Kausi 2004-2005, hopeaa vaan ei häpeää

  • 9 692
  • 71

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taisto on tauonnut, mutta sota sm-liigassa on onneksi ikuista. Nyt kun onnittelut Oulun suuntaan on toivotettu, voitaisiin koettaa laittaa pakettiin Jokerien kausi 2004-2005.

Rakkaalla seurallamme on aina vain yksi tavoite, mestaruus. Tällä kaudella se hävittiin paremmille, mutta silti minusta kaudesta löytyy myös paljon positiivista. Etä-kannattajan urani päättyi tänään ja koetan lyhykäisesti purkaa sen, mitä minulle jäi kaudesta mieleen netin ja radion välityksellä

Ensinnäkin yleiskuva Jokereista oli todella positiivinen. Timpan loistava nollapeliennätys, lukematon määrä hienoja ja näyttäviä maaleja. Pelaajat ja joukkue tuntuivat Jokereilta, kovin montaa ”palkannauttijaa” ei joukkueessa tainnut olla. Jortikka teki erittäin hyvää duunia ja oli tapansa mukaisesti kommenteissaan värikäs. Sitten on vielä ehkä se kaikkein tärkein asia eli fanit/kannattajat, jotka loistavasti nostivat profiiliaan kauden aikana. Täytyy kyllä kumartaa syvään kaikille fanitoiminnassa mukana olleille sekä etenkin toimintaa vetäville tahoille. Teidän avullanne uskon vakaasti siihen, että Jokerien uusi nousu ja Jokeri-buumi on mahdollinen. Tässä yhteydessä kiitän myös Jokeri-organisaatiota ja Masaa kaikesta siitä mitä he ovat olleet valmiita fanien/kannattajien eteen tekemään. Tuntuu oikein hyvältä kun tietää, että ”oman” seuran johdosta löytyy henkilöitä, joilla on aitoa kiinnostusta fani-toiminnan tukemiseen.

Eli tässä alustusta näin lyhykäisyydessään. Juuri hävitty finaali toki painaa mielessä, mutta silti jo näinkin pian tappion jälkeen pystyn näkemään paljon positiivista tässä kaudessa. Mikä on muiden kannattajakollegoideni näkemys ? Jos unohdetaan finaalitappio, mikä kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen, positiivinen tai negatiivinen asia ? Entä millaisilla fiiliksillä ensi kauteen ?

Sen vielä tähän loppuun mainitsen, että vasta vuoden ero Jokereista sai minut näkemään kuinka tärkeä asia Jokerit minulle todellisuudessa on. Voin rehellisesti sanoa kaipaavani Suomesta ehkä eniten jääkiekkoa ja Jokereita. Ensi kaudella otan kaiken takaisin ja ajelen vaikka mopedilla Kuopioon katsomaan ja kannustamaan Jokereita.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tarkemmin tätä yritetään ehkä myöhemmin purkaa, mutta hyvillä fiiliksillä kausi kuitenkin päättyy.

Joukkue oli bozikin sanojen mukaan Jokerien näköinen ja tuntuinen ja Jortsun kiekko parhaimmillaan aivan mahtavaa sekä uskomattoman virheetöntä. En muista koska olisin runkosarjassa harmistunut siitä, että vastustajajoukkue onnistuu yhden maalin ottelussa saamaan! 15 nollapelin ennätystä ei taideta ihan heti rikkoa.

Metron käsistä on täällä puhuttu paljon, ja siinä olisi voinut olla meidän tuleva Otto. Miestä jää todellakin kaipaamaan joukkueeseen. Höh. Voe Metro... mulla ei montaa pelipaitaa kaapissa ole, mutta Metron niminen löytyy tämän kauden jäljiltä.

Suurimpia "jokerijuttuja" on kuitenkin tässä vaiheessa Vallen huikea nousu tällä kaudella. Täysin varteenotettava prospekti ensi kaudella ykkössentteriksi saakka. Samoin Lepistön esitykset ovat olleet hienoja. Kiva että omia poikia nousee todelliseen liigaeliittiin.

Negatiivisina juttuina voi sanoa lyhyesti:

- Venymiskyky joukkueella ei ollut mielestäni kohdallaan. Extravaihteen päälle saaminen pakkotilanteessa ei onnistunut finaaleissakaan. Johtoasemassa homma kyllä toimi.

- Joka kaudelle pitää löytää kallispalkkainen vapaamatkustaja. Tämän kauden floppeja Hanck ja kesken kauden viimeinkin ulostettu Vertala. Missä on vastine rahoille? Millä näistä päästään eroon?

- Pasi Häkkisen peliminuutit. Miksi yksi maalivahti läpi kauden? Jopa peräkkäisinä päivinä? Häkkinen olisi ansainnut paljon parempaa.

- Kampelan kauden päätös harmittaa: hienosti sujunut kausi päättyi tyypilliseen ratkaisupelien mokaan. Tenki pääsi karkuun ja ei vissiin huomannut sitten vaikka kampittamalla pysäyttää. Upeita otteita esitti muuten.

- 3-4 tappio Pelsuille kotona! TÄMÄ joukkue ei olisi saanut olla noin ylimielinen jäällä, Lintukin vielä kapteenina. Täysin tyhmä tappio joka ottaa kupoliin vieläkin.

Kausi pakettiin kuitenkin reilusti plussan puolella. Paremmille hävittiin finaaleissa, vaikka olenkin sitä mieltä että Jokereissa olisi ollut potentiaalia homma tänäänkin hoitaa. Talismanit olivat kuitenkin väärin viritettyjä, joten maalit jäivät tekemättä.

Kiitän Jokereita syvästi tästä kaudesta ja yhden kotiottelun missanneena voin todeta nähneeni tällä kaudella paljon hienoja hetkiä! KIITOS JOKERIT!

... ja ensi kaudeksihan bozik tosiaan pääsee takaisin nauttimaan kanssamme jokerikiekosta. Positiivista sekin!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiitokset kaudesta joukkueelle, johdolle ja valmentajille sekä muille työntekijöille myös minun osaltani. Kausi sujui tuloksellisesti reilusti yläkanttiin. Ikinä en olisi uskonut esimerkiksi tammikuun lopulla, että finaaleissa vielä pelataan. Joukkue ylitti mielestäni itsensä, sillä olihan Jokereilla aika isoja puutteita materiaalissa.

Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen. Muutama oleellinen muutos joukkueessa ja ollaan pitkällä.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kausi paketissa ja hopeamitalit kaulassa. Päällimäisenä mielessä tietenkin pettymys hävitystä finaalista, mutta todellisuudessa kauteen sisältyi monia positiivisia asioita.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Jokerit esittivät jälleen liikkuvaa taitoon perustuvaa kiekkoa, mikä tuli tutuksi 90-luvulla. Omat junnut, Filppula ja Lepistö, kehittyivät hirvein harppauksin ja kuten bozik jo toi esille, ei joukkueessa Hancockin lisäksi löysäilijöitä ollut. Maalivahti peli oli totutusti liigan parasta lukuun ottamatta playoffeja, vaikkei sielläkään Thomasiin kaaduttu. Kiitoksia joukkueelle hienosta kaudesta. Ensi vuonna uudestaan Waden johdolla hakemaan kannua täältä pohjoisesta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin, miten tämä kausi erosi viime kaudesta? Tässä muutamia kohtia:

- Enemmän kokemusta
- Materiaali laajempi ja tasokkaampi
- Pelityyli hyökkäävämpi ja viihdyttävämpi
- Vapaamatkustajia ei juuri lainkaan. Hancockin voisi ehkä tällaiseksi nimetä
- Stadin herruus palasi meille
- Playoffeissa loukkaantumiset eivät sekoittaneet pakkaa

Mitä erityisen hyvää tässä kaudessa oli:

- Virmasen hankinnat: Thomas, Metropolit, Väänänen, Campbell, kaikki onnistuivat.
- Seuran historian pisin voittoputki talvella
- Oton paluu
- Viihdyttävin pelityyli moneen vuoteen
- Nuorten kehitys(Filppula ja Lepistö etunenässä, ensi kauden tähtiä)
- Vanhojen partojen esiinmarssi. Hyvä kausi Varikselta, Lindiltä ja Martikaiselta kokonaisuutena.
- Mitalikantaan palaaminen

Mitä huonoa tässä kaudessa oli:

- Kylmäpäisten viimeistelijöiden puute ratkaisuhetkillä
- Runkosarjan lopun vaisu jakso. Tosin, sehän on jo perinne.

Jokerien joukkue pysyy hyvin kasassa ensi kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa, hoppee ei oo häppee!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun on vielä ihan pakko tuoda tähän ketjuun kommentteja hävityn finaalimatsin jälkeen (IL online), Kommentit sekä Hjallikselta että Jortsulta ja omat kursiivilla ;

Hjalmari;
- Tottakai pettymys on pinnassa. Eväät eivät riittäneet. Joka pelissä se oli pienestä kiinni. Nyt tuli yksi virhe alussa ja siitä se kääntyi tänään, Jokerien pääomistajiin lukeutuva Harry Harkimo tiivisti.
Hjalmari pystyy vitutuksen keskellä tällaiseen analyysiin. Ai ei ymmärrä kiekosta vai ? 100 % faktaa ja aika cool omistaja, hyvä Hjalmari. Ensi kaudella näytetään ja satsataan ?


Samoilla linjoilla oli Jokerien väistyvä päävalmentaja Hannu Jortikka.

- Pettymys on iso, Jortikka tunnusti.

Jortikka myönsi, että hänen olonsa oli sellainen, että nyt ei ole analyysin paikka.

- Kun 1-3 häviää, niin toinen on parempi. Materiaali ei vain riittänyt maalintekijöiden suhteen. Riittää kun katsoo meidän laitahyökkääjien tehoja, Jortikka suomi.

Jokerien laitahyökkääjistä vain Juha Lind sai kiekon maaliin finaalisarjassa ja hänkin vain kerran.

Turkuun palaava Jortikka toimi Jokerien päävalmentajana kaksi kautta. Vuosi sitten kovin odotuksiin kauteen lähtenyt helsinkiläisjoukkue käytännössä romahti ja tuloksena oli sille hämmästyttävän heikko seitsemäs sija.

- Suhteellisen tyytyväinen voi tähän kauteen olla. Paransimme paljon viime vuodesta. Joukkue oli nyt yhtenäisempi ja pelaajat pelasivat enemmän Jokereille kuin ennen, Jortikka luonnehti.
Eipä löydy yhtään näkökohtaa, josta voisi olla Jortsun kanssa eri mieltä. Vaikka mestaruus on aina se, mitä tavoitellaan, niin joskus suoritus voi olla hyvä ilman mestaruuttakin. Juuri tästä duunista ja asenteesta vilpitön kiitokseni Jortsulle. Olet sä äijä kaikilla mausteilla. Jokerit meni eteenpäin siinä tärkeimmässä, pelattiin enemmän Jokereille. Oikein hyvää jatkoa Jortsulle ja ehkä, kukaties ja toivottavasti, tervetuloa takaisin joskus. Kiitos.
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
Kiitos Jokerit !

Täältäkin suunnalta suuret kiitokset joukkueelle, valmentajille ja faneille. Hopea ei todellakaan ole häpeä, ainoastaan todella hyvä saavutus. Jokerit taisteli ja taiteili 68 ottelua, joukkueen ilme läpi kauden oli erittäin hyvä. Jokerit oli tällä kaudella jotain mitä se muutamana edellisellä ei aivan ollut, Jokerit oli Joukkue. Vanhat paluumuttajat kuten myös muut pelaajat toivat takaisin vanhan "jokeri-ilmeen" ja siitä suuret kiitokset.

Jokerit 2004/2005

Maalivahdit:

72 Tim Thomas - Ah timppa...mitä toitkaan...Loistavia torjuntoja, uskomattomia pelastuksia ja tietenkin välillä aivan uskomatonta seikkailua ties missä...; )

33 Pasi Häkkinen - Noh Häkkisen kausi...2 peliä..kiintoisaa nähdä mitä ensi kaudella tapahtuu.

Puollustajat:

4 Samuli Jalkanen - Kehittymistä havaittavissa. Tulevaisuus Samulilla vielä kysymysmerkki, pieni koko haittana, katsellaan...

6 Brian Cambell - Kun käytetään sanaa "ulkomaalaisvahvistus" voi erinomaisena esimerkkinä mainita tämän herran. Pisteitä ropisi runkosarjassa todella mukavaan tahtiin. Playoffpeleissä pientä hyytymistä havaittavissa. Onnea tulevalle (kai se nyt alkaa) NHL-kaudelle.

12 Markus Kankaanperä - Kanki teki sitä työtä mitä miehen kuuluu tehdä. Loukkaantuminen haittasi loppukautta. Ei huono playoffpeleissä, mutta ei varmaan täysin omalla tasollaan.

21 Kevin Kantee - Kehittymistä ja pelejä paljon alle. Muutama kausi ja tässä on kunnon pelimies. Tämäkin kausi jo erittäin lupaava. Otteissa näkyy vielä kokemattomuus.

25 Kari Martikainen - Ikää on jo kertynyt, mutta se ei onneksi näy taidoissa (ellei parannuksena). Hoiti tonttinsa kunnialla ja oli kaunista katsoa kun siniviivalta lähi pikkumusta verkkoon useampaankin otteeseen. He's still got the touch.

26 Jan Latvala - Latvala ei saanut kovinkaan paljon peliaikaa Jortikan valmennuksessa. Olisi varmasti ollut pontentiaalia parempaan. Jäi näkymättömäksi.

40 Sami Lepistö - Leppä oli loistava. Kiekon kanssa todella taitava, voiko tästä enää nuori kehittyä ? Varmasti voi, kaverin otteita oli ilo seurata. Hieman vielä varmuutta kaivataan.

77 Martti Järventie - Pienoinen pettymys. Playoffpeleissä enemmän sikailua, kuin kiekollista peliä. Taitoa kuitenkin löytyy, joten sitä sopisi käyttää.

72 Ossi Väänänen - Ameriikan Ossi tuli näytti ! Todella nöyrää ja varmaa peliä omassa päässä. Ei turhia hienouksia, mutta ei niiltä Ossilta odotettukkaan. Jakeli myös kauniita pommeja aika-ajoin.

Hyökkääjät:

10 Marko Jantunen - Jarna osaa, Jarna tekee. Maaleja tuli kiitettävästi. Joukkueen toiseksi paras hyökkääjä. Kynäili muutaman kerran itsensäkkin ulos tilanteesta. Toivokaamme ensi kaudesta yhtä hyvää kuin tästä.

11 Tomek Valtonen - Tomeeek Tomek Valtonen...Fanien kestosuosikki. Suoritti kohtalaisen hyvin. Pisteitä ropisi alkukaudesta Metron kentässä. Luonnollinen hyytyminen Pakan kentässä. Hoiti sen homman mikä annettiin. Kauniita taklauksia.

14 Tomi Mäki - Positiivinen yllätys. Todella hyvä asenne, hyviä puhtaita taklauksia. Edessä loistava tulevaisuus. Ensi kaudella kahteen ensimmäiseen kenttään ?

15 Arto Koivisto - Toinen positiivinen yllätys. Myös loistava asenne. Peliaikaa ei hirveästi playoffeissa (olisi mielestäni voinut korvata Kuusiston kokonaan). Toivottavasti lyö itsensä läpi ensi kaudella.

16 Toni Dahlman - Paluumuttaja. Dalla syttyi Metron kentässä mättämään maaleja oikein urakalla. Kädet väsähtivät tosipeleissä. Ei tuonut samaa fyysisyyttä ykköseen kuin Tomek (taitoa tosin enemmän). Hyvä kausi.

18 Tommi Oksa - Eipä tule mitään mieleen...Pelasikos edes ?

20 Petri Pakaslahti - Paka puollusti minkä ehti. Hoiti oman tonttinsa kunnioitettavan hyvin. Aina yhtä varmat oman pään aloitukset. Hyökkäyspään tehoja jäätiin kaipaamaan.

23 Petri Varis - Toinen paluumuuttaja. Istui hyvin Filppulan kenttään. Hyviä otteita jossain peleissä, toisissa aivan unten mailla. Liikaa ailahtelua, kädet silti tallella. Tosipeleissä varsin näkymätön. (Harmi ettei tullut sitä ennätysmaalia)

27 Juha Lind (C) - Kolmas paluumuuttaja. Monien mielestä varmasti paras. Asenna oli aina loistava. Todelliset kapteenin elkeet. Käsien puute korvataan kovalla yrittämisellä. Harmi että Itävalta kutsuu...

38 Arto Kuki - Kuki teki sen mihin hänet palkattiin. Neloskentän jyrä jyräsi ja puollusti kunnioitettavasti. Tuskin kukaan muuta odottikaan.

44 Quinn Hancock - Pettymys. Sana ulkomaalaisvahvistus ei sovi tähän pelaajaan. Ei voi syyttää peliajan puutetta (sitä tuli). Tervemenoa Tapparaan.

50 Glen Metropolit - Teillä ei oo Metroa ! Liigan paras pelaaja. Voiko Metrosta sanoa enää jotain mitä muut eivät jo ole sanoneet. Ne kädet, ne jalat, se pelinlukutaito...Pelaaja joka tullaan muistamaan pitkään. Pelaaja jota tullaan kaipaamaan pitkään. Jokeripelin sielu. Soppari Sveitsiin on kait jo varma ? Toivon mukaan näemme vielä.

There's only one Metropolit,
there's only one Metropolit,
walking along, singing a song,
walking in the Metro wonderland.

51 Valtteri Filppula - Tuleva Teemu Selänne ? Todella loistava. Ensi kauden ykköskeskushyökkääjä ? Todella loistava asenne, uskomaton yritys ja tahto. Ensi kaudella vielä parempi ?

94 Teemu Kuusisto - Ei sopinut puollustavaan rooliin. Kuusisto ei päässyt pienen peliajan ja puollustavan roolinsa takia väläyttämään maalintekotaitojaan. Jäi pettymykseksi.

Vielä loppuun kiitokset Hopeasta !!! Loistava kausi !
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kaiken kaikkiaan ihan hyvä kausi, mutta turha tässä on liikaa kiitellä ja kehua, hopea on hävitty mitali. Pelillisesti Jokerit meni eteenpäin ja joukkueen ilme oli koko kauden ajan positiivinen ja taisteleva. Ties kenen tämä sitoutumisidea aluperin oli, mutta hyvin toimi ja itse otin lämmöllä vastaan. Kuten aiemmin tuossa bozikille mainitsin, joukkueesta paistoi oikea Jokerihenki ja finaaleissa vielä 2-0 tilanteessakin jätkät taisteli. Taistelusta ja yrityksestä koko joukkueelle täydet pinnat. Kiitokset seurajohdolle myös siitä että joukkueeseen luotettiin eikä niitä lisäapuja roudattu kesken kauden Campbellia ja Ossia enempää. Voisiko olla tästä johtuvaa että joukkue pysyy melko hyvin koossa ensikaudelle, sillä käsitykseni mukaan pakistosta ei lähde kuin mahdollisesti em. NHL-avut?

Finaalisarjassa hävittiin selkeästi paremmin pelanneelle joukkueelle, mutta kuitenkin omiin virheisiin. Tästä pienet pyyhkeet myös valmennusjohdolle. Samalla tulee aika hyvästellä Hannu Jortikka, toistaiseksi. Mielikuvani Jortikasta muuttui ja vaihteli aika paljon Jokerikausien aikana, mutta se mielikuva säilyi että on se aika äijä.

Ensi vuonna jatketaan uuden päävalmentajan johdolla, mutta toivottavasti edelleen yritetään ylläpitää Jokerihenkeä ja toivon että näemme lisää paluumuuttajia ensi kaudelle. Pääkaupunkiseudun kiekkoilussa on tällä hetkellä kaikenlaista turbulenssia ihan junnukiekosta lähtien josta pitkällä tähtäimellä Jokerit voi nousta voittajana arvomaailmansa takia, sikäli kun Jokerihenkeä kasvatetaan ja ylläpidetään.

Tää kausi on tässä!
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Re: Kiitos Jokerit !

Viestin lähetti Karde
18 Tommi Oksa - Eipä tule mitään mieleen...Pelasikos edes ?

8 ottelua runkosarjassa, peliminuutteja ei tainnut kauheasti tulla. Ainoaksi merkinnäksi tilastoihin jäi 2 min. jäähy.

Ja jep Karde, Metron soppari on varma. Lainaus Metron haastattelusta maikkarin sivuilta:

Jääkiekon SM-liigan ehdottomiin tähtipelaajiin kaksi kautta lukeutunut Jokerien Glen Metropolit jättää Suomen. Metropolit pelaa seuraavaksi Sveitsissä Luganon paidassa.

- Minulla on heidän kanssa kahden vuoden sopimus, Metropolit kuvasi haikea ja pettynyt ilme kasvoillaan hävityn finaalin jälkeen sunnuntaina.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt menee ehkä liian Jortsu painotteiseksi, mutta hienoa tekstiä mieheltä Jokeri-organisaatiota kohtaan tuossa Jatkoajan jutussa. Sanokoot tietäjät mitä hyvänsä, mutta jos Jortsua olisi joku asia Jokereissa ihan tosissaan vituttanut, hän olisi sen tuossa tilanteessa sanonut. Jotsusta jäi helvetin hyvä maku suuhun, vasta syksyllä se on uudestaan turkulainen.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä kiitettävän puolelle menee kauden todistus. Hopea oli ihan hyvä suoritus, mutta ennen kaikkea peli oli taas viihdyttävää ja joukkue yritti sen minkä pystyi. Ja tulihan niitä ennätyssarjojakin vaikka tosin hiukan väärään aikaan.

Finaalissa painittiin Kärppien kanssa samanlaisella tyylillä ja jäätiin kakkoseksi. Jortikan mielestä materiaali ei vaan riittänyt, ja siltä se kyllä vähän näyttikin. Joukkue ei ollut riittävän luisteluvoimainen tuon jalat-jalat kisan voittoon. Suurin yksittäinen pettymys (minulle) oli Dahlman, jonka olisi pitänyt sitä luisteluvoimaa tuoda mutta mies hävisi lopussa kuvasta täydellisesti. Varis näytti että kokemus vie pitkälle mutta ei pysty kokonaan korvaamaan vanhuuden kankeutta. Minun mielestäni mies voi Jokereissa pelata jatkossakin mutta tuskin nousee enää isojen otteluiden ratkaisijaksi.

Ja kun sitä jälkiviisastelua pitää aina harrastaa niin kyllä Jani Rita olisi tuonut joukkueeseen reilusti lisää sähinää. Jokerijohdon suurin yksittäinen virhe oli Janin laskeminen kerhoon. Eikä voi olla miettimättä mitä Teemu olisi voinut joukkueeseen tuoda... no turhaa tämä, tietysti.

Metroa, Kampelaa, Ossia ja Lintua tulee kyllä ikävä. Erinomaisia pelimiehiä kaikki. Kiitoksia tästä kaudesta ja tervetuloa takaisin, milloin vain.

Ja Jortikalle tietysti plussat joukkueen hienoista esityksistä
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Pieniä asioita

Tommi Oksa pelasi 34 minuuttia ja 20 sekuntia.

Teemu Kuusisto voitti tulokkaiden pistepörssin pleijareissa.

Kari Martikainen täyttää syyskuussa 37 vuotta. Tämän kauden runkosarjassa hän teki oman piste-ennätyksensä.

Quinn Hancockin tehopörssimerkintä pleijareissa oli -4.

Toni Dahlman teki runkosarjassa maaliennätyksensä (16).

Juha Lind teki runkosarjassa eniten pisteitä alivoimalla, 3+2. Petri Varis ja Quinn Hancock tekivät molemmat kolme maalia tyhjään maaliin, eniten liigassa.

Martti Järventie ylitti ensimmäistä kertaa urallaan sadan jäähyminuutin rajan istumalla 113 minuuttia.

Glen Metropolit sai pleijareissa eniten kahden minuutin rangaistuksia (10 kpl).

Petri Pakaslahti oli pleijareiden paras vakituinen aloittaja. Valtteri Filppula oli pleijareiden huonoin hyökkäysalueen aloittaja. Runkosarjassa Jokereiden paras vakituinen aloittaja oli Arto Kuki, koko sarjan kuudenneksi paras.

Jokerit oli reipas ja hävisi kotona Pelicansille.

Yksi suuri asia: tämän kauden joukkue oli paljon edelliskautta enemmän Jokerit.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Hopeaa tuli ja siitä kiitokset koko jengille, paremmalle ja laajemman materiaalin porukalle tuli takkiin, muut kaatuivat matkan varrella hienosti. Olisihan tuosta finaalisarjastakin voiton voinut ottaa, mutta kiekko tuo, kiekko vie.

Erityiset kiitokset haluaisin itsekin antaa sekä Jortikalle, että Metropolitille! Onnea vain uusiin haasteisiin, ammattimiehiä molemmmat ja ikävä tulee.

Nyt sitten pikku hiljaa valmistaudutaan uuteen kauteen Waden johdolla. Jos tiedot paikkansa pitävät jengin vaihtuvuus on huomattavasti pienempää kun viimeisinä vuosina ja tämä on hieno asia. Nyt siihen sekaan vielä muutama "paluumuuttaja" ja ulkomaan elävä, niin kaluston puolesta porukka on iskussa, toivottavasti kalusto saadaan sitten toimimaan uuden pomon johtaessa joukkoja.

Kiitos Jokerit ja ensi kaudella viedään Jortikan aloittama tavoite loppuun!
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viestin lähetti bozik
mutta jos Jortsua olisi joku asia Jokereissa ihan tosissaan vituttanut, hän olisi sen tuossa tilanteessa sanonut.

Kyllähän Jortsu selvästi kommenteissaan antoi risuja Virmaselle valittaessaan materiaalin kapeutta.
 

JokeriJoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Montreal Canadiens
Näinhän se oli. Tai siis ratkaisijoiden kapeutta. Materiaalia meiltä löytyi, ainakin jarrumiehiin. Niinhän se cobol vihjaili, että Jortsu jotain puheli ratkaisijasta Tammikuussa, vai muistanko väärin?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun olen niin kömpelö käyttämään lainauksia, niin tässä bambamcamin viesti;

"Kyllähän Jortsu selvästi kommenteissaan antoi risuja Virmaselle valittaessaan materiaalin kapeutta."

Ja JokeriJoska jatkaa;

Näinhän se oli. Tai siis ratkaisijoiden kapeutta. Materiaalia meiltä löytyi, ainakin jarrumiehiin. Niinhän se cobol vihjaili, että Jortsu jotain puheli ratkaisijasta Tammikuussa, vai muistanko väärin?


Ja loput sitten omiani. Oletan näiden kommenttien liittyneen tähän Jatkoajan haastatteluun, jossa Jortsu totesi;

"Kun 1-3 häviää, niin toinen on parempi. Materiaali ei vain riittänyt maalintekijöiden suhteen. Riittää kun katsoo meidän laitahyökkääjien tehoja, Jortikka suomi"(copyt Jatkoaika)

Eli saahan tuosta yksittäisestä kommentista helposti sen käsityksen, että mestaruus olisi tullut, jos olisi ollut riittävä materiaali. Mun mielestä tämä kommentti on kuitenkin irroitettu asiayhteydestään eli siitä, että Jortikka sai toimia kuten tahtoi ja välit eivät menneet tai edes ole olleet poikki Jokeri-johdon suuntaan. Jos Jortikka sanoo,

- Mulle on annettu työrauhaa ja kaikki tuki. Saadaan kirjoittaa ja puhua ihan mitä vaan, mutta kyllä meidän puheenjohtajan (Hjallis Harkimo) ja toimitusjohtajan (Matti Virmanen) tasolta olen saanut sataprosenttisen tuen kaikkiin päätöksiini ja asioihin, ja kyllä se keskustelu voidaan tässä valtakunnassa lopettaa noiden ihmisten ympärillä. Kertaakaan ei mitään asiaa ole kyseenalaistettu tai oltu poikittain, korosti Jortikka.(copyt Jatkoaika)

Se on sitten eri asia, että varmasti Jortsu oli sitä mieltä, että finaaleissa ei vaan riitetty. Niin olen minäkin, mutta ei kukaan voi mielestäni tulkita noita Jortsun lausuntoja niin, että mies olisi koko ajan ollut tyytymätön materiaaliin. Mun mielipide on, että ei varmaan ollut, finaaleissa vaan oli vastassa parempi joukkue ! Jatkoajan toimitus töihin ja selvittelemään Jortsun ajatuksia. Minä olen henkilökohtaisen päätökseni tehnyt, on se Jortsu äijä ja ansaitsee minun kunnioitukseni !
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tulkitsen asian samalla tavalla kuin Bozik. Kyseessä ei ole niinkään kuitti Virmaselle, vaan kylmän faktan toteaminen. Jantusella oli kaksi "varmaa" paikkaa tehdä maali neljännessä finaalissa, mutta ratkaisevalla hetkellä kädet jäätyivät ja vedot lähtivät miten sattuivat.

Varis sananmukaisesti hyytyi Kärppiä vastaan eikä maalia tullut mistään. Muutama paikka oli. Dahlman oli finaaleissa pettymys. Fysiikka ei nähtävästi riitä näin kovalle tasolle. Muita varsinaisia snaippereita joukkueessa ei sitten ollutkaan. Kun kukaan edellä mainituista ei kyennyt venymään, ei saatu hedelmää.

Hieno taistelu kuitenkin koko joukkueelta eikä se lopulta paljosta jäänyt kiinni. Kuitenkin se jäi niin kauaksi.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti bambamcam
Kyllähän Jortsu selvästi kommenteissaan antoi risuja Virmaselle valittaessaan materiaalin kapeutta.

En minäkään bozikin ja Vakion lailla tulkitse tuota kritiikkinä Virmaselle, vaikka ehkä sellaiseenkin syytä olisi. Ehkä tuo oli pettyneen päävalmentajan kommentti määrättyjen osatekijöiden pettämisestä. Omasta mielestäni sitäpaitsi perusteltuakin pettymystä.
 

Santtu

Jäsen
Pirun hyvä kausi ja kiitos koko joukkueelle. Yhdyn täysin Jortikan kommenttiin, että hyökkäyspään materiaalin kapeus oli se perussyy hopeaan ja onhan se pakko sanoa, että Kärppien hyökkäysvoima oli ihan järjettömän kova, ei yhtään heikkoa lenkkiä. Jortikka osaa kyllä hommansa, jos meillä olisi ollut vaikka King valmentamassa tänä vuonna niin sijoilla 6-8 oltaisiin oltu aika varmasti. Kaikkea hyvää Jortsulle ja muillekkin jotka karkaavat jokeriorganisaatiosta. Todella hyvä kausi ja nyt pelattiin monen surkean vuoden jälkeen jokerikiekkoa, todella viihdyttävää ja hienoa liikkuvaa taitokiekkoa. Hyvä päätös kaudelle oli tuo ennätyksellinen lipunmyyntikin, sitäkään ei tulla rikkomaan kovinkaan nopeasti jos koskaan.

Hyvää kesää kaikille, minä vaikenen ja laitan kirjoituskoneen pressujen alle. Jatketaan sitten taas syksyllä.
 

Jeffrey

Jäsen
Viestin lähetti bozik
Nyt menee ehkä liian Jortsu painotteiseksi, mutta hienoa tekstiä mieheltä Jokeri-organisaatiota kohtaan tuossa Jatkoajan jutussa. Sanokoot tietäjät mitä hyvänsä, mutta jos Jortsua olisi joku asia Jokereissa ihan tosissaan vituttanut, hän olisi sen tuossa tilanteessa sanonut. Jotsusta jäi helvetin hyvä maku suuhun, vasta syksyllä se on uudestaan turkulainen.

Juurinäin. Sillon kaks vuotta sitten kun Jortikan tulo ilmoitettiin niin oli jotenkin ristiriitaset tunteet... Toisaalta turkulainen, mutta toisaalta hemmetin hyvä koutsi. Koko-ajan opin pitämään Jortsusta enemmän ja enemmän. Jopa niin paljon, että voin sanoa, että hänestä tuli yksi suosikki valmentajistani. Ehkäpä ensikaudeksi sympatia pisteet menee turkkuseen ja Jorelle...

Eiköhän anneta isot aplodit jos ja kun arenan kuulluttaja ensi kaudella kuulluttaa "ja tps:n päävalmentajana Hannu Jortikka"...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kiitos Jokerit, kiitos Jortikka ja kiitos Glen Metropolit

Kausi oli kaiken kaikkiaan paluu vanhaan taitokiekon aikaan, parhaimmillaan meidän pelimme oli häikäisevän kaunista ja nopeaa taitokiekkoa, siis juuri sitä mistä Jokerit aikanaan tuli tunnetuksi. Tämä joukkue tuntui Jokereilta, näytti Jokereilta, maistui Jokereilta, yksinkertaisesti tämä joukkue oli Jokerit. Ja siitä kiitos koko mennelleellä kaudella joukkueessa vaikuttaneelle miehistölle. Tätä joukkuetta oli hienoa seurata, vaikka kausi pääättyikin jälleen kerran Kärppiä vastaan koettuun karvaaseen tappioon. Kärpät oli kuitenkin kaikilla osa-alueilla, aloituksia ja muutamaa huippuyksilöä lukuunottamatta, selkeästi meitä parempi joten jossittelun aihetta ei suuremmin jäänyt. Joten kiitos Jokerit.

Hannu Jortikan tulo meidän peräsimeen herätti aikanaan varsin ristiriitaisia tunteita mutta tämä pari kautta opetti tuntemaan Jortsua paremmin ja turkulainen kultasormi osoitti että hän on henkeen ja vereen ammattimies joka elää täysillä valmentamansa joukkueen mukana. Ilman kahta sanaa voidaan sanoa että Jortikka oli näiden kahden kauden ajan Jokeri. Kiitos Jortikka ja onnea ja menestystä jatkoon missä ikinä sitten valmennatkaan (tosin Jokereita vastaan valmentaessasi olet jälleen yksi vihollisista).

Ja Glen Metropolitille onkin jo kiitokset osoitettu Metron omassa ketjussa täällä Jokerit -osiossa, joten tässä tyydyn vain toteamaan - Kiitos Metropolit. Thank you Glen Metropolit. It was wonderful two seasons with Jokerit, you were almost too good to be true. May the force be with you were ever you go.
 

Stadin kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiva olla joskus väärässäkin

Jossakin jatkoajan ketjussa tuli kauden mittaan purnattua tuosta Jokereiden pelaaja politiikasta jossa ei käytetty hyväksi juurikaan NHL lakkoa ja on pakko myöntää että kun NHL kausi lopulta peruttiin eikä Jokereille otettu lisää pelaajia olin jo luovuttanut ja henkisesti valmistautunut IFK:n mestaruuteen. Nyt on kyllä jälkikäteen sanottava että ei noi jokereiden johtoporukka kuitenkaan ihan täysin "puukäsiä" ole vaan sai kuitenkin kokoon joukon joka taisteli tasapäin mestaruudesta. Isot taputuksen siitä myös johdolle.

Mitä opin tästä? Vastaus voisi ehkä olla että "me ollaan hävitty tää kausi" vasta kun summeri soi viimeistä kertaa. Luovuttaa ei saisi missään vaiheessa.

Kiitos Jokerit tästä kaudesta!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Tappion katkera kalkki on nyt nielty ja en ole niitä parhaimpia häviäjiä, varsinkin kun jotain olisi voinut tehdä vähän paremmin. Jortikka on 100% oikeassa valittaessaan materiaalin kapeutta ja sitä, että hyökäyspäästä ei löytynyt ratkaisijoita. Miksi Jantunen, Dalla ja kumppanit hyytyivät juuri kauden tärkeimmillä hetkillä?
Metrolle suurkiitokset tsempistä loppuun saakka ja hän meni ulkomaalaisvahvistuksissa heti Oton jälkeen seuraavaksi listallani. Kiitokset myös Jokerifaneille, jotka seisoivat katsomossa loppuun saakka kiittämässä joukkuetta ja hyvästelemässä Metron. Hieno kausi faneilta!
Henk. koht. tuli käytyä vierasmatseissa enemmän kuin aiemmin ja täytyy yrittää ensi kaudella vielä parantaa aktiivisuutta. Olen myös ollut etä-jokerifani asuessani Ruotsissa 86-91 ja muistan kuinka tuskaista oli silloin lähinnä lehtien välityksellä seurata joukkueen tekemisiä. Paluuni Suomeen kaudelle -92 sattuikin aika nappiin ja loput onkin jo tuttua Jokereitten tuhkimotarinaa.

Ei muuta kuin pökköä pesään ensi kaudella. Taistelu jatkukoon. Takki on vielä aika tyhjä täällä päässä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manitoba moose,NJD
Kiitos jokerit!

Tyytyväisenä voi tämän kauden kääriä pakettiin....peremmille hävittiin, mutta hopee ei oo häpee.

Tämän kauden Jokerit oli JOUKKUE isolla J:llä.
Juuri oikeat miehet oikeilla paikoilla(HänCOCK poislukien) ja maalinsuulla yksi aikamme parhaista veskoista.

Thomaksen torjunnat ja ennätykset jäävät historiaan ja pysyvät siellä vielä kauan. Suuri kiitos myös puolustukselle joka hoiti hommansa pirun hyvin.

Hyökkäys oli Metron johdattamana ihan OK, mutta se jokin sieltä viellä jäi uupumaan(leveys?).

Ja HJ tähdet tällä kaudella menevät:

Hyökkäys:
3 tähteä: Glen Metropolit
2 tähteä: Marko Jantunen
1 tähti: Valtteri Filppula

Puolustus:
3 tähteä: Brian Campbell
2 tähteä: Kari Martikainen
1 tähti: Ossi Väänänen

+10 tähteä ja papukaijamerkki: Tim Thomas

Erityismaininnat:
Tomek
Lintu
Varis
Dalla
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös