Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2016–2017

  • 546 739
  • 1 686

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joe Colborne ei saanut Flamesilta QO:ta, mutta neuvottelee silti seuran kanssa sopimuksesta.

Colborne doesn't receive qualifying offer, still negotiating with Flames - Article - TSN

Colbornen kohdalla kyse on siitä, ettei Flames halunnut viedä sopimusta välimieskäsittelyyn. TSN-toimittaja Jermaine Franklinin mukaan myös Joorisin ja Ortion kohdalla on sama juttu, eli QO:ta ei tehty koska seura halusi välttää välimieskäsittelyn. Sopimuksesta heidän kanssaan neuvotellaan siitä huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ajan vapauttaminen ei käy selitykseksi edes toissijaisena. Ei tuollaisen QO:n tarjoaminen ja sen vaatiman paperityön tekeminen voi vaatia tänä päivänä paljoa aikaa toimistolla. Nuo ylempänä luetellut tekijät ovat ihan valideja. Siltikään en ymmärrä miksei sitä minimitarjousta voi tehdä ja säilyttää oikeudet ja sen jälkeen neuvotella se 2-3 vuoden sopimus. Nythän on kuitenkin se mahdollisuus, että menettävät pelaajat, koska kaikki muutkin saavat heidän kanssaan neuvotella. Tai sitten joukkue ei oikeasti pidä näitä riittävän tärkeinä pelaajina, jotta haluaisivat varmistua heidän palveluksistaan jatkossa. Kyllä minä näkisin tuolle Devilsin kolmikolle käyttöä muuallakin. Samoin kuin vaikkapa Colbornelle, joka niin ikään on ilmeisesti edelleen Calgaryn suunnitelmissa.
HFboardsilla joku spekuloi että joissain tapauksissa voisi kyse olla cap-tilan maksimoimisesta FAF:n alkuun. Kun QO on tehty, se lasketaan automaattisesti cappiin ja siten tietysti voisi heikentää tilannetta esim. Stammerin nappaamista ajatellen. Kuulostaa tämäkin aika erikoiselta, en jaksanut tsekkailla miten tiukkaa tuolla nyt sitten joillain on capin kanssa sitä ajatellen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Kesäaikaan capin saa lisäksi ylittää kymmenellä pinnalla eli noin seitsemällä miljoonalla. Ei taida kovin montaa joukkuetta olla, jolla vapaa tila plus seitsemän miljoonaa ei riittäisi Stamkosin signaamiseen. Edit voihan sitä tietysti yrittää Stamkosia, Okposoa, Erikssonia ja kaikkia muitakin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Colbornen kohdalla kyse on siitä, ettei Flames halunnut viedä sopimusta välimieskäsittelyyn. TSN-toimittaja Jermaine Franklinin mukaan myös Joorisin ja Ortion kohdalla on sama juttu, eli QO:ta ei tehty koska seura halusi välttää välimieskäsittelyn. Sopimuksesta heidän kanssaan neuvotellaan siitä huolimatta.

Samaa luin itsekin jostain. Voin toki olla myös täysin väärässä, mutta epäilen tuon Colbornen viime kauden jäävän miehen uran tehokkaimmaksi kaudeksi ja nyt olisi sitten mahdollisuus tehdä ehkä se uran paras sopimus jonkun muun seuran kanssa. Veikkaan, että Flames ei haluaisi maksaa kuin 2-2,5M kaudessa ja luulisin, että markkinoilta voi saada joltain sen 3M kaudessa. Saa sitten nähdä, että antaako Colborne kotiseutualennusta vai hakeeko parasta mahdollista sopimusta.

Ortion kohdalla luulen, että jos sopimusta tarjotaan, niin se on erittäin halpa ota tai jätä tyylinen tarjous.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Selvästi taktiikkana on tosiaan minimoida cap-rasitus näiden pelaajien kohdalla (Flamesilla Colborne, Ortio, Jooris), jos siis sopimuksiin päästään. Colbornehan pelasi tehokkaimmin vasta näissä loppukauden ns. turhissa peleissä. Teki viimeisellä neljäsosalla kaudesta miltei puolet koko kauden tehoista (21 viimeistä peliä 9+12=21p). Ekat kolme neljännestä olivat varsin näkymätöntä ja hajutonta menoa. Kesään mentäessä tuo Colbornen mahdollinen jatkosopimus pelotti henk. koht. itseäni ehkä eniten, joten olen tavallaan tyytyväinen, että tällainen ratkaisu tapahtui. Colborne saattaa hyvinkin ottaa sen kotipaikka-alennuksen, koska sen perusteella mitä mies itse on sanonut, viihtyy tietenkin kotipaikkakunnallaan hyvin. Mutta ylihinnan maksaminen hänestä ei miellyttäisi yhtään. Max 3M$ ansaitsee mielestäni viime kauden perusteella, mieluummin vielä lähemmäs 2M$. UFA-markkinoilta saisi varmasti päälle 3M$ AAV:lla pahvia. Ortion ja Joorisin tilanne on sitten erilainen, koska tuskin he mitään isoja rahoja olisi QO:n kauttakaan saaneet.
 
Viimeksi muokattu:
Ortion ja Joorisin tilanne on sitten erilainen, koska tuskin he mitään isoja rahoja olisi QO:n kauttakaan saaneet.

Niin no Colbornen QO olisi ollut sama palkka kuin viime kaudella eli 1,275 miljoonaa. Eihän kukaan QO:n kautta mitään isoja rahoja saa, aiemman sopimuksen arvosta riippuen 100-110 prosenttia edellisen kauden palkastaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ajan vapauttaminen ei käy selitykseksi edes toissijaisena. Ei tuollaisen QO:n tarjoaminen ja sen vaatiman paperityön tekeminen voi vaatia tänä päivänä paljoa aikaa toimistolla. Nuo ylempänä luetellut tekijät ovat ihan valideja. Siltikään en ymmärrä miksei sitä minimitarjousta voi tehdä ja säilyttää oikeudet ja sen jälkeen neuvotella se 2-3 vuoden sopimus. Nythän on kuitenkin se mahdollisuus, että menettävät pelaajat, koska kaikki muutkin saavat heidän kanssaan neuvotella.

Sinänsä tässä ei ole suurta erimielisyyden aihetta, mutta tässä asiayhteydessä Sheron ratkaisu on ihan hyvin perusteltu.

Vakiomuotoisen sopimustarjouksen valmistelu ja lähettäminen eivät toki ole amerikantemppu, koska paperityötä varten organisaatiossa on työvoimaa, eikä tämä ollut tuon ajan vapauttamisen ydin. Ajattelin lähinnä aikaa siitä hetkestä eteenpäin, kun DSP ja kumppanit voivat joko hyväksyä tai hylätä tarjouksen ja agentin välityksellä inboxiin lävähtää viesti otsikolla: Välimieskäsittelyssä tavataan. Toisin sanoen, nyt heinäkuulta on eliminoitu mahdollinen ylimääräinen duuni, minkä välimieskäsittelyyn valmistautuminen ja/tai dollareista vääntäminen agenttien kanssa vaatisivat.

En ole sen kummemmin seurannut Sheron neuvottelumetodeja Penguinsissa, mutta ensimmäisten Devils-sopimusten yhteydessä on syntynyt vaikutelma, että Shero tykkää minimoida turhan säätämisen mahdollisuudet. Esimerkiksi keväällä kiinnitettyjen Steve Santinin ja Miles Woodin sopimuksista poltettiin ensimmäinen vuosi kauden päätöspelissä. Tämä oli paitsi pieni bonus pelaajille, mutta samalla Shero varmisti, etteivät nämä kiinnostavat yliopistopelaajat pääse flirttailemaan vapaaksi agentiksi siirtymisellä.

Tai sitten joukkue ei oikeasti pidä näitä riittävän tärkeinä pelaajina, jotta haluaisivat varmistua heidän palveluksistaan jatkossa. Kyllä minä näkisin tuolle Devilsin kolmikolle käyttöä muuallakin. Samoin kuin vaikkapa Colbornelle, joka niin ikään on ilmeisesti edelleen Calgaryn suunnitelmissa.

Kaikille kolmelle (Hrabarenka ei niinkään) on tarjolla rooli myös ensi kauden joukkueesta. Jos riski Merrillin, Bennettin tai Smith-Pellyn menettämisestä korvauksetta olisi erityisen suuri, heille olisi tehty sopimustarjoukset. Myös nyt valtit ovat Sheron puolella - vaille sopimustarjousta jätetty kolmikko ei saisi vapailta markkinoilta mitään sen ihmeellisempää kuin mitä Devils tarjoaa.

Villakoiran ydin lie edelleen se, että laajennusdraftiin halutaan varmistaa riittävän iso pooli kriteerit täyttäviä pelaajia, ettei joukkueen ytimestä tarvitse jättää suojaamatta ketään esimerkiksi loukkaantumisten takia. Devilsillä ei tällä hetkellä ole sopimuksen alla kaudelle 2017-2018 oikeastaan muita kuin John Moore, kenet voisi surutta uhrata laajennusdraftissa.
 
Kaikille kolmelle (Hrabarenka ei niinkään) on tarjolla rooli myös ensi kauden joukkueesta. Jos riski Merrillin, Bennettin tai Smith-Pellyn menettämisestä korvauksetta olisi erityisen suuri, heille olisi tehty sopimustarjoukset. Myös nyt valtit ovat Sheron puolella - vaille sopimustarjousta jätetty kolmikko ei saisi vapailta markkinoilta mitään sen ihmeellisempää kuin mitä Devils tarjoaa.

Emme ole varsinaisesti mieltä asiasta, mutta laitetaan nyt vielä pari sanaa. Eivätkö valtit ole nyt nimenomaan pelaajilla ja heidän agenteillaan kun voi kilpailuttaa ja neuvotella kaikkien joukkueiden kanssa. Okei ei tuolle kolmikolle löydy liigasta 30 ottajaa, mutta voi löytyä useampi kuin yksi ja jo pelkästään se luo kilpailutilanteen. Jos esimerkiksi Smith-Pelly haluaisi pelata lähempänä kotiaan ja New Jerseyn tavoin pohjalle ennakoitu Vancouver tarjoisi saman arvoista tai hieman parempaa sopparia mitä Shero, niin silloinhan siinä oli jo miettimistä ja riski DSP:n menettämiselle ihan todellinen. Vai mihin perustuu tuo, ettei heidän menettämiseksi riskiä ole?

Ymmärrän kyllä tuon pointin laajennusdraftiin valmistautumisesta ja pidemmän kuin yhden vuoden sopimuksen tarpeesta, mutta on asiassa se toinenkin puoli.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tosiaan en pidä erityisen korkeana riskiä, että Merrill, Bennett ja DSP yhdessä tai erikseen vaihtaisivat maisemaa. Näkemykseni perustuu puhtaasti siihen, että ennen kuin päätös on tehty, on riskit arvioitu ja pelaajien tilanne kartoitettu. Eipä heitä olisi alkujaankaan päästetty sopimuksettomaan tilaan, jos kyseessä olisi korkean profiilin nuoret pelaajat ja/tai pelaajat, joiden kanssa jatkosopimus ei ole lähellä. Voi olla, että näytän hölmöltä parin päivän kuluttua, kun kolmikko kiinnitetään muualle ja heistä tulee uusissa joukkueissaan avainpelaajia.

Mitä tulee neuvotteluasetelmaan, minusta valtit ovat pelaajien UFA-statuksesta huolimatta Sherolla ja viesti rivien välissä on: Ota tai jätä. Riski pelaajien menettämiseen on toki olemassa, mutta kovin kaksista kilpalaulantaa tästä triosta tuskin käydään. Toki ainakin renkaidenpotkijoita löytyy ja lähempänä kauden alkua joukkueiden täydentäessä rivejään voi uusia työtilaisuuksia poikia.

Pelaajat voivat niin halutessaan hylätä Devilsin tarjoamat kontrahdit ja mittauttaa arvonsa heinäkuun hulluilla päivillä, mutta samalla he ottavat myös itse riskin jäädä lehdelle soittelemaan ja odottelemaan sitä parempaa sopimusta ja roolia. Sanotaan karkeana esimerkkinä, että DSP:lle tarjotaan kaksivuotista sopimusta miljoonan dollarin vuosiansioilla. Kannattaako sopimukseen tarttua, vai jäädä odottamaan, että joku ehkä tarjoaa kaudesta 1,1 miljoonaa? Ja nyt siis sivuutetaan vaakakupeissa mahdollisesti painavat kotiseuturakkaus, halu vaihtaa maisemaa ja Newarkin murhatilastot.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Niin no Colbornen QO olisi ollut sama palkka kuin viime kaudella eli 1,275 miljoonaa. Eihän kukaan QO:n kautta mitään isoja rahoja saa, aiemman sopimuksen arvosta riippuen 100-110 prosenttia edellisen kauden palkastaan.

Eihän Colborne olisi tuota ikinä hyväksynyt, välimies olisi sit varmaan viskaissut jonkun 3m - 4m jatkon niin fiksumpaa kenties neuvotella halvempi sopimus.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Eihän Colborne olisi tuota ikinä hyväksynyt, välimies olisi sit varmaan viskaissut jonkun 3m - 4m jatkon niin fiksumpaa kenties neuvotella halvempi sopimus.
Olisi hyväksynyt tai ei niin oikeudet olisi säilyneet ja yhtälailla sitä sopimusta olisi voitu vääntää aina välimieskäsittelyyn asti. Nyt on mahdollista, että Colborne kävelee aikaisemmin vapaille markkinoille kuin jos olisi menty välimieskäsittelyyn. (Vai sitoiko tuon lopputulos seuran tarjoamaan kyseistä sopparia tässä tapauksessa, jolloin Colborne ei olisi päässyt vapaille markkinoille, mutta seura olisi joutunut tekemään sellaisen sopparin mitä eivät olisi halunneet?)
 
Eihän Colborne olisi tuota ikinä hyväksynyt, välimies olisi sit varmaan viskaissut jonkun 3m - 4m jatkon niin fiksumpaa kenties neuvotella halvempi sopimus.

Ei tietenkään olisi hyväksynyt, mutta Calgary olisi säilyttänyt pelaajan oikeudet itsellään. Eikä se automaattisesti tarkoita, että välimiehelle asti mennään. Ja jos mennään eikä välimiehen ratkaisu tyydytä, niin sitten antavat kävellä pelaajan vapaille vesille. Nyt tuossa on sama lopputulos paitsi, että pelaaja on vapaa jo 1. heinäkuuta eli paljon aiemmin kuin olisi ollut välimiehen ratkaisun jälkeen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ja korostetaan tuosta edellisestä viestistä sitä, että pelaajalle on paljon epäedullisempaa tulla UFA:ksi välimieskäsittelyn jälkeen elokuussa kuin ensimmäinen heinäkuuta. Elokuussa alkaa olla rosterit täynnä, eikä Colborne(kaan) ole sen tason pelaaja, että GM:t hänen vuokseen raivaisivat tilaa kokoonpanoon.

Eli välimieskäsittelyn pelkokin on aika heikko syy selittää QO:n tekemättä jättämistä. Seuran etu on pitää pelaajan oikeudet välimieskäsittelyyn saakka itsellään.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eiköhän tuossa ole kyse siitä samasta kuin aikanaan ROR-keississä, että Calgaryn toimistossa on vaan epäpäteviä ihmisiä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tai sitten kyse on siitä, että vältetään ainakin se skenaario, että Colborne -> välimieskäsittely -> joskus elokuussa liian korkean hinnan selviäminen -> ei jatkoa. Tarkoitan siis, että nyt, kun Colborne on jo heinäkuun 1. päivä vapaata riistaa, niin Flames saa mahdollisesti jopa pari kuukautta aikaisemmin tiedon siitä, jatkaako Colborne vai ei. Tämän myötä voidaan sitten heti reagoida vapailla markkinoilla (ellei jo nyt sieltä löydy Colbornen lisäksi muita ehdokkaita, joiden kanssa on keskusteltu).

ROR-keissiin vertaaminen on aika huumoria, koska Joe Colborne on ihan tusinapelaaja Ryan O'Reillyn rinnalla, jonka jatkosopimusta ei olla missään kohtaa edes hakattu kiveen. Jos tekee yli 3,5M$ AAV:lla diilin johonkin, niin hyvä Joelle, huono hankinnan tehneelle joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eiköhän tuossa ole kyse siitä samasta kuin aikanaan ROR-keississä, että Calgaryn toimistossa on vaan epäpäteviä ihmisiä.

Tuo ROR-keissi oli kyllä ihan eri luokan asia, kuin se, että saako Colborne QO:n vai ei. Mielestäni seuran kannalta on isompi riski tehdä miehen kanssa liian iso sopimus, kuin päästää pois ilman korvausta. Tuskin Colbornesta olisi kuitenkaan mitään merkittävää irronnut vaihdossakaan. Ja mistä sitä tietää, vaikka olisivat olleet jo hyvin lähellä sopimusta, mutta tekevät vielä jotain hienosäätöä sen suhteen.

Tuo Hudlerin tapaus taas oli seuralta erittäin hyvää toimintaa. Toissa kaudella Hudlerilta upea kausi ja itsekin odottelin jatkosopimusta, jota ei sitten tullutkaan. Viime kauden perusteella olisikin sitten ollut jossain kohtaa melkoista ongelmajätettä se sopimus.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
On hyvin todennäköistä, että Colborne saa diilin muualta kuin Flameksesta ja Calgaryssä jäädään nuolemaan näppejään. Kaveri on suht nuori NHL-tason pelaaja. Kyllä tuollaiselle ottaja löytyy.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
Seth Jones re-signas Blue Jacketsiin 5.4aav 6 vuotta, Kekäläisellä siis yksi murhe vähemmän.

@Darrendreger
"6 years. $5.4 AAV for Jones in CBJ"
Tämä siis twitterissä
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hyvä Kekäläinen! Mainio sopimus ja saa Columbuksen johtoporukkakin nukkua yönsä rauhassa eikä tarvitse pelätä offersheetiä.
 

Ralph

Jäsen
Ristolainen tehnee Buffalon kanssa jossain vaiheessa lähes identtisen sopimuksen.
Ja Tyson Barrie Avalanchen kanssa. Barrie ei ole yhtä arvokas palanen joukkuetta, sillä ei ole yhtä monipuolinen/-käyttöinen, mutta hänellä on vähemmän RFA-vuosia jäljellä.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
$5.4 miljoonaa on tuo AAV.

Erinomainen sopimus Blue Jacketsille.

Ristolainen tehnee Buffalon kanssa jossain vaiheessa lähes identtisen sopimuksen.

Ristolaisen kohdalla on mielenkiintoista nähdä vuosien määrä, itse näkisin vuoden pari lyhyempänä. Ja tosiaan kiireessä kirjoitin numerot väärinpäin ja sit kerkesivät jo jotkut lainailemaankin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Columbuksella on muuten tämän sopimuksen jälkeen 21 pelaajan rosterilla capissa tilaa alle $50k. Siirtoja tulee pakostikin lähiaikoina jotta saavat cappiin tilaa täydelle 23 pelaajan rosterille. Tyutinin ulososto lienee seuraava siirto.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Trendi on nyt ollut tämä näiden potentiaalisten ykköspuolustajien suhteen, eiköhän Rasmus lähde samaan kelkkaan. Tykkään näistä diileistä, koska ovat kuitenkin joukkueelleen ystävällisempiä pidemmälle ajalle, varsinkin jos joukkueella on menestymismahdollisuudet vielä seuraavat 5-8 vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös