Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2023–2024

  • 564 450
  • 1 964
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Erinomainen neuvottelutulos Dahlinilta. Erityisesti siksi, että asemoi itsensä Karlssonin ja Doughtyn kanssa samaan luokkaan siinä, missä Makar, Heiskanen ja Fox ovat muutaman miljoonan alempana.

Toki sopimuksia on tehty eri ajassa/tilanteissa ja Dahlinilla on palkkakaton noustessa kaikki mahdollisuudet olla sopimuksen arvoinen ja ehkä tuo nousu jo näkyy ensi kauden jälkeen voimaan astuvassa sopparissa. Viime kauden otteet ja tehot jo jotain tämän tyyppistä enteilivätkin. Buffalon muut erittäin kohtuullisen hintaiset sopimukset myös auttoivat tämän sopimuksen laadinnassa. Silti juuri tällä hetkellä pitäisin kuitenkin Dahlinin sopimusarvoa kuitenkin tuolla kolmen muun edellä mainitun huippupuolustajan luokassa eli alle 10 miljoonan tasolla. Tämä siis puhtaasti oma subjektiivinen näkemykseni perustuen ko. pelaajien kokonaispelaamiseen ja -valtaisuuteen, missä Dahlin ei omassa rankingissa nouse ykköseksi, ainakaan vielä.
Tulkitsenko oikein että pidät Doughtya ja Karlssonia parempina kuin Makar Heiskanen ja Fox? Ja puhutaan tietysti Doughtyn ja Karlssonin primestä, nykytasoon kantaa ottamatta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mietin, että kuinka korkealle nousee kokonaisarvoltaan tuolla sopimuksella.

1. Weber 110 miljoonaa
2. Crosby 104,4
3. MacKinnon 100,8
4. McDavid 100
5. Karlsson 92
6. Pastrnak 90
7. Doughty 88

Ja Dahlin siis tuo 88 miljoonaa eli 8 x 11. Unohdinko jonkun?
Parin venäläisen about sadan vuoden sopparit tuli ekana mieleen.

Devilsiin ja Capitalsiin nämä siis.
Hah joo, totta. Oikeastaan tuosta voisi rajata nämä pois samoin kuin Crosbyn ja Weberin pitkät sopimukset. Jos nykyistä CBA:ta ja 8 vuoden maksimipituutta miettii, niin Dahlin menee sijalle viisi.

Lisäksi Parise ja Suter ($98 miljoonaa) menisivät vielä edelle, jos noita aiemman työehtosopimuksen aikaisia pidempiä sopimuksia ottaa mukaan.

Muut vähintään $80 miljoonan arvoiset sopimukset NHL:n historiasta: Yashin ($87.5M), Lecavalier ($85M), Kane/Toews/Price/Huberdeau ($84M), Panarin ($81.5M), Kopitar/Eichel/Barkov ($80M).

Edit. Lisäksi Jagr teki vuonna 2001 Capitalsin kanssa 8v/$88M arvoisen sopimuksen, mutta kahdeksas kausi oli optiovuosi. Varsinaisesti sopimus takasi siten vain 7v/$77M Jagrille (ja työsulkukausi ja sitä seurannut palkkojen alennus pienensivät tuotakin määrää lopulta). Optiovuotta ei käsittääkseni koskaan aktivoitu.

----

Keväällä kun tuli ilmoille ensimmäiset huhut Dahlinin jatkosopimuksesta, niin kerrottiin sen olevan arvoltaan kymmenen miljoonaa. Sopimusta ei sitten heinäkuun ensimmäisenä päivänä tai sen jälkeen koskaan tullut kuitenkaan ilmoille - kunnes nyt. Miljoonan verran per kausi alkuperäiseen huhuun nähden Dahlin edustajineen sai lopulta sitten neuvoteltua sopimukseen lisää arvoa.
 
Viimeksi muokattu:

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En lähde sanomaan, että tämä on ylihintainen sopimus, mutta varsinaisesti en tästä kuitenkaan mitenkään alihintaista sopimusta saa (vrt. Makar, Fox, Heiskanen). Joo, ymmärrän että sopimuksia ei voi täysin verrata, koska on tehty aikaisemmin. Mielestäni tämä sopimus on parempi voitto Dahlinin ryhmältä kuin Buffalon seurajohdolta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tokkopa Dahlin on kovin harmissaan siitä muutamasta miljoonasta ylimääräistä per kausi, josta hänelle maksetaan seuraavat kaudet. Ilmaahan tuossa sopimuksessa nimittäin on, sillä huolimatta kovista tehoistaan en ihan asettaisi Dahlinia samalle viivalle Makarin tai vaikka Hedmanin kanssa. Dahlin on kyllä todella hyvä pakki, mutta vielä kehitettävää riittää, jotta häntä voisi pitää yhtenä parhaimmista.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tulkitsenko oikein että pidät Doughtya ja Karlssonia parempina kuin Makar Heiskanen ja Fox? Ja puhutaan tietysti Doughtyn ja Karlssonin primestä, nykytasoon kantaa ottamatta.
Viittasin viestissäni ko. pelaajien palkkatasoon ja arvoon tässä suhteessa. Doughty ja Karlsson eivät ole tainneet megasopimustensa aikana olla kertaakaan yli 11 miljoonan arvoisia, pl. Karlssonin viime kausi. Tähän syynä ensisijaisesti loukkaantumiset ja toissijaisesti ikään perustuva tason lasku sekä joukkueiden laskusuhdanne. Tämäkin toki subjektiivinen käsitys, mutta kyllä odotukset ovat olleet korkeammalla.

Jos taas mietitään näiden kahden primetasoa, niin kyllä asetan heidät vielä Heiskasen ja Foxin edelle hiuksenhienosti. Makar on mielestäni vähintään tasoissa, vaikkakin hänen näyteikkuna on suhteellisen lyhyt. Toisaalta todistettu voittaja, jonka merkitystä toissakaudella ei voi aliarvioida. Vaikea toki vertailla, kun Doughty ja Karlsson pääosin loistivat 2010-luvun alkupuolella ja nämä muut vasta tällä vuosikymmenellä. Pelin evoluutio on muuttunut, vauhdit ja maalimäärät ovat kasvaneet reilussa kymmenessä vuodessa ja siten huippupelaajilta vaadittava taso. Esim. Doughtyn runkosarjapisteet ovat verrattain heikot, mutta esim. 2011-2012 pleijareissa oli tolkuttoman kova, ainakin finaaleissa. Eikä toinenkaan cupiin päättynyt kausi mennyt huonosti tehojen valoissa. Karlsson taas takonut huikeita pisteitä, mutta toki puolustuksen hinnalla ja hänen vaikutustaan ns. välihyökkääjänä ja pelin kehittäjänä ei voi olla täysin huomioimatta.

Näen kyllä tässä nuoremmassa kolmikossa äärettömän kovaa potentiaalia ja kuten totesin, ovat Dahlinia vielä edellä lähtökohtaisesti. Ja taitavat kaikki olla kokonaisvaltaisuudeltaan jo nyt olla Karlssonin primevaiheen edellä. Doughtyllä on tästä porukasta kiistatonta menestystä ja hänen henkilökohtainen vaikutus mestaruuksiin oli huomattava. Eli kyse on henkilökohtaisista arvotuksista, kaikki ovat huippuja ja tällä nuoremmalla kolmikolla tai nelikolla, jos Dahlin lasketaan mukaan on vielä kehittymisvaraa eli ainakin osa mennee näistä konkareista ohi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Austin Watsonille vuoden diili Tampaan. 776 665 AAV. Ns tarkan markan sopimus.



Jaaha siinäkö se Merelän paikka meni…?

Tuon sopimuksen myötä Tampa menee 23 pelaajalla tarkalleen kaksi dollaria palkkakaton alapuolelle. Sitten avauspäivänä Vasilevskiy menee LTIR:ään ja sen jälkeen onkin varaa nostaa Merelä ylös.

Merelällä ei ollut sopimuksensa vuoksi juuri muutoin kuin loukkaantumisten vuoksi mahdollisuus alkukaudesta ottaa paikka Tampan NHL-miehistöstä. Vasin loukkaantuminen tarjosi sen mahdollisuuden sitten. Tänään edessä paperisiirto, sitten Vasilevskiy huomenna tai ylihuomenna LTIR:ään ja Merelä voidaan kutsua ylös. Sitten Vasin palatessa farmi voikin kutsua ihan cappisyistä taas.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ottawa nappasi Thomsonin takaisin siirtolistalta. Lisäksi A.J. Greer siirtyy Calgaryyn, Ivan Prosvetov Coloradoon ja John Ludvig Pittsburghiin. Ross Johnston oli tänään ainoa listalle asetettu pelaaja.




Hauska parin päivän retki Thomsonilta Kaliforniaan ja takaisin. Kiva, että Ottawa edelleen näkee hänet sen verta arvokkaana, että ottivat takaisin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voisiko tuossa olla taustalla, että on helpompi kaupata kun jatkosopimukset ovat jo tehty vai meinaavatko nuo oikeasti sitoutua Winnipegiin myös jatkossakin? Toki mielestäni Jetsillä on ihan hyvä joukkue ja muutamia nuoria, niin ei kai se kauhean huono asia olisi tuonne jäädä.

Puskista tämä kuitenkin tuli. Niin paljon on treidaamista rummutettu mediassa.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko tuossa olla taustalla, että on helpompi kaupata kun jatkosopimukset ovat jo tehty vai meinaavatko nuo oikeasti sitoutua Winnipegiin myös jatkossakin? Toki mielestäni Jetsillä on ihan hyvä joukkue ja muutamia nuoria, niin ei kai se kauhean huono asia olisi tuonne jäädä.

Puskista tämä kuitenkin tuli. Niin paljon on treidaamista rummutettu mediassa.
Väittäisin, että yhtä helppoa olisi treidata johonkin seuraan ja antaa heille ennen treidiä oikeudet neuvotella pelaajan kanssa sopimus. Nythän Winnipegillä ei ole mitään tarvetta ensinnäkään treidata heitä. Mikäli heittäytyvät nössöiksi ja luovuttavat kaukalossa kuten Dubois Columbuksessa, niin sitten luovuttavat ja eivät pelaa. Mielestäni hankalampaa heitä on treidata noiden sopimusten kanssa kuin ilman noita.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voisiko tuossa olla taustalla, että on helpompi kaupata kun jatkosopimukset ovat jo tehty vai meinaavatko nuo oikeasti sitoutua Winnipegiin myös jatkossakin?
Ei varmasti ole helpompi ole helpompi treidata. Aiemmin olisivat voineet treidata vaikka puolet caphitistä pidättäen, jolloin olisi ollut koko kauden mittarilla noin 3 millin caphit kyseessä. Tuosta olisi saanut kummankin kohdalla jo messevän maksun.

Nyt noilla soppareilla ottajia on vaikea löytää. Jetsien kannalta tärkeät jatkosopimukset ajoissa.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jetsin miehenä ristiriitaiset fiilikset sopimuksista. Toisaalta menestysikkuna pysyy nyt muutamia vuosia auki, mutta tosiaan onko joukkue tällä hetkellä contender? Kolmekymppisille ukoille kun lyö pitkää lappua kouraan, tulee se västämättä olemaan jossain vaiheessa rasite. Toisaalta nyt saadaan nauttia maailman parhaan molarin otteista eikä Scheifelykään tuohon hintaan huono jatko ole.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei varmasti suosikki ole. Kuin niin?
No sitten olisi varmaan ollut parempi jättää nämä sopimukset tekemättä, koittaa saada treidillä varausvuoroja/lupauksia ja koittaa sitä rebuildia.

Toki jos tykkää keskinkertaisuudesta, jossa pudotuspeleihin pääsy ja ehkä yhden kierroksen voittaminen on joukkueen suoritushuippu niin mikäs siinä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Täytyy myöntää, että olen aikas kovasti yllättynyt sekä Scheifelen että erityisesti Hellebuyckin jatkosopimuksista. Kummatkin tyypit ovat olleet sentään vuosien ajan siirtohuhujen kohteina ja kun vielä Jetskin elää jonkinlaista välikautta, jossa menestysikkuna ei vaan vakuuta tällä hetkellä, niin aika erikoiseen paikkaan kummatkin saivat monivuotiset jatkot. Tiedetäänkö toimistolla jotain sellaista, mitä me emme tiedä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös