Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2022–2023

  • 622 932
  • 2 245

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Lehkosen mukana meni myöhäisen ykköskierroksen tai aikaisen kakkoskierroksen arvoinen lupaus, joten turha heittää häntä listalle mukaan. Husso kaupattiin offseasonilla (+ maksettiin lähemmäs 5 miljoonaa vuodessa palkkaa), joten ei sekään oikein toimi tässä esimerkkinä.

Voit vaihtaa Lehkosen vaikka Hathawayhin ja Husson johki muuhun, pointti pysyy samana :)
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ei kai tuo Foote voi oikein 850 00 dollarilla olla cap dump. Jos tilalle nostetaan Philippe Myers niin caphit vain kasvaa. Jos taas Fleury niin tilaa tulee lisää vajaa 100 000 dollaria.

Itse veikkaan, että Nashville hioo Footesta vielä kohtuullisen NHL-pakin. Ja noilla viidellä pickillä vielä se pari NHL-pelaajaa varataan.

Jeannot on tehnyt 9 playoffs ottelussa tehot 0+2, joten varsinaisesta playoffs pelaajastakaan ole oikein kysymys. Toki kovuutta, turhia jäähyjä ja mahdollisesti maalejakin voisi odottaa.



Foote on kolmosparin pakki jo nyt, mutta siinä se hänen tasonsa todennäköisesti on. Joku noista pakeista piti kuitenkin lähettää toiseen suuntaan ja Footesta oli helppo luopua kun häntä oli monta vuotta yritetty kasvattaa top 4 rooliin, mutta saappaat olivat sinne liian isot. Kaikki kunnia Nashvillen pakkikoululle jos tuosta onnistuvat vielä jotain muuta kehittään kuin 6/7 pakin. Ja varmasti noilla pickeillä niitä tulevia NHL-pelaajiakin saavat varattua joten hyvät kaupat teki Nääsville.

Vielä Briseboisin treideistä sen verran että Hagelin kohdalla maksettiin myös ylihintaa, mutta se näyttää onneksi nyt ihan ok treidiltä. Aika näyttää mieltä Jeannot kauppa tulee onnistumaan, mutta nyt fiilikset eivät ole ihan niin karmeat kuin viime keväänä, koska tuossa on jo onnistuttu suht hyvin. Se mitä muuta olisi noilla kaikilla varauksilla voinut saada on hyvä kysymys, varmasti useamman pelaajan jotka olisivat sopineet tuonne bottom 6 osastolle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vielä Briseboisin treideistä sen verran että Hagelin kohdalla maksettiin myös ylihintaa, mutta se näyttää onneksi nyt ihan ok treidiltä. Aika näyttää mieltä Jeannot kauppa tulee onnistumaan, mutta nyt fiilikset eivät ole ihan niin karmeat kuin viime keväänä, koska tuossa on jo onnistuttu suht hyvin.

Varmasti tuo onnistunut Hagelin hankinta tuossa painoi, että uskalsivat lykätä tässäkin kaupassa noin ison maksun.

Toki Hagel oli mielestäni melko erilainen hankinta, kun;
- Hagel oli noin 30 maalin vauhdissa
- sidottu halpaan sopimukseen 2,5 vuodeksi

Kun taas Jeannot;
- noin 7 maalin vauhdissa
- sopimus päättyy ja kesällä RFA

Toki jos Jeannot onnistuu nousemaan takaisin 20+ maalintekijäksi ja saavat kesällä useampi vuotisen millin sopimuksen niin sitten kauppa onkin onnistunut.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Edit. lisätään että arvostan kovasti Tampan ja Vegasin tapaa "ajatella". All in, oikeesti. Draft pickejä ehtii sitten haalimaan takasin siinä kohtaa kun se homma alkaa hajoamaan käsiin, silloin mennään täysillä kun on paikka. Tän treidin kohdalla kuitenkin vähän semmoinen fiilis että nyt Tampaan iski pieni vauhtisokeus oman erinomaisuutensa siivittämänä, kun edelliset vastaavat ylimaksut on tavallaan onnistuneet hyvin. Mut en oikeen ymmärrä miksi tän paketin tarvi olla näin iso. Oliko muka lisätyt 4 ja 5 kierroksen varaukset tässä "se millä Nashvillen pää käännettiin" saamaan kauppa maalin? Tuskin tässä nyt suurta huutokilpailua oli käynnissä, ja vaikea nähdä että Predators ei olisi samaa diiliä tehnyt hiukan pienemmälläkin paketilla? No paha sanoa, kun en ollut paikalla :)

Erinomainen viesti ja samaa mieltä, että tuliko nyt se vauhtisokeus. JBB tosin ansaitsee kuitenkin siimaa sen verran, ettei vielä uskalla silti tuomita. Sen verran kunnari on esim. tuo laajalti haukuttu Hagelin treidi ja nuo aiemmat Colemanin ja Goodrown hankinnatkin, jotka kovasti keräsivät kritiikkiä. Toki nyt ei sopimus automaattisesti jatku, vaikka toki on vielä RFA.

Toki Hagel oli mielestäni melko erilainen hankinta, kun;
- Hagel oli noin 30 maalin vauhdissa
- sidottu halpaan sopimukseen 2,5 vuodeksi
Ja omasi todella korkean laukaisuprosentin, sekä oli ensimmäinen ns. läpimurtokausi. Lopultahan tuokin tahti sillä kaudella hyytyi ja sai kasaan 25 maalia ja keräsi täälläkin ihan vastaavaa kritiikkiä koko kauppa. On tuo Jeannot kuitenkin myös sen 24 maalia tehnyt, mutta kallistun myös nyt siihen kelkkaan että aika kovaa hintaa kyllä maksettiin kun nyt on ns. se hetki ostaa halvalla.

Footesta nyt sanottava, että aika paljon kyllä vaatii, että tuosta vielä vakituinen NHL-pelaaja tulee etenkään Tampaa heikommassa seurassa. Jalat on kuin sementillä valetut vaikka peliäly onkin hyvä. Laukaus on myös hyvä, mutta erittäin hankala nähdä millä avuilla vakiinnuttaisi paikkansa kuin 6./7. rotaatiopakkina nykymuotoisessa NHL:ssä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Järkyttävä ylihintahan tuo on ja sillä tavalla todella hankala perustella hintaa. Jeannot on roolipelaaja, jolla on alla yksi hyvä kausi ja tämä kausi on ollut siihen verrattuna todella huono. Toronto maksoi Ryan O'Reillystä ja Acciarista vähemmän, jotka liikkuvat UFA statuksella, mutta kyllähän tuo Jeannotin signaaminen sisältää myös riskin. Maksatko 24 maalista vai 5-10 maalista?

Pelaajana toki potentiaalinen "uusi Tom Wilson" ja siinä mielessä hyvä kauppa Tampa Baylle, toisaalta noilla pickeillä olisi voinut tehdä paljon muutakin, eikä se nyt millään tavalla hyvä tilanne ole, ettei putkeen saada yhtään täytettä draftista. Toki kesään on pitkä matka ja Tampa Bay on todennäköisesti houkutteleva paikka college pelaajille.

Ei tuota hintaa silti pysty oikein millään järjellä perustelemaan, vaikka hankinnan tarpeeseen ymmärränkin. Mielenkiintoinen siirto seurattavaksi ja tietysti siinäkin mielessä, että on pudotuspeleissä vastassa.
Samaa mieltä että todella kova hinta tuo on, ylihintakin on perusteltu termi. Silti ymmärrän miksi Tampa tuon teki. Vauhtisokeus on myös mahdollinen, mutta jos Jeannot on uusi Hagel tai Paul, tuo voi kääntyä vielä hyväksi diiliksi Tampan nykytilanteeseen, jossa joukkueesta pumpataan kaikki mahdollinen irti kun ikkuna on auki.

Pari vuotta nykyrosterilla Lightning vielä operoi contenderina, mutta ei tuo ydin tule vielä senkään jälkeen hajoamaan, koska jopa 7 (alle 30-vuotiasta) avainpelaajaa on sidottu pitkälle tulevaisuuteen, eikä kelläkään ole mitään kammosopimuksia tuhoamassa tulevaisuutta. Varmasti menestyksennälkäisiä pelaajia on saatavissa Tampaan sopivaan hintaan, kun core on vahva, verotus edullinen ja kelitkin kohdillaan. Valittu tie on selvästi se, että kierrosten myöhäiset varausvuorot on arvokkaimpia treidipalasina tällä hetkellä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Frank Seravallin mukaan Predators pyysi alunperin Jeannotista vaihdossa kahta ykköskierroksen varausvuoroa. Varausvuoroja tulikin sitten paluupostissa vähän enemmän.

Sinänsä tingitty hinta, kun 2+3+4+5 on draft-todennäköisyyksissä vähempiarvoinen paketti mitä 1 kpl Top30 varauksia.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Taisi olla Niemisen Jouni kun Twitterin puolella hyvin totesi, että jos BriseBoisia kyllästyttää kuunnella huutelua, että maksaa treideissä ylihintaa, voi tarvittaessa pistää kumpaankin korvaansa sormuksen tulpaksi. Siinäpä se oleellinen taitaa olla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tampan kohdalla se on nyt niin, että ne pelimerkit ovat sitten aidon oikeasti todella vähissä. Tulevana off-seasonilla ja ensi vuoden trade deadlinella on todella vaikea hankkia pelaajakaupoissa yhtään mitään kun ei ole pelimerkkejä millä hankkia. Ensi kauden joukkueen rakentamista ei helpota sekään, että Sergachevin ja Cernakin uudet kalliimmat sopimukset astuvat voimaan. Mielenkiintoista nähdä miten Tampassa rakennetaan parin seuraavan kauden joukkue. Nyt siellä on kuitenkin huippujoukkue kasassa ja Jeannot on kova vahvistus enkä yhtään ihmettele, jos Tampan toimistolla on ajateltu, että Jeannot on tulevilla kausilla Killornin korvaaja joka kävelee tulevalla off-seasonilla ulos seurasta UFA:na.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Kummallinen lista että on "5th worst" jossain "laukomistaidossa" ja samalla listalla on ilmeisesti 3.huonoimpana Steven Stamkos.

Aivan huuhaa tilastoja nuo.

Muutenkin taitaa olla enemmän hyvien maalintekijöiden lista, onko tilastoniiloilla mennyt nyt vähän puurot ja vellit sekaisin?
Siis eihän tuo tilasto väitä, että Stamkos tai muutkaan listalla olijat olisivat paskoja laukomaan - aivan päinvastoin (@Mängimies myös). Varsinaisesta laukaisukyvystä kertoo tuo toinen sarake, jossa on prosenteilla mitattuna pelaajan laukaisukyky yli keskimääräisen - Stamkosilla se on listalta löytyvistä korkein, perässään DeBrincat ja Matthews. Ihan linjakkaalta kuulostaa, vaikka sitä en tiedä, millä mittareilla tuota varsinaista laukaisukykyä tässä mitataan, eli miten noihin prosentteihin on päädytty.

Kolmannessa sarakkeessa taas on se maalimäärä, jonka pelaajan olisi tämän analytiikan pohjalta odottanut tähän mennessä tällä kaudella tekevän ja viimeisessä sarakkeessa siis pelaajalta "puuttuvat" maalit.

Jos olen lukenut tuota oikein (saa korjata, mikäli käsitin tämän väärin), tilasto siis yksinkertaisesti kertoo, ketkä pelaajat ovat tällä kaudella tehneet heikoiten maaleja omaan laukaisukykyynsä nähden. Toisin sanoen tuon perusteella Jeannotilta on lupa odottaa vielä reilusti enemmän kuin mihin on tällä kaudella toistaiseksi pystynyt.

Ei kuitenkaan missään nimessä mitään huuhaata. Tai ihan linjakkaalta tuo tuntuu, kun muita listan nimiä ja heidän maalimääräänsä tässä katsoo. Esimerkiksi Matthewsilta olisin odottanut viime kauden perusteella paljon enemmän.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toronto pistää kyllä nyt kaiken peliin myös. Siellä on melkoista kilpavarustelua idän puolella menossa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Coloradolla tulee olemaan harvinaisen helppo homma napata toinen mestaruus putkeen tuossa kesällä, sillä idästä finaaleihin selvinnyt joukkue on todennäköisesti jo aivan romuna ja riekailena tuossa vaiheessa. Aivan hillittömät pudotuspelit tulossa kyllä, sen voi sanoa jo nyt.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Coloradolla tulee olemaan harvinaisen helppo homma napata toinen mestaruus putkeen tuossa kesällä, sillä idästä finaaleihin selvinnyt joukkue on todennäköisesti jo aivan romuna ja riekailena tuossa vaiheessa. Aivan hillittömät pudotuspelit tulossa kyllä, sen voi sanoa jo nyt.

Mietin samaa. Idässä torontot, bostonit, tampat ja ketä siellä nyt on hakkaavat toisiaan seitsemänsiin otteluihin etenevissä sarjoissa ja ryömivät finaaleihin, joissa vastaan luistelee freshin näköinen Colorado. Sitten ihmetellään, kun Makar vaan luistelee vastustajien ympäri ja kukaan ei saa pideltyä Rantasta.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
McCabella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Toronto saa miehen puolella hintaa 2025 saakka.
Tämä on iso asia myös ensi kautta ajatellen, kun Toronton pakisto maksaa 19,2 miljoonaa kokoonpanolla Rielly, Brodie, Liljegren, Sandin, Giordano, Timmins ja McCabe. McCabe on osa kahta cup runia ja tuo todella paljon joustoa joukkueen rakentamiseen. Kyllähän tässä ollaan hyvin vahvasti all-in, mutta nyt tilanne näyttää paljon viime kevättä paremmalta. Lisäksi pakistossa on vielä Justin Holl, jolloin tuo top8 on kyllä riittävän syvä hieman pidempäänkin myllytykseen.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Coloradolla tulee olemaan harvinaisen helppo homma napata toinen mestaruus putkeen tuossa kesällä, sillä idästä finaaleihin selvinnyt joukkue on todennäköisesti jo aivan romuna ja riekailena tuossa vaiheessa. Aivan hillittömät pudotuspelit tulossa kyllä, sen voi sanoa jo nyt.
Tähän vahva sama fiilis. Lännessä on latu auki suoraan finaaleihin hyvällä joukkueella, eikä tarvitse edes tehdä kaikkien aikojen kilpavarustelua. Vielä kun saavat kaikki terveiksi niin ei haittaa vaikka näytti vähän huonolta puolessa välissä kautta. Idässä kun vedellään pari seitsemän ottelun sarjaa taas alle ja syödään kiekkoa kunnolla, niin finaaleissa on taas tankit tyhjänä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
McCabella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Toronto saa miehen puolella hintaa 2025 saakka.
Ihan järkevää myös Blackhawksilta napata palkanpidätyksellä "ilmainen" ykköskiekan varausvuoro tuon tasoisista pelaajista, joista yleensä ei sellaisia makseta. Eikä mitenkään ole tarkoitus väheksyä Toronton saamaa vastinetta, kun molemmat ovat ihan hyviä ja halpoja syvyyspelaajia, McCabe kenties vielä vähän enemmänkin. Tai ehkä Laffertykin pääsee vielä kokeilemaan ensi kaudella kärkiketjuissa, jos Buntingin jatkoihin ei ole varaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toronton vinkkelistä tykkään todella paljon tästä, että nyt mennään eikä meinata. Kumpikaan pelaajista ei ole pelkästään rentaleja vaan Laffertyn sopimus kattaa vielä ensi vuoden ja McCaben tosiaan kaksi kautta tämän jälkeen. McCabesta on sanottava, että on ollut tällä kaudella kokonaisvaltaisesti Chicagon paras puolustaja. On käsittämätöntä, että kaveri on tehotilastossa plussalla (+7) Blackhawksin alakerrassa. Lafferty on taas osoittaunut monipuoliseksi energiapelaajaksi. Alivoimalla tehnyt jo neljä maalia tällä kaudella. Torontolle erittäin pätevät syvyyshankinnat. Blackhawksin projekti onkin sitten pidempi ja siihen taas sopii noiden varausvuorojen haaliminen, vaikka vähän pidemmälläkin aikavälillä.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Ihan järkevää myös Blackhawksilta napata palkanpidätyksellä "ilmainen" ykköskiekan varausvuoro tuon tasoisista pelaajista, joista yleensä ei sellaisia makseta. Eikä mitenkään ole tarkoitus väheksyä Toronton saamaa vastinetta, kun molemmat ovat ihan hyviä ja halpoja syvyyspelaajia, McCabe kenties vielä vähän enemmänkin. Tai ehkä Laffertykin pääsee vielä kokeilemaan ensi kaudella kärkiketjuissa, jos Buntingin jatkoihin ei ole varaa.
Kyllähän nämä fyysiset peruspuolustajat keräävät poikkeuksetta tähän aikaan vuodesta vähintään kakkoskierroksen varauksia. McCabe pelaa kuitenkin surkeassa joukkueessa huonoja minuutteja ja on silti plussalla. Tuo kovuutta sen n. 20min / peli. Toronto maksaa tuosta 2 miljoonaa / kausi tämän ja kaksi seuraavaa vuotta, eli periaatteessa tuo ruutu on nyt täytetty muutamaksi kaudeksi.

Tykkään tästä kaupasta todella paljon, kun tähän vielä heitettiin päälle Lafferty, joka korvannee viime kevään Mikheyevin oikein mainiosti ja halpa sopimus on tehty myös ensi kaudesta.

Toronto hankki suunnilleen samaan hintaan O'Reillyn, Acciarin, Laffertyn ja McCaben, jonka JBB maksoi Jeannotista. Toki kaverilla on varmasti ne Stanley Cup sormukset tälläkin hetkellä korvissaan, mutta kun Toronto ei ole Cupia nyt yli 55 vuoteen voittanut, niin mieluummin minä nämä kaupat otan, jos sitä tulevaa voittamista ajatellaan. Toki pelit ratkotaan jäällä, eikä toimistolla.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Tampan kohdalla se on nyt niin, että ne pelimerkit ovat sitten aidon oikeasti todella vähissä. Tulevana off-seasonilla ja ensi vuoden trade deadlinella on todella vaikea hankkia pelaajakaupoissa yhtään mitään kun ei ole pelimerkkejä millä hankkia. Ensi kauden joukkueen rakentamista ei helpota sekään, että Sergachevin ja Cernakin uudet kalliimmat sopimukset astuvat voimaan. Mielenkiintoista nähdä miten Tampassa rakennetaan parin seuraavan kauden joukkue. Nyt siellä on kuitenkin huippujoukkue kasassa ja Jeannot on kova vahvistus enkä yhtään ihmettele, jos Tampan toimistolla on ajateltu, että Jeannot on tulevilla kausilla Killornin korvaaja joka kävelee tulevalla off-seasonilla ulos seurasta UFA:na.

Kyl Hedmanista tai Stamkosista nameja saa vielä ens vuonnaki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös