Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2022–2023

  • 622 957
  • 2 245

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos pitää viime kauden pistetahdin tai parantaa, niin hyvä sopimus! Yhden kauden näytöillähän tuo nyt tuli joten joukkueella usko on vahva, että pystyy olemaan yhtä hyvä tai parempi kuin menneellä kaudella
Muutoin samaa mieltä mutta olen ehkä vähän eri mieltä noista näytöistä. Thomasin ELC-sopimuksen kaksi ekaa vuotta olivat suhteessa hyviä ja nousujohteisia. Kolmas kausi eli 2020-21 sitten loukkaantumisten takia penkin alle ja nyt kaksivuotisen siltasopimuksen ekalla kaudella vielä selkeä tason nosto kaudesta 2019-20.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Nick Leddylle 4-vuotinen jatkosopimus Bluesiin, AAV 4 miljoonaa.

 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Pari kakkoskierrosta maksoi Nemethistä eroon pääsy Rangersille.

Harmi kun eivät pitäneet riveissään ja antaneet vastuuta. Yksi avauskierroksen sarjan käännekohtia (Crosbyn loukkaantumisen ja Penguinsin maalivahtitilanteen ohella) oli virhe- ja jäähyherkän Nemethin siirtyminen kaukalosta katsomon puolelle. Metropolitanin joukkueet olisivat mielellään nähneet Nemethin jatkossakin Rangersin pelaavassa kokoonpanossa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh


Slafkovsky sai maksimibonukset sopimukseensa ja kun samalla täksi kaudeksi tulokkaiden maksimipalkka sekä maksimibonukset nousivat, on Slafkovskyn AAV $4.45 miljoonaa. Aiemmin korkein mahdollinen AAV tulokkaalle oli $3.775 miljoonaa kaikkine bonuspykälineen.

Lisäksi kun viime kauden aikana Power ja Beniers tekivät normaalia pienemmät kärkivarausten sopimuksensa bonusten puolesta, ei tuosta kuitenkaan tullut mitään trendiä sitten. Silloin kirjoittelin noista kärkivarausten pienimmistä AAV:sta tällaista:

Beniersin AAV on CapFriendlyn mukaan ainoastaan $1.85 miljoonaa eli hyvin alhaiseksi jäivät bonukset top-3 varatuksi pelaajaksi. Tältä osin tuo muutaman päivän aiemmin tehty Owen Powerin sopimus on identtinen ja siten tarjosi Francikselle helpot neuvotteluasetelmat Beniersin kanssa. Näkyy suunta näiden kahden perusteella olevan siten kohti matalampia bonuksia, sillä yleensä top-3 varauksille kyllä annetaan järjestäen maksimibonukset sopimuksiin. Ei tarvitse katsoa kuin Powerin ja Beniersin jälkeen kolmantena varatun McTavishin sopimusta viime vuoden kesältä.

Pienimmät AAV:t top-3 varauksille (kaikki alle kolmen miljoonan jäävät listattuna; suluissa sopimuksentekovuosi):

$1.654 James van Riemsdyk (2009)
$1.850 Owen Power (2022)
$1.850 Matthew Beniers (2022)
$1.922 Bobby Ryan (2006)
$2.150 Jack Johnson (2007)
$2.200 Jordan Staal (2006)
$2.725 Kyle Turris (2008)
$2.800 Jonathan Toews (2007)

Kaikille muille top-3:ssa varatuille pelaajille on annettu bonuksineen yli kolmen miljoonan AAV:lla olevat tulokassopimukset. Nuo Powerin ja Beniersin seurana tuossa olevat pelaajat ovat kakkos- ja kolmosvaraukset vuosilta 2005-2007 eli ihan palkkakattoajan kolmelta ensimmäiseltä vuodelta. Silloin maksimit säästettiin alkuun vain ykkösvarauksille, mutta 2008 draftin Doughtystä ja Bogosianista lähtien kakkos- ja kolmosvaraukset ovat aina saaneet maksimibonukset. Powerin ja Beniersin myötä suunta saattaa sitten muuttua.
 

Kyle

Jäsen
Jossain meemi tilillä oli Kadri to Calgary isolla sopimuksella. Ei varmaan ole mitään perää, mutta ajatuksen tasolla tietenkin miksi ei? Calgarystä lähti ufa-markkinoiden isoin nimi, niin saattaahan se olla että Calgary on tämän jälkeen noussut kisaamaan markkinoiden toiseksi nimekkäimmästä hyökkääjästä.

Edit. Jaa spekulaatiot/huhut ketju olisi ollut sopivampi paikka tähän viestiin. Pahoittelut siitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös