Pakko kyllä nostaa hattua Bowmaninlle. Samalla kun vahvisti omaa jengiä niin varmisti että Ladd ei päädy myöskään kilpailijoille. Ja sen verran kovalta näyttää Chicago just nyt että pakko on muidenkin jengien reagoida jos ne haluaa kilpavarustelussa pysyä mukana. Eli tässä saattaapi olla mielenkiintoisia päiviä edessä.
Hienosti kyllä Chicago hoiti homman. Tai no kumpikin osapuoli oikeastaan. Mietin tuota Harrison + Fraser roolia kaupassa ja tulin siihen tulokseen, että ne olivat mukana tasaamassa palkkoja. Käytännössä Winnipeg sai kaupassa annettua koko Laddin loppukauden palkan Chicagoon vaikka pidätti osan itsellään. Koko kaudelle laskettaessa pidetty osuus oli 1,58 miljoonaa ja Harrison + Fraser (mikäli farmissa) maksavat 1,4 miljoonaa. Eli huomattavaa palkkasäästöä Winnipeg sai tässä kaupassa ja pääsi eroon kahdesta turhasta pelaajasta joille maksoi farmissa liian suurta palkkaa.
Winnipeg sai siis rahallista helpotusta loppukauteen, 1st round pickin 2016, Marko Danon ja ehdollisen 3rd round pickin. Ei ollenkaan huonompi diili. Vielä jos saavat Laddin houkuteltua takaisin kesällä niin parin kuukauden vuokrasta aika mukava hinta. No ilman Laddin palaamistakin saavat joka tapauksessa kaksi kovan luokan prospectia tuonne kohtuu syvään prospectiosastoon (HF arvioi #2 koko liigassa).
Chicagolla vastaavasti ihan huippuluokan prospectit alkavat olla vähissä, mutta vastaavasti tiimi on siinä kunnossa että menestyy muutamia vuosia ilman kovia lupauksia. Toki Dano olisi ollut edullisen caphitin takia mielestäni hyvä palanen, mutta nyt sitten aukeaa paikka jollekin muulle nuorelle pelaajalle.
Nyt sitten toivotaan, että Vrbatan hinta pomppasi tuon kilpavarustelun ansiosta. Vaikka on hyvinkin erilainen pelaaja kuin Ladd niin viime kausien maalimäärät ovat aika vastaavat. Ladd 24 + 17 vs Vrbata 31 + 12. Toki muutos viime kaudesta on Vrbatalla paljon kovempi, mutta toisaalta on mielestäni parempi maalintekijä vireeseen päästyään.