Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2024–2025

  • 430 576
  • 1 584

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mitä aavistelet, kuinka Habs pystyi jäämään NHL:n historian paskimman GM:n jalkoihin näin pahasti?
Ei jäänyt jalkoihin, kun ei tehnyt Habsien kannalta huonoa treidiä. Enkä ole koskaan sanonut, että Grier on NHL:n historian paskin, vaan tällä hetkellä tyhmin GM NHL:ssä. Jos lohduttaa, niin Montrealissa on ainakin yksi kandidaatti historian paskimmaksi GM:ksi. Siihen on vielä Grierillä duunia.

Askarov-kauppa oli hyvä molemmille jengeille. Sharks sai erinomaisen lupauksen, jolle Nashvillellä ei ollut käyttöä ja Nashville sai lupauksen ja ykköskierroksen varauksen. Hyvässä lykyssä Nashville pystyy uusimaan joukkuetta lähivuosina vauhdissa joko varaamalla tai käyttämällä varausvuoroja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ainakin viime turnauksen perusteella Unger-Sörum olisi paremmin sopiva perinteiseksi peliä tekeväksi ykkössentteriksi ja Edströmin hiukan puolustavamman roolin kakkossenaksi.

Minäkin näkisin nuo tällä hetkellä varmaan noin. Katsoin tuota miten siellä mainitussa Athleticissa nuo ketjut oltiin laitettu ja siellä olivat yhdistäneet Unger-Sörumin ja Edstromin samaan ketjuun. Siellä Ruotsin nuorten top6 oli ennakoitu näin:

Stenberg - Edstrom - Unger-Sörum
Wahlberg - Frondell - Nilsson

No paljon ehtii vielä tuonne mennessä tapahtua.

Lähinnä pohjaan raportteihin ja Milwaukee-fanien kommentteihin playoffien aikana - he luottivat Grosenickin pelin laatuun Askarovia enemmän, jonka suoritustaso ailahteli liikaa pudotuspeleiksi.

Toisen käden tietoa minä tämän vähän ajattelinkin olleen. Kysymykseksi jää enää kuinka moni noistakaan lopulta näki sitä sarjaa. Jos vertaa vaikka Canucks-puolelle, niin veikkaisin että eivät ainakaan kaikki. Muu on sitten niitä palstatotuuksia, joista tulee lopullisia totuuksia. Toki voihan se olla, että kaikki katsovatkin.

Siitä olen samaa mieltä, että kakkospelissä Askarov näytti parissa kohtaa (mitkä mainitsin) hermoilevan. Toisaalta otti sitten myös tärkeitä torjuntoja, kuten sen Blumelin läpiajon. Ymmärsin kuitenkin myös maalivahdin vaihdon siinä vaiheessa, kun selkä seinää vasten ollessa joukkueen piti jotain yrittää myös tehdä. Sitten kun joukkue sai voittoja ja Grosenick pelasi myös hyvin, Grosenickilla myös jatkettiin.

Kunnes tuli se ensimmäinen tappio Grand Rapidsia vastaan ja valmennus päätti jälleen luottaa siihen, kumpaan heillä oli alusta alkaenkin luottoa. Askarov käänsi tuota sarjaa omalla tekemisellään ja olisi luultavasti ollut myös kolmospelin ykköstähti ilman Afanasyevin hattutemppua. Tuo katkesi sitten nelospelin kolmannessa erässä Askarovin loukkaantumiseen 2-2 tilanteessa. Siinäkin pelissä Askarov (ja Cossa toisessa päässä) nousivat hyvin esiin.

Kaikki sen sarjan pelit nähneenä, kokonaisuutena Askarov pelasi playoffeissa mielestäni pääosin hyvin. Toki sinne mahtui pari huonoakin hetkeä lähinnä kakkospeliin (tuostakin pitää antaa myös tunnustusta Texasille, joka tuli maalivahdin syliin aktiivisesti - esimerkiksi se kakkospelin estämistä edelsi McKenzien mailanriisto, mistä ei tullut jäähyä) , mutta oli kuitenkin isossa roolissa kääntämässä sitä Grand Rapids -sarjaa.

Askarovin haaste tällä hetkellä on sama mikä on myös hänen vahvuutensa, eli tunne vie häntä välillä liikaa. Hän selvästi nauttii onnistumisista ja pelaa yleensä parhaiten saman ikäluokan veskareita haastaen, mutta välillä tuo tunne menee yli. Siksi tulee ajoittain hetkiä, milloin valmennus ihan ymmärrettävästi luottaa siihen rauhallisempaan kokeneempaan maalivahtiin.

Tuosta asiasta Milwaukeen valmentaja Karl Taylor'kin puhui Locked On Predatorsin jaksossa kauden jälkeen. Taylor sanoi, että Askarovilta voidaan nähdä kymmenen huippuhetkeä, mutta yksi heikompi hetki ja valmennuksen pitää olla tarkkoina sen suhteen, että antaa kuitenkin pelata niillä vahvuuksilla eikä ala liiaksi kahlitsemaan, sillä ne vahvuudet ovat selvästi isommassa osassa. Tulevaisuus näyttää sitten, oppiiko hän kokemuksen kautta kontrolloimaan negatiivisia tunteita paremmin. Monia se kokemus auttaa, mutta ei varmaan kaikkia.

Tällä hetkellä nuo prospecteihin keskittyvät julkaisut ovat ainakin pääosin sitä mieltä, että Askarovista kasvaa ihan pidemmänkin päälle hyvä maalivahti. Hän oli niin Elite Prospectin kuin McKeen'sin listalla maalivahdeista ykkösenä. Tiedän myös heidän katsoneen paljon pelejä farmissa.

Preds teki valinnan Saroksen ja Askarovin välillä n. kuukausi sen jälkeen kun mv-guru Mitch Korn liittyi takaisin joukkueeseen Trotzin tueksi. Kaveri on koulinut räiskyvistä maalivahdeista (Rinne, Holtby) vezina-tasoa ja valmentanut venäläisen Sorokinin hyvin lähelle kyseistä palkintoa. Ei tässä fanina voi oikein muuta tehdä kun luottaa kaverin näkemykseen, joka ei puolla satavarmaa luottoa Askarovin noususta tähtimaalivahdiksi.

Kornilla onkin kadehdittavat meriitit, kun omista valmennettavista löytyy viisi Vezina-voittajaa ja kaksi Hart-voittajaa. Ei ole lainkaan epäilyksiä sen suhteen, ettenkö häneen luottaisi maalivahtiasioissa.

Ja minäkin olisin tehnyt tuon saman valinnan, vaikka pidän Askarovin pelistä. Saros on neljän viimeisen kauden aikana ollut joka kausi Vezina-kisassa vähintään kuuden joukossa. Hän on siis aika varma huippumaalivahti, mikäli pysyy terveenä. Myös luultavasti aika pitkälle tulevaisuuteen. Eihän tuollaista lähdetä kauppaamaan. Askarovista voi sellainen tulla ja ehkä jopa parempikin, mutta on kysymysmerkki kuitenkin vielä. Ei hän ole tosiaan mikään lopullinen paketti tässä vaiheessa, vaikka mielestäni NHL-valmis (kakkosen rooliin) onkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kai se Magnus Chrona on sitten niin hyvä, että hänestä tulee ihan just Predatorsin ykkösvahti. Sitä kautta kaupassa olisi jo hyvinkin järkeä Nashvillelle

Ei tule eikä ole tarvettakaan seuraavaan noin viiteen vuoteen. Ja samasta syystä Askarovistakin oli helppo luopua. Vastinekin vähintään kelvollinen.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Käyttäjältä @nuck hyvä ja tyhjentävä viesti.

Kauppa ainakin vaikuttaa molemmille hyvältä. Saattaa kääntyä Sharkseille ihan miten päin tahansa riippuen Askarovin otteista. Ehkä kuitenkin näen tällä hetkellä Hailauman hyötyneet ja sieltä saatiin haalittua franchise-mokke todella halvalla. Mutta näkeepi sitten muutaman vuoden päästä että miten kauppa meni.

Askarovina en olisi vaatinut kauppaa koska Preds on jonkinmoinen maalivahti-tehdas jossa olisi hyvä kehittyä. Mutta ymmärrän toki ettei kakkosviulun soitto vähintään parin vuoden ajan Saroksen takana nappaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Askarovina en olisi vaatinut kauppaa koska Preds on jonkinmoinen maalivahti-tehdas jossa olisi hyvä kehittyä. Mutta ymmärrän toki ettei kakkosviulun soitto vähintään parin vuoden ajan Saroksen takana nappaa.

Minä olisin myös Askarovina muuten halunnut olla kehittymässä Mitch Kornin opissa, mutta luultavastihan se reitti olisi vienyt jälleen farmiin. Askarovin olisi pitänyt syrjäyttää kokenut kakkosvahti ja kuulemma hyvä joukkuepelaaja Scott Wedgewood leirillä Nashvillen yrittäessä nyt menestystä, joten ei hän tainnut itsekään uskoa tuohon. Korn toimii NHL:ssä ja kun Nashvillen ja Milwaukeen välillä on satoja kilometrejä, ei sieltä oikein käytännön oppeja olisi saanut kuin ehkä puhelimen kautta.

Minä en tiedä oliko Milwaukeessa jotain ongelmia venäläispelaajien kanssa. Sieltä lähti viime kauden tehokkain pelaaja Yegor Afanasyev KHL:aan (toki San Josen organisaation kautta, kun onnistuivat myymään pois) ja myös Askarovilla tuli kielto siellä farmille. Kuulemma se farmissa pelaaminen onnistuisi kuitenkin Sharksin organisaatiossa. Askarov ja Afanasyev olivat hyviä ystäviä, joten jäin miettimään tuota oliko jotain kulisseissa.
 
Viimeksi muokattu:

oxymoron

Jäsen
Vuosi Mitch Kornin alaisuudessa ja mahdolliset näytöt änärin puolella olisivat kuultavasti olleet Predatorsin eduksi, jos mietitään vastinetta. Nythän ne näytöt on aika maltilliset ja Sharks maksoi osaltaan potentiaalista. Tietysti kovasta sellaisesta. Tilanteeseen nähden kallistun siihen, että win-win on tämä kauppa. Mikäli Askarov lunastaa tuon potentiaalin, niin siinä vaiheessa voidaan laskea tämä Grierin voitoksi ja koko Predatorsin organisaation tappioksi.

Saros ei ollut vielä sementoinut itseään eliittivahtina kun Askarov varattiin, mutta onhan joku tällainen skenaario täytynyt olla aikanaan seurajohdon puheissa, kun kovan luokan maalivahtilupausta ollaan varaamassa samaan aikaan kun Saros ottaa ykkösveskan tonttia. Saroksen seuraavasta kaudesta alkanut neljän vuoden sopimus päättyy tämän alkavan kauden päätteeksi. Sarosta olisi tuskin kiinnostanut nyt kesällä mikään pätkäsoppari sillä ajatuksella, että "katsotaan kummasta teistä leivotaan meille ykkösveskari". Hän olisi luultavasti näyttänyt siinä vaiheessa keskaria takaisin ja nostanut kytkintä. Joko kiinnität Saroksen tai aloitat uudelleenrakennuksen. Nyt valinta osui johonkin välimaastoon. Ei poltettu koko maata, vaan järkkäiltiin vähän uusiksi. Saros kiinni, parit pelaajat uuden identiteetin rakennuksen tieltä mäkeen, kokeneita pelaajia vapailta markkinoilta tilalle ja kas kummaa, kilpailukykyinen joukkue on taas kasassa ilman, että uhrattiin tulevaisuutta siinä yhteydessä. Tietysti Askarov siinä nyt meni, mutta itse se kuoppa tuli kaivettua. Syyllistä on vaikea osoittaa sormella, kun soppaa on ollut keittämässä niin Barry Trotz, kuin David Poilekin, mutta vähän osui ajoitukset ikävästi pieleen.

Olisi muuten mielenkiintoista tietää millaisia diilejä Trotzilla oli pöydällä, kun hän viime draftissa kauppasi Askarovia.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Vuosi Mitch Kornin alaisuudessa ja mahdolliset näytöt änärin puolella olisivat kuultavasti olleet Predatorsin eduksi, jos mietitään vastinetta. Nythän ne näytöt on aika maltilliset ja Sharks maksoi osaltaan potentiaalista. Tietysti kovasta sellaisesta. Tilanteeseen nähden kallistun siihen, että win-win on tämä kauppa. Mikäli Askarov lunastaa tuon potentiaalin, niin siinä vaiheessa voidaan laskea tämä Grierin voitoksi ja koko Predatorsin organisaation tappioksi.

Saros ei ollut vielä sementoinut itseään eliittivahtina kun Askarov varattiin, mutta onhan joku tällainen skenaario täytynyt olla aikanaan seurajohdon puheissa, kun kovan luokan maalivahtilupausta ollaan varaamassa samaan aikaan kun Saros ottaa ykkösveskan tonttia. Saroksen seuraavasta kaudesta alkanut neljän vuoden sopimus päättyy tämän alkavan kauden päätteeksi. Sarosta olisi tuskin kiinnostanut nyt kesällä mikään pätkäsoppari sillä ajatuksella, että "katsotaan kummasta teistä leivotaan meille ykkösveskari". Hän olisi luultavasti näyttänyt siinä vaiheessa keskaria takaisin ja nostanut kytkintä. Joko kiinnität Saroksen tai aloitat uudelleenrakennuksen. Nyt valinta osui johonkin välimaastoon. Ei poltettu koko maata, vaan järkkäiltiin vähän uusiksi. Saros kiinni, parit pelaajat uuden identiteetin rakennuksen tieltä mäkeen, kokeneita pelaajia vapailta markkinoilta tilalle ja kas kummaa, kilpailukykyinen joukkue on taas kasassa ilman, että uhrattiin tulevaisuutta siinä yhteydessä. Tietysti Askarov siinä nyt meni, mutta itse se kuoppa tuli kaivettua. Syyllistä on vaikea osoittaa sormella, kun soppaa on ollut keittämässä niin Barry Trotz, kuin David Poilekin, mutta vähän osui ajoitukset ikävästi pieleen.
Eihän Predsin olisi tarvinnut laittaa Sarokselle sopparia vielä tarjolle. Hyvin olisi voinut odottaa vaikka joulukuulle ja sitten tehdä ratkaisuja. Nyt tehtiin liian pitkä ja aikainen soppari, jonka takia sitten Askarov lähti.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eihän Predsin olisi tarvinnut laittaa Sarokselle sopparia vielä tarjolle. Hyvin olisi voinut odottaa vaikka joulukuulle ja sitten tehdä ratkaisuja. Nyt tehtiin liian pitkä ja aikainen soppari, jonka takia sitten Askarov lähti.
Ei seura pelkästään tuota päätä. Siellä on voinut Saroksen leiri ilmoittaa, että sopimusta tai Juuse lähtee vuoden kuluttua UFAna kävelee. Pelaaja voi aina löytää contenderin itselleen uudeksi seuraksi, mutta löytääkö seura itselleen Saroksen tasoista veskaria?
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Ei seura pelkästään tuota päätä. Siellä on voinut Saroksen leiri ilmoittaa, että sopimusta tai Juuse lähtee vuoden kuluttua UFAna kävelee. Pelaaja voi aina löytää contenderin itselleen uudeksi seuraksi, mutta löytääkö seura itselleen Saroksen tasoista veskaria?
Niin onhan se toki mahdollista, mutta joskus on se oikea paikka päästää irti pelaajasta, eikä maksaa eläkesopimusta. Lisäksi arvo korkealla, jolloin vastine olisi hyvä, ja etenkin jos Askarov olisi lyönyt itseään läpi..
 
Eihän Predsin olisi tarvinnut laittaa Sarokselle sopparia vielä tarjolle. Hyvin olisi voinut odottaa vaikka joulukuulle ja sitten tehdä ratkaisuja. Nyt tehtiin liian pitkä ja aikainen soppari, jonka takia sitten Askarov lähti.

Niillä on Vezina-tason molari, jolla pelivuosia vielä vaikka kuinka monta. Soppari katkolla ja viivytellään jatkosopimusneuvotteluja niin, että parhaassa tapauksessa se Vezina-tason molari kävelee kesällä ilman vastinetta muualle. Ei kuulosta voittavalta strategialta sekään.

Mun mielestä Nashville pelasi tämän fiksusti. Nyt kun kerran joukkueen nykyrungolle annetaan se mestaruussauma, niin siihen sopii Saros paaaaljon paremmin kuin tällä tasolla kuitenkin täysin katsomaton kortti Askarov.

Itse pidän Askarovia koko planeetan ehkä lupaavimpina nuorena maalivahtina, joten ei minulle tarvitse ainakaan valistaa hänen potentiaalistaan mitään. Silti Nashvillen ratkaisu miellyttää.
 

oxymoron

Jäsen
Eihän Predsin olisi tarvinnut laittaa Sarokselle sopparia vielä tarjolle. Hyvin olisi voinut odottaa vaikka joulukuulle ja sitten tehdä ratkaisuja. Nyt tehtiin liian pitkä ja aikainen soppari, jonka takia sitten Askarov lähti.
Ei välttämättä. Neuvotteluissa on kuitenkin aina kaksi osapuolta, joten paha sanoa täältä etäältä, että kuinka tuossa olis käynyt. BeAGM pelimoodissa olisin tehnyt kaksivuotisen sopparin ja pistänyt sitten lihoiksi, kun korkean potentiaalin maalivahtilupauksen kokonaisuus olisi ylittänyt 85 ovr. Juuse ei välttämättä olis tuohon suostunut.

Kaikki muut tais olla sitä mieltä, että Askarov ei ole vielä valmis änäriin, paitsi herra itse, joten olisiko vapailta markkinoilta naarattu isoja fisuja, mikäli maalivahtiosasto olisi ollut iso kysymysmerkki?

Ajoitus kokonaisuudessaan on ollu epäedullinen, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Nyt on taidettu tehdä vallitsevassa tilanteessa valinta Saros/Stamkos/Marchessault/Skjei ja taistelu mestaruudesta vs. Askarov ja selkeämpi uudelleenrakennus. Jotenkin tuohon Trotzin kulttuurin kehitys -projektiin sopii paremmin voitosta taistelu. Toisaalta se saattaa olla osittain myös sitä, että Trotz tahtoo antaa seurassa pitkään palvelleille pelaajille vielä mahdollisuuden tai toisin ajateltuna ottaa noista ikääntyvistä kärkiukoista kaikki irti, kun sen pystyy tekemään maksamatta siitä puolta tulevaisuutta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Niillä on Vezina-tason molari, jolla pelivuosia vielä vaikka kuinka monta. Soppari katkolla ja viivytellään jatkosopimusneuvotteluja niin, että parhaassa tapauksessa se Vezina-tason molari kävelee kesällä ilman vastinetta muualle. Ei kuulosta voittavalta strategialta sekään.

Mun mielestä Nashville pelasi tämän fiksusti. Nyt kun kerran joukkueen nykyrungolle annetaan se mestaruussauma, niin siihen sopii Saros paaaaljon paremmin kuin tällä tasolla kuitenkin täysin katsomaton kortti Askarov.

Itse pidän Askarovia koko planeetan ehkä lupaavimpina nuorena maalivahtina, joten ei minulle tarvitse ainakaan valistaa hänen potentiaalistaan mitään. Silti Nashvillen ratkaisu miellyttää.
No siis minusta tekivät tyhmästi, kun ottivat ylihinnalla ja vuosilla vanhoja ufa-pelaajia, ajoivat itsensä pakkorakoon luovuttaa Glass pähkinöihin ja tosiaan vielä tekivät 8v diilin 29v veskarille, jolla on vuosi sopimusta jäljellä, jolloin lupaavin veskari jouduttiin treidaamaan. Kuinka moni pitkä ja arvokas veskarisopimus on viime aikoina ollut onnistunut?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Vuosi Mitch Kornin alaisuudessa ja mahdolliset näytöt änärin puolella olisivat kuultavasti olleet Predatorsin eduksi, jos mietitään vastinetta. Nythän ne näytöt on aika maltilliset ja Sharks maksoi osaltaan potentiaalista. Tietysti kovasta sellaisesta.
Tietysti Kornin arvio Askarovista on voinut olla, että fyysisesti lahjakas kassari, jonka pelinluku ei riitä huipulle, että se siitä sitten.

Nyt oli paras aika myydä.

NHL:ssä myyjällä on lähtökohtaisesti eniten informaatiota pelaajasta. Se ei tarkoita, etteivätkö myyjät tekisi virheitä, mutta aika tyypillinen kuviohan tämä kaiketi on, että seura x luopuu treidissä prospektista ja internet kohahtaa; prospekti, jos ei nyt floppaa, niin jäähtyy kädenlämpöiseksi. Mutta onneksi internetin muisti on lyhyt, joten kun seura y luopuu treidissä prospektista, niin voidaan taas puida päivä kaupalla, miten suuren virheen seura y teki.

Predatorsia voi pitää läpi lyhyen historiansa hyvin johdettuna seurana. Ihan sen perusteella veikkaan, että Askarovin ura tulee olemaan lähempänä Varlamovia kuin Vasilevskyä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toisaalta se saattaa olla osittain myös sitä, että Trotz tahtoo antaa seurassa pitkään palvelleille pelaajille vielä mahdollisuuden tai toisin ajateltuna ottaa noista ikääntyvistä kärkiukoista kaikki irti, kun sen pystyy tekemään maksamatta siitä puolta tulevaisuutta.

Tämä tuossa varmaan näytteli osaa sen kanssa, että Nashvillella on kolmelle pelipaikalle mahdollisesti top10 -pelaajat koko NHL:ssä (lasken myös Forsbergin vasemmissa laidoissa sinne kuuluvaksi). En muista, että oikeassa NHL-kiekossa oltaisiin aloitettu yhtään uudelleen rakentamista vastaavassa tilanteessa. Videopelit on toinen maailma sitten. Nyt joukkue päätti painaa kaasun pohjaan ja katsoa miten pitkälle se riittää. Tuohon sopii Saros tällä hetkellä selvästi paremmin / luotettavammin kuin Askarov.

Mahdollisesti noiden sopimusten kanssa tullaan vielä siihen pisteeseen, että tulee jälkeenpäin sanomista "olisi pitänyt" ja "miksi ei" alkuisilla lauseilla. NHL:ssä voittaminen osuu todella harvojen kohdalle. Mutta nyt joukkueelle ja sen tärkeille yksilöille annetaan kunnon mahdollisuus. Olen aika varma, että Predators tulee vahvistamaan tuota joukkuettaan vielä kauden aikana ainakin yhdellä noista kolmesta ykköskierroksen vuoroistaan.

Nashvillella on edelleen ihan hyviä pelaajia farmissa ja muuallakin tuomaan jatkuvuutta, vaikka nyt ykkösprospecti lähtikin. Joukkue meni toisen kerran peräkkäin AHL:ssa konferenssin finaaliin pääosin nuorella joukkueella. Selvästi kokeneempi Coachella pudotti odotustikin jatkosta, mutta kausi osoitti sen, että siellä on hyviä pelaajia kasvamassa. Jos tuo nykyrungolla pärjääminen osoittautuu mahdottomaksi, Predatorsilla on ihan hyvä paikka alkaa sitten rakentamaan sitä uutta.

Ehkä olisin itse kuitenkin antanut Askaroville sen kakkosvahdin paikan ensi kaudeksi. Tai ainakin lähtökohdan siihen. Mutta jos siellä oli jotain farmin puolella (en tiedä oliko, mutta kuulostaa siltä kun Sharksin farmissa suostuu kuitenkin pelaamaan), niin se olisi voinut muuttaa kuviota. Lisäksi esimerkiksi maalivahteihin syventynyt Kevin Woodley on sanonut miten tärkeä on olla juuri oikeanlainen kakkosvahti myös henkisesti pitkän kauden ajalle. Wedgewood on kuulemma tuollainen. Tuossa mielessä ymmärrän tuonkin ratkaisun.
 
Kuinka moni pitkä ja arvokas veskarisopimus on viime aikoina ollut onnistunut?

Samaa mieltä, että maksoivat ylihintaa ja liian pitkiä sopimuksia noille UFA-pelaajille.

Mutta se on pelin henki. Ei noita isoimpia nimiä saa alle markkinahinnan. Se on vähän niinkuin UFA-markkinoiden idea kun kaikki joukkueet ovat tarjouskilpailuissa mukana. Ja tämä sama pätee Saroksen sopimukseen. Ei ole tarkoituskaan, että hän on 8-vuotisen sopimuksen viimeisinä vuosina sopimuksensa arvoinen. Siinä vaiheessa Predsin ikkuna on jo sulkeutunut eikä Saroksen siinä kohtaa ylihintaisella sopimuksella ole mitään merkitystä.

Glassin kohdalla kävi ihan puhtaasti huono tuuri ajoituksen kanssa. Jos olisi ollut tiedossa, että Flyers purkaa Johansenin sopimuksen, niin Glassista ei olisi tarvinnut luopua.

Ainiin tuohon lainattuun vielä. Muistini on tietysti varsin lyhyt, mutta Florida näytti onnistuneen Bobrovskin kanssa.
 

oxymoron

Jäsen
Ehkä olisin itse kuitenkin antanut Askaroville sen kakkosvahdin paikan ensi kaudeksi. Tai ainakin lähtökohdan siihen. Mutta jos siellä oli jotain farmin puolella (en tiedä oliko, mutta kuulostaa siltä kun Sharksin farmissa suostuu kuitenkin pelaamaan), niin se olisi voinut muuttaa kuviota. Lisäksi esimerkiksi maalivahteihin syventynyt Kevin Woodley on sanonut miten tärkeä on olla juuri oikeanlainen kakkosvahti myös henkisesti pitkän kauden ajalle. Wedgewood on kuulemma tuollainen. Tuossa mielessä ymmärrän tuonkin ratkaisun.
Tämän olisin itse halunnut nähdä riippumatta Saroksen tilanteesta, koska kyseessä on hyvin mielenkiintoinen maalivahti. Jos lähdetään taistelemaan mestaruudesta, niin onhan siinä kuitenkin on hyvä olla pätevä kakkosveska ja kun Askarovilla on toistaiseksi se kolme NHL ottelua alla, niin ymmärrän oikein hyvin miksi Wedgewood sinne hankittiin. Kauden aikana tulee oletettavasti poissaoloja, joten niitä näytön paikkoja olisi varmaan tullut, mutta ei Askarovilla oikein olis ollut realistisia mahollisuuksia taistella pelipaikasta ylhäällä ainakaan ensimmäisenä vuonna. Ei välttämättä toisenakaan. Samaan aikaan Trotz on jo yrittänyt kaupitella Askarovia ainakin draftin yhteydessä, joten Askarovin leirissä on oikein hyvin tiedetty, että muualla - kuten vaikka San Josessa - siitä peliajasta on mahdollista ihan oikeasti päästä kamppailemaan paljon nopeammin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden aikana tulee oletettavasti poissaoloja, joten niitä näytön paikkoja olisi varmaan tullut, mutta ei Askarovilla oikein olis ollut realistisia mahollisuuksia taistella pelipaikasta ylhäällä ainakaan ensimmäisenä vuonna. Ei välttämättä toisenakaan.

Minäkin uskon tuohon, että hankala olisi ollut Wedgewoodia siitä kakkosen tontilta syrjäyttää. Kokonaisuudelle tuollainen kokenut ja hyvänä kakkosvahtina tunnettu maalivahti laskettiin varmaan nyt noiden kahden/kolmen seuraavan kauden ajalle paremmaksi vaihtoehdoksi?

Saattaa olla myös niin, että Askarov ei Kornin maalivahtifilosofiaan olisi soveltunut parhaiten? En ole niin alan asiantuntija, että tuollaisesta osaisin sanoa mitään mikä siinä olisi ollut ratkaisevaa. Mutta esimerkiksi Vancouverissa ja Columbuksessa pitkään huippumaalivahteja valmentanut Ian Clark oli kuulemma tarkka siitä, että maalivahdin piti olla juuri hänen tyylilleen sopiva. San Josessa entiset NHL-maalivahdit Evgeni Nabokov ja Ryan Miller varmaan näkivät Askarovin taas heidän tyylilleen paremmin sopivaksi?
 

oxymoron

Jäsen
Niin onhan se toki mahdollista, mutta joskus on se oikea paikka päästää irti pelaajasta, eikä maksaa eläkesopimusta. Lisäksi arvo korkealla, jolloin vastine olisi hyvä, ja etenkin jos Askarov olisi lyönyt itseään läpi..
Niin, JOS. Mitch Korn katteli touhua puolisen vuotta ja totesi, ettei Askarov ole valmis vielä änärin puolelle.

Ei se välttämättä olis ollut pöllömpi tie sekään. Saros ulos, Josi ulos, Forsberg ulos ja täys uudelleenrakennus. Mitään takeitahan ei ole, että korkeidenkaan varausvuorojen jälkeen menestytään ja kun tämä joukkue meni viime kaudella pleijareihin ja samaan aikaan kolkuttelee mahdollisuus parantaa sitä entisestään, niin käyhän tuo valinta järkeen.

Enemmän kyseenalaistan Askarovin varaamista ylipäätään ja kun kerran varattiin, niin Saroksen edellistä jatkoa, koska se ajoitushan tässä nyt kusi ikävästi. Kivaa jossittelua, mutta mitä jos se edellinen soppari olisikin ollut hieman pidempi, vaikka kahdella vuodella? Silloinhan se päättyisi kauteen 26-27 ja Askarovkin voisi ihan aidosti kamppailla siitä ykkösvahdin paikasta. En tosin tiedä, että sopiiko Askarov nyt muutenkaan ihan tuohon Trotzin filosofiaan. Poilen varaushan tuo oli.

Lisätään vielä sen verran, että sama pätee toki tähänkin neuvotteluun. Ei se ole pelkästään seuran päätös. Se on neuvottelu.

Minäkin uskon tuohon, että hankala olisi ollut Wedgewoodia siitä kakkosen tontilta syrjäyttää. Kokonaisuudelle tuollainen kokenut ja hyvänä kakkosvahtina tunnettu maalivahti laskettiin varmaan nyt noiden kahden/kolmen seuraavan kauden ajalle paremmaksi vaihtoehdoksi?

Saattaa olla myös niin, että Askarov ei Kornin maalivahtifilosofiaan olisi soveltunut parhaiten? En ole niin alan asiantuntija, että tuollaisesta osaisin sanoa mitään mikä siinä olisi ollut ratkaisevaa. Mutta esimerkiksi Vancouverissa ja Columbuksessa pitkään huippumaalivahteja valmentanut Ian Clark oli kuulemma tarkka siitä, että maalivahdin piti olla juuri hänen tyylilleen sopiva. San Josessa entiset NHL-maalivahdit Evgeni Nabokov ja Ryan Miller varmaan näkivät Askarovin taas heidän tyylilleen paremmin sopivaksi?
Luin tossa hiljattain (2019 julkaistun) artikkelin Mitch Kornista;

Ainahan sitä saa meritoituneesta koutsista kirjoitettua maukkaan jutun, mutta jotenkin tuon jälkeen on vaikea uskoa, että kyse olisi mainitsemastasi. Enemmän kallistun siihen, että muu seurajohto ei ollut erityisen kiintyneitä herraan pelin ulkopuolisen annin ja varsinkaan asenteen osalta. Saros taitaa olla siltä osin aika eri puusta veistetty ja on osaltaan varmaan vaikuttanut jatkopäätökseen.

Jotain se Trotz on urallaan tehnyt oikein, kun saa Mitch Kornin vuodesta toiseen mukaansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ainahan sitä saa meritoituneesta koutsista kirjoitettua maukkaan jutun, mutta jotenkin tuon jälkeen on vaikea uskoa, että kyse olisi mainitsemastasi. Enemmän kallistun siihen, että muu seurajohto ei ollut erityisen kiintyneitä herraan pelin ulkopuolisen annin ja varsinkaan asenteen osalta. Saros taitaa olla siltä osin aika eri puusta veistetty ja on osaltaan varmaan vaikuttanut jatkopäätökseen.

Varmaankin noilla henkisen puolen asioilla on ollut ainakin merkitystä tuossa päätöksessä. Saros ja Askarov ovat varmaan luonteiltaan vähän erityylisiä (ainakin eri tyylisiä peliltään, en Askarovin persoonaa oikein tiedä) ja voisi kuvitella erilaisten haastattelujen ja olemuksen puolesta, että Trotz kuuluu enemmän siihen koulukuntaan, joka luottaa vähemmän räiskyvään luonteeseen.

Monia särmiä se ikäkin vähän tasoittaa, mutta katsotaan nyt sitten miten käy Askarovin kanssa. Kaikkien huippuvahtien ei välttämättä tarvitsekaan toki olla Juusen kaltaisia persoonia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Samaa mieltä, että maksoivat ylihintaa ja liian pitkiä sopimuksia noille UFA-pelaajille.
Itse taas olen sitä mieltä, että Nashville hankki noi pelaajat ihan markkinahintaan tai jopa alle. En ainakaan itse kuvitellut, että 42 maalia tehnyt Marchessault irtoaisi alle 6 millillä ja vielä lyhyellä 5 vuoden sopimuksella. Itse en vaan näe tuossa sopimuksessa käytännössä mitään ylimaksua enkä riskiä. Aivan loistava lappu.

Stamkos taas tyytyi 8 miljoonaan ja 4 vuoteen. Mielestäni taas jopa alihintainen sopimus, kun huomioidaan että Stamkos teki 40 maalia ja pelasi yli pinna per peli kauden. Montakos yli pinna per pelin tehnyttä hyökkääjää omaa halvemman sopparin? Täysin markkinahintainen soppari.

Kolmas kalliimpi sopimus oli Brady Skjein 7 miljoonaa ja 7 vuotta. Toki kyseessä on vasta 30-vuotias pakki, joten hänkin lähtökohtaisesti pelaa korkealla tasolla pääosan sopimuksestaan. Edellinen soppari (5,25) oli kuuden vuoden takaa ja mielestäni tuon erotuksen verran Bkjei on kehittynyt ja palkkataso noussut. Takana onkin Skjein uran paras kausi ja 47 pinnaa tuli. Tehopisteissä Skjei oli viime kauden 22. tehokkain, mutta palkkapussi taisi nousta johonkin 30-40 väliin. Onko tuo nyt sitten ylimaksu? Ei ainakaan omasta mielestäni.
 
Itse taas olen sitä mieltä, että Nashville hankki noi pelaajat ihan markkinahintaan tai jopa alle.

Sinun viestin perusteluineen luettuani tulen samaan johtopäätökseen. Pääpointtini oli kuitenkin se, että mielestäni Nashville teki järkevästi kun päätti pitää kiinni Saroksesta ja vahvistaa joukkuetta sen sijaan, että olisi siirtynyt uudelleenrakennukseen laittamalla Saroksen ja muutamia muita eteenpäin. Eli hyvin hoidettu Trotzilta (ja varmaan Poilekin siellä taustalla edelleen mentoroi). Ammattimies on ammattimies.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Saros on neljän viimeisen kauden aikana ollut joka kausi Vezina-kisassa vähintään kuuden joukossa.

Pääpointtini oli kuitenkin se, että mielestäni Nashville teki järkevästi kun päätti pitää kiinni Saroksesta ja vahvistaa joukkuetta sen sijaan, että olisi siirtynyt uudelleenrakennukseen laittamalla Saroksen ja muutamia muita eteenpäin. Eli hyvin hoidettu Trotzilta (ja varmaan Poilekin siellä taustalla edelleen mentoroi). Ammattimies on ammattimies.
Juurikin näin. Vielä kun huomioidaan tuo @nuck nostama asia, josta vielä muistelisin että Saros on ainoa maalivahti joka tosiaan ollut Vezinassa TOP6:ssa jokaisella neljällä edellisellä kerralla.

Palkoissahan Saros on uuden sopimuksensa myötä jopa alipalkattu. Siellä tienaa vähintään 5 maalivahtia enemmän kuin Saros. Ja noista viidestä varmasta Saros on nuorin yhdessä Sorokinin kanssa. Tuolle 25-26 kaudelle palkoissa edelle kiilaa myös Shesterkin ja mahdollisesti Swayman tai Ullmark. Hyvä kun Saros mahtuu palkkansa puolesta enää edes TOP10:een. Kai tuollaisilla meriiteillä tuollaista sopparia voi pitää joukkueen kannalta vähintäänkin kohtuullisena?

Nashvillen johto on todellakin tehnyt parissa vuodessa uskomatonta duunia. Ylimääräinen läski on poistettu ja joukkue on taas kilpailukykyinen. Vielä kun huomioidaan hyvä varausvuorotilanne sekä lupaavat prospectit niin tuossahan on aihiota vaikka mihin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin, JOS. Mitch Korn katteli touhua puolisen vuotta ja totesi, ettei Askarov ole valmis vielä änärin puolelle.

Ainahan sitä saa meritoituneesta koutsista kirjoitettua maukkaan jutun, mutta jotenkin tuon jälkeen on vaikea uskoa, että kyse olisi mainitsemastasi. Enemmän kallistun siihen, että muu seurajohto ei ollut erityisen kiintyneitä herraan pelin ulkopuolisen annin ja varsinkaan asenteen osalta. Saros taitaa olla siltä osin aika eri puusta veistetty ja on osaltaan varmaan vaikuttanut jatkopäätökseen.

Jotain se Trotz on urallaan tehnyt oikein, kun saa Mitch Kornin vuodesta toiseen mukaansa.

Juuri näin. Luulisin ettei siinä ole mitään tyylillistä ongelmaa. Muutenkin olisi ehkä organisaation heikkoutta tarrautua tyylillisiin ongelmiin. Jokainen mokke on oman kaltaisensa ja erilainen kehitettävä. Maalivahtivalmentajan on kyettävä kaikkiin tapauksiin.

Eipä Mitch Korn enää edes ole maalivahtivalmentaja vaan "Director of goaltending", eli lähinnä piirtelee ne isot viivat valmennukselle. Hyvinkin kuulostaisi siltä, että Askarov on analysoitu nyt vaan vääränlaiseksi persoonaksi tähän hetkeen ja Korn löi sille leiman, että ulos vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös