausi sen osoittaa. Latvala taas on äijä, hän on ehdoton ykköspakki eikä sitä varmastikaan kovin moni kyseenalaista. Sen sijaan kun puhutaan Kakosta niin hänelle soisi mahdollisuuden jatkaa sillä hän pelaa erittäin varmaa peliä ellei sitten ole hirveä ilta tai jalka pipi. Kakko on myös tärkeä "pukukoppipelaaja".

Hyökkääjäosasto on minun mielestäni kunnossa. Uusien sopimuspelaajien kanssa tulee kokeilla erilaisia variaatioita viisikoissa. Toivolan roolituksista en tiedä yhtikäs mitään mutta saas nähdä miten menee viisikot ensikaudella. Jatkaako esimerkiksi Heino samassa roolissa ja samojen kasvojen vierellä jne. Mietityttää kuitenkin mielestäni se, että sellainen maalintekijä meiltä jälleen puuttuu. Paakkolanvaara ei mielestäni sellainen ole. Saas nähdä onko sitten jälleen liikaa vastuuta Jantusella eikä pelistä tule mitään ja kuullaan sitten hiljaisessa Isku Areenassa sitä "vittu"-sanaa.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Laitetaanpas tännekin uusista pahveista;

Uutena:
Tommi Paakkolanvaara 2v

Jatkot:
Erik "C" Kakko 1v
Janne Tavi 2v

Edit:slöy
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eiköhän Pelcu näillä lähde aika pitkälti ensi kauteen. Yksi hyvä pakki mielellään vielä, niin hyvä tulee. Pakki saattaa tosin tulla vasta kauden kynnyksellä.

Kauden aikana on hyvä sitten katsoa uusia pelaajia, jos sellaisia tunnutaan tarvittavan. Tulee joukkueelle aika paljon halvemmaksi hankkia joulun tienoilla pari kaveria, kuin pitää heitä koko kauden. Eikä tuolla paljoa rosterissa tilaa olekaan. Loukkaantumisia tulee aina, joten niiden mukaan sitten peliliikkeitä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Näyttääpä tosi vahvalta Pelsun sentteriosasto ensi kaudeksi. Ei mitään huipputähtiä, mutta roolitusta ja leveyttä löytyy. Paakkolanvaara lienee ykkösen keskellä ja kakkossentterin paikasta kilpailevat Piispanen ja Kauppila. Kolmantena Koivunen ja Nelosen keskelle itseoikeutetusti Heino. Komarov, mikäli jatkaa, pelannee laidalla. Komarovin monipuolisuus ja Piispanen vs. Kauppila vääntö varmistaa sen, että kenelläkään ei ole varaa löysäillä.

Menestyvä joukkue on keskeltä vahva.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
- Joukkue on kutakuinkin valmis. Ennen liigan alkua voi toki vielä jokin muutos tulla, sillä pelaajia on koko Euroopan markkinoilla tavallista enemmän, sanoi toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

Näin Kaarna IS:n nettisivuilla. Perushöpötyksiä toki, mutta ei kai nyt joukkue voi vielä valmis olla? Jokin aika sitten etsittiin vielä sentteriä ja laituria sekä 1-2 puolustajaa. Kärkipään laituria joukkue vielä huutaa, mutta sitäkin enemmän isompaa puolustajaa. Puolustajan hankinta on lähes pakollista, jos eteenpäin suunnataan. Kaiken lisäksi joukkue ei voi olla kovin kallis. Kaarna totesi jokin aika sitten, että se on selvästi viimekautista halvempi. Budjetti on pysymässä ennallaan, joten...

Kesken kauden voidaan tietysti hakea pelaajia, mutta kyllä tärkeimpien pelaajien pitäisi olla mukana syyskuussa. Itse en suosi ratkaisijoiden hankkimista verorajan jälkeen.

Pitää toivoa, että tuo "kutakuinkin" tarkoittaa sitä, että vielä 1-2 pelaajaa haetaan aktiivisesti.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Paakkolanvaara tulee jos on tullakseen. Itse en kuitenkaan vielä pukeudu siihen viittaan, joka kuvittelee, että Paakkolanvaaran pelatessa hän tekee huimat tehot Pelicans-paidassa. Toki myönnän, että kyseessä on aggressiivinen, liikkuva ja samalla tehokas sentteri, joka osaa myös heittää häkkiä. Toivotaan nyt sitten, ettei Toivola piiskaa reeneillään Paakkista lasarettiin..
Projektipelaaja on projektipelaaja, valmiit takuuvarmat pistemiehet ovat erikseen. Eihän kukaan voi varmaksi sanoa tekeekö P 40+ vai alle 20 pistettä, tai ottaako muutenkaan sitä johtajan asemaa. Projektipelaajien kautta Pelicansin kokoisen seuran vain on ne tulevat liiderit haettava.
Kousalla ei ole kokoa aggressiiviseen rooliin hyökkäyspäässä, enkä usko että hän mikään viivapyssy koskaan tulee olemaankaan.
Mihinkäs sitä kokoa tarvitaan hyökkäyspäässä, vrt. Latvala? Kousalla on ihan kaikki tekniset ja fyysiset ainekset liigatason "viivapyssyksi", mutta potentiaalin realisoituminen on sitten toinen juttu.
Jalvanti on hyvinkin epäluotettava ja useimmiten nähtiin karmeita merkkausvirheitä tai hirveitä harhasyöttöjä. Hyviäkin puolia löytyy --> Itse pidän kuitenkin siitä, että Jalvantia peluutettiin suht reippaasti sillä hän on todella hyvä puolustaja kun sille päälle sattuu. Varma ja väkevä pelaaminen loistavilla avauksilla luo myös nopeampaa peliä/tilanteita ja niiden rakentelua. (Toivola suosii).
Niin, pelasiko Jalvanti kokonaisuutena sittenkään niin huonosti kun nautti niin suurta valmennuksen luottamusta? Forsström teki koko kauden ajan yhtä pahoja syöttöhasseja kuin Jalvanti teki sillä heikommalla jaksollaan, merkkausvirheistä en tiedä. Ja joku paikkahan Fokulla lopulta olikin rikki, joka varmaan osaltaan selittää asioita. Toki paikkaa hyvin niitä puutteitaan raudanlujalla asenteellaan.

Laurilaa en ymmärrä. Okei hän varmaan yrittää antaa kaikkensa peliin mutta se ei riitä. Liian hidas luistelu aiheuttaa ongelmia ja kiekon hallussapitäminenkin on usein hankalaa. Puhutaan hyvästä, voimapakista, joka laukoo tosi hyvin ja kovaa viivalta. Itse kommentoin tätä siten, että voimaa hänellä on mutta kiekko lipsuu viivan toiselle puolelle huolimattomasti ja näillä "kovilla laukauksilla" Hemu teki vain muutaman maalin koko kaudella. Kyllä nyt melkein minkälainen pakki vaan onnistuu muutaman maalin vääntämään KOKO kaudella. Esimerkiksi Haakanakin teki 2 maalia vaikkei edes pelannut. Laurila on yliarvostettu mutta toki kyllä hänelle käyttöä löytyy. Peliä aggressiivisemmaksi ja laukomisharjoitusta/paikan hakua josta voi laukoa niin ylivoimatkin tuottaa Laurilan osalta tulosta.
Tuleva kausi on Hemulle vedenjakaja. Joko palaa oikealle tasolleen tai käy selväksi että kulunut kausi oli se oikea taso. "Teki vain muutaman maalin", no, ketään ei varmaan yllätä että Laurila elää ylivoimasta, jossa se laukaus pääsee oikeuksiinsa jos ylivoima toimii. Nythän se ei toiminu, ja näkyi osittain myös Suhosen tehoissa. Kannattaa muistaa että pakin - varsinkin Laurilan kaltaisilla rajoittuneilla taidoilla - kädet ovat aika sidotut siellä siniviivan läheisyydessä jos vetopaikkoja ei pystytä petaamaan ja kärkikarvaajan polvareihinkaan niitä pommeja ei kannata jatkuvasti mätkiä. Vain harvat, esim. Latvala, Salmela, pystyvät nykyään hyvin puolustavia viisikoita/nelikoita vastaan tekemään mitään kuningasratkaisuja puhtaasti omin päin. Usein on myös tärkeämpää pelata vain kiekko maalille kuin tykittää 160km/h.

Taas palataan siihen että joukkueen pelitavan on tuettava pelaajamateriaalia, vahvuuksia korostaen ja heikkouksia lieventäen. Kaivetaan 5-3-ylivoimalle se Koivunen-Saarinen-Santavuori-Latvala-Laurila viisikko kasaan, eiköhän se toimi edelleen kunhan kuntoon saa.
Mietityttää kuitenkin mielestäni se, että sellainen maalintekijä meiltä jälleen puuttuu. Paakkolanvaara ei mielestäni sellainen ole.
Saarinen, Sopanen, Santavuori, Piispanen, Komarov, Heino, Kauppila. Siinä nyt muutama mies joilta voi odottaa pikkaisen enemmän maaleja ensi kaudella. Se on totta, ei noista kukaan pysty jatkuvalla syötöllä ratkomaan pelejä yksin, mutta sellaisten perään ei nyt niin kovin realistista ole haikaillakaan.
 
Viimeksi muokattu:

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei tullut Kuhtaa tai muutakaan kallista hasardihankintaa. Jatketaan vaan hyväksi havaitulla linjalla.

Hemmetin tasainen nippu on Pelicansille muodostumassa. Hyvä homma, että nyt joka ukon pitää tosiaan otteillaan ansaita ne minuutit. Viime kaudella oli ajoittain vallinnut läpsyttelymeininki johtui varmaan osaltaan tuosta kilpailun puutteesta. Ja olihan useammat jo kykynsä Aravirralle todistaneetkin.

Pakistossa moni tuntuu luottavan Fokuun yhtä paljon kuin Aravirtakin aikanaan. Mielenkiintoista nähdä, mitä mieltä Toivola on asiasta. Itse ainakin rankkaan Kousan ja Jalvannin Forsströmin ohitse huomattavasti suuremman potentiaalin takia. Eikä nykytason mukaankaan kovin suuria eroja synny suuntaan tai toiseen.

Henssa kirjoitti:
Laurilaa en ymmärrä. Okei hän varmaan yrittää antaa kaikkensa peliin mutta se ei riitä. Liian hidas luistelu aiheuttaa ongelmia ja kiekon hallussapitäminenkin on usein hankalaa.

No eipä ole yksin Laurilan ongelma. Enkä luonnehtisi Kousaa peruspakiksi, kyllä hän aivan jotain muuta.

Mitähän tuohon pitäisi vielä hankkia? Senttereitä ei millään enää mahdu, joten laituri tai pakki sitten. Kahteen ensimmäiseen kenttään on laidoille Jantunen, Saarinen, Sopanen, Santavuori, Komarov. Kyllä tuohon yksi hampaaton laituri voisi tehdä terää. Tai sitten otetaan pakki, samaa mallia.
 

Etälintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kousalla on ihan kaikki tekniset ja fyysiset ainekset liigatason "viivapyssyksi", mutta potentiaalin realisoituminen on sitten toinen juttu.

Nimenomaan, ja kun muistetaan Kousan ikä ja se että tulokaskausi melko kovine kotikylän paineineen on nyt ohi, voidaan odotella sitä läpilyöntiä ensi kaudella. Tälläinen kutina täällä päin.

Ja kun saadaan Saarinen, Santavuori ja Sopanen omalle tasolleen, niin kyllä meillä tulivoimaa laituriosastoltakin löytyy taas kummasti. Nyt vaan valmennukselle peukut pystyyn, että nämä kaverit löytäisi taas maalijyvän ensi kaudelle.

Ja Pirjetän tilalla on ainakin vielä ehjä mies!
 
Pistetääs ensi kauden ketjut. Ja sitten vasta mennään vaihtamaan autoon kesärenkaita.

1. Sihvonen-Heino-Pöyhönen

2. Jantunen-Piispanen-Saarinen

3. Kauppila-Paakkolanvaara-Tavi

4. Santavuori-Koivunen-Sopanen

1. yv Jantunen-Piispanen-Sopanen
Latvala-Forsström

2. yv Santavuori-Koivunen-Kauppila
Kousa - Saarinen


Pakkiparit samat kuin viimevuonna.

Komarovin voi turhuutena myydä Venäjälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös