Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2016–2017

  • 544 641
  • 1 686

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tosin kyllähän siellä on muitakin pelaajia ollut tuon kaksikon / kolmikon lisäksi. Ensimmäinen mestaruushan tuli aivan toisenlaisella rosterilla. Katsoo vaan tuota Hawksin cap uhrien listaakin:
[...]

Totta tuokin. Toisaalta voidaan miettiä mitkä näistä pelaajista ovat varsinaisia runkopelaajia ja mitkä enemmänkin tätä runkoa tukevia. Näitä crosbyja ja malkineita tai kaneja ja toewseja ei vain tahdo saada yhtä helposti draftin ulkopuolelta, kuin näitä tukevia pelaajia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
MAFin kohdalla taas NMC laskee vaihtoarvoa roimasti. Käytännössä treidipariksi sopivat ainoastaan sellaiset joukkueet, joilla ei ole suojattavaa molaria omastatakaa. Olikos se niin, että Fleuryn sopparissa on sellainen pykälä (modified-NTC), jossa hän antaa 12 joukkuetta joihin ei halua siirtyä?

Periaatteessa MAF pystyy mahdolliset treidit estämään laittamalla tuolle 12 joukkueen listalle kaikki potentiaaliset seurat (joilla siis ei ole hyvää ykkösmokea). Ei siinä paljoa kauppoja saa aikaan jos listalle jää ANA, BOS, CHI, COL, CBJ, DET, FLA, LAK, MIN, MTL, NSH, NJD, NYR, PHI, SJS, STL, TBL, VAN, WAS ja noista joukkueista (19 kpl) on nyt sitten vielä pari mahdollista tiputtaa pois.

Edit. Ainoastaan yksi mahdollista tiputtaa pois, kun saa nimetä 11 seuraa mihin ei suostu siirtymään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Chicagon runko on edelleen loistava, mutta mun takaraivossa jyskyttää ajatus, että dynastia on ohi.

Miksi jyskyttää? Kuten itsekin toteat on runko Chicagossa yhä loistava.

MAFin kohdalla taas NMC laskee vaihtoarvoa roimasti. Käytännössä treidipariksi sopivat ainoastaan sellaiset joukkueet, joilla ei ole suojattavaa molaria omastatakaa. Olikos se niin, että Fleuryn sopparissa on sellainen pykälä (modified-NTC), jossa hän antaa 12 joukkuetta joihin ei halua siirtyä?

Muistaakseni MAF saa nimetä 10 joukkuetta joihin ei halua tulla treidatuksi?

Eikö Nill jossain vaiheessa sanonut että kumpikaan veskari ei ole lähdössä.

En nyt mene vannomaan, mutta muistaisin lukeneeni jutun jossa kerrottiin Lehtosen saavan yhä luottoa kun taas Niemen tilanne olisi vähän tukalampi.

E: Ilmeisesti se oli sen 12 joukkuetta kuten sanoitkin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suoraan sanonen vitutaa tää Teräväinen diili. Chicago on ollu yksi suosikki NHL jengeistä kun taas Carolaina on yksi tylsimmistä.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Miksi jyskyttää? Kuten itsekin toteat on runko Chicagossa yhä loistava.

Sehän siinä onkin. Jos tietäisin miksi, niin tottakai kertoisin sen. Mutta en saa päähän mitään järjellistä selitystä. Jostakin syystä vaan tuntuu ettei Chicago voita cupia enää nykyrungolla. Ehkä uusi aika alkaa, ja muut ajaa ohi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Haluaisin oppia ymmärtämään paremmin sitä dynamiikkaa, jota menestyvän joukkueen rakentuminen suhteessa palkkakattoon tarkoittaa käytännössä. Tarkemmin haluaisin syventyä aiheeseen joukkueen rakentamisen logiikan näkökulmasta siten, että keskiössä olisivat ne joukkueen rakentamisen osa-alueet, jotka ovat menestymisen erityisen tärkeitä. Jakakaa ajatuksianne, arvon palstalaiset!

Annan esimerkkejä siitä, miten olen tätä aihealuetta itse ymmärtänyt. Menestyvässä joukkueessa tulee olla:

- Johtavia pelaajia. Ykkössentteri, loistava maalintekijä tai kaksi, huippupakki. Kakkossentteri ja huikea maalivahti.
- Nuoria ja nopeita pelaajia. Nämä kykenevät uuvuttamaan liikkeellään vastustajaa ja nuorina pystyvät pysymään fyysisessä vireessä hajanaisemmallakin vaihtorytmillä.
- Kokemusta
- Syvyyttä. Usein on puhuttu, että SC:a ei voiteta ilman hyvää kolmoskenttää ja tuohon on helppo yhtyä. Syvyyspelaajat ovat usein myös hyviä rymistelyjä, sattumaako?

Pitkälti oikeita ja aiheellisia ranskalaisia nostit esille. Tuon hieman lisäyksenä omaa näkökulmaa, pitkälti sen kautta miten Blackhawks on rakennettu.

Näen, että tärkeimpänä tämmöisen useamman vuoden dynastian luomiselle on se, että pelaajat ovat prime-iässä oikeaan aikaan joukkueen sisällä. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Duncan Keithin, Niklas Hjalmarssonin sekä Brent Seabrookin varaamista pari vuotta ennen Jonathan Toewsia sekä Patrick Kanea. Puolustajilla kestää sen hetken pidempään yleensä päästä Norris-tasolle tai lähelle sitä ja se oppimäärä voittamiseen säännöllisesti pelkästään runkosarjassa vaatii useita otteluita, niin hävittyjä kuin voitettuja.

Keith, Seabrook sekä Hjalmarsson olivat mestaruusvuonna 2010 prime-iässä tai ainakin lähellä sitä, Toews sekä Kane toki eivät, mutta poikkeuksellisia pelaajia jo varausvuosinaan. Hyökkäystä auttoi tietysti se, että vapailta markkinoilta hommattiin siihen aikaan yksi NHL:n parhaimmista laitahyökkääjistä Marian Hossan muodossa sekä Patrick Sharp oli ottanut odotuksiin nähden huimia kehitysaskeleita Kanen sekä Toewsin ensimmäisten kausien aikana.

Chicago Blackhawksin "valtakauteen" on tietysti vaikuttanut se, että tietyllä tapaa siellä vedettiin edellä kävijän roolissa tuon "uudistuneen" pelityylin puolesta, jota nyt koko NHL:ssä harrastetaan. Toki se on Scotty Bowmanilta, venäläisestä jääkiekosta sekä Detroitilta perittyä tietotaitoa, mutta kuitenkin vuosikymmenen vaihteessa ei niin suosittua. Siihen päälle huippuvalmentaja, joka osaa käsitellä pelaajia sekä voittaa vastustajan päävalmentajan. Näit itse Ducks-sarjassa miten Quenneville pienillä hienosäädöillä pyyhki Boudreauta lattiaa vasten, kun aloitettiin todelliset ratkaisuottelut.

Omat ranskalaiset viivat ovat siis, eivät tärkeysjärjestyksessä:

- ykkössentteri, joka on kokonaisvaltainen (Toews)
- Norris-tason puolustaja, ainakin lähellä sitä (Keith)
- sentteri tai laituri, joka on ratkaisupelaaja (Kane)
- puolustuksessa ainakin toinen huippupuolustaja, joka olisi toisessa NHL-seurassa ykkösparin puolustaja (Seabrook, Hjalmarsson)
- riittävä määrä senttereitä tai laitureita, jotka ovat molempiin suuntiin tasokkaita (Marian Hossa & Patrick Sharp)
- maalivahti (Crawford, (Niemi, vaikka joukkue edessä oli yksi palkkakattoajan parhaista))
- syvyys, syvyys ja vielä kerran syvyys, sekoitus nuoria että vanhoja
- päävalmentaja ja sitä kautta pelityyli

Hauska yksityiskohta on esimerkiksi se, että puolikkaan kauden mestaruusjoukkueessa kakkossentterinä oli Michal Handzus ja kolmossentterinä Dave Bolland. 2015 vastaavat olivat Brad Richards sekä Antoine Vermette. Viimeisimmän mestaruuden sentteristö oli huikea, mutta laitahyökkääjä-osasto ei taas niin hyvä kuin esimerkiksi aikaisempina mestaruuskausina. Pointti tässä on siinä, että noita kaikkia mun ranskalaisia viivoja ei joukkueet pääse eivätkä todellakaan pysty toteuttamaan, vaan se vaatii niin paljon tuuria.

Tämän viestin tarkoitus olikin tuoda esille sitä miten sen dynamiikan luominen onkin käytännössä nykyaikaisen palkkakattomuodon vallitessa lähes mahdotonta. Onneksi ei kuitenkaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets

Puhetta maailmaan aina mahtuu. Nill tietää itsekkin mikä on joukkueen suurin heikkous, mutta tilanne ei parane yhtään sillä, että veskarit heitettäisiin julkisesti bussin alle. Varsinkin kun joukkue saattaa oikeasti joutua kärvistelemään noiden kahden kanssa. Harmi juttu, koska Dallas olisi edes kohtuullisella veskaripelillä ihan varteenotettava contender ja todellinen pelote.

Teräväisen siirto oli aika odettu. Hirveästä hypestä huolimatta Teuvo ei noussut lähellekkään niitä odotuksia mitä mieheen oli ladattu. Jälleen osoitus siitä kuinka ylihypetys lähtee hyvin usein nopeasti käsistä. Sitten kun tuli jengiin Panarin ja organisaatiossa on lupaava Schmaltz, niin Teuvolle ei enää ollut käyttöä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tässä pitää nyt erottaa kaksi tai oikeastaan kolme asiaa tulokassopimuksessa. Tulokassopimuksen maksimipalkka on tuo 925 000 dollaria per kausi ja sen saivat Aho ja Saarela kuin myös Connor McDavid vuosi sitten. Eli tuo on se maksimi ja sen tulokkaat saavat. Toinen asia on allekirjoitusbonus, joka voi olla maksimissaan 10 prosenttia palkasta eli 92 500 dollaria ja sen tulokkaat saavat, niin Aho, Saarela, McDavid kuin vaikkapa Kalle Kossila. Kolmas asia on sitten muut bonukset, joita sopimukseen sisällytetään. Bonuksia maksetaan tietyin ehdoin saavutetusta henkilökohtaisesta tai joukkueen menestyksestä. Nuo suoritusbonukset ovat maksimissaan 2,85 miljoonaa per kausi. Ei noita kaikkia mahdollisia bonuksia kukaan saa, sillä se edellyttäisi vuoden tulokkaan pystyin lisäksi varmaan piste- ja maalipörssin voittoa, joukkueen Stanley Cupia jne eli ei tule tapahtumaan. Osa noista suoritusbonuksista taas toteutuu ihan vain pelaamalla tietty pelimäärä tai tekemällä tietty piste- ja maalimäärä, pääsemällä vaikkapa tulokkaiden tähdistöön jne.
Paljon on asiaa, mutta eihän Aho tai Saarela kumpikaan saanut tuota CBA:ssa määriteltyä tulokassopimuksen maksimipalkkaa. Aho sai $832,500 kaikilta kolmelta vuodelta NHL:ssä pelatessaan ja Saarela 625, 675 ja 750k$.
Canes Agree to Terms with Sebastian Aho - Carolina Hurricanes - News
Canes Agree to Terms with Aleksi Saarela - Carolina Hurricanes - News
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Teräväisen siirto oli aika odettu. Hirveästä hypestä huolimatta Teuvo ei noussut lähellekkään niitä odotuksia mitä mieheen oli ladattu. Jälleen osoitus siitä kuinka ylihypetys lähtee hyvin usein nopeasti käsistä. Sitten kun tuli jengiin Panarin ja organisaatiossa on lupaava Schmaltz, niin Teuvolle ei enää ollut käyttöä.
Totta kai oli hypetetty, kun noin nuorena sattui olemaan osa mestaruuden voittanutta joukkuetta, ja pelaaminen oli hyvää silloin pudotuspeleissä.
Mutta että "Teuvolle ei enää ollut käyttöä"? No varmasti olisi ollut käyttöä taitavalle, nuorelle ja halvalle pelaajalle. Juuri sellaisia Blackhawks tarvitseekin, kun suurimmat tähdet vie lähes kaikki rahat. Halvalla 2-3 vuoden sopimuksella kai se Teräväinen olisi jatkanut kun tulokassopimus päättyy. Ellei jopa pitemmälläkin sopimuksella.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Niin eli kumpaakaan ei osteta ulos. Myyminen on kuitenkin takuulla pöydällä sopivaa vastinetta vastaan. Ja kun markkinoilla lienee kysyntää ykkösvahtien perään (Calgary, Carolina ja Toronto) niin luulisi kysyntääkin olevan.

Harmi sinänsä, että Starsin vaihtoehdot ovat ripulia verrattuna niin moneen muuhun vaihtoehtoon. Tekisin itse asiassa jopa Rämölle jatkosopparin ennen kuin koskisin kumpaankaan Stars-veskareista.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Ihmetyttää vähän nuo spekuloinnit maalivahtien kauppaamisesta, kun ajatellaan nyt vaikkapa Pittsburghia ja Tampa Bayta. Suuri(n) osa tuntuu olevan sitä mieltä, että Fleury ja Bishop voidaan pistää pihalle ja luottaa jatkossa Murrayhyn ja Vasilevskyyn. Murray on siis pelannut kokonaiset 30 peliä NHL:ssä ja Vasilevsky 50. Ymmärrän, että tässä pitää ajatella nyt jo sitä laajennusdraftiakin ja esimerkiksi Fleury on aika heittelevä tasoltaan ollut aina. Mutta ihmeellisen helposti sitä tunnutaan vannovan nuorien maalivahtien nimeen, kun takana on vasta kourallinen pelejä. Onhan sitä nyt aika monta kertaa nähty, että uusi maalivahti voi aloittaa vaikka kuinka vakuuttavasti NHL:ssä, mutta tason pitäminen pidemmällä aikavälillä onkin sitten asia erikseen.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ihmetyttää vähän nuo spekuloinnit maalivahtien kauppaamisesta, kun ajatellaan nyt vaikkapa Pittsburghia ja Tampa Bayta. Suuri(n) osa tuntuu olevan sitä mieltä, että Fleury ja Bishop voidaan pistää pihalle ja luottaa jatkossa Murrayhyn ja Vasilevskyyn. Murray on siis pelannut kokonaiset 30 peliä NHL:ssä ja Vasilevsky 50. Ymmärrän, että tässä pitää ajatella nyt jo sitä laajennusdraftiakin ja esimerkiksi Fleury on aika heittelevä tasoltaan ollut aina. Mutta ihmeellisen helposti sitä tunnutaan vannovan nuorien maalivahtien nimeen, kun takana on vasta kourallinen pelejä. Onhan sitä nyt aika monta kertaa nähty, että uusi maalivahti voi aloittaa vaikka kuinka vakuuttavasti NHL:ssä, mutta tason pitäminen pidemmällä aikavälillä onkin sitten asia erikseen.

No joo, mutta cappimaailmassa ja laajennusdraftin lähestyessä, jossa saa suojata 1 maalivahdin. Periaatteessa vain pakottaa kauppaamaan, ilman että joutuisi luopumaan ilmaiseksi pelaajasta. Periaatteessa tuo kaikki perustuu siihen samaan kuin siirtoikkunan huutokauppa, eli pyritään vain saamaan edes joku vastine pelaajista, ennemmin kuin ei mitään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei kai semmonen voi olla vaikuttamatta pelaajaan kun arvotaan että pelaako laidassa vai keskellä, tehoketjussa vai jämä/jarruketjussa.
Teräväinen kuitenkin selkee parannus Canesille ja menetys Hawksille mutta ei pahemmin Hawksilla ainakaan vielä tunnu, jatkossa saattaa tuntua kunhan nykyinen runko vanhenee ja tehokkuus vähenee, sillon tarvittaisiin niitä nuoria jotka ottaa roolia.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista nähdä miten paljon nämä Carolinan suomalaisnuoret oikeasti kiinnostavat kiekkokansaa kun toisaalla pelaa aina mediaseksikkäät Pyhä-Patrik ja Pulju. Otsikot voi kaikesta huolimatta olla melko vähäisiä, ellei tulokset puhu puolestaan.

Kyllähän Aho vetää mielenkiintoa puoleensa, vaikkakin on nyt jäänyt vähän sivummalle. Teinitytöt ny ainakin seuraavat "ihqua Sebua" maailman ääriin;) Hyvä juttu,että Teuvo ja Sebastian ei syö toisiansa, kun pelaavat eri paikalla. Kyllä tulee mielenkiintoinen joukkue näin suomalaissilmin. Pakkohan tätä änäriä on alkaa enemmän seurata!
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo en yllättyisi, vaikka Aho ei montaa peliä ylhäällä saisi ensi kaudella tai edes sitä seuraavalla ja ei tuo mikään helppo paikka ole Teuvollekaan mitään piste-ennätyksiä lähteä rikkomaan niin kuin jo viestissäsi toit esille hyviä pointteja tästä. Mutta ehkä sitten joskus muutaman vuoden päästä tuo suomalaiskolmikko pelaa vakituisesti hurrikaaneissa ja nauttivat suurta vastuuta, tai sitten ei.

Itse olen seurannut Ahon otteita Kärpissä ja vakuuttunut, että hän pelaa ylhäällä ja pysyy siellä. Ilman Kärppälasejakin. Hän on AINA, kun menee ketjuun ja ketjuun, tehnyt siitä entistä paremman. Oli sitten kyse edustuksesta ja liigajoukkueesta. Kehitys on ollut koko ajan nouseva ja mieletön pelimäärä keväällä ei antanut edes pahempia notkahduksia eteen, vaan taso oli korkeaa laatua. Carolina on huomannut pojan lahjat ja valkku on ainakin luvannut, että huomioidaan jatkuvan kehityksen kaari. En usko, että bussiliiga sitä olisi.

Ei tarvi olla ykköstähti änärissä, se on hieno homma, kun siellä pysyy. Siitä lähdetään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tässä pitää nyt erottaa kaksi tai oikeastaan kolme asiaa tulokassopimuksessa. Tulokassopimuksen maksimipalkka on tuo 925 000 dollaria per kausi ja sen saivat Aho ja Saarela kuin myös Connor McDavid vuosi sitten. Eli tuo on se maksimi ja sen tulokkaat saavat. Toinen asia on allekirjoitusbonus, joka voi olla maksimissaan 10 prosenttia palkasta eli 92 500 dollaria ja sen tulokkaat saavat, niin Aho, Saarela, McDavid kuin vaikkapa Kalle Kossila. Kolmas asia on sitten muut bonukset, joita sopimukseen sisällytetään. Bonuksia maksetaan tietyin ehdoin saavutetusta henkilökohtaisesta tai joukkueen menestyksestä. Nuo suoritusbonukset ovat maksimissaan 2,85 miljoonaa per kausi. Ei noita kaikkia mahdollisia bonuksia kukaan saa, sillä se edellyttäisi vuoden tulokkaan pystyin lisäksi varmaan piste- ja maalipörssin voittoa, joukkueen Stanley Cupia jne eli ei tule tapahtumaan. Osa noista suoritusbonuksista taas toteutuu ihan vain pelaamalla tietty pelimäärä tai tekemällä tietty piste- ja maalimäärä, pääsemällä vaikkapa tulokkaiden tähdistöön jne.

Paljon on asiaa, mutta eihän Aho tai Saarela kumpikaan saanut tuota CBA:ssa määriteltyä tulokassopimuksen maksimipalkkaa. Aho sai $832,500 kaikilta kolmelta vuodelta NHL:ssä pelatessaan ja Saarela 625, 675 ja 750k$.
Canes Agree to Terms with Sebastian Aho - Carolina Hurricanes - News
Canes Agree to Terms with Aleksi Saarela - Carolina Hurricanes - News

Tulokassopimuksen maksimipalkka on tosiaan 925 000 dollaria per kausi ja allekirjoitusbonus voi olla maksimissaan 10 prosenttia palkasta eli 92 500 dollaria per vuosi. Tuossa pitää kuitenkin huomata se, että allekirjoitusbonus sisältyy tuohon tulokkaan maksimipalkkaan, eli jos saa allekirjoitusbonusta tuon maksimin niin kauden aikana maksettava varsinainen palkka jää silloin sitten 832 500 dollariin. Eli siis se allekirjoitusbonus ei tule missään määrin tuon 925 000 dollarin maksimipalkan päälle vaan kuuluu jo siihen summaan.

Toisin sanoen Sebastian Aho sai työehtosopimuksen mukaisen tulokkaille maksettavan maksimisopimuksen palkan puolesta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Paljon on asiaa, mutta eihän Aho tai Saarela kumpikaan saanut tuota CBA:ssa määriteltyä tulokassopimuksen maksimipalkkaa. Aho sai $832,500 kaikilta kolmelta vuodelta NHL:ssä pelatessaan ja Saarela 625, 675 ja 750k$.

Hyvä korjaus. Luotin jälleen sokeasti capfriendly.comiin ja petyin.
Harvoinpa capfriendlyssä virheitä on, eikä ole nytkään. Ahohan siis saa sen maksimipalkan 925k. Siitä maksetaan allekirjoitusbonuksena 92,5k ja loput "normaalina palkkana", mutta koko summa lasketaan palkaksi. Tuo Hurricanesin uutinen hassusti muotoiltu, josta selvisikin miksi YLEn uutinen oli samaa sarjaa. No, sentään ilmoittavat itse nuo yksityiskohdat.


E: hiidas, bosco prkl..
Tulokassopimuksen maksimipalkka on tosiaan 925 000 dollaria per kausi ja allekirjoitusbonus voi olla maksimissaan 10 prosenttia palkasta eli 92 500 dollaria per vuosi.
Tämähän oli muuten jo tiedossa, mutta osaatkos asiantuntevana tulkita Saarelan vastaavan? Allekirjoitusbonus sama 92,5k vaikka palkka vain 717,5k, suoritusbonuksien kanssa sitten nousisi tuonne 925k. Onko (tulokkaan) kirjoitusbonus siis 10% CBAn maksimista eikä omasta palkasta?
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tämähän oli muuten jo tiedossa, mutta osaatkos asiantuntevana tulkita Saarelan vastaavan? Allekirjoitusbonus sama 92,5k vaikka palkka vain 717,5k, suoritusbonuksien kanssa sitten nousisi tuonne 925k. Onko (tulokkaan) kirjoitusbonus siis 10% CBAn maksimista eikä omasta palkasta?

CBA:n mukaan "The aggregate of all Signing Bonuses attributable to any League Year to be paid to a Group 1 Player may not exceed 10% of the Player's compensation for such League Year". Tuon mukaanhan sen 10% pitäisi nähdäkseni mennä varsinaisen pelaajalle maksettavan palkan mukaisesti, mutta selvästi käytäntö on toisenlaista kun Saarelan lisäksi löytyy lukuisia muita junnuja joilla on tuo 92 500 dollarin allekirjoitusbonus vaikka palkka ei ole lähelläkään sitä tulokasmaksimia.

Edit. Lainataan nyt säännön koko kohta samalla kun sillähän se kysymys taitaa ratketa:

Games played bonuses attributable to a League Year shall be included in compensation for that League Year at their full potential value (i.e., assuming all such bonuses are earned) and shall be treated as Paragraph 1 NHL Salary. A Group 1 Player may not contract for or receive any bonuses whatsoever other than a Signing Bonus, a games played bonus and Exhibit 5 Bonuses.

Aiemmin sanotaan:

The maximum annual aggregate Paragraph 1 NHL Salary, Signing Bonuses and games played bonuses permitted to be paid to a Group 1 Player in each League Year of his first SPC shall be as follows:

2011 - 2022 US$ 925,000


Jos tuosta sitten päättelisi Saarelan bonusten olevan muotoa pelattujen pelien perusteella syntyviä (eikä muita suorituksiin perustuvia), niin ne lasketaan tuohon kokonaiskompensaatioon ja siten vaikuttavat allekirjoitusbonuksen sallittuun maksimimäärään. Eli näillä joilla on 92 500 dollaria allekirjoitusbonusta vaikka palkka ei olekaan se maksimi, niin heillä luultavasti on sitten pelattujen otteluiden perusteella ratkeavia bonuksia sen verran että se kokonaiskompensaatio nousee maksimiin ja allekirjoitusbonus sen myötä saa olla myös se maksimi.
 
Viimeksi muokattu:

Largo

Jäsen
Kyllähän Aho vetää mielenkiintoa puoleensa, vaikkakin on nyt jäänyt vähän sivummalle. Teinitytöt ny ainakin seuraavat "ihqua Sebua" maailman ääriin;) Hyvä juttu,että Teuvo ja Sebastian ei syö toisiansa, kun pelaavat eri paikalla. Kyllä tulee mielenkiintoinen joukkue näin suomalaissilmin. Pakkohan tätä änäriä on alkaa enemmän seurata!
Pelaavat aika identtisillä paikoilla. Molemmat voivat pelata keskellä sekä laidassa. Ei siis välttämättä syö, mutta eivät myöskään välttämättä pelaa eri paikoilla.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Jos tuosta sitten päättelisi Saarelan bonusten olevan muotoa pelattujen pelien perusteella syntyviä (eikä muita suorituksiin perustuvia), niin ne lasketaan tuohon kokonaiskompensaatioon ja siten vaikuttavat allekirjoitusbonuksen sallittuun maksimimäärään. Eli näillä joilla on 92 500 dollaria allekirjoitusbonusta vaikka palkka ei olekaan se maksimi, niin heillä luultavasti on sitten pelattujen otteluiden perusteella ratkeavia bonuksia sen verran että se kokonaiskompensaatio nousee maksimiin ja allekirjoitusbonus sen myötä saa olla myös se maksimi.
Kiitos tästä. Aloin vain miettiä, että voisiko jollekin mcdavidille pistää kirjoitusbonaria 270k, mutta tuohan sen selittää. On siis bonuksia ja bonuksia. Ja bonuksia. Kaikkia katsotaan vähän erilailla eri tilanteissa.
 
Harvoinpa capfriendlyssä virheitä on, eikä ole nytkään. Ahohan siis saa sen maksimipalkan 925k. Siitä maksetaan allekirjoitusbonuksena 92,5k ja loput "normaalina palkkana", mutta koko summa lasketaan palkaksi. Tuo Hurricanesin uutinen hassusti muotoiltu, josta selvisikin miksi YLEn uutinen oli samaa sarjaa. No, sentään ilmoittavat itse nuo yksityiskohdat.

Tuon tiesinkin, mutta silloin kun katsoin, niin Saarelan palkaksi oli merkitty vielä tuo maksimi eli 925k. Sittemmin se on tarkentunut oikeaan muotoonsa. Olisi siis itse pitänyt olla tarkempi. Capfriendly ilmoittaa aina tuon maksimisopimuksen tulokkaille jos tai ennen kuin parempaa tietoa on tarjolla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tässä tosin on nyt useampi erilainenkin malli menestykseen, Sharks ja Pens menivät ostovoimalla finaaleihin kun taas Bolts on niittänyt menestystä farminsa voimalla.

Tähän haluan sen verran kommentoida, että Penguinsin ja Lightningin mallithan ovat hyvin pitkälti samankaltaiset. Penguinsillakin tänä vuonna iso määrä pelaajia nousi farmista avauskokoonpanon pelaajiksi. Jos ostovoimalla viittaat sitten esimerkiksi HBK-kenttään, niin samalla tapaahan Tampa "osti" finaalireissua edeltävän vuoden aikana kolme top-4 puolustajaansa. Kokonaisuudessaan Tampa ja Pittsburgh ovat aika samanlaisessa suhteessa rakennettu kärkivarausten, muiden omien varausten ja farmissa kehitettyjen pelaajien ja sitten treideillä/UFA:na hankittujen pelaajien varaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös